- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #70367 üzenetére
Lementettem tehát a 160GB Samu vinyóról ami kellett, volt rajta egy-két érdekesség, amit már majd elfelejtettem. Visszapakoltam a tervezett komponenseket a házba.
Procihűtőnek feltettem egy hőcsöves, nem használt, Phenom-II stock hűtőt, szokásom szerint sufnizott dualventivel, a 9cm-es Zalmant gyorsbilincsel rögzítve a gyári kisebb venti fölé
A 89W- os procihoz már nagyjából elegendő, tuningolva kb 100W.
Mondjuk hogy Phenom-II- höz miért ilyet adtak, sztem azt senki nem érti...
2GHz -> @2.5GHz- re állítottam először, hőfok rendben, idle 34, terhelés alatt nem figyeltem még meg, de 50 alatt van az biztos. Driverek egyelőre amit a driverpackos XP feltett, HD3850- et nem ismeri, ahhoz feltettem a kártyához kapott CD- ről. Érdekes egy jószág, Prescotthoz képest javulás, de az arány pld Athlon-II esetében nagyobbat ugrik. Korabeli alapórajeles eredményemhez képest javult szépen :
Ha megnézzük a korabeli listát, a résztvevők számát tekintve ez a 4. helyre fut be, a tesztszám alapján pedig a 9.
Egy A64X2/939/HD3850- es result van felettem (a többi Inteles), de ő 3GHz fölé tuningolta a 4200+ CPU- t. Annyit tuti nem megy a 3800+ - om, kb 2600MHz volt a vége, de megvizslatom most is, a valamivel jobb hűtővel. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #70367 üzenetére
Már az X1950 GT-nél voltak kétségeim, hogy az s478-as P4 2,8-as Prescott nem igazán tiporja ki maximálisan.
Athlon X2 5600+-al már jobb volt.
Athlon II-vel már nem volt módomban megpróbálni, addig ra elment a háztól az Asrock Alive Dual esata II lapom. pedig ebben ment volna az X4-es Phenom is, bár a Core2 Quadok erősebbek voltak. -
-
válasz
DarthSun #70350 üzenetére
Szétkaptam a 939- es gépet. Amennyire tudtam/türelmem volt, letisztogattam alkatrészenként.
Az AGP királyról a közvetlen fotókat szúrom be :A többi :
LaposMaxtor 160GB IDE
Maxtor 160GB IDE
Samu 160GB SATA
Samu 500GB SATA
LG CDRW/DVDR Combo
Asus DVDRW
NEC FDD
3GB DDR - 2x1G+2x512M
SB0220
Ház a lappal-procival
Ház frontMindezt egy Deer 2 körös 400W táp hajtotta évekig
, néha tuning is volt, belenéztem, szemre jónak tűnik:
Súlya is van, mi kell még
A lapot nem vettem ki. Mivel tesztgép lesz, emiatt szimplábban hardverezem - HD3850, 2G RAM, SB0220, Samu 160 SATA, Asus DVDRW, táp mennek vissza. CPU pasztázás+hőcsöves hűtő (sima volt rajta), aztán go XP SP3. Jóállapotúnak látszik minden, de ugye hosszú állás után semmi nem biztos, meglátjuk műkszik-e. Ha jól megy, lehet megtartom összeszerelve. -
törölt tag
válasz
DarthSun #70337 üzenetére
Igen, a dx9-et akkor is érdemes feltenni, ha esetleg a kártya nem tudja, mert a directx egyrészt nem csak a d3d-t intézi, hanem minden mást is (hang, joystick), másrészt a 9.0c kumulatívan tartalmazza a régebbi verziók legfirsebb változatait is, tehát akár bizonyos esetekben bug-okat javíthat ki vagy stabilitást növelhet.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #70323 üzenetére
Tegnap este átpakoltam a p2-450/nvidia tnt/v2-sli/vortex2 konfigot az új házba, új alaplapba.
A bios-al nem szórakoztam tovább, az maradt az 1002, legalább korhű az is, 98 közepi, míg az utolsó 2002-es.
Gondoltam újra is telepítem, mert a régi HDD 2000-es volt, raktam bele 98-ast.
Fel is ment szépen minden, viszont a 3dmark99-ben, és a remedy benchmarkjában nem lehet kiválasztani a v2-t benchmarkra.
Próbáltam a fastvoodoo 4.6-al de levettem, mert az 6 évvel későbbi driver, meg a leírás szerint dx7 kell neki, de én szeretnék maradni DX6nál. Feltettem a 3dfx utolsó drivert, de azzal se.
Játékokban (unreal, NFS III, Half-Life) simán megy a voodoo, ha arra állítom.
Lehet a nagy GL driver hiánya miatt nem megy?
Az pontosan mi, és hol lehet letölteni?
A régi HDD-n lévő telepítéssel simán megy a 3dm99 voodoo-val is, de ott is szenvedtem ezzel, lehet valamelyik játék feltette, mert megoldásra nem emlékszem?
@Arn 98 végén 128 v 256 vagy még több ram volt a top gépekben? -
válasz
DarthSun #70323 üzenetére
Nem vérpistike hanem a Compaq rakta bele gyárilag a ponthegesztett elemet.
De már benne a foglalat
Átlóban 1 mm eltérés volt a normál elem foglalata és a lukak távolsága között, de az simán leküzdhető volt.
Nem is panaszkodik már minden indításkor mindenre.
Már csak azt kellene megtalálni, hogy megyek be a biosba mert olyan opció nincs, annak ellenére sem hogy "Time and date not set".
Tartok tőle, külön partíción kellene lennie a bios settingsnek ami viszont nincs ott -
válasz
DarthSun #70319 üzenetére
Köszönöm.
Igazából annyit akarok majd megnézni hogy megy-e a kártya, hibátlan-e.
3DMarkok jók Voodoo2-höz? Akár a 99.Más megint: nézegetem a szintén frissen érkezett Compaq Deskpro 2000-et, volt benne ISA háló, 4*16 EDO, P200 nem mmx, és egy ct2230
De nem is ez a lényeg, hanem az alaplapi elem lemerült, de ezek a nagytudásúak ponthegesztettet tettek bele
Lehet kioperálni a lapot, és megy majd bele egy foglalat, csak még nem tudom hogy simán bele tudom-e tenni mert az oldalsó lába az nem olyan volt mint a foglalatoknak, hogy középen egy forrpont, hanem 2 forrpontos, fél-fél centire a közepétől. Az alsó lába meg az elem közepén van, az se a szélén ahogy szokott.
Mondjuk nem féltem magam, tuti valahogy megoldom, de jó lenne szakszerűen, szépen megoldani.envagyok: CF-ről flasheltem hasonló lapot, nem zavart be.
De nem is kellene neki, mert a biost betölti boot-kor, a CF-et felismeri szépen, utána nem gondolnám hogy bármi gond lehetne vele.
De akár jó is lehet az ötlet, próbáld meg hdd-ről biztos ami biztos. -
válasz
DarthSun #70285 üzenetére
Hülye vagyok ismét. Nem jó 478-ra
a deepcool (775,115x,1366,2011,s754,939,am2...) ra meg igen...
Mindegy talátam egy másik hűtőt, szép fényes, illetve rá egy gyári am3 ventit. Ezzel nyertem pár fokot, nem throthlingol.
Sulinetes sparkle fx5600 :)
3dmark01se ugyan annyit kap. Fx5600-ast hagyom benne az korhűbb mint egy 7600gs.Más, lesz egy projektem P106-90 alias fejetlen gtx1060 de 1050ti shaderszámmal viszont több sávszéllel. Szóval két kártya sliben moddolt driverrel lesz a cél. Usb bios íróm van szóval tudok kísérletezni.
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #70285 üzenetére
Sok szép kártyája van/volt a srácnak, ahonnan ez is jött. Pl 9800Pro, Radeon 9550 128mb ddr2 + molex tápcsati és rv 360gpu azaz 9600xt GPU 450MHZ-en és ezek is mind 2 bevágásosak.
(#70284) gban
Szerencsére a fizikai sérülés nem jellemző nálam. Ha el jut hozzám egy alkatrész sértetlenül, akkor onnantól már viszonylag jó helye van. -
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #70002 üzenetére
Meglepett a kacat kis kínai S7-es lapom, megy benne a Radeon 9600Pro (Pro van ráírva, de XT-nek ismeri fel, annál alacsonyabb órajelen megy) egy 6x86 MX300-as proci mellett.
Két bevágásos, elvileg univerzális, de akkor is. Másik három újabb, márkásabb PI-P2-P3 lapban nem indul.
-
válasz
DarthSun #70266 üzenetére
Nincs rézmagosom mégse összekevertem a 775-el. A prescotton is ugyan ez a fos hűtő volt gyárilag. (Sötétszürke betonkemény gyár pasztával)
Bordát mérve tűzforró 50 fok körüli idle. Van itthon modern 2500ft-os topflow deepcool archer amit a 8-12 magos haswellekre rakok a kínai 2011 kerettel. Na az egyértelműen kideríti kályha-e meg a vrmnek és a chipsetnek is jut levegő. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #70249 üzenetére
Ennél pont nincsenek meg a brand gépek hátrányai, ezért is tetszett meg. Szabvány FSP ATX táp és szabvány Slot 1 ASUS P2B alaplap van benne, úgy bővítem, ahogy akarom.
(#70252) batyuska100
Gyárilag PII 400, de most egy PIII 650 van benne. 16kg, de 3 vinyó van benne. -
válasz
DarthSun #70242 üzenetére
LG DVD szépen olvas, miniXP betöltött. PS2, USB portok rendben. Aida kiírt minden komponenst. Gyanús hogy nincs ennek semmi kehéje, bár a miniXP csak emulált driverekkel operál. Meglátom ha rendes XP lesz fent, hogy megy-e a video és a chipset rendesen, ha megkapják az éles drivert. SATA HDD- t kell kotornom, aztán go.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #70215 üzenetére
Az oldversion.com-on kerestem a fraps-et, ott nem volt de akkor megnézem máshol is.
SB0100 megy a többi lapban, csak ebben nem akar, a via4in1 driver telepitése után feltett nusb 2db VIA epia itx lapommal is ugyanaz művelte és most ezzel is, 1-2 ilyet a véletlen számlájára írok, de 3 lapnál? Ennyire peches lennék?Viszont látom van itt több nusb verzió a linken, megrpóbálkozom egy másikkal is
-
válasz
DarthSun #70209 üzenetére
A TUSL ha nagyon túl van hajtva visszaáll automatikusan defre, az ST6 pedig befagy, csak a BIOS reset segít.
Próbáltad már ilyenkor az Insert-et nyomva tartva bekapcsolni?
Az nem tudom mennyire volt elterjedt, de olyankor néhány (vagy sok, nem tudom) lap alap beállításon indul (órajel + szorzó), és nem kell Clr CMOS. -
válasz
DarthSun #70208 üzenetére
Márka miatt inkább Abit felé húzok, de soltek lapokból is van itthon pár. Solteken van red storm overclocking az meg asszem tud automatán tuningolni bios 1 fsb-ként megyfel pár perc alatt.
Ahogy olvastam a 2000-esek mind tudják a 3000-es órajelét és akár többet is. Csak a ram lehet a limitáló tényező.
Gondoltam olyanra is bár az durván hangzik hogy ramot cserélnék a videókártyán, bár nem a voodoon egyből hanem valamelyik s3-ason aminek állítható az órajele. SMD forrasztóállomásom van. Még álmondtam olyanról régen hogy egyedileg összerakok videókártyát. Azaz hasonló kivitelű de nagyobb órajelű ramot. Tonnaszám állnak a videókártyák nálam ilyen olyan típusú. Érdekes lenne megalkotni egy egyedi kártyát. Akár úgy hogy nagyobb sűrűségű rammal. Persze nagyon sok mindennek stimmelni kell hogy működjön is a dolog.
voodoo2-esre vannak 8mb-12mb modok de az aránylag egyszerű dolog. [link]
voodoo4-esre is volt sikeres ramcsere projekt. [link]
b0rZ
Ha kukázok olyat akkor az lesz, most csak ez a 3db s370-es lapom van. Azt meg se merem említeni hogy tizex darabot szótam ki pár éve mert senkinek nem kellett. -
válasz
DarthSun #70176 üzenetére
Említettem a PCI Dosdrivers- t, az megy is Intel chipset mellett. A NEC- ben AC97 SigmaTel van. Win98 alatt szól is rendesen. DOS alá is volt valami AC97 driver. Párat leszedtem, egyik le is játssza a wav fileokat, de játék alatt nem szól. Kérdésem : tud valaki működőt ?, régebben asszem linkelt valaki ilyet. Bár lehet hogy befér a VGA mellé egy Live - vagy SB PCI128, ezt még megvizslatom.
-
válasz
DarthSun #70067 üzenetére
NEC folytatása - Radeonokhoz a TNT bezel nem ok, a DSub kivágása nem jó helyen van. Az FX5200LP- hez viszont jó, ezt választottam - mivel más nem volt. Ventit olajozni kellett, úgy már jól pörög, feltettem a TNT LP bezelt :
Az SVideo kimenetet takarja, de azt úgysem használom. Az AGP tesztsor táblázatában látszik hogy @3.3GHz Prescott mellett elég jól teljesített a 64bites kis FX. Hát azért a procierő is számít, az 1.5- ös Villi mellett nem kap annyi pöttyöt de a TNT- nél jobb, TNT/5506, és az FX :
A kártya csak kallódott, nem gondoltam volna hogy hasznát veszem valamikor, a tesztsorba is csak azért vettem bele mert van belőle. Látszik hogy Prescott mellett még az UT2004 DM-Deck17 FPS demo is elég jól ment vele, pedig ott a tér is elég nagy.
Volt régebben egy HD3450LP- m, az jobb lenne, viszont akkor XP kellene, mert annak már nincs Win98 drivere. Így Win98SE+FX- el egész tűrhető lett sztem a NEC slim gépezet. Tehát a selejtezésből kapott 4 gépből a 2.- at is jónak nyilvánítom, kicsit még telepítgetek, tesztelgetek, aztán jön a harmadik, az már normál, nem lowprofile. -
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #70097 üzenetére
Hmm... a tápegység egy AcBel Compaq brand gép ATX tápja, nem gyanakodtam rá, de igaz egy próbát megérhet. Az alaplapot múltkor átnéztem tüzetesen, ránézésre úgy tűnt, hogy az összes kondija ép. Van esetleg valami benchmark, vagy stress test Win98 alá, amivel esélyesen tudnám produkáltatni a hibát?
-
-
-
válasz
DarthSun #70091 üzenetére
Javasolt módszer :
- a Magyar Win98 telepítőről a Win98 könyvtárat bemásolod a HDD- re, mondjuk pld egy Install könyvtárba
- bebootoltatod a meglévő Németet
- a Német alól indítod a Setup.exe- vel a telepítést, ekkor biztosan frissítést végez
- ezek előtt lehet egyszerű biztonsági mentést is készíteni a Németről, Ghostolással, vagy simán a Windows könyvtárat is lementheted egy tetszőleges helyre -
válasz
DarthSun #70030 üzenetére
Köszi, most már elégedett vagyok, a chipsetre keresve találtam itthon soltek lapot. (Soltek sl-kv2-ct) Szépen megy az 1.5gb ram. :)
Voodoo3 kapott egy kis bordát 2d-re majd később nagyobbat. Egy titan réz nem ment rá a kondik miatt.
Isa is van, agp is fasza. 7600gs is megy benne.táp nélkül..
Kicsit overkill a ramborda de miért ne? -
válasz
DarthSun #70061 üzenetére
LaposMaxtor a helyére került, Win98SE felment szépen. Ez a gép is tetszik, szépen pörög, gyors a POST és a boot. Radeont nem kerestem elő egyelőre, hagytam a TNT- t. Gondoltam nézzük meg avval, úgyis utáltam mindíg
. Ezen példány képe jó, legalábbis LCD- n, bár a Quaket még nem néztem. Driverek jók lettek. Ami mindenképpen kell fent van, de még lesz finomítani való. Chipset, audio driverek ok, az Intel hálót nem keresgettem egyelőre, a beépített NE2000 kompatibilissel is megy. Majd később előkerítem azt is. Eszközkezelő így full tiszta lett.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #70051 üzenetére
Igen, de ez Celeron.
Őszintén nem tudom, mi a baj vele. Majd egyszer körbejárom. 4 éve kapcsoltam be utoljára. TNT2-vel talán annyira nem GPU limites volt.
Egyébként egy 300A @ 450-et szeretnék csinálni a BH6-os konfigból. Az rajta van a kívánságlistán. Csak nem igazán tudom, mire is lenne most jó nekem?
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70036 üzenetére
Ja, akkor kevertem, rémlett, hogy valami 2 magos gépről volt szó. Mifelénk egy 2 magos gép még használható, kapásból tudnék 10 embert mondani az utcából, aki ilyesmit használ.
Gyenge C2D gépek, néhány Pentium D, szerintem még Athlon 64 X2 is akad.
És ha már ebbe a topikba írok:
Abit BH6 elérhet 1GHz-et?
Létezik PCI buszos Geforce2 vagy 3? -
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #70038 üzenetére
XP felismer mindent, alap 845-ös gép, hangot és hálókártyát is tudja.
Elvileg win 98 driver lenne a NEC oldalán, de FTP jelszót kér, anonymousként nem enged be...
http://www.necdrivers.com/nec-driver/NEC-PowerMate-ML3-drivers_578.html -
arn
félisten
válasz
DarthSun #70036 üzenetére
8xt, nem a 8 - jo doboz, kisse elnagyolt hangja van, foleg a szoft dom nem tul kifinomult, de osszessegeben nagyon kiegyenlitett, mindenevo. a bugifaktora nagy, nagyon impressziven szolal meg rockon pl, a szomszedok legnagyobb oromere
az allvanyra erzekeny, foleg a kozeptartomany miatt.
ezert is szeretnek majd visszaterni vmi haromutashoz - igazabol ismerkedesnek vettem, hogy mukodik egy ilyen aktiv studio doboz nappalis kornyezetben, nem mertem beleugrani egy dragabb dobozba.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #70029 üzenetére
A tannoy gyart egy rakat fele sugarzot, de ezek az asztalra tervezett “egyen” speakerek nem is anyaghasznalatban rosszabbak, hanem gyakran olyanok terveztek es olyan knowhowal, ami ritkan versenykepes. Az olcso studiodobozoknal most egymasra licitalnak a gyartok, akkora kinalat van, ami 10 eve elkepzelhetetlen volna.
vettem ket budgetet, egy adam t5v es egy presonus 8xtt, teljesen mashogy szolnak, mint az osszehasonlitos videokban. Hosszabb tavon majd neumann 310 lenne a cel, a hifit levaltani.
-
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #70006 üzenetére
Ezt az asus-t megnézem...
Van egy ilyenem: "Asus P/I-P55T2P4"
Ez esetleg?Az MVP3-at meghagyom k6 tuning bohóckodáshoz.
:)
GUS be van fogva demókhoz p3-al.Soundblaster pro 2.0 jó?
Sajnos VLB nincs, az nem csak 486-on van?
Sima ISA video van tseng, wd, realtek, cirrus, s3, stb.
Azok közül melyik a legjobb? Majd a pontos típusokat megnézem. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #70000 üzenetére
Háát, nem is tudom. Acorp 6bx81 (i440BX - az enyém az integrált hang nélküli változat volt) 256+128 MB SD 100 RAM-al és PII 450 SLOT1 Pentium CPU-val 80 GB-os IDE SAMSUNG HDD-vel nekem nem tűnt úgy hogy hátrányban lett volna a cimbi i815-ös konfigjához képest, igaz neki 800-as Celeron volt benne és az mellett 66 MHZ-en mentek a ramok, nálam a Pentium mellett meg 100 MHZ-en.
XP-vel hajtva kifejezetten pattogósan ment, W2000/2003-mal meg még jobban.
VGA mindegyikben GeForce 2 MX 400 volt sokáig. -
-
-
-
válasz
DarthSun #69960 üzenetére
Most száradnak, kaptak rendesen esőt.
A bill az szerintem mechanikus, azaz kattanak a gombjai és szerintem rakható rá joystick is.
Nem volt sajnos 3dfx.
Xt-k és rakás p1,2,3,4. De rozsdásak, sérültek. Ipari pc-k... de mind kommersz cucc. 775-ös cuccokat g41-eseket meg se bontottam. Hegyekben minden. Igen a nagy sárga dög az xt volt. Sec1 celeronokat sem hoztam el.
Kifullozhatom a p2 konfigomat. -
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69944 üzenetére
Ennyi kukabúvár a világon nincs, mint itt a retró topikban...
Mondjuk, ha áramtalanítás után megjegyzi a beállításokat, akkor valószínűleg jó az elem.
OC-nál a ramokra kell figyelni, mert az SPD szerint állítja be őket. Ilyenekre van 2x1GB 667-es Adata Vitestám, ami alapfeszen 800MHz felett megy.Más. Egy hónapon belül már a második 2,5"-ös hdd-m haldoklik. Egy 40GB-os IDE teljesen, ezt meg most vettem észre. Oké, beleszaladt több, mit 10 év, de akkor is.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69939 üzenetére
Ebből a sorozatból van a letöltőgépem. Nem az SFF, hanem a Desktop változat. Volt két 755-ös és találtam hozzá egy 330-ast. Egyik lakó kitette a lépcsőfordulóba a lomtalanításra váró cuccok közé. Naná, hogy "lenyúltam" és semmi baja
Az egyik 755-öst most vitték el, kaptam érte noti ramot meg kp-t, a másikat elbontottam, mert pár kondi megadta magát. Kis túlzással évekig ment 0-24-ben. A 330-ast állítottam be helyette.
Mérd meg az elemet, mert típushiba, hogy akkor is kiírja, ha nem rossz. Nézd meg a clock generátor IC-t, ha szerencséd van, akkor a setfsb-vel win alatt húzni is lehet. Nekem valamelyik proci 266-ról 301fsb-ig simán ment.
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #69939 üzenetére
8-9 évig használtam ennek a sorozatnak az egyel nagyobb tagját, egy Dell Optiplex 780 DT gépet. E8400, 4Gb RAM, 250Gb vinyóval + IGP-vel vettem, olasz nyelvű BIOS-al.
Később folyamatosan bővítettem egy kicsit, Q9400-ra, 8Gb DDR3-ra, Geforce GT630 Low Profile GPU, 1Tb HDD + 120Gb SSD. Sokáig nem is kellett lecserélnem, azon vittem végig az X-Com 2-t és még a GTA 5 is egész játszható volt.
-
válasz
DarthSun #69936 üzenetére
Leragadtam mégis a Dell- nél. Kíváncsi voltam műkszik-e. A NEC- re telepítés is megy, azt majd utána.
A próbapadon levő P4- et le kellett vennem előtte. Ha már van egy rendszer, akkor elpakolni is több idő, hogy minden a helyére kerüljön, viszont megtalálni majd könnyebb. Aztán ment fel a Dell.
Teecciiik a gép ! Pöccre indult. CR2032 lemerült, jelzi, de indul és beállítható a BIOS. Most nem cserélem, csak kiveszem, SATA vinyó kell, majd telepítéskor teszek bele új elemet.Ventiket indításkor felpörgeti, majd visszalassítja, halkan megy.
MemTest nemsemmi CL 1-1-1-31 / DCH - 1 modul van benne
, valójában CL5 / SCH
Slim DVD szépen olvas, HBDVD- ről ment a MemTest, majd a MiniXP- t is gyorsan betöltötte
-
válasz
DarthSun #69936 üzenetére
Jó gép, de nálam az már kiesik a gyűjtési időszakból. GX 280 az utolsó, ami még kéne. Mondjuk sokszor megfordul a fejemben még 2010-es konfig ötlete is... -perpill nem igazán retró, de érdekel.
zotyesz66: Az AudigySE-t én XP-vel használom, nem is néztem, hogy van -e 98-as driver.
-
válasz
DarthSun #69934 üzenetére
Valamit kevertek, mert a honlapon már nem látom a 2ZS Win98 drivert sem. A lemezén viszont az .inf file részlete :
;-------------------------------------------------------------------------
; Creative Technology Ltd.
; Copyright (c) Creative Technology Ltd, 1994-2002.
;
; Description
; This inf file contains the following device for Creative's gameport.
;
; Gameport Device - PCI\VEN_1102&DEV_7003&SUBSYS_00401102
;
; Modified Date: 16 December 2002
; Version: 2.0.0.1
;-------------------------------------------------------------------------[Version]
Signature="$Windows 95$"
Class=MEDIA
ClassGUID={4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Provider=%CREAF%
DriverVer=10/07/2002, 1.00.02.0000
CatalogFile=ctgame9x.cat -
válasz
DarthSun #69926 üzenetére
Szerintem is teljesen jó az AudigySE.
A brand gépeket pedig általában én se komálom, de a Dell márka valahogy kivétel szokott lenni. Akkor is, ha ők is uo. problémásak, mint a többi. Majd írhatnál arról az új Dell-ről!zotyesz66: Nem létezik 128 bites low profile Radeon 9600-as a FireGL T2-64-et leszámítva.
Sokan egyszerűen elfelejtik odatenni az SE-t a 9600 után.
Azt nézem éppen, hogy van olyan GF FX 5200-am, ami 64 bites, és a memóriája még az NVIDIA referenciát se hozza.
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #69921 üzenetére
Melyik NEC? Én most szereztem egy kis Powermate ML3-at. I845 SD-RAM-mal, Willamette 1.5 GHz, 20 GB HDD, TNT2 M64 16 MB. Persze low profile, de teljesen szabványos cuccnak néz ki, FlexATX ház, táp, alaplap, a procihűtő mondjuk nem szabvány. Már megy benne egy Northwood 2 GHZ proci és úton van egy low profile Radeon 9600 is, remélem 128 bites lesz.
-
válasz
DarthSun #69921 üzenetére
Ha csak 64 bites -mint több másik 5700LE!-, akkor nem éri meg az árát, másként viszont igen. Sokakat persze csak a csúcskategória érdekel, és abba bele se gondolnak, hogy évről évre mennyi alsó- és középkategóriás régi kari hal meg, (általában retrózók kezétől
). 2-3 éve még simán le lehetett akasztani apróról egy FX 5700/5700LE-t, ma ez már egyre nehezebb -és egyre drágábban lehetséges csak.
A slim gépemben mindig megy az alkatrészek cserélgetése, valahogy sosem vagyok maradéktalanul elégedett. Mivel az alaplap és a proci 2003-as, legutóbb egy szintén 2003-as 9600SE-t tettem bele, de kicsit keveslem az erejét. Az ATI FireGL 9600 T2-64S lenne talán a legjobb választás, ugyanakkor a 64 MB VRAM kissé kevés. A GeForce 6200 AGP-s változata sajnos 2005 elején jött csak ki, ezért nem érzem jó végső megoldásnak, különösen pedig, hogy nekem low profile darab kell ugye, ami kizárólag 64 biten van. Bonyolítottam kissé azzal is a helyzetet, hogy beszereztem egy gyönyörű, 2004-es SB Audigy SE-t is (ugye ez is low profile), amit ha a gépházban szeretnék tartani, máris bukik a kétezerhármasság. Perpill jó kompromisszumnak tűnik egy lp-s FX 5700SE, de csak akkor, ha az 128 bites. Az még oké lenne, ha 2003-2004-es konfigról beszélnék eztán. A GF 6200-assal a 2003-2005-ös gép már nem jön be sajnos.
Kéne egy kávé.
HDD-s történetem nekem is lett, retrózáshoz kerestem maximum 320-as winyót, aztán végül EZT találtam; 2019-es gyártás. Csúcsminőség. -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #69922 üzenetére
Sajnos az emachine E520 csak integrált vga-val van és a notiknál nem tudtam összehozni azonos órajelen a procikat, de azért fel lehet szorozni, nem beszélve a single-dual channelről. Szerintem azért látszik, hogy Intelnél a mobil architektúra vonalon folyamatos a fejlődés, nincs akkora ugrás, mint asztalin a netburst-core váltásnál.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #69916 üzenetére
Passz
Hosszas agyalás után arra jutottam, hogy a 2000-es csúcsgépet P4 alapokra helyezem.
Szerettem volna valami kis érdekességet beletenni.
Igazából van ahol gyorsabb, mint az Athlon 1200, van ahol kicsivel lassabb. Viszont a rambus miatt érdekesebb és ritkább.
ASUS P4T (sajnos a sárga van), zöld GF2 ultra, SBLive 5.1 WinMe
2 kis csalást sajnos lehet elkövetek: sajnos csak 1.6-os procim van s423, 1.5 jött ki 2000 novemberben, pár hónappal később az 1.6, és az alaplap sárga színe miatt lehet a GF3 időszak alatti ASUS V7700 Ti-t teszem be, ami közel ultra órajelű, mert GF2 ultra csak leadtek zöld van, és egy zöld kb ultrának megfelelő quadro.Majd a 2001-es gépnél lesz akkor AMD a duál procis lappal, meg oda kész van a dual P3 1.4S, hajrá Windows XP több mag támogatás
2002 meg egy HT-s 3.06 P4 ASUS P4T533-C lappal Rdramos szintén.
2003-ra van 3 teljes konfig és egy fél.
2004-2005 egyelőre egy SLI-s S939, de már megvan minden egy Crossfire S939-hez is, össze is volt rakva csak a ház nem volt korhű, így szétszedtem. Ja meg van egy 775-ös SLI Dell Gamer gép. Itt nem tudom még, valahogy kellene valami 2004-re is, de gyakorlatilag a processzoron meg a VGA-n kívül annyira nem változott semmi.
Az S939 platformon 1 magról kettőre váltottak, Geforce 6000-es sorozat után kijött a 7000-es, X800-ból X950 majd X1800 lett.
De pl az A8N SLI az végig volt mint alaplap. Intelnél meg az nforce 4 sli.Még lenne egy kérdésem:
Öcsémtől kaptam szülinapomra egy dobozos Diamond Stelath PRO VGA-t (ISA) 1992. Az jónak számított akkoriban? Az a 486-os korszak volt? ÉRdemes rá összerakni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest