- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #70818 üzenetére
Én is mosttervezem a tualatin készletet letesztelni, mert csak vettem de nem volt még lapom hozzá
Aztán most végre jött egy lap, aminek annyi szépséghibája van hogy HP (ez még nem lenne főbenjáró bűn), valamint nincs rajta agp
De procit tesztelni tökéletes.
A készlet elég vegyes, Celeron van 1, 1.1, 1.2, és 1.3 is, P3 viszont csak egy 1.133-as. -
-
válasz
DarthSun #70813 üzenetére
A kínai lapok esznek mindent.
S2011 meg speckó kicsit mert van szerver, asztali és workstation is. Xeon mellett elvileg tudják. Azaz nem mind. Alienware pl nem.
Mai átlag bolti lapok nem tudják az ecc reg-et.Abit st6 hoz van valami bios mod? Csak 1.65v a max ami egy vicc szerintem, annyit alapon kértek a copperek úgy emlékszem.
-
válasz
DarthSun #70798 üzenetére
PH listában próbáltam hasonlítgatni, több-kevesebb sikerrel.
3DM2001 alatt közel áll : 60218, proci sokkal gyorsabb, video összességében hasonló kvalitású, de sajnos Win7 alatt futott, tudjuk hogy ott romlik az eredmény.
Ez a saját eredmény is fent van, 67076, ehhez képest egész jó, mindenben erősebb konfig, X4- es az X2 elllen, video, RAM is jobb.Amúgy a GTX285 használata esetén hasonló effektus van nálam mint a Ti4200 valós retro esetén. Ti4200 <-->GeF2Ti/GTS, a 8800xxx NV szériát pedig a 285 pótolja. Testvértopikban említették hogy a 8800GTS/GTX- re elég mérgesen nézni, máris behal, előtte is láttam, nem is mertem beszerezni. Szemléltetés, egy result - 8800GT+C2D- val, video gyengébb, a C2D viszont 3GHz- en is félelmetes ellenfél, látszott a @2.6GHz- essel is. Annál is inkább, mivel kicsit feljebb nézelődve találtam egy ilyen eredményt is. A C2D jóval magasabb órajelre tuningolható.
-
válasz
DarthSun #70762 üzenetére
Végigmértem az eszmét. Táblázat frissítve.
NPRQuake1 nem indult OGL API- val, de amúgy a driver OGL része megy rendesen, hiszen a többi tesztben - amelyik ezt használja - nem volt gond. Itt ugye kényszerűen magasabb verziójú NV drivert kellett feltennem, a GTX285 miatt. 267.85, asszem 2011- es, 2 évvel a kártya megjelenése utáni.Próbáltam a 270.61- est, avval már kicsit lassúbb. Lényeg hogy úgynézki ezen driverek már nem tolerálják a Q1 fércelt OGL megvalósítását.
Végülis lemértem a Q1- et nGlide API- val, de ugye ez OGL alatti Glide (3DFx) emuláció (2015- ös a DLL), lassít + a Timedemo alatt kikapcsolhatatlan a VSync, ezt jelöltem is a táblázatban.
A gépek fejlődése szépen látszik a procierőben, az AM2+ a videokártya miatt tudott erősebben elhúzni, nemgond, legalább így elég ütős. 2 magra jut 6MB L3, talán még a C2D- val is versenyben lehet, nemtom, utánanézek.3DM2001- et már lemértem fentebb, 60091 lett, és akkor a 2 másik főteszt :
Azért nevezem 3 főtesztnek mert a gép erősen félretro már, de én főleg a régebbi futáserőre voltam kíváncsi, 99-2004 közötti programokra kellemesen overkill, közben pedig elviszi akár a 2010 környéki gamekat is, ahol még nem implementáltak sokmagra - legfeljebb dualra, ha jól tudom.
Néha ránéztem a Wattmérőre is -
- standby : 1,6
- BIOS : 171
- XP Desktop : 133
- 3DM2001 Nature teszt : 270
- UT2004 : 200 -
ityam
őstag
válasz
DarthSun #70783 üzenetére
A nap végefele találtam 2db 1gb/400 as ramot amit beraktam. Attól behalt a 98. Aztán kivettem az egyiket és utána is 3dmarkoztam aa 9600SEvel és így nem fagyott.
Lehet az unoficial Service packkal már az 512 MB limit ki van küszöbölve.Még egy érdekesség kimaradt. A noname savage 2000 hez az összes driver amit találtam anno az XPhez képhibákat eredményezett. Kicsit fillogó volt a kép az alsó felén a képnek. de win98 alatt semmi jele ennek a hibának. Olvastam hogy nem nagyon csináltak jó drivert XPhez ehez a karihoz. Tippem szerint ilyesmire gondoltak hogy nincs jó.
A diamond Viperer II es driver persze nem akart műxeni ezzel a karival XP latt. -
válasz
DarthSun #70761 üzenetére
Eljutottam nagyjából egy stabilnak látszó belövésig, úgylátom ok, tesztelhető.
Tehát a konfig :
MSI KA780G lap [link] , [kép]
Phenom-II-X2 565 proci, C3- as + TT Cu Stock hűtés dualventi
4x1 GB Corsair XMS2 DDR2 RAM [link]
Asus GTX285 video [link] , [link]
X-Fi Fatal1ty FPS hang [link] , [link] , [link]
80GB+160GB ATA HDD- k
Sony DVDRW
1.44 FDD
Multi kártyaolvasó
Chieftec 600W táp
Thermaltake M9 ház [link] , [link] , [link]
WinXP SP3 és Vista/64 Ultimate oprendszerekA ház management nélküli, felsőtápos, a táp viszont már alsóra alkalmas, eredő hogy ismét kissé gubancos, lényeg a működés.
Jelenlegi front setup:CPU hűtésen mégnagyobb sufni, erre 12cm- es ventit aberráltam a 9cm- es fölé
:
Bakapcsolás, alapvető ellenőrzések után emeltem a szorzón (BE proci) és az FSB- n is kicsit. 4GHz- re képes a proci, de fontosnak tartom a 24/7 max stabilitást - 3.8GHz- nél maradtam.
RAM XMP belövéssel nem foglalkoztam, 2.1V- al nem fogom megküldeni, 1.9V SPD auto beállítást választottam.
Egyelőre egy 3DMark2001- et futtattam :Itt már van egy kis ébredő erő, belecsaptunk a félretroba
-
válasz
DarthSun #70703 üzenetére
DualCore 4. tagja. Tisztítgatom, bezacsizva tettem el, de gyorsított rendrakás volt akkoriban, és nem portalanítottam előtte. Egész jól rátapadt. Tökéletes nem lesz, ahhoz szét kéne szedni, de talán elfogadható egyelőre. Az előlap kis rései, csatlakozói fültisztítóval, már amennyire hozzáférek. Szűrőszivacsokat a ház előtt poroltam, a kis térfogatnak nagyobb tömegét képviselte a por, viszonylag sokáig használtam a gépet, amolyan másodkészüléknek. A frontventi már kivan, bekapcsolás után zörög pár percig, bejáródás után már ok. Cserélem majd új példányra, a használt pedig zsírzás után jó lesz próbapadi kiegészítő-hűtésnek.
Az indítás amúgy rendben, az elem sem merült le, még őrizte a beállításokat. Kezdésnek visszatettem alapra, oprendszer boot ok. -
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70749 üzenetére
Mindegy, lanozni jó lesz. Pénzt kiadni most nem akarok ilyen régi hardverre, majd ha lesz "felesleges", akkor veszek egy GF2 GTS-t, vagy GF3-mat, bár az utóbbi nem biztos hogy össze fog jönni. Sajnos nekem itthon MX400, 440, S3 trio, savage és egy Voodoo 3 3000 kártyám van.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70710 üzenetére
Thermaltake Big Typhoon VX hűtő, valószínűleg nem olyan jó a hűtése egy 18 éves gépháznak mint egy mai cuccnak.
-
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #70702 üzenetére
No reggel visszaraktam abba a gépbe, ahol felhúztam a DOS-t, ott van kurzor...
HDD 2 gigás, nagyobbat nem is tud a 6.22.. Érteleme egybként van 7.1-esnek? Azt lehet önmagában is feltenni, vagy az csak a 95/98 "motorja" ?
Úgyhogy a célgépben kellene bogarászni.. Van esetleg valakinek Olivettije (DX4-100) itten?
Hátha csípőből tudja a választ.. -
batyuska100
senior tag
-
válasz
DarthSun #70552 üzenetére
Folytattam a Dualcore sorozat tesztelését.
Következik az AM2(+).Vegyes gép, a lap AM2, a proci már AM2+, de itt csak egy tuningolt AM2 szint, a HT/NB a sima AM2 frekijén jár.Konfig :
Giga GA-M57SLI-S4 lap - [link]
Athlon-II-X2-245@3480MHz proci / LC-Power hűtő
NV8600GTS video - [link]
2x1GB KingMax DDR2 DCH
Audigy2ZSPPro hang - [link]
Samsung 400GB SATA HDD
Pioneer DVDRW
MTech 550W táp - [link]
Sharkoon VG4W miditorony ház - [link]
WinXP SP3A fentebb említett korlátok ellenére a proci viszonylag magas órajelen jár. Ebben a lapban ez a felső határa a stabilitásának. AM2+ lapban megfutotta a 3.9GHz- et, tehát elég jó példány, de ebben maradt, mivel oda lett egy 4GHz- re képes Phenom-II-X2. A RAM eredetileg 4x1GB, de most a teszt idejére csak 2x1GB- ot hagytam benne, XP- hez elég. Hát...érdekes eredmények születtek. Legtöbb tesztben nyert az AM2(+), de BESÍRTAM
, még ez sem volt elegendő a régebbi kis nyamvadt brand C2D ellen, utóbbi annyira elhúzott a 3DM2001- ben, hogy összesítésben nyert.
Eredmény-táblázat, immár 3 géppel.AM2+ lapban nyert volna az Athlon-II, itt nem tudja kifutni magát az alacsony NB/HT miatt. De akkor is ez egy turbózott AM2 lényegében, elvileg így is jobbnak kell lennie. Látszik hogy a procierő nagyobb is, már az FPU és CPUQueen eredményeken is. Pörgős a rendszer, jól megy a 400- as Samuval is.
A C2D érdekes módon kisebb procierővel jobban pörgeti a 3DM2001- et, ugyanazon videokártyával. Mindegy, evvan, következik majd az AM2+, a Phenom-II-X2- vel, az kissé erősebb. Közvetlenül viszont sajna nem hasonlítható majd ehhez, mert a video más lesz, innen már nem viszem át a 8600- at, ez a konfig a bázisa. A procierőn azonban majd látszik egy alapos ugrás, meg a videon is...GTX285...
Wattmérés :
BIOS : 133
Win desktop : 108
3DM03 : 170-190
UT2004 : 150
Aida Stress : 150
Kevesebbre számítottamA 3DMarkok közül a 99- ben ez a konfig nyert :
Stress és a hőfokok alakulása, a lap szerint terhelve is atomhideg a proci :
-
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #70700 üzenetére
Olyat találtam, azt lejjebb véve se változott, de kipróbálom a legalján a skálát.
Az lehet (bár erősen kétlem) bibi forrása, hogy magát a DOS-t egy 775-ös gépen raktam fel, mert abban volt tuti tiszta floppydrive? Illetve este ránézek már, visszarakom a HDD-t ebbe a gépbe, hogy ott hogy jön be boot után a DOS...
-
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #70698 üzenetére
'Hál istennek ez már gombelemes. A régi egy kb 15cm-es zsinóros pack volt, hozzá tépőzárazva a házhoz valahol (Italdesing :D) Még tavasszal csináltam neki új gombelemtatyót, beállítottam az órát, aztán mondom elrak, ha pár hónap műlva is jár, akkor folyt köv.. Viszont a BIOS-ba a 8Mhz nekem új
, hiába no, DOS fénykorban Amigám volt.. Bill-re még nem feltétlenül gyanakodnék, bár egy utat a padlásra megér... de eddig is ezzel a keyyel teszteltem/berheltem.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #70695 üzenetére
Valamint a P3S-1400-ak között is. A 694T-be beépített példány csak 1.5V-on vette az 1575MHz-es akadályt, míg a PowerLeap-be ma berakott "játszós" darabnak simán meghagytam a manual szerinti 1.45-1.475V-os alapbeállítást, és minden hibátlanul lefutott rajta.
Egyelőre összességében úgy néz ki, hogy a BX jobban teljesít DOS alatt, mint a 694T.
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #70693 üzenetére
Itt most úgy tűnik, P3B-F és P3B-F között is van különbség. A másikba sikerült találni 2x256MiB RAMot, ami megy 150MHz-en, ebbe sehogy, hiába jók külön-külön. De inkább az 512 RAMot adom fel, mint a 150FSB-t, szóval ebben a tartalék lapban marad a 256MiB. Hú, mennyi időt elcsesztem tegnap memtest86-ra... Áram nem érdekes, most már elfér a fűtés.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #70685 üzenetére
Hát persze, amikor biosban vagy, akkor 100%-kon megy a cpu (többmagosnál egy mag)-> melegszik és többet fogyaszt.
Most, hogy szó van róla, leszedtem a P5Q Dlx bordáit...Nos, ez nem sikerült valami tipp-toppra. Az NB-nél félre is ment és egyiknél sem fedi a teljes felületet, mert itt-ott vastagabb maradt és nem terült szét. Gyári még, az látszik.
-
zotyesz66
őstag
-
zotyesz66
őstag
válasz
DarthSun #70663 üzenetére
Én egy 9600-at pattintottam bele a NEC gépbe. Volt olyan szerencsém, hogy vettem egy Abit 9200SE-t, amihez megvolt a LP bracket és ez jó volt a szintén LP Gecube 9600-hoz. Csak a TV Out nyílása van elcsúszva egy kicsit. Persze ez is 64 bites, de lényegesen jobb mint az eredeti TNT2 M64.
Amúgy ebben a gépben simán megy a NW proci is, csak legyen FSB400-as.
batyuska100: a ház pont ilyen, de ez a ML3-as típus. I845 lap SD RAM-mal és integrált VGA nélkül AGP4X-el. A VL4 DDR-es és integrált VGA AGP nélkül. -
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70657 üzenetére
Low profieos agp videokártyával még nem találkoztam (olyannal, aminek megvan a kicsi bracketje is).
Balázs Világa videóban volt olyan jelenség, épp mondta, hogy milyen szépen fut a NFS valamelyik része a Tua P3 gépén és pont belaggolt egy pillanatra, de azt mondta, hogy ez azért van, mert a vinyó nagyon lassú.
-
válasz
DarthSun #70644 üzenetére
Sose használom.
A mostani gépembe is elterveztem hogy rakok egy PCI IDE kártyát meg a racket és tudok mindig használni IDE vinyót is, aztán abból se lett semmi pedig betettem mindkettőt. De sose használtam, ki is ugrott idővel mindkettő.
Amúgy az elektronikától is függ hogy ata33-as vagy 66-os a rack, vagy a fiók kábelétől csak?
Előbbi lenne logikus de ki tudja, lehet ott nincs is igazi elektronika, csak átkötés az egész. -
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #70636 üzenetére
Hm, nekem anno, csak olyan fajta rackem volt, amit most is sikerult vasarolni, nem is tudtam, hogy volt masfajta.. Anno soha, senkinel nem okozott gondot, hogy ne lehetett volna osszedugni. A SCSI feluletu rackem volt nyilvan masfajta, de ott nem is vartam volna el a kompatibilitast. Ezek a fiokok belemennek az en regen hasznalt 2 lengoajto nelkuli rackembe is.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #70629 üzenetére
A DHCP szerver valasza tartalmazza a szerver cimet. Pontosabban, a DHCP valasz csomag, technikailag ugy epul fel (elegge leegyszerusitve), hogy egy listat kap a kliens. A listaban az elemeknek van egy azonsitoszamuk es van ertekuk. Az azonositoszamok listaja jol definialt, ezt ismerik a kliensek. Tehat a kliens a valaszbol pontosan tudja, hogy kapott a DHCP-tol egy 3-as, 4-es, 67-es tipusu valaszt es melyik mit jelent. PXE eseten, a DHCP 66-os es 67-es tipusu beallitas jelenti a TFTP protokollt futtato szerver IP cimet, es a bootolando file nevet. Ezert nem tudsz barmilyen router eseteben PXE-t csinalni, mert ennek az opcionak beallithatonak kell lennie.
Azt pedig, hogy a szerveren hova kell helyezni a fileokat, azt a szerveren a TFTP szever beallitasaiban talalod meg. Gyakorlatilag teheted kb barhova, csak meg kell mondani az ott futo TFTP szerver programnak, hogy a /ide/raktam/a/filokat konyvtar tartalmat mutassa.
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #70616 üzenetére
Nalam OpenWRT fut a routeren, a routerbe van dugva egy meretes USB es oda van belove minden. Mondhatni, kb ez a legegyszerubb modja a kornyezet kialakitasanak. (azert kell egyebkent a routerre tenni, mert a DHCP valaszaban van benne a boot servernek a cime, igy az a legegyszerubb, ha ezt maga a router intezi)
-
Czo
addikt
válasz
DarthSun #70614 üzenetére
Sok-sok eve itthon is hasznalom. Marmint minden gepet, a halozatrol bootolva telepitek. A "retro" gepre is igy kerult Win98, XP es Linux is. Egyszerubb, mint az optikaval szenvedni (kiirni, torolni, masikat kiirni) vagy akar az USB-vel (hovaraktam? mi van rajta? ah ez nem fer el a keyboard dugotol, hol a kisebb? stb), mukodni pedig kb minden oprendszerrel mukodik. DOS-t bootolva, akar 16MByte meretu is lehet a "virtualis bootfloppy", amire igy konnyen felfer minden utility, ami a gep bepoccintesehez kell. a realtek kartyahoz romot kellett irnom, de van itthon egy marek eeprom es iro is. Mindenkinek csak ajanlani tudom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #70601 üzenetére
Penge.
A cölöpverő natívan 1866-os IMC-vel rendelkezik, ha jól emlékszem.Pontosan milyen pici Xeon-t kaptál ?
DDR4 REG ECC-n nem gondolkoztál ?DDR2: brand Fujitsu lapban ment a kevert ram, első slotban egy 2 GB-os modul, a többi 3-ban meg 1 GB-os modulok, összesen 5 GB. és dual-channelben.
DDR3: Asus P5E3 Deluxe (s775 X38) és Asrock 970 Pro3 R 2.0-ban (Athlonn II X3 455-el) is mentek a kevert ramok (OCZ 1333 és G.Skill 1333), a G.Skillel kellett először indítanom, ez normál 1,5Volt-os, csak az OCZ-vel nem mindig indult, mert valamiért nem adott neki a lap 1,65 Volt-ot, ezek az OCZ-k valami korai példányok lehettek, 1,6 Volt alatt nem volt stabil, úgyhogy egységesen megkínáltam a ramokat 1,6 Volt-al, és így már mentek együtt.
Quad-channel: eddig csak egyforma méretű modulokkal próbáltam, azt viszont tudom hogy nálam pl. az x79-es Extreme 9-ben ment a 8*2 GB DDR3, ami 4 db 1600-as és 4 db 2133-as modul alkotott, be engedte tölteni az 1600-as modul XMP profilját és azzal mentek a 2133-asok is.Most 16k-ért vételeztem bele 8*4 GB DDR3 1600 Micron REG ECC ramokat, ezzel nálam kimegy a világból is.
X79/X99-nél ha nincs meg a Quad-channel hez a szükséges mennyiségű modul, akkor ki lehet alakítani a triple/dual channel módot is.
Ezeknél a lapoknál (meg X58-nál is) azért erősen ajánlott a manual végigböngészése, vannak érdekességek, főleg ha csak 1 vagy 2 modul ram van első körben). -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #70597 üzenetére
Engem is meglepett, de ezekbe a brand gépekbe egész jó tápokat tettek. Van egy ESPRIMO E7935-ösöm, arra ezt írja a spec:
"Power supply efficiency (at 230V; 20%/50%/100% load): 86%/89%/87%)" -ez simán 85+És ahogy méricskéltem, a core2-ből a 45nm-esek valós fogyasztása sokkal jobb, mint a 65nm-eseké.
-
válasz
DarthSun #70587 üzenetére
Feltettem a gépre a SeriousSam HD duót. A proci 2006- os, a GPU 2007- es, a retro tesztsoromban viszont az UT2004 volt a legújabb. A SSamHD 2009- es (asszem). Ennek ellenére egész tűrhető 1280- ban. Mondjuk az köztudott hogy a kis fejlesztőcsapat nagyon jó motort írt. 40-50FPS átlag, bár sok bot esetén beesik, de játszható. A wattmérő maradt, néha rápillantottam, 150-160 között mutatott.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #70598 üzenetére
Asrock X99 lap manualja at írja, hogy 4db azonos méretű és szervezésű RAM kell a Quad channelhez. Úgyhogy szerintem még olvass utána, mielőtt eltérő RAM-ot veszel.
(i5 2500K-nál a dual channel menne különböző RAM-al is, a közös részt dual channelben, a maradékot meg single channelben érné el.)
-
Bile Demon
őstag
-
válasz
DarthSun #70586 üzenetére
Előszedtem tehát a Wattmérőt. Lemértem a kicsike kis C2D konfigot. Ha valaki nem követte volna, a gép :
Fujitsu-Siemens Esprimo P5916/Core2Duo@2600MHz/2x1GB Hynix DDR2 DCh/NV8600GTS/Samsung 160GB SATA/LG DVDRW/miditorony/WinXP SP3
Csak a gép, monitor nincs hozzámérve.Standby : 1,3 W
BIOS : 119,4 W
XP desktop : 82,2 W - a SpeedStepp már viszonylag jól működik
UnrealTournament 2004 1024x768 def DM-Deck17 FPS demo : 125 W
3DM2003 : 142-160 W - a MotherNature- ban volt a 160W csúcs természetesen
Aida stress : 122 W - ez csak a CPU- t, ramokat, chipsetet hajtjaA wattmérő a 230- ról kajált teljesítményt méri. A szekunder oldalon a spec a táp által névleges 230. Régi táp hatásfoka rossz, 60-70%, tehát 0,6-0,7x esét veszik fel az össz alkatrészek valójában. Ha így nézem akkor túlteljesíti az elvárásokat, tehát ha csak nem hibás (márpedig nem, mert a tuning is megy vele), akkor még bőségesen elbírná a HD6850 def 127W- ját is.
8600GTS : 80W max
HD6850 : 130W max
Különbözet : 50W
Persze mindent a hatásfokkal szorozva. Gondolkodtam hogy belepakolom a 6850- et, elvileg tehát ok, de a 8600- at mertem csak.
-
-
válasz
DarthSun #70578 üzenetére
P1-en van igen de a lefogató rész a két socketen lényegében ugyanaz nem?
A gondom hogy ami van socket méretű hűtőm, az erősen beleütközik a 6VIA85 kondijaiba.
A P1-est még nem próbáltam rá...
Mondjuk a képen se vitték túlzásba, egy P100 hűtője az kb.
Két ilyen lapom van, azokat tesztelném, telepítés az egy dolog, de kap nálam minden 20-25 perc Orthost is ami azért fűt. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #70562 üzenetére
Core 2 Duo E8500 (3,16 GHZ base) csont nélkül megfutotta 24/7-ben a 4,4 GHZ-et nálam az Asus P5E3 Deluxe (X38) lapban 4*2 GB DDR3-1600-as ram mellett. NFSMW és hasonló játékok nagyon mentek R9 380 4 GB-s Radeon VGA-val. Csak a rendszer volt SSD-n, a játékok gyors 1 TB-os HDD-ről futottak.
Ugyanebben a lapban Xeon X3360 (C2Q 9550) 24/7-ben tudta a 3,74 GHZ-et.
Imádom ezt a lapot, az 1600-as DDR3-as ramok miatt nem ütköztem tuningnál falba, mint korábban a DDR2-es P45-ös P5Q-nál, 1066 de inkább 1200-as ramok kellettek volna a bitang CPU OC-hoz.800-as ramjaim voltak, kifulladtak 933 MHZ-nél, azért ez sem volt olyan rossz.
Havernak vételeztünk P4 után (Willamette Celeron! hurka Matsonic lapban) s754-es konfigot, Asus K8N lapban Sempron 3000+ -os CPU, 512 MB ram 1 modulban (nem volt értelme a 2 modulnak, nincs dual channel a 754-nél, ezt meghagyták a 939-nek). Megváltás volt az öreg P4 után, alig melegedett, szépen vitte a kor játékait egy GeForce 4 Ti 4200-al, majd kapott később egy 6600GT-t.
Idle-ben a CPU cooler szépen le is lőtte magát, kis nyomozás után megnyugodtunk, hogy ez üzemszerű, szépen működik a BIOS-ban belőtt határokhoz igazítva a C&Q. -
-
válasz
DarthSun #70552 üzenetére
Hozzá kell tenni hogy az AMD IMC-je megelőzte korát, később is nagyon haténykony volt. C2D-nak persze nem kellett ekkora sávszél az előnyhöz és ahogy emlékszem mindegy is volt neki.
Később meg voltak filléres AMD only ramok, totál keverc szervezésben akár 32gb max limitig asztali lapban, míg a konkurensnél az első gen i szériánál is volt még válogatósdi. 775-nél meg ddr3-hoz alig találtam működő ramokat. (bár ahogy emlékszem ddr3-nak sok értelme nem volt 775-ben)
Ryzeneknél ahogy olvasom más a helyzet, érzékenyek minden rank-ra, die típusra és válogatósak.
Amikkel foglalkozom haswell-ep-kel azok is minden szart megesznek. Legutóbb 4gb-os bordás hyperx és csupasz 8gb ECC Dell ram ment együtt minden hiba nélkül dual-ba. Meg simán quad rank ramokat csatornánként kettőt is megesznek, azaz 8db 16gb 4x4 ramot is. -
válasz
DarthSun #70544 üzenetére
939 vs 775, lefuttattam a tesztsort, a táblázat frissítve, összesítve. Teljes fölény a 775- nek, a gyengébb videokártyával is. A 775 3DM2003 vereség esetén esetleg még gondoltam hogy az UT2004- ben is nyerhet a 939, de nem így történt. Látszik hogy a CPU dominancia döntött. Ez a kisebb órajelű C2Duo is megmutatja hogy az Intel ekkor alaposan visszavette a vezető szerepet.
A gépbe még belepattintottam hátulra egy 12cm- es ventit, így idle kicsit hangosabb, viszont hosszabb game/teszt alatt nem pörög fel a prociventi, tehát összességében halkabb. Pangott a meleg levegő, a hátsó rácsra pont ráfért a nagyventi, minden hőfok jóval alacsonyabb lett. Megkedveltem ezt a brandot, iktatom is a retro sorba. Mikor először megláttam, az első gondolat volt hogy szét lesz szedve, így viszont jobban járt, mintha kidobták volna. Ráadásul kettő van belőle, bár a másikat még ki sem próbáltam. -
válasz
DarthSun #70513 üzenetére
A 3DMark- ok alapján nagy fölényben a 775, bár a 03- ban veszített, ahogy tippeltem. A 8600GTS- en nem sokat lehet húzni, de lényegében mindegy, ha az alapórajelén megy, akkor is nyer az Intel. A táblázatban egyelőre a megfelelő 3-3 érték összeadva.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #70517 üzenetére
#70518DarthSun: most már igen, pár hete nyaggatom, volt pár cumizásom vele.
Meg még van is, úgy néz ki minden jel szerint (pl. HWINFO64) az E5-1650v2 IMC-je hibázik, mindenféle OC nélkül is.- viszont a belerakott 8*4 GB Micron chipes DDR3 1600 CL11-es REG ECC ramok kiválóan javítják az IMC hibázását, előtte sima ramokkal mindenféle képtelen hibák tömkelege volt, többek között háttértárolón (SATA SSD!) adatvesztés...
Asrock X79 Extreme 9 a lap, hangkártyája sajnos nem volt meg, se doboz, se hátlap.
Ezért van az USB-s filléres hangkeltő hozzá.
RX 550-es VGA-t (első kép) kicserélve RX 480-ra (2. képen) egész baráti játékra is.Megérett a csere már nagyon, ezt váltotta:
MSI G41 P25, Core2Duo E8500, GMA X4500 Intel IGP, 2*2 GB DDR3-1333, SATA 120 GB SSD Kingston Hyper X Fury + 500 GB HDD SATA I Segate, mindez beledobva egy mATX Acer brand gép házába.#70519gban: csak a socket a 2011v1, a lap 2013-as ha igaz.
#70521Bile Demon: a hűtő egy R7 3800X-é volt, faja kis Wraith Prism. Nagyon jó hűtő, ugye itt hatalmas a mag és a kupak, és ez rendesen össze van rakva jó cuccal, nem mint a desktop core-i széria, az Intel szégyenei ilyen téren.
És csak a saját súlya meg az MX4 paszta tartja a helyén, mivel úgy néz ki beválik, meg fogom hozzá kreálni a lefogatást szerintem.#70524DarthSun: talán az AMD HEDT CPU-kra gondolt, TR4-es foglalat, pl. a 1950X.
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #70513 üzenetére
Írtátok már többször is, hogy rossz minőségűek az alaplapi hangkártyák. Az az igazság, hogy eddig soha nem vettem észre különbséget hangminőségbe, bár igazán jó viszonyítási alapom sincs, de esetleg a számítógép lekapcsolt állapotában búgó alapzajt kiadó hangszórókat okozhatja a gyenge alaplapi hangkártya?
-
válasz
DarthSun #70512 üzenetére
Feltettem 290- re. Úgynézki stabil lesz, stress ok, 725- ön mennek még ezek a ramok, 2.6GHz elég lesz. 3DM99 +3000 pöttyel megtoldotta az előző eredményt. Most loopon hagytam a Racer tesztet. Felteszem a RivaTunert, mert a videon is illik kicsit húzni, aztán lehet élesben mérni.
Tetszik a gép amúgy, ebben is elég jó az int hang, a brandban jobb szokott lenni. Az A8V- be kell az SB0220, mert az alaplapi elviselhetetlen.
Erre van amúgy ráírva hogy nem javítható, de nálam eddig rendben műkszik. -
FF23
senior tag
-
válasz
DarthSun #70504 üzenetére
939- et levettem a méréssor után. Vinyót és a HD3850- et kivettem. Gépet eltettem, jó lesz AGP kártya tesztelésre.
ESPRIMO P5916- ba bepakoltam a sufniventizett Galaxy 8600GTS- tA vinyó beszerelése praktikus, a videot viszont inkább csavarral rögzitettem, a gyorsleszorító agyrém.
Lecsukva :Szépen indult az eszme, kicsit hangosabb lett, a sufniventi és a régebbi Samu vinyó kihallatszik eléggé, a prociventi továbbra is halk.
Toltam elsőre egy dosos SpeedSyst hogy minden megy-e.
Az alacsonyabb órajelű C2D pörög is rendesen, 3DM99- ben feladta a leckét a 939 A64X2- nek. Igaz a C2D 2006- os proci, az A64 pedig 2005- ös3DM2001 képet még nem mentettem, érdekes lesz, mivel ott a gyengébb video miatt a 775 a Nature teszt alatt veszít, de összpontszámban még így is 5000- el jobb
, de ezt még megvizslatom jobban.
Elvileg akkor 3DM2003- ban összpontszámban is veszíteni fog a 775, vagy nem...izgalmas lesz.
Konfigokat hasonlítok, különböző procik+videok, de szoktam, mindegyik amit az adottságai bírnak, mérsékelt tuninggal -mondjuk brandnál kétséges lesz a procit
Eredménytől függetlenül bevetem majd az AM2- őt az AM2+ Regorral, bár ott meg már a proci 2009- es, de legalább a video ugyanaz lesz, onnan vettem ki ideiglenesen a Galaxy- t. Majd lehet hogy hozzáveszem a Phenom-II X2- őt is, bár abban meg már GTX285 tanyázik. Igazságtalan, de legalább látni a dualcore evolúciót.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #70497 üzenetére
Valahogy ott nem volt akkora feljődés .
Jó az órajelek emelkedtek, meg volt egy foglalat váltás.
Közben ezt találtam logouton:
[link]
[link]Tegnap lett egy PowerMac G4, abból is a legerősebb dual 1.25GHz procis, jó lesz a dual procis g5 mellé. Utóbbiban 6800 ultra videó van, a frissen szerzettben csak radeon 9000pro. Keresnem kell bele egy 9800pro-t, vagy gf4-et, de lövésem sincs, itthon hol lehet ilyet találni...
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70495 üzenetére
"Oldaltápos" a gépház, így már leszűkíteném a korát 2000-01-re, 478-as hűtő már nem férne el kényelmesen a táp alá. Nem lenne fontos, csak így dönteném el, hogy mi kerülne bele.
Az előző hűtős kérdést ha jobban átgondolom, el kellene bírnia, 800-as Celeron ment alatta ~10 évig. Ez a Tua procit meg egy hasonló méretű Titan hűtő tartott hidegen.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #70440 üzenetére
Sikerrel jártam
Naszóval, intel ich driverek ebben a posztban link lévő zipben, használata a következő a megfelelő chipsethez való könyvtárból ,két könyvtár van a zipben: ich 2-3-4-5-6, és 7-8-9 chipsetekhez, az .inf fájlokat a win98 telepítő könyvtárba kell másolni, tehát ahonnan a telepítés indul a setup.exe-vel, ezután már a telepítő ezt a drivert használja fel a telepítéskor, és ezzel már jól kezeli a pci slotokat, gyanítom hogy az alaplapi hang is menne, de azt majd csak a holnapi napon fogom lecsekkolni. Have fun!
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #70435 üzenetére
Első körben egy s939-es Gigabyte K8NF-9 lappal és 4400+ x2-vel próbálkoztam, de win98se telepítésekor egyszerüen belassul, majd kifagy, és nforce4-es chipsethez nem találtam már drivert, via chipsetes lapom pedig nincs.
Ami drivert találtam az alaplapi hanghoz azokkal nem volt hajlandó működni, lehet ide már valóban kellene a chipset driver hogy tisztességesen kezeljen mindent.
A kártya elvileg egy 7600GS-re épül, valóban egész szép eredményt hozott és alap órajeleken.A módosított nforce 82.69-es drivert használtam, ezzel megy sok nv kártya még a 9-es szériából is
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #70414 üzenetére
Fura, de a rossz hardvert kizárnám, mert másodszorra tapasztalom a jelenséget. Először Abit BH6, Sil3114 Sata, Kingmax 32Gb ssd. Másodszor Asus P2B, Mylex Acceleraid 170, Seagate 73Gb Ultra scsi 320 hdd. Bios beállitások alapértelmezetten vannak, max a boot sorrenden állítottam. Drivert nem hiszem, mert több féle win alatt is ugyanez a jelenség. Biosban esetleg mit kellene állítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged