- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
válasz
envagyok #112160 üzenetére
saját emlékeim nem túl megbízhatóak lévén hogy én 83 as születésű vagyok.
Én úgy emléxem hogy a bátyámtól örököltem meg a 200 as mmx konfigját úgy hogy az már nem közös hanem az enyim. persze bátyám kapott újabb gépet akkor. Valószínűleg ő egy virgés konfigot kapott/vett helyette. emlékeim szerint nekem trio64(+?) em volt. Akkortájt jött be a turok(1) és hát a bátyám gépén is kipróbáltam. Szörgyű emlékeim voltak. Aztán jött a bátyám haverja hogy van egy fölös voodoo1-e. Odaadja próbájam ki. Aztán ha kell megegyezünk. Nah hát én elindítottam a turokot a voodooval, meg az aktualis test driveot(5-6? lehet régebbi passz) és azt mondtam nekem ez kell és anyutól kikönyörögtem hogy a bátyám haverjától a voodoo1 et megvegyem.
Bátyám a virge után egy riva128 at vett és azzal is kipróbáltam a turokot és örültem hogy én megvettem a voodoo1 et. -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #112148 üzenetére
a 3dfx szerintem a saját sikerének áldozata lett. elhitték, hogy ők a királyok, és emiatt nem alakítottak ki egy precíz termékstratégiát, nem fókuszáltak eléggé a partnerkapcsolatok fenntartására, nem próbálták meg a gyengeségeiket azonnali precíz mérnöki tempóban ledolgozni.
hogy forradalmi, az nézőpont kérdése.
a renditionnak és az nv1-nek két nagy problémája volt. az egyik a virge, a másik a rage2.
ez a két utóbbi, bár támogatták a saját apijaikat, eleve úgy készült, hogy a direct3d-re is gyúrtak (ellentétben az első renditionnal és az nv1-el, ahol a d3d támogatás csak utógondolat volt). az nv1 eleve eg yjátékkonzol grafikus processzora volt, sok keresnivalója nem is lett volna pc-n.
az s3 és az ati olcsó tömegkártyákat akart csinálni, amik kompatibilisek a szabványokkal. az edo memória árának csökkenésével az árat csökkenteni is tudták.
az nv1 horrorisztikus áron jött, amit nem is nagyon sikerült lejjebb csökkenteni (azokon pl hangvezérlő is volt, de minek?).
a renditionnál az első rendition viszonylagos sikere után úgy döntöttek, hogy drágább sg ramot raknak a chipekre azonnal. miközben annak horror ára volt, és ekkoriban mindenki kivezette őket a piacról inkább. miközben a chip teljesítményét nem tudták feljebb tornászni abban az időszakban annyira, hogy egyáltalán az sg memóriának értelme legyen. eleve a voodoo1 is csak edo ramot használt. így az új rendition kártyát sg rammal együtt csak masszív veszteséggel lehetett volna árulni, ami ki is nyírta őket.
az nvidia kapcsolt, és megértette, hogy kell a tömegek számára vonzó jó teljesítményű kártyát csinálni, és így lett a riva128 (ami persze sg ramot kapott, de csak utána, hogy annak az ára leesett).
bár retró szempontból tényleg nagyon érdemes, és okulásul érdemes megfigyelni a történetüket, élmény szempontjából ezek a korai apik, és a rájuk létező játékkezdemények nem különösebben érdekesek szerintem.
-
válasz
envagyok #112148 üzenetére
Az viszont az előnye, hogy nem fogsz szétcsúszni.
A szobám ellepték a 386-os alaplapok. Ezek komolyan mondom fényre jönnek és már a 486-ok is felütötték a fejüket. Holnap vissza fogom őket paterolni a helyükre. Ha csak 10 játék van, akkor nem fognak letámadni a többiek
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #112142 üzenetére
soha. az openglnek jelenleg kb 98%-os piaci részesedése van az android platform miatt. de pc-s AAA játékokhoz ritkábban használják a nagy overhead miatt.
nv1-re, cifre, virgere, stb, a natív apikban írt játékok használhatatlanok. vagy el se indulnak, vagy lassabbak, mint szoftveres rendereléssel.
a glide és ezek között az a különbség, hogy a glideben írt játékok legalább nem 10 fps-el futnak, ami a cif vagy az s3d játékokról nem mondható el
ráadásul nem 3 db van belőlük, hanem százasával. ráadásul ami még szembe ötlő, hogy pl egy virge teljesítménye nem jobb a natív apija alatt, mint pl d3d alól, hanem kb egyenértékű.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #112111 üzenetére
Igen, a DFI Lanparty lapok voltak az lesők amiket elkezdtek direkt szépre csinálni. Ott ki is aknáztak egy hiányzó rést, mert egyrészt nagyon menők voltak a maguk idejében azok a cuccok, másrészt addigra már azért sokan modderkedtek. Ugyan pár igazán eredeti ötletet ma sem láttunk, de manapság bárki számára boltból megvásárolhatók olyan gépházak, amik 15-20 éve bármelyik modder verseny első három helyére elég lett volna.
De pl olyan világító billentyűzet mint amim most van, még 10 éve is kb elképzelhetetlen volt. Pedig nagyon jól néz ki, és praktikus is.
Sőt, vannak olyan frontok amik nem is voltak korábban, pl nem hiszem, hogy a gyártók előtt sokan húztak volna LED csíkokat a RAMba, VGA-ba vagy a tápba (nekem pl a tápom is színesen világít).
Meg kell hagyni ezen a fronton óriási előrelépés történt, még akkor ha sokaknak nem tetszik ez az irányzat. Amíg le lehet kapcsolni, addig OK, és jóval komolyabb kinézete van mint a 2000-es évek végén a gépházakba erőltetett színes neonoknak. -
Pista0001
addikt
válasz
Szerintem a LanParty NF2 Ultra volt náluk az első, de addigra már más gyártók is áldoztak a dizájn oltárán. Az Epoxok, Abitok, MSI-k, Asusok kialakult színvilággal bírtak, még ha az Asusé például szerintem ronda is volt (sárga nyák). A videokártyák inkább az X-es Radeonokkal és az FX-ekkel kezdve néztek ki komolyabban szerintem. Voltak "próbálkozások" korábban is, elterjedt inkább ettől az időszaktól kezdve lett.
-
-
laci1128
tag
válasz
Látvány kapcsán pl. az ASUS CUSL2-C Black Pearl bõven a DFI LanPartyk elõtt érkezett.
-
-
válasz
envagyok #112061 üzenetére
BIOS-hoz is vannak ilyenek AMI és AWARD-hoz most próbálgattam, lehet vele nyerni akár 10%-ot és lehet full resetig tuneolni is a lapot
KROK640: Voltak nagy hangú AMD ellenesek. Leég, szar stb. Pedig a már Socketes verziók jók lettek. Nekem azért nem lett hamar, mert a BX-et sokkal olcsóbb volt tovább tápolni.
vrob: Igyekszik az ember. Most renderelődik a magyar verzió, 1 héten belül jön az is, csak még át kell nézni 2x. Az kimondottan vicces, hogy az angolban 4 ember után is benne maradt egy németes 89. Még jó, hogy nem achtundneunzig-ot mondtam
-
válasz
envagyok #111957 üzenetére
Köszi szépen! Sajnos amit keresek arról nincs archive. 1992-95 közötti kellene. Minél több, annál jobb. Az újságokban inkább csak összerakott gépek vannak sajnos. Budapesti Extra vagy bármi másból is tutik lennének a hirdetések, azokban voltak alaplapok, procik stb.
Újabb tanulság: 4 darab 386-os baby lapból 3 fake cache-t kapott.
Tothg86: Megfelelő beállításoknál elvileg NTSC jelet fogsz kapni. Mi itt Európában PAL (régebben SECAM) használunk. Kell hozzá szerencse amúgy, hogy megegyék a TV-k, mert ami kijön a kártyából a szabványt csak messziről közelíti. Már ha közelíti és nem éppen távolodik tőle. De nem lesz szerencséd, erről morogtam a napokban...
Mindreader: Simán össze lehet kötni a kettőt egy csavart érpárral. AT kóddal elvileg rá tudod venni, hogy tone nélkül is összefütyüljenek. Jó szópakozást!
-
válasz
envagyok #111947 üzenetére
Az tuti...de
- majd meglátom, a vizesblokk felújítása jön, az kb 2.5 milla saccra, hogy utána hogy állok anyagilag.
- 4090 azért rizikós, nem szeretném ha a kábelhajlítás miatt kigyulladna.
- Q1/Q2 DOS alatt retrókockás nagyfelbontásban feeling, Doom1 pedig Win/ZDoom vagy Zandronum/3D gyorsítós sima. Az RT már túl "ízes" ehhez.Amúgy DOS alatt műkszik a 4090, próbáltad?, ha nem akkor mehet a levesbe
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #111941 üzenetére
HD4890/GTX285 az pont ez a vagy NVidia vagy ATI/AMD-n jól futó korszak, és ekkoriban még azért a CF/SLI is úgy ahogy használva volt. Ugyanakkor a physx is kellett ezekben az időkben, így szerintem az lenne a legbefutóbb páros.
Emlékszem egy ideig a HD4890 mellett nekem is volt valami Nvidia kártya, hogy legyen physx a Mafia 2-höz
-
Pikari
veterán
-
válasz
envagyok #111932 üzenetére
Párszor volt fent MSI féle hydra lap aprón de nem mertem bevállalni. Ahogy olvastam macerásabb mint az SLI pedig az is egy horror (sli hackel elcsesztem egy csomó időt és nem is ment minden lapban)
DX12 explicit multigpu lenne a jövő (már vagy 10 éve?) de senkit sem érdekel, alig pár játék támogatja. -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #111899 üzenetére
van 9750-esem.
igaz, nem 100%-os, mert néha alig észrevehetően el van színeződve minden 4. pixel (elég ramatyul néz ki, tiszta karcos. valamelyik trace a memóriák fele megszakadt). annyira aprók a tracek, meg közel vannak, hogy nem vesződtem a javítással.
de működik így is élvezhetően, és így le tudtam tesztelni.
annyira nem rossz kártya, a cikk baromságokat ír, a benne szereplő bugok észrevehetően nem léteznek, valószínűleg szándékosan kifotózta, ahol igen, de nem jellemző, hogy a filtereléssel vagy a transzformálással problémák lennének.
a teljesítménye a rage2+ és a virge dx körül mozog, megfelel a belépő szintű 3d kártyáknak 1997 elején. amit a trident benézett, hogy ekkor már a konkurencia hasonló belépő szintű 3d kártyái (virge, virge dx, rage2+, matrox millenium, rendition verite) már nem csak, hogy a boltok polcain voltak, de már az érdeklődők gépében is benne csücsültek, így ebből a tortából semmi szelet nem maradt nekik.
-
Pikari
veterán
válasz
envagyok #111854 üzenetére
a szárazkondis gcn3-mas kártyák 105 fokig vannak kiengedve, és 95 fok körül van a medián üzemi hőmérsékletük. de a fermik is ilyenek voltak nvidia oldalról.
és az a vicc, hogy semmi bajuk nincs. ellentétben a ratyi konzumer kártyákkal, amik pár év alatt megdöglenek állásukban is.
-
válasz
envagyok #111759 üzenetére
Így van. De ezek ilyenkor 8 bitesként viselkednek. Az BOOT EPROM eleve 8 bites, szóval annál ez nem is meglepő. A Goldstar IDE viszont nekem is új volt. Persze állítgatni kellett egy ideig mire működőképesre lehetett rugdosni. Csak jumperes hálókártyával jött nekem össze, PnP-vel nem. Mondjuk csak bohóckodás volt, mert van XT-IDE és XT-CF mini kártyából elég itthon, maximum ki kell szedni egyik gépből és átdugni a másikba.
-
fpeter84
senior tag
válasz
envagyok #111759 üzenetére
hálókártyába ROM is működhet elméletben - a szépséghiba hogy egyetlen olyan ISA-s hálókártyát sem találtam, amin 32 lábú flash foglalat lenne, az összes kártyámon csak 28 lábú van, azt meg per pillanat még nem tudok írni - 32 lábút P1 award lapban hotswap+force kapcsoló segítségével tudok írni. PCI-os kártyából van több darabom is 32 lábú foglalattal - így már sikerült is élesztenem XTIDE BIOS-t újabb lapokban, de hát ugye az PCI, az meg viszonylag kevés akad egy 8088 lapon
viszont van egy remek alternatíva, bár kicsit macerásabb... optromloader a neve, az előkészített rom-ot átforgatja egy floppy image-nek amit utána lehet bútolni és pár plussz betöltő sor megjelenése után ott van az orrod előtt ugyanaz az XTIDE BIOS mintha ROM-ból töltődne, tökéletesen működik! per pillanat így tudom éleszteni a kis 8088-at is floppy-val...
azért már tervezem hogy veszek egy parallel flash írót is - esetleg tudtok jobb alternatívát mint a T48 TL866-3G ? akár azonos tudású olcsóbb, vagy hasonló árú de okosabb is érdekelne, ha létezik... -
Pikari
veterán
válasz
envagyok #111753 üzenetére
A noname híroldalakon az 1998-as augusztusi cikkekben már vannak a tnt-ről benchmarkok, ez azt jelenti, hogy meg tudták venni (és nem azt, hogy megkapták, mert elég noname oldalakról van szó, pl [link] ugyanakkor a cikkben említik is, hogy RC változatot használtak, és a végleges termék fél centivel rövidebb lesz, szóval általános elérhetőségről még itt sem beszélhetünk). Ha frescho beszámolóját is figyelembe vesszük, a visszatérő májusi megrendelés lehetőségét elfogadjuk, akkor a két kártya között 3 hónap lehetett, nem fél év, és kb ugyanekkor jött a g200 is, a voodoo2 talán azokat a felhasználókat tudta elcsípni, akik azonnal értesültek a megjelenésről, jókor voltak jó helyen, és a pénzt is korábban félretették rá, a többiek mérlegelhették az iskolakezdés után, hogy a 3dfx, az nvidia, vagy a matrox megoldását válasszák a karácsonyfa alá.
-
válasz
envagyok #111656 üzenetére
Nem terveztem, de ha igény van rá, akkor kifejtem részletesen, nem egyszerű. Amúgy már egybefoglaltam 5 féle gépre, DOS alatt menüzve egy komplett imaget, melyet feltöltötem felhőbe, és linkeltem(fent van most is, nem töröltem).
Bár még a DualCore csatát is csak lezongoráztam, táblázatot kitöltöttem, böngészőben a folyamatok tabjai bent vannak, de még nem állítottam össze blogba. -
arn
félisten
válasz
envagyok #111628 üzenetére
233mmxen mar tobb dosos dolog nem megy, a lassabb isas kartyakkal is lehet gondja, de lapfuggo. En sem veletlenul raktam abba mar guspnpt.
De nyilvan az egesz arrol szol, hogy ki hol huzza meg a hatarokat, szvsz erakra erdemes gepeket csinalni, max igy meghuzni, hogy hwesen is erdekes/nosztalgikus legyen. Ezek altalaban a korszakot lezaro gepek voltak.
-
válasz
envagyok #111623 üzenetére
Nem kell újabb tudásbázis. Mindent leközöltem már jóval korábban, ami a Live használatához kell, bármiféle variációban, és bármilyen szintű vason. A többi az már csak túlmagyarázás, egy olyan hozzánemértő belekutyulása, aki nem ismeri a modern drivereket, felhasználási módokat.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #106766 üzenetére
Egy újabb Soundblaster Live tudásbázis a nerdlypleasures oldalon.
Az összes live! típus leírása generáció/kiszerelés/év szerint beleértve a livedrive -okat és az addon kártyákat.
Megérdemel egy könyvjelzőt.
Ami meglepő volt a cikkben, nem is tudtam, hogy jöttek ki dvd verziós játékok, amik támogatták a creative dxr hardveres mpeg dekóder kártyákat illetve a Live-okon keresztül az 5.1 hangot, például Descent IV
Régebbi játékokról hallottam csak, amik ISA Mpeg dekóder kártyával mennek csak.
A nerdlypleasures oldalon sok más jó leírás is van még hardverekről, sokat olvasgatom.Link:
https://nerdlypleasures.blogspot.com/2024/09/sound-blaster-live-primer.html?m=0
-
válasz
envagyok #111511 üzenetére
Nem fog menni. Ami töltöget és több lemezt használ az túl nagy egy carthoz. A 1571/81-nél is az a probléma, hogy sokszor ezeknél ráülnek a vasra és saját rutinokat használnak. Ez nem volt gond, mert a C64 egységes volt, de pont ezért nem lehet eszközöket könnyen kiváltani később. Leginkább a Pi alapú 1541 emulátort ajánlanám erre, az elboldogul minden ilyesmivel.
Erről amúgy az jutott eszembe, hogy az Amigánál is gondot okozott ez. Az 1.3 -> 2.xx váltásnál elég komoly gondok voltak, mert a programozók adott címeken léptek be a kickstart rutinjaiba, nem rendesen API-t hívásokon keresztül, mert így gyorsabb volt. Aztán az új OS-nél ez hirtelen már nem működött és ment a pislogás.
Hosssszu: Kicsit korábbról indítom, a 486-os csapat már csak a második felének/harmada lesz.
Fenyő: Jó, hogy írod, előszedem az SLC2-őt. Mind a két fajtát. SX2 is van már a polcon, de az meg ugye csak egy DX2 cache nélkül.
Yutani:
a SET BLASTER paranccsal inicializálni lehetett
Megint a szaknyelv pontatlan használata. Azzal nem inicializáltál semmit, csak egy DOS környezeti változót állítasz be amiből a programok tudják, hogy milyen címen, DMA, Interrupt mellett találják meg a kártyát.
SB Pro komptibilis vonalon nekem az ESS vált be akkoriban. Fél-harmad áron adott szinte megkülönböztethetetlen hangot.
-
válasz
envagyok #111427 üzenetére
Ez a verzió is működik, orgona fonttal is próbáltuk a Doom- ot, meg gitárokkal is, mókás ökörködésnek jó. A kilépési batban remelni kell az Awe sort, nem szabad ismét initelni.
Win3.xx nagyrésze DOS alap, bár azért vannnak már speckó driverek, melyeknek nem sok közük maradt a DOShoz. -
arn
félisten
válasz
envagyok #111434 üzenetére
Alig par 93as jatek tamogatja az sb16ot, azok is 94ben terjedtek. Ha vmi megjelent, ido volt mire tamogatni kezdtek.
Szvsz akkor nem volt jellemzo, hogy a gyarto kartyakat biztositott mar a megjelenes elott. Az awe32 94es jatekokban jelent meg eloszor.
A doom amugy se tamogat sb16ot implicit modon, csak azt tudod beallitani a digi reszen, hogy “sb”, valoszinuleg utana detektalja hogy mit tud.
A doombol par evig folyamatosan jottek a frissitesek, egyre ujabb kartyak kerultek a setupba, le tudod tolteni az elso verziot, sot az alpha es beta verziokat is. [link]
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #111427 üzenetére
Ahhoz, hogy AWE alatt a feltoltott soundfont menjen, ahhoz kellett a General Midi emulacio, mert maga ilyet, hardweresen nem tud a karyta. Siman General Midi-t kivalasztva csak a kulso MIDI ment a kartyan. Mintha az elso Windows 95 driverekkel se ment volna meg a General Midi soundfontot hasznalva DOS ablakban, ez majd csak valamikor kesobb jott meg. A protected modu aweutil fixhez pedig tobb, mint 20 evet kellett varni.
Szerk: Amig nincs 32 bites tamogatas a Windows-ban, addig elegge DOS-ra epul, de ahogy megerkezett a 32 bites disk es filesystem driver, mar kezdett elmaszni, ezert egyenes agu folytatasa a 3.0/3.1 vonalnak a 95, ami a 4.0 lenne/lett volna. Egy 3.11 workgroupsban mar van 32 bites disk es filesystem driver peldaul.
-
cskamacska
addikt
válasz
envagyok #111378 üzenetére
Na, Mester, taníts, hány vese árán, és merre fele lehetne javítani a fenti proli-preferált együttest?
frescho: Az még hagyján, de ha az eredeti SIMMCONN-ból is '99 52. hét utánit kap az ember akkor jól rátoszott, hát az onnan már nem retró, lehet kivágni a kukába. Majd legközelebb jobban utánanéz a 100 dolláros rendelésének.
Jah, és ha már fundamentalista pisták, meg fokhagymafüzérek, nekem meg mostanában esett le, hogy a PicoGUS fícsör listája DOS alatti USB egér támogatással bővült idén:
Phils - Using USB mouse with Retro PC (PicoGUS) -
-
-
válasz
envagyok #111320 üzenetére
A Mirage vagy meg inkabb a VFX. Samplerekben hasznalta tobb ceg az ESP szeriat. PC vonalon meg a GUS es az SB kesobbi variansai is toluk eredeztetheto.
Gban: Ami akkoriban az iparban ment kavaras, ahhoz kepest a Brazil szappanoperak fekezett habzasuak. Mellesleg az us a celom, hogy terjesszem az igaz retro igejet
-
-
válasz
envagyok #111189 üzenetére
OK, simán be kell húzni a drive-ra. Ha frankón fel van rakva a WHD, akkor duppla kattra indul.
FS-UAE-ben beállítottam egy share könyvtárat. ODa raktam a kicsomagolt WHD cuccost. Valamiért szeretik az lha-t, azokat csoamgoltam ki oda.
Itt látható a shar tartalma. Pár mod, és azon belül a WHD-ban kicsomagolt lha játék/demo
Ezt másoltam át a CF-e. Ez itt a Demos/S könyvtárat jelenti, azután már ott a state of the art demo.
A könyvtárban a demó ikonjára kattintva tölta a WHD és indul a program.Ennyire egyszerű
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #111190 üzenetére
3D filmekbol erdemes azokat keresni egyebkent, ami valoban 3D. Sajna, ezek evrol evre kevesebben vannak
. https://realorfake3d.com/
-
-
válasz
envagyok #111174 üzenetére
Hát igen...a 3D, szépen kivezették, visszafejlődés
Én is szerettem volna, de már nem lehet újonnan kapni rendes 3D tévét, monitort.
Moziban megnézhetném, de oda nem tudok menni, mivel süketek járnak, az Avatar2 után 1 hétig csengett a fülem, akkora hangerő volt(a 3D kép príma volt). -
-
sidi
aktív tag
válasz
envagyok #111154 üzenetére
Nekem Trident 8900CL volt anno, illetve egy 8800CS EGA/VGA ami jól teljesített EGA monitorral is, aztán volt még Tseng ET4000, DOS-on én nem vettem észre ezzel gondot,
Cirrus Logic csak 256 kB -os volt, de 386-os géphez az is elég és jó is volt.
Szerintem 286-oshoz az amelyik leginkább illik a gépbe, ezekhez jól passzol pl.
sok furat szerelt IC-t tartalmazó Trident 8900C vagy Tseng ET4000AX. -
arn
félisten
válasz
envagyok #111161 üzenetére
Szvsz:
1. kompatibilitas - hiba gyors es szep a kepe, ha nem latod rajta a jatekot
2. kepminoseg - egy normalis scalernel igazabol ez is kevesbe fontos, mert sokmindent elfed
3. sebesseg - egy korhu gepben dos alatt ugyis a proci lesz a limitalo, a lassu es a gyors kartyak kozott is par szazalek vanA diamondokkal altalaban nincs gondom, de ahol a dac a chipben van, inkabb azt nezem, hogy egy igenyes epitesu kartya legyen. A diamond trionak pocsek kepe volt, semmivel sem volt jobb kartya, mint akarmelyik tucatgyarto. Pl a virgem expertcolor, baromi jo kepe van, 4m 35ns ramok vannak rajta - jobb mint a korabbi hercules, amit hasznaltam.
A herculessel nincs jo tapasztalatom, nagyon szep kartyak, de mindenfele hulye hibakkal talalkoztam, eleresztett a chipnel a forrasztas, a vgakimenet kontaktos volt, stb.
A 928at nem probaltam, 93ra mar egy elavultabb chip volt.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #111154 üzenetére
Kb amiert a 3dfx, a k6, gus, stb, a fanclub miatt
az isas dos korszakban nagyon jok voltak (et4000), es kesobb is a leggyorsabbak kozott voltak. Dos alatt van jobb alternativa minden korban, en egy gepemben sem hasznalom mar oket, pedig van mindegyik.
Talan egy nem letezo isas 486os konfigba tennek, de jelenleg 93as dx2 vlb a legkorabbi gep, abban wd90c33 van, alternativanak cirrus 5428at tennek bele.
-
efemm
tag
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #111130 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/amd_k6-iii/hsz_91933-91933.html En siman a tap kimenetere epitettem ra, igy mindenfele extra adapter nelkul lesz -5V azzal a tappal.
-
válasz
envagyok #111100 üzenetére
Háló van? IRQ9 perdöntő, BIOSban legacyra kell(5,7 maradjon defaultban), de a hálót nem hatja meg, rá fog rabolni. A többire már nem fog kavarni. Gravis nálam utána szólalt meg, 220, és 240 bázison is jó lett(IRQ 5 vag 7), cserélgetni is tudtam az Awe erőforrásaival.
-
válasz
envagyok #111082 üzenetére
Lehet egy pseudo sztereo áramkörrel járnál a legjobban, ha játékhoz keresed. Demo és hang lejátszáshoz keress valami dual SID-et.
vrob: Nem volt rossz a Covox a PC csipogóhoz viszonyítva. Persze elég CPU igényes volt, de mod lejátszókkal egész jó eredményt lehetett elérni gyors géppel. Játéknál vagy még gyorsabb gép, vagy minőség csökkentés volt az út. De a gyengébb minőség a jitterrel (sampling idő ingadozása) is jobb volt, mint a csipogó.
partizanka: Nem volt elterjedt, mert a 133-nál nem volt sokkal gyorsabb és a 133 is ment annyit tuningolva. 166, 200 gyakoribb volt. De azért ritkának nem mondanám, nekem is van, pedig nem gyűjtök PC-s cuccokat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged