- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebben is van igazság, nehéz a középutat megtalálni. A különleges gépeket is kedvelem, ami az adott korban nehezen megvalósítható lett volna, vagy csak nagyon drágán, de most van rá lehetőség. A korhű szemlélettel is egyetértek természetesen.
Brucehun : gondolom jól végzi a feladatát
-
-
Lehet venni, de egyrészt az is ki fog folyni idővel, másrészt nem is költséghatékony, ilyen szempontból a legegyszerűbb ha egy rossz lapról átforrasztasz rá egy li-elem tartót, ha nincs elég hely neki akkor pedig a külsős battery konnektorára pl. egy CD audiokábellel is rászigetelőszalagozhatsz egy Li gombelemet.
-
petakpa1
őstag
Nekem 83-as fsb mellett 6-os szorzoval egy gyarilag 450 MHz-es K6-2 500 MHz-en üzemel egy ilyen lapban.
6-os szorzo a manualban nincs dokumentalva, de ha 2-est allitassz be akkor azt a CXT steppinges K6-2-k 6x-nak veszik. Elméletileg a K6-3-ak is, de azt személyesen nem próbáltam.
-
Krissz80
senior tag
Szép kollekció, Gratula!
Nekem is sikerült egy ugyanilyen lapot beszereznem, de még nem üzemeltem be.Ha elkészül, akkor egyelőre ezek lesznek benne:
Matrox Mystique 220
Voodoo1 v. Voodoo 2AWE 64 Gold
SB16 CT1790 (OPL3)Ennyire futotta.
Nem lesz túl korhű, de ezek vannak, talán az AWE64 is jó lesz a DOS-os gamekhez.
Az OS az DOS + Win98 lesz.
-
Rive
veterán
-
Komoly a keresési listád, ahogy látom elég eltökélt vagy és sikerülni is fog. A cuccokból néhány megvan nekem de kulcsfontosságú gépekben és emiatt nem válok meg tőlük.
Awe64 : eredeti rambővítést még nem is láttam, nemtom hogy a Föld nevű bolygón beszerezhető-e még. Goldhoz szerzett FinalCaleb kolléga SimmCont de az a forrás kiapadt. Természetesen mindegyik Awe verziót érdemes bővíteni, sztem, ha be tudod szerezni.
szerk: ja és ami feltűnt, hogy gusból 3.7 előttit keresel, azok jobbak ? - nekem 3.74- es van.
-
alvaro
senior tag
Nekem is van pár kedvencem. Nemrég pl. végre sikerült szert tennem egy kék sugaras PPC 601-e-re.
Tökéletes megvilágításban ilyen.
Sajnos ezt nem tudom kipróbálni. Egyrészt nem passzol hagyományos PC-s lapokba, másrészt eleve nem socketes, az enyémet is hőlégfúvóval szereztem. Pedig az is köt a gyűteményem darabjaihoz, ha valamelyikkel játszom egy jót. Az ismerős, jó érzés tudni, hogy pöpecül működik és nem csak egy szép darab levélnehezék.
-
gerlaip
addikt
Azért a szülőkkel megtámogatott P3-as lehúzás azért durva, nem irigykedem...
Sokan ügyeskedtek abban az időben így.
Engem hamis Levi's farmerrel akartak átverni, de nem volt nálam szerencsére pénz, anyámék megnézték a gatyát, szerencsére kicsi volt, nem adtak, a seftes hoppon maradt... -
sladka_pani
senior tag
Azom sincs, nem lehet valahogy bootolhatóvá tenni egy másik gépben egy üres vinyót? Pendrive-t mér lehet?
Esetleg utolsó verzió ha másik gépből rátelepitem a vinyóra a Win98-at, és berakom a laptopba, elindul vajon a rendszer? Esetleg ott majd újra tudom tenni az egészet?
-
-
Nagyjából én is, de vannak dosos játékok ahol belülről nemigen van rá opció, és vagy hangos/halk, sok meg maxra állítja induláskor. SB- nél megszoktam az általam írt drivert + rezidens hangerőszabályzót. Gusnál csak netről szedett rezidens és sima van. Gusozást később kezdtem, még csak félig van kész a project, a regiszter elérési listát megszereztem, assembly rutinok is készen vannak, csak még lusta voltam a rezidens vázba beilleszteni.
sanchezsa : Audigy2NX külsőt használok a régebbi gépekhez, ennek van Win98 drivere, a #43744- ben linkelt 2. képen láthatod, ott 3 hkártya, 2 belső+ az Audigy külső van 1 gépen.
-
Az ultramix.exe- vel tudod beállítani a hangerőt. Paraméterek :
o-0, s-0 : nem szól
o-56, s-56 : ez a legnagyobb hangerő de evvel is némaA kettő között pedig szól, ahogy csökkented az 55- től lefele, kisebb érték a hangosabb. Jól megírták
.
Van hozzá rendes mixer dos alá is de az nincs kéznél, a gusmax- os P-II- ben van, de azt nem emeltem ki a piramisból ezért az egy progiért .
Win alatt meg felveszi az oprendszer mixer maga alá, guspnp- nek meg sajátja is van. [link] , [link]
-
Meggondolandó
, a nyers Win98 installról készítek majd Ghostot és kipróbálom mindegyik kártyát. A gondom az hogy hullámtábla meg csak az Awe- n van, ISA csatoló meg csak 1 van a K7M- en. Bár ezt részben át tudom hidalni, van egy külső Audigy2NX kártyám mely Win98 alatt is megy + hullámtáblát is támogatja, DOS alatt viszont nem működik.
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi, a freeware-eket megnézem. DOS alatt létezett valami 3D támogatás, vagy az a Win-el jött csak meg?
Illetve Awe32 vagy GUS klón jobb inkább ilyenre?
A hangkártya konfigurálástól tartok, életemben nem csináltam ilyet még. Amikor Amiga-ról PC-re váltottam anno, már Win95-98 a gépeken.Sebaj Fóbiás: Notebook HDD nem megoldás? Esetleg CF adapter?
-
Te is Sanyi vagy?
De, előrébb lennél vele, ha látnád, hogy egyáltalán ad-e életjelet a lap, illetve milyen értéknél áll meg és merre keresd a hibát.
Hidd el, nálam nagyon sok lapot megmentett hogy láttam, érdemes vele foglalkozni, és a megoldáshoz is rendszerint közelebb vitt, akkor is amikor hamar kiderült, kuka, és akkor is amikor sikerült életre kelteni egy-egy lapot.
Csak egy példa: nem egyszer volt olyan lap, aminél elkezdett szaladgálni, de sokszor más értéknél állt meg, és nem adott képet. Nem adtam fel, és észrevettem, minden 20-adikra elindul rendesen.
Biost leszedtem, mert tudtam, ez csak az lehet, és addig lökdöstem míg elindult megint és frissítés után hibátlan lett.
Kártya nélkül viszont tuti a 10. próba után repült volna ha nem ad képet és nincs más infóm. -
Ugyanugy, ahogy a DX12 is csak lassan szallingozik. Szimplan nem tudnak azonnal elkeszulni a vadonat uj programok, a hardver gyartoknak, fejlesztoknek eltart egy ideig, amig hozzaszoknak az uj dolgokhoz es lekezdik kihasznalni azokat. Ha emlekszel a nagy valtas a DX9-10-nel is evekig tartott.
-
-
-
Mármint mire elég egy SD kártya?
Pl. egy P1 lapot nem nagyon bootolsz egy SD kártyáról, hacsak nincs SD -> IDE átalakítód, de még a P3-akra sem mondanám általánosságban.
Mondjuk én sem floppyzok ha nem kell, én egy IDE hdd-t használok erre a célra, dos boottal, és usb-s külső rackkel (illetve a csupasz végével) tolom rá a leszedett biost. -
-
Az NT-re vol mp3, divx, bongeszo. Eleg sokat hasznaltam munkahelyen es otthon is. Addig nem volt vele gond, amig nem akartal jatszani.
Ha jatekok is kepben vannak, akkor wiszont a 2k. Azt nem volt konnyebb kifektetni, mint az XP-t es 99.9%-ban felment ra minden ami XP-re. Az XP leginkabb egy atfazonirozott 2k, a kesobbi SP-k tobbet valtoztattak a motorhazteto alatt, mint a 2k-XP valtas.
-
A 3.0 volt az elso hasznalhato windows. A 2 elment, de a 3.0/3.1 volt igazan az elso nepszeru es jol is kinezo darab. Ertelmes sebesseggel futott es meglepoen stabil volt. 1 MB memoriaval par oldals doksikat siman elvitt egy works-el wysiwyg mellett. 4MB memoriaval egy szakdolgozatot siman ossze lehetett hozni rajta, ha az ember a kepekkel, grafikonokkal csinjan bant. (A 3.1 jobb volt, de az elsorol beszelunk.)
A win 95 sorozat sokkal instabilabbra sikeredett, mint a 3.0 szeria.
Ha ujabb winekrol van szo, akkor NT 4.0 volt az elso robosztus es leterjedt darab. Igaz csak munkara volt igazan alkalmas, de nagyon bevallt.
-
unclefucka
senior tag
A TX97 manual-jában a 32. oldalon van ugyanaz, ami a P5B 30.oldalán. Úgyhogy igen, minden olyan ASUS lapon, amihez ezt a bővítőt adták ott ezt a lábkiosztást fogod találni.
Ha nincs ilyen bővítőd, akkor A szabványos PS/2 port lábkiosztását kell egyedileg illeszteni az alaplapodon lévővel:Alaplap -> PS/2
Pin 15 -> Pin 1 (Data)
Pin 6 -> Pin 5 (Clock)
Pin 16 -> Pin 3 (Ground, A Pin 7 is jó)
Pin 9 -> Pin 4 (+5Volt)Egy 2x4-es (vagy 2db 1x4-es) csatlakozóval megoldható szépen, a nem használt pin-eknél üresen hagyod.
1x4-es csatit lehet PC-speaker -ről capcerázni. -
igen de ne felejtsük el hogy az SP4 jóval később jelent meg
Most megnéztem neked, beírtam dxdiag és azt írja DX9Cpedig semmit nem raktam fel, szal úgy tűnik ez van a telepítőben
Kipróbáltam az UT-t az is megy Glide-al de DX módban nem látja a Voodoo-t...
gerlaip! simán megér annyit egy Voodoo4 4500 -
-
petakpa1
őstag
Van egy ugyanilyen alaplapra épített K6-2/500 konfigom 256 Mb rammal
.
Mai napig működik, anno Q3 Arenat és UT-t is nyomtam vele Tseng ET6000 +V2 tarsasagsban.
UT meg volt írva glidera is azzal erezhezon jobban futott.Sajnos 1-2 kondi puposodik a proci körül, van itt valaki aki tudná cserélni őket?
-
Nekem is csak amiatt kell mert ez a kategória még nincs. Ha már gépeket gyűjtök kell egy SlotA. Legalább megtapasztalom a nyűgjeit
, esetleg kiköbözöm hogyan mire lehet használni. VIA lap, az olvasott tesztekben ment rendesen. Meglátom ha sikerül procit szerválni, mire jutok
A másik nagy hiány a 286, 30 felett van a gépeim száma de 286- ot még nem tudok felmutatni
-
arn
félisten
mukodik is
nem csapott bele a statikus villam.
meg kell hogy allapitsam, a classic az igazi gus - a pnp se hangilag, se kompatibiltasban nem hozza azt a szintet. nem lenne rossz vas, de annyira nem hasznalja semmi, hogy gyk csak egy gus kompatibilis utanerzes, annak meg nem a legjobb. hangilag is van a classicnak egy olyan jellegzetes hangja, amit nem sikerult teljesen atultetni, szerintem mashogy interpolal pl, mas a zenek dinamikaja.
sikerult timingproblemaba is belefutni, nem epp ugyanolyan sebesseggel jatsza a modulokat, igy amelyik demo a zenehez van idozitve, es a playere nem pontos, a demo hol tul gyors, hol tul lassu. classickal semmi problema.
majd meg jatszok veluk
apropo - gus classicra nem volt memteszt? remlik, hogy lett volna (mint a pnpnel), de a 411es cdn levo setup csak megszakitasokat, es dmat tesztel.
-
-
krisz67
tag
Sajnos nemtudtam készíteni képet, az én példányomról, de:
aközépső chip amin rávan írva a képen S3 Trio64, nekem az levan matricázva, egy színes Expertcolor logo val;
felette ahova belehet tenni chippeket, az nekem mindkettő üres.A sárga CP765 M50-01 felirat van enyémen, s alatta a Alliance helyett 9702E feliratú (gondolom RAM) található 3x3 mas kis kokcka, illetve egy kör a logoja.
-
-
El lehet. Ha 10+ negyzetmetert kitoltesz gepekkel padlotol falig, akkor keresheted egy darabig
A SIS-es PCI-os 486 lapok viszont jok voltak. 5x86 160MHz-en jo kis budget megoldas volt, a quake volt ami lefektette oket, de azt leszamitva sokaig jok voltak.
Jumperelgettem kicsiket es nem tudom eldonteni, hogy a gep szivat vagy csak hulyesegeket ir-e ki. Gyanus, hogy az egyik 16 MHz az valojaban 50, az XX meg 60, azert nem indul ott a gepezet.
12 34 56
16 - O O O
16 - O O C
XX - O C O
33 - O C C
40 - C O O
25 - C O C
20 - C C O
16 - C C C -
Mindíg mondtam hogy nem egyszerű operett a GUS. Nekem régen kimaradt, már csak retrozásként vettem górcső alá. Alaplap keresése ( ezt sem szokták elhinni hogy válogatós ). Olyan lap kell ami nem dobja vissza a konfigurátor tesztjeit, nagyrésze akkor is visszadobja ha a kért értékek biztosan szabadok. Utána még néhány szoftveres szívás. Szakaszosan foglalkoztam vele, mikor felforrt az agyvizem félretettem egy időre. Ráadásul nekem dualban kell az Awe- val. Ha sikerül ki kell venni a lapból, bele az Awe, azt belőni ( ez könnyü ) a GUS által nem használt értékekre, aztán a kettő együtt. Az is sikerült néhány agyi-reset után
Most 2 gépben is szépen mennek együtt. A GUS is szól rendesen - már amiben van támogatása. Az egyik gépről van blog, ott részletesen le is írtam az erőforrásokat, melyekre belőve a két kártya ütközés nélkül megy. Ha ütköznek egymással vagy más eszközzel, akkor minden reset után változékony katyvasz lehet a vége, ennek eredménye - szól/nemszól, midi van/nincs, wav van/nincs, esetleg fagyás, stb.Ranagol_5 : azért ritkaság mert sok a dugipéldány
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged