- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
Igen ezt láttam amikor rákerestem, de csak egy kiállításig jutott. Nincs jele, hogy gyártásra került volna sor. Még a HIS oldalán is a 3850 a legnagyobb AGP-s kártya.
(#44283) krisz67
A 7950 GT ritka, mint a fehér holló. De miért nem jó a HD 3850-es? Ebből még egész szép példányokat is ki lehet fogni. A HIS HD 3850 a csúcs, mondjuk ez sem túl gyakori.
-
FF23
senior tag
Nem kevered a HD 4670-nel?
krisz67
Amúgy: AGP-s királyok -
A merevlemezes masolas valahol a kozepen volt az "oskornak" amikor mar ATA meghajtok voltak. Ha jol emlekszem valamikor akkor volt a legtobb HDD cage, amikor elindult a CD iras is. Marmint akkor, amikor el kellett vinni iratni az anyagot.
Elotte a programok elfertek maximum egy doboz floppy-n, persze jol betomoritve. Aztan megjott a Warp es csak pislogtunk a 35 lemezre
-
Fenyő
őstag
Gyorsabbnak gyorsabb, de k6-x alatt ebből nem túlzottan sokat fogsz érzékelni, egyrészt mivel GF-hez már frissebb driverek kellenek a bugmnetes működéshez, amit már szinte semmilyen szinten nem optimalizáltak k6-ra és 3dnow-ra (8.05-ös detonátor volt az utolsó amit még jól kigyúrtak k6/3dnow-ra, de ezzel még a GF-ek kissé bugosak néhány játéknál, míg TNT/TNT2-vel hibátlanok), másrészt amelyik gémnek már GF kell min, annak ált. már proci szinten is egy kisebb P3/K7. Amúgy GF2 MX400 inkább 2001-es ha jól rémlik, legalábbis tömegesen akkor kezdett megjelenni, 2000-ben budget fronton még inkább kifutó V3/TNT2 raktárakat is söpörték serényen, hiába volt már GF256SDR, meg sima MX (szvsz az amúgy is középkategória volt még árérzékeny gémereknek), ill. SS7-es lapok is még bőven kaphatóak voltak nagyon low budget szegmensben, azokba nem hiszem, hogy az akkor középkategóriásnak számító GF2 MX-eket pakoltak, persze később amikor leesett az MX-ek ára és nem volt pénz az egyben platform cserére, simán összeállhatott ilyen k6-x GF2MX kombó.
-
Fenyő
őstag
Korai revíziós Alis lapoknál "kissé" bugos az agp, ált vagy le kell tiltani a sideband adressinget vagy fixen 1x-es sebességűre kell venni az agp-ét és nem lesz gond (úgysem az agp sebessége lesz a korlátozó tényezője a platformnak), kivéve V3-nál mivel az alig használ vmi agp fícsőrt. Ha az Acorp újabb revíziós, akkor ott már nem lesz ilyen agp-és gond (persze legfrissebb bios és Ali agp driver így is kelleni fog), mondjuk az is csak min 2.0v-ot tud, de nincsenek benne tuning fsb-ék, mint a Gigánál, márha ez szempont, meg a memória időzítéseket is csak wpcredittel tudod kimaxolni vele.
-
bacsis
Közösségépítő
Igen a GA-5AX egy nagyon jó lap, támogatja a +-os procikat sőt ez a lap tud lefelé is "feszelni".. le tudsz menni akár 1,3V-ig is, igaz akkor meg kell elégedni oylan 300-350Mhz körül
Amúgy itt egy cikk pár SS7-es lapról -
Fenyő
őstag
Akkor olyat kell keresni, legfrissebb biossal biztos menni fognak benne a +-os procik, amik mind már 0.18 mikronon készültek és 2.0v-on szinte mindegyik megy 550-et, de 500-at a nagyon rosszul sikerült példányok is, ahhoz ált elég az 1.8v is.
Ranagol_5: Ez inkább inkompatibilis memóriára utal, NF2 nagyon háklis rá 200FSB/Ram órajel mellett, próbáld ki 333/333-on magasabb szorzóval első körben.
-
Fenyő
őstag
Igen, Linux alatt még powernow! is van alapból, de akad Win alá is progi amivel menet közben is lehet a szorzójukat állítani. ATZ csak annyit jelent, hogy 1.6v-os passzív üzemre tervezték, de asztali lapok csak kisebb hányadán van 2.0v alatti cpu fesz lehetőség (ált. a márkásabbakon mint pl. az Asus, Giga vagy Epox), ide már aktív hűtés kell, ezen feszen meg kb bármelyik megy 550-et, de 500-at 101%, ahogy a nagyobb példányok alapfesze is 2.0v, de léggel kb 2.2v-ig lehet elmenni vele biztonsággal.
3 isa slot jó kérdés Atx-ben ritkább volt, konkrétan csak az Iwill féle XA100 ugrik be, meg talán a DFI-nek volt ilyenje, at-ben pedig az Acorp 5ali61, Asusból, Gigából nem volt az szinte tuti, viszont az AT-és Via MVP3-asok közt elég sok akad 3 isa slottal, akár márkásabb is mint Tyan Trinity 100AT vagy a Soltek SL-54U5, Chaintech 5AGM2 de a nónémebb Pchipsesek is 3 isával voltak emlékeim szerint, ha ez fontos szempont akkor nyilván jobban utána kell járni. -
Fenyő
őstag
A leggyorsabb az Ali AladdinV, Acorp 5ali61 is ilyen, de nem sokkal lassabb a Via MVP3 sem (bár a kesselhető területen kívűl nagyságrendekkel jobban belassul mint az Ali), Sist viszont nem ajánlom, ill. Alisok között is leggyorsabb az Asus féle P5A/P5A-B, csak abból max rev 1.04-eset kell vadászni, abból még jópár +% kicsavarható az Acorphoz képest.
K6-okból a K6-III+ a csúcs, amik meglehetősen ritkák és drágák is, azonos órajelen egy 10%-al gyorsabb a K6-2+nál és úgy 30-50%-al a sima K6-2-nél. -
Fenyő
őstag
V3-nak elég jó vesa-ja van, egy nagyobb passzív bordával szvsz mindkét kari elmegy (bár V3 valóban eléggé tud sütni a gyári passzívval, de végül is szellős házban nem lesz baja), K6-2+ meg akár újonnan beszerezhető e-bayről nem is vészes áron, az nem egy melegedős fajta, legalábbis 550-ig 2.0v-on, 600-hoz ált már 2.1-2.2v kell, oda már nem árt egy K7-es hűtő rá, 550-ig egy coki is elég.
-
Fenyő
őstag
Ja hogy fölfele kevés az MMX, ezt aláírom, K6-2+/3-al és egy V3/TNT2-vel (ezekhez van a legjobb 3dnow support) azért a 2000-2001-ig megjelent játékok elmennek, ahol van 3dnow support ott a P2-est is elveri, ahol nincs ott egy Cerkától is kikap, szóval elég hullámzó a teljesítménye, de korai win9x-es (95-00) címekhez azért bőven jó.
-
Fenyő
őstag
Natív Dos alá valóban sok a P3, a P1MMX a max alá amivel még nincsenek gondok max csak viszonylag kevés számú nagyon régi címmel, ennél a K6-x gyorsabb, főleg integerben, szóval MMX-hez képest nem vagy előrébb vele kompatibilitásban, amúgy az MMX sem lockos lefelé szóval azt is lehet 100-on (2x50) is járatni akár.
-
Ebben is van igazság, nehéz a középutat megtalálni. A különleges gépeket is kedvelem, ami az adott korban nehezen megvalósítható lett volna, vagy csak nagyon drágán, de most van rá lehetőség. A korhű szemlélettel is egyetértek természetesen.
Brucehun : gondolom jól végzi a feladatát
-
Fenyő
őstag
Lehet venni, de egyrészt az is ki fog folyni idővel, másrészt nem is költséghatékony, ilyen szempontból a legegyszerűbb ha egy rossz lapról átforrasztasz rá egy li-elem tartót, ha nincs elég hely neki akkor pedig a külsős battery konnektorára pl. egy CD audiokábellel is rászigetelőszalagozhatsz egy Li gombelemet.
-
petakpa1
őstag
Nekem 83-as fsb mellett 6-os szorzoval egy gyarilag 450 MHz-es K6-2 500 MHz-en üzemel egy ilyen lapban.
6-os szorzo a manualban nincs dokumentalva, de ha 2-est allitassz be akkor azt a CXT steppinges K6-2-k 6x-nak veszik. Elméletileg a K6-3-ak is, de azt személyesen nem próbáltam.
-
Krissz80
senior tag
Szép kollekció, Gratula!
Nekem is sikerült egy ugyanilyen lapot beszereznem, de még nem üzemeltem be.Ha elkészül, akkor egyelőre ezek lesznek benne:
Matrox Mystique 220
Voodoo1 v. Voodoo 2AWE 64 Gold
SB16 CT1790 (OPL3)Ennyire futotta.
Nem lesz túl korhű, de ezek vannak, talán az AWE64 is jó lesz a DOS-os gamekhez.
Az OS az DOS + Win98 lesz.
-
Rive
veterán
-
Komoly a keresési listád, ahogy látom elég eltökélt vagy és sikerülni is fog. A cuccokból néhány megvan nekem de kulcsfontosságú gépekben és emiatt nem válok meg tőlük.
Awe64 : eredeti rambővítést még nem is láttam, nemtom hogy a Föld nevű bolygón beszerezhető-e még. Goldhoz szerzett FinalCaleb kolléga SimmCont de az a forrás kiapadt. Természetesen mindegyik Awe verziót érdemes bővíteni, sztem, ha be tudod szerezni.
szerk: ja és ami feltűnt, hogy gusból 3.7 előttit keresel, azok jobbak ? - nekem 3.74- es van.
-
alvaro
senior tag
Nekem is van pár kedvencem. Nemrég pl. végre sikerült szert tennem egy kék sugaras PPC 601-e-re.
Tökéletes megvilágításban ilyen.
Sajnos ezt nem tudom kipróbálni. Egyrészt nem passzol hagyományos PC-s lapokba, másrészt eleve nem socketes, az enyémet is hőlégfúvóval szereztem. Pedig az is köt a gyűteményem darabjaihoz, ha valamelyikkel játszom egy jót. Az ismerős, jó érzés tudni, hogy pöpecül működik és nem csak egy szép darab levélnehezék.
-
gerlaip
addikt
Azért a szülőkkel megtámogatott P3-as lehúzás azért durva, nem irigykedem...
Sokan ügyeskedtek abban az időben így.
Engem hamis Levi's farmerrel akartak átverni, de nem volt nálam szerencsére pénz, anyámék megnézték a gatyát, szerencsére kicsi volt, nem adtak, a seftes hoppon maradt... -
sladka_pani
senior tag
Azom sincs, nem lehet valahogy bootolhatóvá tenni egy másik gépben egy üres vinyót? Pendrive-t mér lehet?
Esetleg utolsó verzió ha másik gépből rátelepitem a vinyóra a Win98-at, és berakom a laptopba, elindul vajon a rendszer? Esetleg ott majd újra tudom tenni az egészet?
-
-
Nagyjából én is, de vannak dosos játékok ahol belülről nemigen van rá opció, és vagy hangos/halk, sok meg maxra állítja induláskor. SB- nél megszoktam az általam írt drivert + rezidens hangerőszabályzót. Gusnál csak netről szedett rezidens és sima van. Gusozást később kezdtem, még csak félig van kész a project, a regiszter elérési listát megszereztem, assembly rutinok is készen vannak, csak még lusta voltam a rezidens vázba beilleszteni.
sanchezsa : Audigy2NX külsőt használok a régebbi gépekhez, ennek van Win98 drivere, a #43744- ben linkelt 2. képen láthatod, ott 3 hkártya, 2 belső+ az Audigy külső van 1 gépen.
-
Az ultramix.exe- vel tudod beállítani a hangerőt. Paraméterek :
o-0, s-0 : nem szól
o-56, s-56 : ez a legnagyobb hangerő de evvel is némaA kettő között pedig szól, ahogy csökkented az 55- től lefele, kisebb érték a hangosabb. Jól megírták
.
Van hozzá rendes mixer dos alá is de az nincs kéznél, a gusmax- os P-II- ben van, de azt nem emeltem ki a piramisból ezért az egy progiért .
Win alatt meg felveszi az oprendszer mixer maga alá, guspnp- nek meg sajátja is van. [link] , [link]
-
Meggondolandó
, a nyers Win98 installról készítek majd Ghostot és kipróbálom mindegyik kártyát. A gondom az hogy hullámtábla meg csak az Awe- n van, ISA csatoló meg csak 1 van a K7M- en. Bár ezt részben át tudom hidalni, van egy külső Audigy2NX kártyám mely Win98 alatt is megy + hullámtáblát is támogatja, DOS alatt viszont nem működik.
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi, a freeware-eket megnézem. DOS alatt létezett valami 3D támogatás, vagy az a Win-el jött csak meg?
Illetve Awe32 vagy GUS klón jobb inkább ilyenre?
A hangkártya konfigurálástól tartok, életemben nem csináltam ilyet még. Amikor Amiga-ról PC-re váltottam anno, már Win95-98 a gépeken.Sebaj Fóbiás: Notebook HDD nem megoldás? Esetleg CF adapter?
-
gban
veterán
Te is Sanyi vagy?
De, előrébb lennél vele, ha látnád, hogy egyáltalán ad-e életjelet a lap, illetve milyen értéknél áll meg és merre keresd a hibát.
Hidd el, nálam nagyon sok lapot megmentett hogy láttam, érdemes vele foglalkozni, és a megoldáshoz is rendszerint közelebb vitt, akkor is amikor hamar kiderült, kuka, és akkor is amikor sikerült életre kelteni egy-egy lapot.
Csak egy példa: nem egyszer volt olyan lap, aminél elkezdett szaladgálni, de sokszor más értéknél állt meg, és nem adott képet. Nem adtam fel, és észrevettem, minden 20-adikra elindul rendesen.
Biost leszedtem, mert tudtam, ez csak az lehet, és addig lökdöstem míg elindult megint és frissítés után hibátlan lett.
Kártya nélkül viszont tuti a 10. próba után repült volna ha nem ad képet és nincs más infóm. -
Ugyanugy, ahogy a DX12 is csak lassan szallingozik. Szimplan nem tudnak azonnal elkeszulni a vadonat uj programok, a hardver gyartoknak, fejlesztoknek eltart egy ideig, amig hozzaszoknak az uj dolgokhoz es lekezdik kihasznalni azokat. Ha emlekszel a nagy valtas a DX9-10-nel is evekig tartott.
-
gban
veterán
Mármint mire elég egy SD kártya?
Pl. egy P1 lapot nem nagyon bootolsz egy SD kártyáról, hacsak nincs SD -> IDE átalakítód, de még a P3-akra sem mondanám általánosságban.
Mondjuk én sem floppyzok ha nem kell, én egy IDE hdd-t használok erre a célra, dos boottal, és usb-s külső rackkel (illetve a csupasz végével) tolom rá a leszedett biost. -
Az NT-re vol mp3, divx, bongeszo. Eleg sokat hasznaltam munkahelyen es otthon is. Addig nem volt vele gond, amig nem akartal jatszani.
Ha jatekok is kepben vannak, akkor wiszont a 2k. Azt nem volt konnyebb kifektetni, mint az XP-t es 99.9%-ban felment ra minden ami XP-re. Az XP leginkabb egy atfazonirozott 2k, a kesobbi SP-k tobbet valtoztattak a motorhazteto alatt, mint a 2k-XP valtas.
-
A 3.0 volt az elso hasznalhato windows. A 2 elment, de a 3.0/3.1 volt igazan az elso nepszeru es jol is kinezo darab. Ertelmes sebesseggel futott es meglepoen stabil volt. 1 MB memoriaval par oldals doksikat siman elvitt egy works-el wysiwyg mellett. 4MB memoriaval egy szakdolgozatot siman ossze lehetett hozni rajta, ha az ember a kepekkel, grafikonokkal csinjan bant. (A 3.1 jobb volt, de az elsorol beszelunk.)
A win 95 sorozat sokkal instabilabbra sikeredett, mint a 3.0 szeria.
Ha ujabb winekrol van szo, akkor NT 4.0 volt az elso robosztus es leterjedt darab. Igaz csak munkara volt igazan alkalmas, de nagyon bevallt.
-
unclefucka
senior tag
A TX97 manual-jában a 32. oldalon van ugyanaz, ami a P5B 30.oldalán. Úgyhogy igen, minden olyan ASUS lapon, amihez ezt a bővítőt adták ott ezt a lábkiosztást fogod találni.
Ha nincs ilyen bővítőd, akkor A szabványos PS/2 port lábkiosztását kell egyedileg illeszteni az alaplapodon lévővel:Alaplap -> PS/2
Pin 15 -> Pin 1 (Data)
Pin 6 -> Pin 5 (Clock)
Pin 16 -> Pin 3 (Ground, A Pin 7 is jó)
Pin 9 -> Pin 4 (+5Volt)Egy 2x4-es (vagy 2db 1x4-es) csatlakozóval megoldható szépen, a nem használt pin-eknél üresen hagyod.
1x4-es csatit lehet PC-speaker -ről capcerázni. -
bacsis
Közösségépítő
igen de ne felejtsük el hogy az SP4 jóval később jelent meg
Most megnéztem neked, beírtam dxdiag és azt írja DX9Cpedig semmit nem raktam fel, szal úgy tűnik ez van a telepítőben
Kipróbáltam az UT-t az is megy Glide-al de DX módban nem látja a Voodoo-t...
gerlaip! simán megér annyit egy Voodoo4 4500 -
bacsis
Közösségépítő
-
petakpa1
őstag
Van egy ugyanilyen alaplapra épített K6-2/500 konfigom 256 Mb rammal
.
Mai napig működik, anno Q3 Arenat és UT-t is nyomtam vele Tseng ET6000 +V2 tarsasagsban.
UT meg volt írva glidera is azzal erezhezon jobban futott.Sajnos 1-2 kondi puposodik a proci körül, van itt valaki aki tudná cserélni őket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Honda topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hegesztés topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- Yettel topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest