- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84594 üzenetére
Méréseim fényében ezentúl DDR1-es rendszerekben a CL2-es Corsair 2*512 MB DDR400 XMS KIT-et fogom használni.
Modern gépen nekem mindegy mennyin megy a DDR4-es ram, az én játékomat nem hatja meg FPS-ben mérve, úgyhogy XMP betölt az go. De volt hogy alap 2133/2400-on hagytam a 4400CL19-es ramjaimat, mert nem volt kedvem molyolni vele, eddig semmiben sem tudtam "kihajtani" azt XMP profiját, még a legjobban a Z170-es lapban ment i5-7600k-val, ott stabilan hozta a 3866CL15-15-15-38-at, CR1-el, és kb 15 perc volt belőni. Mondjuk a HD630 IGP 3600-ig profitált belőle, felettte már nem gyorsult (az IGP nem volt húzva).
pci-e VGA: lehet hogy sikerül beszereznem egy 6600GT-t és egy 9600Gt-t.
Alaplapból rágyúrtam egy Asrock N68UCC-re, az nVidia IGP miatt érdekel. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84592 üzenetére
Igazából ez ma sincs másképp, kiépítés/játék/alkalmazás és igény függő hogy mennyire érdemes vele foglalkozni.
A legtöbb ember ha nem "szaggat" a játék, azaz stabilan megvan a 60 FPS magassága, akkor nem foglalkozik vele, pedig tényleg lehet vele nyerni egy jó konfigban, főleg a min FPS-eken. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84586 üzenetére
Jó volt a gyári venti profilja, alapból ment 20%-on, ez idle-ben perfect, terhelésre elment 40 % köré, 60 fok alatt maradt.
#84587MasterDeeJay: jóval erősebb.
Volt egy Galaxy 7900GS-em, az sajna eltávozott már rég, szép kék nyákos VGA, gyárilag Zalman hűtéssel, így nem dobtam ki (bár a ventije kuka).
Van egy AGP-s XFX 7800GS, az ennyit tud, ez sem gyenge azért:
Egy jó Conroe/Wolfdale CPU-val ez is megugorna még szerintem.Mondjuk azt nem értem, miért így írja a ram órajeleket, én tuti nem piszkáltam, pont fele a kisebbik a nagynak, volna rajta energiagazdálkodás ?
Piszkálni nem mertem, örültem hogy megyen és nem hibázik.
Azt észrevettem (sajnos a tesztek végén), hogy ha a DFI NF3 Ultra lapba nem vegyes ramot teszek, hanem csak a 2*512 MB CL2-es Corsair XMS-t, akkor megugornak a pontszámok. -
válasz
DarthSun #84582 üzenetére
Fx5700-asom sajna nincs. Azaz amúgy fx kártyáimalig vannak de ha lesz tesztelem őket. Ati van még 9600-9600se-9600xt ami ezen kategória. Meg persze a 9700-as ami kk egy percig ad normális képet driverrel aztán szétesik.
jokeph
7600gt látom hogy jóval erősebb.
Amúgy az e5300-ast akarom még feljebb ranki, nem állok meg 3.4ghz-nél. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84543 üzenetére
950/960-nak van (gyártói oldalon).
XP képes pci-e VGA-m jelenleg csak a HD3870 és a 9600GT van.
Nem XP képeesek: RX 550, RX 460, RX 480, R9 380 és GTX 1070.
AGP-ből van bőség (A 7800GS nagy király, a 3 db HD3850 se piskóta).#84544MasterDeeJay: a 6600GT is pci-e eredendően.
Talán az FX 5xxx az uccsó csak AGP-vel készült nVidia VGA. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84532 üzenetére
Sanszos, majd később foglalkozom vele.
M3A78-as lapban csont nélkül megy az R9 380 is, Xp-vel (sajna feldriverezni nem tudom, jó lenn pedig), W7x64 alatt feldriverezve, 2001SE-vel adott 60000 felett a harmatos Atlon II X3 455-el.
Kéne még pár régebbi pci-e-s VGA ami XP supported. -
válasz
DarthSun #84535 üzenetére
Értem, hát mondjuk agp-és lappal szerintem nehéz lesz fölé menni, melyik Core generáció az utolsó amihez van még Xp support? Tippre az lesz a befutó, amúgy ha legalább R2.0-ás az az Asrock lapod, akkor a legutolsó hivatalos biossal viszi a Wolfdale-t, nem kell hozzá módosított bios.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84520 üzenetére
Azért tetszik, hogy az AMD klipszes hűtőit lehet pakolgatni AM2-AM4 között, anno 10k-ért zsákoltam be 2 db Wraith Prism RGB hűtőt, ezekhez tökéletes - és ellenben az Intel gyári pöckös lefogatáshoz mérve ez kb sosem romlik el akárhányszor szerelem.
Anno eme lap előtt ilyenem volt, azóta többször is bánom hogy nincs már meg...
Valódi AGPx8 és pci-e x16. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84514 üzenetére
Megfigyelem majd, de élek a gyanúperrel hogy HW gond/BIOS szivat - vagy az 1090T.
R9 380-at gond nélkül használtam régebbi G41/P35/P43/P45-ös lapokban is.Ugyanazzal az SSD-n lévő Xp/W7x64 párossal vidáman indult az Asus M3A78-em lapom Athlon II X3 455-el és egyelőre a HD3200-as IGP-vel.
Úgyis végig akartam ezt még játszani a 9600GT/HD3870-el, és lehetőség szerint RX 550-el és R9 380-al is, ugyanezeket Athlon II X3 455/Opteron 1381/1090T trióval is. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84511 üzenetére
Jaja, a fuzion.
Freedom anno a favoritom volt, a nyers XP SP3 nforce 3/4-el problémamanetes volt.
OC nincs alkalmazva, sőt a ramokat visszavettem 1333-ra, hiba ugyanaz.
BIOS elem jó, táp overkill, még esetleg a BIOS megérne egy frissítést (legfrisebb van rajta, felülírni vele), bár a BIOS M-Flash progija nekem rejtély, nem is látja a pendrive-ra rakott file-t (8 GB FAT 32).
9600GT-vel lefutott minden, de azért ott is voltak érdekes dolgok (CPU teszt nem ment 03/05-ben) illetve pár helyen bedadogott az összes dmark és az umark is - ez sem szabályos azért).
így a lapott eredmények sanszosan levesebbek a lehetségesnél, de azért elmentettem őket). -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84509 üzenetére
Szép darabok.
Újabb anomálira bukkantam.
HD3870-et nem sikerült feldrivereznem se XP se W7x64 alatt (friss rendszer).
Kezdek a lap spéci mivolta miatt gondolkodóba esni, vagy más számomra rejtett dolog lehet a háttérben, nem tudom már mire gondoljak.
W7x64 alatt az R9 380 okés, de nem indul el a 3DMark 2000 és 200SE, csak 03 és felette, semmilyen komaptibilitási módban sem.update: 03 alatt újraindult a rendszer, post utáni hiba: "A Hyper Transport sync flood error occured on last boot".
-
válasz
DarthSun #84449 üzenetére
A pakk következő két darabja :
A HD2600XT- vel egy szélesvásznú képernyőn(vagyis 2 monitor kiterjesztett üzemmódban, az egyiket a Radeon hajtotta, a másikat pedig a Matrox) lezavartam a 3 szokásos retro tesztet. Állta a sarat a rendszer, bitang stabil. A Radeon kiváló félretro darab, jól megy, a papírforma érvényesül, eredményei szépen a 6600GT és az előzőleg mért HD3870 közé álltak be.
-
válasz
DarthSun #84495 üzenetére
A PCIe-s változat gyárilag is gyorsabb valamivel. Asszem, várok augusztusig, begyűjtök több procit is, aztán ha minden adott, akkor fekszem rá. Tippre kell az a 4 GHz, hogy beérjem az eredményed, de talán több is.
Ma még gyorsan átfutom a szóba jöhető procikat, hátha kihagytam valami jót, de ezek a Wolfdale-3M Pentiumok tűnnek eddig a legjobb opcióknak, szóval belőlük kéne pár darab. -
válasz
DarthSun #84493 üzenetére
Amiket eddig olvastam róla, azok alapján nem nagyon bírja az FSB-t 1200 fölött. Vagyis az E6700-at kábé 3 GHz-en még vinni fogja, de a 3.2 GHz szerintem már felejtős lesz. Ezért lenne jobb egy E5800 vagy E5700. 1200-as FSB-vel a 16x-os szorzós E5800 4800 MHz. Addig el se jutnék, de legalább nem kéne aggódnom, hogy bírja -e a magas FSB-t.
-
válasz
DarthSun #82654 üzenetére
Ha minden jól megy, építek én is hamarosan egy extrémet, és AGP-s 6600 GT-vel megdöntöm ezt a 29381 pontot a nyár végére. Sajna egyelőre nincs olyan procim, amivel ez sikerülhetne, szóval kezdetben biztosan alatta leszek.
Van itthon egy Core2 Duo E6700-am, de egy Pentium E5700 vagy E5800 kéne a művelethez.
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84475 üzenetére
Hát ez az.
újra tettem a 03 és 05-öt, ugyanaz, sysinfót is újrahúztam, akkor sem változott.Lehet besokallt az XP-m már.
Előtte az nForce 3 és 4 lapokon volt használva, rengeteg VGA-val.Úgy néz ki, döglödik a HD6850-em, bár még nem perdöntő, de a Z170-es gépben egyszercsak megadta magát, most a 870-as lapban életre kelt, de driverezés után csak csökkentett mód és utolsó helyes konfigurációval indult el, normál módnál gondolkozik, újraindul a gép és HT flood sync hibával kiáll a POST után, közben lilás pöttyök a karaktereken.
Most dobok fel egy friss W7-et, azt azzal is megnézem.
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #84457 üzenetére
Gyanús is volt mert nem volt kép a hirdetéshez. senki nem licitált csak én(2400 Ft minimummal). Miután megnyertem mondtam hogy küldjön fotót, hogy melyik tipus, mert az nekem fontos és utalom a pénzt(fotóról meg tudtam volna állapítani, hogy a MAC verzió vagy normál PCs, de persze nem ezt mondtam neki, hanem hogy milyen sérülés látható a kártyán, illetve tipusfüggően tudjak javításhoz infót és embert találni).
Erre jött hogy sajna nem találja.... -
ityam
őstag
válasz
DarthSun #84457 üzenetére
a matroxot kihagytam. Nekem csak G400 és G550 em van és AGPsek. A G400 am említettem itt korábban hogy érdekes fajzat mert van 5 és 6 nanos ram is rajta vegyesen, A g400 max volt 5 nanos. a sima G400 6 nanos. Sajnos OCvel képhibázik 200MHzre húzott memóriával. A g550 em is érdekes szerzet mert azok jellemzően 4,5-5 nanos rammal voltak szerelve. az enyim 3,6 nanos, szóval van benne tuningpotenciál. Azt ki akarom tesztelni hogy mit hoz, de még azt nem próbáltam megráncigálni.
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #84455 üzenetére
Én tervezem ősretro3d összehasonlítást. Riva128, tnt, tnt2m64, tnt2 pro, savage3d, savage4 rage 128 pro, savage 2000, kyro 1-2 karikkal. ehhez vettem ezt a savage 4 et. A többi megvan a felsorolásból.
Egy permedia 2m is van az ősretrohoz. A héten vaterán volt egy hibásnak mondott permedia 3 as kari amit megnyertem, de sajna azt írta az eladó hogy nem találja a karit így sztorno
Amúgy szerintem nem volt hibás csak MAChoz készült a kari és ezért sípolt 3 at PCn való bekapcsoláskor. Ezt mondjuk a PCI os g3 as MACommal ki tudtam volna próbálni ha megjött volna a kártya.De sajna nem jött megígy csak feltételezés hogy az MACos kártya volt 66MHz es PCI os támogatással. Azt persze nem találtam meg hogy hogy lehetett volna MACról IBM rendszerbe átflashelni mert iszonyat ritka kártya
, de mostmár mind1 így hogy sztorno lett az üzlet
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #84453 üzenetére
Nekem van 4db ilyen kaliberű karim. képet mind ad de mindegyik hibás képet.Kb mint masterDeejay karija.
El is csábultam amikor írtad hogy van aprón 9800 pro nem vészes áron. Majdnem rá is írtam a csávóra hogy megveszem de most én is elégé anyagi megfontolós vagyok és a 10K most sok nekem egy retro karira(persze bennem is ott volt a félelem hogy az nem tuti hogy hibátlan és az plusz macera és idő ami ugyancsak nincs nekem/sem/).
Visszatérve egy ősibb retrohoz. Megérkezett a number nine savage 4 xtreme karim(Wiki alapján gondoltam hogy 166MHz es mag órajelen megy majd az xtreme de WHINFO alapján csak 143 MHZ mag/166 memória). Csak gyors tesztet futattam hogy jól működik e. Celeron 667 es procival ezt produkálta 3dmark 2000 alatt defaultban:
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84444 üzenetére
Gondolom tudna többet is ha piszkálnám a ram setupot, de az 1600 MHZ már önmagában is túlmutat a Phenom II IMC képességén, anno 2133-as ramok meg tán nem is voltak még.
W7 alatt nagyobbak a ram R/W/C értékei és a késleltetés is nagyobb.Proci is alapon megy, energia gazdálkodás engedélyezett BIOS szinten is, OC-val biztos van benne még némi tartalék.
Lap VRM-jét megtámogattam egy +ventivel, érintésre tűzforrónak éreztem egy bench után már, így langyos éppen hogy csak.
Maga a CPU nem igazán fűt, emlékeimben kazánnak mondták a Phenom procikat - mondjuk a gyári hűtőből erősebb gyári hűtőt használok. -
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #84425 üzenetére
Szép darab.
Nekem is lett egy 2013-as kártya a napokban, full dobozos kiadásban: [link]
Szerencsére full jól működik, de a ventiprofil elég harapós gyárilag, idle 34fok (50%), valley alatt 70fok körül (100%). 50%-on hangosabb, mint bármi, ami volt és van nekem.
Alapból baráti volt a hangja, de a driver felrakása után desktopon úgy felpörgött a ventilátor, hogy azt hittem, valami baja van.100%-on inkább magára hagytam a terepet a valley alatt. Mire visszaértem olvadt zománc-trafószag a szobában. Nem égett le semmi, a Seasonic G450 tápból se jött meleg úgyhogy nem tudom minek volt szaga. A Xeon E5 2660 v3 mellett dolgozott ez a szörny.
Mértem fogyasztást. idle: 60W, valley: 320W -
válasz
DarthSun #84422 üzenetére
Nézzük az elsőt. Hangsúlyozom hogy ez is, és a továbbiak is ingyen jöttek, egyenesen English- ből, házhoz, kézbe.
Vátozatosság, félOFF
. Bár 2013- as kártya, tehát éppen belefér a félretro direktrívámba.
Gyorsteszt ok(de még járatom). Szép tiszta, hőfokai alacsonyak. Venti címkéket valahol elhagyta, annyi baj legyen összvissz. Mivel teszteljünk egy ilyen kártyát, természetesen retro teszttel
. Fullbika 256 bites vadállat, melynek még van XP drivere, a piros hetes, de inkább Fedák Sári.
A dualcore Phenom-II van éppen a tesztpadon, bele is dobtam, pöccre indult, úgy néz ki teljesen jó példány. -
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84409 üzenetére
Kivallatom, aztán megy vissza a dobozába és bekerül a tesólap MSI 970A Gaming Pro Carbon mellé.
Az M3A78-EM lapot meg összerakom házba, a 1090T-vel és kinevezem garázsgépnek.
Hűtőnek pedig feldobom rá a Wraith Prism RGB-t, ez elvileg többet tud mint a gyári hűtője, no meg persze mutatósabb is. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84406 üzenetére
Meglesz !
Ezzel részemről ki is maxoltam ezt a korszakot.
Lesz még egy érdekes lap is mellé (MSI 870A Fuzion), de első körben az Asus M3A78-EM a célterület, főleg az ATI HD 3200-as IGP miatt, meg mert a 1090T hivatalosan is támogatott benne, azon lapok egyike amik 140W TDP-ig támogatnak, bár a 1090T 125W TDP.
Ha az Opteron 1381 után anno tudtam volna egy 1090T-t emberi áron, sanszosan sosem veszem meg az FX8320e-t.
#84408DarthSun: érdekes egy lap, van rajta valami spéci pci-e vezérlő, amit lehet szoftveresen birizgálni, USB 3.0, SATA 6 Gbps csati 2 db...
Elvben dobozában érkezik az 1090T-vel együtt.Fura, csont véletlenül leltem rá, előtte a létezéséről sem tudtam.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84404 üzenetére
Igen, az AM3-as Opteron 1381-em az AM2+-os Asus lapban ATI HD3200 IGP-vel és 8 GB rammal használható, akár W10x64-el is.
Az átjárhatóság az AM2/AM2+/AM3 és AM2+/AM3/AM3+ lapok/procik miatt érdekessé teszi az AMD eme történelmi szeletét.
AM3 proci update: úgy néz ki, lehet hogy már hétvégére lesz egy Phenom II X6 1090T-m.
-
válasz
DarthSun #84126 üzenetére
Phenom-II X2 565 @4GHz+Quadro FX3500(7900GS) retro tesztek.
A 6600GT volt benne előtte, eredményei a kapcsolódó hsz- okban. A 7900GS keményen plusszolta az eredményeket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84360 üzenetére
Na, ez az amit sohasem tudtam felfogni, önerőből nem ment, így némi Basic és delphi után hagytam a csudába.
És #84346Fred23:
HD3200 IGP vallatás:
Olybá tűnik, hogy beletrafáltam, adtam kis OC-t az Athlon II X3 455-nek (ramoknak is vele együtt), és híznak a pöttyök meg az FPS-ek, UMARK-ban biztosan, most futnak a 3DMark-ok.#84362 MasterDeeJay: Kincsesbánya.
-
válasz
DarthSun #84355 üzenetére
Nekem az az legjobb öröm ha olyat hozhatok össze amit csak kevesen vállalnak.
A legnagyobb gond hogy nem értek a driverekhez, mármint kellene írnom drivereket wddm-be a régi kártyákhoz de foggalmam sincs hol lehetne ilyenről tanulni.
Programozni tudok vb.net-be de nyilván az ide nem jó. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84328 üzenetére
Elégedett vagyok vele, a maga idejében is az voltam sokáig, 2008-as technika, frissen vettem anno - 2009-ben és szépen vitte a korabeli és régebbi játékokat Athlon II X2 240 CPU-val 1024*768 és 1280*1024-es felbontásokon.
#84329Fred23: bezony. 500 pont nem nagy difi, majd azért ha lesz bele erősebb CPU-m, azzal is meghajtom, az Opteron egy nem túl erős darab, jól viszafogott Phenom II.
A Clarkdale i5-661 jóval erősebb CPU IPC-ben azért, kb. Phenom II X6 1090T szint.Az az érzésem, tudna ez többet is erősebb CPU mellett, meg ha helyes a GPU-Z kiolvasása, az a 32 bit széles ram busz több mint érdekes, szűk keresztmetszetnek érzem.
DDR2800-as ramokkal AIDA szerint nem megy rosszul, R/W/C kb. 1000/8500/1000, L kb. 85ns.
#84326DarthSun: már nem is számolom, ideje lenne lassan leltároznom egyet.
-
-
válasz
DarthSun #84314 üzenetére
Hogyne mennének amikor ugyan az a rendszer egy része. Win7 hivatalosan támogat xpdm driver típust. Win8tól felfele követelmény a wddm de ott is csak videókártyánál (3d gyorsítónál pl:voodoo2 nél jó az xp driver is)
Értelem szerűen xp x64 (vagy 2003 x64) driver kell legalább win7 x64-hez is.
Win10 biztosan megeszi az xp drivereket is nem videókártyánál, és esélyes hogy win11 is. Ki a fene hiszi el hogy 20 éven keresztül csináltak valamit a microsoftnál?
Ugyan az az ezer éves kód van egy rakás helyen win11-ben is. -
válasz
DarthSun #84295 üzenetére
Igen. Ez Club3D, de volt PowerColor, meg később Gigabyte és Dell is belőle így LP-ben, ráadásul nem csak egy változatban. És persze nem kizárt, hogy volt még mástól is. Órajelek kérdésesek, olvastam ilyet is, olyat is, tippre szerintem 230 MHz lesz a GPU, és 183 MHz a VRAM.
Remélem, nálam köt majd ki a kari, de ez még nem biztos sajna. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy azonos órajelen jobb lenne -e, mint a közvetlen elődje, a sima Radeon DDR. Mindössze 180nm-ről 150nm-re váltottak a gyártásnál, meg javítottak minimálisat a memória kontrolleren, más nem történt, ami a sebességére kihathat. Szóval igazából ez 99%-ban egy Radeon DDR/7200-as alacsonyabb csíkszélességen gyártva és órajelnövelve. -
válasz
DarthSun #84265 üzenetére
Ja úgy értem hogy win98 és régi agp pro kártya (pl wildcatból valamit) vagy esetleg az IBM féle FireGL 2,3,4 az elég egyedi kártya már ha fut egyáltalán rajta valami windows alatt. Radeon9700-9800 is már egészen új nekem. (van itthon egy 9700-as amúgy de nincs időm vele foglalkozni)
XP gaming nem igazán érdekes számomra, nagyrészt megy minden az új konfigon is ami XP-re volt, ezért inkább win98 felé fordulok. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #84248 üzenetére
Szivesen
Nekem ezek a korai generációk pont nagyon is megvannak, mert rengeteg gépet építettem, 1st-4th genre akkor még a számtech boltban dolgoztam.
Ezekkel van közvetlen tapasztalatom is. (sok ment még HD4890-el*)
Anno a 2500K nagyon ment, rengeteget kértek belőle. Jellemzően 4-8GB RAMmmal. Nekem is volt ilyen céges gépem 8GB RAMmal.* HD4890-esem meg volt több is, nagyon jó kis kártya vlt a maga idejében. Nem is annyira puszta erőben hanem erő/fogyasztás/ár viszonylatban volt csúcs.
-
zsid
senior tag
válasz
DarthSun #84244 üzenetére
Valszeg jövő héten lesz rá időm, akkor majd megnézem.
A Westmere családból van még itthon Xeon X5670 (6c12t, 2,93/3,33GHz) és dual Xeon E5620 (4c8t, 2,4/2,66GHz), ezekkel stintetikus tesztekben össze tudom hasonlítani. LGA1366-os lapot még nem sikerült vennem, a szerverek meg nem szeretik a videókártyáiam -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #84165 üzenetére
"Mivel a próbaállomáson mai gép is járt, erőteljes OFFokkal, most meg fokozatosan haladok a középretro felé immár a dualcore AMD- vel"
Nem csak tőled kérdezném, (törzsasztaltól is) mi számít ma közép-retro szintnek 2022-ben?
4 magasított 2 magos, alacsony órajelű procik már nem tartoznak bele? (azok amiknél teljesítmény megközelítőleg csúcs 2 magost hozza)
VGA kártyáknál hol a határmezsgye (ugye azok nagyobb lépésekben fejlődnek mint a procik)? -
válasz
DarthSun #84212 üzenetére
Retrozilla vagy K-Meleon tud tls 1.2-őt 98se alatt, az említett Mypal pedig xp alá talán legjobb választás (márha lehet ilyet mondani), de vannak még karbantartott sse-only, sőt nélküli buildek Roytam1-nek az msn-en (NewMoon néven, mivel Palemoon származékok). Amúgy én is inkább azt csinálom, hogy vagy hálón húzom át amit kell a régi vasakra vagy teszek rájuk Linuxot is és az alatt töltögetek inkább.
-
-
válasz
DarthSun #84178 üzenetére
Az hogy valaki projektje kit milyen vonatkozásban érdekel / nem érdekel, az nem gondolnám hogy magától a projekttől függ teljes mértékben, sokkal inkább az érdeklődési körtől.
Értem ez alatt hogy engem pont érdekel a SS7 is meg a 9800XT is, de az nem mozgat meg annyira hogy hány pontot ad a 3DMark
Szóval azon ne akadj ki egy kicsit se ha másokat más szempontból érdekel ugyanaz a cucc
Van akit az hoz lázba hogy az utolsó pontot is kisajtolja az adott konfigból, van akit a korhűség, van akit a régi cuccok megmentése, van akit a GUS és van akinek azóta borsódzik tőle a háta amióta megpróbálta Win98 alá telepíteni a maga idejében, stb. -
válasz
DarthSun #84175 üzenetére
Érdekel az ilyesmi is, de magam nem tesztelném le, illetve nem lennék annyira szélsőséges.
Például engem nagyon érdekelne egy olyan teszt, amiben -lehetőség szerint- az összes 2000-2001-es VGA kari le lenne tesztelve 800 MHz-es PIII-tól Palomino Athlon XP 1900+-ig menve legalább 8 db procival. Grafikonnal. Némelyik gyenge VGA kari nagyon hamar elkezdene laposodni, vagyis alig nőne a teljesítménye az erősebb procitól, egy GF3 Ti500 vagy egy Radeon 8500 pedig tán CPU-erő arányosan folyamatosan dobálná az egyre több pontot.
Ami mondjuk tényleg kissé zavaró: ha ebben a tesztben megállok 2001-nél a procikkal, számomra sok esetben bizony nem fog kiderülni, mit tudhat egy erősebb VGA kari, ha valaki meg nem mutatja nekem, mint mondjuk Te. -
-
válasz
DarthSun #84173 üzenetére
Nálam a 6-os GF-okkal ér véget a retro, és ennek a korszaknak a 6600 GT számomra tán a legfontosabb képviselője. Nem csak azért, mert van elég teljesítményük kábé mindenre (saját korukban persze), hanem mert rengeteg gyönyörű darab készült belőlük.
Nálam ez a 16k körüli pont az, amit tudnak, mert nem teszem őket korban hozzájuk nem nagyon passzoló proci mellé. Nem döntök velük határokat, nem az a cél. -
válasz
DarthSun #84170 üzenetére
Ez ilyen kinek mi izgalmas kérdés. Engem az első Intel HD Graphics jobban mozgat, mint a 2010-2011-es dedikált VGA karik.
Számomra ez már nem is retro mondjuk, csak érdekes.zsid: 32 fps kissé fájdalmas, de volt nekem is sok hasonló. Már a típusát se tudom, de például egy Sandy Bridge HP notin vittem végig először az ACIV: Black Flag-et, meg a Hitman: Absolution-t 25-35 fps között. Ott mondjuk nem a prociba integrált GPU-t használtam, volt valami gagyi dedikált is, lehetett váltani köztük.
-
zsid
senior tag
válasz
DarthSun #84165 üzenetére
Talált,süllyedt.
Kínai PCWinmax lap, állítólag HM55 chipsettel Westmere/Arrandale procikhoz. Egyelőre i3 és i5 van itthon, de ki szeretném próbálni i7-8/900XM-mel is ( állítólag megy azzal is ).
12 éve kiadott procik ezek, kíváncsi leszek hogy muzsikálnak rendes hűtés mellett, a legizgalmasabb valamelyik 4magos HT i7 Extreme lenne. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84160 üzenetére
Ez az Asus M3A78-EM azon kevés régebbi lapok egyike, amit újonnan vettem anno, és sokáig használtam a HD3200-as IGP-vel XP majd W7x86 és W7x64 alatt. RTCW,SC1+BW,W3+TFT,COD1/UO/2 és NFS6/U/U2/MW valamint S.W.I.N.E. -ra 1024*768-ban perfect volt.
Aztán bejött 2012-ben az SC2, arra kevés volt már, full lowon elkarcolt, ekkor ruháztam be egy HD5670 1 GB GDDR5 VGA-ra, azzal nagyon jól ment párban a 1381.
Ezt váltotta az FX 2015-ben (MSI 970A Gaming Pro Carbon+8320e) és Asus Strix R9 380 4 GB OC, mindenben jó(bb) volt, kivéve a lényeget - SC2 Multi.#84162DarthSun: kőkeményen mindösszesen 1-et.
FX 8320e után rengeteg CPU-val vallattam, Pentium G4560-al már sokat javult, i3-7350k-val még, i5-7600k-val pláne.
FX8320e-hez képest még a stock C2DE8500-al is jobban futott, húzott X3360/X5677/E5-1620v2/E5-1650v2-vel meg pláne.
Tulajdonképpen a régebbi Intel platformok beszerzése az SC2 multi miatt indította be nálam a vezérhangyát, aztán kezdett kialakulni a gyűjtemény.Ryzenek közül így alakul a sorrend: 3600X,3300X és 5600X.
-
válasz
DarthSun #84099 üzenetére
Hasonlítás -
- E6600+R9800Pro - 27705
- E5-2609v3+6600GT - 26237
- E5-2640v3+6600GT - 29381A 3DM2000 is karcol rendesen, magas FPS- ek, rezzenéstelen futás :
Összesítő+stress+memteszt Vista alól :
De ezen a gépen természetesen az XP a lényegesebb :
És akkor a 6600GT jellemzése : rendkívül fontos tesztek futottak vele, származzon akár kukából is, már megérte az árát. Mint fentebb már említettem MDJ küldte
2004. augusztus a megjelenése, de evvel már tuti hogy a 2000 környéki gamek jól futnak. Általában az ajánlott hardver kevés szokott lenni, későbbi kell a kompromisszumok nélküli használathoz. -
-
válasz
DarthSun #84097 üzenetére
Az 565- ös rework. Kiderült miért állt le :
Spontán törés, még szerencse hogy van ugyanilyen lapom tartalékba, egy 550- es procival :
A procira nem volt szükség mivel túlélte, de a keretre igen. A bitang erős lefogatós hűtőt nem is tettem vissza, hanem helyette egy FM2- höz adott hűtést. Igen ám de ez a tesóm korábbi gépében volt, tippem, a párás levegő miatt ráragadt, kövült a por. Áztatás, csiszatolás, kb 2 órai meló mire jó lett.
Majd rendeztem a kábelezést, ahhoz képest hogy régebbi Zalman felsőtápos, management nélküli ház, tűrhető lett. Utána belepasszintottam a 6600GT PCIe- t.
Elemet is cserélnem kellett(2.6V már csak), így a korábbi beállításokat emlékezetből rekonstruáltam. Ennek a lapnak a biosában még nincs user sets mentési lehetőség.
A proci semmit nem károsodott a bordaleszorítás megszűnése miatt, anno csak leállt a gép, ahogy említettem.
Tehát visszalőttem 4GHz- re melyet mindíg is vitt stabilan, úgy néz ki hogy a lap is fitt állapotban van, mert remekül viszi most is :Azért a GTX580- at nem érte be, de elég keményen megy retro tesztben a 6600GT
Reggeli és kávé, aztán még megfingatom, tesztelgetem. Egy 2001 is, pld Fred is kedveli, lehet hogy megnézné mit megy a 6600- as @4GHz AMD mellett...
-
válasz
DarthSun #84044 üzenetére
Mielőtt áttérek az 565- re, hangulatfotók a 965- ről. A nehéz Mugen4 kezdte megemelni a a lapot, mivel a felső középső csavar hozzáférhetetlen a bordától, és utóbbi csak a lap kiszerelt állapotában tehető fel. Taknyolás, gányolás, a fórumjában is elmenne, rögzítés erős rézdróttal
. Viszont hatékony és nem látszik, mivel ez a ház nem ablakos.
A másik mely helyére került, a C612 az oldallappal, a fotó nem túl jó, de látszik hogy a plexit eltalálták :
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #84091 üzenetére
Sajnálom,
A bicskanyílós frázist nem szó szerint értettem, az egy gyakran használt mondás.
Akkor úgy látom, hogy itt csak nekem esik rosszul, ha ilyet látok, olvasok:
[link]
[link]Félre ne értsetek, semmi bajom MasterDeejay kollégával, sőt becsülendő, hogy menti, amit tud.
De tényleg nem árt tisztában lenni azzal, ha egy áramkör vizet kap, mindenképp elindul a korrodációs folyamat, és 5-6 hónap alatt tönkremegy az előtte működő hardver.
Ezt nekem a témában nagyon benne lévő mérnök barátom mondta.Mivel sok mindent vettem, természetesen belefutottam nem egyszer előzőleg elázott cucc vételébe, amik közül sok tönkre is ment.
Lehet ezért fáj nekem ez a téma annyira.
Maradjunk abban, hogy én ha vásárolok gyűjteménybe, olyanhoz szeretnék hozzájutni, ami egy antisztatikus zacskóbam egy szekrény tetején töltötte az elmúlt éveket.Legfőképp videókártyákat gyűjtök, sajnos ott más fajta kóklerkedés is előfordulhat, sokba belefutottam, ezért a Magyarországi vételeket már nagyrészt hanyagolom
-
válasz
DarthSun #83989 üzenetére
A 965- ös ment vissza a helyére, kisebb tisztítás, jól műkszik. Oldallapi venti kicsit rezonál, de nem csapágyas, hanem a lemezt rezgeti, nem vészes, lényeg a jó működés. A szemle amiatt (is) volt mert anno egyszer nem indult, okát nemtom. Irgalmatlan jó gép, natív XP támogatással. Bár a Vantage már eléggé procilimites, de nem proléma az sem.
Rárepültem az 565- ösre, az már hamisítatlan félretro.
-
válasz
DarthSun #84003 üzenetére
& KROK640:
Mintha lenne valami olyasmi a HWBOT-on, hogy a nyilvánvalóan bugos eredményeket nem fogadják el, de már nem emlékszem biztosan. Másrészt viszont így lenne logikus is. Attól még persze élmény lehet egy ilyen pontszám.ityam: Powerstrip se jó, nem aktív az opció. De mondjuk annyira nem is fontos, hogy rágjam magam miatta, nem az én korszakom. A 3DMark 2000 és 2001 sokkal inkább az esetem, 3400G Vega11-ével mindegyikben enyém is a világranglista első helye egyelőre. A 99 MAX-ban meg hogy most szintén: szerencse. Nagyon kevés embert érdekel a teszt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #84003 üzenetére
Szokatlan gesztus, pont ettől lesz k*ss.
1518338048 CPU
34222552064 GPU
Szép, ezt anno egy 1700-as Celeronnal (széthúzva - 2660MHZ) és GeF MX440-el értük el ... torzitva.
Ugyanez (hasonló eredmények) a 2200MHZ @ 14400MHZ (hibás volt az egész!!! Igen 14GHZ! Nem komoly vevendő!!!) Phenom 9500-al ... amikor megnitróztam -
válasz
DarthSun #83997 üzenetére
Nálam nem lehet kikapcsolni a v-sync-et, pedig próbáltam néhány megoldást. Időnként kizökken kicsit magától, megugrik az fps, aztán vissza arra, amit a monitor mond.
Amíg a v-sync-et nem lehet kilőni, nem tudja a konfig megmutatni az igazi erejét, de feljavítottam még pár ponttal a HWBOT-os rekordom, talán tovább áll majd az első helyen, illetve megelőztem így eviledeath-t, aki Picasso helyett Raven Ridge-t írt tévesen. Bár ha látja, és akar, vissza tud szerintem előzni, nem nagy a távolság.
7662 pont - 3400G, 3DMark 99 MAX -
válasz
DarthSun #83989 üzenetére
Ez a gép is kissé poros volt már belül, nagyjából tisztogattam, de ki kéne fújni. Nem tud valaki olyan helyet ahol lehet kapni kisebb teljesítményű kompresszort, mely megy 230V- ról ? Mindenhol csak autós szivargyújtóst látni. Kisebb nyomás kéne, határozott, de ami még nem viszi le az alkatrészeket, csak a port.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest