- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #110966 üzenetére
már azzal sem volt az
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #110937 üzenetére
Ha mész Sidihez Csepelre, leadhatod nálam...
Főleg, ha nem igps...
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #110935 üzenetére
Nemrég nekem is cserélnem kellett a T500-ban. Teljesen jó volt, aztán az egyik nyitásnál minden előjel nélkül beállt.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #110886 üzenetére
Én az érintetlen bontatlan porosnak örülök a legjobban.
Nem szedték szét = nem mókolták, sütötték.
Amit veszek a gyűjteményembe, portalanítom, tesztelem, ha magasak a hőmérsékletek azt jelzem rajta, ha használom pasztázm.
Ha esetleg eladok valamit, rákérdezek eladónál, hogy óhajt-e pasztázást, ha szeretné, megcsinálom. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #110862 üzenetére
50-50
De hamar rá lehet jönni, hogy chipen belül vagy kívül van a gond -
válasz
FoxiestFox #110786 üzenetére
Akkor már csempés Win 8.0 kellene rá nem?
Úgy lenne az igazi troll machine. Meg persze ragasztani rá windows licenc matricát is.Viccen kívül lehet megnézem colibriOS-el. Annál gyorsabb OS-t nem láttam még, igaz alig megy valamivel.
-
válasz
FoxiestFox #110687 üzenetére
Nekem is furcsák az új felületek, de már kezdem megszokni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110614 üzenetére
A piac tulajdonképpen egy létező igényt igyekezett kiszolgálni illetve még jobban felkelteni.
Ugyanez történt Amerikában az 1960-as évek közepétől mikor megjelentek az első izomautók. Korábban fiatalok próbáltak 1930-as 40-es évek beli autókat a lehető legnagyobb motorral ilyen-olyan szintű megoldásokkal feljavítani, ilyen-olyan minőségű festéssel, vagy éppen annak és minden extrának hiányával a lehető leggyorsabbá tenni az autóikat.
Amikor a gyártók erre rájöttek, akkor csináltak olyan autókat, amik gyárilag profin kivitelezve sokkal erősebbek és gyorsabbak voltak a korábbi modelleknél, sokszor minden extrával együtt is felszerelve, és olyan vad színekkel mint a crazy plum purple, lime green és társai. A gyári "moddingok" és festések pedig sokkal profibbak voltak mint a fiatal amatőrök garázsban barkácsolt kis költségvetésű megoldásai.Valahol itt is ez történt, hiszen a mai észrevehetetlen led csíkok az alaplapokon, a RAMok tetején, vagy épp a karácsonyfa módra világító táp, sokkal profibban és látványosabban hat, mint a 15-20 évvel ezelőtti megoldások. Nem beszélve az olyan eszement megoldásokról mikor mini kijelzők kerülnek 1-1 alaplap hűtésrendszerére, vagy épp gyárilag kínált házak elejébe/tetejébe.
-
válasz
FoxiestFox #110608 üzenetére
Na ez volt a kezdeti gémer korszak. Valahol 2004-2006 körül már nekem is volt kék ledes venti, zizon extreme gépház, hangra villógó neoncsövek meg mindenféle ocsmány ökörség. Világított, hangos is volt és talán hűtésben is többet ártott mint használt.
És persze voltak lanpartik CRT-vel is.
Ezért sem nézem le a mai RGB őrületet mert én is ezt csináltam 20 évvel ezelőtt csak más hardverekkel. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #110557 üzenetére
Nem értem félre, hogy mit képviselt, pusztán - mint olyan ember, aki használta is - próbálom kicsit realisztikusabb fényben megvilágítani ezt az alaplapot. Amúgy a második proci kb semmit sem ért rajta, főleg nem az akkori workloadok alatt, kb 10-25%-al tudta növelni a teljesítményt olyan esetekben, amikor a használni kívánt programok támogatták, vagy több példány futott belőlük. (hangsúlyozom: valódi felhasználásról beszélek, nem benchmarkokról). Ez a slot1-es és hasonló korszakbeli duál procis rendszerekre is igaz volt. Az első komoly duál cpus rendszerek, ahol tényleg ért is valamit a második proci, k7 alapúak voltak. Pl a fent említett MSI lapok, itt már akár az 40-50%-ot is meghaladta a gyorsulás valódi programok alatt. Azt nem vitatom, hogy kellettek ezek a lépcsőfokok is ahhoz, hogy az SMP ilyen formában ki tudjon forrni, hiszen el kellett jutni arra a szintre, hogy tényleg legyen gyorsulás, mind a chipek, chipsetek, oprendszerek, és programok irányából. De ha valamire biztosan nem volt jó a bp6, akkor az a költséghatékony szerver üzemeltetése.
-
válasz
FoxiestFox #110485 üzenetére
Az nálam is gond, de már szerváltam légfúvót, ki tudom takarítani a gépeimet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110326 üzenetére
Helyes
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #110323 üzenetére
Nálam is van egy ilyen lap, terv volt, hogy szintén 2800+-szal összerakom, de végül úgy döntöttem, marad a fiókban. Van egy szintén Asus barebone-om, ami jóval kisebb. Bár nem nforce-os, hanem VIA-s, abból is kb a leggyengébb (KT266), de mivel én is alapon tervezem használni, a méret a fontosabb.
Ebbe 1 AGP és 1 PCI kártyát lehet tenni, ez pont elég egy hangkártyának és egy vga-nak. Egy SB Live 0220 és egy 9600pro került bele 512 MB ram-mal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110323 üzenetére
Oh, egy rakás olyan azonosítót tudnék neked írni, amire találat se igen lesz, és mégis nagyon is létező CPU-k.
Nforce 2 jó project, nekem is van, de többször pakoltam is be képet róla a topicba.
Azt mondom, hogy az igényeid alapján ez a CPU is jó lesz. 2800+ -os Barton, 2003 dec közepén (mikor ez a CPU készült) már bőven csúszott a középkategóriába. Ráadásul a tuningal sem lesz gondod, mivel ezt kb egyáltalán nem lehet, én még a próbálkozásra sem szánnám az időt. A Radeon 9600XT meg pont illene is hozzá, mind időben, mind erőben is. Rakj bele 512-1024MB RAMot, és szerintem rendben is van.
Nekem is van egy ASUS A7N8X-E lapom és egy ASUS A7N8X-E DLX is
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110319 üzenetére
Miért lenne fake proci? Miből gondolod?
A sorozatszáma alapján (ami first lookról is látszik amúgy ahogy ránézek) egy nagyon szarul tuningolható kései (erezetes) Barton 2800+.
Már tipikusan abból a korból, mikor az XP-k a legszarabb anyagból készültek. A Tbred B korszakról és a Bartonokról egyértelmeűn elmondható, hogy az elején voltak jók, aztán egyre silányabbak lettek tuning szempontból. -
válasz
FoxiestFox #110257 üzenetére
Mikor volt a sulinet? (soha, semmim nem volt sulinetes).
2003-ba regeltem a szuloknek domain nevet, ami sajat uzemeltetesu szerveren volt hostolva, illetve, 2006-ban regeltem be a sajat domainem. Valamikor 94-95 korul jartam eloszor IRC-en, es 95-96 ota volt otthoni net. Igy megvoltak az ejszakazasok, a 150 forintos ha nem szakad meg nem kerul tobbe hivasok, de megvolt a mindenkinek csomag is. Volt 14.4, 33.6, 55.6 es ISDN majd dual ISDN is, mielott UPC broadband nem lett, amit kesobb Chellonak nem hivtak.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #110257 üzenetére
Nekem 2006 ota, de az nem jelenti azt, hogy ne neteztem volna. De igazabol az is 18 eve volt
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
FoxiestFox #110252 üzenetére
Igen nagyon jó cucc, nagyon bejött nekem is! :-)
-
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #110163 üzenetére
Szia!
Rosszul emlékeztem, 500-as sajnos nincs.
Viszont van egy WD Caviar 2700 730,8MB-os diszk.
Ha látsz benne fantáziát, akkor ingyen odaadom. Állapota ismeretlen, de ennyi pénzért talán nem gond. -
válasz
FoxiestFox #110165 üzenetére
Jók ezek a DM- ek, én kedvelem. Bár csak a Maxtor által kiadottat használom, mert tele vagyok Maxtor vinyóval. Annó az első kísérlet avval ment, bevált, és maradtam is ennél.
De azért összegyűjtöttem a többit is egy csomagba, hátha kell majd, akár nekem, akár másnak. -
válasz
FoxiestFox #110158 üzenetére
Semmi gond, a lehetőség adott a diskmanagerre. Én meg mindent elolvasok, de volt hogy nem is régi postra nem emlékeztem, rákérdeztem egy dologra, aztán felhangosítottak, hogy nemrég volt ám róla szó.
-
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #110139 üzenetére
Szia!
Nekem lehet van otthon egy. Este megnézem. Ha van, akkor ingyen odaadom.
-
sidi
aktív tag
válasz
Nyugi én sem, 2 kisgyerek mellett. Ezt most pont láttam és vissza is linkeltem Neked, mert én is örülök ha segítenek, most épp én is tudtam, ez ennek a fórumnak az egyik lényege.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Szégyeld magad
-
Pista0001
addikt
válasz
Valahol van egy 210-es Connerem, USB-IDE kábellel próbáltam, úgy nem indult.
-
válasz
FoxiestFox #110149 üzenetére
Mit kell Googlezni ?, kb 1millászor leírtam a folyamatot+mellékeltem a teljes diskmanager gyűjteményem linkjét.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #110149 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #110145 üzenetére
Nem kell a BIOSnak nagyobbat meglátnia, semmi szükség rá. Ami nálam bevált -
- 40GB laposMaxtor
- BIOSban 1- es típus (amúgy teljesen mindegy mit állítasz be, lényeg hogy az adott gép lepostolja a teljes BIOSt), aztán a 96- os HDD manager felismeri unokájának. 4x2047MB partíció+format automatikusan. A 98- as meg már egyben full 40GB retró gépen is, de akkor már ugye DOS7.1 kell, mert FAT32 lesz. -
válasz
Az miért kell ? 286- os gépben is megy a sokkal későbbi 40GB laposMaxtor pld. 500megás már ritka, és nem is szükséges retró géphez. Loew driverrel DOS/Win98 alatt is megy akár a 32768TB- os háttértár(természetesen SATA), bár ezt még senki nem tudta kipróbálni, nem is értem miért.
-
Pikari
veterán
válasz
pár éve kb 10et hajítottam ki. azóta te vagy az első, aki lélekfájdalmát fejezte ki a hiányuk miatt.
-
.-..-.
tag
válasz
FoxiestFox #110108 üzenetére
Van egy P3 laptopom és egy P1 laptopom is. Mindegyik floppy-val, bár a P1 esetében cserélhető a CD/Floppy bay. Tehát vagy-vagy.
Szóval, ezért is engedtem el a P4 esetében most a floppy dolgot.
-
válasz
FoxiestFox #110075 üzenetére
Bizonyos címeknél az 1 V2 is megy 1024- ben.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #110027 üzenetére
Voltak próbálkozások, de ezt sose vizsgálták, csak az akkoriban divatos közép/felsőkategóriás hangkártyákat.
-
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #110018 üzenetére
Nagyon szívesen!
És jól is emlékeztem: [link] randomplay=on -
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #110015 üzenetére
Emlékeim szerint a Cubic Player tudott olyat és a GUS-t is támogatta.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #110007 üzenetére
Motion blur - mekkora egy gagyi effekt (folyik tőle a szemem kifelének), első dolgom volt kinyomni minden időben.
FSR/DLSS: hát, ezek sem fogtak meg még igazán.
Most már retro monitor ez is: Samsung Syncmaster 204B - a kedvenc bench monitorom 10+ éve, 1600*1200@60HZ, 4:3.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #110013 üzenetére
mintha a winamp le tudná őket játszani. de lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #110005 üzenetére
Akkor félreértettük egymást. Én egy monitort használok. Retrót is tudnia kell.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109993 üzenetére
Nincs mar masba kapaszkodni
a modern jatekosokat ez nem nagyon zavarja, pedig itt nem 10-30 fpsekrol van szo, mint anno.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109999 üzenetére
Ez jónak tűnik. De van rajta egyáltalán VGA csatlakozó, és tud 75hz-et? A retró videókártyák gyakran 72 vagy 75hz-en járatják a monitort drivertelepítés után, vagy dos alatt.
-
válasz
FoxiestFox #110001 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109995 üzenetére
Amikor én kerestem, csak két db monitor volt az egész aprón (beleértve a használt webáruházakat is) ami IPS és 16:10-es volt (és volt rajta VGA, DVI, Display port is), és emberi áron volt.
Ezt választottam, mert ez fehér színű. Ahogy nézem, most is 20+posta áron mennek a 16:10-es IPS monitorok, amik tudják ezeket a featúrákat.
A neve: Fujitsu B24W-7LED.
További pozitívum, hogy hivatalosan tud 75hz-et is (persze nem 1920x1200-ban, hanem csak kissebb felbontásokban, a hivatalos leírása egyszerűen átverés).
Persze nem minden fenékig tejfel, mert az 1920x1080 csak fullscreenben működik rajta, ha benyomom a keep aspectet, akkor a másik irányba torzul a kép
Illetve, van rajta alig észrevehetően az egyik oldalán egy kb 2-3 pixel méretű szürkés elszinesedés (ott valamiért kissé sötétebbek a pixelek. Úgy néz ki, mintha egy levakarhatatlan bogárszar lenne ott.
De pozitívumként kiemelhető, hogy nagyon kíméli a szemet, sötétben is lehet bámulni, nem sugarazza ki az ember agyát.
Szóval nem rossz vétel, de vigyázzon mindenki ezzel a gyártóval, konkrétan átverés ez a monitor.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109993 üzenetére
Nekem az, hogy manapság a 16:9 a divat, ami a filmnézésen kívül kb semmire sem optimális, mégis ezt erőltetik. Szerencsére tudtam szerezni tavaly egy 16:10-es IPS-t valami 25 ezer forintért.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109990 üzenetére
Sok helyen en is jobban szeretem a swrendert, mint a mosott texturakat, szvsz ez a 3d ugy 98 vegen kezdett mukodni. Akkor jottek olyan cimek, aminel mar nem volt mirol beszelni.
Erdekes, amit irsz, mert swrendernel sosem volt olyan feelingem, hogy ez nem mutat jol modern monitoron.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #109990 üzenetére
Ennyit számít, hogy van bilinear filtering vagy nincs. Ha nincs, élesebbnek tűnik a kép, de ugyanakkor nagyon pixeles is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #109962 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #109915 üzenetére
Van előtte még két rész, azok már megvannak magyarul is. Ennek a magyar verzióját a hétvégén töltöm majd fel. A következő részben megfogalmazott - egyelőre csak hang anyag van hozzá - véleményem nem lenne itt népszerű
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109818 üzenetére
Szakadásvizsgálóval mérd meg a kimenetet a GND-hez képest mindkét irányban, ha így nem látszik akkor ellenállás mérővel, látsz-e eltérést azonos funkciójú kimenetek között?
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #109803 üzenetére
És ha visszarakod a P2-be akkor is ilyen?
-
válasz
FoxiestFox #109773 üzenetére
Lehet átsiklottam rajta, de nem láttam hogy írtad volna, hogy az MBR-t próbáltad már újrarakni a CF kártyán? Simán a DOS fdisk mbr parancsával.
Vagy a másik, érdemes utánaolvasni, a PS1 recoveryben hátha van opció, egyedi, gyári MBR kódot telepíteni a diszkre?
Ha ezek nem jönnek be, sztem is az XT-IDE jó ötlet. -
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109798 üzenetére
Bocsi, kicsit olyan ez mint amikor a Transformersben az autó választja az embert, lehet másik géped választ Téged, írom ezt úgy, hogy itt pedig egy 286-os akarja, hogy vele foglalkozzak... pedig van itt 386, 486 és K5 is amivel szintén kéne, de azok nem akarják.
Amúgy én nem szoktam kihúzni a gépet a konnektorból, maradjon csak leföldelve, előbb egy kis időre a gépház egy biztosan vezető részét fogom meg, hogy kisüljek.
Nálad vannak CRT monitorok is, nálam már nincs, kivéve egy kis Philips a C64-hez, a többi LCD.
CRT monitorok kábele pedig emlékszem tudott rázni, több monitoron és több lakásban tapasztaltam, mondjuk 25 évvel ezelőtt, amikor még gyakran földelés sem volt a szobákban, csak a vizes helyiségekben és olvadó biztosítékok a kis automaták helyett...
Pikari amit írt kimeneti kondit az is esélyes. -
válasz
Ha SLI-be kotod es ez a kartya lesz a slave, akkor is fekete minden?
-
Pikari
veterán
válasz
lehet, hogy csak az egyik kondi vagy ellenállás szállt el a kimeneten.
-
válasz
Nekem akkor már szürkezóna. Azonos interfészen az fdisk/format, úgy mennie kéne, ha mégsem akkor ahogy mondják talán a spec brand chipset háklis, nemtom.
Eltérő vezérlőkkel tapasztaltam inkompatibilitásokat, de az más liga akkor.
SS7 alatt partícionált+format SD- ket próbálom majd S775- ön, hogy indul-e...egy-két elképzelésre választ adhat.
Persze a Német haverom eldugta valahova a szabadon levő, 3.5" front USB kártyaolvasómat, keresem... -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109778 üzenetére
Csak arra irtam, hogy nem az lba a gond. Brand gepeknel barmi lehet.
-
sidi
aktív tag
válasz
Akkor az LBA támogatás hiányával lesz a gond, kell ide egy XT IDE BIOS kiterjesztés...
Elvileg 504 MB alatt esetén nem kéne gondot okoznia, de nálam sem megy Samsung 386-on XT IDE nélkül, csak HDD-vel az is csak 504 MB-ig. -
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109750 üzenetére
Mindent a helyén kell kezelni, pl. ha Gravis kártyáról hallgatsz, legjobb ha behelyezed magad 1995-be, amikor még 2 évet kellett várni egy jobban szóló Yamaha kártyára.
Amúgy teljesen igazad van, anno sokunknak nem is volt hangkártya a gépben, vagy ha igen akkor amint írod, lehalkítottuk és rendben van, a gép zajosabb volt már akkor is.
-
jokeph
nagyúr
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109686 üzenetére
Bármi is legyen, jól néz ki.
Fotóztam más szögből: [kép] -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109663 üzenetére
A tie fighter jobban sikerult
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109650 üzenetére
Nagyon jó az összhatás.
IBM a monitor is és stílusban is ott van.
Mi ennek a játéknak a neve? -
válasz
FoxiestFox #109655 üzenetére
Annak idején nekem is. A Duke3D a Gravison is GM-ben szól, tutira nincs egyedi hangkészlete a játékban, mert azért vannak benne furcsa hangok is így utólag. vs Roland
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109633 üzenetére
Nagyon örülök én is egy ilyen sikernek.
Nekem Panasonic 4x CD olvasóm van, a hozzá kapott driver floppyval megy.
Jó a hozzáállásod is mint tanulási folyamat, így az igazi retro élmény.Nem is a proci volt kevés anno hanem a memória.
12 MB-al én 486DX2 szervert üzemeltettem anno. -
válasz
FoxiestFox #109624 üzenetére
SHSUCDX lett a megoldás, mint CDROM driver.
A legelsőnek írt lemezem is minden mélységében kiválóan olvassa.
Mennyire király.Mint említettem nekem ez egy tanulási folyamat mert semmi mélységi DOS ismeretem nem volt, igyekeztem mindent keresgélve +chatgpt +trial&error megoldani, és ezek a pillanatok amikért megéri, mert legközelebb már ezt is fejből tudom majd.
És ezzel igazából be is van lakva a PS/1 amit a HDD spin hangtól eltekintve minden ízében szeretek.
Még úton aliról az SD-IDE, azt az egy módosítást szeretném még megejteni, de eddig úgy néz ki, még procit se kell bele hackelnem, mert az SX25 simán elég amire ezt a gépet használom.
És ezúton is köszi sidinek a plusz 8 megás memót, 12 mega mindenre is elég ezen a gépen. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109622 üzenetére
Szvsz alig van olyan jatek/program, ami ne irna vissza vmit a sajat konyvtaraba, konfigok, mentesek - hogy futna cdrol?
neronal be lehet allitani, hogy dos alol olvashato legyen, van nemi megkotes.
-
válasz
FoxiestFox #109622 üzenetére
Node, akkor most nem olvassa a lemezidet? Vagy nem minden reszet olvassa? Milyen driver? Tehat valami SYS + MSCDEX? Figyelsz arra, hogy DOS(MSCDEX), azaz 8+3 karakteresek legyenek a neveid? Ne legyen egymasban sok folder, mert van folder melyseg limit is (6-7 maximum?), illetve van maximalis path hossz limit is (a gyokertol a filenevig felirva a teljes pathot nem lehet hosszabb kb 60 karakternel). Mintha a FreeDOS MSCDEX "megfeleloje" nem lenne ennyire "elmaradott".
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109567 üzenetére
Es biztos nem a cdrommal van a gond?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109567 üzenetére
én is eladtam mindet. csak a különlegességeket tartottam meg. amúgy dosos gépbe dvd írót is tehetsz, az is működni fog benne.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #109561 üzenetére
2x vagy 4x.
4x-nél nagyobbat ne használj. ehhez régi clv elvű író kell.az íróprogram mindegy, nem befolyásol semmit (a lényeg, hogy iso módban írjad, ne udf-ben).
LG cd írók kb 2000-ig tudnak 4x-et.
LG DVD írók kb 2004 közepéig (a gs4082 az utolsó CLV írójuk).
Mitsumi írók kb 1999-ig.
Philips/Lite On írók 1999-ig.a modern CAV elvű írók nem tudnak igazi CLV írást, CD-t is tipikusan 16x-nél lassabban nem tudnak írni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109565 üzenetére
Most egyfele cdrommal gorcsolsz?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109563 üzenetére
asszem 5, ami 2000ben ment - minden korhu, 2000ben irok 2000es cdket.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109561 üzenetére
En plextorral szoktam 4x sebesseggel irni neroval a 2000es gepen
a 95os cdromok tutira olvassak, a korabbi cdromjaim sajnos halottak.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109559 üzenetére
90-95 kozotti jatekokkal neztem. Az egyik emlitett 92es, a masik 93as. Illetve a toons olyan sierra libet hasznal, ami mas jatekokban is elofordulhat.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109544 üzenetére
Azt tettem be eloszor, a kompatibilitas vhol a ketto kozott van. Tobb dolog megy vele, mint a masodik generacios sb16tal, de itt mas anomaliak vannak. Alapvetoen fura az initnel a pattogas, a dino pl nem fagy le setup kozben, de attol fuggetlenul digi hang nincs, toons sem az elejen akad le, de vmelyik hangot tobbszor jatsza, es volt hogy megakadt jatek kozben. Szamomra hihetetlen, hogy szinte minden sb16nal elcsesztek vmit, csak masok a hibak.
-
válasz
FoxiestFox #109544 üzenetére
Az még a jó Vibra, Yamaha OPL, és nincs DMA, IRQ agymenés, mint a későbbi lepusztultaknál.
-
válasz
FoxiestFox #109517 üzenetére
Akkor a Fruugo megy a levesbe, nem figyeltem annyira, csak hirtelen a termékárat néztem.
-
envagyok
veterán
válasz
Fruugon nézted a száll. Ktg.-et?
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #109520 üzenetére
Nem tudom, hogy számít-e, esetleg 650-es lemezzel még biztosabb lehet a siker.
Athlon XP-s géphez is írtam "fix" lemezt, vannak rajta nagyjából korabeli vga és chipset driverek több gyártóhoz is, realtek lan driver, mindenféle általános programok. Több korszakhoz is lehet ilyet csinálni, Dos korszakhoz főleg elég lehet egy lemez, akár játékokkal együtt is.
Csak 1 módot ismerek párhuzamos kábelhez, a Norton Commander félét. Gondolom akad nálad még Dos-os gép, amin megvan minden, amit át akarsz vinni. NC-ből elvileg ugyanaz a verzió kell a két gépre, azt talán floppy-n is át tudod rá vinni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Optika újraírható lemezzel? Párhuzamos kábel? Ethernet/SMB?
-
válasz
FoxiestFox #109500 üzenetére
A link ahonnan vettem már nem aktív Alin.
Namost a saját páldányom, SD35VC0 alapján :
Ha jól keresgéltem, a legolcsóbb Ali link : 3050 HuF.
De itt meg van olcsóbban és közelebb : Fruugo - 1500 HuF. -
válasz
FoxiestFox #109498 üzenetére
A kínai IDE to SD a jó, tippelem hogy avval bootolna.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109482 üzenetére
Modern gepen siman meg lehet csinalni az egesz imaget, aztan csak kimasolod a kartyara, es mukodik. Az elmult 30+ evben egyszer sem volt szuksegem floppyra.
-
sidi
aktív tag
válasz
Kíváncsi leszek. XT IDE megoldja az biztos,
így jártam a Samsung Deskmaster 386s/20n (386SX) gép saját IDE vezérlőjével,
látta a CF kártyát, igaz csak 504 MB -ig, de nem lehetett írni és olvasni, csak 1 kB blokkokban...
Úgy vittem fel programokat a HDD-jére (rossz floppy meghajtó miatt), hogy CF kártyán 1 kB-ra darabolt ARJ-vel. -
válasz
FoxiestFox #109486 üzenetére
Akkor esélyes hogy sikerül.
-
válasz
Esélyes hogy sikerrel jársz a floppys pakkal, ha mindegyik lemezt beolvassa a meghajtó, ezek is erősen kétesélyesek már.
XT-IDE- hez láma vagyok, az integráltra rádugtam a vinyót, aztán működik, ennyi az össz ismeretem.
-
válasz
FoxiestFox #109471 üzenetére
Korai gépeknél, nem mindegy milyen vezérlővel lett partícionálva/formázva, máskik gépen készített HDD nem mindíg ment. Ez meg olyan régi formátum lehet, hogy még a modern gép sem látja.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109469 üzenetére
Szerintem működnie kellene mezei DOS 6.22-vel, de ezt envagyok megerősítheti.
CF kártyák LBA módban szeretnek menni, az kavarhat be,
valószínű a BIOS azért boldogult inkább 4GB-ossal, bár ez érdekes ilyen régi gépnél, hogy LBA-t részesíti előnyben. Nem tudom meg lehet-e nézni ebben a BIOS-ban vagy van több program is ami kiírja, hogy milyen CHS értékeket vesz fel.
Másik gépbe átrakva a kártyát, indul a DOS?Jól tudod.
-
válasz
FoxiestFox #109451 üzenetére
Na PS/1 ismerkedés másnéven: szopás summary
Ugye csak 1 IDE csati van, két meghajtó max. Ez eddig oké.
CF adapter be, 128 megás CF be (nagyobb nem is kell, elfér rajta az az 1-2 tucat game ami említésre érdemes a korszakból amit szépen lejátszik).
Win98 boot floppyval indítom, fdisk, látja a CF kártyát, csuhajja, csinálom partíciót ahogy szoktam, reboot, ééééés nincs ott.
Szóval látszólag megcsinálja a partíciót, aktívvá is teszi, de reboot után nem látszik.
Hmm-hmm, ezt játszottam egy darabig Master/Slave, IDE kábel csere, CF adapter csere (van többféle itthon), azért visszadugtam a saját HDD-jét, azzal pöccre indul, nem ez a gond.
BIOS itt nagyon limitált, azt gyanítom van ehhez config Floppy amit fel kell kutassak, ha bőségesebb beállításokat szeretnék (amúgy nem szeretnék, csak ha muszáj).
Többféle 128-as CF-et kipróbáltam, minddel ez a szopó.
Na akkor beletettem egy 4GB méretűt... fdisk megint, gondoltam limitálom a partíciót, mennyi legyen? Legyen akkora mint a gyári HDD (129 MB). Partíció megkeletkezik, aktív, király.
Reboot, ééééés megmaradt! Le is formázódott! Írható, olvasható!Háhá gondoltam nyeregben vagyok, nyúltam a DOS 6.22 floppykért, fel is telepítettem őket sorban, reboot, ééééés kurzor villog, de nem tölt be. Ramot leszámolja, elkezd bootolni a CF-ről (de legalábbis látja hogy létezik, mert villan a HDD led), és ott marad megfagyva.
Van erre ötlete valakinek?
Vagy ne is próbálkozzak kommersz mezei gépekre való rendszerrel, mert ennek az IBM-féle telepítés szükséges, és csak azzal fog normálisan működni?Az a baj nem tudok németül, és a gyári rendszere német, úgyhogy fogalmam sincs, miket lehet az ottani IBM eszközökben beállítani, de nem akarom ledúrni a HDD-t, míg nem dumpoltam, és le nem töltöttem a recovery lemezeket amik tuti jók ehhez a géphez.
-
arn
félisten
válasz
Epp most teszteltem a dx4 overdriveot egy 93as lapban. Sis461 256k cache, 386ot se lehet belerakni - az ilyen fullos 486, lapban nem volt gyakori 93ban.
Az asus gx4hez (az mar sis471) kepest megis kb 10%al lassabb ugyanaz a proci es kartya. Szvsz a brandgepek meg oszverebb megoldasok lehetnek, de kivancsi vagyok mit tud.
-
sidi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #109457 üzenetére
Ez 72 pin, non-parity FPM RAM, ami jó mert mindegy a paritás,
még az időzítés számít, talán 70 ns ez, annál ne legyen nagyobb.Néztem nekem csak 4 x 4 MB IBM RAM-om van, azt nem bontanám, viszont van egy akármilyen 4 MB-os FPM, ez utóbbit szívesen odaadom ajándékba ha eljössz érte.
-
arn
félisten
válasz
60/70ns fpm. 30 pines?
Cachet lehet bele rakni, de jatekoknal lehet sokat nem szamit 486 eseten.
ehhez ilyesmi crt dukal: [link]
-
efemm
tag
válasz
FoxiestFox #109454 üzenetére
Nem, még attól jobbra.
[kép] -
efemm
tag
válasz
Más: A legalsó képed jobb felső sarkában az milyen monitor, vagy milyen terminál?
-
válasz
Ha ezt a memoriat ebbol a 486-osbol vetted ki, a kora miatt, ez nem lehet meg EDO. Az EDO a pentiummal jelent meg es szivargott vissza a nagyon-nagyon kesei, 486-os boardokra.
-
válasz
FoxiestFox #109438 üzenetére
Jelentkezzetek beárazósnak
-
válasz
FoxiestFox #109436 üzenetére
Lehet. Vacilláltam, aztán az eladási esélyt gyorsra véve súlyoztam. Attól még persze, próbálkozhat nagyobb árral. Ebay árakat itt nem szoktam figyelembe venni, Ft- ra árazunk, akinek van gyakorlata külföldön hirdetni, bizniszelni, nyugodtan tolhatja nagyban, persze ott sokkal többet kérnek egy ilyenért.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #109436 üzenetére
Sokkal… mar a 9800pro sem tul gyakori. Foleg hogy egy tucat 4ms s3 trio 30k, egy bontatlan 9800pro 20k? Lassan a dobozokert tobbet adnak. Egyedul az, hogy jetway - ami sose volt egy nepszeru brand.
-
válasz
FoxiestFox #109412 üzenetére
Részben igazad van, az elme stabilitása is fontos. De valszeg ha az XX kromoszóma hiányosak kirajzanának, megoldaná a túlélést. Nem is kéne túl nagy ugrás, hiszen a fénysebesség egytizedével is mindössze egymillió év alatt bejárható a kis Galaxisunk, nem nagy idő evolúciós szempontból, hiszen az első szervezett elődeink, csak 120ezer évvel ezelőtt bukkantak fel, még a tízszerese sem lenne a Tejútrendszer egészének kolonizálása.
Kozmikus szempontból pedig nulla, ha a mai Világegyetem 13,8Milliárd éves korát nézzük.
A 0,1 C pedig a mai technológiától már nincs messze, mindössze csak világméretű összefogás kéne, a kölcsönös utálat helyett. -
válasz
FoxiestFox #109407 üzenetére
Na igen de meg kell nyomni egy gombot hogy tovább lépjen, nem kényelmes
Hú, vazze, de sajnállak hogy ilyen megerőltető fizikai igénybevételnek vagy kitéve.Akkor a biosában nincs még a post failed pause enabled/disabled menüpont, asszem a nem brand P2/3 lapjaimban ez már ottvan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest