- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
envagyok #71783 üzenetére
Kicsit félve mondom, hogy ugyanígy használok AT-s gépeket és halk az AT-s táp. Tény, hogy nem akármelyik, most Higscreen (fogalmam sincs, valami OEM), Seasonic, Enermax van, utóbbin büszkén matricázták is a terhelésfüggő fordulatszámot. Ami hangos volt, az rosszul járt, pl. a saját régi Hypro-m is.
Persze ebben nagyon benne van, hogy tudok válogatni.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #71783 üzenetére
A -5V -tol nem kell felni! En epitettem magamnak "adaptert" (kep1, kep2), mert a regi hangkartyam hasznalja (OPTi 82C931, tudom "gagyiFM", viszont piros, igy szinben passzol a regi Gravisom melle). Az itt talalhato leiras 14. oldalan levo (Application information) kapcsolast epitettem "bele" egy ATX toldokabelbe (ez mar volt itthon). Kellett hozza maga az L7905 (netto 117 Ft), en a leirasban emlitett 2.2μF es 1μF helyett 100μF elektrolit kondit hasznaltam (2x netto 10.26, azaz 20.52 Ft), azaz ebbol 2db kellett. Tehat a toldokabelen kivul elhasznaltam hozza brutto 175 Ft-nyi alkatreszt. A forrasztashoz kellett egy kis ido, viszont ha nem tudsz/akarsz forrasztani, akkor letezik olyan zsugorcso, amiben van egy kis forraszto on, azt megmelegitve osszeforrasztja a dolgokat.
-
ityam
őstag
válasz
envagyok #71773 üzenetére
Nah örülök hogy műxik a hibásnak mondott dualod rendben.
Az XGI Volari Duo tényleg csak érdekesség volt. Nagy szám nem volt. Itt PHn is tesztelték anno.Később új driverrekkel még jobb lehetett volna de addig nem élt ügyebárszerk: most újra átolvasva valszeg nem a volarira írtad hogy nem nagy szám volt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #71758 üzenetére
Én a 90-es években az alábbiakat alkalmaztam erre a problémára:
-táp venti előtét ellenállással (nem tetszett, mert indításkor terhelésre jobban leesik a fesz az ellenálláson és nem indul stabilan), 12 és 5V közé kötve 7V-al egy fokkal jobb, de néha kevés a légáram, 7808-al (8V-ról járatva) az bevált az R&M tápnál
-táp doboz moddolás. a venti mögött a rácsot kivágva és krómozott ráccsal pótolva. a probléma itt az volt, hogy a légáram útjában éles lemezek vannak és turbulenciát kelt, hangos, + alapból félig lefojtotta a légáramot.2000 után meg 300W-os DTK táp használata (ez már ATX). azok ellég csendesek voltak gyárilag, szabályozott ventilátorral. A C2Q-ig azt a DTK tápot használtam, de ezt nem ajánlom másnak.
Egyébként az is csak kis terhelésen volt halk, a végefelé már a P4-el C2Q + GTX470-el nem igazán.Utána meg 2009-2010 körül Zalman táp használata. Ezek halkak voltak akkor. De 5 év után a Zalman kondijai felfújódtak, aztán Seasonic G450 jött az meg coil whineos lett stand byban... vagyis talán kezdettől az volt, csak a gép került át máshova, és zavaróbb lett éjjel (halkan, sípol cicereg, de mégis zavar) teszt tápnak használom.
Újabb Seasonicok 2019-ben nem jöttek be, kettő próbáltam. Fanless Titaniumot, meg valami Prime-ot. Ott is Coil whine volt, de nem csak standby, hanem üzem közben is megmaradt. Stand by voltage pontatlan, nem érte el a 4.9V-ot se, inkább 4.75 - 4.85 közt ingadozott terhelés függvényében. Na ez az amire az userek 99%-a tojik/nem is nézi/méri, de nekem ez is gond, mert annyi pénzé akkor már ne -5%-os feszkót adjon.
B!Q Dark power PRO minden szempontból bevált... -
arn
félisten
válasz
envagyok #71758 üzenetére
A legmodernebb ats tapok, amit lattam az fsp 2000 eleji tapjai. Ebbol van ketto, de semmivel sem csendesebbek, mint a tipikus 90es evekbeli tap.
Akkoriban senki sem foglalkozott ezzel, volt, hogy ez volt az egyetlen venti a gepben. Tehat annyira lefojtani sem erdemes.
-
-
válasz
envagyok #71640 üzenetére
A Win98 is visszaírogat már állandóan, nemcsak a pagefile- be, mindenféle apró fileokat is frissít folyamatosan, ha freeHDDled- el megnézzük, a led piros oldala (write) is rendszeresen villog. Kísérlet hogy meddig bírja, retro gépeket amúgy nem használok huzamosabb ideig, sok van, mindegyikre kéne időt szakítani. mondjuk nekem a régi telómban is jó még a microSD, nem is tudom hirtelen hány éves, de sok. HDD nálam is van sok még, mindet nem is tudnám lecserélni, esetleg fokozatosan.
Ilyenre gondolsz pld ?. Win98- tól műkszik, az IDE-SD pedig sztem menni fog akár 286- ban is, és DOS alatt nincs is visszaírogatás (illetve minimális).
(#71641) Sanchez638 : filléres SSD, mondjuk olyan nincs, az olcsó meg kitudja milyen állapotban van ?, valamint kajtatni kell utána. Általában olcsóbban veszel mindenkinél mindent, nyugodtan linkeld be ide, ha nem fűződik saját érdek hozzá, be szabad linkelni, mert ugye azok az árszintek nemigen hihetőek.
Kiollóztam a visszaigazolásból a 32- es SD- t :
Toshiba 32GB Micro SDHC memóriakártya UHS-I (U1) + Adapter
(THN-M203K0320EA) 1 db 1 550 1 550 1 db foglalvaJelenleg a konverter pedig...., ez is olyan hogy veszek bele az előbbi kártyából egy marékkal...
(#71642) batyuska100 : sehol nem vesz annyiért
(#71646) Czo : nyugodtan betehetsz bármennyit, de ne felejtsd mindegyikhez odaírni hogy ingyenes (szabályzat).
-
Bile Demon
őstag
-
Madara-san
aktív tag
válasz
envagyok #71565 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos volt! Úgy nézem már a Ti500 is egész jól futtatja, akkor a Ti4800SE-nek biztos nem lenne baja vele. Valószínűleg Athlon XP-vel fogom összeboronálni.
Radeon 9700-am nincs sajnos, csak 9600 XT illetve 9800 XT, de most hogy így említed egy jó 533-as P4-et se lenne rossz összehozni.
Voodoo 3-at mennyire "érdemes" húzni? Gondolom valamiféle aktív hűtést érdemes azért kreálni neki.
gban: Gyönyörű eredmény, gratulálok!
-
válasz
envagyok #71555 üzenetére
Lazán megy 4GHz- et
, mint a D0- ás Prescott a P4P800- ban. Videokártyák milyenek ? 775- ből csak kicsi van nálam, de majd...mert most meg egy B450 lap jött a Jézuskától, így megint AMD- re, most Ryzenre megy a fókusz. Fiam mondja - minek nekem 32M cache- es proci, elég a 16- os is
-
válasz
envagyok #71475 üzenetére
Hát...nemtom, érdekességnek jó sztem (ha már megvan, külön megvenni nem érdemes, csak ha ajándék vagy occsón megdobnak vele), általános napi használatra meg príma, középrégi játékokat leszámítva. A korabeli i7 teljesítményét nem fogja soha elérni (játékban). Az utóbbi időben nőtt a teljesítménye, a sokmagra/utasításkészletekre optimalizálás miatt. Régebbi gameknál nem számít az 1core/fél modul gyengeség, mert azok 1 szállal is jól mennek. 2010 környékén gond van emiatt, ott még csak esetleg elkezdtek többmagra fejleszteni. Később javult, elért egy maximumot, a maiaknál pedig meg már az architektura a szűk keresztmetszet.
Napi használatból tudom viszont (FX- ről írok most is) hogy még jól használható, NV1060- al a 4k videok is rezzenéstelenek (PCIe acceleration kiváló), YT- ról, és a natív BD/mkv is, és ehhez még fix 2.4GHz- en is jó, ahol tök hideg a proci, felesleges is 4GHz- en hajtani. továbbá irodai/3D tervező, stb cuccokra is erős.
Tehát ha nem játszani, 3DMark brutal pontra kell, akkor jó, amúgy felejtős, főleg ha van Inteled a korszakból.
De retrohoz pld 1szál/félmodullal + 1060, azért elég tűrhető a 3DM03 eredmény, köszönhetően a jól optimalizált PCIe 3- nak, valamint hogy a DDR3- ból a max feletti XMP- t képes hozni. Maga az Asus M5A97 EVO R2.0 pedig az egyik legjobb lap az FX- hez, a digi VRM- el. A proci pedig a kiterjedt utasításkészletével valszeg még sokáig képes lesz a Win8.1/10 futtatására, de úgy néz ki még a Phenom-II is.
Ettől függetlenül gondolkodok egy Intel konfigon, ahogy korábban is említettem - csak azért mert hiány van belőle -
arn
félisten
válasz
envagyok #71419 üzenetére
A v1 annyira szuken hasznalhato, kellene vmi a v2 kore inkabb. P2ot nem akarok, ott a p3as slot1, 98ra meg az mmx nagyon masodvonalbeli vmi volt. Kb igy ideologizaltam meg, a socket7 helyett lenne.
A jo multkor at is epitettem az mmx+v1 kombot, de egyszeruen nem talaltam olyan korabeli drvkombinaciot, ami stabil lett volna. A 2000es drvekkel vmi alakult, de nem akarom elcsalni igy sem a konfigot. Meg abban bizom, hogy hatha vmi irq/dma szinten kavarodott meg, abban a hazban remalom volt cserelgetni vmit.
-
válasz
envagyok #71419 üzenetére
Nem is érdemes küzdenetek vele, ahhoz csak én értek itt
....és szerény is vagyok
Vagy ha mégis próbálkoztok (vagy bárki más), akkor ezt az eredményemet kéne lenyomni (nem könnyű feladat amúgy, aki megpróbálja, megtapasztalhatja).
Feltételek : S7/SS7 lap+proci, videokártya bármilyen lehet, már ami SS7 lapban működik. -
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok #71388 üzenetére
Rámértem az elemre, 3.05V
Most feltettem a 26-os BIOS-t (28 a legfrissebb). Élmény volt floppyról.A 26-ban ezek nincsenek benne:
BIOS release 2.7 for IC7/IC7-G V1.0/1.1
Release information:
1. Add adjustable MAX & MIN multiplier item for retail INTEL CPU.
2. Update CPU micro code.
3. Supported certain SATA CDROM when "OnChip Serial ATA" in "Enhanced
Mode".
4. Revise wording in PC health item.
5. BIOS compile date: 11/01/2004BIOS release 2.8 for IC7, IC7-G V1.0/1.1
Release information:
1. Enhanced stability between SATA hard disk and 1394 device.
2. BIOS compile date: 12/28/2004Most dolgom van, de aztán CPU csere és próba.
Lesz előtte rendes CMOS reset. Elem kiszed, vár, helye rövidrezár. (kihúzam a konnektorból és jumperral rendesen reseteltem ahogy kell, mégis megmaradt az óra) -
-
válasz
envagyok #71358 üzenetére
Dinamikus időszak volt. 2000 környékén hiányoztam a számtech boltból, viszont magánban ekkor kezdődött a retro. Kiderült hogy kell 386/486 ismét, K6 és Athlon gépeken túl gyors a régi DOS game.
Hardverhibából a Via- sra emlékszem, a 2 IDE csatorna közötti copy error, bele is futottam, asszem még a Chip magazinból tudtam meg hogy melyik 4in1 javítja.
2004 tele volt még mozgalmas, akkor rengeteg P4- et kellett összerakni cégeknek. Egy magánember is rendelt erős P4- et, csak ámultunk hogy mennyi pénze van. Bár a vásárlás után visszahozta hogy kevesebbet hoz 3DMark- ban, mint a neten látható eredmények. Mit össze nem küzdöttünk, mire besetupoltuk neki megfelelőre -
válasz
envagyok #71128 üzenetére
Win98 esetén még van egyszerű módszer ha eltűnik a cucc, a masterboot szokott behalni néha, oka ismeretlen, Fdisk /mbr megoldja.
HDD- t is nehéz lenne olyan módon preparálni sztem hogy mindennel induljon, SSD- t mégnehezebb. Lehet hogy hetekig tartó kísérletezés után sikerülne, én inkább telepítek. Driverpakkos XP DVD- ről eltart egy darabig, de nem gond, automata a telepítő, nem igényel felügyeletet. Penről meg ultragyors, már amelyik gép képes penről telepíteni, a bootképesség nem mindíg elég, vissza is kell találnia a telepítő forráshoz. Win7/8.1/10 pedig megint villám penről, telepítés után pedig van hozzájuk egy 16GB- os extra driverpakk, automata felismeréssel.
Linuxból pedig néha használom a Puppy megalomaniac verziót. P-II- től mai gépekig szépen indul. Bekonfigurált Wine- vel, mely a gpu-z, cpu-z, aida futtatására alkalmas. 3DMarkokat nem próbáltam, ha esetleg el is indulnak, tuti más eredményeket hoznak mint Win alatt. -
-
-
hege8888
aktív tag
válasz
envagyok #71064 üzenetére
Egyik haverom nővére 95 környékétől Berlinben él, ruhákat tervezett, és náluk a cégnél ZIP-re archiváltak, míg nem volt a nagyobb kapacitású HDD, meg a CD írás elterjedt. Illetve ugye itt a tervekbe belenyúlkáltak utólag többször is, hazavitték a melót, így nekik ez volt a praktikus.
Hmm fel kéne vele venni a kontaktot, mert asszem a tervek miatt őrizgeti...Ha pénzért volt, mennyi volt?
-
batyuska100
senior tag
válasz
envagyok #71064 üzenetére
Beépíthető vagy külső?
Én soha nem használtam floppy lemezeket (legalábbis régen, napi használat szerűen), szerintem iszonyatosan kevés az a 1.44MB. Faterom elsőgépében, amit 2003-ban vett, abban sem volt floppy meghajtó, csak dvd író (jó tudom, ez már bőven nem az a korszak).
Retro gépekre külső hddről vagy pendriveról szoktam átmásolni adatokat, XP-nél öregebb Windowst nem használok. -
-
válasz
envagyok #71046 üzenetére
17. oldaltól van a bios, semmi ilyesmit nem látok benne.
-
-
válasz
envagyok #70841 üzenetére
Jó, persze, érthető. Meg aztán az AweGold amúgysem egy olcsó cucc manapság, legalábbis aki tudja mennyit ér, nem fogja bagóért adni. Kukás gépben találni pedig nagyon nagy mák. Sok cuccot vettem olcsón/baráti áron, sokat kaptam ajándékba, de sokért fizettem reális piaci árat is, sok olyan ritkaságot pedig ami eleve drága reális áron is, nem engedte a pénztárcám, pedig az utóbbi pár évben feltörtem a nyomorból a szegény rétegbe.
Vásárlásokkal viszonylag szerencsém volt, egyszer futottam procigyilkos lapba, meg talán mégegy volt ami nem volt éppen jó állapotban. A nemrég selejtezett 4 brandból, még az is műkszik, amire nem javítható van írva
. Gyakran volt mákom is, kisebb-nagyobb cuccokkal. Kollégáktól is kaptam komplett jóállapotú gépeket.
Mondjuk pld az utoljára tesztelt AM2+ nagyrészéért piaci árat fizettem, abból a vinyók voltak ingyen, a TT ház pedig olcsón.
Elmondhatom hogy az összmérleg nagyon jól, kedvezően alakult nálam, nincs okom panaszra -
válasz
envagyok #70802 üzenetére
Ez ECC REG ram, álltalában Xeon kell neki meg szerverlap. Előnye hogy használtan olcsóbb mint egy sima asztali ram. 6-7eft körül vannak a 8gb-osok ddr4ből, ddr3 ból pedig akár 2-3eft az áruk. 16gb-osok árát ddr4-ben nem tudom, ddr3 ból olyan 6-7eft-ért ki lehet fogni.
Valami elcseszett oknál fogva DDR4-nél T betű lett a korábban R betűs jelölés . Ha nem lenne felirat akkor az extra nagyobb chip alapján látod hogy REG típus, illetve van rajta egy plusz ram chip is oldalanként amelybe az ECC adatok kerülnek.
Asztali lapokban nem szoktak működni az ECC REG ramok csak a sima ECC ramok.
Van még szervereknél ezer féle (load reduced, nvdimm, HPE) csak hogy ne legyen egyszerű. -
válasz
envagyok #70763 üzenetére
Tulajdonképpen nem sok, posta is az árban, gondolkodtam is, de mégsem kell, van szabadon Ti4200. TNT2M64 meg nemrég lett a brand Villiből, bár csak a gagyigyűjteménybe jó.
All : amit ír a hirdetésben az igaz ?, mármint hogy a GeF2GTS nem működik S7 lapban
(#70764) arn : lehetséges, de az a gondom hogy nem is nagyon van olyan lementett képem, melyen meghajtottam volna rendesen. A GeF4MX440SE- ről van, nemtom az hol helyezkedik el. Érdekes hogy MX és még megfejelve SE- re
, mindenféle butítást kipróbáltak. Asszem ennek a helyére megy majd a fent említett Ti4200
(#70765) batyuska100 : azt vágta haza az MTech táp ?
-
snake1977
őstag
válasz
envagyok #70729 üzenetére
Régebbi programok gyűjtőhelye, itt van Total comm., directx, és egy halom program.
http://www.oldversion.com/
Javaslom ami kell írd ki egy lemezre, amolyan win9x gyűjteményként és akkor mindig kéznél lesz, én is most gyűjtögetem össze a régi programokat, drivereket, stb.Kérdés: riva tunerben állítható a videókártya ventillátor sebessége? Bacsis szerint igen, de láma vagyok sehol nem találom benne.
Köszönöm előre is. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #70626 üzenetére
Ha az adott alaplap tamogatja a BIOS extensionoket es van olyan halokartyad, ami tartalmaz PXE extensiont, akkor boot kepes a rendszer. Tehat, ha van pl egy ezerotszaz eves NE2000 kompatibilis ISA kartyad es hozza egy megfelelo boot eeprom, akkor akar egy 286-ost is be tudsz bootolni halozatrol. A legtobb "modern**" alaplap, amin van integralt halokartya, mar eleve tartalmazza a bootolashoz szukseges bios bovitest is.
A bootolasnal nem gyari image bootolodik, a bootolando rendszereket neked kell "osszerakni". En az esetemben (es sokan masok szinten), egy PXELinux nevezetu programot bootolnak (ez rajzolja ki a menut is, amit fentebb fotoztam), majd ebben rakjak ossze a telepitoket. Ez a PXELinux, hasonloan mukodik, mint a Linuxok GRUB bootloadere, azaz kozvetlen tudsz vele linux kernelt es initrdt betolteni. Ezen kivul tud floppy imaget lekuldeni a hozza valo floppy emulator "programmal" (igy bootolom a 16 megabyte meretu DOS "floppyt".
Az osszerakott XP telepito mukodese egy kicsit kacifantos, en ezen dokumentacio alapjan csinaltam. Van par "csapda" ebben a doksiban, mert amikor ez a doksi keszult, meg nem volt kinn SP2-es plane nem SP3-as Windows. A lenyeg, hogy en kihagytam a drivers.cab kibontasat es csak azokat a halokartyadrivereket szedtem kulon, amelyek nekem itt vannak az eszkozokben. De a lenyeg, hogy meg lehet csinalni.
** Egy Abit NF7, az nForce 2 chipsettel pl mar ilyen. De en irtam magamnak BIOS eepromot a PCI-os Realtek 8139-be (kb minden halokartyan van socket, amibe a megfelelo IC bepattinthato)
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #70622 üzenetére
A [link] alapjan ugy nezem, hogy a Synologyban minden adott ahhoz, hogy ez mukodjon. Ha a routered DHCP-vel kapcsolatos reszenel van barmi PXE-re utalo megoldas, akkor kb keszen is van az "elso resze" a dolognak. Ha nincs, akkor a Synology linkjen azt a scenariot kell kovetned, miszerint kikapcsolod a routerben a DHCP-t es a Synologyt hasznalod a jovoben DHCP szervernek **.
A folyamat masodik resze abbol all, hogy osszerakod a menut. Itt elofordulhat, hogy 1-2 masik protokollt is be kell kapcsolnod a Synologydon a TFTP protokollon kivul. Pl. FTP es NFS szukseges sok esetben a Linux disztribucioknak, es SMB szukseges a DOS es Windows halozati elereshez (SMB valoszinuleg be is lesz kapcsolva, ha hasznalod Windows alol halozati megosztasnak). Kb. minden linux kiadas oldalan van leiras, hogy hogyan kell a PXE konfiguraciot osszerakni. A DOS alapu Windowsok telepitesehez siman DOS-t kell bootolni (ehhez pl en osszeraktam magamnak egy 16 MByte merety floppyt, amin Norton Ghost, Norton es Volcov Commander, egy raklap tomorito (ARJ/RAR/ZIP/STB), CD-ROM driver, halokartya driver, stb van), NT4/2K es XP telepitesehez kell melyebben trukkozni. Gondolom ujabb Windowsokat is lehet, de azokat en mar nem telepitettem, igy nincs is osszerakott kornyezetem.
Szerk, mert kimaradt a **
:
A DHCP beallitas ezert kell, mert amikor a gep halozatrol bootol, akkor a DHCP valaszban varja, hogy hova csatlakozzon es milyen filet toltson be a boot folyamat elinditasahoz. Sajnos, sok lakossagi routerben ezt nem tudod allitani.Viszont, ha a Synologyn van esetleg tobb Ethernet csatlakozo, akkor is meg tudod tenni szerintem, hogy az egyik csatlakozot dedikaltan elokeszited boot csatlakozonak, igy amit odacsatlakoztatsz az fog tudni bebootolni. De nem ismerem a Synology termekeket, igy nem tudom, mennyire melyen lehet beallitani benne barmit.
Viszont ez a tema itt erosen OFF szerintem.
-
válasz
envagyok #70551 üzenetére
A Dream Machine mondjuk nem feltétlenül az adott év legerősebb konfigja, rengeteg szubjektív szempont felülírhatja a leggyakoribb, várható opciókat.
Nekem például a 2010-es álomgépembe mindenképpen csak olyan proci jöhetne szóba, amiben van már IGP; vagyis egy Clarkdale, mégpedig vagy a legerősebb IGP-s (i5-661), vagy a gyárilag leggyorsabb (i5-680), esetleg pedig a szorzólock nélküli (i5-655K). Ezek fognak meg leginkább 2010-ből, pedig teljesítmény alapján ez csak a felső-középkategória.
-
válasz
envagyok #70523 üzenetére
Ottvan pedig a megoldás a sárga cimkén... rákeresel hogy PBA632635, és tessék : ez egy Intel Zappa.
(Hecc kedvéért nyomj a frekiállítóra egy nem dokumentált ON-ON kombót, ha jól olvasom megszólalna 2 x 60 = 120MHz-en is, ami a Socket 5 teteje volt.)
Vazzz, lassú...
-
r0b3r
senior tag
-
-
válasz
envagyok #70345 üzenetére
P4/1500+TNT2M64 - 5506 pont
P3/1000+V2SLI - 6242 pontA TNT itt persze csak 64 bites, de nagyobb procierő mellett ment. A Voodoo pedig gyengébb texturákkal dolgozik. Nem nagyon van más tesztem, TNT- t nemigen használtam, sacc per kb hogy a TNT2Pro már befogja a V2SLI- t D3D- ben. A Quake2 meg asszem jobban fekszik a Voodoo- nak.
Ez a TNT2M64 eredmény is csak amiatt született, mert avval kaptam a NEC slim gépet, de aztán gyorsan cseréltem is FX5200- ra. Ez is slim/64 bit, de már lenyomja a V2SLI- t, na nem olyan sokkal, de azért egyértelmű fölény - 7051 pont lett.
Persze ezek az erősorrendek csak a 3DM99 esetén érvényesek, 3DM200/2001 esetén a TL miatt a kis 64bites FX már lenyomja mindegyiket. Persze a Voodoo- t csak 2000 alatt lehet hasonlítani, azon a 2001 már nem fut.szerk : ja és hogy mennyi pluszt ad a 99 a +procierőre - Prescott/3300+FX5200/64bit - 12600 pont lett
-
arn
félisten
válasz
envagyok #70342 üzenetére
en az ilyen erdekesseg gepeket csak leteszteltem - aztan kesz. gepszinten csak olyanokat tartok meg, amit hasznalok is. probalom ugy megtalalni az erdekes korszakokat, hogy ne legyen atfedes. sose lattam ertelmet, hogy epitek vmit, aztan kesz - es utana mi van vele?
a tnt tenylegesen csak 98 vegen volt elerheto, de akinek ket v2je volt, nem hinnem, hogy nagyon hasznalta volna
-
válasz
envagyok #70313 üzenetére
Vagy parancssorból flashelni, /f kapcsolóval.
Más: tesztelnék egyrészt 233 MMX-et, másrészt 366-os cerkával AT-s S370 lapokat.
XP mennyi ramtól nem kezelhetetlen?
P1 bírná amúgy?Voodoo2 8 megást melyikbe tennétek tesztelni, illetve az oprendszer is fontos, XP alatt tesztelhető, van driver, működik is, stb.?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest