- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
envagyok #84052 üzenetére
Retró cuccok nagy részét (90%) nem szoktam eladni. Komplett szekrénysor van tele velük. C64-em is esőázott köszöni szépen több éve megy igaz kellett benne chippeket cserélni de annyi van alaktrész hogy legózhatok.
Ha eladok valamit akkor nagy felbontású fotókkal teszem, kivéve vaterán mert oda tényleg a szemetet adom el de az amúgy is komolytalan és ott tényleg szemét megy szemétért.
Ide apróra nem rakok fel rossz állapotú cuccokat. De ha tudsz rá példát mutatni akkor írd meg és leírom a történetét hogy honnan mikor szedtem össze.
Te más magasabb szinten kezeled a retrót, ez teljesen jó és rendben is van. -
törölt tag
válasz
envagyok #84053 üzenetére
A vamzerkedés korábban is ment, 2014-es hirdetés kommentemet jelentetted a modinak
Lehet a szétoxidált árukat nem teszed fel, de a jelentgetéshez van pofa bőven, mielőtt mások dolgát minősíted, fordulj magadba egy kicsit.Egyáltalán nem baj a "szétoxidált" cucc ha rendbeteszi és kipucolja.
-
válasz
envagyok #84049 üzenetére
Nem csak a retróban hanem jelen kor használható hardvereiben is kukázok cuccokat. Volt már haswell i3 konfig is ssdvel kukából de félig döglött 980ti-t is kaptam ingyen mert ki akarták dobni aztán simán eladható volt bios moddal persze olcsóbban. Én hardvert olcsón vagy ingyen szerzek be, de semmi esetre sem piaci áron. Ez számomra élvezet, lehet nevezni skótnak, zsidónak vagy akárminek. (Amúgy sváb vagyok) Nekem nem szégyen megállni egy egy kirakott lomis hegy mellett és beletúrni hátha van benne valami amit jónak találok.
Tény hogy ezekből adok is el de mindíg piaci ár alatt. Az is igaz hogy ingyen is adni szoktam belőle, bár számomra érhetetlen hogy az nf7-s 2500+ kombó nem kell senkinek (posta árában odaadom!) De itt helyben is szoktam ajándékozgatni.
Sajnálatos módon volt egy olyan korszakom aminél igen sok retro hardvert engedtem el, olyanokat is amelyeket visszasírok. Ezeket nem részletezem. Most a powercolor extreme voodoo3 3500 is smd javításon van közel 16eft-ot ráköltök mert meg akarom menteni. Volt pár ilyen kártyám amiket javítottam vagy költöttem rá és idővel bedöglöttek, szóval azért mínusz is van rendesen.
Tudom ez egyesek számára visszataszító, nekem meg élvezet.
Az a gond hogy hamar megunom a retro hardvert azaz egy adok konfigot összerakok tesztelek es kifújt.
Amúgy nem ez a kimondott egyetlen fő hobbim, sportlövészet ami érdekesebb számomra. Ebből is volt olyan amelyeket eladtam pedig ma már sokszorosát adnának értük. -
törölt tag
-
válasz
envagyok #83831 üzenetére
Tapasztaltam én is hasonló anomáliákat, és nemcsak a 2000- essel. Valami az oprendszer setup/driver szinten nem kerek ilyenkor. Driverek gyalu(a könyvtáraik is), utó-tisztítás jV16PowerTools- al, majd ismét fel a chipset+video driverek, ez megoldja, ha mégsem akkor teljes reinstall.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #83624 üzenetére
Az ára volt, ami visszatartott.
2003 októberben aztán beruháztam egy 1,8-as NW Pentiumra, i845 Asus P4PE lappal+512 MB DDR333-as rammal, ütős volt, kapott rendszernek egy 120 GB-os SATA Seagate HDD-t.
A GeForce 2 GTS új erőre kapott benne.
Elő kéne ásnom a 2 GHZ-es NW Pentiumos gépemet, i850-es lapban van, 4*256MB RD800-as ramokkal és X1950GT VGA-val. -
válasz
envagyok #83528 üzenetére
A dual kártyát nem tudom. Nekem egy 1,1 van 2,1-re tápolva. Gyakorlatilag szerver alkatrészekből épül fel. Simán be lehet szerelni több vinyót és akkor lehet rajta hozzá való OS-t használni. Dual bootot szépen lehet használni, a gyerek amikor lenyúlta ugyanígy használta egy 760-ra cserélve a gyári 1950-et.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #83523 üzenetére
A "Bootcamp", az egy "semmi". Marmint, a gepek EFI-t hasznalnak (1.1-es verzio; az ujabb gepeik pedig 1.1 es 2.0 hibrid variaciot). A gepeikhez valamikor 2006 tavaszan erkezett egy update a firmwarehez, ami berakta a CSM modot. Azok a vasak, amik ez ido utan jelentek meg, azok ezt mar beepitve tartalmazzak. Maga a "Bootcamp" egy program, ami a disk particionalast segiti (egyfajta frontend a beepitett Disk Utility fele) illetve le tudja tolteni a drivercsomagot.
Siman be tudod rakni a telepitot es az ALT-ot nyomva (bejon egy boot valaszto), ki tudod majd valasztani a telepito mediat. XP-t csak optikarol, Vistat optikarol es USB-rol, Win7-et pedig USB-rol is probaltam telepiteni. Szoval annak mennie kellene. Ami meg problema lehet, az az eltero GPU kezeles az EFI-nel. UGA vs GOP dolog. Nem biztos, hogy a 64 bites telepitok, moddolas (le kell torolni az EFI foldert), be fognak bootolni pont emiatt. A PC-k EFI 2.0-je igy a Windowsok is GOP-ot tamogatnak, igy EFI mentes bootra kell kenyszeriteni a folyamatot.Az Apple oldalarol toltheto le Bootcamp drivercsomag, de nem minden Windows - Mac kombinaciohoz. De elkepzelheto, hogy ezekre neked szukseged sem lesz.
Ha a GPU-t Mac-rol PC-s verziora csereled, akkor nem lesz kep addig, amig a driver be nem toltodik. Ez erinti a VESA emulaciot a CSM bootnal is. Tehat hiba raksz be PC-s kartyat, es bootolsz pl XP telepitot vagy FreeDOS-t, kep nem lesz, ha nincs a kartya ROM-jaban EFI-hez UGA driver, ami valszeg nem lesz, mert a PC-s vilagban EFI2 van es GOP driver van a ROM-ban. Van kozosseg, aki moddolja a ROM-okat, hogy modernebb PC-s kartyak is Mac-esithetoek legyenek. Igy talalhatsz akar Rx580-at is Mac-es verziot.
Ha valami drivert nem tudsz leszedni az Appletol, vagy Maces a kibonto, akkor azt kibontom neked.
-
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #83484 üzenetére
Annyira azért nem hurkák azok a lapok.
Q6600-at ebben nyúztam: Asus P5K3 Deluxe wifi AP
X3360-at meg ebben: Asus P5E3 Deluxe -
ityam
őstag
válasz
envagyok #83321 üzenetére
egy sata porton próbáltam. 2 sata tápdugón.
A Satás SSDn win01 volt mondjuk ami sanszos hogy amúgy sem bootolna be rakta de már ott elakadtam mindig hogy nem talál boot meghajtót. nem a win10 bootolás halt el.
Rendes XPm még nincs ssdn. Erre vettem ezt a konfigot hogy ez legyen az XP teszt gépem.
Ennél jobb alaplapot nem fogok találni s478 P4 hez.
Eddig csak külön sata vezérlőn volt egy ssdn egy xpm de ott is a IDE-s HDDról bootolt igazából és csak a bootmenüben kiválasztva bootolta az SSDn lévő XPt. -
KrAt
veterán
válasz
envagyok #83127 üzenetére
Köszi a válaszokat, sok infó és vélemény van benne
Pont valami ilyesmiben gondolkozom, annyi, hogy talán CPU-ban beraknék valami régebbi "erős" Q9XXX-et, de az irány ez lenne
És KROK640 fogalmazta meg: hiába tehetném most meg, hogy "akármilyen" erős gépet megvegyek, valahogy a "fiatalságom" koraiban lévő, de hozzám el nem jutó gépet akarom megépíteni. Volt 6600GT SLI-m talán D805-tel (ha jól emlékszem), de az más volt egy picit. És hiányzik..
Új játékokkal úgysem játszok, a fenti korszak játékai idéznek elő bennem csodás emlékeket, nyugodt, békés fiatalkor.. Bahh
(és talán ezek okán is van előttem egy vitrin tele 20+++ éves Ericsson-okkal, el vagyok rontva rendesen..
)
-
válasz
envagyok #83124 üzenetére
Gőzöm nincs ezekről a technikákról, nálam ilyenben esetleg a véletlen mázli játszik, meg pld kidobandó gép, vagy régen elfekvő cuccok, elfelejtett polcon, pincében, garázsban. Hasonlókra volt több példa régebben.
Nemtom hogy lehetne ilyeneket beszerezni, ill egyet tudok, de arról tudod, mi a helyzet vele, meg nem is topictéma... -
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #82603 üzenetére
Keresel meg regi 3D Markot? A hetvegen a debreceni archivumom kozelebe leszek (20+ eve irt lemezek, kitudja, hogy mi az, ami olvashato), szetnezhetek. Illetve, ha gondolod, adok egy Where Is It adatbazist (hozzavalo szoftverrel egyutt), aztan jelezheted, hogy melyik lemezrol, mi az ami erdekel, hatha olvashato rola.
-
törölt tag
válasz
envagyok #82603 üzenetére
Hát igen, írtam is hogy készült teljes image.
@DarthSun volt benne egy kis túlzás azért, de főleg a rendszerek és a benne lévő alkatérszek miatt ez nem az a konfig, amiről teszem azt elég egy CPU-Z képmentés vagy benchmark, hanem az összes OS beállításától a zenei képességeken át a játék benchek, overclocking és legalább anekdotikusan leírni az összerakást és konfigolást szinte több munkának tűnik mint ténylegesen készre faragni egy ilyen gépet...De úgy látom szívesen olvasnátok, csak hát ne várjátok holnapra...
-
-
válasz
envagyok #82556 üzenetére
Az X99/E5-2640v3 és a B450/R5-1600AF hányadik generációsak, ezeket sosem tudom megfejteni, összevissza írkálják, a két nagy procigyártó meg direkt bonyolította a procik típusszámait.
Mindenesetre mindegyikhez fent vannak a Win11 driverek is. Bár azt majd csak később fogok használni, ha kiforrott kellőképpen, akkor majd veszek egy fulldobozos verziót(tényleg a Win11- nek van dobozos fizikális kiadása ? ). -
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok #82492 üzenetére
Ez különösen akkor súlyos, ha az adott cucc nem is csúcs cucc, hanem mondjuk 6600GT vagy középkatos lap/proci, mert azt nem is mentik az emberek, hanem az eladás gondolata nélkül dobják ki a kukába, és a kukában minden hamarabb tönkremegy.
Úgy vettem észre, hogy 2007-2008 körül kezdtek jönni azok a hardverek, amik már messze nem bírják annyi ideig mint az elődeik. A 2003-as AthlonXP-m simán megy, ugyanakkor a 2010-ben vásárolt (és mindössze 4 évet használt) HD6850-esem meg 8 éve a saját dobozában becsomagolva áll, és lehet, hogy megdöglött
(Legalábbis Asrock B560M Pro4 + 10400F + 16GB DDR4 RAM-os konfigban nem volt hajlandó képet adni
Autóknál egyébként egyszerű a képlet : 30 éves korát betöltve lehet OT-s. Ha OT-s lehet, akkor már mindenképp retro. Mostanában találni nagyon érdekes példákat, haverom 1980-as W123-asa is bőven OT korú, pedig az embernek nem szúrna szemet, hogy jujj de rohadtrégi autó! De mostanában láttam OT rendszámmal Ladákat, Wartburgot, W124-es Mercit stb ami gyerekkorom utcaképének az autói voltak, de nemrégiben Hummer H1-est is láttam OT rendszámmal!
20 és 30 éves koruk között pedig youngtimerek. (ez olyasmi lehet mint nálunk a fél retro) -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok #82459 üzenetére
Nforce s775-ben az kb. felejtős is.
X38/48-as lapokból elég jó masszív darabokat csináltak.
P5E3 Deluxe-t feletébb kedvelem.Meg valahol ott jött be az ólommentes forrasztás is, annak minden kezdeti nehézségével és minőségi problémáival.
#82462envagyok: ahh, tényleg, korábban jött be.
7800GTX: uhh, de vágytam rá...
Mostan örülök annak, hogy a rég beszerzett nem túl szép állapotú 7800GS-em működik. Úgy voltam vele, mivel nem fűt inkább nem piszkálom. -
-
válasz
envagyok #82232 üzenetére
SB0100+Win7 alatt még működött, de 3/4 vagy 4/5- el szólt csak, nem is emlékszem melyik, a 2/3 az bug a leírásban sztem.
(#82233) FoxiestFox : Daniel K már befejezte a fejlesztést, Win11 alá még optimalizálta a csomagját, aztán elköszönt. XP- től kezdve nagyon jók a driverei, a régebbi és a legújabb verziókat is lementettem, aztán hogy az új meddig lesz ok, a buildváltások miatt, azt nehéz megjósolni. De legalább a retro gépekhez lesz mindíg penge csomag.
(#82234) KROK640 : igen, kisebb problémák még vannak, most azokon aggyolok, de lényegében jól műkszik. SP5- ös szerkesztés is jó lett, fel is ment, de elengedtem, töröltem. A kiinduló alapcsomagnak nem volt elég a szériaszám, aktivációt kért. Azt is ki lehet szedni belőle(XP jogviszonya már senkit nem érdekel), de már nem molyoltam vele. Jó a sima SP3, az legalább elég retro, egy már viszonylag hozzá képest modern gépen. A cél végülis ez volt. Meg a Win10 is, tehát hogy mekkora intervallumot képes átfogni.
#82237 : nálam meg épp a fenti analógiára a Win98 -> 775- re. Kedvenc oprendszer a lehető legújabb gépre. A vadállat gyors Win98. A WinMe nem annyira jött be, bár lehet hogy majd még kísérletezek avval is, meg a Win2000- el is. Utóbbi a csomagszerkesztővel elvileg felmegy 2011v3- ra is, asszem az XP- re írt AHCI drivernek mennie kell Win2000 alatt is
(#82236) nakos1212 : XP alatti 3DMark futásoknál is magasabb az eredmény ha közben az Explorer ki van kapcsolva.
-
válasz
envagyok #82232 üzenetére
kx már bugos az újabb fajta Win10-ek alatt.
Ha a Daniel K Support Packja támogatja a kártyát, azzal menni fog.
Épp Darth linkelte a legújabbat pár hónapja.
Ha nem, szopelli. Egy Audigyt 1-2 legalább szerezzen be, kb olyan bagóért megy mint a Live-ok.
Nekem PCMCIA Audigy 2ZS hibátlan Win10 alatt vele. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #82166 üzenetére
A waveblaster dugon levo midi out, az ugyonaz a lab, mint a gameporton levo midi out, ugyhogy az oda valo, esetedben 330h-t kell valasztanod. A waveblaster tkp a kulso midi belulre pakolasa ugy, hogy a hangja vissza van vezetve a kartya mixerede, igy tudod allitani a hangerot, plussz ra van keverve a komenetre is.
Az Awe "bovito", a komplett Awe sythint tartalmazza, ami ISA-ba megy, igy a programozok ott is, kompletten, alacsony szinten erik el a hardvert. -
válasz
envagyok #82148 üzenetére
FTP- ken is Win3.1x anyagokat látok csak hozzá. Nem ismerem ezt a kiegészítőt, én is csak a közvetlen Awe kártyákra pakolt ramokat teszteltem.
(#82149) MasterDeeJay : ilyen anomáliával nem találkoztam még. Zárlatos proci lehet ?
#82151 : a 3DM2001 olyan 30k közelében lenne XP alatt. Kb arányos a procival, de kicsit többet kéne menjen.
#82152 : a Vantage- nek meg kb a duplájának kéne lenni, bár pontosan nemtom, mert HD4xxxx kártyám sosem volt. HD6850/GTX285/GTX580 sorral teszteltem Vantaget.(#82150) frescho : meglátom, nem ígérek semmit, de azt betartom
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #82154 üzenetére
Nem igazan ertelek. Ezen a modulon ott a ROM, abban vannak a hangszerek (2 MByte). A waveblaster connector, az egy mezei MIDI port, olyan mint, ami a kartyak hatuljan van, annyival extrabb, hogy a szintetizalt hanghoz visszamegy a hangkartyara a bal es a jobb csatorna, valamint ellatja arammal a modult. Maga a MIDI egy "sima" sorosport, ami kb 31.2 kbps sebesseggel, azaz 3.9 KByte/s sebessegel tud adatot atvinni. A kartyak hatuljan 2 iranyu szokott ez lenni (MIDI in es MIDI out), de itt csak 1 iranyu a kapcsolat.
Az AWE 32 pont annyival tobb, egy WaveBlasteres kiegeszitonel, hogy a fejlesztok nem csak MIDI uzeneteket tudnak kuldeni a szintinek, hanem regiszterszinten is elerik az eszkozt, illetve tetszolegesen hasznalhatjak a kartya ramjat. Pont ez a fajta "elony" volt szegeny kartya hatranya is, mert a fejlesztok, ha "egyszeru" midi uzenetekkel akartak piszkalni a kartyat, akkor csak a csapnivalo, ROM-os hangszerek mentek DOS alatt. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #82046 üzenetére
Soha nem probalam V2 kartyat XP alatt, mivel hivatalosan nem megy. A kitudja mennyire megbizhato, aftermarket kokanyolastol/patkolastol pedig mindig odzkodom. Egyedul azokat a moddolasokat hasznalom, ahol szepen le van dokumentalva, a folyamat, amivel ugyonez a vegeredmeny eloallithato.
Tehat nem hasznalok pl olyan 3rd party patcholot, aminel elinditassz egy exet es az megpatcheli a dolgokat, hanem levadaszom a doksit, vagy a forumot, ahol kialakult, hogy milyen byteokat kell atirni, majd megnezem, hogy azoknak mi az ertelme.
Ez a hosszueletu rendszer titka. Ez az OSX install, amirol irok, majdnem 20 eves pl. Csak es kizarolag frissiteseket kapott. Isten ments, hogy ujra kelljen telepiteni es be kelljen minden apro vackot allitani.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #82044 üzenetére
Hajajj. Ez ha jol latom, egy Windows 3.1-hez keszult valami. A lemezen a lenyeg az INSTALL.001, ami egy TTCOMP tomoritett ize. Valoszonuleg tobb file van benne. De a lenyeg, azok a datumok. Probald kigyujteni, milyen 1997 elotti allomanyod lett a Windows konyvtarban. Na, azok lesznek azok, amik felul lettek csapva. Ha rajovunk, mivel kene tenylegesen kibontani az INSTALL.001 -et, akkor meg lenne az is, hogy mit csapott felul.
Miert telepitessz ilyeneket egy Windows 9x-re?
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #82039 üzenetére
Gondolom valamit regebbi verziora cserelt, igy hianyzik belole a fuggveny, amit mas meg akar hivni, igy jon a szep kis uzenet. Vissza kene raknod azt a filet, ami a bajt okozza. Nem irja, hogy melyik filellal van baj? Hatha tud neked abbol adni valaki ujabb verziot, aztan csak szepen vissza kell masolni. Halistennek a Win9x-ek a legegyszerubben szerelheto windowsok.
-
válasz
envagyok #82041 üzenetére
Az autoexec és config DOS indítókba nem tett esetleg valamit ? Tipp - ha ez sem akkor nemtom, újratelepítés...
Persze egy ilyen diagnózishoz ott kéne ülni a gép előtt. Vagy tudni kéne hogy mit, milyen drivert telepítettél, előzmények, milyen gép/komponensek, stb...esetleg ezek alapján, de online így is kicsi az esélye eltalálni, hogy mi okozhatta a hibát. -
Czo
addikt
válasz
envagyok #81954 üzenetére
En ezt vettem alapul, ugyonakkor ugy gondolom, hogy a VGA dugo miatt, nem lehet ez felsokategorias kartya (tehat nem lehet 3xxx-bol a 2007 vegen megjelent). Inkabb also-kozep lesz ez , szerintem. Ha lenne egy nagyobb felbontasu kep, sokkal okosabb lehetne az ember.
De totalisan furcsa szamomra, hogy fizikai VGA dugo van rajta es power connector is. Ezek alapjan tippelem, hogy ez valami regebbi, de tobb villanyt igenylo modell. 2600 XT-bol sok gyartonak van, VGA + DVI kombo verzioja, amin van 6pin power connector
-
válasz
envagyok #81949 üzenetére
Még nem válaszolt.
Ami érdekes hogy csak egy 6 pin pcie power van rajta és elég gyenge a hűtése, azaz 4850-nek is kevés lenne a hűtés viszont kettő CF csatija is van tehát annyira kicsi kártya mégsem lehetne.
Vramot nem látom rendesen Qimonda 16db van rajta.
Azonosítók nincsenek, sapphire felirat is utólagos matrica. Dsub és Svideo mikor lett kivezetve vajon? (bár két DVI csati bekötése is látható) -
-
arn
félisten
válasz
envagyok #81909 üzenetére
A midivel az a legnagyobb gond, hogy megszolalt vmi, de gyakran nem arra irta a zenesz a zenet (nem is derult ki), de meg pl rolandon belul is az elmeletileg ugyanaz a szintetizator csalad, de mas generacio mashogy szol. Kicsit szubjektiv kinek melyik jon be, de nincs ket egyforma hangu eszkoz.
Ha mai fullel hallgatod, tehat nincs nosztalgikus erzesed, hogy korabban igy szoktad meg, akkor olyan 92/93ig mt32ot, 92tol roland gm (general midi) vagy sc (sound canvas) a jo valasztas, pl egy roland sc55tel. Ezek autentikus hangzasok vhol, de az mas kerdes, hogy akkoriban ki aldozott 500-1000 dollart egy jatek jobb megszolalasara anno.
Korabban vettem fel par jatek zenejet: [link]
-
válasz
Ne add fel. Az MT32 egy midi modul és a general sound fontokról van szó. Volt a midi szabvány és az ahhoz tartozó hangszerek. Ezek közül az MT32 kvázi szabványnak számított. A saját RAM-mal megáldott kártyákba be lehetett tölteni a hangszereket akár jobb minőségben is. PErsze ezt kezelni kellett a drivernek/szoftvernek amit a programozók sokszor nem tettek meg, így aztán a legjobb kártya is tud szarul szólni. Így aztán mindenkinek meg kell találni a saját ízlésének megfelelő mintákat és azt használni.
-
Czo
addikt
válasz
Igazabol, nincs olyan, hogy elethu
Pl. nezd meg a Monkey Islandot, keszult belole olyan CD-s verzio, ahol szimfonikus zenekar adta elo a zenet. Na, arra mondhatod, hogy elethu
Nekem a GUS jelenti a jo minosegu , regi jatek zenet, igy nekem barmi mas "furcsa" lesz, ami nem GUS.
-
válasz
envagyok #81888 üzenetére
1-2-4-8MB rendszerezést hirtelen nem tudok, bár valamikor asszem volt linkelve a topicban ilyesmi. A csomagomban kettő gigantikus hangminta mellett azonban van :
-8MBGM.SF2 - sima GM minta
-GUS.SBK - 5.8MB- os minta
-16.5mg gm gs mt32 v2.51 bank.sf2
-Roland SC-55.sf2
...utóbbi kettő 28MB- ra bővített Awe, vagy PCI kártya esetén, értelemszerűen...
A többi már csak SB128/Live vagy nagyobb kártya esetén tölthető be, mert túl nagyok.A hangminta betöltését az Aweutil támogatja, majd betöltés után a hangeszközöknél a megfelelő hullámtáblát választod, és akkor def azon játssza le a Win, bármelyik game vagy prog esetén.
(#81889) benedekco : az umx belsejét nem is ismerem, hallgatom, jól szól, meg a midi is a ModPlugPlayerrel. Nézem, a wingroove nem ingyenes ?
(#81877) fatpingvin : nem történt semmi, jó lenne ha továbbra is csak ilyesmi lenne a legnagyobb gond a világon...
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #81888 üzenetére
Hangmintak alatt a soundfontokat erted? Az AWE Windowsos drivere tamogatja az SF2-t (amit a Live es a tobbiek is hasznalnak), azokat be tudja tolteni a hangkartyaba. Ennek a betoltese alapvetoen nem a player feladata, teljesen mas "reteg".
A Windowsos MIDI playerek, ha rendes MIDI playerek, akkor azok a Windows eszkozok kozul a kivalasztott szintetizatort fogjak megszolaltatni. Igy ha az AWE32 a kivalasztott szinti es be van toltve valamilyen soundfont, akkor azzal fog megszolalni a hanglekepzes. Pont ugy, ahogy Live/Audigy eseteben is megy.
DOS alatt sokkal rosszabb a helyzet. A Creative nem drotozta ossze ezt egyalalan, egyszeruen odaadta a fejlesztoknek az EMU8k-t kozvetlenul. Mivel ez egy bonyolult valami, a szoftverek 99.9%-a nem lep tul, a mindig meglevo, ROM mintak lejatszasan (plussz, ugye, nincs standard hagnszer patch keszlet, mint GUS-nal, aminek ismert loakcioja, fileneve van a lemezen). Volt aweutil, amivel DOS alatt tudtal, regebbi verzios soundfontot (sbk emlekeim szerint) betolteni es ehhez adott GM vagy MT emulaciot, de ez a protected modu jatekok eloretoresevel ment a sullyesztobe (crashek es rebootok).
Itt a legjobb hangot, ugy tudod elerni DOS-os jatekoknal, ha Windows alatt futtatod oket. Marmint, 9x-ben, MS-DOS promptban. Igy a Windowsban betoltott SF2 sounfonttal meg a GM emulacio, igy az igy elinditott DOOM (ofkorsz GM-re allitva a setupban), nem a ROM-ban levo hagnszereket, hanem a betoltott hangkeszletet (akar 28 mega) fogja hasznalni.
-
Czo
addikt
válasz
envagyok #81878 üzenetére
Egy ilyennel hozza tudok jarulni a MIDI maniadhoz
A !!index.txt tartalmazza a listat, hogy melyik 8 betus filenev micsoda, de egybe bezipeltem most neked az egeszet. GUS-on sok jol szol
De vannak furcsan hangszereltek.
Szerk: Ami meg most keznel van, az a Sony Ericsson T310-es telefon beepitett csengohangjai. Amik, szinten MIDI formatumuak voltak
Azt ide raktam. Elvileg van meg lementve T610, Z600, P800 de nehany korabeli Nokia is, ami elvileg megvan meg valahol az arhivum melyen.
-
válasz
envagyok #81870 üzenetére
Bullfrog játékok használják a memóriát és azoknak van jó muzsikáik ezen hangkártyákkal. Hi-Octane az egyik legütősebb. De az DOS.
Volt a dos-os driver-ben memóriába feltöltő program. Szerintem az működik w98 alatt is, de lehet van win-es alternatíva is a gyári driver készletben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- GTA V
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest