- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #58722 üzenetére
Inkább reball. Azt a pár ezer forintot nem kell sajnálni. Viszont ha a chipen belül engedett el valami, akkor nem segít.
Még a nyákot érdemes átnézni, arról is szokott ez-az lepotyogni. Akkor viszont azt kell pótolni -
flymi
addikt
válasz
quailstorm #58722 üzenetére
Egyet tudok, nálam ment.
Fury Maxx-ot megsütni emberiség elleni vétek. -
RexMaximus
senior tag
válasz
quailstorm #58597 üzenetére
iPhone rosszul fogod hiba - emlekszem. Irtak is rola
. Arrol mar kevesbe, hogy mas hasonlo felepitesu telokkal ugyanez tortenik. Hasznaltam 4 es 4S-t egyikkel se volt hasznalat kozben semmi bajom.
Louis Rossman - huu regen amikor eljezdett terjedni talalkoztam vele. Olyan ganyolasokat csinalt, hogy a fejunket fogtuk. Most nem tudom hol tart de az alapok nem voltak/vannak meg nala. Nem tudom fent e van meg pl az a videoja ahol a macbookban cserel kijelzot, es zarlatot is okkozott amit kesobb orvosolt.
Az vezetett ahhoz, hogy trehanyul dolgozott, es a leszarom nem az enyem megkozelitessel nyult a gephez. Csoda, hogy egyaltalan akkoriban ki merte tenni azokat a videokat
-
válasz
quailstorm #58584 üzenetére
Azért az elbaltázott FX sorozat nagyobb darabjai jobbak, 5600- am nincs, de az 5700 és az 5900XT jól teker, legalábbis gyorsaságra jók, a felnagyított texturák hiányosságai ellenére is feelingesek. Régebbi gépbe overkillnek príma.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #58432 üzenetére
Ebay-en sok van 10-20 körül, nálunk tűnik csak ritkának.
Mi a reális ára ezeknek? -
válasz
quailstorm #58358 üzenetére
Én sem tudom de ügyes programozók gondolom más típusokat is meg tudnának hasonlóan hackelni.
-
válasz
quailstorm #58355 üzenetére
Sosem fog jól mutatni Voodoo- n, mivel sokkal nagyobb poligonszámra lett írva. A GLQuake, Quake2, Turok, Turok2, Heretic, stb, jól mutatnak rajta.
-
snecy20
nagyúr
válasz
quailstorm #58355 üzenetére
Akár Quake1 is lehetne...
-
válasz
quailstorm #58227 üzenetére
ezt próbáltam... beírtam az autoexec.bat-ba hogy
PATCH=C:\NC\NC.exe
de hiába írtam be hogy NC, nem történt semmi.. nem igazán vágom hogy minek is kéne lennie a formátumnak -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #58192 üzenetére
Természetesen, ahogy írod.
A csúcs VGA-k, mint az FX-nél is, sosem érték meg az árukat, az FX VGA-kban azok csalódtak anno a legnagyobbat, akik azt remélték, hogy egy GeForce 3/4 után jelentős teljesitmény növekedést kapnak DX7/8-as játékokban.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #58192 üzenetére
Én csak a Midnight Club-ot és a 18 Wheels of Steel - Pedal To The Metal-t ismerem. Ezeknek még DX9.b a telepítőjűk.
-
iday
aktív tag
válasz
quailstorm #58188 üzenetére
Sebaj, legalább tudod hogy benne van a gépbe.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #58029 üzenetére
Hát ez ilyen tessék-lássék aranyközépút.
De végül is igazad van, a 6200-őt kukázni kell belőle és egy olcsóbb, de használható vga-t bele, procit picit erősebb P4-re aztán lehet tolni.
Persze amit írtam az másik véglet, mikor mindent ki akarsz már maxolni.
Egy mx440 indította el nálam a retrózást, nézd meg mivé nőtté ki magát. -
válasz
quailstorm #58017 üzenetére
Sima Pentium korszakban inkább kivétel volt a 3D gyorsítást támogató kártya. Értem, hogy mindenki szeretné az akkori csúcsot megépíteni, de ha nem arn féle "időpontban minden stimmeljen még az elosztó is" fetisiszta, akkor 1-2 generációval újabb tucatgéppel jobban jár.
PPGA Cel 566, TNT2 vagy még inkább M64 128MB RAM és minden elfut ami az MMX csúcson elment és simább, szárazabb érzés lesz. Ráadásul kis szerencsével az egész annyiból kijön, mint a Voodoo lenne. Persze nem lehet annyira mutogatni se. Az én általam kedvelt korszakra átvetítve Amiga 600 + legolcsóbb turbó+CF kártya+ whdload = megy szinte minden és nem kell lemezekkel küzdeni.
Simább, szárazabb = van USB, alaplapon minden, BIOS-ban lehet mindent állítani, a PnP tuti működik, nem kell a Voodoo driverekkel twistelni és van még belőle választék is. Ha még korábbit vesz, akkor abból meg Dunát tud rekeszteni. Celeron 600-800MHz PPGA...
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #58011 üzenetére
Az ASUS V3800 sorozatnál írják ha m64, és a normál tnt2 30-40%-al erősebb
-
válasz
quailstorm #58009 üzenetére
Akkor már 600-1000 P3 és egy Ti4200. Olcsóbban meg PPGA Celeron + Gef MX.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #58009 üzenetére
Miért M64???
Az egy borzasztóan lebutított tnt2
Simát is könnyen lehet szerezni -
[w]
őstag
válasz
quailstorm #57999 üzenetére
specifikáltam, hogy PCI-os kártyát keresek, csak az megy bele a lapba!
-
[w]
őstag
válasz
quailstorm #57995 üzenetére
köszi a tippeket neked és arn-nak is!
mondjuk találtam TNT2 M64-et 32 megásat, de nézzétek el, én nem vagyok gyűjtő, sem szakértő és nem is szeretnék teljesen elmerülni benne, csupán szeretnék egy régi gépet összerakni-kitömni (és egyszer majd így átadni az enyészetnek...).
ennek fényében hogyan tudom eldönteni, hogy egyáltalán elindul-e ez a lapomban?
-
cbmfan
senior tag
válasz
quailstorm #57722 üzenetére
nincs mit
egyébként erről lenne szó, csak elfelejtettem belinkelni.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #57718 üzenetére
Nem találtam hivatalos dokumentációt, mi értelme volt, MSI fórumára vezetett egy link, de halott volt.
Lehet csak sima palette cyclingos fun és kész, mivel egyszerű volt megcsinálni és miért ne. Bár a fekete fehér benne van és tán annak az inverze is, az meg már nem cycling, hanem olvashatóság. -
arn
félisten
válasz
quailstorm #57715 üzenetére
ff nem jo?
ill akkoriban mar messze nem az ega/cga ment.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #57682 üzenetére
Azt még nem néztem a Memtest-el, de összerakás után azzal próbáltam először és már akkor is fagyott. Sajnos csak 1db PC100 128Mb-os modulom van, az pedig elég sok ebbe a gépbe így nem is kísérleteztem vele tovább. Jó lenne találni valami 32Mb-os SD-t. Beleraktam most 2x4Mb EDO-t, ezzel szépen feltelepült a Windows és a memtest sem talált hibát...csak nagyon kevés.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #57654 üzenetére
Egy-két hete vettem pont egy 97-es PCI-os Riva 128-at.
-
válasz
quailstorm #57654 üzenetére
Half Life 2-t rá, FulHD-ba, vagy lehet inkább 2048x1536-ba, ezt bírja maximum a kártya, memória meg van hozzá a kártyán rendesen
-
Exian
addikt
válasz
quailstorm #57651 üzenetére
Jah közben megnéztem, rájöttem, nem is annyira ismeretlen ez a kártya előttem, van belőle már pár darabom: sima egyszerű ASUS V3000-ekről van szó, gondolom nem nagy szám.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #57428 üzenetére
nah igen mára a driver. hu se megy a régi formájába pár hete
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #57426 üzenetére
van dx7 tl nelkul?
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #57413 üzenetére
XP-s Prescott P4-en minden rendben van a kártyával. Lehet az Acorp ZX81 P2-es lap nem tetszett neki, vagy a szétcseszett 98SE. Bár eddig nem volt gond azzal a géppel.
Esetleg nem adott volna elég kakaót az AGP?Mert P4-es gépen Max Payne, Q3 Arena vajsima, HL2 is eldöcög.
Amúgy visszavonom a régi Kyros állításaim, akármit mondtak a DirectX 7-8 képességeiről driverben szoftveresen, a Half-Life 2 szerint is csak DX6-os kártya. Butított shaderekkel megy csak, zseblámpa nélkül.
Még Radeon 7000VE-t megnézem most gyors, hogy akkor az most mi. Ugye abban nincs T&L, de elvileg DX7, és a DX7-nek csak opcionális kiterjesztése a T&L. Bár 99%-ban van a kártyákban...
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #57413 üzenetére
Most látom, hogy van rajta egy enyhén púpos kondenzátor. Az okozhat ilyet?
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #57313 üzenetére
Olyan vicc, hogy low profile házba nagyobbat nem raksz be. De akkor szerencsétlen választás, ha rendes házba megy.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #57310 üzenetére
Ja, de csak úgy mehet el egy hőcsőből a gáz, ha megsérül. Szóval első körben alaposan szemrevételezném főleg a végeit. Meg a hajlatokat.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #57299 üzenetére
Elég kevés az a hd ami méretbe megfelel és korba is oda illik. De Quantum LCT pl felejtős...
Van WD 10GB 7200rpm, de úgy elraktam..
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #57297 üzenetére
Quantum LM zakatol és az hangosabb. Viszont valami egzotikusabb lemezt akarok ss7- mellé
-
válasz
quailstorm #57276 üzenetére
A Win7/32- re felmennek az XP- s driverek ? Akkor az meggondolandó.
Ja, az SP3 1GB rammal már feléled.(#57277) sanchezsa : az is egy szép darab
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #57245 üzenetére
Asus striker extreme-ben fut egy E8600 C2D kicsit meghúzva 4GHz -en a 2db 7900gtx-el
Akkor ott gyorsabb lenne a cpu? -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #57242 üzenetére
A 7900gtx nem tud physxet.
Gondoltam beteszem, csak nem tudom van-e olyan 3dmark ahol számítana, vagy olyan játék
Meg hát technikai érdekesség, de lehessen mivel demonstrálni -
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #57002 üzenetére
Nekem 2 óra volt lezongorázni az aznapi találkát. Minden rendben volt vele.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #56922 üzenetére
pedig szerintem "tortenetileg" az elso gf256 erdekesebb, nem a kesobb jott ddr, ami utan mar ott is volt a gf2gts. bar lehet epp azert van belole keves, mert alig egyket honapot volt a toppon.
mongy retroban nehez igy eszerveket talalni
a v5 is nepszeru, a k63 is, aztan egyik sem volt tul acelos a maga koraban.
-
MaxWil
csendes tag
válasz
quailstorm #56637 üzenetére
Értem. THX
-
thomatox
csendes tag
válasz
quailstorm #56602 üzenetére
Ejj, akkor más baja lesz. Köszi a segítséget.
-
válasz
quailstorm #56538 üzenetére
Iszonyatosan sok kiegészítőm van a Jornadához, még kamerám is van
de VGA karim sajna nincs
-
válasz
quailstorm #56493 üzenetére
ahha, szóval akkor maga a kártya nem fake, azazde igen, de akkor tényleg "létezik"
parádés
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #56278 üzenetére
Mikor az Asus TUV4-X et megpakoltam 4x256mb-al
. Felért egy org...
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #56257 üzenetére
haat... ezeken a korai 3d korszakos gepeken csak az igazan korai 3ds jatekok futnak el, de azok sem a mai szemmel jol, hanem a dosos korszak 10-20 fpsehez kepest
q2hoz mar nem artana egy v2, amit erosen fogna persze az mmx - g200al talan meglesz a 30 fps.
Intel Pentium MMX 233
Asus TX97-E rev 1.12
Intel 430TX
512kB 6ns PB
64M PC66 SDRAM
Asus 3DP-V3000 4M PCI NVIDIA Riva128
Diamond Monster 3D 4M PCI 3Dfx Voodooezen a gepen:
1997\q2-314-demo-x86.exe 640x480x16
riva 25,0 FPS
voodoo 21,4 FPSugyanitt:
Intel Pentium II 400
Asus P2B rev 1.10
Intel 440BX
128M PC100 SDRAM
Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo258,4 FPS
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #56255 üzenetére
mert 98as
nem veletlenul volt nepszeru a voodoo anno, kb 98ra terjedt el igazan az mmx, viszont csak pcios kartyakat fogadott - voodoot rakj inkabb bele.
mehet melle a g200 is, ha win alol hasznalod, ha dos/win, akkor hagynam a virget. egy riva128al lennel elobbre (+voodoo) - 2ds sebesseg es kompatiblitas szempontjabol uberelhetetlen.
itt teszteltem par kartyat dos alatt
[link] -
rocketry23
tag
válasz
quailstorm #56185 üzenetére
Ez az!
Köszönöm -
arn
félisten
válasz
quailstorm #55882 üzenetére
ha dost akarsz lefedni minel gyorsabb geppel, es kompatibilisen - akkor talan a k6-3 a legjobb valasztas, ez alatt az mmx.
-
flymi
addikt
válasz
quailstorm #55882 üzenetére
Én is régóta használom a vgamuseum-ot infók gyűjtésére, vagy csak szívfájdításból nézegetem a képeket.
A history tree-t (cpu-vga) már vagy ezer éve lementettem (közben frissült/bővült), egyszer csináltatok belőle egy bazinagy plakátot és azzal tapétázom ki majd a hobbisarkon falát, ha egyszer lesz olyanom. -
arn
félisten
válasz
quailstorm #55879 üzenetére
vhol az egesz az onszopatasrol szol, swek futtatasa megoldhato altalaban kenyelmesebben es jobban is
amugy nem kell semmifele indokot talalni, ird azt, hogy mert igy szeretem.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #55879 üzenetére
Azért hozom ki én is minden korból a maximumot, szenvedtem és vártam hogy dolgok befejeződjenek eleget. Ha összeadom mennyit ültem gép előtt, míg telepített, swappelt, lehet évek is elteltek. Ezért most max ram, hdd raid, Ide cf, sőt nem átallok 2006 xp konfig mellé ssdt tenni. Procival ráadásul még az elért legjobb példány bajszát is addig húzom, amíg lehet. Egyedül a vga-t nem bántom, mert eleve a csúcs Vga-k mind ki voltak helyezve, pár százalékáért meg nem érdemes... 2 kivétel volt: egy 7900gto-ból csináltam gtx-et, hogy legyen párja a másik gtx-nek sli-re. Mivel halál ugyanaz a kártya, még a ramok is, ezért ez csak azért lett lebutítva, mert ilyet is kellett adni, ill egy fx5900xt-ből lett sima fx5900.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #55875 üzenetére
Hogy korhu legyen?
ennyi erovel miert kinlodsz a 386sxel?
En azert epitek retro gepeket, hogy ateljem azt a kort hw es sw szinten. -
válasz
quailstorm #55875 üzenetére
Értem. A 8MB ram viszont tényleg nem árt, 4MB- al vergődés a 3.11.
-
válasz
quailstorm #55872 üzenetére
Korabeli CAD - 486DX, VLB vagy PCI S3- al. A PCI változatokhoz kényelmes beállítóprogi van, felbontás/frissítéshez és a GUI gyorsítás is megy velük. Még be is szerezhetők, bár már kezdenek rákapni az áremelésre, mert fokozatosan ritkulnak. Korrekt 486 is ritkul, ha nincs esetleg otthon elfekvőben...
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #55868 üzenetére
Kartyafuggo, hogy van e a felbontason es szinmelysegen tul sebessegelonye. Trident 8900cl+nel emlekeim szerint 1m ramnal lesz 32 bit a savszelesseg. Sok kesobbi kartyanal viszont baromira mindegy sebesseg szempontjabol, hogy egy vagy ket mega.
8m ram nagyon overkill egy 386sxnek, dx2 66nal volt tipikusabb
-
válasz
quailstorm #55868 üzenetére
DOS alatt 386 esetén inkább a 256 szín játszik, ami nagyobb színmélységet használ arra kevés az SX40. Ha teszel fel Win3.11- et akkor van értelme, a desktop is jobban néz ki több színnel. Fotó is, mondjuk lassú, a kirajzolásra váni kell. Valamint CRT- n a nem beállítható képfrissítés miatt (60Hz), zavaróan villog a Trident, LCD- n jó, ha a kártya noninterlaced- re van jumperelve. Van néhány video, melynek a képfrissítése 3.11 alatt is beállítható, azok még elfogadhatóak CRT- n is.
-
Spec
őstag
válasz
quailstorm #55866 üzenetére
-
Spec
őstag
válasz
quailstorm #55866 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #55701 üzenetére
Acsi, amit en teszteltem mt32on az tamogatja azt. Tehat nem rakuldtem a midi porton keresztul, hanem rendesen szolal meg rajta. Sc55 detto... csak ott hasznaltam, ahol sc vagy gmidi tamogatasa van. Van olyan jatek amelyik mindkettot tamogatja, ott azert szerepel mindketto.
A monkey island csak mt32ot tamogat, a doom es duke pedig nem tamogatja azt. Szoval nem borzaszto rajta, hanem szimplan nincs tamogatasa, meg jo, hogy szarul szol (az sc55 mt32 emulaciojarol inkabb ne beszeljunk, mert hullamtablaval nem lehet mt32ot emulalni).
-
válasz
quailstorm #55701 üzenetére
"Szerintem mindent azon kell hallgatni, amire tervezték."
Pontosan. A zenével megbízott illető többnyire egyetlen hardverre komponál, a többire pedig portoltak. Már akkor is. Így lehet hogy a Dune például Adlib Gold-al szól a legjobban (Stéphane Picq kente-vágta a Yamaha megoldását), Sierra felsorakozott a Roland MT-32 mögé az összes játékukkal, illetve a Silicon & Synapse General MIDI-ben utazott, egy kivételtől eltekintve (ott valószínűleg mást bíztak meg a játék zenéjével).
-
Bile Demon
őstag
válasz
quailstorm #55493 üzenetére
Kipróbáltam a ZDOOM-ot. Azzal mindig szól, mármint az AWE (620)-at választva.
A DOS ablakból is mindig jók a progik.Mostmár csak Win-es MIDI lejátszás ami nem megy normálisan.
Se Winamppal, se Windows Media Playerrel, se a Creative MIDI playerrel.Feltelepítettem az AWE64 value CD teljes tartalmát.
Az eddgi 3 eszköz:
AWE Midi Synth (620)
AWE Midi out (330)
Creative Music Synth (220))mellé lett még két új eszköz:
SoundFont MIDI Router (ez lett az alapértelmezett)
WaveSynth/WG MIDIAz utóbbi az mindig szól, nem is olyan rosszul.
A SoundFontos az újraindítás után többnyire megy, aztán amikor átváltottam utána az AWE (620)-ra, az nem szólt és utána már a SoundFont routeres se, sőt ha az FM-re váltok, akkor az se szól.Ezek után elindítom a DOS ablakból a DOOM-ot, az OK, és a ZDOOM is.
Tehát passz. Majd visszatérek rá valamikor. -
arn
félisten
válasz
quailstorm #55493 üzenetére
az awe64 fmje meg szornyubb...
keress igazi opl3at.
-
Bile Demon
őstag
válasz
quailstorm #55463 üzenetére
Tettem fel valami régi Winampot 5.24. ez többé kevésbé működött, de random módon runtime errorral kilép. Ezután feltettem a 2.95-öst, ami legalább stabil.
Alapból a MIDI mapper a MIDI kimenete.
A MIDI mapper alatt azt érti, amit ott a Multimedia/MIDI alatt választok?
A Multimedia/MIDI alatt ha a AWE64 MIDI Synth (620)-at választottam akkor tök süket.
A Creative Music Synth (220)-al szól és FM hangnak tűnik.Ha a Winampot kimenetet átteszem MIDI mapperről az AWE64 Synth-re, akkor volt, hogy szólt és akkor elég jól, de most pl. nem tudom reprodukálni...
-
válasz
quailstorm #55433 üzenetére
Szép !, egy ilyen kis kártyától.
DVI>HDMI- hez : különleges eszközöket nem próbáltam de a DVI(D)>HDMI átalakítás megy nálam monitorra és tévére is. Tévére 3 szgép csatlakozik, vagy direktben HDMI>HDMI vagy DVI>HDMI átalakítóval (már amelyik videon nincs HDMI kimenet, pld GTX285). Monitorra egy HDMI>HDMI + egy DVI>DVI vagy egy HDMI>DVI vs DVI>HMI megy tehát vica-versa működnek. Összesen tehát 5 szgép + 1 retro a monitor DSub csatijára. Tévé és monitor esetén is maradtam a FHD mellett, 4K- ra váltásnál szopacs, lehet hogy a verzió miatt az összes kábelemet le kéne cserélni, meg nekem elegendő a FHD, nem kell a 4K, a régi/alacsonyabb videomódok is problémásak lehetnek talán.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #55438 üzenetére
Értem!
Egy DVI-D kábel kellene +HDMI 1.3-2.0 adapter hozzá, boldoguljon mindennel. Monitor és Orange Pi Arm -es megoldásokhoz és és hasonló Amlogic Media Box-okhoz, valamint Atom Sejt lapokhoz. -
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #55430 üzenetére
Majd megpróbálom, a american mcgee's alice játékot próbáltam 1280x1024-ben.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #55424 üzenetére
Ez most PCMCIA?
-
válasz
quailstorm #55400 üzenetére
Attól is kiütést kapok. Egyik csoportban túl PC-s vagyok (Addjuk még hozzű még ide a guminős poént is) itt meg túl 8 bites. Miért kell bármilyen témát legyen az a milyen IC-k vannak, miért zajosodik a Voodoo adott tipusa vagy milyen újabb különleges hűtő került elő.
DBob: A retropie is. A félreérthető megjegyzésekre mostanában harapok. Azzal, hogy megemlítetted már fel is dobtad a labdát. Engem pl. nem izgatnek fel a különféle SLI vodoo2 vs. TNT dolgok. Elolvasom, de minek emlegessem fel őket? Lehet két év múlva jól jön nekem is.
A párásodás nem okoz gondot amikor kiviszi az ember. Visszafele is csak akkor, ha nincs eleget pihentetve. Egy éjszaka nagyjából elég.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #55380 üzenetére
Azt kezdtem el telepíteni, kell az usb.
Egyébként a Bios-ban W98/Win2000-et ír... na az utóbbit már erős túlzásnak érzem.
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm #55359 üzenetére
Iday még hányszor kell leírni
.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #55335 üzenetére
Köszi és arn-nek is.
Dos-os játékok, ami eszembe jut éppen, ha elkap egy nosztalgia hullám, de ezek amik többször is mennek:
Foci: Sensible World of Soccer SWOS (Amigán is király volt, ha nem jobb)
Stratégia: Dune, Warlods 1-2.
Szimlátor: Formula One Grand Prix (MicroProse), Captain Blood -
arn
félisten
válasz
quailstorm #55335 üzenetére
szolni szol az adlib
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #55337 üzenetére
Több mint egy éve kezdte, hogy pár mp-re elment a kép, mondjuk havonta egyszer, Win hibaüzenet, hogy a nvidia bla-bla nem áll készen. Most már ott tart, hogy 5 percenként kikapcsol és egyből vissza.
-
válasz
quailstorm #55099 üzenetére
Sőt az 5.1- esekből az SB0100 és a 0220 drivere is különbözik. Hogy még érdekesebb legyen a 0220- asnak vannak alverziói is, melyek nem kompatibilisek egymással. A 4.0- sok általában mind mennek egy bizonyos késői driverrel, de a verzióját megnem mondom most fejből, el van téve a CD.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #55099 üzenetére
Benne van a modellszámuk a telepítő cd manualjában.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54929 üzenetére
HD4670-et-et kicsit túlzásnak érzem, hacsaknem magas felbontás, és/vagy minőségi élsimítás a cél. Kérdés a lap is mert nagyok a difik.
Én is csak azért akarok alacsony TDP-s VGA-t mellé, mert nem akarom nyúzni a régi tápjaimat, valamint a retro game-khez elég is.
-
válasz
quailstorm #54816 üzenetére
Az Abit is hulladék volt még az MX- ben is. Jött kettő kék nyákos Abit MX, megnézem majd, még nem próbáltam ki egyiket sem. Elvileg az újjabb LCD- imen jó képet kell hogy produkáljanak, de ha gond van azokon is látszani fog sztem. Driver ide vagy oda, a TNT- nél valami nagyon nem kóser, semmi pénzért nem kellene, bár már nem is nagyon lehet kapni.
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #54685 üzenetére
Én nekem tetszett mivel kicsi, kompakt. Én meg szeretem a kisebb házakat, több gép férhet el
-
laskr99
addikt
válasz
quailstorm #54682 üzenetére
Akkor gondolom a P3-nak szánt házat se lakjam be amivel kaptam.
-
SP4C3
veterán
válasz
quailstorm #54682 üzenetére
Nálunk is volt ilyen kialakítású ház. Egy Pentium D 805 döglődött alatta. Valamiért fele olyan hangos lett, amikor "víz-szintes tápos" házat kapott, és ott is kb 2 cm volt a magas-bordás intel gyári hűtő és a táp között.
Ebben még az a legszebb, ha a táp és a cpu venti két ellentétes irányba húzzák a levegőt...
-
HSNet
aktív tag
válasz
quailstorm #54653 üzenetére
Amikor új volt, akkor nekem a 650-es (később szénné húzott) durci mellett TNT 2 Pro volt, pénzelfogyás miatt, de ott már a kártya volt a szűk keresztmetszet. Időben akkoriban (korai, SD-s Socket A/ kései nem Tua P3) a Gef 256/Gef 2 volt már az aktuális vas. Időben akkori az első Radeon széria is (inc Rad 7200/7500, a Rad 7000-et kerüld el).
Én Gef 2-t (esetleg Gef 2 MX 400-at), Gef 4 MX-et, vagy Radeon 7500/7200-öt tennék mellé.
Ha meg különlegességre vágysz, akkor Kyro II-t -
The DJ
addikt
válasz
quailstorm #54474 üzenetére
Ebayről rendeltem már többször 60GB-os IDE noti HDD pakkor lot-ban (azaz több darab egyszerre, általában 10-20). Árban jóval olcsóbbra jött ki darabja, mint itthon bárhol és mind hibátlan volt minimális üzemidővel, alaposan csomagolva, szóval bátran lehet próbálkozni vele. Gondolom ugyanez igaz Aliexpressre is.
-
Laraxior
titán
válasz
quailstorm #54466 üzenetére
Szabad egy rossebet. A csajom is onnan vett egy külső Samsung HDD-t.
Kerregett mint az állat, szétszedtem, kiderült, hogy csak a ház Samsung, a winyora ótvarul volt ráragasztva a Samsung matrica. Egyedül a háznak, meg a kábelnek lehetett hasznát venni. -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #54470 üzenetére
Most nem tudok sahátot, de nemrég adtam el 2db régi hibás laptopot hdd-vel 3k-ért.
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #54466 üzenetére
Szerintem ennyiért itthon is van.
Én 1000ft-ért szórom a 40-80GB-os 100/100 hdd-ket.
Ifaz az 3.5-ös -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54348 üzenetére
Szintetikus tesztet nem ismerek ilyet.
Az Intel HT-t és utasítás készleteket ahogy nézem a Bios-ban nem tudom letiltani.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54348 üzenetére
A magokat (Pae) és HT-t mindkét rendszer használja rendesen. Az Intel HT-knél volt régebben valami, hogy hibát/lassulást okozhat ez, de nekem úgy rémlik csak valami szerver alkalmazásoknál.
Utasításkészletben ami számíthat is, az Atom rendelkezik ezzel pluszban, a C2D nem ismeri: Supplemental Streaming SIMD Extensions 3 (SSSE3)
A C2D pedig ezzel pluszban, az Atum nem ismeri: Intel virtualization (VT-x) -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54345 üzenetére
A videó a linux-on jobb a böngészés win-en.
Használt appok: Smplayer, Vlc, Kodi, (MPC-HC) formátum h.264 (gyengébb minőségű youtube video)
Böngésző: chrome, ff. -
válasz
quailstorm #54277 üzenetére
Én is nyomtam ilyeneket régebben, a rossz lapok voltak a városok, és csatáztak egymással aztán ha valamelyik találatot kapott, akkor azt a részt meggyújtottam
-
válasz
quailstorm #54180 üzenetére
ahha, tehát akkor ez olyan int az S3 Savage 2000 DX7-es supportja.. papír forma szerint tudja/tudta... aztán mégis tiltásra került
Más: láttatok már olyant hogy egy SCSI kártya nem hajlandó Bootolni?
Van egy Adaptec kártyám, pöcc-röff floppy-ról is, HDD-ről is.. át teszem a HD-t FDD-t egy másik Adaptecr-re, a Floppy-ra azt mondja, hogy nincs.. a HDD-re me a szokásos "Non System disk, or Disk error"-t dob. -
Alpi.
addikt
válasz
quailstorm #54158 üzenetére
Volt szerencsém egy M9148-hoz Xp-vel. Mondjuk azt, hogy egyedi jelenség.
Multimonitoros része egyszerű és könnyen kezelhető, jó ötletekkel, de még dolgozhattak volna rajta.
Maga a vga egészen minőségi cucc, masszív kis kártya. -
válasz
quailstorm #54175 üzenetére
...Lehet van valami különbség az AGP és a PCIe között.. te AGP-set linkeltél ez a PCIe-s és itt DX8-at írnak..
-
válasz
quailstorm #54134 üzenetére
hmmm... Lehet indítok egy ilyen nyereményjátékot...
ez a Matrox G550 még DX8-as... megmertem volna esküdni, hogy egy PCI expresses FX5700-at nem nagyon lehetett volna alul múlni -
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #54137 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom Fluxbox/openbox-on még.
Közben úgy olvasom hogy az újabb Matrox-ok azért mennek Linux-xal, a régebbiek mindegyikből problémásak, amiknek még tré a Linux-os támogatása Savage 3D, Via Chrome. -
válasz
quailstorm #54148 üzenetére
Ja, hát az ablakkezelőből hívod, az pedig továbbadja a drivernek/hardvernek.
DOS alatt én még úgy tettem ki a képernyőre az ablakot hogy az alá kerülő képernyőtartalmat a system-ramba mentettem, az ablakból való kilépéskor pedig visszamásoltam a video-ramba a mentett területet.
-
válasz
quailstorm #54145 üzenetére
Azt nemtom én sem hogy Linux/Win98 alatt hogy operál. Win98 alatt gyanítom hogy CPU/Video is kell neki. Ha a video-ramban váltogatja a takart pixeleket, kell akkor is a CPU erő mert átmegy rajta a pixel tömb { XxYx16} vagy 24bit színmélység info. Ha nincs elég video-ram akkor meg az alaplapi ramon keresztül még lassúbb.
#54146: a driver előregyártott objektumokkal a célhardver felépítésének figyelembevételével könnyíti a programozást, pld a fenti ablakmozgatást nem kell leprogramozni részletesen, csak meg kell hívni az előregyártott elemet a megfelelő paraméterekkel.
-
válasz
quailstorm #54143 üzenetére
Persze gyenge hardveren nem érdemes a csicsákat beállítgatni, a 98 is alapból offba teszi, de egy 4MB- os Virge kártyán is jól megy már az ablaktartalom mozgatása.
-
válasz
quailstorm #54141 üzenetére
A Win98- ban be lehet állítani hogy ne csak a keretet, hanem az egész ablaktartalmat mozgassa áthelyezéskor.
-
törölt tag
válasz
ott a jwm is ami marha ronda, cserébe egészen svájci bicska valami és 4mb ramot fogyaszt üresjáratban.
-
válasz
"Nem Radeon és nem GeForce-tól sokat ne várj Linux alatt (+GMA900 és up)"
Nem tudom ezt mire alapozod, teljesen megfelelő az Intel HD integrált GPU-k támogatása Linux alól.
Minden megy vele, aminek mennie kell, beleértve a videólejátszás gyorsítását, illetve a játékokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest