- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
jokeph #62221 üzenetére
Ati driverekről nem tudok mint nyilatkozni. Nekem még win98-2000 vonalon elment a kedvem at ati-tól, mert folyton driver gondok voltak. Akkoriban mintha egyszerűen nem tudtak volna drivert írni. Aztán nagyon hamar nvidia lett a kényelmes. Ott nem kellett figyelni melyik kártyához melyik kiadott verzió lesz jó.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
jokeph #62207 üzenetére
Laposmaxtor failure ratejével sem büszkélkednék el. Viszont tény és való hogy a kevenc vinyóm. Dee vagy imádják az emberek, vagy gyűlölik. van róla egy régi Logoutos írásom, amit vagy 5 éve írtam.
2TB-os WD Black van a gépemben, és van egy 1800+ órás 100/100-as WD Raptorom (WD800ADFD)
-
válasz
jokeph #62207 üzenetére
A WD azért került a fake listámba mert - 320 WD Scorpio laptopban gar után közvetlen pusztult, 1TB WD Blue desktopban szintén gar után, 1.5 TB WD Green viszont garancia alatt, ezt kicserélték egy módosított firmwares verzióra, mely már nem parkolásmániás, így műkszik még. A WD sajnos túlzásba vitte az energiatakarékos módot.
-
Frawly
veterán
válasz
jokeph #62197 üzenetére
Nem feltétlen kell 3,6 GB RAM. Ha több eszköz is van benne, meg egy 1-2 giga VRAM-os videókártya, akkor az is a 4 gigás címtérből vesz el, és mehet a 32 biten használható memóriamennyiség 3 GB alá is. Megérheti kísérletezni a 64 bites XP-vel, bár lehet lesznek dolgok, amik csak reszeléssel futnak rajta.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
flymi
addikt
válasz
jokeph #61985 üzenetére
Arra mán lecsaptam, csak visszajelzésre várok.
Kell a gyűjtibe.
Elég nehéz ügy rendes, értelmes cpu hűtőt találni 478-ra, pláne nekem aki már hanyagolja a kommerszebb darabokat és csak a különlegességekre vadászik. Zalmanok gyakrabban kerülnek a piacra, felfogatások meglétére kell fjgyelni.
P4 3ghz feletti példányokat tényleg ritkán találni és az áruk is szépen bebetonozódott, EE-t meg mission impossible beszerezni.
Nekem mákom van, mert raktároztam 3db 3.4ghz presit. Az egyik a fentebb említett Giga tesztlapban ketyeg. -
-
törölt tag
válasz
jokeph #61925 üzenetére
Most megnéztem, rosszul mondtam, nem 36GB-os, hanem 18GB-os HDD volt benne. (Van itthon egy ilyen, ezzel kevertem össze)
Ilyen HDD volt benne, ilyen adapter és ilyen vezérlő.
Igazából csak arra gondoltam, hogy mivel egy mag van összesen, lehet nem ártana az scsi, hogy lemezműveletnél ne terheljem feleslegesen a cpu-t. Van itthon scsi CD-RW és DVD-ROM is, azt egy másik kábelra szintén rákötném és az IDE portot nem használnám. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #61911 üzenetére
A 3570k-ba most az Alpenföhn Brocken 3 Black Edition és a Ben Nevis Advanced Black között nem tudok dönteni. Az előbbi jobban tetszik formára, míg az utóbbi olcsóbb, a procihoz is bőven elég és a ventilátorát sem kellene cserélni fekete-fehérre, mivel a ház belsejénél ragaszkodom ehhez a két színhez.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
jokeph #61911 üzenetére
Én pont a levegő mozgás miatt döntöttem úgy, hogy ebbe a házba rakom az 1366-ot, főleg hogy 4évig használtam annó egy hasonlót, és tudom mennyire képes melegedni az északi híd. Így viszont vinyó meg ssd is hűtve van, és az alaplapra is megy a szellő, szóval a szenzor értékeket nézve, nem is bántam meg a döntést.
Gondolkoztam én is a kompakt vízhűtésen, de a hátul 100-as vagy 80-as lyuk távolságok vannak, pontosan nem tudom, még nem mértem meg, a vízhűtés meg 120-as sajnos.(#61912) arn: Én is két választás elé állítottam magam, hogy legyen valami 2007-2008-as csúcs vas, vagy 775 csúcs, de időközben rájöttem, hogy QX-et szerezni értelmes áron lehetettlen, én meg annyi pénzt nem adok ki érte, amikor a xeon ugyan azt tudja, csak nem szorzózár mentes, ami meg engem annyira nem érdekel, mert fsb emeléssel amúgy is többre megyek, ha úgy növelem az órajelt, mintha csak a szorzót pöckölgetem. 8800GTX-et is próbáltam szerezni, de működő nem volt emberi áron, amit meg vettem egyet, nagyjából fél órát ment, aztán megdöglött, látszott hogy sütve volt miután szétszedtem. Első alkalom, hogy mellé nyúltam, de van ilyen. Így aztán letettem arról is és mivel flymi-től jött egy 6990 és egy GTX 295, így úgy voltam vele, hogy a 295 mehet bele a 775-be, még nagyjából belefér abba a korszakba.
Ramokból meg volt egy valaggal, mert melóba selejteztünk, és ilyen fasza ramok voltak a barbone gépekben.SSD is adva volt, nem akartam kerregős vinyóra rendszert rakni.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
jokeph #61909 üzenetére
Hát, elsőre nekem egy batár nagy hűtő akart belemenni, de nem lehetett rátenni az oldalát, mert az oldalsó ventilátor kerete ugye bent van, ami 2cm-ert levesz a belső térből pont ott, ahol a proci hűtő van.
Megpóbálom megmérni. Végülis nem bántam meg, mert annó az első 1366-osom is ugyan ez a hűtő volt 2009-ben. Hála ennek meg a háznak 60 fok folé nem nagyon mennek a magok terhelés alatt sem. -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #61900 üzenetére
Van még egy Gigabyte Z97-HD3 lapom 4150-el, de ahhoz drágának tartottam megvenni az 50-70ezres 4790k-t. Inkább visszaléptem egy generációt egy olcsóbb, de közel olyan erős procira és jobb lapra és a különbözetből vettem egy szép minőségi házikót.
Na meg ha mégis megveszem a 4. generáció csúcsprociját, akkor ahhoz már a videokártyáim is nagyon gyengék lettek volna. Így is azok...
Mind1...jó ez így.
(#61896) arn
Nagyon szép összeállítás ez így. Lassan már nálam is alakul a rend.
Szeretnék nemsokára 22"-ról 27"-os monitorra váltani, ami már legalább full hd. Milyet ajánlanátok, vagy mire érdemes figyelnem a vételkor, hogy a régi DOS alapú gépeimet is tudjam használni róla? -
Ranagol_5
senior tag
válasz
jokeph #61890 üzenetére
Öcsém gépében van kínai lap, valami shenzen x79, de iszonyú válogatós a ramokra. 3 vagy 4 fajta különböző márkát próbáltunk ki, mire találtunk úgy 4db 4GB-osat, amit meg is evett.
A vicc az volt, hogy 4db egyforma kingston-al nem ment, a windows folyton elhasalt, memtest fasza volt. Szóval most 2pár kingston meg 2pár hynix van benne, így már megy a quad channel hibátlanul.
A még nagyobb vicc az, hogy előtte meg 4db 2GB-os kingston volt benne, azzal meg gond nélkül ment. -
válasz
jokeph #61830 üzenetére
Azért 64 > 128- ra érezhetően gyorsult. 512 felett meg rosál, bár az utolsó receptet még nem próbáltam ki - a Német .dll- t. 512 meg pld egy Tua mellé kell (815 amúgyis csak 512- őt kezel, VIA mellé lehet 1.5G- át tenni), 98 alatt fut még az UT2004 is, annak meg nem árt.
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #61689 üzenetére
Sajnos semmi... 3 driver verzió van hozzá, az eredmény mindnél ugyanaz, BIOS-ban a memóriák időzítését CL9-ről 10-re állítottam, ahogy DarthSun ajánlotta, de sajnos azzal is ugyanúgy fagy.
Ha tényleg a PCI-E sebessége a nyomora, azzal gondolom nem lehet mit csinálni.
Pedig amíg megy a 3DMark teszt, addig szemmel láthatóan sokkal gyorsabb, mint egy kártyával.
Próbaként még megpróbálok a rendszergazdánktól kölcsönkérni 16Gb Ramot, hátha azzal menni fog.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
válasz
jokeph #61595 üzenetére
Na akkor lehet kifullozom ha lesz rá időm, bár a sarokban van még egy C64 gyári monitorral az valahogy jobban érdekelne.
Durva de nem volt még sokáig s478-asom, leszámítva két szürke soltek lapot de azok havernál vannak. és sosem raktam össze őket konfigba. Annak is története van, szeretett volna egy különleges színű lapot és szereztem neki egyet mondtam hogy ritka vigyázon rá. Erre kitörte az AGP-t, namondom akkor kapsz egy másikat.
Ma lehet bekapcsolom mert le kell mentenem mindent róla. Tervezői gépnek használták, ezer éves Autocad ment rajta Windows XP-vel. (Ryzen 2200G, 8gb ram, 256 ssd váltja le)
Kidobni nem fogom, ha nem kell akkor felajánlom itt a topikba ingyen. -
arn
félisten
válasz
jokeph #61520 üzenetére
Marmint ugy erted meg nem volt rajta...
bar ez lehet epp a trinitronok sajatossaga, es vmi hasonlo meretu shadow mask monitor jobb lenne erre a celra. Utana kell meg olvasnom, de a vogonson kimondottan a 14-15os monitorokat szeretik dos alatt.
Lcdn ezt siman lehetne emulalni a capturekartyaval.
-
Tim82
félisten
válasz
jokeph #61479 üzenetére
Megerősítem, hogy Win 10-nek biztosan nem gond a 3 mag kezelése (én mondjuk Win 7-tel sem tapasztaltam semmi problémát).
Két konfiggal is tesztelve:
- Phenom II X2 555 (3. mag feloldható volt, 4. mag nem) + Asus M5A78L-M/USB3 (Win 7, Win 10)
- Athlon II X3 445 + HP DC5850 SFF brand gép (ez csak Win 10-zel volt próbálva, illetve azóta is használatban, úgy másfél éve - a tulaja eddig nem panaszkodott) -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #61192 üzenetére
Pont a házon agyalok.
Lehet faragok szabadon álló 45 fokos alaplap tartót mögé dugott táppal, fogantyúval.Vagy olyan ablakos ház kell, ami belül fehér vagy fekete (esetleg festeni)
Sajnos az AMD zalman hűtőm zöld ledesAzt pirosra kellene színesíteni (zöld ledre kék körömlakk??)
Brutális lesz az x1900xtx cf konfiggal -
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #61157 üzenetére
Én is csak hallottam róla, mert sosem volt ilyenem, mostanáig.
Arra emlékszem, hogy nagy pánikot keltettek annó, hogy le fog állni minden, mert a gépek nem tudják értelmezni a 2000-es évet és vegyen mindenki ilyen kártyát. Aztán a világvége elmaradt... kiderült, hogy a gépek nagy része mégis tudta értelmezni, kiegészítő kártya nélkül is.
-
-
válasz
jokeph #61094 üzenetére
Érdekes ez a ram kérdés. A Phenom-II mellett a J&A kínai ramok is tökéletesnek tűntek, de voltak rejtélyes hibák (pld a KMPlayer leállt vagy kifagyott néha). Kicseréltem 2400- as GSkillekre, azóta nincs ilyen. Pedig a J&A is hiba nélkül vette a MemTest- et és a 3DMark- okat. Lehet gagyibb chip, vagy nem szereti az a lap (inkább az utóbbira tippelek), majd kipróbálom az FX mellett is, most a fiókban pihennek. Az FX mellett az 1866- osok most 1977- en mennek.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
jokeph #61087 üzenetére
Ocsemnek is x79-es kinai lapja van, valami shenzen vagy mi az isten a "markaja", az pl kicsinalt mar idegileg azzal, hogy a 4GB-os modulokbol a 4 egyformat nem hajlando windows alatt hiba mentesen hajtani. Memtesten siman elmegy napokig hiba nelkul, windows alatt meg kilovi a gepet, mint egy urhajot.
-
N_A_S
veterán
válasz
jokeph #60885 üzenetére
Csaknem ADATA Vitesta ramok voltak? Én ezután átnyergeltem Abit AN8 + A64 Venicere, majd San Diego-ra, amihez már volt jóféle DFI LanParty NF4 Ultra-D is
Ezekben az időkben asszem a menő tuning ramok, a D43-as Hynix-ok voltak, meg talán a D5-ösök, vagy Samu TCCC.
Tápot megpróbálok vadászni aprón, valami régebbi FSP-t, vagy hasonlót, de 5K-nál nem szánok rá többet.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #60728 üzenetére
Nekem valahogy a P35-el soha nem sikerült "combos" dolgokat elérnem. Pl régen q6600 g0 egy Abit IP35-el nem ment 2.8GHz fölé. A legjobbak most nálam az nforce 790i *evfa ftw* és a P45.
De még a régi ASUS 975-ös lapomban is 3.4GHz-en megy egy itt ha-n vett q6700 szinte alapfeszen. 3.6+ GHz-en kezdődik a combosodás, a 4GHz már korrekt léggel. -
válasz
jokeph #60524 üzenetére
De ez butaság, mert ha működő gépet lekapcsolok akkor mi oka lenne, hogy ne kapcsolhassam vissza? Szimpla konstrukciós érdekesség. A vezérlő IC tápfeszültséget két úton kapja. Ha már működik a táp, akkor ugye saját magát látja el táppal. De amikor még nem megy, akkor egy thermistor-on keresztül kapja a tápot a bemeneti egyenirányított feszből leosztva. Amikor működik a táp, akkor ennek az ellenállása megemelkedik és leválasztja ezt az tápellátást. Amikor lekapcsolsz egy működő gépet, akkor ennek a kihülését kell megvárni. Simán lehetett volna ez egy tranzisztoros stabilizátor, vagy valami hasonló és akkor nem lenne ez az érdekesség.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #60265 üzenetére
Ha lemegy a memtest megnézem mi van.
Van belőle V3.3 meg V1.x revízós board: [link] [link]Sajna ezen linkek halottak. Ha V3.3, márpedig úgy emlékszem +-os akkor pont az a BIOS van fenn webarchive-ban, amiben már benne van a linkelt Celó 1.1GHz support. Wish me luck...
(#60266) arn: Második tudatos retro gépem volt, az első egy 1Ft-os vaterás szemét, amit 1,5 év volt összetákolni és most megint nem működik
Amptron mocsadék.
Ez a második meg valami 1500Ft volt egész korrekt gépházzal és 633-as celóval, ez 10 éve szolgál hiba nélkül. Mivel van rajta USB és szépen fut rajta az XP is meg a Linux is, ezért jó szolgálatot tett már sokszor. Kb mindent ebben teszteltem ami nem AGP ugyebár...***
Amúgy igen, tudom hogy a legalja. Viszont az alaplapi TNT2 miatt már marad, illeszkedik a minél rosszabb videokártyák gyűjteményébe.
***Merthogy eredetileg azt hittem, az alaplapi TNT2 M64 majd annyit tud, mint a rendes és majd milyen jó lesz nekem. Hát lóf....
Na azért van benne most a Radeon 7000... De lehet nézek bele egy T&L-es kártyát is bár a kínai FX5500 mocsok drága. 8500Ft.
-
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #60263 üzenetére
Coppermine az biztos, amit tud. 950-es Celó az benne van egy 2002-es BIOS frissítésben, ami nekem természetesen nincs fenn, 2001-es BIOS-om van...
Lehet jobban járok egy másik P3 géppel, ez meg marad így.
Ez Coppermine-nak néz ki, de valahogy nem hiszem, hogy menne... Bár ki tudja.
Ha megveszem és nem megy benne, tönkretehet bármit?
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
jokeph #60014 üzenetére
Ma lett hozzá egy i5 3570k.
Egy kicsit utánaolvasva meglepett, hogy milyen gyorsak ezek a procik.
(#60094) arn
Nekem egy Belinea 10 80 80 volt még pár éve, de sajnos elajándékoztam családon belül. Erre pár hét múlva eladták mert sokat fogyaszt...pedig ha tudom még vissza is vásároltam volna.
-
cbmfan
senior tag
válasz
jokeph #60016 üzenetére
jó neked
nekem meg fordítva, 600 MHz-es van brutál hűtéssel, dupla ventilátorral.
azzal tényleg szívás volt ha nem volt rendesen rögzítve a sínben (két kis darab radír jobb mint a műanyag pöcök amit adtak hozzá), főleg a noname kártyákkal. de pl. Asus S370-DL vagy Abit SlotKet átalakítókból az összes működött eddig amit találtam.
FOP32 és társai... kis nyomás és pattan is le proci sarka, bezzeg az összes csipkézett PIII működik.
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #59696 üzenetére
Beleneztem videoba, de alul a kommentekben is azt irtek, hogy csak enterprise preview verzioval mulodott ez a hack, illetve mashol is ugyanezt olvastam, hogy aktualis W10 verziokat mar semmikepp nem lehet raeroltetni nx bit nelkuli gepekre, vagy max ideiglenesen, ugy hogy minden ujrainditasnal manualisan eroltetni kell valami specko modu rendszerinditast.
Ezek nekem nem megoldasok, mert Faterek napi szintwn hasznalnak meg egy 3.4 GHz-es P4-et W7tel, de ahogy 2020-al W7 tamogatasa megszunik at kell majd allniuk W10re, deahogy nezem P4-el az mat semmikepp nem fog menni. Vascsere kell majd, hiaba elnek tul mindent ezek a HP 4 masinak
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph #59681 üzenetére
Kár.
Sajnos nem tudta pontosan megmondani, hogy mit csinált éppen, amikor megadta magát a lap. Valamit talán beállított a biosban és nem indult újra, majd megpróbált rá-flashelni (?) valami ilyesmi. Végül is úgy boltoltuk el a dolgot, hogy ha tényleg bioszos a probléma, akkor azt megoldom és küldök még lét, ha mégsem, akkor legfeljebb feldobom az apróra az OTES-t meg a hátlapot és kb. pénzemnél leszek én is.
-
arn
félisten
-
válasz
jokeph #59366 üzenetére
A 3DMarkok nem kedveznek az AMD- nek, persze egy erős procival már egész jó eredményt fut a 2001 is, de én csak Phenom-II + PCIe videoval tudok 50K fölé menni. Hétvégén megnézem hogy az új GSkill ramokkal, a Phenom-II@4GHz + GTX580- al mennyit megy. Eddig eredeti kínai ramok voltak benne.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #59281 üzenetére
"Elméletben ezek a legerősebb CPU-k, amiket támogat (no Core/Core2 széria):
Intel® Pentium® Extreme Edition Dual-Core with HT Technology - (3.20GHz,800MHz FSB,2MB Cache)
Intel® Pentium® D with Dual-Core Technology - Up to 840 (3.00GHz,800MHzFSB,2MBCache)
Intel® Pentium® 4 with HT Technology - Up to 670 (3.80GHz,800MHzFSB,2MBCache)"
Pentium 4 640 van benne
Jó lenne bele egy 670 vagy 840, de ha-n egy darab sincs -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #59283 üzenetére
Ezzel nem ok.
Kitömörítettem, floppyra feltettem sata drivert f6-al be is tölti, látja a hdd-t, formázza is, végigmegy a telepítés , majd induláskor újraindul, következő indításkor feljön a win nem indult el megfelelően majd felajánlja a safe mód stb-t, de egyikkel se indul el, hanem restart
Most kínomban win7 próba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elfelejtettem a film címét
- PlayStation 5
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest