- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fpeter84
senior tag
Igen azokban az időkben nagyot fejlődtek a tunerek - a nagy dög tekercsekből és rakás passzív alkatrészből összehordott nagy hangolóegység helyett egyetlen PLL alapú kis chipbe bele tudták tolni az egészet... [link] - az az apró kis ~3x3-as fekete pötty az egész tuner az USB és antenna csati között, és egyszerre analóg és digitális vevő is. Mellé kell még egy kvarc meg pár passzív alkatrész, az egész elfér 1-1.5 négyzetcentin és még árnyékoló kupak se kell neki mert már nem olyan érzékeny a zajosodásra... Az a bazinagy fekete tégla felette már a hangerősítő IC, külön dolog...
De hasonló fejlődésen mentek keresztül a GPS vevők is: a Sirf II vevő 2000 körül még 2db 4x4 centis szendvicsbe rakott kétoldalas nyákból állt össze, volt vagy 4 külön chip szétszórva egy nagycsomó passzív alkatrésszel körítve. A Sirf III generáció 2004 körül már ráfért egy 3x2 centis nyák egyetlen oldalára, egy nagyobb chip pár passzív alkatrésszel. A Sirf IV már csak azért ~1x1 centis, mert valahol a lábakat is el kell helyezni, de már régóta bele is integrálják az ARM procik szélébe, és kb pár tűhegynyi a mérete, passzív alkatrész meg alig kell köré pár... -
KROK640
nagyúr
Én meg mai napig nem nézek TV-t
Nos az amit 2009-ben láttam, színben olyasmi mint a 2005-ös, kinézetben mint a 2017-es, de leginkább 2010-es méret lehetett.
Fogalmam sincs milyen márkájú volt, 12 éve volt ... (uh, leírni is sok, mintha csak tegnap lett volna)TV tuneres VGA-n kívül volt 2004 körül rendes TV kártyám (ami még rendes nagy PCI-os egész kártyás cucc volt) kitaláltam, hogy majd szedegetem le TVből az érdekes filmeket vele, aztán egyrészt idő híján se nagyon foglalkoztam vele, másrészt hamar rájöttem, hogy az akkori tárhelykapacitásommal és gépemmel nem nagyon hiányzik nekem ez a TV rip gyártás ... 2005ben végül eladtam.
-
KROK640
nagyúr
Jha az én V3400TNTmen is ekkora nagy bumszli volt még a TV tuner. Akkoriban könnyű volt megállapítani, melyik kártyán van tuner és melyiken nincs?
nem véletléenül csodálkoztam mikor 2009-ben a munkahelyemen láttam, hogy egy pendrive méretű izé a TV kártya/tuner. Egyszerűen nem akarta, elhinni a főnkömnek, azt hittem szivat, szóval be is izzítottam, és akkor láttam, hogy ténylegVajon ma már mekkorák lennének a tunerek a kártyákon? (mondjuk túl sok értelmük nem lenne)
-
-
KROK640
nagyúr
Nekem 3 VIA alaplapom volt egymás után. Mind a három tragikus volt mind sebesség mind stabilitás terén. Kritikán aluliak voltak, rengeteg sok pronblémával. Ilyen úri huncutságok, hogy az AGP mondjuk csak 1×-esen megy 2× helyett már nem si játszottak.
- Fagy a gép?
- Csak naponta 4-5×
- Akkor jó, nem nyúlok hozzá mert teljesen jónak tekinthetőAz utolsó előtti VIA lapom (arra emlékszem a legjobban, és az volt a leghosszabb ideig mind közül, a 466-os Celeronnal) pl képtelen volt megoldani, hogy a belső 56K modem és a hangkártya egyidejűleg menjen a gépben. Tök mindegy melyik, melyik PCI slotban volt, tök mindegy meddig játszottam az IRQ-kkal, ha bent volt a modem, amint valami a hangkarihoz nyúlt, beakadt a hang 1-2mp-re majd kékhalál. De mindig, ezt üzembiztosan tudta. Ha kivettem a modemet akkor volt hang. (furcsa mód szeretett akkor is be-be akadni a hang, de nem volt utána kékhalál)
De annak a lapnak volt még egy olyan tulajdonsága is, hogy szerette menetközben eldobálni a HDD-ket, 2db 20GB-os HDDm volt, és igazi élmény volt, mikor Win98 vagy WinME alatt eldobta ötletszerűen az egyiket. Ha ez nem a rendszer HDD volt épp (akkor instant kékhalál) hanem a másik, akkor csak annyi történt, hogy a gép megfagyott 8-10mpre (miközben hatalmas kattanással lehetett hallani, hogy a HDD leállt) majd a gép visszatért a fagyásból, eltűntek a plusz meghajtók, és érdemes volt gyorsan menteni és leállítani, mert az ilyen után extrém instabil kezdett lenni.
De előfordult, hogy CD írást 1×-esen sem sikerült megugrania (pedig azt direkt egy winyóval csináltam) mert a 300kb/sec-et sem tudta stabilan nyújtani az író felé (akkoriban még az elrontás elleni védelmek sem voltak túl fejlettek), kb minden második lemez kuka volt.
Ráadásul mint írtam, kb 100MHZ-150MHZel gyengébbnek érződött a rendszer játékok alatt mint Inteles chipset esetén.Szóval azután úgy voltam vele, hogy soha többet VIA, nem érdekel kisprólok egy rendes Inteles lapra, de VIA-t mégegyszer nem. Intelhez tutira nem. A P4 alapú Celeronom már Intel chipsetes volt, utána jött egy KT400-as VIA ismét, AMDvel. Meg kell mondjam, hogy nagyon-nagyon sokat javultak addigra a VIA-s lapok, de még mindig gondom volt, hogy eldobálja a HDDket ha több van bekötve (pedig már teljesen másik HDD-k voltak), itt-ott akadtak apróbb stabilitási gondok, de már össze sem lehetet hasonlítani a korábbi lappal, egész jó volt ahhoz képest hogy VIA. Míg meg nem láttam egy NForce 2-t, utána nem sokkal már nekem is NForce 2 chipsetes ASUS alaplapom volt.
(Később a KT880 chipset idejében láttam még VIA lapokat, de úgy emlékszem azok is elmaradtak az NForce2vel szemben) -
A korabeli olcsó alkatrészek+az akkori driverekkel valóban voltak gondok, bár be lehetett lőni azért akkoriban is.
P1/P1MMX : ha megvan a szoftveres set (későbbi driverek)+a jó vas - atomstabil, csak sokan nem tudják rendesen belőni, rámondják hogy instabil és/vagy hamar feladják. Most tettem ki blogként (nem vártam a címlapos megjelenésre, mert az még hosszú idő lett volna), elég hosszú teszt, jól tükrözi hogy az S7/SS7 is eléggé stabil. Valamint sok urban-legend evvel a teszttel is cáfolva, ha átolvasod, tisztán látszik a sok köztudatban keringő téves nézet pontosítása, hiteles képmentésekkel, adatokkal alátámasztva.
P-II/Slot1/BX : ott meg szó sem volt soha instabilitásról, a valaha is létezett legstabilabb alap a BX, retroként ma is, az még rosszul telepítve is
megy rendületlenül, hiba nélkül. Mondjuk nálam jól lett telepítve mindegyik, itt egy teszt, Katmai vs K6-III+, jól reprezentálja az SS7 és a BX stabilitását. Igaz hogy a Katmai már 500 MHz- en is nyer, de ebből a szempontból ez nem lényeg, az S7-SS7 is jó kis rendszer azért.
-
balintka
addikt
Köszönöm mindegyikőtöknek a választ, akkor nem veszem meg az Abit VH6T-t, az még az A-s chipset. Keresgélek tovább ST6-ot, TUSL2-C-t.
Nem kell sem 512-nél több, sem ISA slot, P3 Tualatinhoz még az 1 gigának se látom sok értelmét. Amihez már annyi kéne, ahhoz a proci lesz kevés úgyis...
-
balintka
addikt
Én most építettem retro gépet direkt 3dfx miatt, pont az ellenkezőjét gondolom. Elégedett vagyok a V3 3000-el, nem kell mellé 2D kártya, nincs képminőség romlás az átkötő kábel miatt. Nagyobb felbontásban (1024.ben mindenképp) is meggyőző a sebessége. Van még V3 2000 és Banshee is, de ez a 3000 jobban tetszik.
Azért szeretnék egyszer egy SLI-t is, mert van több AGP-s kártyám, meg kímélném a V3 3000-et.
-
-
-
Nem az agpvel volt a gond (mivel pcie-pci-agp adaptert használtam meg a voodoo3 nem is igazi agp kari) hanem hogy a 64 biteshez kell wddm driver, csak a win7 eszi meg az xpdm drivert. [link]
Voodoo1 meg nem videókártya ezért nem követelmény a wddm csak 64bites driver kell. -
fpeter84
senior tag
W10 alatt úgynézem tökéletes a SATA kártya, úgyhogy a 98-as hiba is valószínűleg a problémás erőforrás kezeléshez köthető... [kép]
Egyre inkább affelé tolódok, hogy kerítek egy Asus PCI-os lapot én is - úgyis kevés a 2 PCI a PCI2-32VIA adapterrel együtt is annak fényében, hogy hang és SATA kártyát is kéne dugni a gépbe ahhoz hogy jó legyen... Voodoo-t próbáltál az alaplapi ASM PCI slotokban? Amilyen bolond ára van most ismét a bánya cuccoknak, a H81 BTC lap árából kapok kettő okosabbat is -
Konkrétan dosos, némelyik régebbi game, 133FSB- vel rosáltak mint a huzat (fagyás, nem indulás, képhiba, stb), 66- on meg minden gond nélkül futnak, némelyik 100- on is jó. Nekem abszolúte nem gond, mert a VH6T FSB- je BIOS- ból állítható (meg a 815- ösök is), úgyhogy egy reboot aztán csókolom...
-
Socket462 (Asus csúcslap) esetén próbáltam mindenféle módszert, amit láttam netes toolokban. Mondjuk pontosan nem emléxem a kapcsolókra. Alternatív EMS kezelőket is nézegettem. Majd kipróbálom az Általad javasoltakat is.
Tényállás volt (van), mos pihen a gép, sokára lesz előszedve - más projektek vannak műsoron :
- 640k-1024k kozott : DOS memlista jelez több szabad blokkot, string nélkül, de nem használható
- amiatt kéne használni, mert Live van benne, kéne a DOSDrivers hang, az meg csak EMS- el megy
- az EMS ablak nem állítható be, vagy mi a túró üzenet, valami ilyesmi...
- alternatív EMS kezelő nem dob hibát, lefut, betöltődik, de hatástalan
- UMB- be feltölteni alig lehet, 640- ből a maradék katasztrófa kevés
Ugyanezen setelés Intellel, P4P800+Prescott, kifogástalan, ami fenti failed, ott mind megy, mindenféle varia nélkül a DOS konvencionális meghajtóival. Mondjuk annyi szabad konvencionális RAM nincs mint pld a VH6T vagy BE6 lappal, de szépen használható, Live megy rendesen DOS alatt is...és...4GHz- en futó DOS- ról beszélünk itt már, meg Win98SE van még a gépen, az is tökéletes, tehát a túl magas órajel+Win98 rosálás urban-legend. -
fpeter84
senior tag
Hát ez sem adja magát könnyen
Bedugtam a SiL 3512 kártyát az adapterrel, kipróbáltam 3 IDE BIOS verzióval is (4.3.70, 4.3.84, 4.5.02), driverből is 3-at próbáltam (1.3.61.0, 1.3.64.0, 1.3.68.2), és csak ugyanaz: [kép]
Ha ennek ellenére rádugom az SSD-t, akkor a EFI látja, ki tudom választani mint boot eszközt, el is indul a boot, bevillan a színes 98 képernyő, picit gondolkodik, majd ebbe fut: [kép] -
fpeter84
senior tag
Igazad van a buszokkal, a híd az 1-es, a voodoo már 2-es buszon van: [kép] [kép]
De nem azzal volt az alap probléma hogy nem települt fel, hanem hogy már az eszközkezelőben sem volt semmi nyomuk, nem volt mit telepíteni, amíg nem /p i -vel telepítettem a 98-at - nem volt semmi PCI-al kapcsolatos a system rovatban, és semmi ismeretlen eszköz... És nem csak ezek nem voltak, hanem az alaplapi hangkártya, hálókártya stb ezeknek sem volt nyoma... Így az i kapcsolóval tökéletesen feltelepült a V2 - a vintage3d.org archivumából szedtem le - tehát ez a verzió tolerálja ha a sokadik buszra kerül a kártya...
Sajnos a 8600GT nem megy a lentebb javasolt hekkelt 98 driverrel - windows protection error - úgyhogy kerítenem kell valami 5-6000-es kártyát
Közben a kezembe került a SATA kártya is, egy SiL3152 chip van rajta - már találtam hozzá IDE BIOS-t meg 98 drivert is. A 98 telepítőbe valahogyan bele kell integrálni a driverét, mint XP/7 stb esetén? -
fpeter84
senior tag
Igen, nem kizárt hogy a PCI slotjai miatt kapott a BIOS-a jobb támogatást hozzá - illetve mivel az enyémeken nincsen PCI, ezért nagyjából kihagyták a támogatását...
A dupla kártyádon Pericom PI7C9X chip lesz valószínűleg
Nézegetem az MSI lap BIOS-át, de tartok tőle ennél többet nem tehetek az USB élesztés érdekében, ha így nem megy akkor nem is fog: [kép] és hasonló a helyzet a SATA-val is: IDE módba van rakva AHCI helyett, ennél közelebb ezzel se juthatok... [kép] USB billentyűzet és egér megy, más nem...
#75246 DarthSunIgen, valami 5-6000-es nV kell nekem is, mert ezekből van már PCIe, és van még 98 drivere... Ugyan van régről egy Giga 6600GT-m amit valaha úgy raktam el hogy jó volt de most 3 alaplapban se kép, se hang. Meg van egy Leadtek 6200TC-m is de picit katasztrofális szegény képe [kép]
Most az a koncepcióm, hogy szeretném a létező leg erősebb konfigot alárakni a V2 sli-nek amit csak sikerül - ésszerű keretek között: Z97 van (bár beteg, de itt mindegy), i5 4690K 4GHz-en van - azt a részét kell már csak megoldani, hogy legyen voodoo, legyen hang, legyen tánc
Ha a vidkártya kérdés megoldódik és gyorsul vele a V2, akkor rendelek majd egy ilyen hangkártyát - ennek van 98 drivere is: [link]
Nekem a DOS egyáltalán nem szempont... Ott semmi nem lesz gyorsabb, semmi nem produkál magasabb FPS-t attól, hogy atomerőmű procit kap - arra vannak más konfigjaim is -
fpeter84
senior tag
No itt [link] pont ezt a fajtát emlegeti valaki hogy neki nem ment vele a V2, máshol az alaplapi Asmedia chippel megoldott PCI slotokat szidták hogy se voodoo, se hangkártya meg se moccan benne... Aztán persze lehet nem is a fordító chipsettel van (csak) gond hanem a BIOS-on is sok múlik hogy éppen mi mivel megy
Nekem egy ilyen [link] 1 PCI-ból 2-t csináló adapterem van a CarPC-zős múltamból, és natív PCI-os lapban tökéletesen ment vele 1 slotban a két V2 SLI-ben - remélem majd ezzel a PCIe adapterrel is sikerül beröffentenem kettőt is...
A gyakorlatban mégis számíthat a 2D kártya tudása is, mert amikor egy AT3D mellé tettem be a V2 kártyákat, elég látványosat lassultak tőle - annó még Rush korban is volt sebesség gond az AT25/AT3D-vel társított kártyákkal, és azért cserélték le idővel az MX VGA chipre - így remélem hogy megszabadulva ettől a VBEMP cucctól észrevehetőt gyorsul majd a V2
Most hogy mondod, nekem is kevereg valamerre egy azthiszem SiL3112-es SATA kártyám, lehet majd megnézem azzal is, hogy mennyit számít az össz performanciában... Bár így most a PCI slotok száma erősen korlátozott, jó esetben 2... Vagy SLI, vagy valami más kártya... De a legfontosabb megoldandó az a rendes driverrel rendelkező Gef 5/6000 PCIe vidkártya kérdése most... -
fpeter84
senior tag
2-3 nap szenvedéssel végre sikerült elérni hogy fut a 98, feltelepítve a V2 PCIe slotban - és sokkal gyatrább eredményt hoz mint a jóval gyengébb cerka mellett 775i65GV lapban
[kép]
Persze ebben valószínűleg jelentős szerepe van a nem sokra jó VBEMP driverrel futó integrált vidkártyának - ha sikerül kerítenem valami PCIe-s Gef 5 vagy 6 kártyát amit rendes driverrel is lehet telepíteni még 98 alá, attól remélhetően megtáltosodik...
Részben az általad linkelt mempatch és /p i telepítés, részben pedig a vogon-on talált tipp, miszerint le kell tiltani a 32 bit protected mode disk kezelést hozta meg az áttörést...
Most még azt guglizom, hogy esetleg az USB-t valahogy életre lehetne e lehelni - mert akkor lehetne hangkártyám is...
Egyébként Te milyen PCI>PCIe adaptert használtál? Mivel itt ott azt találtam hogy a V2-k az olcsó Asmedia chipes adapterekkel meg se mozdulnak, ezért végül egy drágább PEX8112-es adaptert rendeltem amivel már voltak pozitív tapasztalatai másoknak...
#75238 jokeph
Akármennyit kerestem, eddig minden találatról kiderült hogy vagy csak félreértelmezi az eladó az 512Mx16 feliratot, vagy DDR2 512-es modult árul DDR3-nak - de akkor most úgytűnik, hogy a memória kérdését jól megoldotta a patch... Egyébként Corsair XMS3, XMP1600-as 1GB-os modullal fut a vas -
fpeter84
senior tag
A bootlog nem túl szószátyár: [kép]
Indítás után 1x bevillan a win98 bootkép, majd visszavált a szöveges módra, bal fent villog a kurzor és többé semerre: [kép]
A Z97 lap egy MSI Z97-G45 Gaming, a memória 1GB DDR3
Meg is kapta hozzá a system.ini peccselést:[386Enh]
MaxPhysPage=30000
[vcache]
MaxFileCache=65536
Az integrált lezabált a gigából valamennyit ezért igazából nem is volt szüksége a fentire, a 8600GT-vel viszont már a telepítés felénél is, majd normál boot-ban is a kevés memória hibába futott. A safe mode-ot viszont csak integrálttal tudom indítani, mert ott úgylátszik ignorálja a system.ini beállításokat, így a 8600GT-vel ugyanúgy kevés memória hibát dob
Látott már valaki valódi 512MB-os DDR3-at? Lehet nem is gyártottak ilyet? Ami 1-2-t találtam ebayen az mind hibásan hirdetett 1-2 gigás a cimkéjét jobban megnézve... Talán egy kétoldalas, megfelelő chip szervezésű 1 gigásból lehetne herélni egy fél gigást, de gondolom ahhoz még az EEPROM-jába is bele kellene nyúlni, nem kis falat -
Akkor a Zen- ben levő NV8600GTS- t lehet felismerné ismeretlen eszköznek, bár nincs ahhoz sem 98- as driver, meg semmihez sem a gépben. Natívan az AGP- s S775 rendszer, ami még fullra beinstallálható Win98SE- hez.
Hirdetéses hsz- okat töröltem...
De az egyikben volt hogy a SocketA<-->Socket370 kompatibilis. Hát igen, én is rézmagos SocketA hűtőt tettem a 370- re. -
fpeter84
senior tag
Próbáltam a G1840-be integrálttal, valamint most egy 8600GT-vel - ez még biztosan bőven EFI előtti (persze ha működne a 98, akkor egy nV 6-7x00 kártya volna az ideális, azoknak volt még hivatalos drivere). Illetve most egy Z97 lappal is próbálom, de pontosan ugyanaz a jelenség: simán telepítve töredék lista és semmit nem lát, /p i-vel safe mode-ban minden van, normál módban el sem indul - a karakteres felületen villog bal fent a kurzor, numlock reagál, de nem megy tovább
Neked hogyan indult el a H97-es lapon? Simán telepítve, vagy valami kapcsolóval?
-
fpeter84
senior tag
Igazad van, egyértelmű hogy itt valami BIOS hiányosság lesz! A /p i telepítéssel felmegy, de utána maga az OS nem indul el, beakad bút közben. Ki nem fagy mert a numlock-ra reagál. Ír a 98 valamilyen logot ilyenkor amit vissza lehetne nézni, hogy hol akad el? Safe mode-ban elindul, és minden ott van az eszközkezelőben ahogy kell!
[kép]
Az biztos, hogy ezt a bányalapot nem legacy-ra optimalizálták BIOS téren, hanem arra hogy 6 vidkártyát is bírjon egyszerre kezelni. De lehet, hogy akkor vissza lehetne pótolni hiányzó elemeit? Ezek a BIOS-ok elég modulárisak, 775 Xeon kapcsán csináltam annó fw szétboncolást, mikrokód cserét, újra összerakást... -
-
-
-
-
mohow
tag
C64 és plus/4 a két gép amit nézegetnék rajta. Úgy tudom mindkettő S-Video jelet ad. Van megoldás LG TFT-hez? A hang is jobban szólna a kis 2.1-en mint egy 15" TV-n...
#75117 zotyesz 66: Köszi! A V1 mellé marad az MMX, valahogy fejben is így áll össze a gép nekem. Nem ragaszkodom a pontos évjárat azonossághoz, de nekem így kerek...
-
törölt tag
Nem próbáltam ki, mert most kivettem a ramokat, 1db 512MB van csah a VH6T lapban.
Átsiklottam akkor a cab fájlon. Angol Win98SE telepítőhöz lenne.
Magyart azért nem használok, mert sok dolog csak angolul van és angol-magyar lesz a végére a win98vmm32.vxd, vmm.vxd és enable.vxd fájlokat akartam belepakolni a telepítőbe, lecserélve az eredetieket.
-
törölt tag
Fenyő, Czo: Valami olyan megoldás volna jó, amivel a telelpítő is megy több rammal. Például 2x1GB laptop ram mellett jól jönne.
Most nem gond kivenni a ramot (Tualatin, 3x512MB) csak a későbbiekre gondolva szeretnék megfelelő telepítőt csinálni.A CAB telepítő fájlokban hogyan tudok cserélni tartalmat?
-
Czo
addikt
-
-
Bile Demon
őstag
Nem próbáltam még mással, de az lesz a továbblépés iránya, mert:
Alaplap fix
IDE kártya nincs más
SD2IDE, jó lenne meghagyni
Cyberdrive... ez a ház része volt 20+ éve, de találok mást.gban:
Igen, a Cyberdrive elég gagyin hangzott már a 90-es években is, de ettől még megtartottam volna ebben a gépben... ha menne. -
törölt tag
Van külsőben 25pin is. Gyakorlatilag olyan, mintha parallel lenne. Ilyet használ a külső scsi zip drive például.
A külső cd írómhoz viszont a mini 50pin kellene. Na olyan kábelem nincs sajnos, még soha nem láttam szegényt működés közben. Szóval a kártya jó lenne hozzá, de kábelem nincs.
Teljesen véletlen nincs 50pin külső kábeled? -
Bile Demon
őstag
Én sem értem. Persze ettől még tapasztalhatott eltérést a szerző a két kártya között, de gondolom nem a chip miatt.
Nem autodetekt probléma van.
C: fixen felismerve elmentve
D: fixen NONEA C: inicializálásakor áll le a POST, de csak akkor ha van mellette slave. Persze majd próbálkozok, cuccokat cserélni. Egyelőre a Cyberdrive lehúzása volt a megoldás...
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
Nah, akkor csütörtök a jelek szerint kiesik nekem (Tokaj, de még nem 100%, ha nem megyek, akkor csütörtök eléggé rugalmas) de pénteken délután szerintem ráérek, vagy szombaton délután. (ezen két nap más célból is megyek be a városba)
PMben küldj már egy telefonszámot, hogy feltudjalak hívni ha kiderül mi van.
Pásti utcai Omikron?Ilyen napraforgós lapom volt nekem az első Celeron 366-os platformon. De nem kérem a manualt, mert a lap rég nincs meg.
-
-
FF23
senior tag
Gondolod, hogy a gpu-z monitorozza az interfészt? Lehet, még nem figyeltem fel rá. Az amd-nv control panel is csak annyit ír ki, hogy agp x8, pci-e x16...
Azt tudom, hogy a vga-k működnek x1, x4, x8 módban is, de normális esetben nem kell leragasztgatni semmit. Ennél az IBM-nél meg igen.
-
KROK640
nagyúr
Nekem is volt kölcsönben ASUS V6600-asom, imádtam, fantasztikusan jó kártya volt a64 bites TNT2 után, és sajnos a V6600 után hideg zuhany volt a Savage 4... ezért gyorsan jött is V7100-as 64MB-os GeF2 MX400, ami kereken napra pontosan 2 hónapig szolgált mindössze, ugyanis akkor jött a legendás Inno 3D GeF3-asom. A 7100 mindenével együtt beszámításra került 20 ezerért, én pedig az összes spórolt pénzemet ráfejelve elhoztam a GeF3-ast. Hogy mennyire voltam kifillérezve? Annyira, hogy mikor kifizettem a mesternek a kártyát, azt mondtam : ööö bocs, 150ft-ot vissza tudna adni? mert kellene buszjegyre. Egy 2ft-os rágóra se tudtam volna magamat meghívni utána, de piszok büszke voltam rá, hogy GeForce 3-asom van, ráadásul elsőként az osztályban és másodikként (2-3 napos lemaradással) az egész suliban!
Emlékszem, hogy utána többen is kijöttek hozzám (pedig vidéken laktam), hogy láthassanak élőben egy GeForce 3-ast. Elég nagy szó volt akkoriban... és ha belegondolok fantasztikusan jó vétel volt, nem csak a tuning képességei miatt, hanem mert ma is üzemel ez a legenda! (legalábbis remélem, bár 2+ éve nem volt járatva)Ami a 7100-asodat illeti, nekem a V3400TNT-m ilyen. Doboza és mindene is, megvan, csak sajnos maga a kártya hiányzik
Eladtam a 366-osommal (illetve előbb csak hosszútávú "kölcsön" volt a kártya, aztán akinek adtam, az tovább adta, utána mire lett pénzem az a valaki is tovább adta, és nyomát vesztettem a kártyámnak
De nincs szívem kidobni a dobozát ...
-
-
balintka
addikt
Nincs ilyen a TUSL2-C-ben.
Azoktól kérdeznék, akiknek van TUSL2-C lap: Win98 SE alatt nem látszik az onboard CMI hangkártya, pedig a jumperrel és a BIOS-ban is engedélyezve van. Eszközkezelőben sem látszik. Másnál is van ilyen?
Az Asus honlapon Win98 SE alá nincs is driver a hangkártyához, csak WinME alá. Lehetséges lenne, hogy csak az alatt működne?
-
arn
félisten
Nem a gammarol van szo, az integralt dac minosegerol - sokkal kevesbe pontos. Persze a tobbit is lehet ideoda kalibralgatni, de a vision968 dacjatol mindegyik messze volt. Az atlagdac a korabbi visionokon is jobb.
De igazabol ez nem is csoda, kozep es felsokategorias kartyakrol van szo, a trio meg mindig entrylevel kartyanak keszult, csak ugyanazt a vgacoret kapta.
-
Ezt a tsr-t én is szoktam S3-as kariknál használni (bár az is lehet vmi másikkal keverem), de képminőségben nem vettem észre a javulást (bár tény, hogy inkább csak márkásabb vlb-és S3-akkal próbáltam úgy 10 éve amikor begyűjtöttem egy halommal, hogy majd csinálok vlb-és vga megatesztet, amihez vezás Matroxot végül nem találtam), viszont sokkal több vesa mód és a jobb teljesítmény viszont megvan.
-
snake1977
őstag
-
KROK640
nagyúr
jaja, nekem is volt 24 bites színmélység (a 16MBos TNZTvel jött a 32-es) de azt sosem használtam, mivel nem láttam különbséget a 16 és 24 között, de ha az utóbbit beállítottam egy játéknál, akkor az amúgyis hamratos teljesítmény még tovább esett.
Diamond Stealth 3D 2000 Pro Turbo meg ilyenek kimaradtak. De mind a Virgeekről (2 és 4MBos is) meg a Trio 3D/2X VGAról mai napig a "távozz tőlem!" jut eszembe. -
arn
félisten
Az sajnos a nem tul jo ramdacon nem segit :) vannak markasabb hercules, diamond trio/virgeim, de mind egy kutya. A diamond 968on viszont ua a ti ramdac van, mint a matroxon, nah annak penge kepe van, igaz lassabb, mint a triok, de ez egy korabeli konfigban par szazalek.
Ezutan meg riva128at hasznalok, az analog kimenete annak sem egy vb, de jobb, mint a fenti kartyak (gyorsabb es kompatibilisebb dos alatt).
-
snake1977
őstag
Nincs eproom íróm sajnos, esetleg ha dos alatt lehet flashelni minden különösebb cécó nélkül akkro talán bepróbálnám, csak félek nehogy az örök bitmezőkön végezze, jelenleg ez az egyetlen pci-os kártyám, ezzel tesztelem a p1 lapjaim.
Próbáltam helyette/mellé keresni pci-os matroxot, régen volt pár darabom gombokért dobálták az ember után, de oda adogattam ismerősöknek/barátoknak, most meg látni se nagyon lehet. Ennyire megfogyatkoztak? -
quailstorm
félisten
Acorp/noname Virge kártyáim vannak többnyire. Bár mivel még mindig nem csináltam leltárt, hogy hirtelen nem is vagyok biztos, hogy van-e 325-ös Virge-em, vagy csak DX, GX és GX2 van... Mert ha van 325, akkor max 1db.
Szegedi vagyok, egyhamar nem megyek arrafelé. Egy érdekesebb problémám vár régóta megoldatlanul. Van egy Cirrus Logic Laguna 3D kártyám, de úgy vettem, hogy ki volt lopva a BIOS. Remélem nem azért, mert rossz a kártya. Vlaskcz oldalán van BIOS, de chipset még nem kerestem bele másikat.
-
KROK640
nagyúr
Aha, De a Trio3D-n sem volt értelme számomra a 4MB memóriának, mert ahová kellett volna 2-nél több oda a 4 is kevés volt.
Meg eleve azokhoz a cuccokhoz az ereje is kevés volt. '99-ben vettem a kártyát, 99-es játékok konkrét diavetítések voltak rajta. Midtown Madness, Poplous 3, Dungeon Keeper 2, Carmagedon 2 (na az főleg pedig régebbi is), ha D3Dben futtattam őket. A 3D Mark 99 villogó hiányos textúrákkal futott le valami 130 ponttal.
Volt egy osztálytáram neki egy 233-as CPU mellett volt 64MB RAM és S3 Virge, de az övé 2MB-os volt. Később szerzett egy 4MB -os Virge-t, de ugyanúgy semmit nem ért mint az én egyel későbbi kártyám. S3 Trio 3D/2X volt a pontos tipusa az enyémnek 4MB memóriával. Sárga színű volt arra emlékszem, nagyon retekül nézet ki a zöld lapban. Amúgyis utáltam azt a kártyát ahogy volt...
Kék-fehér-piros (fehér dominanciával) volt a doboza meg a telepítő CDje is.Ezután jött az ASUS V3400TNT DLX 16MB, ami hatalmas előrelépés volt ehhez a régi kártyához képest.
-
KROK640
nagyúr
nekem volt S3Trio 3D 4MB-os kártyám. Nem sokra ment a 4MB-val mivel a monitor úgyis csak 1024×768-at bírt, a rajta elinduló játékok meg ígyis textúra hiányos diavetítések voltak töbybnire. Kb nem volt játék ami nem futott volna így, hanem software render-el indítottam, de ugye akkor meg nem 3D volt, meg 320-as felbontás, szóval arra a kártyára a 4MB mindenhogy fölösleges volt, de volt rajta ... (akkoriban még a komolyabb felbontásra képes monitorok olyan összegekbe kerültek, hogy akinek arra tellett annak Voodo2-re / más hasonló alternatívára is... )
-
arn
félisten
A 2m eleg altalanos volt 95tol, a 4m inkabb mar 97 kornyeken, utana meg gyorsan felporogtek a dolgok. Eleve sok gepen a multimedias tartalmak dos alatt futottak sw renderen, a wint meg kevesen hasznaltak olyanra, hogy 2dben nagyobb felbontasra lett volna szukseg. A monitorok felbontasa is ritkan ugrotta meg az 1024et, illetve a meretuk miatt sem volt ertelme (14-17 col).
Arban nem remlik, hogy olyan nagy elteres lett volna (1-2m kozott biztos nem), igeny nem volt ra, meg gyakran a highend kartyak tamogattak 4mt, vagy tobbet (matrox, highend s3ak ~ 500 dollcsi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OpenWRT topic
- ASUS ROG Ally
- Formula-1 humoros
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest