- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frescho #59250 üzenetére
Megnéztem, az SS7 C: meghajtója levan mentve natívan is meg Ghostolva is a NAS- ra. A natívban ugye látom a config.sys- t minden varázslat nélkül. Vezérlőkártyán lóg, nem SB- n. Ennyi van beírva :
DEVICEHIGH=C:\UTIL\CDMKE410.SYS /D:LASERWAV /N:2Az /N:2 kapcsoló nálam ugye csak annyi hogy kettő meghajtó van egy kábelen, persze be vannak jumperolva hogy 1., 2. Így simán felismeri, az Mscdex meg rendel hozzá betűjelet, oszt kész is, működnek. Egy ideig a Mandrake 7.0 Linuxal is használtam a gépet, kernelbe fordítottam a vezérlőmodult, bootkor kicsit gondolkodott, felismerte, de kiírta hogy adjak helyes kapcsolót, meg is adtam, úgy már gyorsabban felismerte, de a kernelmodul paraméterét fejből meg nem mondom. Ha nem volt megfelelő a kapcsoló, akkor a gondolkozás után jött a helpstring, majd elindultak azért. Aztán a helpből próbálgattam a felajánlottakat, majd egyszercsak eltaláltam
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #59246 üzenetére
Mivel semmi doksit nem találtam a kártyához, így azt sem tudom, hogy milyen port értékre jumperoltam át...annyi tuti, hogy nem a 300-as alapbeállítás. Ki lehet ezt olvastatni valami programmal, mondjuk ha visszarakom a 486-osba?
Az is lehet, hogy nem is az XT-IDE kártyának kell a 300-as port, hanem a CF-IDE adapternek. A kártyát lehet jumperolni, ha átrakom mondjuk 200-ra, akkor is működik, csak nem bootol. Lehet, hogy vinyóval kellene próbálkoznom, hátha akkor felszabadulna a 300-as port, visszaállíthatnám a cd interface kártyát alapbeállításra és meg is adhatnám a drivernek.(#59245) Ranagol_5
Mármint drivert, vagy vezérlőkártyát? Nagyon gyanús, hogy a kártyának is kellene...
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #59242 üzenetére
Na ezzel megint elleszek egy darabig...
4.00 beta 1-es driver van a cdmke-ből, az működik 486-on. XT-n ugyanez kifagy, mielőtt kiírná a drive típusát.
Ebben a leírásban AT-Bus-t említ.
A driver betöltéskor használtál más kiegészítő kapcsolókat is a /D-n kívül?
DEVICE=CDMKE.SYS /D:MSCD001 /SBP:220 or /P:300Nagyon kevés képet találtam erről a kártyáról, azt is csak régi hirdetésekben, még néhány fórum kérdést, de jumper leírást semmit. Viszont az összes képen ugyanúgy állnak a jumperek, fentről lefelé és balról jobbra olvasva, 1-2, 1-2, 1-2. Ez lesz gondolom a 300-as cím. Na ez nekem pont ütközik az XT-IDE-vel.
Hasraütve átraktam 1-2, 2-3, 1-2 állásra, így ütközés nincs, de megfelelő drivert még nem találtam. -
válasz
frescho #59171 üzenetére
Csak majd...valamikor tudok képet, ha sorra kerül az a gép. Nagytorony az asztal alatt. Teljes rendszert le kéne állítanom. Elosztókat mellette lekábelezni. Az asztalon a billenhető cuccokat lepakolni, monitor, HDD- k, kispolc. +1 ember kell, aki megemeli az asztalt, amíg kibillentem (a szélső perem miatt, a torony magasabb). + a kártyakivétel után takarítás és ugyanez vissza. Sok óra macera, szóval mint korábban is mondtam már, asszem
r0b3r - nek majd valamikor.szerk : de úgy emlékszem hogy a port 3XX
-
válasz
frescho #59093 üzenetére
Akkoriban nekem talán K5 volt vagy Cyrix. A K6 vonalra a K6-2+/500- al léptem, azon jól mentek az akkori kódolású videok. De az egészet retro szempontból nézem már, tehát ma mindegyiket arra amit visz, vagy amire fel lehet turbózni. A húzott Cerkát 1x próbáltam, P2B- ben nagyon instabil volt (lehet csak olyat fogtam ki), a P-III/500- at hagytam benne, stabil, robosztus.
-
arn
félisten
válasz
frescho #58892 üzenetére
ez a sorosport sem hangzik rosszul, de workbenchem sincs
a gotek ugy tetszene, ha bele lehetne butykolni, de inkabb az autentikus utat valasztanam amugy is. praktikusabb lenne az elejen venni egy rakat amigas lemezt.
megis csak az 1200 kellett volna, de a scenesek az 500asra beszeltek ra
-
válasz
frescho #58809 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Megnézem ezek közül mi az ami legolcsóbban megvalósítható. Gyári meghajtóm az van, és használt meg bontatlan gyári hercules márkájú lemezek is bár nem tudom hogy még működnek-e.
Rpi-m csak egy zero van az meg nem jó ilyenre ahogy nézem.
PC emulátor nem játszik, nincs akkora hely hogy még egy pc-t is rakjak a c64 mellé.
Azt hiszem easyflash lesz a megoldás vagy az sd2iec ha találok olcsón.
Játékokból amivel játszanék:
Wizzard of Wor (örök kedvenc)
Sim city (igaz inkább dosost nyomtam sokat de emlékszem a c64-esre...az a grafika...egy fekete kocka az épület)
Impossible mission (ugrálni a robotok felett)
Gianna sisters
Raid on Bungeling Bay (ennél szerettem meg a sim city-t pedig nem is építgetős játék.tök furcsa, gondolom a motor ugyan az lehet)
Meg mi volt az a kastélyos játék...térképen választhattál útvonalat asszem fekete piros meg sárga talán kastélyokat majd azokon kellett keresztülmenni felülnézetben. Aztán kergetett mindenféle furcsaság. Megvan alcazar.
Ezekhez meg szerintem elég a sima sd2iec is, nem töltögetnek menet közbe.envagyok
Pi-m van és kis itx-es gépem is emulálásra. De az hogy igazi hardveren megy (eredeti monitoron) pont az a lényeg. Eltekintve a betöltésről mert az a fene se akarja megvárni. Emlékszem rá perceket vártam a magnóra mire betöltötte a pár kb-os játékokat. Floppy meg akkoriban drága volt. És kazettát másolni egyszerűbb volt.
C64-ből meg van még szerintem sok sok darab, én nem féltem. Kislányom nagyobb lesz akkor megkapja játszani, én is ezen nőttem fel, bár nem hiszem hogy a mai kütyük mellett sikere lesz. -
válasz
frescho #58737 üzenetére
Az overkill videokártyák is sokat dobnak, nemcsak a proci. A történeti leírásod szerint, a 2001- es évben járunk, a konfigod :
CopperCeleron@1000, 133FSB, GeForce2MX400 @64bit/143 MHz (DDR, tehát 286 MHz) video, a 3DMark 2001 eredmény : 1605
Nemrég teszteltem végig a P-II konfigom, eszerint :
P-II/450, 100 FSB, GeForce2MX400 @128bit/143 MHz SDR video :
3DMark2001 : 1235 , ugyanez GeF3Ti200/GeF4Ti4200- al : 2749 / 3344
Tudom hogy a 2001 a videoerőre extra pontokat ad, de azért feelinges hogy az akkor még drága Ti200- al már feljebb ment mint az 1000- es Cerka, a Ti4200 meg még nem is létezett. Release date, Ti200: 2001/10/01, Ti4200 : 2002/02/06 [link]
-
arn
félisten
válasz
frescho #58617 üzenetére
Tisztaban vagyok a nyelvi hataraimmal, igy annyira nem is eroltetem a dolgot. Nem szoktam se ekezeteket, se kisnagy betuket hasznalni, max vmi hivatalos levelben. Ez talan meg az amerikai bill es az irc hatasa.
Vki egyszer azt irta, en vagyok a net fekete pakoja
hulye kocsog
-
-
arn
félisten
válasz
frescho #58608 üzenetére
Koszi sracok. Fekvo hazat meg lehet venni angliabol...
Tuti tele van hibaval, de annyira nem erdekel - ertheto, ez a lenyeg
sose tanultam iskolaban angolul, osztrakoknal meg csak satnyul azaz angoltudasom is, ami van.
Korabban el kellett volna kezdeni, mert vmelyik mar ket eves build, nem emlekszem minden lepcsore.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58602 üzenetére
Nehany feltetelnek azert meg kell felelni az alapitvanyi modelhez - Egyik vallalhato beveteli oldal.
Masik hozzadeka meg ennek a pozitiv pr ertek. Onnantol mar emberbarat filantrop a celszemely. Gondolattal eljatszva - itthon ez mukodne?
Nem vitatom, hogy ez jobb mintha mindent kivonnanak a kozterherviseles alol a kozosseg szamara. Mondjuk azert attol fug, hogy milyen tovabbi cellal hasznaljak fel.
Viszont onmagaban az alapitvany model nem zarva ki a vagyon tovabbi diverzifikalasat, akar offshore csatornakon keresztul.
Van egy kozgaszdaszokbol allo csoport akik megprobaljak felmerni, hogy mekkora vagyont is szivagyuznak ki igy vilagszinten a kotelezetsegvallalas alol. Weboldaluk is van.
De innen nem folytatnam, nagyon off ez tipukusan bambizos tema lehet pl
Jon az osz es kezdek jatszani a gondolattal, hogy valami pici retros dolognak idot kene szoritanom. Valami videot forgatni rola, snitekete vagymitomen. Lattam az oldalad is szepen halad igy idovel, termelodik a kontent rajta. Inspiral valami megvalositasra retro teren
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58596 üzenetére
Gates nalam tok mas. Eros kozeposztalybol szarmazo, komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezo hatterbol erkezett, aki azert komoly edukaciot is kapott.
Neki si amugy nagyon komoly kepesegei vannak, nem is akarta azt az utat kovetni amit neki szant a "sors". Azaz nagy iskola, jol fizeto allas, nagy biztonsag.
Na nala amit a legtobb iras nem emlit, hogy anyukajanak koszonhette, hogy az IBM lehetoseget biztositott neki a talalkozora. Jol is eltek vele
Jobs meg az atlag emberkek gyermeke volt (ok orokbefogadtak, neveloszuleire ertem).
Jobs felresikerult dolgai - halgatnak? Nem tudom, en szemely szerint amikor erdeklodtem utana, vastagaon talaltam anyagot errol. Sot mivel popularis lett ezert meg inkabb boncolgattak a dolgait. Vagy a nagyon mainstream mediara gondolsz, amikor irtak rola?
Filantrop vonalakkal meg szemely szerint szkeptikus vagyok. Valahogy a szumma vegen eleg gyakran az jon le, hogy joval tobb marad meg a vagyonbol ha alapitvany ala kerul mint amugy. Akar generaciokat ativelve. Mik vannak
.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58587 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de pl ha egy zenekarban lecsereled az egyik hangszert kezelo emberket az nem nagyon tunik fel a vegeredmenyben. De ha az enekest akkor minden megvaltozott.
Amit nem tudunk - Jobs mekkora hatassal volt Wozniak realitasara. Azt viszont tudjuk Jobsrol, hogy a kornyezetben, sot kesobb nagyobb korben is sokakra hatassal volt. Ez volt az egyik skillje. Nem volt szakember, O "csak" azt tudta elerni, hogy a szakemberek olyat rakjanak ossze ami nelkule nem jott volna ossze. Azt is erezte, hogy mire van szuksege a piacnak, piackutatas nelkul. A zenefogyasztas mai modeljet o taposta ki, a mai okostelefont szinten. Ezek a visszaterese utani nagyobb eredmenyei pl..
Amugy abban egyetertunk, ha a fiatals Jobs-ot nem tavolitjak el akkor nagy valoszinuseggel megoli az Applet.
Nagyon ritka ami vele tortent ezutan. O valoban fejlodott mint szemely, nem is keveset. Hasonlo vatozasra az elet mas teruleten fedeztem fel, az okolvivasban. George Foreman az Ur neve, akit erdekel utana olvas / jutboboz
. Nala szinten a fiatal es idosebb ene kozott eleg jelentos paradigmavaltasok voltak.
Jobs amugy az autokra is ra volt kattanva. Ott is latott lehetoseget a valtasra, ezek az elektromos autok, de ugye tavozott es nem tudom az utodoknak van e ilyen iranyu celjuk. Penzuk az most van. Igaz Jobs mar nincs.
Viszont meg egy dolog latszik, ugy alltalaban tech cegekre igaz, hogy vezetojuk nelkul lassan elhalaloznak. Az MBA-s menedzsment kitunoen tud elvezetni egy nagy meretu szervezetet, foleg ha valamilyen beagyazott iparagban mozog - pl olajvalalat. De a valtozassal sose tudtak mit kezdeni.
Xerox, semit sem kezdtek kb a kutatolaboratorium eredmenyeivel. Kodak? Nokia? es az Applet is megemlitenem itt. Jobs utan egy tizenkettoegytucat tech ceg lett idovel. A visszateresnel megmentette, majd a halala utan mi tortenik lassan?
Ismet olyan dontesek amit nagyonkocka MBA-s emberkekre jellemzo. En igy latom. Lasd Aperture. Hany harcore maces csak emiatt lett maces es tartott ki melette? Koztuk rengetegen az Apple mellett is kitartottak a nehez idoszakokban. Boven volt penze a cegnek, megis lelotek a termeket. Aktual problema meg a profiknak is szant laptopokkal van. Tok jo a specifikacio, viszont azonnal melegszik es visszavesz az orajelebol. Remek. Igaz a profikat is magukra hagytak, nem nagyon vannak profi konfigok. Nem ugy mint elotte, lasd G5-os konfigoat.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58577 üzenetére
Jobs nelkul nincs Apple. Dzsingisz kan nelkul nem valtak volna eggye a mongol torzsek es semmit se hoditottak volna meg.
Lehetne sorolni tovabb a peldakat. Mindenkinek megvan a szerepe.
Jobs meg azert sem volt "baleset", mert visszaterese utan nemcsak megismetelte, hanem tulteljesitette addigi eredmenyeit. Ez mar nem veleltlen.
A pali egyfajta zseni volt. Viszont ennek nagy atka van - nezd a zsenik eletrajzat. Akadnak boven kapcsolodasi pontok. Inkabb atoknak tunik ez mint aldasnak
.
Jobs nelkul Wozniak pont azt pont ugy hozta volna letre? Termekszinten gondolom. Nem, vlsz egy normalis mernok eletut elott allt akinek a munkaja a hobbija is. Lehet az Amigarol irogatna egy retro csoportban most
.
Idonkent kellenek ilyen emberek akiknek egyfele valosagtorzito auraja van - kulonben nem fognak letrejonni azok az eredmenyek, miert is jonnenek? Kinek a hatasara?
Nem olyan egyszeru ezeknek az embereknek a szerepet behatarolni. Viszont az teny, hogy nelkuluk nem szuletnek meg a "nagy" dolgok.
-
arn
félisten
válasz
frescho #58577 üzenetére
Wozniak nevet nem ismerned jo esellyel, ha nincs jobs. Mindketto kellett...
A ms haladt a korral, de az asztalra letett produktumok gyakran felkeszek voltak, gyakran azt sem tudjak, hogy mit akarnak. Lsd win10. Mar attol hasznalhatobb lenne, ha installnal megkerdezne, hogy milyen uit akarsz? Desktop, tablet, mobil, laptop? Fel ev alatt gatyaba lehetne razni, de ehelyett kinlodnak ezzel a felig desktop felig erintokepernyos marhasaggal...
-
arn
félisten
válasz
frescho #58572 üzenetére
Ugyanmar, wozniak 85ben kilepett a kepbol, jobs meg a visszateresevel valt igazan legendava. A ket ember megitelese inkabb a termekein mulik, az apple cuccok szerethetoek (es ebben a hypeban nagy szerepe volt jobsnak), amit a ms csinal... hat egyreszt gyakran nem is tul magas szinvonalu, masreszt meg a szurke hetkoznapok, sok innovativ nincs benne, csak a gep egy resze.
-
válasz
frescho #58568 üzenetére
A nevüket olvastam, leginkább a Te írásaidban asszem, persze legjobban Gatest ismerem, mint X86/DOS/Win kedvelő. Bill érdeme sztem az a marketing hogy felismerte, az embereknek közérthető, könnyen kezelhető rendszer kell. A DOS az egyszerűségével, majd a Win3.1x futtatott mindent amely irodában/otthon kellett, egyszerű telepíteni, belőni. Evvel a lendülettel ki is szorította a többi (sokszor komolyabb) rendszert, mára a Win a legnagyobb arányú, bár a 10- es agresszív viselkedése sztem most nem jó irányba mutat.
-
válasz
frescho #58565 üzenetére
Nagy kaland volt ez a korai számtech, azért minden tiszteletem a fejlesztőknek akik bit szinten lefektették az alapokat. Másik kedvencem, az id, Carmack- al, szinte a semmiből, a saját tudásával alkotta meg az interaktív 3D- t. Persze vannak más cégek is akik garázsprojektből, milliárdos vállalkozássá fejlődtek.
-
arn
félisten
válasz
frescho #58562 üzenetére
Sose sajat otletek voltak, de altalaban o gyurta olyan termekke, ami eladhatova valt. Se a tablet, se az iphone nem volt ujdonsag, de abban a formaban igen.
Ez olyan, mint hogy ki fedezte fel amerikat? A kinaiak, vagy a vikingek? Igazabol mellekes, mert kolombusszal kezdodott el az a korszak, ami a mai ujvilaghoz vezetett.
Kepes volt meglatni, hogy mi eladhato. A xerox tobb tizezer dollar is lehetett, a macintosht meg sokan meg tudtak venni. A xerox brainstormingjain jol lefektettek a szamitastechnika elkovetkezo idoszakanak alapjait.
-
alvaro
senior tag
-
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #58532 üzenetére
Hát bakker nagyon nem lennék most 10-en éves. Anno is utáltam, nem is cosda, hogy szakközepesként folyton részeg voltam.
Nagyon félek ezektől a saját gyerekeimnél. Persze még van egy évtized, hogy észhez térjen a társadalom, vagy leglaább beüssön az armageddon.
Múltkor is leszóltak a linuksz topikba, hogy elavult vagyok, mer nincs okostelóm.
-
jokeph
nagyúr
válasz
frescho #58532 üzenetére
1983-1999. Csak a 8 BIT ! - TVC.
1990-től saját példány, kazetta + dual 5"25-ös floppy drive - megvan, még működik.
2000-től PC, PII-vel kezdve, jelenlegi aktív platformjaim: s775-XEON X3360 - retro konfig, lásd aláírásomban; s1366-XEON X5677-erről pötyögök most, munkahelyen lévő gépem és a1151-core i3 7350k - otthoni, fő gép.
egyelőre jegelt cuccok: sAM2+ - Opteron 1381, sAM3 - Athlon II X3 455, sAM3+ - FX8320e és s1151 - Pentium G4560 DDR3L ramokkal.
Telefonnyomkodáshoz:
Nekem is van, "okok" telefon (Galaxy S5), de irritál nagyon mikor mások a leglehetetlenebb helyzetekben is csak a telefonjukat nyomkodják.... nekem munka közben le van némítva, rezgő is kikapcsolva, aki akar, annak ott a céges, az viszont pofonegyszerű darab, csak hívás+sms.
Lassan betöltöm a 42-őt, még mielőtt valaki megkérdezi.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58527 üzenetére
Ugy gondolom ha kontroll alatt tartjak ezt a "notification realitast" akkor is jo eredmenyeket erhetnek el. Aki mar ugy eli meg ahogy korbeirod, azaz a vesztesegtol valo felelm miatt jelen marad az mer megszivta. Elveszett.
(#58528) siti
Lebukott mi? Punkok mar a mi öskolainkba se voltak
(36 vagyok)
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58521 üzenetére
Nem elvaras, hanem lehetoseg. A valasztas meg az egyen kezeben van. Megha nincs is tudataban ennek.
Visszavenni a kontrollt. Egyik legeredmenyesebb - telon osszes alkalmazasra notification off
. Facebook aplikaciot telefonrol torolni. Desktopon meg szerintem a popularisabb bongeszokben a timeline letilthato bovitmenyekkel.
Ennek a par lepesnek erdekes hatasa lehet. Tobb ideje lesz az embernek, nehezebben nyeli be a hulyeseg
.
Ha valami nagyon fontos fel tudnak hivni.
De bongeszokhoz van olyan bovitmeny is amiben letilthatsz bizonyos oldalakat, es nem esik meg akkor, hogy "veltlenul" odakeveredj es ott ragadj.
Nem az a cel, hogy kilepj a cyberg vilagbol, csak te dontod el, hogy mikor nezel be oda. Ne zavarjon meg megallas es kontroll nelkul a tevekenysegeidben. Hatalmas kulonbseg.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #58517 üzenetére
Ez a lenyeg "Mindig ott a telefon vagy valami más ami eltereli a figyelmüket"
Igy szocializalodnak, hogy elik a kis eletuket amibe kontroll nelkul erkeznek az ertesitok amikre meg reagalnak. Mivel olyan viszonyitasi alapjuk nincs mint nekunk akik ehhez kepest megzavarasmentessen eltunk, nem tunik fel nekik, hogy itt valami nem kerek.
Elkepesztoen sok ido es figyelmet von el az adott szemely eletetol.
(#58518) arn
"a social media csak egy informacios szemetdomb"
Durvabb, lassan egy olyan algoritumus - pl Facebook aminek egy celja van - minnel tobb idot tolts a paltformon. Ilyen az uzleti modelje, igy tudnak minnel tobb bevetelre szert tenni. Ezert ebbe az iranyba is fejlesztik.
Viszont itt jon kepbe az edukacio, legalabis jonne. Tudod, hogy mukodik, ezert tudatosabban hasznalod.
Erdekes valtozasok elott allunk az tuti
-
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #58384 üzenetére
Kiszedegettem már egy csomó foglalatos IC-t a környéken, de hiába. Van valami tisztítószer esetleg a foglalatoknak, hátha? (Lehetőleg olyan, amit kisebb városban is be lehet szerezni, de legalább megyeszékhelyen
)
Szerk. Hopp, benne hagytam egy privis utalást, szerkeszteni már nem tudom, sebaj, nem kívánt rész törlendő.
-
flymi
addikt
-
válasz
frescho #58317 üzenetére
Néhányszor belefutottam a gondba régebben, azóta már én is úgy teszek. A nagy gépen meg USB to IDE-SATA lengőkábelen látja az összes mutáns vezérlőspecifikus formátumot.
más : tesztelek régebbi demokkal. Assembly 1995. Letöltöttem az első 6 helyezettet [link], [link], [link], [link], [link],
[link], meglátjuk van-e benne olyan köztes felbontás melyet a Riva visz, a Ti200 pedig nem. -
alvaro
senior tag
válasz
frescho #58317 üzenetére
Praktikus, ha van egy olyan image-ed, amire azt mondod, hogy "ez így jó". Csak nekem nincs, másolgatok rá, folyton változik a DOS vinyó tartalma. A másolgatást meg jobbára CF adapterrel oldom meg.
XT-re meg van egy "csalós" megoldásom: SCSI-t használok. Semmilyen más gépben nem teszem, de sokkal egyszerűbb egy PCI SCSI-t egy modernebb gépbe beletenni (sajnos a fő gépembe nem hiszem, mióta elégett (!!!???) az egyetlen PCI slotban egy Au2ZS...), mint floppyval szerencsétlenkedni. Nagyon kicsik, pláne a 360-asok. Pedig nagyon szeretem a hangját. A soros port egyébként nem tűnik reménytelennek.
Ja és a Sandy Bridge gép + Win7 nem nagyon érti, hogy mi az, ami floppy, de nem 1.44M. Még USB meghajtóval se
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58109 üzenetére
Ja, köszi a leírást, ebből jöttem rá, hogy nem stimm a kábel.
1 -es interleaving értéket határozott meg, lehet a 16MHz -es 286 os már elég gyors hozzá. Bár van még a lomok közt egy XT is, de 8 bites vezérlőm nincs, se Hercules monitorom. (Bár ez utóbbit tán ki lehet váltani egy scartos tévével meg egy segédáramkörrel.) Az a következő terv...
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58102 üzenetére
Lement minden, ugyan a sebesség csak kb. 300k az adatlapi 625k hoz képest. DOS is került rá. Jól bírta ez is az évtizedes sufniban rohasztást, a scandisk nem mutat rajta bad sectort....
Hanem az különösen tetszik benne, hogy ezen hallani lehet, ahogy írja - olvassa az adatokat.
-
thomatox
csendes tag
válasz
frescho #58100 üzenetére
Nem pont ilyen, meg az oldalon se találtam. Ellenben jumperek nélkül most megy. A középső kisebb vagy a hdd vezérlőt, vagy az fdd vezérlőt engedélyezi, ha nincs rajta jumper, csak akkor megy mindkettő egyszerre. Az még szívatott, hogy a kábel csavart végére raktam a meghajtót, az meg egyesnek volt jumperelve. Az adatkábelt meg át kellett tenni HDD0 sorról HDD1 -re. Közben néha kattant egy nagyot, mintha csapta volna fejet. No majd holnap ráeresztem a biosos menüket.
-
válasz
frescho #58047 üzenetére
azért én védeném a dosbox becsületét, mert mégsem más platformot emulál, mint egy winuea vagy ccs64, hanem azonos x86(x64) architektúrát egy más oprendszeren. gravis/sb emulátor meg már régen is volt. Szóval ha nem is tökéletesen retro, de nem is guminő (ribi még lehet)
(#58055) thomatox
ebbe simán belefér a 16bites isa kártya, arra meg már ide megoldás is van. -
válasz
frescho #58066 üzenetére
A BH6 azért elég gazdaságos volt, a Tualatinig nagy a teljesítményugrás.
Amiga 600 ACA turbokártyával, CF-fel és USB-s floppy emulátorral
Nálam meg a 386- ban megy flashmeghajtó, Disk on Module (DOM).A Gotek is feelinges, igaz hogy még csak egyszer repültem be igazán, de szépen elvan téve ESD zacsiba, a konfigolt pennel, a nagygépen meg fent van a setupolt könyvtára, a gyarapodó lemez imagekkel.Jól kitalálták az eszközt, persze fogalmam sem volt róla hogy létezik, amíg nem írtál róla.
-
válasz
frescho #58018 üzenetére
Szerintem is...ha 3D gyorsítás is kell, meg DOS is, akkor PII-PIII BX chipsettel, videokártya tetszőleges (mondjuk Incomingot régen izzítottam, nem is tudtam hogy TNT a max), én a TL- es videokat kedvelem, de biztosan lehetnek gondok a régebbi prg- okkal
, és ha még mellé beesik egy Voodoo, szerencse/jóvétel/kukaszökevény, az sem gond. Vagy az AGP- s mellé betenni egy Rivát (nálam ez jön, csak még nem szakítottam rá időt), aztán biosban váltogatni, bár a Riva PCI is ritka. A Win98 meg bizonyos videokat dualban is kezel már.
Tehát egy arany középút sztem, már aki nem épít sok-sok gépet, hogy mindent lefedjen. A BX meg a kor legkompatibilisebb, leggyorsabb chipje.
Ettől függetlenül a PII után én is az SS7- et veszem elő majd, de csak a sok különleges proci tesztje miatt... -
arn
félisten
válasz
frescho #57880 üzenetére
Nekem volt hasonlo, de csak vmikor 97 legvegen v 98 legelejen. A 6xet csereltem 166mmxre, acorp txes lapra, 83as fsbvel persze. Eloszor a 6xbol meg az e6000el, aztan kesobb riva128al. Gus classic es egy sb16 volt benne. Aztan lett szorzolockmentes 200as mmx, majd a 32m edo helyett 64m sd, ami ment 100on is, azt vittem tovabb a tuningolt c300aba
97ben viszont igy csak alom maradt, foleg a voodooval. De a fenti csereberek a 6xtol a c300ig egy ev alatt lezajlottak - hihetlenul porgos idoszak volt. Ez az mmx korszak egy szemvillanasnyi idoszaknak tunt mai szemmel, mar csak mainstream volt lenyegeben a penya classic es a p2 kozott/mellett.
-
arn
félisten
válasz
frescho #57872 üzenetére
A trioban mindent a chipbe integraltak, nem emlekszem, hogy barmelyiknek jo kepe lett volna. A tsengek, matroxok jobbak ebbol a szempontbol (a rivanak sem erossege).
De dos alatt szerintem inkabb csak a normalis kontraszt, szinek, gain szamit a tipikus felbontas miatt.
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #57616 üzenetére
Van valami doksi ahol ennek utána tudnék olvasni? ...csak hogy értsem.
Hogy milyen buszsebességen mennek optimálisan a pci kártyák és miért van az, hogy egy PI lapban a 66MHz az optimális, de a 75-83MHz meg már sok. Ugyanezek a kártyák egy PIII lapban meg ugyanúgy stabilan működnek 66-100-133MHz buszsebességű procikkal. Vagy van egy alap, mondjuk 66MHz sebessége a Pci portoknak és azt tartja a proci buszsebességétől függetlenül? És ha a proci buszsebességét emelem, akkor a kártyákét is emeli?
-
válasz
frescho #57304 üzenetére
Üdv itt is!
Belekérdeznék, mert van 775-öshöz vmilyen passzív hűtőm, 500Ft-s bolhapiaci cucc. Gondoltam de jó lesz, tök halk lesz az egyik gépem.
Saját felfogatójával felment a helyére (L5420 Xeon), de nem veszi át a proci hőjét, 3-4 perc után lekapcsol a gép.Két dologra gondoltam:
- nem fekszik fel tökéletesen (pedig áll, mint Katiba a gyerök)
- elment belőle a gázEz utóbbit hogy tudnám kideríteni?
-
válasz
frescho #57274 üzenetére
Ja, emlékszem mikor az Enterball-ban beszélt a krapek "Entersteck", meg a Nodes elején beszélt az űrruhás figura.
Nekem a Live EAX-a is érdekes volt, igaz itt már belassult a fejlődés a korai mozgolódásokhoz képest, de azután számomra semmi, ezek a 24bit 192khz adatok már semmit se jelentenek, én megragadtam ott adatok terén amit az SB16 hozott, 16bit, 44,1khz.
Prociknál a 386-586MMX közötti szakasz volt izgi, a sok 5x86/6x86 5k86 és társaival egyetemben, stc (?), ibm/cyric és a két nagy. Volt választék dögivel. Nekem még a K6 is izgi volt, Aztán lelassult a dolog néha volt egy két durranás, de lassan, pl Slot-os Athlon aztán Athlon XP-kkel lassult már a világ. Utána a következő durr a 64bites amd, corei2 sorozat volt egy jó kis lövés inteltől aztán azóta a Zen, de óriási a lassulás. Zen és Core között eltelt kb tíz. 386 SX és Pentium MMX közötti időszak olyan mint egy hűború, állandó puskaropogás, most meg megy a hidegháboró, néha ellőnek egy ágyúval aztán semmi.Sajna nekem nem voltak ilyen lehetőségeim vagy ha lettek volna, túlságosan gyerek voltam ahhoz hogy Covoxot építsek. Azárt tudnék örülni ha picit ambiciózusabb volnék!
-
válasz
frescho #57265 üzenetére
Covoxhoz sajnos nem volt szerencsém. Mindig hallottam ezekről de még Adlibot sem hallottam élőben. Csak Youtube vidikből ismerem őket. annak idején mindig vágytam egy Adlib kártyára, de aztán sose jött el, maradt a speaker. Nekem előtte EP128-am volt, annál talán többet lehetett kihozni belőle, de lehet az is csak a szftveres környezetnek volt köszönhető nem is hangcsipnek, de igazából az EP hangját imádtam.
A pc-s nyekergő mindig egy szenvedés volt.
Első saját hangkari egy PnP-s Vibra16 volt, sajnos a 386-osunk nem tudott vele mit kezdeni, szóval sok szívás volt mire meglett a hangja a kártyának.
AWE32-m, GUS-om már felnőttként gyűjtőként lett. Nekem a Live! volt még nagy szám, a maga 100%SB16 kompatibilitásával. De haveroknál mindig csorgattam a jobbnál jobb karikra a nyálamat, különféle midi kártyák, Turtle Beach, AWE, GUS, Roland és társaik. Aztán Live után mentek a CMI chipes csodák, amik csoda szépen szóltak már win alatt, kis torzítás, alacsony zajszint (Live-hoz viszonyítva), csak az SB kompatibilitás hiányzott azaz DOS-ra használhatatlanok lettek, nomeg az EAX hiánya. Nekem még Aureal chipes karim sem volt. Addig nézegettem az árukat a katalógusban mire a nagy csúnya Creative meg nem vette őket kilóra.
Számomra a mai napig ez a legizgalmasabb része a pc históriának. Na jó, a procikat is imádtam, de az más. Meg a 3d-s karikat, Voodoo-tól kb Radeon X800-ig érdekelt, onnan nem.
Most meg van egy alaplapim meg mellé egy USB-s hangkártya hangszerhez, de úgy nem érdekel ahogy van. Midi, már olyan tekintetben mint annak idején volt, megszűnt létezni. Azt szoftveresen lehet játszani, nem szükséges hozzá semmi. A DSP volt még egy időben csoda, a Live-ban is azt csodáltam, realtime effektelés, de ma ilyen izmos cpu-k mellett lényegtelenné vált a dolog. -
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #57238 üzenetére
Nekem most lehet, hogy egy ideig parkolópályán lesznek a projektek, mondjuk téli szünetig. Az XT és a 286 mondhatjuk, hogy használható, de nem teljesen kész (kellene még egy 8 bites hangkeltő), a többi meg még darabokban.
Most, hogy itt a jó idő más fajta projektek vannak, másra kell az idő és a pénz. Kocsibejáró, homlokzat felújítás, melléképület, kerítés, gyerekszoba, hálószoba, dolgozószoba felújítás ill. kialakítás, terasz + erkély burkolás...hogy ebből mi lesz kész idén, az jó kérdés. Remélem az összes, mert akkor már költöztethetem a gépeket a dolgozóba a végleges helyükre és lelkiismeret furdalás nélkül foglalkozhatok velük. -
flymi
addikt
válasz
frescho #57232 üzenetére
Javítom magam, nem 4x86-os hanem 6x86-os volt és nálad landolt.
Gyönyörű a karcmentes proci nem? Akkor még szabadulni akartam tőle, ma már lehet inkább megtartanám. A procit. A többi az kábé ócskavas... nekem.
Mondjuk mai fejjel már nagyjából értem miért nem ment rajta egy videó sem.
S3, no komment!Mindent összevetve azt hiszem a legjobb helyre került.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest