Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RexMaximus

    aktív tag

    válasz frescho #58587 üzenetére

    Nem akarok gonosz lenni, de pl ha egy zenekarban lecsereled az egyik hangszert kezelo emberket az nem nagyon tunik fel a vegeredmenyben. De ha az enekest akkor minden megvaltozott.

    Amit nem tudunk - Jobs mekkora hatassal volt Wozniak realitasara. Azt viszont tudjuk Jobsrol, hogy a kornyezetben, sot kesobb nagyobb korben is sokakra hatassal volt. Ez volt az egyik skillje. Nem volt szakember, O "csak" azt tudta elerni, hogy a szakemberek olyat rakjanak ossze ami nelkule nem jott volna ossze. Azt is erezte, hogy mire van szuksege a piacnak, piackutatas nelkul. A zenefogyasztas mai modeljet o taposta ki, a mai okostelefont szinten. Ezek a visszaterese utani nagyobb eredmenyei pl..

    Amugy abban egyetertunk, ha a fiatals Jobs-ot nem tavolitjak el akkor nagy valoszinuseggel megoli az Applet.

    Nagyon ritka ami vele tortent ezutan. O valoban fejlodott mint szemely, nem is keveset. Hasonlo vatozasra az elet mas teruleten fedeztem fel, az okolvivasban. George Foreman az Ur neve, akit erdekel utana olvas / jutboboz :). Nala szinten a fiatal es idosebb ene kozott eleg jelentos paradigmavaltasok voltak.

    Jobs amugy az autokra is ra volt kattanva. Ott is latott lehetoseget a valtasra, ezek az elektromos autok, de ugye tavozott es nem tudom az utodoknak van e ilyen iranyu celjuk. Penzuk az most van. Igaz Jobs mar nincs.

    Viszont meg egy dolog latszik, ugy alltalaban tech cegekre igaz, hogy vezetojuk nelkul lassan elhalaloznak. Az MBA-s menedzsment kitunoen tud elvezetni egy nagy meretu szervezetet, foleg ha valamilyen beagyazott iparagban mozog - pl olajvalalat. De a valtozassal sose tudtak mit kezdeni.

    Xerox, semit sem kezdtek kb a kutatolaboratorium eredmenyeivel. Kodak? Nokia? es az Applet is megemlitenem itt. Jobs utan egy tizenkettoegytucat tech ceg lett idovel. A visszateresnel megmentette, majd a halala utan mi tortenik lassan?

    Ismet olyan dontesek amit nagyonkocka MBA-s emberkekre jellemzo. En igy latom. Lasd Aperture. Hany harcore maces csak emiatt lett maces es tartott ki melette? Koztuk rengetegen az Apple mellett is kitartottak a nehez idoszakokban. Boven volt penze a cegnek, megis lelotek a termeket. Aktual problema meg a profiknak is szant laptopokkal van. Tok jo a specifikacio, viszont azonnal melegszik es visszavesz az orajelebol. Remek. Igaz a profikat is magukra hagytak, nem nagyon vannak profi konfigok. Nem ugy mint elotte, lasd G5-os konfigoat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák