-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bile Demon #102675 üzenetére
Nem is olyan könnyű...tényleg ahogy mondod. Sima presi, 3Giga alap, de nagyon megy, 4GHz fölé is, most belőttem 4009- re, de ott meg már asszem túl nagy a PCI freki. Próbálom balanszolgatni. Geil ramok tartják magukat CL2- ben, 400 felett is.
Egyelőre nem az EE- t választottam, mert ott a szorzó kisebbre jön ki, PCI freki alacsonyabban végzi, nem megy akkora órajelet mint ez a vadállat Prescott. És a Voodook esetén a PCI freki dönt...inkább. Pld 4.6GHz Zen2- vel ennél sokkal kisebb az eredmény, fix a PCI clock a konverteren.
Meglátjuk, legyen igazad -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #102401 üzenetére
így van, ahogy írtam is az előző postomban, felém sem volt már 2000-ben nagyon 486-os, csak egy osztálytárs de év végre ő is 500-as Celeronra állt át.
1999 tavaszán a 300-366-os Celeronok mentek, 1999 májusában lett 366-os Celeronom, mellette futott még a 333-as, de 300-as már nem is nagyon. 1999 augusztusba havernak már 400-ast raktam össze, októberben osztálytársnak már 433-ast, év végén, december közepén pedig már voltak 466-osok is. 2000 nyáriszünet végén, pedig már egy 600-as Celeront 128MB RAMmal építettem össze, szintén megrendelésre.
És akkoriban ezek a kommerszek voltak, tehát az összes bolt is pár hét késéssel ezeket kínálta.486-os már csak olyan beszorult helyeken volt mint az iskolánk négy számtech terméből a legelmaradottabb (a legjobban meg Celeron 566-osok voltak), vagy esetleg különféle gyárakban gyártósorirányítóként. Még a könyvelő Józsi bácsinak is 366-os Celeronja volt már akkoriban.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #102401 üzenetére
Igen, voltak erősebb gépek is. Nálunk vidéken az volt, hogy a 90-es évek második felében az általános iskolások megkapták a commodoreokat a szüleiktől, idősebb rokonaiktól, ismerőseiktől. Az idősebbek pedig ekkor 386osokra, 486osra váltottak.
Ezekkel el is voltak pár éven át.
2000-2001-ben a középiskolában a teremben 386os gépek voltak win 3.1-el, a könyvtárban pl 5x86-os cyrix volt (az volt a legerősebb gép, amihez hozzáfértünk). Volt egy terem, ami pentium1-esekkel volt felszerelve akkor már, viszont azt csak a végzősök használták.
A diákok nagy részének otthon win95-ös PC-je volt, tipikusan 486 alapokon, én 2000-ben már socket7-re updateltem, amit csak a szerencsének köszönhetek (két másik osztálytársnak volt ekkor socket7, a többieknek még 486).
Aztán felénk olyan 2001 után kezdték el ezeket a 486osokat lecserélni, a régi használható socket7-es cuccok meg mentek munkagépeknek irodai felhasználásra (ezt örökölték meg mindenkitől a szüleink, ezeken tudtak munka ügyeket intézni, meg hasonló), az emberek meg, akik komolyabbat akartak, tipikusan celeronokra váltottak, olyan 400 mhz körülire, 16-64 megás videókártyákkal, és ez ment olyan 2004-2005-ig.
Ekkor átlagember számára látótávolságba és árba kerültek a socket A rendszerek - minimálbér volt 55 ezer, szóval egy athlonxp-s rendszer ára több volt, mint maga a havi bér, ezért nem nagyon tudta az átlagember megengedni azt sem.
Volt ez a sulinet dolog, felénk vidéken erről nem is tudtunk (információhiány, boltok hiánya, szinte teljes szociológiai lemaradás), szóval pont, akiknek szánva volt az egész, ők maradtak ki belőle, így aztán az AthlonXP éra csak 2005 után kezdődött, jó magam is akkor tudtam venni egyet azon az áron, hogy másfél hónapon át csak ezért dolgoztam egy gyárban látástól vakulásig diákként.
Ez az AthlonXP éra tartott a 2010-es évek elejéig/közepéig, amikor az emberek aztán elkezdték kicserélni ezeket immár többmagos 64 bites gépekre, és tulajdonképpen felzárkóztak az úgymond modernnek tekinthető gépekhez a környékemen.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Bile Demon #102192 üzenetére
Win11 is elindul Core 2 Quad procival, de már win10-nél is ha tiszta telepítést szeretnél, akkor már nem fogja engedni csak a korábbi build-eket. Persze ha rádugod a már telepített OS-t akkor menni fog, teszteltem én is Q9550S procival és 8GB rammal.
-
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon #101479 üzenetére
Találtam youube-on megoldást, már működik. Csak meglepett a dolog...
-
válasz
Bile Demon #100870 üzenetére
Szívesen...azért van pár érdeklődő
-
válasz
Bile Demon #100857 üzenetére
Mindjárt megnézem kijelentkezve a visszatöltést, hogy nálam jó-e.
-
válasz
Bile Demon #100857 üzenetére
Xarul, ne vedd meg. A lassulás fokozatai külső tokban mérve :
100GB- ig teljesen jó, afelett elkezd a végtelenségig lassulni. Reklamáció ment, valszeg küldenek vissza lóvét.
DOSra jó lesz ez
Az átlátszó tok viszont ok, nagyon tetszik, villognak a piros-zöld ledek..., bootolás rendben megy vele, TRIM detection is jónak látszik.
Gondoltam hogy kamu az SSD, de kíváncsi voltam. -
válasz
Bile Demon #100855 üzenetére
Igen.
-
válasz
Bile Demon #100122 üzenetére
Akkor a régebbi biztosan kompatibilis, jelzem neki, aztán döntsön ő, én kevésbé értek ezekhez, bár a Zen2- őt Win98- hoz brutálisan belőttem
, de az egy másik világ - Neked is kössz !
-
válasz
Bile Demon #99955 üzenetére
Hát persze a modellszámnak hasonlítani kell a Samura, úgy hatásosabb, de látni hogy SANDIAN, ez egyedi, nem olyan általános, uncsi márkanév
Ha legalább QLC lesz benne, akkor ottvan, és ha a 7500MB/s- nek a felét is tudja, akkor meg űber. Samuban is van olcsóbb QLC, ráadásul ajánlott is a topikjában.
Hát...én is kíváncsi leszek, meglátjuk 1 hónap múlva, bár lehet korábban, az utolsó kínai rendelésem 11 nap alatt háznál landolt. -
válasz
Bile Demon #99951 üzenetére
Kiderül. ha beborul
-
válasz
Bile Demon #99919 üzenetére
Ah, ez nem elég. Nézd meg az iiyama service manualját, mennyi szirszart kell kiküldeni rá, és hozzáigazítani, hogy minden klappoljon
-
válasz
Bile Demon #99788 üzenetére
Mekkora parasztvakítás az a PMPO spec
, vagy inkább 1500W, olyanra is emlékszem, ilyen teljesítményen a kisebb hangkeltő xarrá égne. Még a normál Wattra megadott Kenwood végfokom sem tudja az 5x500W- ot, de avval már kb a fele valós.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #99382 üzenetére
Ordenáré jó kis cucc ez az 5600G.
A CPU részét én nem bántottam, csak a ramokat seteltem be gyorsba, tuti lehetne még javítani rajta.Nézegettem az IGP teljesítményét játékra vetítve, valahol a GT1030 és az RX 550 között mocorog.
Wraith Prism RGB a hűtő, nem tudtam még 60 fok fölé kergetni így sem.
2. fő gépbe (aláírásomban) 5600X van, CPU erőben nem sokkal jobb az 5600G-nél.
De jó hogy megtartottam a félretett B350/B550-es AM4-es lapjaimat. Sajna az X370/X470-es pároson nincs kiment az IGP-nek.Az 5600X-nél sem cécóztam sokat, a gyenge AIO miatt offseteltem a Vcore-t, -0,065x Volttal. A PPT-t nem lépi túl (alap set), azaz max 77W-ot tud bekérni nyél terhelésen is.
-
válasz
Bile Demon #99085 üzenetére
Igen, célszerű megpróbálnod, ha nem sikerülne, jelezd, akkor feltöltöm az enyémet, erre bootolva mindegyik gépen felépíti az eszközkezelőt. Bár a cregfix- et nem tettem fel, a régi BIOS miatt nem kellett, de az utólag is telepíthető, asszem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Bile Demon #99061 üzenetére
Csak 1 tipp: Érdemes lenne 1 ram foglalalatba So-dimm DDR4-es átalakítót venni, és 2GB-os modullal próbálni, ettől kisebb modul nincs. Néztem youtube-on videón, egyes esetekben segíthet, de nem 100%-os módszer. 1GB-os ddr1 vagy ddr3 modulokkal nálam több lapnál felment a win98SE OEM kiadás, de ezek S478/S754 illetve S775 lapok voltak.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #98801 üzenetére
Kb olyan lehetett , mint a Crysis 2007-ben, meg a Doom3 2004-ben.
Sok ember rájött, hogy upgrade kell s.o.sTaláltam egy oldalt [link]
Kb v1 és a Riva 128 egálban van kicsivel 30fps alatt.
A rendition v1000, amire írták a játékot először, az mintha kicsivel kevesebbet tudna. -
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #98548 üzenetére
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #98070 üzenetére
Köszönöm
Pure DOS alatt próbált valaki 3Dfx videógyorsítást?
-
válasz
Bile Demon #97119 üzenetére
Elég nagynak tűnik, bár nem tudok viszonyítani, a SuperPoz tesztet talán még nem is futtattam, de gyanítom hogy ebben a kis 1650 már nagyon elvérezne.
-
válasz
Bile Demon #97116 üzenetére
Azt nekem is kiírja, nem foglalkoztam vele.
Szép eredmények ! Magas CPU órajel, meg hát a 1080...
A belépő 1650- emnek mindössze annyi a pozitívuma akkor, hogy az i7+1080 eredményét befogja, összességében nem rossz 128bites kártyával.
Az is látszik a teszteden hogy Intellel jobb a CPU teszt, mint Zennel, az összpontszám viszont az ellenkezőjét hozza. -
válasz
Bile Demon #97021 üzenetére
Elöbbit tudtam, utóbbit nem. CL18, 1T, GD ON most amit látok. Akkor a CL17 csak 2T- vel ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #97021 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #97015 üzenetére
Jó infó lett
3200 CL17 GD OFF ok
3200 CL17(8) GD ON ok
Feszt azért az XMP 1.35V- on hagytam
Kényszerített értékek : CL17,19,19, 20, 40, 60. BIOS visszajelzi. HWinfoban : 18(GD ON),19,20,40,60. 3DM06- ban a GD ON->CL18 gyorsabb mint a 17
Lassan megtanulom beállítgatni a szörnyecskétNövekedés jelentős, 40k befogva.
+egy 3DM05- öt is kipróbáltam, ezt ritkán használtam.
Tesztek félretrók, gép modern(de már ez is elavultnak számít
), mindegy OFFba tettem.
Jó set, de elvi/pontgyűjtési jelentősége van, általános használatra CPU 4GHz/1.1V, RAM 1866/1.2V kímélő set bőven elég, sőt még a videót is lejjebb tekerem.Fullra pakolva is elég szépen megy, bent van a konverter+Live+2 video+sok drive. DOS, W98, 10, 11 ok, XP- t kell még helyretennem(ez jön most), és valami helyet keresni, ahova a riser+Livet rögzítem.
-
válasz
Bile Demon #97015 üzenetére
Ok, rápróbálok majd.
-
válasz
Bile Demon #96994 üzenetére
Igen, mert így CL13. A 3600 CL19 nem szerencsés, ahogy észrevettem. Azt gondoltam hogy ezek a gyenge RAMok menni fognak 3200 CL16- al, de instabil. Viszont nézem hogy 2T- ben felejtettem, mikor az 1T- t is bírják. Meg kell ismételni a méréseket.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #96781 üzenetére
Mondjuk még sose használtam/próbáltam.Fellelkesültem, gondoltam előszedem a különlegesebb s7 és az összes ss7 procit. Mintha lett volna több k6-2 k6-3 procim. :/
A képen kívülin van még egy k6-2 350 és egy k6-3 450 lapban.
Ha valaki cserélne, k6-2 500 van 3db is
Kakukktojásnak ott az új s370 szerzemény.
Állítólag slot1 lapba érdemes berakni s370 átalakítóval pl Gigabyte GA6BXC, és ott szorzótól fsb-n, cache-en keresztül minden megy on the fly.
Próbálta ezt valaki?
A sima s7-ek közül a Cyrix mII-300GP lenne még érdekesség, vagy ss7-ből a k6-2 500 lenne jó még late DOS-hozSzerintetek melyik verzióval érdemes próbálkozni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #96504 üzenetére
Hogy vágytam régen egy Phenom II BE-re. Ma már szerencsére filléres cucc
-
jokeph
nagyúr
válasz
Bile Demon #96504 üzenetére
pl. 1090T 4 GHZ-en/FX8350 ?
-
válasz
Bile Demon #96497 üzenetére
Nincsmit. Amiatt is írtam, mert ha sikerülne kideríteni, akkor mondjuk egy VCache könyvtárba bepakolnám a moddolt fileokat, illetve a hozzávalókat, ha gépenként is változhat a javítás módja. Így bekerülhetne a mentett, telepített imagebe. Könnyen lehet hogy akkor az újabb BIOSok nagyrészében jelen lesz a hiba, és talán Intel esetén is.
Nálam is csak AHCI vagy Raid van, de az áthozott telepítés miatt az AHCI driver már benne volt, így nem okozott gondot 98 esetén. XP- hez pedig a moddolt telepítőmet használtam, Zenre ez jó, érdekes módon 775- re pedig nem ok, arra a régi FreeDom ment fel gond nélkül.
-
válasz
Bile Demon #96482 üzenetére
VCache hiba, olvasgatom, Ctrl-C hsz- ból :
"Még mindig van egy megoldatlan VCACHE hiba.
VCACHE védelmi hibát kapok a Ryzen 5950x rendszeremen még PATCHMEM és patcher9x esetén is.
Még nem találtam megoldást.
Egyszerűen letilthatja a vcache-t. Ez csak egy gyorsítótár, hogy egy kicsit optimalizálja a teljesítményt. A VXD-n keresztül töltődik be, törölnie kell a vmm32.vxd fájlt, és fel kell használnia a vmm32 mappában lévő összes VXD-t, hogy leállíthassa a vcache.vxd használatát""Hogyan tilthatom le a VCACHE-t?
A VCACHE védelmi hibát azonnal kapom, amint a beállítás első fázisa befejeződik, így soha nem lesz lehetőségem letiltani.
A hardverészlelési és konfigurációs fázis során a telepítőprogram a VXD illesztőprogramokat egy vmm32.vxd fájlba helyezi. Ez a fájl emiatt gépenként eltérő. Le kell cserélnie a vmm32.vxd fájlt egy tiszta verzióra, és külön kell használnia az illesztőprogramokat a vmm32 nevű mappában. Keress rá a google-ban, sokaknak volt gondja és régebben így oldották meg."Vitafolyam itt. Részlegesen értem, és nem is tudnék rápróbálni, mivel nálam nem jelentkezett a hiba. Hátha Te többet ki tudsz hámozni belőle.
-
válasz
Bile Demon #96482 üzenetére
El is felejtettem, de erre már én is gondoltam korábban, nem frissítettem a BIOSt, elég régi van rajta gyárilag. A későbbiekkel alaposan megváltoznak a menüpontok és a működés is állítólag. Lehet hogy ez áll a háttérben, a Win98- al ezért működik
1.39V fixet adok neki a 4.65GHz- hez, de ez felugrál 1.4 fölé is CPUz szerint. 4GHz- hez elég az 1.1V, 8C/16T esetén is, 98- hoz jelenleg 4C/SMT off van beállítva, 2C- vel kisebb pontot kapok, ez is érdekes, mert a 98 1C- t lát.
1.5- öt nem mernék, nem szeretném tönkrevágni, jó kis proci. -
válasz
Bile Demon #96480 üzenetére
Hasonlónak néz ki mint az enyém. A hang korábbi, az USB meg valamivel későbbi, ennyi tűnik fel, de nemigen értek ezekhez még...
-
válasz
Bile Demon #96478 üzenetére
Hopp, akkor ott valami más gond lehet, ha az X58/775 működő sem indul. Milyen gyártmány/típus a B450 lapod ?
Nem semmi, új proci görbe lábakkal, az elég gáz az eladó cég szempontjából.
-
válasz
Bile Demon #96310 üzenetére
Megmakkant driverszinten, amint említettem, aztán vissza kellett tennem. Namost...a mentésben jópár örökölt driver van a P45- ből, elkezdi visszapakolni ami jó Zenhez is, a felénél kér egy újraindítást, ezt nem vettem komolyan, most igen, és így több bridge driver is felkerül, az első körben telepített systemek húzzák be, maguk fölé.
Ügyködök tovább, lehet lesz ez még több is...
-
válasz
Bile Demon #96281 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #96281 üzenetére
Szép
A videokártya változott ?
Ezt már nemtom befogni sztem a 7900GS- el. -
válasz
Bile Demon #96265 üzenetére
Kössz !
Semmi különöset nem tudtam kitalálni végülis. Egy érdekesség ha 4magot állítok be, többet hoz mint 2maggal.
-RAMok órajeleivel szórakoztam, PBO vagy nélküle
-pár másik BIOS beállítással is kevertem
-DX2004 helyett az utolsót, a 2006- ost tettem fel, mely még 98 ready
-4GHz- en próbálgattam mikor hoz a legtöbbet, aztán csak a RAM-CPU-video- t tekertem feljebb tesztidőre
-az előző telepítés elszállt, bekevertem neki a Win állítgatásával, korábbit visszamásoltam sima copy- val, imaget nem sikerült valami miatt, kicsit más is lett az egész
-USB izomból megy, kérdőjeles, ott van, de nem megy rá az előző driver, lényeg hogy bill/egér/pen megy
-AHCI - 2 rootot letiltottam, 1 maradt, hárommal instabil néha. A maradék mintha hatástalan lenne, de nem, mert ha letiltom kékhalál, tehát sebességet nem növel, csak a működéshez kell. Tesztprogramok irreálisan magas, néha meg alacsony értékeket hoznak, de a boot és 2 SSD közötti másolás elég gyors.X99 : arra nem próbáltam még a 98- at. Érdekes hogy a Zen XP- vel is jobban összedolgozik, mint az X99. Utóbbin is megy, de minden mag allcore maxon pörög, a Zen meg natívan szabályozza magát. USB-VGA is ok, de nemtom 98 alatt mi lenne a helyzet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #96265 üzenetére
Azt esetleg megnézted, hogy nem ismeri fel őket valami általános eszköznek?
A videókártyáknál pl valaminek lennie kell -
válasz
Bile Demon #96072 üzenetére
-
FF23
senior tag
válasz
Bile Demon #96187 üzenetére
PIII jóval 100W alatt. Alig volt poros a belül, pedig én nyitottam fel először. Rámértem és az 5-12V is rendben van.
(#96188) Czo -Jó-jó, de nekem nincsenek eszközeim hozzá.
-
válasz
Bile Demon #96124 üzenetére
Nem tapasztaltam akadást, P45- ben HDD/SSD, Zenben csak SSD és pen van. A DMA pipát meg még nem is néztem, pedig mindíg szoktam ellenőrizni.
Zenes még finomítgatás alatt, amúgyis átellenőrzöm még alaposan, le akarom mérni hogy mennyit megy az SSD 98 alatt. -
válasz
Bile Demon #96086 üzenetére
Nem semmi eredmény egy Core2- től, látszik hogy az órajel mennyit számít, meg a tuningolási tudás is. Sztem én még a Zent sem tudom rendesen belőni, ha kiforrna egy kicsit, akkor jóval nagyobb eredmény is lehetne.
Mondjuk megsütni egyiket sem akarnám, a helyezésért nem érdemes.
Amint említettem itt a lényegesebb a részvétel, és a Win98 sikeres setupja ezen konfigokra, Te pedig hozzátetted a 3. fajta konfigot, a 1366- ot, melyre felmegy, egyben bizonyítottad hogy fel tudod installálni overkill konfigra.Határidő ne legyen ebben sem - aki akar beszállhat tehát a Win98/3DMark2001 listába
, LOD ne legyen, az már illúzió-romboló sztem, szebb ha teljes grafikán fut. Más kikötés nincs, tökmindegy milyen vason megy.
Készítek erre is egy táblázatot. -
FF23
senior tag
válasz
Bile Demon #96086 üzenetére
Én sem féltem, 300Ft volt
Lesz még ilyen, talán jobb is. Pár órás tesztelgetés alatt szerintem semmi baja sem lesz.
Mi az a "LOD meg kill explorer"? -
FF23
senior tag
válasz
Bile Demon #96080 üzenetére
Az igen. Már nem is emlékszem mennyit adtam az E8600-nak 4750-hez, de ennyit biztos nem.
Most épp egy agp-s lapot próbálok összelőni 6600 GT-hez, de 266fsb-n nem tudom rávenni, hogy fsb/dram 1:1-ben stabil legyen, pedig a ramok biztos tudják. Még 2pár ramot megpróbálok, hátha jobban fekszik neki.
-
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon #96074 üzenetére
Van 32-es VA-m, semmi ilyesmit nem tapasztalok én sem. Engem az IPS "hibái" jobban zavarnak, bár azokat is már kiküszöbölték az újabb monitoroknál szerintem.
-
válasz
Bile Demon #96075 üzenetére
Akkor jól karcolnak. E8500 nálam 4200, felette instabil, bár nem is mertem annyi feszt adni neki mint Te. A 7900- on a voltmod is komoly fegyvertény. A Zen talán megy majd 4700 körül 2 maggal...talán, ha lefut ez az undorító kánikula.
-
FF23
senior tag
válasz
Mekkora feszt adtál az E8500-nak biosban? 1,7V?
-
válasz
Kis képátló az Aceren, meg lehet hogy viszonylag modern panel, mindíg fejlesztenek rajtuk vakamit. Nem tapasztaltam olyan jellegű hibákat. A betekintési szög is elég jó, persze kisebb mint IPS- en. Bár én mindegyiket szemből nézem.
-
Czo
addikt
válasz
Erdekes ez a VA dolog. Nekem utoljara a 2006-os, 20"-as iMacban volt VA panel, a 2009-es iMac IPS panelja peldaul erezhetoen rosszabb volt, mint a 2006-os VA. A VA-s iMac a fekete es a sotet reszekben volt sokkal, de sokkal erosebb. Ugyonakkor, nem ugyonazok a vizsgalati viszonyok, mert a 20"-as iMac CCFL vilagitott volt, mig az IPS az LED (alulrol megvilagitott, a CCFL alapvetoen meleg fenyu volt, a LED pedig hideg), a raadasul az elobbi az matt feluletu volt, mig utobbi glossy.
-
válasz
Ismét átvetted a vezetést
Magas órajelek, léggel ment, vagy valami erősebbel ? C2D- val tuti nemtudok felmenni annyira, Zennel még talán tudok javítani. Majd ha jön a lehűlés, klímám nincs. Vagy be kéne szerválnom egy 7950GT- t.Ennek is lehetne egy táblázatot készíteni, bár egyelőre ketten vagyunk csak.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #96066 üzenetére
Nezz DP-s Dell vagy BenQ monitort. Bazisok nem irja a speckoban, hogy tamogatja a 15 kHz jelet, viszont gond nelkul megy neki. Az elobb emlitett U2312HM speckoja nem irja a 15 kHz-t, de viszi (ezen DVI, DP es VGA van). A BenQ projektor speckoja sem irja a 15 kHz-t, megis megeszi a VGA dugon at. Igen furcsa nezni az EP128 kepet bazinagy kepatloval
-
válasz
IPS párti vagyok, de a próbapadhoz VA- t vettem. Megtetszett, nem küldtem vissza. Meglepően szép a képe. Acer B227Q, 21.5", DSub/DP/DVI/HDMI, Aspect auto/source/manual, retro és modern vasat is tudok próbálni vele. 16/9 - 4/3 - 4/3 - 4/3
Persze mivel alapmodell, semmi nagy frissítés, max 75Hz, egyedül a freesync említhető. Képernyő magasság, dönthetőség állítás széles határok közt, mely a próbapadnál jól jön. Amigához szintén nemtom hogy passzolna-e
-
arn
félisten
válasz
Egy 130 euros monitortol mit varsz? Itt az a kerdes, hogy jobban hasznalhato e retro celra, mint a jelenlegi megoldasok. Jo esellyel siman jobb, mint a retrozasra hasznalt lcdk 95%a, kepminoseg meg bemenetek szempontjabol is.
Kepminosegre a high gamutos 12+ eves ledes lcdk tuti jobbak, ami elotte jelent meg jo esellyel rosszabbak. Szoval nincs tul nagy valasztek
-
válasz
Bile Demon #96033 üzenetére
Közben látom envagyok már leírta, hogy kire is gondoltam, de egyébként meg két fiókja is van (vagy két külön személy). Az egyik imi1961 másik degass_a. Én nagyon régen egy GTX 260-at vettem a tagtól, és ugyan úgy semmi paszta illetve pad nem volt rajta, plusz tiszta retkes is volt. Szerinte ez így okés volt.
Most nem rég pár Radeon-t vettem, viszont már ott is variálva volt, mivel amiket szerettem volna, azok nem voltak (meg mivel Pécsi, és az nekem közel van, felajánlotta hogy eltudom vinni személyesen is, kb 2-3 nap kellett mire meggyőztem, hogy maradnék a postánál). Azok is full ugyan úgy paszta illetve pad nélküliek plusz még retkesek is voltak. De volt olyan kártya is, amiről hiányzott például egy VRM borda, meg ilyen kis apróságok. Dobok be pár képet (nem az összesről):
Én tudtam, hogy mit fogok kapni így meg sem lepődtem, és csak is azért vettem meg tőle őket mert akkor ezeket máshol nem találtam meg, meg számomra jó árban voltak. Azóta is működnek egyébként. -
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #96047 üzenetére
Nem a vaterás imitől vetted?
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #96039 üzenetére
Csak valaki valamiért szétszedte, és arra se vette a fáradtságot, hogy padozza, pasztázza.
Vajon miért? -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #96042 üzenetére
A leadtek legalabb kicsit egyedi
nekem bejon, hogy nem csak a matrica mas, homersekletben nem hinnem hogy sokat szamitana.
Jah azota nem vaterazom, meg en kaptam rossz ertekelest, mert mast kuldott…
-
válasz
Így már barátságosabb.
-
arn
félisten
válasz
Ez referencia huto, csak a boritasa mas.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #96032 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ez így nagyon gyanús.
Legalább olcsón vetted? -
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #96035 üzenetére
miért nem kapcsolt le vagy throttlingolt
Mert ez 2006-os technológia, és az képtelen erre.
Amúgy a 8800gt is meghal 90 fok fölött nagyon gyorsan.Az nvidia első olyan chipcsaládja a fermi, ahol van néhány kártya, aminek 95 fok az üzemi hőmérséklete normál körülmények között, és bizonyíthatóan nem nyuvad ki tőle. Az összes korábbi kártyát 90 fok alatt kell tartani.
De ezek a fokok, amikről beszélsz, annyira abnormálisak, hogy 100fokon már a fermi is rálép a fékpedálra.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #96032 üzenetére
Hat, csoda, hogy nem volt meltdown.
-
válasz
Bile Demon #95999 üzenetére
Miért nem szeded szét, ahelyett, hogy kívülről kukkolod?
Ezeket még könnyű szerelni. -
válasz
Bile Demon #95997 üzenetére
Véletlenül nem Vaterán vetted ?
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95997 üzenetére
Ha ezt így nyugodtan használod, egy héten belül halott lesz a kártya. Amúg ylehet, hogy az előző tulaj vbiosból túlfeszelte. Tegyél rá egy stock biost.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95993 üzenetére
valószínűleg csak pasztázni kell, és jó lesz. hogy a borda mennyire viharvert, az mindegy, az is csoda, hogy egyáltalán működik, úgyhogy javaslom, hogy próbáld meg életben tartani.
-
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #95993 üzenetére
A borda is forro? Te vagy az elso tulaj? Szet volt szedve? Nem lehet, hogy valaki szetszedte es baxott pasztat rakni/lecserelni a korabbit es most tkp, nem tudja a chip atadni a hot a hutofeluletnek?
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95991 üzenetére
annyit tudok, hogy a furat távok és a memóriachipek elhelyezkedése általában ugyanaz a 8800gt és 9800gt szériában.... de viszont az egyéb 8800 kártyákból van egy csomó féle változat, mindenféle bittel (ami mindenféle számú memóriachipet jelent, amik randomra vannak rádobálva) ezért valószínűleg nem fogsz tudni tetszőleges hűtőt rátenni.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95987 üzenetére
nem. a 8800/9800 kártyák illetve különféle quadro klónjaik működési hőmérséklete maximális terhelés alatt sem szabadna hogy megközelítse a 100 fokot. az az arch már masszívan károsodik azon a hőmérsékleten.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #95987 üzenetére
Nem
Folyamatos 3d terhelés alatt max 85 fok szabadon 25 fokos szobában. -
Czo
addikt
válasz
Bile Demon #95954 üzenetére
A fennt linkelt Samsung SSD-bol 250 fontert vettem egy 32 gigas verziot 2007-ben. Egy evvel kesobb, mar 64 gigast kaptal, boven 200 korul (80-100-nak megfelelo penzert, pedig meg el lehetett adni a korabbit, ez itthon, hasznalt eladasba kb 28-30 ezer forintot jelentett 2008-ban egy 32-es SSD-nel). 2008-9 korul mar nem csak Samsung meg Intel SSD-t tudtal venni, hanem megerkezett, kb minden mas gyarto is.
-
FF23
senior tag
válasz
Bile Demon #95954 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #95853 üzenetére
Kössz !
Procilimit a 3DM01- ben mindenhol, még a kis 7900- re is. Ide is kéne a 6GHz.
chipset/PCIe supportot : szinte sehogy, magától hardveresen karcol ennyit. AHCI felmegy, avval nincs gond. Persze még finomítgatom, hátha sikerül valamit javítani rajta.(#95854) nakos1212 : nálam 3x6- ot pakol be, tehát 3 root vezérlő+3x6 port, de tényleg nem okoz gondot.
A projekt nem jöhetett volna létre, ha Te nem gyűjtöd össze a mester immár ingyenes drivereit, valszeg a mái napig nem is tudnék róluk
Rakható volt idáig is Zen-re a történet : kéne találni valahol szabályos képmentést, nekem még nem sikerült, ettől még persze létezhet.
Lényegében itt már inkább a részvétel a lényegesebb, a max pont csak feeling-epenis -
válasz
Bile Demon #95620 üzenetére
-
válasz
Bile Demon #95845 üzenetére
Nem teljesen, kis elcsúszások. a középrégi kártyákhoz van moddolt VESA driver, kérdés hogy a 1650- el jó-e. Lehet beillesztem, de jelentősége nemsok, lényeg hogy felment a 98, valamint hogy a 7900- ast be lehet-e setupolni, kiderül...
-
válasz
Bile Demon #95822 üzenetére
Szerintem az AF (és mipmap ha már itt tartunk
) mindig sokkal fontosabb volt az összkép szempontjából, mint az AA.
Nagyon kevés olyan use case-t tudnék, ahol a recés szélek tényleg hazavágják a látványt... ellenben szinte minden játéknál, ha az AF-t kikapcsolod, mosott kaki lesz a textúrákból, az már sokkal zavaróbb.
Lehet az AA-t csak azért nyomták annyira, hogy mindig vegyünk új gpu-t, mert ahhoz hogy mondjuk egy összetettebb játékot max élsimítással tudjunk játszani, gyakran várni kellett még 1-2 évet -
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95822 üzenetére
Az af nem élesíti a textúrákat, hanem a mipmap szintek között végzett interpoláció minőségét javítva (új, horizontális és vertikális oldalirányban szűkülő textúraszintek kialakításának segítségével).
-
válasz
Gratulálok
Szabályos képmentés. Itt a topikban akkor Te vagy a csúcstartó Win98 alatt. Procid és videod is erősebb. Látszik hogy S1366- ra is felmegy a 98. Valamint örülök hogy nemcsak engem érdekel ezen retro oprendszer kimaxolása.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ahhoz képest, hogy viharvert, szépen megyen
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #95593 üzenetére
Ez az ultrahangos dolog jo cucc, de tenyleg akkor van ertelme, ha az ember nagyban csinalja ezt, az esetek legnagyobb reszeben meg lehet nelkule oldani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #95337 üzenetére
Azért 48GB RAM már túlzás lenne ebbe a gépbe, még azzal a jó CPUval is. 12-24GB ideális hozzá (bár én inkább A 24-et választanám, de a 12 is jó).
A tisztítás meg remek, ügyes az elektromos sütős szárítás. Nálam gázos sütő van, abba bele nem raknám. (pláne, hogy a hőmérséklet sem állítható, egy 1950-es oldtimer tűzhelyem van. Igen, jól olvastasd, 73 éves!
De egyszerűen annyira hibátlan (ennyi idő alatt nulla meghibásodás), hogy nincs szívem lecserélni, pedig egyszer már akartak érte adni annyi pénzt amennyiből egy vadi új tűzhelyet vehettem volna)
Igen, az ASUS egy időben nem az alaplapra integrálta a hangot, hanem külön kártyaként mellékelte.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #95294 üzenetére
Tegnap visszaraktam a lapra a cuccait (VRM modul, borda). Új thermal PAD-el. Aztán egy kis ismerkedés.
Egész nap ment gond nélkül. Stabilan működik. Használat közben nem érzek különbséget a 4790K után. Ugyanúgy pörgős minden.Az uncore-t alapból AUTO-n 2666-ra állította, pedig írta is a BIOS, hogy az min. a RAM órajel duplája legyen. Így én azt fesz emelés nélkül 3200-ra állítottam. Többi fesz, amit emelni akart (QPI, RAM) AUTO-n azt a gyári értékre fixáltam.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95349 üzenetére
Az ilyen ,,egyik usb eltört'' típusú hibák szóra se érdemesek, beledobsz egy pci-e usb kártyát, és kész. Az talán még olcsóbb is, mint a forrasztgatás anyagi és idő beli költsége.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95343 üzenetére
Jackeket nem szedtem még le, de nem hiszem, hogy komoly gond lenne vele. Esetleg szipkás forrasztóval szedegesd le a forrasztásokat, aztán utána talán egyben le is tudod húzni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Bile Demon #95340 üzenetére
Volt ilyen lapom, nagyon szerettem, jó kis gép volt Athlon II 250-nel, 2×2GB CSX ram-mal, 3850-nel... Vagy 3870-nel? Már nem is emlékszek... Cooler Master mATX házban volt, elöl-hátul egy-egy 120-as ventivel, a procin egy Scythe Ninjaval. A procihűtőre nem is kellett venti, a házbeli légcsatorna elég volt a kielégítő hűtéshez.
-
Pikari
veterán
válasz
Bile Demon #95340 üzenetére
Én kidobás előtt le szoktam forrasztgatni az alaplapokról ezt-azt, aztán így nincs gondom a kondikra.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #94793 üzenetére
Az MSI laphoz, amit említettem - VRM javítás - megérkeztek a kondik Taiwanból.
Javítás előtt kis híján a képembe robbant az egyik, mellette kettő púpos lett. Szerintem arra vezethető vissza, hogy a VRM két középső FET-je nem ért hozzá a Thermal Pad-hez és túlmelegedett helyileg a NYÁK és a kondik.
Baromi drágák ezek a szlárdelektrolitos kondik. Néztem én mindenfelé... Hestore, TME, Digikey, Mouser stb.
Nem nagyon láttam raktáron. Vagy MOQ 100db.
Egyrészt stimmelnie kellett a méretnek, kapacitásnak, feszültségnek, kivezetéseknek. Másrészt szerettem volna kék feliratosat, ami hasonlít a régi/többihez, de ez nem lett volna kizáró ok.A 10db végül vámmal/áfával 6 eFt körül állt meg. Az egész lap nem került annyiba.
Németből a lila feliratos kondi még drágább lett volna.
Ami olcsóbb lett volna, azok a kínai kondik, Kínából.Ez is összeállt. Működik. Prim95 alatt alig langyosodik. Alapbeállításokkal persze.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #95337 üzenetére
Mosogatógépet próbált valaki?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Szép lett, látszik, hogy dolgoztál vele.
6×4GB RAM meg elég már egy ilyen géphez -
válasz
Szépül, és a 6x4GB már királyság abba a lapba.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #95242 üzenetére
Durva, hogy a német bontókban miket lehet találni, ez itthon kb esélytelen lenne. Mellesleg kész csoda, hogy ilyen viharvert CPU ilyen viharvert lapban megyen.
Ha közel volt a konyhához, vagy netán ott volt, akkor csúnyán lecsapódik rá az étolajgőz, és idővel nem csak avas, hanem pont az általad leírt amper szaga is lehet.
ASUS P6T + Intel Core I7 975 Extreme valamiért nem szerette a nagy modulokat, 6GB ok, 12 már alig alig ment, pedig 24GB volt a terv. Az ember nem várná ezt egy ilyen platformtól, hiába 2011-ben még 6GB RAM is tisztes volt, 12GB meg egyenesen sok, de hogy ennyire nem gondoltak a jövőre? Egy ilyen géphez 24-48GB is dukál akár.
Mindegy, ahová ment, oda a 12GB RAM is bőven elég lesz -
zsid
senior tag
válasz
Nem lenne túlzottan nagy meglepetés, ha az imc ugyanazt tudná, mint az X5690-é, a QPI-t leszámítva kb tök ugyanaz a két processzor. Szerintem nem elképzelhetetlen, hogy a single rank 8GB-os modulok gond nélkül menjenek vele.
-
Pikari
veterán
válasz
Nekem 1366os változatban vannak xeonok, én abban 8gb ddr3 (ecc) modulokat használok. De kísérletezni nem tudok vele, mivel az fő gépem (és még jó pár évig az is marad).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Annyira nem finnyás azért.
Bármilyen 2 GB-os 1066/1333/1600-as modullal simán megyen nálam, 3*2 GB és 6*2 GB felállásban is.
4 GB-os relatív új G.Skill 2133CL11-es modulokkal is okés a 3*4 GB felállás.
A procin érdekes az a valami az alján, de a pineket láthatóan nem érinti.
Ki tudom tesztelni adott esetben. -
KROK640
nagyúr
válasz
Bile Demon #95203 üzenetére
Lemaradtam az elejéről, honnan is van ez a gép??
Az alaplapon, az a start gomb, a reset stb. nagyon állat, minden lapra kéne ilyen külön!!Amúgy nagy mákod, hogy viszi a 24GB RAMom, nekem ASUS P6T + Intel Core I7 975 Extreme -al van szerencsém, ott a 6GB RAM sima liba, a 12-vel már trükközni kellett (6 ugyanolyan modul kellett, és pokoli válogatós), attól pedig sehogy sem tudtam bele többet tenni.
Ami a szennyeződést illeti : fura egy ilyen csúcs gépnél, hogy nem vigyáztak rá. Nekem ez étolajsárnak tűnik, lehet, hogy egy kis rosszul szellőző lakásban volt a konyhában, vagy annak közelében, ahol sokat sütöttek olajjal. Egyszer volt egy főnököm neki is az asztali gépe a konyhában volt, mivel a másik hobbija a sütés-főzés volt. Az ő alkatrészei néztek ki hasonlóan.
Az a baj, hogy ötletem sincs, hogy mivel szedd le.I7 X990 ... most nézem, hogy ez 6C12T, 3460/3730MHZ, 12MB cache. A turbo kivételével mindenben veri vagy azonos, paraméterei alapján a 10400F-emet, nyilván ennek még jóval gyengébb az IPC-je, de ha megnézem, hogy 2011 eleji a proci a 10400F meg 2020-as, akkor megdöbbentő, hogy több mint 9 év van a két CPU között, mégis kb ugyanazt hozza paraméterekben. Mint ahogy a 10 és 24% közötti eltérés is, nyilván az újabb javára, de ott magasabb turbo és a DDR4-es RAM is (meg a magasabb IPC).
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #95217 üzenetére
Festeseket, feliratokat, matricakat oldhatja, magaban a hwben kart nem tesz. Illetve ha nem tokeletesen tiszta a hw, es gyorsan szarad, nyomot hagyhat. Regen tobbet hasznaltam, manapsag kevesebbet… gyorsabb es tisztabb eredmenyt erek el, ha siman vizzel tisztitom, majd szaritom.
Alkohollal inkabb akkor tisztitok, ha vmilyen ragasztot oldani kell, vagy nagyon erzekeny db, ahol kisebb feluleten kell tisztitani.
-
válasz
Bile Demon #95217 üzenetére
Elvileg az alkohol sem, de az csak a polimerizált rétegeket képes oldani, a fémoxidokat nem bizti, nemtom már elfelejtettem, a középsuliban voltam kémia szakos, aztán eltelt 40 év...
Sandy/Ivy-n gyorsabb a 98 : biztosan, kérdés hogy a chipset/AHCI driverek ezesetben feltehetők-e, ill milyen hatékonyak ?
SATA AHCI W98 : 8port is szokott lenni a lapokon, de Loew mester driverével 6 tuti működik, próbáltam.
Jmicron IDE : nemtom, ilyenem nincs. Marvel IDE a P45- ben : Loew bigHDD aztán ok(160GB ATA Maxtor- al teszteltem), ahogy a korábbi postjaimban is ecseteltem. De sztem ez a driver bármilyen márka, mérethez jó, már az .inf alapján...nemigen van korlátozás....
-
válasz
Bile Demon #95203 üzenetére
Műszerész kontakt spray, egyebek még a műanyagot vagy akár a nyákot is oldják, korrodálják.
1366 amúgy király, láttam hogy egy user pakolt rá Win98- at, úgyhogy az értékes vas, bár a driverezése ott már hiányos, de drukkolok hogy jó legyen és kipróbáld rajta a 98- at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged