- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laskr99 #58425 üzenetére
BIOS reset után, indítás 1 RAM- al. Belépni a BIOS- ba - feltéve ha ad képet - , elvileg reset után defaultnak kell lennie (mókolt BIOS- nál nemtom, nembiztos), ha nem akkor def betöltése, restart, talán betölt az oprendszer. Ha igen, leállítás, megpróbálni 2 RAM- al. Ha ok, akkor lehet kezdeni beállítani egyénire, egyenként, ha valamelyik user beállításra nem indul, hiba megfogva.
-
válasz
laskr99 #57843 üzenetére
hát nem a gagyi laptopot kell keresni, hanem vannak olyanok (program is akár, gondolom itt a 21 században), akik napi szinten percenként frissítik és nézik át az eladó dolgokat és lecsapnak a mindegy mennyi vigyék el buyoutra. Vagy commodore cdtv a retro vintage computer csoportban? 100000Ft. régi asztali dvd lejátsző eladó a dvd lejátszók között? 5000Ft. ja hogy a kettő ugyan az? hát ennyi. Nagy kupac lom eladó, nem postáz, nulla licit és holnap lejár? Szia, az az izé kellene, külföldön élő haver intéz hozzá futárt, érte mennek, csak dobja be egy dobozba, 5EUR? és ha OK, akkor van egy voodoo Rampage tesztpéldányod. A CDTV megtörtént eseményen alapul, Rampage meg nem
és akkor egy élő példa: [link]
vagy működik, vagy nem, a feltették megvették között eltelt 1:20 perc. kaptam róla email értesítőt, ami kb 50 perc késésben volt, én meg dolgoztam, így ebéd időben néztem csak meg, de akkor se vettem volna meg, ha még fut az aukció, egyrészt fogalmam sincs a +4 lelki világáról, hogy ha baja van. kipróbálni sincs tápom (ha négyzetes csati), amúgy 15-20e egy működő, még alkatrésznek is simán jó ennyiért. -
Yutani
nagyúr
válasz
laskr99 #57694 üzenetére
Sajnos audio meghajtót nem sikerült innen levadászni. Máshonnan viszont elvileg megoldottam az ALC850 codec Vista drivert, ami talán jó Win7-hez is, talán ma ki is tudom próbálni.
Amúgy ezekhez a régi cuccokhoz tényleg inkább WinXP való, driverek sem mindig vannak az új OS-ekhez.
-
-
válasz
laskr99 #57625 üzenetére
Még megpróbálnám : ramok érintkezősorainak tisztítása, foglalatok ellenőrzése (hajszál, szutyok), proci újraillesztése. Az alkatrészek közül a táp és a videokártya ellenőrzése, táp mérése, videokártya pedig másik. A chipset kézre nem-e forró?
. P4- es proci nemnagyon szállhatott el, már jó védelem van benne.
-
alvaro
senior tag
válasz
laskr99 #57342 üzenetére
Ezzel a tokozással még nem láttam "helikopter" cache memóriát, minden valószínűség szerint jó bele. Jó kérdés, hogy megy-e 4db IC-vel, vagy kell neki a 8. A másik kérdés, hogy mekkora a tag ram foglalata. Ha csak a 256-os fér bele, akkor profit. Ha belemegy az 512-es (2 pár lábbal hosszabb), akkor javaslom a 9x512kbit konfigot, mert nem biztos, hogy fogadja a 256-os IC-t, illetve ha igen, akkor melyik végén.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
laskr99 #56988 üzenetére
minden javítható, a kérdés, hogy van-e értelme...
úgy elvileg ez is... CSak normálisan le kell szedni a GPU-t őjra fluxozni/reballozni, vagy ugyenezt megjátszani a memória modulokkal... a kérdés hogy a GPU nem-e döglött meg teljesen, mert egy sütésnél repkednek a 200 fokok, illetve a kondiknak sem tesz jót az extrém meleg... persze lehet új GPU-t beszerezni, szal ha nagyon elvakult vagy rendbe rakhatod, csak nem biztos hogy megéri -
válasz
laskr99 #56296 üzenetére
Kb tök mindegy ahogy nézegetem, Doublespace és Drivespace a különbség de ha nem használsz ilyen lemeztömörítő eljárásokat akkor nincs gond, bármi felmehet. De akár az 5-ös is mehet rá.
szerk - re: (#56306) laskr99
Jó kis masinának néz ki! Talán a Cirrus helyett lehetne egy S3 vagy egy jobb Avance Logic, Trident vagy egy Tseng, bár ott előfordulhatnak kompatibilitási problémák bizonyos esetekben.
-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #55534 üzenetére
Esetleg akkor tudok elképzelni ilyen hibát, ha rossz sorrendben van kötve a vinyó a kábelre. Általában a alaplaphoz közelebbi csatlakozó a Master és a távolabbi a Slave. Persze találkoztam már olyannal is amikor fordítva is működött, de nem ez volt a jellemző. Vagy valamelyik vinyónál, esetleg ha univerzális szalagkábeled van, és bedugható fordítva...az is lehet hiba.
Cable Selectet még soha nem használtam... -
válasz
laskr99 #55007 üzenetére
A gyűjtőszenvedély - legyen annak témája bármi - már csak ilyen.
Ölik bele a pénzt, mert számodra van értéke, többnyire valamilyen szentimentális okból.
Ennek következtében egy helyen elkezd felhalmozódni egy helyen a gyűjtőszenvedély tárgyából egy jelentősebb mennyiség.A gyűjteményeknek döntő többségében két sorsa van.
1. Elpusztul maga a gyűjtemény, ilyen-olyan módon. Leég, megsemmisül, elázik, elrohad, stb.
2. Elpusztul maga a gyűjtő, és mivel adott tárgyak iránti gyűjtőszenvedély genetikailag nem öröklődő tulajdonság, emiatt széthordásra kerül, rosszabb esetben a szemétre, aka. 1. pont.Egy szó mint száz, az egy pontban tömörülő gyűjtés fokozottan veszélyes a gyűjteni kívánt tárgyakra, miközben épp az ellenkezőjét akarják elérni vele: "Majd én megmentem az utókornak!!"
-
alvaro
senior tag
válasz
laskr99 #54995 üzenetére
Deeee, volt FSP
Sőt, nekem még AT-s Enermaxom is van
Közben épp próbálgatom a Turrican 2-t PC-n, miután egész héten hallgattam a zenéjét. Hm. Talán bizony overkill a DX4? A benchmarkja szerint "unbeliveable"
Mondjuk tény, hogy 7MHz-es Amiga 500-ra készült anno, csak hát az tele volt direkt platformerekhez való célhardverrel meg a 4 csatornás wavetable Paula kezelte ezt a remek zenét...
Na mindegy, mindjárt bepróbálom egy szorzótlan 486-tal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
laskr99 #54993 üzenetére
JNC az "kodegány" és Vargáné és Társa" alja kategória, max egy PIII-ast biznák rá, ha jó.
A másik passz.
200-300W körüli FPS Fortron-okat bátran merem ajénlani (saját tapasztalat), gond nélkül vitte a 200W-os is a 2,8 GHZ-es Prescott "kazán" Pentiumos konfigomat, GF 3 Ti 200 VGA-val. persze semmi tuning.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
laskr99 #54300 üzenetére
korhu vinyot az egyik legnehezebb talalni... nemtom milyen p1rol van szo (93as p66 vagy 97es mmx - 3-400mb - 3-4gb), de akkoriban egyegy szeria ritkan ert meg 1-2 evnel tobbet. az evjaratnak altalaban mindig azt tekintem, amikor megjelent, mivel altalaban topkonfigokat celzok meg, igy kis esellyel fordult elo, hogy egy x eves konstrukcio azt a szintet kepviselte, amit en a gepeimben latni szeretnek. pl egy penya mmxben jol mutat egy fireball st - azok voltak akkoriban a leggyorsabb vinyok.
meg ezek torekvesek... vannak olyan dolgok, amit evekig sem talalok, akkor elnezobb az ember vele szemben, es lehet azt hasznal, ami van. regota keresek 99 vegi topvinyot, de nem igazan talalok, mert egyreszt kevesen hasznaltak olyat, es lehet meg is doglottek. igy a p3ba egy 40gs seagate van, ami becsapos, mert joval gyorsabb, mint a korabeli vasak, es sokkal halkabb is. nem azt szeretnem, hogy sebessegben is azt a kort kapjam vissza, hanem hangban "elmenyben" is a legkozelebb akarok hozza kerulni. akkoriban az ibm kb felevente uj tipusokat dobott piacra, igy sajnos nincs az, hogy beleraksz egy ugyanolyan tipust, amit kesobb gyartottak.
a regi magazinok bugazasa sokat segit abban, hogy milyen konfigokat adtak el akkor.
-
arn
félisten
válasz
laskr99 #54294 üzenetére
de nem mindegy, hogy milyen p3at (2002ben is jelent meg az utolso)... ha pl becelzom a 99q4et, akkor olyan alkatreszeket teszek bele, amik ebben az idoszakban mar elerhetoek voltak.
persze osszepakolhatsz egy quadot is v2vel, vagy egy 386ost 52x cdvel, esetleg egy penya mmxet 120gbos vinyoval, de vhol ilyen dolgokon mulnak a reszletek. teljesen mashogy fog futni a gep egy korabeli vinyoval es rammennyiseggel - ez epp ugy limital, mint ha egy adott korszakbol valo processzort raksz bele. mindenki maga donti el, hogy mi a fontos neki.
nalam is vannak kivetelek, praktikussagi okokbol, vagy mert szimplan transparens a konfigot illetoen:
* lcd monitor - sajnos nincs helyem crtre
* tap - ha tehetem uj, ha nem, akkoris inkabb arra megyek, hogy megbizhato legyen
* gyorsabb memoria - gyakran max a gyartasi datum alapjan lehet beloni, esetleg az elerheto dokumentaciok alapjan, de ha tipusban megfelel, nem befolyasolja a gep sebesseget ha nem lovod tul a beallitasokat (pl mmxbe pc133as sdram - sd66kent hasznalod) -
arn
félisten
válasz
laskr99 #54290 üzenetére
mert korhu konfigokat akarok epteni, nem csak osszerakni a szezont a fazonnal
ha leulok eleje azt szeretnem, hogy minel hitelesebb legyen az "idoutazas".
(#54291) flymi: turelem kerdese... elobbutobb minden beesik.
midikartyam se hittem, hogy lesz valaha (ebayen 300-500 eurokert mennek), de megis lett.
-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #53716 üzenetére
Minden cuccom egy poros padlásom volt 15 évig, ahol még az ablakot se lehet becsukni. Télen mínuszok, nyáron 50+ közvetlenül a pala alatt.
Egy dolog nem működik megfelelően, a kazettás háttértár, feltekeri a szalagot.
(#53719) DarthSun
Hol találom ezt a WD Diskmanagert? Csak windows-os drive managert, meg egyéb programokat találtam. Egyáltalán hogy kell ezt elképzelni? Ez valami DOS-os program ami floppyról futtatható és frissíti a BIOS-t?
Egyébként gyanús, hogy nálam nem ez a baj, mert ahogy írtam a BIOS felismerte a vinyót 4112Mb-nak, létrehoztam rajta egy 473Mb-os partíciót, formáztam és feltelepítettem rá a DOS-t. Floppyról indítva látszik a vinyó, használható, csak nem bootol. -
flymi
addikt
válasz
laskr99 #53716 üzenetére
Bírják azok. Bacsis padlásán is röpködhetnek a mínuszok a kemény télben. Csak ne a közös tárolóba tedd a motyót.
Mondjuk én jobbnak láttam a pallásról kihozni az előszobába a vga-mobo-kat, vettem 80L műanyag dobozokat, abba pakoltam az ilyen cuccokat még az ősszel, a felszabadult helyeket meg majd feltöltöm hűtőkkel.Na azoknak nem árt sem hideg, sem meleg.
Ha valami meg akar dögleni, akkor ugyanúgy megteszi 0°C-nál is, meg szoba hőmérsékleten is. De gondolj bele, lehet 100°C difi is, ha mondjuk 4870x2-őt kihozol a hidegből, felmelegszik 20-ra, beizzítod és furmark alatt nyaldossa a 95°C-ot is. A nagy hőingadozás nyírja ki az alkatrészeket. -
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #53622 üzenetére
Egy ilyenről van ám szó. Szerintem többe kerülne a javíttatása, mint az egész gép.
-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99 #53619 üzenetére
Ja látom, meg is találtam. Ügyes!! Látom friss vaterás vagy.
Nem túl modernek azok a 478-as lapok?Most ülök itt egy Lenovo 8807-es fölött. Ugye tudjuk, hogy ezek filléreket érnek és nincs is rá szükségem ezért gondoltam eladom. De észrevettem, hogy a proci mellett van két db szétnyílt tetejű kondi, már a rozsda is eszi azokat, szóval az eladás bukott. Működik, így ha nem nézem át, akkor észre se vettem volna, csak a jogos reklamálás jött volna az új tulajtól, ha esetleg 2 nap után elfüstöl.
Szóval most azon agyalok mi legyen vele... szinte minden egyedi egy ilyen gépben, úgyhogy csak a 300Gb-os Sata vinyót, 512Mb DDR2 ramot, 1.6 Cel procit + hűtőt, a tápot és két ventilátort tudok kimenteni belőle. Még a csavarokat sem tudom használni, mert azok is valami más szabvány. A dvd olvasó, cd író szintén.
Szóval a többi sztem kuka... -
válasz
laskr99 #53535 üzenetére
Lehet. Eddigi tapasztalatok:
Időben ki kell érni, de hogy mi a jó idő az néha teljesen random. Ha lelkesnek látnak, akkor szorzódik az ár. Alkudni kötelező, 500-ért máshol is van kazetta 1000-ért 5 darab már jobban hangzik. Más alkujába nem szólunk bele. Az hogy mi működik nem a kinézeten, hanem a szerencsén múlik.
RexMaximus: Korabeli hangkártya árakat nézve ritka lehetett egymás mellett AWE32 és GUS, elég volt az egyikre összeszedni a pénzt. De ha az alsóbb kategóriát nézed, akkor egy Ace-SB16 páros sem volt olcsó.
r0b3r: Akkuból kifolyt lúgot tudod citromsavval vagy ecettel közömbösíteni. Ez utóbbi nekem bevállt, csak büdös, mint a fene. Passziválás után akár vízzel is moshatod, csak jól szárítsd ki. Alkoholból az izopropilt és sima 70%-ost is használok.
-
ebegab92
senior tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
laskr99 #53385 üzenetére
valahol olvastam, hogy 70 év az elévülési idő
snecy20! Sok mindent ingyenessé tettek, főleg nagyobb kiadók amik máig működnek és megtehetik, hogy ingyenessé tegyék a játékaikat, most így kapásból a Rockstar games ugrik be, hogy ingyenessé tette a GTA1-2 és talán a 3-at is... vagy magyar játékok közül a SWINE... biztos van még rengeteg több is...
De azok a játékok amik a 80-as és a 90-es évek elején kisebb cégektől kerültek ki, és nem tették legálissá, szabadon felhasználhatóvá, akkor biza papíron jogvédettek, és nem lehet szabadon terjeszteni.... ugyanez főleg igaz a Microsoft féle Windows verziókra... Tudnék mesélni még, futottam pár kört a témában hivatalos szerveknél... -
válasz
laskr99 #53283 üzenetére
Nem ugrik, hanem egyszercsak végez. Ha annyira lassú, hogy az első képet kiszámolja, akkor így védi magát. Raspberry 3-mon ez 3.5 nap.
snecy. Ha még megvan a mérés, akkor lehet. Sajnos nem mindegyiket mentettem el, de ezt igen.
root@raspberrypi:/mnt/Documents and Settings/Administrator/Desktop/cinebench/cb_ranking# cat 11_529_CB25720demo_1C_1T_0_QEMU_Virtual_CPU_version_2_1_2_Microsoft_Corporation_GDI_Generic_1_1_0_32_Bit.txt
COMMENT=MAXON CINEBENCH is based on the high performance animation and rendering software MAXON CINEMA 4D.
COMMENT=These are your MAXON CINEBENCH R11.5 results.
COMMENT=
COMMENT=Results Disclaimer - CINEBENCH results are indicative of overall system performance when using CINEMA 4D,
COMMENT=and do not necessarily reflect the performance of the tested hardware with other applications.
COMMENT=Performance of each component (processor, graphics card) does rely somewhat on other components in the system.
COMMENT=Results provided are typical, although not derived from specific testing procedures.
COMMENT=
CORES=1
LOGICALCORES=1
MHZ=0.000000
PROCESSOR=QEMU Virtual CPU version 2.1.2
OPENGLVENDOR=Microsoft Corporation
OPENGLCARD=GDI Generic
OPENGLVERSION=1.1.0
CBTYPE=32 Bit
OSVERSION=Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
CBCPU1=0.002369
CBCPUX=0.002369
CBOPENGL=0.000000
CBOPENGLQUALITY=0.000000
C4DINFO=
C4DVERSION=11.529
C4DBUILDID=CB25720demoEbből ez az érdekes:
CBCPU1=0.002369
-
flymi
addikt
-
flymi
addikt
válasz
laskr99 #53053 üzenetére
Megtaláltam a Vaterás hirdetést. Sima PGA370-slot1 átalakító, abba csak Mendocinok mennek ha jól tudom, Tuák nem. Meg kicsit drága is szerintem.
Én is szeretem ha pakkban jönnek a cuccok, mert kevesebb a PK, de a legtöbb esetben sajnos nem így érkeznek.
Asszem mára befejeztem a bohóckodást a kártyákkal. Legalább sikerült visszaállítani az oprendszert, meglett az XP telepítője.
Kaptam egy HIS Radeon 9600-at egy másik, kisebb csomagban. Sajnos kék a kép, driver telepítés után meg egyszerűen szétesik, csíkoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kutya topik
- Milyen autót vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest