- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RollandCG
csendes tag
válasz
zotyesz66 #97924 üzenetére
Ezt a hozzászólást csak megerősíteni tudom :-)
Az EPoX lapokat már csak a TYAN tudja überelni abból is Trinity sorozat.
1xAGP, 4xPCI, 4xISA ez tökéletes 4 videókártyának 4 hangkártyának és egy lan-nak :-)
LINK
Ezt a lapot egy AMD K6-2 550-es hajtja.
Tényleg nagyon könnyen lehet a VIA-s lapokat lassítni akár XT szintig.
De ezt már a Throttle fejlesztője is leírta az oldalán."If you want to run oldskool games, get a VIA motherboard!"
- http://www.oldskool.org jeff leyda (Developer of Throttle) -
arn
félisten
válasz
zotyesz66 #97924 üzenetére
A korabeli felhozatalhoz kepest? De… dos alatt repul a k6-3, win alatt kb felet hozza a kortars p3nak.
A p3at is belassithatod swel, de igazabol epithetsz is lassabb gepetMert ez amolyan kortars gephez van jobb, es regi gephez is van jobb konfig. Amolyan semmiben sem jo svajcibicska.
-
Fücsök007
őstag
válasz
zotyesz66 #97905 üzenetére
Korai Matrox vagy Kyro I/II kártyák sem mennek AGP3.0-s lapokban amúgy (már ami AGP-s, PCi-os változatok igen), azokat olcsón lehet még ma is megvenni, csak a képminőség elmarad a voodoo 2/3-tól! Kyro II elég jó lenne, csak éppen a 64MB ram miatt 2 év alatt elavult lett a széria!
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #96851 üzenetére
Ahogy nézem, pofára szabvány ATX 20 pin + 4 pin segédtáp szál jön a tápegységből.
Biztosan csak úgy lehetne tudni, ha az ember átnézné a manual-t, abban le szokták írni az összes csatlakozó pin kiosztását, azt összevetni egy ATX szabványcsati kiosztással.#96866Pista0001: jó cikk, látványos és hasznos.
Összenézve a bedobott képről a hátsó sor egyezik színkódra a szabvány 20 pin ATX-el., biztató.
-
Czo
addikt
válasz
zotyesz66 #96853 üzenetére
Ah, most nezem, hogy a tornyokban mar felig szabalyos volt!! Ah. Volt valami korabbi Dellem GX100 talan? Az 20 pines volt, elcsereberelt tapcsatalkozoval es rogton kijott a fust, ahogy megkapta a standard ATX tapot, ezek utan, a 260-ba probaltam tapot cserelni, de fizikailag nem tudtma beszerelni a standard ATX-et, nem oda es ugy estek a lyukak, a korabbi tapasztalat alapjan, pedig, radugni mar nem is mertem
. De azt irja az internet, hogy a 260-nal a tornyos gepnel, siman megy klasszik ATX PSU-val, mert a csatlakozo kompatibilis, beszerelni viszont nem tudod, mert nem jol esnek a lyukak.
-
Pista0001
addikt
válasz
zotyesz66 #96851 üzenetére
Nem 8 pines mini fit jr csatlakozós? Dellekben egy ideje azt használtak/-nak. Ahhoz lehet kapni/csinálni atx-ről áalakítót, szerintem neten meg lehet találni a kiosztást. Csak ki kell nyomozd, az sff gx240 kiosztását...
Itt esetleg el tudsz indulni.
A service manualban nem írják sajnos a kiosztást. Viszont úgy tűnik, ez nem az sff, hanem a small desktop
-
ityam
őstag
válasz
zotyesz66 #96760 üzenetére
talán nem fogja túlságosan meg az fx5950 et a 4x PCIE. bár igazolni nem tudom mivel majd sajna. Amúgy lehet kíváncsiságból megnézem hogy későbbi alsó kategória mennyire tudja elverni a régi csúcsot. Pl GT730 VS HD HD3850 AGP milyen eredményre vezet. megtippelni sem tudom jelenleg. Persze az se bizti hogy fog menni egy gt 730 ebben a lapban. PCIEből jó kártyáim nem igazán vannak, de pár régi gagyi/középkategória akad.
ui: Q6600 am lehet hogy van egyébként. bár nem tuti. Érdemes lenne megnézni ehhez a laphoz?
-
válasz
zotyesz66 #94962 üzenetére
Végülis egyetértek. MSI 5900 anno vágyálmom volt, csudaszép a hűtője, de nem tudtam megvenni(ahogy írkáltam anno kb 10 évig pillanatnyi pénzzavarban voltam), R9800 Win98 alatt is remekel, XP alatt meg Ákos eredményét is csak sokkal erősebb konfigban tudtam befogni.
Socket7 / 3DMark2001
Nvidia GeForce FX 5950 Ultra
Saját resultA R9800Pro tehát elég jó W98 alatt
szerk : sőt mi több ász kártya ott...
-
Pikari
veterán
válasz
zotyesz66 #94373 üzenetére
A PentiumD szerintem jobb választás, mint az X2, de kinek mi. Használtam pár napig 939-es x2 procit, AM2-es x2 procit, és Pentium D processzort is, a legsimább élményt a PentiumD hozta, de fontos megjegyezni, hogy nem korabeli programokat és játékokat használtam rajta, hanem modernebbeket - egyszerűen a PentiumD jobban öregedett, és a mai modern többszálas workloadokban jobban gyorsul, persze nincs semmi értelme megvenni retróra akkor, ha a használni kívánt alaplapban Core2 processzor is megy, hiszen az sokkal gyorsabb lesz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #94335 üzenetére
Sajna nem találtam az NF3 250-hez anno sem hozzá moddolt GART drivert, hogy vigye W7/W8 alatt is az ATI VGA-kat.
Amúgy HD3850 3 procira (nincs OC sehol):
Hát, az R7-es IGP-s A10-7800 megeszi.#94344Fücsök007: van USB 3.0 2 hátul+2 frontcsatival.
Mind a 8 db SATA csati 3-mas szabványú - ez több mint elég.#94359Bile Demon: ez az egyik legjobb lap, bármihez is elég ami belemegy.
Legalja Sempron 140-től az FX9590-ig bármit iss.
Az FX9370-nél és az FX9590-nél már kellhet extra hűtés a VRM-hez, a többivel nem szabad gondnak lenni. -
Fücsök007
őstag
válasz
zotyesz66 #94332 üzenetére
Kicsit túldimenzionált mindkettő, ugyanis lehet PCI-E alapra stabil Win98-as rendszert építeni, nem hivatalos driverrel P45/X48 a plafon! AGP-nek pedig 6800 GS/GT/Ultra szintig van értelme, 7800/7900-es széria csak XP-vel stabil teljesen, moddolt Win98 driverrel felemás. Sata2 hiánya nem számottevő a merevlemez miatt, SSD-re pedig csak SP3-as XP rakható ami alá sokkal erősebb hardver dukál.
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #94332 üzenetére
Az AliveDual-eSATA2 lapomat a mai napig is siratom, hogy anno el kellett adjam...
Azóta sem találtam belőle...#94330Vladi: ezt a kombót durván 1 éve vettem25e-ért (+1600ft foxpost), patika állapot és fullos dobozos minden:
Proci: AMD A10-7800 4 magos 3.5GHz (fm2+)
Alaplap: ASUS A88X-GAMER
RAM: 4X4GB HyperX Fury DDR3 1600MHz
Hűtő: Arctic Freezer 7 Pro - ennek nem volt meg egyedül a doboza és mint ilyen csak az AMD-s szereléke van meg (de bánja kánya).Az APU-ban lévő R7-es IGP meglepően "erős", és megy XP-től W10x64-ig biztosan.
Pár XP-s mérés:
Szeretem ha valaki így megbecsüli a cuccait (mint én magam is), és megőrzi a szép állapotot + a gyári csomagolásokat/cuccokat. -
Czo
addikt
válasz
zotyesz66 #92839 üzenetére
A PCI busz nem mukodott megfeleloen az egyik bus mastering modban ha jol emlekszem, az osszes 686 erintett. Emiatt baj volt a HDD vezerlokkel es a hangkartyakkal. Szerintem az lehetett inkabb, hogy a 686A idejen joval kevesebb embernek volt 1 bus mastering PCI eszkoznel (ATA vezerlo tobb), mig a 686B idejen 2-3 evvel kesobb, mar sokaknal ott volt a PCI hangkartya. Az idoszakokra sem emlekszem, most hirtelen ragugliztam, de a Wiki se irja, hogy mikoriak a chipsetek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #92398 üzenetére
Én nem adom el, ugyanis biztos, hogy nem kapnék érte annyit amennyiért megérné az, hogy ne legyen egy mai szemmel még használható tartalékgépem. Pont azon gondolkodtam, hogy 4-5000ft-okért van I5 hozzá*, bele egy I5-öt majd, aztán akkor úgy tartalék gép, hogy : 4th gen I5, Z97-es lap, 16GB RAM, GTX960, 120GB OCZ Vertex 3 SSD. Nem egy "hű de" gép, de netezni, régebbi játékokkal eljátszani alacsonyabb grafikán még szerintem simán. Sőt, ha nagyon akarom beledobni az RX570 8GB-ot ...
* Sajnos a 4th I7-esek, főleg a K-sok még mindig 20 ezer ft környékén tanyáznak, vagyis abszolút nem érik meg az I5-höz képesti felárat, hiába kétszerannyi szál (De az is HT-ból van, ami néha még hátrány is) ...
-
válasz
zotyesz66 #92391 üzenetére
Igen, csak a gyártótól függött mit enged. Chipset csak egy eszköz a dmi buszon. (Lásd kínai lapok random chipsetekkel)
Ha képesek lennénk rá feltörni akkor nem kellene Z lap.
Persze az igazi a total open source bios lenne, uefit meg kidobni a fenébe mert több kárt teszt mint amennyi haszna van. -
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #92149 üzenetére
EPoX VIA-val nemigen volt tapasztalatom, legfelejebb csak kevés (eleve Epox lapokkal sem nagyon)
A VIA-s lapjaim meg : Acorp, Procomp és Zida (Tomato) voltak. Mindegyik egy komplett katasztrófa volt. Még akkor a Zida volt a legjobb, abban legalább lehetett tuningolni a CPU-t. (A másik kettő lap olyan szinten antituningos volt, hogy a világon semmit sehová nem lehetett húzni, beállítás sem volt erre a Biosban) Emlékszem mikor először láttam Softmenu III-at, az állam is leesett, jah hát így könnyű ...Abit VH6T-vel van tapasztalatom, de az már a PIII vége, elég messze esik az általam taglalt Celeron A (300-533MHZ)-es korszaktól.
-
válasz
zotyesz66 #92039 üzenetére
Hmm vagy lehet egy K2200-as quadro ami ugyan az.
Most valami buta kell. 750ti az túl jó. Valami olyan ami húzható és van benne tartalék. Ezért gondoltam hohy inkább kepler vagy fermi. 660ti amit szerettem.Francia91
M2000 túl jó, full vp9 youtbe gyorsítás, full dx12... túl nagy luxus. -
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #92010 üzenetére
Hogy mennyit javult a technika!
Az I3 4330-asom meg 2 mag 4 szállal 56W-on tetőzött 3500MHZ-es órajel mellett. A mostaninak 65W-os a maximum TDPje, 6 mag 12 szál mellett, 4GHZ-es turbo mellett, de gyakorlatilag mikor csak úgy normál használom (nem játék alatt) 10-20W-okat eszik elvileg. -
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #91736 üzenetére
Nem, nem volt szar UT alatt MeTal-al, de azonkívül minden mással sokkal szarrabb volt.
Ok, hogy akkoriban UTztam, de nem akartam egy oylan gépet, ami csak UTban jó, semmi másban.Persze, most lehet izgalmas már a V2 és az S4 (bár mindkettő legalább olyan tömegtermék volt mint a TNT), egy összehasonlíthatatlanul jobb 20+ éves gép társaságában, de akkoriban a fő és egyetlen gépünk fejlődési irányát határozta meg hogy milyen VGA-t vesz az ember, és természetesen igyekeztünk minél jobbat kihozni a keretösszegből, nem nagyon adhattunk teret a kísérletezésnek.
Ez pont olyan, hogy tavaly decemberben nagyon komolyan elgondolkodtam az Intel Arc A770 16GB-on is, de alaposan utána olvastam és végül mégis az "unalmas de biztonságos" RTX3060 12GB mellett döntöttem, valamivel kedvezőbb áron.
Amikor az embernek a fő gépéről és a spórolt pénzéről van szó, akkor nem nagyon van helye a kéteseladhatóságú és teljesítményű kísérleti megoldásnak. -
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #91713 üzenetére
Igen, ezzel jött az az osztálytársam is aki a ASUS V3400TNTmet akarta elcserélni egy Savage 4-re mindneképp h úgyis csak UTzok.
Egy hétvégére cseréltünk, alig vártam, hogy hétfőn visszaadhassam(nem csak UT alatt volt megtesztelve a kártya hétvégén hanem minden alatt IS)
-
arn
félisten
válasz
zotyesz66 #91706 üzenetére
Ez megint ironikus, azert ritka mert anno a kutyanak nem kellett
akkoriban a 3ds kartyadriverek csapnivaloak voltak szinte kivetel nelkul (talan a standard 3dfxet kiveve a glide miatt), de a savage meg abban a mezonyben is borzaszto volt. Aztan 99re megembereltek magukat a gyartok, illetve az nv/tnt sikerehez nem keves koze volt a detonatornak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #90709 üzenetére
Igen, jól mondod '99-ben tényleg az volt az átlag konfig, rengeteg ismerős vett akkoriban gépet, sok helyre mentem telepíteni, és tipikus 366-400-as Celeronok 32MB RAM S3 Trio -val.
Nekem is 64MBval jött a gép, csak ugye a szervízben "elkallódott" 32MB RAM, és a maradék 32MB-al Win98 mellett is elég nehézkes volt a játaszogatás, hosszas betöltési időkkel.
2000 áprlilsában lett aztán 96MB RAMom (vettem +64-et a 32-es mellé), és csak 2001 márciusáb an lett 192MB RAMom (vettem egy 128MB-os modult, és bekerült a 32-es helyére). 96MB RAM Win98 mellé elég jó volt, de 192MB RAMmal a Win98 elképesztően pattogós és fluid rendszer volt.#90712 envagyok : PII 450-be az 512MB RAM már overkill, szerintem a maga korában a legtöbb 450-esbe 128 legfeljebb 256MB RAM volt. De neked elég maximalisták a konfigjaid, így persze belefér
A Win 98 már 192MB RAMmmal is olyan fluid pattogós, hogy hihetetlen. De 192MB RAMmal még a Win ME is bőven használható. -
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #90707 üzenetére
2002-ben a 256 MB SD133-as ram 10.000 Ft-ért ajándék volt, piszkosul akciózva.
#90709 zotyesz66: 2000-ben 400-as Cerka lett véve, 64 MB 100-as SDRAM, S3 Savage 4 8 MB AGP VGA és Acorp 6BX81 (Slot1 i440 BX) lap, 10 GB Seagate HDD-vel meg SB128 PCI hangkarival, ez akkor faja volt.
-
válasz
zotyesz66 #90433 üzenetére
Bravúros. Viszont a Yamaha hangkártyával csak a zenét tudta beállítani. Nem egyszerű, de szól az effekt is, csak kissé furmányos. A netes helpek is pontatlanok, némely sort ki kell hagyni, valamint a sorrend is más. Legalábbis a P5Q- n kilegóztam, persze nem kis idő kellett mire sikerült.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #90238 üzenetére
Én 8MB-os pendriveot láttam 2000 körül.
Az volt az első ami USB-t használt és találkoztam vele.Ha már pendrive : Emlékszem mikor a sulinetes gépek kezdtek terjedni, rengeteg kivitelhez járt ajándék 32-64MB-os pendrive. Az emberek meg általában nem tudták mire jó, vagy mire használják, így sok esetben nekem adták ajándékba, sok esetben telepítés díjjaként stb. Csakhogy akkoriban 32MB-os pendriveok 10 ezer ft körül meg kicsivel felette mozogtak, a 64-esek majdnem dupla annyiba kerültek, így sokkal jobban jártam vele, mint azzal a 500-1000-1500ftal mint amiket amúgy kaptam volna.
Még mai napig van itthon 32-es és 64-es pendrive is azokból az időkből, pedig sokat eladogattam, meg el is veszett pár
Sajnos elveszni nagyobbaknak is sikerült már, pl 4db 16GB-os pendriveom tartózkodik ismeretlen helyenÉrdekesség, hogy van egy 1GB-os pendriveom, ami meghibásodott se formázni, sem törölni nem lehet róla, viszont hibátlanul beolvas mindent ami rajta van, és szerencsére majdnem tele van 2009 decemberi dolgaimmal. Szuper kis időkapszula lett belőle
-
fpeter84
senior tag
válasz
billentyűzet, egér... 98-ban emlékszem egy profi olympus camedia 2.1mp-es digitgépre - még az előtt hogy jött az olcsó eldobós digitfényképezőgépes éra, ez akkor még sokszázezer volt, és úgy rémlik hogy normális USB csatlakozása még annak sem volt, csak valami dögvész lassú soros - jobb volt kivenni belőle a 32/64MB-os smartmedia kártyákat és USB-s olvasóba tenni... PDA gépek is akkoriban még mind soros portra mentek - ami gépek USB kábelt kaptak, azok is valójában USB>soros adapterek voltak és dögvész lassúak - az első igazi natív USB-s ilyen gépem egy Dell Axim X5 Advanced volt, 400MHz-es Intel XScale procival - bár a nyomorult Microsoft Activesync-es másolgatásnál akkor is gyorsabb volt ha kikaptam a gépből az SD vagy CF kártyát, és USB olvasóval közvetlenül másoltam rá, majd vissza a sok sok MP3-at vagy videókat...
azt tudtam, hogy van jelentősége a bevágásoknak - az a retek SiS6326 is ezzel tévesztett meg... az idióta kínai dzsunka tervező 2 bevágásosra tervezte azt a kártyát, miközben szigorúan 3.3V-os a chip... de ezzel együtt eddig abban a hitben voltam, hogy x4-x8 1.5 és 0.8V-os kártyákat akkor sem szabad berakni az x1-x2 3.3V slotba... okés, szóval akkor nv-ből az FX-ek, illetve ha jól látom a 6200 AGP kártyák is többnyire 2 bevágásosak... 6600-ból ilyet is olyat is hoz a gugli - vagy ez lehet már pont a veszélyes talaj? igazából nem 2 bevágásosnak kellene lennie, csak pár sufnicég kártyája ilyenre sikeredett? aztán ahogy az atikat nézem, a teljes 9xxx széria, kivéve a 9550,9600,9800XT - a többi kártya többnyire mind 2 bevágásos...
azt az AIW-t epoxy kockába önteném, be se merném kapcsolni, annyira szeretnek az ilyenek random elhalálozni
-
Czo
addikt
válasz
Szerintem az eger es a billentyuzet. De a billentyuzetet utaltuk, mert kellett melle egy PS/2-es is, hogy a BIOS hasznalhato legyen. Ehhez a tamogatas szerintem kesobb erkezett. A BH6-nak mar biztos, hogy nem okozott gondot, de a TX97-nek szerintem igen. Illetve, nekem megvan a regi FFB kormany, az 97-98 koruli (MS SideWinder FFB Wheel USB). Ezt mar csak USB-be kellett bedugni, illetve az adaptere kellett meg bele. Az ez elotti kormanyom meg "minden lyukat lefoglalt" tipusu volt, mert kellett neki a gameport, a soros port, a keyboard port es az adapter is.
-
Fücsök007
őstag
válasz
zotyesz66 #89764 üzenetére
Van még pár, de csak az Aopen i975Xa-YDG lap lett híres és tartja az árát mivel gyakorlatilag egy teljesen kimaxolt i975X északi híd mellett natív Sata2 és IDE raid funkciója is van az ICH7R déli híd miatt, plusz CF támogatás is van.
Intel T7600-as proci a plafon mellé, de DDR2 ramnál csak 667MHz állítható maximum, viszont FSB tuninggal lazán 3GHz fölé lehet vele menni.
-
thibeni
csendes tag
válasz
zotyesz66 #89663 üzenetére
A BIOS-ban elvileg rendesen be van állítva az USB, WinXp alatt rendesen működik.
Feltelepítettem most azt a hyperion-t ami az Asrock oldalán volt, valóban működik win98-al, de a helyzet változatlan.
Ezen a képen látszik, hogy miket telepít fel, nem tudom hogy az USB ezen opciók egyike közé sorolható-e.
[kép] -
thibeni
csendes tag
válasz
zotyesz66 #89657 üzenetére
Az Asrock oldalán amit találtam, annál win2000 volt a legkorábbi amit támogatott, de a VIA oldaláról le tudtam szedni egy elvileg a chipsetemhez tartozó hyperion-t. Feltelepítettem, a windows fel is ismert egy csomó új hardver-t, de a helyzet változatlan. Az a PCI USB ugyanúgy ismeretlen a rendszer számára, és az USB-s eszközeim sem működnek.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
zotyesz66 #89550 üzenetére
Én is most kártya inkompatibilítással cumiztam.
PCI-E ver: Gen 3-as kártya hektukus elindul-e (kb 10-ből 1x) Gen 1 -es lapban. (nForce)
Ugye ismert gon, dem a lap sem a kártya gyártók nem mindehol adtak (kinek is a dolga?) Bios frissítést: VIA PT880Pro/Ultra, Intel 925 and Intel 5000P-khoz. Ezekkel nem is megy. PCI Express 2.0 kártya esetén. -
válasz
zotyesz66 #89376 üzenetére
Elég jó, pedig még szinte alapon van. Procin minimális emelés, videokártya alapon. Így hogy sikerült a Win98- at felhúzni rá, esélyes a királynak. Proci 4GHz- et állítólag lazán viszi, RAM kb 1.1 GHz, a 7900 is talán tud egy kis tuningot ha teszek rá egy szép RGB ventillátort - hú de ronda lesz, hallom a gondolatokat. Procin van a rear oldalon egy zöld ledes, alulra meg kap egy LEDsort, a ház, amibe kerül pedig 3 piros LEDes. Szép, színjátszós lesz.+ALL is :
Nade nem is ez a lényeg, hanem keresni kéne netes eredményt, hogy valaki tudott-e már PCIe konfigot 98 alá, full működőképesen összehozni, én nemnagyon láttam, akkor pedig egyedi a vasam.A 7900- es is jól megy DOS alatt is, nincs kompatibilitási gond. Toltam gamet, 98 alatt SBike, DOS alatt Doom- oztam.
3.36GHz sem okoz gondot DOS alatt, de sztem a 4GHz sem fog. Amelyik gamenak jól megírták anno a sebességmérő rutinját, avval nincs gond. Persze pillanatok alatt le is lehet lassítani a gépet.
Annyira felbosszantott a 939- es meghibásodása, hogy kénytelen voltam egy még agresszívabb overkill projecttel folytatni.
-
Francia91
veterán
válasz
zotyesz66 #89200 üzenetére
Nekem van otthon egy 939-es félkonfig, ASUS A8N-E alaplappal, 1 db 1 GB-os RAM modullal, és Athlon64 3000+ procival. Igazából csak menjen el, az sem baj, ha nem kapok pénzt érte, foglalja a helyet, 2 db Socket 462-es konfig és az 1 db Cryx 133 MHz-es gép elég helyet foglal
-
fatpingvin
addikt
válasz
zotyesz66 #87823 üzenetére
köszönöm, ez szuper lenne. nekem egy régi IBM szerverből származó, gondolom IPMI-előd PCI-s kontroller kártyám van amin van egy Ati GPU (pontos típusára nem emlékszem) meg egy daughterboard rajte egy beágyazott PowerPC rendszerrel, annak a biosáról nem tudok sokat de sajnos a Sun szerver nem adott vele képet.
-
-
válasz
zotyesz66 #87286 üzenetére
Ezeket nem is tudtam
Van mindegyik, Savage4 pld az Extreme, TNT2- ből meg M64, a Dell LP gépből szedtem ki, helyére ment egy nV FX5200.
Bár mindegyik AGP- s, így főkártyaként pld S7 vagy BX- es gépben, gyors Win3.1x setupolható.A G200 sztem is régebbi. Bár ha a fenti analógiát nézzük, abból is van AGP- s változatom is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #87220 üzenetére
Oh, akkor ez olyasmi mint régen volt egy alaplap (nem emlékszem már a tipusra és a gyártóra se, 20+ éve volt) hogy TNT1-es volt ráintegrálva a lapra, és annak saját 16MB memóriája is volt (szintén a lapra integrálva) így nem kellett a rendszer memóriából elvegyen az integrált kártya.
Egyébként ez egy remek dolog lett volna, ha elterjed. (pláne, ha esetleg a sideport RAM mennyiségén felül, tovább tud csípni még a rendszer memóriából is, igény esetén).
-
fatpingvin
addikt
válasz
zotyesz66 #86839 üzenetére
ez viszont még eggyel korábbi annál. nézd meg a nyomvonalakat a panelon: a SATA linkhez két darab differenciál érpár kell, köztük ground plusz a tápfeszültség. ez összesen 6 trace-t tesz szükségessé. ezen van vagy 20. ez semmiképp nem SATA, helyénvaló rajta a felirat, valami custom form factor IDE lesz.
-
envagyok
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #83806 üzenetére
Nekem fűtőtt encode alatt mint állat a stock rézmagos hűtővel, a TT hőcsöves tornyhűtővel már csak max 70 fok volt stabilan, ezt tartotta 24 óra munka alatt is.
MSI 875P Neo Fisr (rev 2), Abit IC7G lapokban. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
zotyesz66 #82848 üzenetére
Igen, az.
Vagy 10-szer nekirongyoltam mire sikerült.
Jó kis mod lehetett.
Zombikkal elvoltam, a Boss-t sokáig kerülgettem, de az elsőre meglett.#82849DarthSun: Nagy nehezen túljutottam rajta.
Alig vártam, hogy a deszantos kommandó megérkezzen, az FG42-es fegyóra fájt a fogam.COD 1 lanpartyn is az első dolgom volt, hogy begyűjtsem az FG42-es fegyókat (nem volt mindegyik mapon), igazi átok voltam vele.
Sikerült viszonylag könnyen elkötnöm a prototípus sugárhajtású repülőt, most a fegyvergyárban matatok már.
Kipróbáltam 4K-n is, mene szépen, egyedül a beépített képernyőmentést dobja el hibára valami memória problémára hivatkozva.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
zotyesz66 #82203 üzenetére
Sajnos ebbe bele lehet szaladni, hogy egyszer írható chip van rajta.
Az első két vagy három alaplapomon pl nem lehetett biost frissíteni, mivel egyszer írható chip volt rajta. (Akkoriban még fontosabb volt a REV-ek kérdése, mert az újabbak, újabb Biost is taralmaztak). Aztán irigykedve néztem azokat, akik meg csak lazán biost frissítenek, és jó nekik, nekem meg nem megyés perze néha sajnálkoztam is, amikor Bios frissítés után többet nem indult el a lapjuk
Bár az Abitnál volt egy módszer amivel akkor is fel lehetett éleszteni a lapot. -
-
válasz
zotyesz66 #82086 üzenetére
A 3800+ (X2- ből) volt a leggyakoribb 939- hez. Én sem találkoztam fizikailag egy db 3600+ - al sem, csak hallottam róla. Mivel utóbbiban, 2x256k az L2, gondolom a 3800+ - osok kiadása nyírbált kessel, amelyikeknek a második 256k- ban volt gyárilag hiba, letiltották, oszt had menjen az is a piacra.
Az AM2- esbe, a sima 4000+ X2 helyére én Athlon-II X2 245- öst tettem, sokkal gyorsabb lett. -
válasz
zotyesz66 #81761 üzenetére
Az biztos, viszont a PCI nagyon limitál. 800x600-ban azért talán elszaladgálna az UT99 25-35 fps-sel. 1024x768 tippre már játszhatatlan lenne.
fpeter84: Ilyen Real256E-t már teszteltem, szerintem nem leszel boldog vele Te se. Nem csak szörnyen kevés a teljesítmény, de néha fura képhibák is vannak.
-
fpeter84
senior tag
válasz
zotyesz66 #81761 üzenetére
bár van SiS305 AGP/PCI, SiS315 AGP kártyám is, de pont most lőttem többek között egy Asus P4S800-MX-et SiS661 FX chipsettel, amiben a "SiS Real256E graphics engine" van - ami elvileg egy jóféle SiS315... össze akarom vetni az AGP/PCI kártyákkal az integráltat, sőt arra is kíváncsi vagyok hogy a Xabre 200/400 kártyáim hová fejlődtek ezekhez képest
integrált Trident ekkorra már nem igazán volt a piacon - max talán olcsó desktop replacement laptopokban, de ott se P4 hanem inkább csak GHz körüli Celeron, P3 mellett
egyébként valahol kellene lennie egy gyönyörű, fekete nyákos Sapphire R7000 64MB PCI kártyának is itthon, de fogalmam sincsen hová, mibe áshattam el mert nem találom égen földön... kizárt hogy eladtam - legutóbb asszem 2010-11 felé használtam - akkor vettem egy skoda superb-et, és abba az első CarPC verzió alá az adta a videókártyát, mert bár volt integrált SiS, de annak nem volt digitális kimenete, én meg rettenet pénzért, asszem úgy 60e-ért vettem kínából 10 colos HDMI bemenetes (nagy extra volt még akkor) érintős monitort hogy végre meg tudjak szabadulni a VGA jelhez hozzáadódó zajoktól, földhurok anomáliáktól... ejj a régi szép idők, win10 az autóban, centrafuse frontendbe integrált iGO-val - a hybrid sleep módban altatott win7 rendszer pár mp alatt menetkész volt...emlékszem, amikor valami hiba miatt egyik alkalommal görögországban újra kellett húznom rajta a windowst, aztán vadásztam sartiban a védtelen kódolatlan wifit hogy letöltsem a drivereket - gurultam az utcán, feltartottam az USB wifi adaptert, és keresgéltem hol tudok nethez jutni kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest