Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Szep ez a lap. Valami hasonlo eloszlasu lehetett nekem is, csak nem emlekszem a tipusra. Szinte irigykedem is
Itt elvileg tudod allitgatni az AMIBios szineit, ezek kozul, volt egy piros-kek hatteru, feher betus verzio, azt szerettem a legjobban. Arrol nem raksz fel nekem egy fotot?
-
Hihetetlen dolog történt.
Meglelte új gazdáját a korábban sokat részletezett VLB 486-os lap, ami többek között nem szerette a modern csipogót.
Rá pár napra megjött az ikertestvére, csak ezen a nyák zöldebb sokkal, de még a szitázás is ugyanaz lényegében

Egyrészt az ilyen régi lapk ritkasága okán egyedi a dolog, de ami még ritkább, nem is emlékszem már mikor volt ezelőtt olyan 486-os a kezemben ami csak 9 bites ramokat kezel, erre most váltják egymást.
Csipogó kezelésre kíváncsi leszek, pusztán perverzióból

Ebben AMD DX2-66 a proci, és ezen is csak ez a borda volt, mint a fentebbi netes képen - szerintetek elég neki? Szerintem én teszek rá akkor is egy ventit ha nem kéne.
És remélem hogy ez az AMD is 5 voltos mint az intel volt a másik lapban, nem valaki csak úgy kicserélte, és ez 3 voltos, ennek még utánanézek. -
Ry0K3N
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Elvileg nem kéne hogy gondja legyen ha klaffol minden driver. Én direkt amiatt a játék miatt raktam össze a régi gépemet 98-ra. Játékok szempontjából volt azért elég sok amik nem szívlelték az XP-re való átállást. Ominózus eset pár PC Guru teljes játék ami nem igazán működött XP alatt
. Meg ha jól emlékszem Black and White is teljesen instabil crashelős volt XP alatt már. -
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem a Mechwarrior 3-at megnézhetnéd ha van rá kedved. Nekem is van 9600XT radeonom de win 98 alatt sosem használtam. XP alatt crashelt meg anomáliákat csinál.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Csak a fent már leírtakat jegyeztem fel. Amivel nem különösebben akartam játszani, csak kipróbáltam, azok közül nem jegyeztem fel a nem működőket.
De pont ugyanazt mondod, amit én, csak kötöd az ebet a karóhoz: amit normálisan megírtak, az megy xp alatt is, újabb kártyákkal, azokhoz minek 9800pro?
-
válasz
Pikari
üzenetére
Most már szinte biztos vagyok benne hogy user error... az egész Radeon 9xxx széria baromi jó visszafelé kompatibilitásból, tucatnyi régi játékot csapattam a 9800-assal, Win98 alatt, mielőtt eladtam a kártyát, nem is olyan rég.
Van laptopom is Mobility Radeon 9600-zal, azon 98-XP dual boot van, azzal is játszom a régi DX játékokkal, semmi baja.
Mondanál pár címet, ami ténylegesen Directx 3-4-5 vagy ilyesmi, nem valami elvadult saját régi gpu api, és gondod volt vele DX9-es Radeonnal?
Kipróbálnám őket. -
Pikari
veterán
Az 1999 előttieket többségében nem futtatta jól. 1999-től olyan 2008-ig bezárólag voltak futtathatóak rajta jól a cuccok.
Ehhez képest egy 8800gt vagy egy 4850 elvan 1999-2017-ig kb, amíg egyes dx játékok el nem kezdtek dx11-es feature levelt követelni. De casual/indie/b class cuccok esetén a mostani legfrisebb cuccok is általában jól futnak ezeken.
-
válasz
üzenetére
En 286-oson, anno sim city1-et, cosmo's comic adventure-t, sierra kalandjatekokat, wolf3dt, street rod, stunts meg kitudja meg mit jatszottam rajta. 1 MB RAM volt benne. Nekem a 90-es eveknek nagyon az elejen, nem mondott semmit hogy a 286 16 bites, a 386 es a 486 32 bites. Nekem 4 MB RAM volt akkor a 486-osban, az egyik unokatesom 386-os gepeben szinten 4, mig a 286-os gepben 1. Igy az jott le, hogy nalam futott minden, az 386-oson is futott minden, csak lasabb volt, a 286-oson meg nem futottak azok a szoftverek, amiknek tobb kellett 1 MB RAM-nal... ki tudta akkor meg, hogy ha lett volna benne 4 MB, a DOOM akkor se indult volna el rajta...
-
törölt tag
A kezembe akadt pakolás közben egy komplett 286-os konfig.
Álló AT ház, simm ram-os alaplap (akku eltávolítva, nincs marás), valami i/o vezérlő, trident vga, hdd, 1.2/1.44 fdd.
A ház műanyag része és az ffd-k valami elképesztően sárgák sajnos.
Arra gondoltam valamikor ezt is beüzemelem majd rendesen, egyelőre életjelet ad, külső elemet rádugva a megfelelő tüskékre bios beállítás is megmarad.Viszont azon gondolkodtam, hogy egy ilyen gépen mit lehet futtatni?
Nekem a 286 teljesen kimaradt az életemből. Akkoriban még a Commodore volt nálunk használatban. Vagy még az sem, lehet az is később lett, nem tudom.
A lényeg, hogy teljesen idegen ez nekem. -
envagyok
veterán
válasz
üzenetére
+1 az ESS-re
Viszont Vibra több fajta is van, létezik yamaha chipes, cqm-es is.
[link]
Gyakorlati (meghallgatós) tapasztalatom ugyan nincs velük, viszont valami azt súgja, hogy a yamaha opl chipesek annyira nem rosszak.
PMN-nek CQM chipes van, te melyik vibrát próbáltad, és volt vele rossz tapasztalatod? -
válasz
DarthSun
üzenetére
A 6800GT- ről jutott eszembe a nemrég beszerzett FX3450. Most vettem a fáradtságot hogy beazonosítsam. A saját adatai alapján ez 6800GS- nek felel meg.
Ugyanúgy néznek ki, adatok egyeznek, NV41- es GPU. Mondjuk az AGP 6800GT nyákterve is ugyanilyen.A 3450- et is Win98 overkill kártyának vettem, és mivel ala 6800GS, akkor a 81.98- as driverrel is mennie kell. A 82.69- el próbáltam ki, már korábban, mivel a 7900GS miatt az van fent, de avval is jól műkszik.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Azt a 2 gamet nem is látom itt, ezen a 24/7 gépemen, melyről vagyok most, csak egy 9,8GB- os DOS game sor van ezen, de abban nincsenek.
A 9800Pro lényege amúgy az SS7- ben van, feeling, avval a leggyorsabb a rendszer(sokszor linkeltem már hogy ez igen lényeges, a korabeli házi verseny miatt, valamint az egész Univerzum szempontjából is), de a kompatibilitása is kiváló. Jó hát a Core2- be már a 7900GS került, de csak annyi hogy az a leggyorsabb széria Win98 alá, de amúgy egykutya a 9800Pro- val, mindegyik ugyanolyan kiválóan használható az egész régi kódoktól az egész újakig.
voodoo1, vagy TNT1 a legjobb, esetleg egy matrox g200, permedia2
Persze hogy jók W98/DOS alá, de nem egy súlycsoportok az általam kedvelt erős, helyettesítő kártyákkal. Pont az a lényeg hogy egy régi oprendszert kiterjesszünk minél későbbi hardverre. Retro ?, persze mert az oprendszer retro. Anno a W98 korabeli hardverekkel, videokártyákkal mi a helyzet ?, lényegében semmi, uncsi, azt már mindenki tudja hogy mennek, a lényeg az újításon van, a minél nagyobb szélsőségeken, régen nem volt erre mód, manapság már nagyobb a kombinációs lehetőség.
A PCI Matrox G200 is príma DOS/Win3.11- hez, ha van mellette AGP nV6800GT Win98- hoz. Ugyanígy a PCI RagePro a 7900GS mellett.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Furcsa megmondás ez egy olyan valaki szájából, aki win98at használ a duál slot 1 gépén.

-
-
Pikari
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
croc1 eredeti release... d3d-t se tud, csak 3dfx/s3/ati kártyákat. f1-97 különféle változatai. ff7 eredeti release (palettázott textúra kell neki, de utána se megy semmivel rendesen). ha előkapsz pár régi game cd-t, ezresével tesztelghetheted a játékokat, 9800pro-val jónéhány meg se fog mukkanni, főleg ahol a ddrawot és a gdit mixelgetik a d3dvel. gf FX-el már jobb a helyzet, de csak egy árnyalatnyival, mert a legtöbb alaplapban elég instabilak a 9x-es driverek.
szerintem ez reprezentálja a win98 érát, ehhez meg talán egy voodoo1, vagy TNT1 a legjobb, esetleg egy matrox g200, permedia2.
ami ennél újabb, az meg megy XP-n gyakorlatilag bármilyen kártyával is. a 9800 kvázi használhatatlan azon a szűk dx9-es érán kívül, amiben megjelent, két szék közé esik.
mindenkinek a maga dolga, hogy mi alapján épít retró gépet, szerintem a futtatni kívánt programok és játékok (dx3, 5, 6) miatt van értelme egy ilyen rendszernek, nem lehet ,,kimaxolni'', hiszen épp az a funkcionalitás veszik el, ami miatt az ember a gépet megépítette. egy 9800pronak emiatt semmi keresnivalója egy ilyenben.
ha valaki a dx7-es éra beli játékokkal szeretne szórakozni, annak meg már sokkal jobb választás az xp, használhatóak azok már relatíve modernebb gépen is, sokkal szélesebb spektrumot lefedve.
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nemtudom milyen címekre gondolsz. Van vele egy relatíve hosszabb listám, mellyel teszteltem, meg sztem még+ elég sok rébebbi-újabb is ment rajta, működik vele minden, sőt DOS alatt is a régebbiek is. Mondjuk utóbbi is érdekes, mert jelezve vannak a gondok, de én nem tapasztaltam. Pld köztes felbontások, a DOS- hoz abszolút overkill kártyával is ott vannak. HD4850- em nincs, de akár HD3850/70, HD6850- el is szépen megy(annyi a gond hogy ezeknek nincs Win98 drivere, de DOS alatt természetesen használhatók) minden, ha elindítok egy Quake- t, ott vannak 320-512- ig a köztesek is. A 9800Pro is ugyanolyan kompatibilis, mint pld egy Riva128. Szóval én sosem értettem, mi itt a probléma ? Most vagy az lehet hogy pont olyanokat használok, melyekre nem vonatkozik error, vagy a Config.sys elején a specko hackelés....

-
zsid
senior tag
Nekem van 9700Pro All in Wonderem, de sz@r. Amikor elraktam 15 éve még hibátlan volt, most meg csíkozza a monitort
-
KROK640
nagyúr
Pedig valamikor még 9500-asokból is csináltam 9700Pro-kat
Mekkora megérős történet volt
(egyes 128MB-os sima Radeon 9500-asokból lehetett 9700Pro 128MB-osat varázsolni)
De amúgy tényleg teljesen eltűntek.
Megjegyzem 9800Pro-t sem nagyon találtam már, ami van nekem is, azt véletlenül a szemétben találtam, de legalább működik (működött mikor próbáltam, ha addig nem döglött meg áltában akkor most is jó).
-
KROK640
nagyúr
Itt van a fülemben a zene (Mr. Oizo - Flat Beat), emlékszem az ASUS V3400 Riva TNT1-esem volt mikor sokat hallgattam

Volt egy ehhez nagyon hasonló zene is : Dr Ouzo - Flip Beat
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ry0K3N
üzenetére
Erről az a klasszikus story jut eszembe, mikor sok-sok éve az akkori barátőmnek behalt a winyója (talán 2016). Mivel egyikünket sem vetette fel a pénz akkoriban, egy használt (asszem 500GB-os) HDD mellett tettük le a voksunkat a közeli PC bontóból. Mikor hazavittük a HDD-t, és beszereltünk, teljesen meglepődtük, hogy egy élő Win7 bebootolt róla. De a döbbenet nem itt volt igazán, hanem hogy telis tele volt céges adatokkal, de konkrétan olyan szinten, hogy weboldalakra user és pass amit a cég használ, a cég weboldalához admin jelszó stb, számlák, rendelések stb. Minden beleírva fileokba, (árulkodó filenevekkel) sehol semmi jelszó vagy titkosítás.
Az igazán meglepő az volt, hogy sem a cég rendszergazdája nem vette a fáradtságot, hogy leformázza a HDD-t, mielőtt leadja bontóba... de ezekszerint a bontóban sem lehett túlságosan alapos a tesztelés, hogy ott sem jutottak el addig, hogy legalább leformázzák.
Először arra gondoltam, hogy megkeressük a céget és elmondjuk mi történt, de aztán arra jutottam, hogy ebből a scenarióból sokkal könnyebb bajba kerülni, mint bármiféle előnyhöz jutni, így pár perc hezitálás után kapott egy formatot, meg egy új Windowst és a probléma megvolt oldva. -
Pikari
veterán
-
Pista0001
addikt
Tt Schoonerem volt 9600pro-n, sajnos a maga ideje után egy kicsivel. Jó lenne, ha meglenne még.
Hogy jobb-e mint az a Zalman, azt nem tudom, de jól tette a dolgát. 
-
válasz
Pikari
üzenetére
Nem mindent, mivel a 4850- nek már nincs Win98 drivere. A R9800Pro és a nem hivatalos driverrel az nV7900GS ok Win98 alatt. Emiatt egy HD4850 ma már szinte nem ér semmit, a másik kettő meg eléggé ritka és drága, mivel ezen a szinten a Win98 a lényeg, a többi az csak olyan kiegészítő.
Hát ugye a 4850 XP alatt, de oda meg van jobb, HD6xxx vagy nV GTX7xx vagy nagyobb kártyák az nV GTX980- ig. -
arn
félisten
válasz
Pikari
üzenetére
Csak azt nem, hogy 2002ben gyartottak
ez olyan, mintha leszaroznad a veteranautot, hogy minden mai auto jobb nala. A 9700prot azert tiszteljuk, mert anno olyat tett le az asztalra, ami ritkan tortenik. A 4850 jo kartya volt, de csak egy a sok kozul a sorban.Azert ez 21 eve odabasz volt. [link]
-
Pikari
veterán
Pedig sokat nem ér egyik se. Egy c2d+4850 vagy hasonló páros mindent tud futtatni, amit a 9800pro, csak kb 10x gyorsabban.
Persze a normál gyári állapotú 4850 is 10 ezernél kezdődnek, szóval az sem olcsóbb

-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
A vibrakkal csupa rossz tapasztalatom van, mar nem igazi soundblaster rendes FM chippel, a PNP Creative kartyaknal a DOS ala driverezes is egy nyug, zajos is, es megkockaztatom hogy rosszabbul szól mint egy Yamaha vagy ESS kartya, zajosabbnak hallottam ezeket mindig.
A szintid elegge hasonlo egy MT-32hoz a kezikonyve alapjan, el lehet bohockodni vele de valoszinuleg nem lesznek jo helyen a hangnintak. -
válasz
üzenetére
A CT4170 érdekes jószág, HDMA problémás, ad választ saját kód szerint, de a gyári driver bebetonozza magát DMA1- re, az ESS talán jobb

Az ilyen külső szintit nem ismerem, vannak külső midi egységek is, ezek régebben elérhetetlenek voltak az áruk miatt, ma meg cserébe mégdrágábbak és ritkák. -
törölt tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem az első gondolatom az SB Vibra volt. Abból van 2db is, mindkét 486 konfigba ugyanazt tudnám rakni. Viszont "nakos1212" szerint inkább az ESS volna jobb erre.
Közben felmerült bennem, hogy a retro Roland Pro-E szintim vajon nem tudna midi lejátszóként működni? Nem tudom mennyire General Midi képes, de lelég kicsi ahhoz (37 key), hogy el tudjam helyezni a gép mellé. Vagy teljesen felesleges ilyesmivel bajlódni?
-
Nálam van mindegyik, sztem jók. A R9800Pro gyengesége, a GPU- hoz képest rendkívül gagyi hűtés, ha viszont van rajta egy legalább 8cm- es sufni pótlék, akkor már megfelelhet a gyári specnek. Összességében pld a fentebb linkelt Sparkle FX5900XT- mnek sokkal jobb a hűtése, persze összességében a teljesítménye kisebb, de hát ez megint attól függ milyen gépbe tesszük, mit várunk el. A R9800Pro- k amúgy az ultragagyi hűtésük miatt elhullottak, csak néhány maradt meg, míg pld a Sparkle az idők végezetéig fog menni.
-
válasz
üzenetére
Hát...486- hoz szetem a 2 ISA- s közül valamelyiket. PCI- t oda nem ajánlanám, az EMM386 DOS emuláció azért levehet a korabeli sebességből
, nemtom nem próbáltam, tipp.
Az már más kérdés hogy a PCIe Core2 konfigba csak PCI verziót tudtam választani, mondjuk @4.2GHz proci mellett a kis sebességvesztés elhanyagolható... -
vrob
aktív tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Emlékeztem, volt erről teszt PH-n ... meg is találtam.
fLeSs egyik tesztjében szerepelt az FX 5900 Ultra, ami pl. Doom3 alatt legyőzte az ATI 9800 Pro-t is. 8 TMU mind a kettő oldalon megvan, a D3 meg leginkább ettől függött. Az FX-ek ebben erősebbek voltak.
Igaz, Far Cry-ban meg rendesen alulmaradt a shader intenzív, belső teres részeken, köszönhetően a 4 vs 8 pixel shadernek.

Ezekre konkrétan emlékszem, mert nekem is ilyen kártyám volt, mármint 5900XT
Ment a sírás-rívás a fórumokban, hogy mennyire rossz, mert a FC egyetlen helyszínén, valami reaktornál, amikor a talajon, falon, meg úgy mindenen is tükröződik valami, akkor 9600 sebességre lassul, ezért mennyire nem érte meg a kártya.Pedig árban sztem jó volt.
Kicsit a 9600 modellek fölé, de jóval a 9700/9800 alá volt pozicionálva.Az alábbi kártya már retro időkben került hozzám, nekem másik hasonlóan noname modell volt. Erről sajna lespórolták a mem bordákat.

-
törölt tag
Kezdem újra összerakni az ISA/PCI 486-os gépemet. (A VLB még várat magára)
DOS/Win3.11 lesz a gépen, ehhez szeretnék hangkártyát választani.Az alábbi hangkártyáim vannak:
SoundBlaster PCI128 (CT4700) - (PCI)
SoundBlaster Live! 5.1 (SB0060) - (PCI)
SoundBlaster 16 Vibra (CT4170) - (ISA)
S3 SonicVibes - (PCI)
ESS 1868F - (ISA)Tudom, ezek elég egyszerűek, de az egyetlen GUS kártyámat meghagynám a "mindenes" P3 konfigban. Illetve az AWE32-t az SS7 lapban.
A fentiek közül szeretnék a 486-hoz használni valamit.
Tudnátok ebben segíteni? -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha mar 99

-
-
Hoho, no. Ezt majd ki kell probalnom! Tavaly vagy azelott egy gyors google nem adott eredmenyt, aztan csak elmeleti szinten maradt meg a dolog. Az Fx-emen nem megy jol a DOS-os Tie Fighter, a floppy verzio van nekem. Osszevissza szetesik a kep, nem latszik semmi, etc. Mikor ezzel utoljara jatszottam, akkor meg TVGA8900 volt a gepben, ott ment

-
arn
félisten
Nem probaltam, de jo esellyel ugyanaz a vga/vesa resze. Legalabbis kompatibilitas alapjan ezt tippelnem.
Oszinten szolva nem er annyit az egesz, az ilyen koztes (400x300, 512x384, etc) felbontasok csak nagyon rovid ideig voltak jellemzoek.
De vki szorakozott ilyesmivel [link]
-
envagyok
veterán
-
sidi
aktív tag
válasz
üzenetére
Én az ISA/PCI 486 lapra szavaznék.
Nekem is volt VLB, de nem szerettem, gyakran kimozdultak a hosszú kártyák az álló gépház megmozdításától, volt benne 3 is: IDE, SCSI és VGA.
Később kaptam egy ISA/PCI lapot, na ez gyorsabb is valahogy, pedig 133Mhz-es AMD 5x86 került ebbe is.
Az enyém valamiért nem oszt PCI-re IRQ-t, így ISA SCSI került bele, valamint ESS 1868 hangkártya, LAN kártya, PCI-be SiS 6326 VGA (4MB) ez DOS-os játékokkal is jól remekel.
Messze felülmúlja a VLB konfigot. Csak DOS és Win 3.1 van rajta. -
frescho
addikt
válasz
üzenetére
VLB nekem a gyors 386, lassu 486 erahoz tartozik. A 100-as VLB es a 133-as PCI kozott nem lesz jelentos teljesitmeny elteres. Ha ossze akarod merni oket, akkor az 5x86-ot vissza tudod fogni 3x33-ra. Ennel kicsit korhubb, ha a VLB-hez tovabb keresel egy 33 vagy meg inkabb 66-os DX-et.
Esetleg ha meg akarod izlelni a kor kihivasat, akkor egy DX50-net probalsz osszehozni VLB-vel a leheto legkevesebb WS-tel. Hidd el ez utobbi az igazi moka

-
fatpingvin
addikt
válasz
Ry0K3N
üzenetére
ó nem is egyszer... hol is kezdjem

láttam már igen vad dolgokat másodkezes vinyókból. most már az a bevett gyakorlatom hogy meg se nézem mi volt rajta, azonnal első mozdulat nullákkal teleírni.
nem akarom tudni mi volt rajtuk. bár a legerősebb eddig az a secondhand SAS vinyó volt amiről konkrétan bebootolt egy ubuntu szerver rajta apaccsal és ami még durvább a hozzá tartozó adatbázis egy részével együtt. mdadm rinyált hogy nem találja a tükör második felét
ezután szoktam hozzá hogy hotplug és rögtön nullákkal teleírás -
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
VLB 486 az "must have".
PCI-ra inkább Pentiumot rakj össze. 100/133/166MHz-est ízlés szerint. 5x86-133-ra nincs nagy szükség DX4 mellett.AT táp. Létezett csendes is. (Nekem van low noise, temp. control)
Régen én is halkítottam. Ellenállás nem ideális (induláskor nagy áram, nagy fesz. esés, nem indul. Soros diódalánc is jó lehet, de terhelésre ingadozó 12V és ingadozó ventifordulat zavaró.
Bátrak a 12V és 5V közé is szokták kötni 7V-ra.
7808 stab IC az igazi.
Manapság fogj egy alacsonyabb fordulatú minőségi 8cm ventit, az a leg egyszerább megoldás. Egy 486 nem terheli agyon a tápot és a nagy ház túlmelegedni se fog.. Sacc/kb. 30W max. 40W a hőterhelése (1-2 HDD-vel). -
törölt tag
válasz
frescho
üzenetére
Igen, sejtem, hogy a VLB macera lehet, majd kitapasztalom.
Kicsit attól tartok, ha a PCI alaplapot veszem használatba, akkor folyton azon kattogok, hogy a VLB-t miért nem próbáltam ki.
Ha a VLB köré rakok össze gépet, akkor azon agyalok majd, hogy milyen lehet ugyanez PCI cuccokkal.
Ismerem magam, tuti ez lenne
Nem maradt más megoldás, két gépet kell összeraknom.
Találtam egy Amd DX4-100-at a dobozomban, az kerül a VLB lapba és az Am5x86-133 a PCI lapba. Nem így akartam, de 2 gép lesz.Más:
Az feltétlenül szükséges, hogy egy AT táp ventije állat módon pörögjön?
Mi van ha egy lassabb, alacsonyabb légszállítású darabra cserélem. Tönkre vágnám a tápot?
Azért kérdem, mert egy fekvő házban, amibe a VLB lap fog kerülni, iszonyatosan zajos a venti. Nem is csak a motorhang a durva, hanem a kifújt levegő zaja is. Utóbbin egy újabb, de nagy légszállítású venti sem segítene, ezért érdekelne, hogy jelent-e kockázatot egy gyengébb venti. -
vrob
aktív tag
Micsoda gép! Azidőtájt IBM Deskstar 75GXP 307030-am volt egy Slot-A Athlon 600-ban. Szupergyors volt és soha nem volt vele semmi bajom.
Most rákeresve a neten, azt írják, micsoda megbízhatatlan széria volt az IBM Deskstar-ja.
Hát, lehet nekem mázlim volt vele, pedig utaztattam LAN-partykra, külföldre is. Nagyon szerettem. Nem is hallottam erről akkor és a későbbi években sem, hogy ne lett volna jó.
A statisztika már csak ilyen
Gondolom neked is szuperál, ha benne van a konfigban. -
frescho
addikt
válasz
üzenetére
Apaaa kezdődiiiiik!
A VLB problemasabb. Fokent, ha meg kicsit tuningolni is akarod. A PCI-os deszkaval 95% eselyed lenne stabil mukodesre 4x40 MHz-en jaratva. Egy S3, melle valami PCI-os SB es kesz a gep. De ez a te dontesed, en most megyek sved ABC programokat valogatni.
-
arn
félisten
válasz
envagyok
üzenetére
Slot 1 (Feb 2000)
Intel Pentium III 800 CPU
Asus P3B-F (Intel 440BX) mainboard
Toshiba 128M PC100 SDRAM RAM
Asus AGP-V6800 Deluxe 32M AGP (NVIDIA GeForce 256 DDR) VGA
Creative Sound Blaster Live! sound card
Creative Sound Blaster Live! Digital I/O Card sound card
Gravis Ultrasound Plug & Play Pro 8.5M sound card
IBM Deskstar 34GXP DPTA-372730 HDD
Plextor PX-W8432Ti CD-RW
Mitsumi D359T6 FDD
Yeong Yang case -
törölt tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Igen, tudom, ismerem a jelenséget. Sajnos többször találkoztam már savmart géppel.
Én úgy vettem észre ilyen tekintetben mintha a Varta akkuk problémásabbak lennének mint a GP.
Az utóbbi esetében több olyannal is találkoztam, ami teljesen halott volt, de mégsem folyt ki. A Varta viszont kíméletlenül és szétmart mindent. Ha álló házban volt, mint ez a lap is, akkor végig is folyt a lap széléig és mindent megmart.Anno, mikor ez a 486 lap hozzám került csak ledobtam róla az akkut és a kifolyt savat eltávolítottam, de nem próbáltam ki.
Aztán a 486 lapjaim közül félre tettem egy pci és egy vlb darabot, a többit elosztogattam. Most szembesülök vele, hogy hibás ami megmaradt
Pár vonalat már sikerült kijavítanom, de van olyan rész, amit csak átkötéssel tudok majd rendbetenni. Viszont már ad életjelet, van BIOS képernyő. A stabilitása ... na az lesz majd kérdéses a végén

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nekem is nosztalgikus, 93 kornyeken ez ment, utana az award volt a tipikusabb 94tol. Ez a zold lila barna kombo nemtom honnan jott nekik.

Itt elvileg tudod allitgatni az AMIBios szineit, ezek kozul, volt egy piros-kek hatteru, feher betus verzio, azt szerettem a legjobban. Arrol nem raksz fel nekem egy fotot?