Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Mindig egy erdekes hibaba futok bele... a p3bf lapomat coppermineal raktam ossze, radasul 133as fsbvel folyamatosan tulhajtva hasznalom, kifogastalanul megy. Viszont ha kicserelem a procit klamathra, vmiert azt hiszi, hogy 1.5vos a proci, es persze nem indul el, csak neha sikerul bootkepernyot kapnom 66os fsbvel. Vmikor gondol egyet, aztan 2v... rendesen fut. Tegnap igy hagytam ott, ket orst teszteltem vele. Ma elinditom megint nem indul, es megint ezzel a 1.5val marhaskodik. Raadasul, ha 1.5vosnak latja a procit, akkor csak 1.8vig lehet allitani.
Ez vmi pin hiba lehet, vagy a bios hulye? P2bbe rakva a procit jonak tunik...
-
krisz67
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hátsz akkor majd legközelebb

-
krisz67
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Basszus kulcs :/
Floppy kellet volna nekem csak, ha egyforma a harom csomag, akk legalabb az egyik. :/
-
quailstorm
félisten
Nem tudom mi van az abit.ws oldalon, de megtaláltam az eredeti exét: [link]
Legalább DOS3 kell neki, szóval DOS6.22 floppy és cső. Szerintem nem kell flasher hozzá, benne van.
(#47495) krisz67: Sajnos nálam landolt. Floppy gyűjtő vagyok régóta, meg a Prescott lapot is vittem, mert az enyém még azelőtt meghalt, hogy az integrált grafikáját egyáltalán használtam volna valaha.
-
FF23
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Jaja, a 7zip valamire hibát jelez, de azért kibontja. Kíváncsi leszek, hogy procicsere után átvált-e az xp multi-core módra.
-
-
FF23
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Ki kell csomagolni (winrar, 7zip)
-
albinolynx
senior tag
Ua. a jelenség (win7 x64). Intézőből indítva azt írja, hogy "fájl verziója nem kompatibilis". Már próbáltam xp sp2, 2000 módban. Kis felbontással, rendszergazda jogokkal. Defender nincs, avira kikapcsolva. Most nekiálltam celeronnal xp-t telepíteni az abit-os gépre. Windows alól szeretném a bios-t frissíteni, rendszert meg amúgy is kell telepíteni.
-
FF23
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Töltsd le innen, bontsd ki és benne lesz minden. De, ha jól emlékszem, akkor bootolásnál az alt+F2 is működik.
Vagy win alól az abit FlashMenu -
albinolynx
senior tag
Talán ide passzol a legjobban.
Adott egy abit is7 alaplap: [link]
Vásároltam innen apróról egy prescott-ot: [link]
BIOS-t kellene frissítenem, hogy használni tudjam a cpu support list szerint: [link]
Szerencsére még elérhetőek a BIOS-ok: [link]
Nekem a "24"-es, legutolsó szükséges (is724.exe). Ezt letöltöm, viszont semmit sem tudok kezdeni vele.
Ez miért van, vagy mit bénázok? -
Exian
addikt
Előkerült még 2db alaplap. Mindkettő P1 lap, procival együtt.
Az egyik az nagyon nagyon érdekes, átmenet AT/ATX fronton, már PS/2 cumók vannak rajta, meg van AT és ATX tápcsati is, viszont még csak EDO ramot fogad:
Ebben egy 166-os prockó lakik. Emlékeim szerint ezt az alaplapot egy böszme nagy talán HP szerverből bányásztam ki (maga az alaplap sem apróka).
Aztán a másik, egy kicsit unalmasabb, bár nem minden szempontból:
Ez már megeszik 1db SD ramot is. Ebben egy 200-as proci a lélekjelenlét.
Tessék, lássék, vigyék, aki szeretné

Ingyen, a korábban jelzett feltételek szerint: Pécsett személyesen tudom átadni, egyéb helyre csomagautomatába vagy futárral, ennek költsége fizetendő csak.
Annak örülnék, ha EGY HELYRE tudnék küldeni mindent! Az egyel korábbi hozzászólásomban említett alaplappal és egyebekkel együtt.
-
Exian
addikt
Ahogyan már megszokhattátok, most is ingyen vihető vasat kínálnék fel!
Most egy alaplap+proci+VGA kártya+hűtés a "tét".
Személyesen Pécsen vehető át, vagy a megszokott módon, ahogy eddig egytől-egyig történt, futárral tudom küldeni, ebben az esetben annak a díja fizetendő. Tudom küldeni postaautomatába is.
Kell e valakinek?
A cuccok:
-
Exian
addikt
válasz
krisz67
üzenetére
"lenyomkodtam a felpúposodott kondit tetejit, indítom, és voalá, Compaq logo fogad
"Én is szoktam így "javítani" kondikat
Illetve volt már rá példa, hogy hirtelen nem tudtam cserélni, de lenyomkodtam, hogy legalább próbára esetleg beindul e, és volt, hogy beindult... de amelyik kondi már totál ki van száradva, esetleg folyva, azt már ez a mutatvány nem hatja meg. Viszont egy kondicsere nem nagy dolog, én rendszeresen cserélgetem, bár vannak alaplapok, amik a "forraszthatatlan" kategóriába esnek, na, azokkal meg szokott gyűlni a bajom, na meg nem is mindig sikerül a nyáklap több rétegére rendesen leforrasztani... azért mondjuk egy monitor táppanelen sokkal kellemesebb munka a kondi csere, ott nagyobb eséllyel szokott is sikerülni. Hihetetlen is, hogy mennyi de mennyi kuka mellé kirakott vagy oda szánt, hibásnak ítélt LCD monitort javítottam így... és nagyrészt, mondjuk 10-ből 8-szor mindössze kondik voltak problémásak a táppaneleken, azért nem kapcsoltak be, az meg párszáz Forintból orvosolható. A családban szinte mindenkinek így van asztali PC-hez monitorja, hogy halottakat támasztottam fel 
-
krisz67
tag
Srácok, ma is egy újjabb szerzeménnyel lettem gazdagabb

Egy Compaq EVO D310 -al. Valahogy a Pentium 1 es Siemens jobban megtudta hatni a szívem, de nemakartam ezt a Compaq gépecskét otthagyni, ezért hát belenéztünk és elhoztam
Belenézve látjuk hiányzik a CPU meg a RAM, meg a drótok lehúzva mindenről, és a legrosszabb talán a púpos kondik
Mindezek ellenére elhoztam.Itthon átfutottam rajta, beletettem egy procit, meg egy RAM ot, és start, first Run, semmi hangjelzés (mert nincs benne hangszóró se
) és se kép semmi, csak a Num Lock ot villogtatta.Sok próbálkozás után, felidegesített és rohadj meg gondolat futott át rajtam, és lenyomkodtam a felpúposodott kondit tetejit, indítom, és voalá, Compaq logo fogad

Parasztos sufni módszer, de megy xd
Csak jólenne tudni az eredeti konfig adatait (Milyen proci, mennyi RAM) de sajnos nemtaláltam róla sehol semmi dokumentációt.
Valaki, ötlet?
Plusz Pont viszont a HP nak (Compaqal eggyesült ugye azóta már) a terméktámogatásért, nagyon szuperek hogy még mindig tartanak a cuccosoz drivereket

A konfig (jelenlegi általam berakott RAM és CPU val)
- Celeron 1.7GHz s478
- 2x256MB RAM
- És az egyedüli amiért talén megmentettem a gépet, az a HDD, egy 2egész valahány GB os Seagate Medalist jókis kerregős cuccos, elég tartalmas NYÁK al rendelkező HDD ez, imádom
- IGP
- 2xCD reader
- Floppy
- kb ennyi is -
ebegab92
senior tag
MSI 945GCM478 tuning BIOS

A Biostarhoz sajnos nincsen BIOS-om
Azt a lapot én is nézegettem, szomorúan hallom, hogy antituningos jelen BIOS-szal. -
alvaro
senior tag
OMG. A falak OpenGL mosódása nem zavar (de egyébként lehet tenni ellene, GZDoom-ban OpenGL option-ban Texture filter: none, HQ resize: off) de ezek a béna mozgású low poly modellek teljesen kinyírják a játék hangulatát.
A Zandronumot próbálgatom, szoftveresen is nagyon jól megy, a project brutality modot viszont még nem néztem, hogy megeszi-e.
-
quailstorm
félisten
Haggyámá' ez annyira autentikus mint a Duke Nukem 3D-hez a HD modell pack, semmi köze semmihez. Jó kis hobbiproject de én az eredeti sprite-okra vagyok kíváncsi és nem hobbisták szögletes 3D modelljeire.
Én csak szimplán nem szeretem a software renderert ha nem muszáj. Bár a Wolf3D OpenGL-es mosással már tényleg használhatatlan, DOOM már úgy a jobb nekem. Quake meg pláne OpenGL. Duke3D-t meg eduke32-vel tolom de ott is csak a GL miatt.
-
Vladi
nagyúr
Doomot én doomsday enginel tolom: deng. Elég autentikus, de modern és teljesen felújított modellek vannak hozzá.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Én is most próbáltam ki, lehet azt magasabbra lőni 1920- ig is csak felül a képarány- menükkel kell szórakozni, nem mindegy milyen kombinációban vannak kijelölve.Mindenesetre bizonytalanabb az egér-billencs kezelés is, a 2014- es verzió jobb, én azt hagyom meg.
-
quailstorm
félisten
Most kipróbáltam a legfrissebb ZDOOM-ot: [link]
Fejlesztése leállt és nem lehet 1600x1200-ban tolni. 1280x800 Windowed a max. Valóban autentikusan néz ki, de én már a GZDOOM-ot szerettem meg.
Zandronum lesz a megoldás, 1600x1200 és eredeti software render.
-
válasz
Bile Demon
üzenetére
Software render esetén továbbra is a zdoom, vagy a zandronum, melynek indulásakor választható az opengl és a szoftveres grafika is.
-
Bile Demon
őstag
A közelmúltban elkezdtem újra kijátszani (486 és P1 gépen DOS-ban), az E1 és E2-t végigtoltam aztán valahogy abbamaradt.
Ma reggel belebotlottam a "nagygépen" a ZDoom-ba (2010-2012 között használtam). Aztán gondoltam megkérdem itt, hogy mi most a menő, mielőtt belekezdek és nagyon belemerülök.

Kipróbáltam a gzdoomot és nekem egyértelműen a software render jön be, az opengl nagyon elmossa a textúrákat, zavaróbb, mint a nagy pixelek. -
Sanchez638
addikt
válasz
Bile Demon
üzenetére
Van valami oldal ahol végig nyomhatod a kedvenceidet, az nem jó? Vagy retró feeleng is kellene?
-
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Én nagyon régóta GZDoom-os vagyok. De aki a 16-bites software renderert szereti csak, annak nem biztos hogy jó. Ez OpenGL (textúramosás és 32-bit), de highres is.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
MSI 945GCM478-ra gondolsz? Nekem is van egy ilyen lapom, és létezik hozzá "tuningos" BIOS. Megpróbálom előkotorni. Nem próbáltam még, de akkor itt lesz a lehetőség

-
krisz67
tag
Hátsz köszönöm, énis imádom

Hátsz nemtudom, lehet majd ráteszem a 98 at az első kiadást, de még maradok a Me nél egy darabig, testing is ON
ODD: most behelyeztem vissza és működik.... de nemértem hogy hogy ....legelőször meg kisem nyílt folyamat világított, nem reagált a gombnyomásra sem, nem lehetett hallani a kis motort se járni, semmi,... pedig az IDE is jóvolt bedugva és mégis, most meg működőnek nézki, olvassa a CD ket szépen komótosan

NEC CD-R 1400A típusu amúgyRAM: azthiszem 128 MB a Max ha minden igaz

Viszont vannak nekem itthon RAM jaim EDO RAM jaim, sosem tudtam kipróbálni őket, vajon belemerjem próbálni őket ebbe a PC-be?
Uhh a játékok, kíváncsi leszek ezekre
összeszedem őket ahogy sikerűl, aztán csapatás xdMárcsak a Front Panel cuccosokat kéne helyrehoznom és faxa lesz

-
Bile Demon
őstag
DOOM1-et szeretnék játszani Win7-es rendszer alól.
Régebben használtam már a ZDOOM-ot, DOSBOX ból nyilván megoldható, de a kérdés most inkább az, hogy melyik változatot érdemes mostanság használni? -
Alpi.
addikt
Tegnap nekiálltam ismerkedni a Biostar lapommal. G31-M4 -es. S478 + ddr2 + pci-e.
Úgy néz ki használható lesz bizonyos feltételek mellett egész jól ! Bios-ba nincs semmi tuningolós állítás sem, os-ben kell hergelni. Sajna 133 fsb-s procinál nagyon alulteljesít a ram, hiába emelem az fsb-t 200 fölé. A gond az, hogy nem látom az okát sehol. Amelyik időzítést látom és állíthatom, az nem indokolná ezt a teljesítménytelenséget.
200 Fsb-s procival viszont nagyon jól fut. Láthatóan profitál a ddr2-böl ! [Gyorsba ennyit sikerült]
Bíztató !
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi, így már nem annyira érdekes. Már válogatós lettem, van HP és PS/2 is itthon 486SX25-ös procival. De egy komplett gép nagyon szuper lenne...
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho
üzenetére
Monitorok borzalmasan le vannak sárgulva és semmi kapacitásom nincs hozzá kukázni, meg se néztem őket. Talán egy volt ami korabelinek tűnt, de valszleg 5-6 évvel újabb volt az is.
Jelenlegi terv alapján a szebbik 486-ot viszem és megkérdem lehet-e bontani a procikra (nem). Korhű teljes szett nem fog menni, gondolom így nem érdekel.
-
válasz
quailstorm
üzenetére
486-os megéri az árát. ha tudsz hozzá komplett szettet összeszedni (monitor, bill, egér) akkor főként. Egy ilyen még engem is érdekelne, mert úgy az igazi, ha teljes a szett. A Commodore PC10 értékét is az dobja meg, hogy eredeti a monitor-billlentyűzet, de még az egér is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én úgy tudom, hogy ezek párban mentek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
krisz67
üzenetére
Jó fogás, mindig irigykedem az ilyenekért.

os: 98 az optimális rá, de mondjuk én speciális linuxot tennék. De ez az én bajom.
odd: nem biztos, hogy rossz az! Lehet, csak beszorult a lemez. az elején elvileg van egy pici lyuk valahol. Ott egy erősebb tűvel be tudsz nyúlni és egy pöcköt betolva mechanikusan kinyílik az ajtaja. Ha így megy, akkor szét kell szedni, takarítani, megnézni a gumit benne stb. jó az esélyed rá, hogy még életre tudod kelteni.
ram: nem lehet sokat mondani, ez edo ram, sd nincs is rajta. lassabb és csak párban megy, gyanítom, hogy ez a 98 a max ami belefér.
97 előtti játékok mind mennek majd rajta szépen. doom, quake, blood ilyenek.

-
alvaro
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Na, lemértem párat. 3.5": 30-40 deka. 5.25": 80-100.
Biztos van könnyebb és nehezebb is, én ezeket ragadtam meg a szekrényből
-
DrojDtroll
veterán
Valakinek nincs valamilyen infója arra vonatkozóan, hogy egy fdd-nek mennyi a súlya?
A neten nem nagyon találok semmit.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hátsz a kártyák lettek cserélgetve, mind a három. Az elem az tuti már kifáradt, mer most is egész este áram alatt volt ugye, meg napközben 1--1.5 órára volt áramszünet és már késik egy órát és r.i.p. elte a beállításokat a BIOSBa, szóval azt cserélnem kell jövőhéten
A kártyák hátsz megpróbálom majd, de bevoltak zacskózva, egész tisztáknak tűnnek.
BIOS ba nemtaláltam ilyen wait if/ hasonló lehetőséget
Köszi amúgy, valóban faxa kis jószág ez, icipicit sajnálom azért hogy kikellet cserélnem a CD olvasót, mert ahogy néztem az is gyári volt rajta (állandóan világított a LED rajta, és a tálcát se dobta ki) -
cbmfan
senior tag
kicsit elhidegült a proci

-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ja, ezt nem tudtam, azt gondoltam hogyha úgyis bezúzzák akkor odadják ingyen, bár kezdenek ritkulni, lehet hogy már egy ezrest is megérnek a procik.
-
-
válasz
quailstorm
üzenetére
Ha a K6-2 megy az Asusban, akkor CyrixMX és a P1MMX is menni fog mert tudnia kell a dualvoltot, 2.9/3.3V és 2.8/3.3V. Érdemes kivenni azokat a procikat, nem tudni meddig lesznek beszerezhetőek, kis helyen elférnek, ha csak félreteszed tartaléknak.
-
quailstorm
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy azok közül az alsó, ami jobb állapotban van, az érné meg az 1000Ft-ot esetleg. A másikhoz most semmi kedvem takarítani, de ha innen valamelyikőtöknek kell akármi az albumból, szóljon és intézem. Különben megy a zúzdába.
Cyrix 6x86-os vagy olyan P1-es procit mennyire nehéz szerezni (és mennyibe kerül) ha később nekem kell? Most azért komplett gépet egyáltalán nem akarok, nincs hely, meg nem is fogtak meg azok a budget konfigok.
Valamint egy ilyen 6x86 vagy P1 elindul egy AMD K6-2-höz vásárolt ASUStek lapban? 192MB SDRAM van most benne és AGP-s (VantaLT). -
válasz
krisz67
üzenetére
Jó gép lesz az. Próbáld meg a PCI slotok között cserélgetni a kártyákat, valami ütközés van. Közben a kártyák élcsatlakozóit megtisztogatni. Akkumulátor/elem feszültsége jó ? Ha nem szűnik meg a hiba, sok biosban van wait if error vagy hasonló menüpont, melyet ha letiltasz akkor nem kell nyomogatni az F1- et. Lehet hogy az USB is a post error miatt nem éled fel, nem kap erőforrást, ha nem fizikailag hibásodott meg. Ha sikerül belőni akkor sok korabeli (92-97- ig) játékkal lehet próbálkozni.
-
krisz67
tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát igen, a legelső PC m is ilyen volt, csak az Scenic PRO D7 volt
Jó cucc 
-
krisz67
tag
Sziasztok srácok!
Szeretném elmesélni/bemutatni nektek az új szerzeményem.

Tegnap előtt, bementem egy boltba haverommal, DDR3 RAM árakról érdeklődni, és hát jókor voltam jó helyen, hiszen ott hevert a földön egy a legelső gépemhez hasonlő (külsőre)
Siemens Scenic PRO D5
(nekem D7 volt az első)
. Megkérdeztem az eladót, hogy ez mégis mit keres itt / P2 es e ugyanúgy mint az enyém. Feltettük a pultra levettük a tetejét, és picit jobb mint a P2 alkatrészek figyeltek fel ránk, mert P1 volt

ÉS volt még hozzá eredeti dobozában:
- 2db hangkártya (SC-ALS4000 meg egy szemmel láthatóan újjabb CMI8738-LX utobbihoz nincs doboz)
- WebRider 56K USB Modem (2001 ben ez 18.990Ft volt Media Markt ban - NEM reklám)
- nvidia riva tnt2 model 64 (nincs doboz)
Viszont ami a legszebb mindegyikhez van Driver lemez, hála az égnek

Ezt követően, megkérdezte az eladó nem e szeretném elvinni, mert ugye behozták nekünk mint veszélyes hulladékot leadni, és ugyis elvinnék, hátsz és igent mondtam, nem törődve a szállítással
a dobozokat, kártyástul betette az eladó a gépházba a pci slottok hoz, pont belefért minden xd aztán hónom alá csaptam, és indultam a busz végállóra
(igen mert pont suli után voltam már) betettem busz csomagtartójába, majd mikor 40km után hazaértünk, kivettem, kizártam a kerékpárt, és megint egy igényes trükkre vettem rá magam
Hónom alá csaptam a gépet fellszálltam és elindultam haza xd Mondanom se kell mire hazaértem az ajtóig, kicsit nagyon le roh@dt a kezem a súlytól
De megérte 
Majd még tegnap előtt délután átnéztem a cuccost, összedobtam a kábelokat, miután állt egy kicsit a sarokban melegedni, mert ugye beizzad a gép ha hidegből hozom be... Start, semmi kép,.. Hátsz jó mondom akkor átnézzük még 1x, minden a helyén volt, start 2, inditom, és mostmár adott is képet, és egyből a BIOS fogadott, aki már serényen számolta le a 96MB EDO RAM ot

Nagyon örültem hogy nem kuka a gépecske, egyedül csak az ODD (CD olvasó) volt kuka, nem nyilt ki, világított a LED rajta állandóan, nemis foglalkoztam vele, kidobtam belőle, és a szerverből gyorsba átpakoltam a DVD olvasót.
A HDD-n Windows XP volt felrakva
Logikát úgy nemértettem...Nemis akart a Rendszer felálni.... Át tettem másik gépbe !GB ból 2GB szabad, tehát nemsok minden volt rajta.Ezért tegnap újratelepítettem egy Win ME vel, ami mégis csak egyfokkal jobb mint az XP, erre a vasra, lehet nem a legjobb még ez se ...

22mp a BOOT idő, ami azért nemrossz dolog
(30mp a s775 HP mon az elsődleges gépemen a Win 10 boot) tettem bele aztán Hangkártyát (ALS-t) meg a VGA-t az IGP helyett, ami már egybőll hatalmas grafikus előrelépést hozott, hiszen már többek között a Win Me BOOT képét is megtudta jeleníteni, a 2MB os IGP viszont nem
Illetve egy TP-Link (saját) 3239DL hálókarit, és minden faxa 
A rendszer meglepő módon nagyon jól fut rajta. A Winamp is, viszont játékookban (FunRun, Need for Madness) eléggé nem laggol csak ilyen slow motion van
NO FPS
Captain Claw viszont egész jol ment a menüben, Lego Racerst még nemertem inditani xd xd
Viszont sajnos a Front panel cuccokat az istenért sem tudom bekötni, csak a bekapcsoló gombot a többit nem
Ja és Az USB be dugott pendrive jaimat sem veszi észre se az USB egeret, lehet döglöttek az USB-k? csak felvillan a pendrive is azt kész, ennyi... Win Me meg megsem nyikkan h rádugtam valamit
Ez elég cinkSzal jaah
Engem nagyon boldoggá tett 
A konfig: 
- CPU: Intel Pentium MMX P55C (166MHz - L1 16kb cachet(L2/L3 nincs is amit az EVEREST is megjegyez hogy teljesítmény csökkenést okozhat
) kb: 40% on használja a Win Me, csak az EVEREST fut - Socket 7 es)
- RAM: 96MB SIMM (ehhez hülye vagyok, mert nekem csak SD-RAM és attól fölfele gépeim voltak) RAM 4 Slotban
- HDD: Seagate Medalist 4312 U-ATA - 4.3GB névleges formázva asszem 4GB
- MB: Siemens Nixdorf AG D969 (azthiszem 3-4 ISA és 3-4 PCI sín)
- IGP: Cirrus Logic 5446 PCI 2MB - Külön van neki RAM slot
nekem ez új volt
- VGA: vidia Riva TNT2 model 64 (BIOS írja) viszont a EVEREST ==> Creative 3D Blaster Riva TNT2 Value (Kódnév: NV5M64 - DX 6 - 64 bit)
- Egyéb: A fent említett ALS 4000 hangkártya, hálókártya és VGA. (Ezeket én tettem bele, semmilyen bővítőkártya nemvolt benne alapbol)És következzen néhány képecske

[link]Néhány kérdésem is lenne/kíváncsi vagyok a véleményetekre:
1., BIOS beállítása? Mint ahogy látható a képeken is mindig F' et kell nyomjak hogy továbblépjen, ez ellen kellene valami megoldás
2., Az USB portok ...
3., Milyen OS lenne az ideális neki?
4., Játszhatok így ezzel a koniggal, valamilyen játékot? Ami megy is szépen rajtaKöszi szépen, mindenkinek aki elolvasta/tanácsot add!

-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Azok a gépek nagyon jól néznek ki, mármint nem csicsa hanem letisztul forma világ.
Én simán elhoznám..
-
quailstorm
félisten
Hello! SZTE-n van selejtezés és megnéztem mi van. 1000Ft/db áron vannak a gépek, szerintetek megéri-e valami innen vagy kell valakinek valami?
Van egy koszos és egy kevésbé koszos CompaQ Proline 4/25s, forrasztott 486SX-szel.
Utána csak procit fotóztam, mert VIA chipset, Acorp lap, nem nagy cuccok szerintem. Van egy kerámia Intel MMX P1. Meg vannak IBM 6x86-ok, 2db PCI-s meg egy db AGP-s alaplapban asszem. Ennyi volt érdekes.
Érnek ezek valamit?Nem dohos, nem dohányos egyik sem.
(#47432) DrojDtroll: régóta nézegetek ilyen videókat, floppotron elképesztő monumentális, és komplex számokat előad. De anno négy floppyval kezdték, phantom of the floppera videó mondjuk.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Az milyen?

-
DrojDtroll
veterán
Szeretitek a floppy-s zenéket?
-
YumeD
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát, elm cycle exact 6510 emuláció azért kéne a furfangosabb sid-ek megszólaltatáshoz

XT nem hinném hogy bírja, bár kitudja ha más dolga nem lenne (vic,etc....)
81-es S/N a kártya maga, Farkas úr most árulja belőle a rev2 ami uaez csak felületszerelt
Amúgy hiába van lesandelve az ic-k teteje, van orosz klón nyákrajzzal meg bomlistával
-
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Akkor ha jól értem nincs értelme foglalkozni vele. Marad a dobozában

Olyan SCSI vinyóim is vannak, amiknek alig van hangjuk. Szóval a hang nem probléma.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
az elso generacios ides fireball se kutya - az asszony ki akarja vagni a 486tal
hat az tuti, hogy nincs olyan szep hangja, mint a connernek pl. -
arn
félisten
meg az akkori jatekoknal nincs is sok ertelme a ket procinak...

-
törölt tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hááát, nem bánnám, ha nem csak az OS képernyő nézegetésre lenne alkalmas

NT4-en nem mennek azok a programok, amik mondjuk w98-on?
Arra gondoltam, hogy valamelyik AGP-s Voodoo vagy Gef2 kártyámat beletenném, már ha nem üt el nagyon tőle.
Illetve IDE vagy SCSI HDD-t volna szerintetek érdemes használnom. Van mindegyikből. -
törölt tag
Egy ilyen alaplappal szerelt gépem van.
A héten valamikor rendbetenném. Milyen korabeli OS-t érdemes rátenni, ami kezel 2 CPU-t? Úgy nézem '97-'98 körüli cucc lehet. -
ebegab92
senior tag
Ezt találtam meg közben én is, csak más forrásból
Ahhoz meg kellene bontani a gépet, hogy a chipset revízióját megnézzem
AIDA64 szerint rev. 1.0-t ír, úgyhogy ez valszeg a nem HT-s A lesz. No mindegy. Piacos gép ez, a Mobility Radeon 9600 és a kupakos ''mobil'' P4 fogott meg, mikor megtaláltam 
-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
vidd vissza

-
arn
félisten
aktualisan keresem

Processzor
Intel DX4 100 WB SK096 1994
Intel Pentium II 450 SL2U7, SL2WB 1998
AMD K6-III 450 1999
Intel Pentium III 1000B SL4KL, SL4BR 2000Alaplap
Intel Advanced/ZP (Zappa) Intel 430FX 1995
Asus TX97-XE Intel 430TX 1997
Aopen AX59Pro VIA Apollo MVP3 1998
Gigabyte GA-5AX rev 5.2 ALi ALADDiN V 1998
Asus P5A ALi ALADDiN V 1998
Asus P2B-S Intel 440BX 1998
Asus P2B-LS Intel 440BX 1998
Asus P2B-DS rev 1.06+ Intel 440BX 1998
Asus USB/MIR/PS/2 mouseHangkártya
Gravis Ultrasound < 3.7 ISA 1992
Roland MT-32 module 1987
Roland SC-55 module 1991
Roland SC-55mkII module 1993
Roland SCB-55 waveblaster 1995
Roland SCD-15 waveblaster 1995
Roland SCM-15 waveblaster 1995
Creative Sound Blaster AWE32 CT3900 ISA 1994
Creative Sound Blaster AWE32 CT3980 ISA 1995Videokártya
Western Digital WD90C33-ZZ 2M VLB 1993
ARK Logic ARK1000VL 2M VLB 1994
Tseng ET4000/W32p 2M VLB 1994
S3 Trio64 2M VLB 1994
Hercules Tseng ET6000 4M PCI 1995
Diamond S3 Virge DX 4M PCI 1996
Asus V6600 32M AGP 1999
Nvidia GeForce 256 32M AGP SDR 1999
Nvidia GeForce2 Ultra 64M AGP 2000
ATI Radeon 9700 Pro 128M AGP BBA 2002Egyéb
486 AT ház kijelzővel 1994
Western Digital Caviar 31000 1000M 1994
Western Digital Caviar 31600 1600M 1995
CD-ROM 4x IDE 1995 -
arn
félisten
válasz
üzenetére
a te kepeden felso secc2, also secc1. nem adod el az alsot?

gyk a tokozast azert talaltak ki, mert nem tudtak tovabb skalazni a processzort, igy megszabadultak minden koztes retegtol, hogy kozvetlenul a processzort lehessen huteni. ennek p2nel mar nem volt jelentosege, mert igyisugyis 450mhz volt a max, viszont a katmai 600mhzig ment. gyanitom a p2nel csak az olcsobb gyarthatosag miatt jelent meg a kesoi dboknal. felhasznaloi szempontjabol mindegy, ill talan a secc2 tovabb huzhato. a katmai koraban megjelent celeronok is tovabb voltak mentek (550+).
-
MMIX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Szerviz topik
- Telefonjavítás, szerviz
- Hardcore café
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

Logikát úgy nemértettem...Nemis akart a Rendszer felálni.... Át tettem másik gépbe !GB ból 2GB szabad, tehát nemsok minden volt rajta.
Illetve egy TP-Link (saját) 3239DL hálókarit, és minden faxa
nekem ez új volt