Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
Egyrészt, a TDP nem az adott processzor ténylegesen elvárható maximális disszipációját jelenti, hanem (tipikusan egy-egy teljes processzorsorozatra megadott) tervezési keretet, amin a sorozat minden tagjának disszipációja belül marad.
Másik, hogy a Pentium az 'LV' verziós - direkt extrém alacsony fogyasztásra lett kihegyezve

Ui.: nem 'LV' verzióban a pentium tesói huszon-valahány wattos TDP-vel birnak

-
gban
veterán
Adott két proci, egy cerka meg egy pentium.
Hogy lehet az hogy a pentium 90 nm-es, gyorsabb, teljesítménye szerintem szintén nagyobb (bár ezt még ellenőrzöm majd), mégis 10W a TDP-je, elég is neki egy passzív borda, míg a cerka elvileg modernebb, 65 nm-es, lassabb is, és mégis 27W a TDP-je?
Mindkettő "asztali" gépben van amúgy, mindkettő bga, a cerka egy itx lapon, a pentium is lényegében itx lapon van, konkrétan egy nanoserverben. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
hááát, vagy fogalmazzunk úgy hogy valszeg a BIOS-on IS

-
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Van valami kompatibilitási dolog.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
na jó, de egy hurka 5450 ami semmit sem fogyaszt, kajak az sem indul el ezekben a lapokban...
...És akkor miért van az hogy a haver DFI lapjában úgy mennek ezek a kártyák is mint az álom?
sőőőőt, haver hajtott 6970-est S939-es lapban úgy, hogy ahogy te is meg én is írtam.. kapott a gép egy sima PCI karit, és Win alatt már át lehetett kapcsolni.... -
zoltanz
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kisebbel, de azt a kártyák nem használják. Ha kell külső csatik vannak erre.
-
Valószínű az hiányzik hogy a PCIE 1.0 kisebb tápellátással rendelkezik.
lábkiosztás:
# Name Description Name Description
1 +12v +12 volt power PRSNT#1 Hot plug presence detect
2 +12v +12 volt power +12v +12 volt power
3 +12v +12 volt power +12v +12 volt power
4 GND Ground GND Ground
5 SMCLK SMBus clock JTAG2 TCK
6 SMDAT SMBus data JTAG3 TDI
7 GND Ground JTAG4 TDO
8 +3.3v +3.3 volt power JTAG5 TMS
9 JTAG1 +TRST# +3.3v +3.3 volt power
10 3.3Vaux 3.3v volt power +3.3v +3.3 volt power
11 WAKE# Link Reactivation PWRGD Power GoodMeg lehet próbálni ha nem sajnálod a lapot és a kártyát
beleapplikálni az alaplapi pcie tápellátásba extra csatit a tápról több áram felvételére.
Vagy kézzel a power good-ot aktiválni valahogy (11 pin A oldala zárolva test-el), hátha rá lehet venni a kártyát az indulásra, habár veszélye megvan hogy szétég a lap...és a kártya...és a ház....bennég mindenki...na ez esetben nem én mondtam.
-
válasz
bacsis
üzenetére
Az pont olyan eset ahol a PCIE már nem 2.0 hanem 2.1.
Unfortunately, the increase in power from the slot breaks backward compatibility between PCI Express 2.1 cards and some older motherboards with 1.0/1.0a, but most motherboards with PCI Express 1.1 connectors are provided with a BIOS update by their manufacturers through utilities to support backward compatibility of cards with PCIe 2.1.
Bingó, valamit variáltak a táppal. Valószínű a kártyának kevés a kakaó és ezért nem megy.
Persze ez még nem jelenti az hogy nem lehet megoldani. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Mint fentebb említettem, GTX200-as és Radeon 4000-es szériáig nincs gond.. pedig bőven PCIe2.0-sak.. az 5000-es radeon és a 400-as Geforce továbbra is PCIe2.0, mégse' mennek már

-
válasz
bacsis
üzenetére
Esetleg azt próbáltad hogy beleraksz egy faék pci-s kártyát, biosban beállítod elsődlegesnek és hátha a windows alatt életre kel a kártya másodlagosként. Nem biztos hogy a biosnak látni kell ahhoz hogy működjön, nekem egy vincsim volt ilyen.
Azt tudom hogy Pcie 1.0-ban (ABIT AN8-32x) nekem semmi problémát nem csinált egy 8800Gt ami 2.0-ás. A 3.0 az már lehet necces. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Yutani
üzenetére
az a baj hogy nem biztos...
Nagyon sok PCIe 1.0-s lap nem kajolja a HD5000-es és Geforce 400-as szériás VGA-kat....
pl a S939-esek nem eszik, aztán próbáltam NF590 SLI-s AM2-es lapban is HD5850-et, abban sem indult el.. és most ugrott be! DarthSun! nem fog menni! Nálam sem ment az 5850 az AM2-es Abitban
de sajna nem csak AMD platformnál van ez, konkrétan az intel 975X csippes lapnál van tapasztalatom, hogy a GTX200-as széria még megy de a 400-as már frankón nem.. lehet a P35-re is igaz ez
hasonló korú ATI csippes lapokra is igaz ez sajna.. konkrétan Ati Xpress X3200-as Abit AT8-32X-el próbálkoztam, s nem ette az újabb kártyákat...
Viszont érdekes módon a szintén ATI X3200 Xpress chippes S939-es DFI megette
de nem jellemző hogy mennének... Az Asrocknál viszont vannak lapok ahol kaptak BIOS frissítést... lehet más gyártó, Giga vagy Asus, is adhatott ki régebbi lapjaihoz BIOS-t....
Aztán még lehet trükközni, hogy sima PCI-ba rakni egy másik VGA-t azt Win alatt át lehet már kapcsolni a PCIe-s kártyára is... de sajan ez sem garancia.... -
hzsolee
őstag
Valaki tudna ebben segíteni?
-
válasz
spista222
üzenetére
Annyi hogy nem mennek 400-on, de a lap eleve 3 modult csak 266-on kezel a leírása szerint, ahhoz képest 333-on hajtom stabilan cas 2.5-el, 2.5v-on.
Egyébként amint kézhez kaptam futtattam memtest-et, egyik rammal nem indult el a gép. Az eladónak írtam és küld ingyen egy másik kitet, szóval így 1200ft lett darabja ha összegezem az előzővel. Csak nem tudom mit kezdjek ennyi modullal.

Nyilván ha egyáltalán nem menne akkor visszakérném a teljes árat, de működnek a megadott kompatibilitással. Tudtam amikor megvettem, azaz eredetileg A7v8x-be szántam volna ami KT400 de Asus és emiatt nem ment. (egyébként csak egy kitet akartam megvenni de én barom beírtam 2db mert hát ugye annyiból áll egy kit aztán így lett 2kit.) -
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Értem én de ilyen rammokkal ne csodálkozz ha nem megy jól a gép.
-
Meg tudja-e mondani valaki hogy a Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapban ( nForce570SLI chipset ) működik-e egy Ati HD6850- es videokari?
-
Van egy rakás lehetőség. Hozzá kell tenni hogy a lap és chipsetgyártók hibája hogy HD ramot nem esznek meg.
DDr1 időkben:
Nekem alaplapot csak Abit jelentette. (leszámítva s370-ben a kondicserés korszakot pár lapnál)
Asus, Asrock régebben híres volt a ramos inkompatibilitásairól, illetve Asrock kezdeti időszakában szemetet gyártott, legtöbb visszahozott lap ezekből került ki. MSI vel nem volt tapasztalatom. DFI és Abit volt talán a csúcs akkor. Soltek volt még kommersz, ezekből mai napig napi 8 órában megy 15-20 gép melóhelyen nagy részük szétfolyt kondikkal 10 éves kodegenekkel,olcsóbb asusból (4-5db) egy sem élt eddig.
Otthon Intelem nem volt ekkor, hiszen nem csak a proci de a lap is olcsóbb volt amd-hez, pláne intel chipsetesel összehasonlítva...
A listában az nforce2 az ami sztem gáz, igen jó lapok voltak hozzá és így a socketA csúcsát sajna ki is lőttünk! (Abit Nf7)
Brand gyártók meg alapból nem szerettek idegen ramot. HP csinált sok ilyen ökörséget hogy egyáltalán ne menjen benne más csak a sajátja ami persze drágább volt.Tehát ami marad az az összes sis,via, uli, nforce4 ami kezel ddr266-nál nagyobb ramot. Azért ebből van egy pár!
Aztán több gyártó volt mit ma.
Illetve attól még hogy nem támogatott még működhet vele csak nem gyári időzítésen vagy órajelen. (nekem Soltek 845-ös lapban is elindult egy ilyen ram, de nem volt időm nézni hogy stabil-e vele. Illetve bár nincs sok értelme de sztem ddr2 ddr1 kombó lapok is kezelhették. -
Fenyő
őstag
válasz
spista222
üzenetére
Ha ezekben nem megy, akkor mégis miben?
Egyszerűbb lenne azt felsorolni amiben igen 
Not compatible (don't work) with:
1. All the Intel and all the intel northbridge chipset motherboards at all.
2. All the MSI Apple,iMac,MAC ,Dell,Compaq,HP,Fujitsu,Abit,Acer,IBM Computer at all.
3. All MSI,ASUS,Asrock,ECS motherboards at all.
4. All SIS735 nForce2 KM266 KT266 P4X266 PM266 northbridge chipset motherboards at all.
It will can't work or can't work perfect with the not compatible chipset and motherboards. -
spista222
addikt
Nem éri meg mert HD ramok az alaplapok többségében nem mennek, pl Intelben egyáltalán nem Via, Sis, Nvidia is válogatja őket.
Már itt apróról is lehet kapn 3 k értékben 1GB os memóriákat amik mindenben mennek, jó ez fél áron van de ha az alaplap amibe veszed tönkremegy akkor kuka a ram is mert nagy valószínűséggel másik lapban nem fog menni. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Bacsissal össze hoztuk face-en. Kiderült, hogy csak újabb driver kellett.

-
Ezt természetesen sárga barátaink is tudják, ezért teljesen véletlenül elírják az értéket és ajándékként adják fel pár usd értékben. Az itthoni posta horror áron dolgozik, kínai meg kis értékre ingyen persze úgy könnyű hogy exportra épül a gazdaságuk...na de ezt inkább hagyjuk.
Volt egy notim amire az okos 10 USD keyboard-ot írt rá, ez már bejáratott dolog. Van esély rá hogy a vámos felbontja de még így is bőven megéri!Ádyka
Ahogy gban kolléga mondja, egyszerűbb rendelni egyénileg vagy úgy hogy a közelbe van az akinek még kell, itthon a szállítás a legnagyobb költség.
Ebay-re nem nehéz regisztrálni, és a paypal accunt is bőven biztonságos.
110 vásárlásom volt, 3 esetben volt problémám:Kingstone pendrive, felszívodott az eladó a paypal biztosítása visszautalta a pénzt.
helyi postás be volt bszva, beleesett egy árokba, nem vitte ki a csomagot és visszaküldték kínába, teljesen ingyen úja kipostázott egy másikat.
Kínába a gyártósoron sok volt a rizspálinka vagy műszakváltás volt és a sárgák egy ledes ködlápát zárlatosan raktak össze amit vettem tőlük. A lámpa egy darabig füstgépként működött majd átváltott stroboszkóp üzemre amit mai napig tud is. Hülyén nézne ki egy idióta leharcolt kocsival tompítottként villogó éles fehér fényű ledes ködlápával megy az utakon, sünik helybe lelőnének. Írtam hogy nem strobit kértem a kocsiba. Rizsa barát visszautalta a pénzt és nem kellett visszaküldeni a hibás cuccot.
Full riszpekt sárgáknak, jobban becsülöm őket mint a hazai kereskedőket. (még ha ez nem is látszik) -
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ennyiért bagó, lehet kéne rendelni közösen.

-
válasz
zotyesz66
üzenetére
Ha többet veszel akkor olcsóbb. 1600Ft szállítással ha egy darabot veszel. Itthon nem lehet venni ennyiért új ramot.
Jó tudom kereskedőnek be kell hoznia rizsföldről ezernyi szállítón keresztül, áfa, vám, szállítás, mégegyszer áfa, még szállítás, tárolni, béreket fizetni, még adózni... és kevés haszon. Na így jön ki 4-5eFt-re ami valójában 1eFt-t ér és 200Ft legyártani sárgáknál akik persze ebből csak pár kukacos rizsszemet kapnak. -
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. Van egy kis gonddom...
A Voodoo karimat szeretném feltelepíteni.
NFS3 nem indul enélkül a driver nélkül. Gyári 3dfx driver.
Ezut kapom: There are no drivers for your combination of hardware and operating system
Win98, Asrock p4i45d, 8gb-s seagate -
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Honnan vannak ezek?
-
válasz
spista222
üzenetére
Az a probléma hogy eleve el sem indul a lap. Ha meg beraktam egy másik ramot mellé amivel működött akkor ugyan elindult de nem látta a bios. Érdekes módon Aida látta a ramokat, de a windows nem használta ki. (konkrétan 1gb-os infineon chipes ramok BGA tokozással)
Sis-be CAS3-al 333-on megy, 400-on nem stabil de valószínű azért mert 3db ramot használok. A bios 3,4gb méretet ír ki, ami baromság 3db 1gb-os ramból nem jön össze. Vannak furcsaságok.
Ilyenek:
A7V8X-be másik ram (kingston 2x512 ddr400) ment 400-on CAS3-al visszaosztatlanul tehát valami kompatibilitási gond lehet. Másik Asus lapban (P4PE BP) meg sem mozdulnak még ezek sem, csak 333-as modulok mennek benne.
Legolcsóbb ddr1 ram jelenleg 1500Ft darabja szállítással, nagyobb tételben olcsóbb de tesztnek csak 4-et vettem. Nem mondom hogy nem érte meg, de sztem a kompatibilitása az ára az olcsóságnak. -
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem is volt a7V8X-X lapom akkor lett stabil vele a ram ha az időzítéseket a BIOS-ban található legnagyobbra állítottam talán 3-4-4-8 ami azért elég durva ha a memókat csak 333-on járattam benne
. -
Ilyet csináltam házilag.

80w-os paneltáphoz kellett ami elvitt egy alulfeszelt konfigot.
Amúgy AMD-s gép lett volna lanra nem ez az inteles, de valamiért nem kezelte a ramokat (Asus a7v8x-x, 1700+@ 2.2ghz). Ebbe a sis fosba meg minden noname ram megy, még a rosszakat is jónak kezeli és működnek vele. -
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt se felejtsük ki a kellékekből:

-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ebből még hiányzik egy fontos 3,3V

És a legtöbb lap nem szereti ha nem ő kapcsolja a tápot hanem alapból megkapja a feszültséget.Igen a Sis chipsettes alaplapok pláne intel alatt halandók mint a 6600GT vagy a 9800 Pro
és még szívás is, legalább 845PE kellene alá az már akár 200 ig is stabil
, de persze 875 lenne az igazi. -
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Pedig ezzel a Vargáné és TSA BT AT-s táppal lenne az igazi a ATX-es P4 konfig

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kodegen=Best (reciproka)

-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
vagy csak simplán az évek

-
-
Fenyő
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor annak annyi, sajnos hullanak mint a legyek ezek a GT-ék
, bár pont Cod4-ben (meg úgy általában Opengl alatt) jobb választás a 9800pro-nál, nameg tud ps3-at, de túl sokra nem megy vele, erősen kompromisszumosan futtatható csak rajta, mondjuk legalább elindulnak rajta az ezt igénylő dolgok, aztán lehet butítani. 
Egyébként 9800Pro nem egy ment annó gallyra a "minőségi" 300-400 wattos kodegen tápoktól, egyszerűen besült a 12v-os betáp, szóval ahhoz nem árt egy minőségi 12v-on erős 350-400-as táp, lehet a 6600-nak is az tett be, nem lepődnék meg rajta. Ilyesmi tápot max csak kényszerből raknék max vmi P3/kisebb Tbred magos Xp alá, kieg tápot nem igénylő vgaval, de amint lehet cserélném... -
Na most szarom össze magam, kinyírtam valahogy a 6600-ast.

Kaptam egy kékhalát indításkor, most már a windows logó és a bootmenü is grafikai hibás. Csökkentett módban sem megy, és a másik gépemen is hibázik.Nem gáz, 6600-os úgyis egy kommersz cucc.
Ez a 9800 nem rossz kari. COD4, Killing floor játszható de 1024 felett már játszhatóság határán van. A többi game megy maxon ami kell.
Ja tápot is cseréltem, a 300-as codegenen lagos volt minden. Kapott egy 245w-os FSP-t. -
Fenyő
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ati/Amd-hez csak a HD szériától van Win7 támogatás, a jóval erősebb X1900-as szériához sincs, max Vistás, azzal lehet még esetleg próbálkozni, ilyen szempontból a régebbi Nvidiákhoz (6000-es szériától fölfele) sokkal jobb a drivertámogatottság minden szinten.
-
-
spista222
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ameddig nincs fent rendesen a driver addig a GPU-z sem tud vele mit kezdeni.
-
Most már csak az a probléma hogy az amd oldalán található win7 driver 9800 pro-ra nem működik.
Ráadásul mintha az AGP se működne normálisan.
Ötletek?
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Régebbi játékoknál 2004- ig, izomból, még mindegy hogy shader 2 v 3

szerk: Nálam biztos melegebb a 6600 gyári hűtővel mint a 9700 Zalmannal.
-
Ádyka
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Ja, nem gyakori, bár Gai is megemlítette a cikkében.
Hozzám került egy Sapphire 9600XT, amin érdekes módon BGA ramok helyett régi TSOP tokozásúak vannak. 3,3-as hynixek, amik egészen DDR 720-ig stabilak. A GPU viszont 560-nál megáll.
A másik:
Vettem bagóért egy komplett retro konfigot, ami igen minőségire sikeredett. Meglepetésszerűen nyitottam fel a házat, mert a konfig részletei nem voltak teljesen ismertek. Volt benne fél kiló tehrmaltake rézhűtő, zalman chipsethűtő, zalman ventipoti. Az utolsó szériás NF7 V2.0 csak hab a tortán. (Nem S2 meg ilyenek.)
Ami különleges benne az a proci.
Ránézésre egy kései gyártású sima 2500+ a Bluefishtől, ami a dátumból is látszik, hogy szorzólock edition.
Viszont alapfeszen 2366 MHz-en is stabil. Fél kiló rézzel és 1,9V körül 2600 MHz.
Ez azért nem gyenge egy nem mobil, és tucat procitól.gban: Ok, de sima 6600-ról volt szó, amin a tsop memó nem nagyon pusztult.
-
Köszi!
Akkor marad a 9800 pro! A ventije már döglött, azt kiváltom egy 8cm-es papst ventivel rádrótozva valahogy.
Megpusztulás nem érdekes, csak egy lanpartit kell kibírnia aztán a következőre másik gépet rakok össze.
Előszedem a szőrös kockát és megkínzom kicsit. Amúgy ez egy teljesen ref 9800 pro 128mb, rambordák nélkül. (R350) -
zotyesz66
őstag
Én nemrég szereztem itt a piacon egy Medion 9800XXL-t, ez egy MSI gyártmányú R360 chippel rendelkező nem referencia kártya, valamivel alacsonyabb órajelen fut, mint a 9800XT, és sokkal-sokkal masszívabb kivitel nagy és csendes hűtővel, ennél fogva hibátlanul működik. Sajnos a referenciákból gyakorlatilag lehetetlen rendesen működő példányt találni. Azért ránézésre nem egy szépség!

-
Ádyka
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha mindkét kari alapon van, akkor a 9800 Pro gyorsabb, többet fogyaszt, valamint feelingesebb is. Viszont pusztulnak mint a fene.
Programtól függően 20-40 %-kal jobb a 9800 Pro. De a 6600-at vétek alap órajelen használni. Tuninggal is alatta marad picivel -
Hali!
Full ref Ati 9800 pro 128mb vs Inno 6600 sima 256mb
Melyik a gyorsabb régebbi játékokban? (tuningot figyelembevéve)
COD1, COD4, AVP2, CS1.6, Killing floor...
Rakok össze Lanpartyra egy gépet és ahhoz kellene. Az előző gép AMD, volt, mostanira Intelest viszek.
Intel P4 2,66Ghz gyári hűtővel 3ghz-re húzva
Abit SR7-8X lap
3x1gb ddr400 noname ram
80gb Samsung illetve driverfüggő SCSI 36gb 10k IBM vincsi a hangja miatt rendszervincsinek
245w FSP
Ha összejönnek a driverek akkor win7 32bit-el. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem JÓ s4-es alaplap kellene.
Van 2db teszteletlen SX948-as 60-as fdiv bug mentesem..... -
Sanchez638
addikt
Nya megérkezett a 2db Pentium Pro-m(remélem jön majd a másik 2db is
)

Nem kell valakinek egy régi Sun szerverhez való billentyűzet?(volt anno gép is, azt ez maradt) Jó súlyos.
-
Sanchez638
addikt
Annyit beszélgettek a p3-as korszakról, hogy most kaptam egy Tyan dual slot1-es lapot

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Készletem:
PII / 512 kess:
2 db 400- as
1 db 350- es
2 db 233- asCerka / 0 kess:
1 db 266- osAz egyik 400- ast tartalékba meghagyom, a többiből választhatsz

(#24235) gban : a 350- esem Deshutes, 3.5X100.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Akkor az.

És Igen, Olcsón.
Szűk a pénz, De valahogy Win98 alá valahogy az 1000-res Helikoptermányt nem érzem nagyon helyénvalónak.
P2 tuti lenne.
Egyébként Klamath ÉS Deschutes is jöhet. Azt hittem, hogy Deső az az öregebbik, és a Klama az fiatalabb. Most megnézve, ezt benéztem.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Deschutes

Ez amúgy szerintetek helyes?
Anno a 350-es "köztudottan" Klamath volt... -
Rive
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Define 'olcsón'

-
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ja az első BH6-om nekem is nagyon kitágult a SLOT1 vagy mi amikor procikkal babráltam, már egyre nehezebben indult el. Da ha eltaláltam a helyes pozíciót, utána mindíg jó volt.
Lehetett utálni e miatt, de mégis jobban szerettem az életciklusa miatt. -
Ádyka
őstag
válasz
zotyesz66
üzenetére
Sajnálhatod, mert a socket 7 után szerintem a második legszínesebb vonal volt. Az korszak elején vettél egy BH-6 -ot (ahogy én is) és kiseggelhetted p3 1000-ig. Mondjuk én vagy 3-szor cseréltem lapot, mert megtehettem.
Volt valami BH6 újabb rev számmal, asszem hivatalosított 133 /4 PCI frekivel, aztán BE6-II.Azért egy Asus átalakító sem kutya.
-
zotyesz66
őstag
Ezek az abit slotketek kincsnek számítanak, de gondolom, az epox se túl rossz!

Sajnos nekem teljesen kimaradt a Slot1/Socket360 vonal. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
és hogyha lenne akkor mi lenne?

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mármint SLOT1-S370 átalakító vagy kifejezetten Abit gyártótól származó?
nekem van egy rahedli átalakítóm, konkrétan Abit-os nincs viszont van Epox-os, ami meg biztosan neked nincs

-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. Valakinek van ilyenje rajtam kívül?

-
Különleges a dolog
Van egy régi 16MB- os pendrivem, dos6.22 boot floppyról > dos látja a pendrivet minden egyéb meghajtó nélkül > fdisk majd format x: /s > bootol és működik
. Ugyanez nem működik a 2GB- os pendrivemmel, tehát itt meg fordítva, a kisebb megy a nagyobb nem. -
-
Esetleg próbáld meg azt hogy xp alatt az xp fomatjával ( jobb gomb a meghajtóra ) alapértelmezett szektormérettel formázod fat32-re, majd utána csinálod meg hptoollal bootolhatóra formázás nélkül ha úgy engedi.Talán akkor menni fog dos módban - tipp.
Vagy még a win98 fdisk+format esetleg, betöltött win98 grafikus rendszernél, mert dosmódban nem valószínű hogy látja a meghajtót.
-
gban
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Korábban is ment ez a cf dos bootlemezként.
Továbbá egy 64 megás sd hibátlan ugyanezzel a módszerrel megcsinálva.
Talán nem fontos, ezért nem írtam, de usb kártyaolvasóban van a cf és az sd is, ugyanabban a 2-ben megy az sd amelyikekben (2 külön gépben, korábban ezekben ment a cf, ezekben az olvasókban) nem megy a cf a boot után. -
XP alatt a kezelést megoldja a betöltődő usb driver. A dos CF-boot a biosból a natív modul miatt lefut utána a kezelést visszaadja a betöltődött oprendszernek.Mivel ebben az esetben ez az XP dos sessionja nincs további szoftveres kiszolgálás. Hasonlóan az optikához, a dos optikáról bootol a bios támogatás miatt de ha bootidő alatt nem töltöd be a támogatást ( ODD-driver+Mscdex ) akkor utána már nem látja az optikai lemez tartalmát.CF- nél itt speciális eset lehet, a cd parancs még működik, de a drive geometriáját már nem tudja azonosítani a bios-usb modul, részleges működés lehet emiatt tippem szerint.Talán valami meghajtó kéne dos alá is, ha létezik ilyen

-
gban
veterán
Gondoltam csinálok egy bootolós lemezt a 8 megás CF kártyából.
HP USB Diks Storage Format Tool-lal meg is csináltam, bootol is szépen, win98 startup fájljaival.
A HP tool vagy fatre vagy ntfsre tudja formázni, előbbit választottam.
XP alatt ráküldtem egy norton commandert, xp alatt minden gond nélkül olvassa, másolja a gép a cf tartalmát.
CF boot után viszont a cd nc még megy, de utána az nc-re sector not found a válasz.
Tudja valaki hogy mi lehet az oka
-
dezz
nagyúr
válasz
frescho
üzenetére
Az Apple-t nem tudom, de az Amigához kimerítő dokumentáció volt. Számos HW és rengeteg szoftver készült hozzá (köztük olyanok is, amik beépültek a rendszerbe és idővel kvázi szabványossá váltak).
A PC klónokat nem az IBM hívta életre, nagyon is próbálták akadályozni, csak valamiért nem sikerült.
-
dezz
nagyúr
válasz
Balala2007
üzenetére
Nos, a 68000-es '79-ben került piacra és sokkal-sokkal jobb volt, mint a 8088/8086... Belülről kapásból 32-bites volt (HW-esen kezelt multiplexelt 16-bites adatbusszal, azaz a programozó 32-bites változókkal dolgozhatott, a többit a HW intézte, a kód később változtatás nélkül futtatható volt az immár kívülről is 32-bites 68020-ason), 24-bites adatbusszal (max. 16 mega lapozás nélküli RAM '79-ben!), 8db 32-bites multi-purpose adat és 7+1db 24-bites címregiszterrel, és számos hasznos címzésmóddal, közöttük relatívokkal is (a memóriában kvázi szabadon elhelyezhető kód), vektorizált megszakítások, stb.
Kapásból sokkal modernebb lehetett volna a PC - ha egy jó kis platformot akartak volna összerakni (mint néhány más cég), nem csak valami "olcsó kacatot a jónépnek", amit nem a képességei, hanem a mögötte álló nagyvállalatok (elsősorban IBM, a többi akkor még kicsi volt) tettek elterjedtté.
Ezt csak úgy az érdekesség kedvéért, nem szeretnék hosszadalmas vitába bonyolódni.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Sanchez638
addikt
Kerestem már sok félekép, én abit-ra tippeltem, de nem hiszem h az, zöld nyák
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
-
Sanchez638
addikt
Ez mond nektek valamit: ALi M1489 egy S3-as lap, de csak 87-ről van valamennyi info.
-
gban
veterán
Azta dizájnos mindenit

-
Balala2007
tag
Ez nem illene a Kaveri topikba:
Miert az x86 lett a PC alapja: David Bradley, az eredeti PC BIOS-anak iroja es a Ctrl+Alt+Del kitalaloja irta 1990-ben a Byte-ban:
Why the 8088?There were a number of reasons why we chose the Intel 8088 as the IBM PC's central processor.
1. The 64K-byte address limit had to be overcome. This requirement meant that we had to use a 16-bit microprocessor.
2. The processor and its peripherals had to be available immediately. There was no time for new LSI chip development, and manufacturing lead times meant that quantities had to be available right away.
3. We couldn't afford a long learning period; we had to use technology we were familiar with. And we needed a rich set of support chips—we wanted a system with a DMA controller, an interrupt controller, timers, and parallel ports.
4. There had to be both an operating system and applications software available for the processor.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
- Na fiam, levágtunk egy csirkét, mit főzzek belőle?
- PÁLINKÁT, édesanyám!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

beleapplikálni az alaplapi pcie tápellátásba extra csatit a tápról több áram felvételére.

de nem jellemző hogy mennének... Az Asrocknál viszont vannak lapok ahol kaptak BIOS frissítést... lehet más gyártó, Giga vagy Asus, is adhatott ki régebbi lapjaihoz BIOS-t....

, bár pont Cod4-ben (meg úgy általában Opengl alatt) jobb választás a 9800pro-nál, nameg tud ps3-at, de túl sokra nem megy vele, erősen kompromisszumosan futtatható csak rajta, mondjuk legalább elindulnak rajta az ezt igénylő dolgok, aztán lehet butítani. 

De nagy