- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RVR400 #18888 üzenetére
Hmm, értem. Ellenőrzésképp gyorsan ránéztem egy FX tesztre, ott pedig a valós órajelet írta ki, de akkor ezek szerint ez nem mérvadó.
(#18889) MrM94
Mert butus, ne félj, 125 az, a fogyasztás pedig még sokkal több. -
ETOM
addikt
válasz
RVR400 #18681 üzenetére
Ugyanez volt nálam is szarabb volt az eredmény.
(#18679) and1ao:
Én azt veszem ki, hogy van köze hozzá nem véletlen, hogy csak az egy szálas alkalmazások gyorsulnak."Windows 7 ütemezőjével nem ritkán előfordulhat az első ábrán látható elv, amikor az operációs rendszer két modulnak kioszt két független szálat, majd az egyik szálon futó feladat folytatását odaadja a másik feladatot számoló modulnak. Ez a Bulldozer esetében óriási probléma, ugyanis a rendszer képtelen olyan Turbo Core órajelet beállítani, ami ideális a munkafolyamat számára."
Mindesetre felrakom mert valamit a szálaknál meg a core parkingal is matat..
-
-
and1ao
őstag
válasz
RVR400 #18477 üzenetére
Éreztem hogy te megszólalsz
egyébként ha megnézted a turbó 4.2 Ghz ugyanannyi mint a 8350-nek amibe 90%-ig biztos vagyok hogy alapfeszem vagy nagyon minimális fesz emeléssel elvisz és még mindig benne marad a 95W TDP-be, akkor mi értelme lenne 8350-nek ha leveszem a szorzót elméletileg kisebb teljesítmény valószínűleg papíron is
szerk.: bár turbo core órajelben már találtam vagy 6 féle változatott
De néztem amit irtál hogy elvileg jobban megy
-
miresz
veterán
válasz
RVR400 #18330 üzenetére
Volt már nem is egy. Volt ASRock Fatal1ty 990FX Professional-om amin ciceregtek a tekercsek így ment vissza gariba,.Aztán volt ASRock 990FX Extreme3am is azt eladtam mert váltotam mATX méretre sajnos mATX-ben meg a jelenlegi lapom a legerősebb AM3+-ban.
Ui: Viszont a legjobb,és legjobban tuningolható lapom AM+3-ban nem 990FX chipszettes volt hanem egy ASRock 870 Extreme3 R2.0 amiben 5Ghz-t is ment az FX8120-am.
(#18331) RVR400 : A 4Ghz-s 54C' az prime alatt,a 49C' meg 3Dmark11 alatt.
-
Yeffy
veterán
válasz
RVR400 #18266 üzenetére
na igen, ezért akarok én is majd váltani deszkát, mert, bár meg vagyok elégedve a 970 Ex. 3-mal, de mindenki azt tapasztalja/mondja, h érdemesebb az erősebb, stabilabb áramellátás miatt (is) választani ezt az ánusz
deszkát, nagy ráfizetés meg szintén nem lenne, szóval belevágok én is, de már szerintem csak köv hónapban...
Motaba78: köszi szépen, h utánanéztél, én már kb el is felejtkeztem róla...
lezártam ott, h +1 X16-os PCI-E.
igen, úgy látom, tényleg marginálisak a különbségek. az 4,8/5,2 GT/S a HT-nál szerintem elhanyagolható, úgyse veszem észre a mindennapokban, a +1 VGA slotot már "kitárgyaltuk", h nem kell.
a + 2 USB jól jöhetne, de nekem igazándiból olyan opció jönne jól, hogy a jelenlegi házamban (Bitfenix Shinobi) az előlapi panelen levő 4 db 2.0-s csatlakozót le tudnám cserélni 3.0-sra, csak ezeken a deszkákon úgy látom, h nincs 4 db 3.0-s "slot", amikre ezeket csatlakoztatni tudnám.
szóval emiatt a + 2 USB sem mérvadó.tápellátás, egyéb csatik úgy látom, ugyanazok, szóval marad a 970-es.
-
Frozenstar
csendes tag
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
RVR400 #16502 üzenetére
Ennyire nagy elvárás lenne 25% tuning? Az előző Intelem 55% fölött tudott.
De, hogy pozitív is legyek:
Kézzel 4.2-re raktam, valamint APM és turbo kikapcsolva, cnq, c6 és társai maradtak. Most alapjáraton szépen visszavesz 1.4-re, terhelés alatt pedig marad 4.2-n, nem ugrál sehova.
Ettől függetlenül óriásit csalódtam az AMD-ben, megint. Megjelenésekor megvettem a S754-es A64-et, aztán az első Phenomot, és most ezt. És mind szarabb volt, mint az aktuális Intelek, ugyanannyiértKöszönöm a segítséget, így legalább annyit megy, amennyi rá van írva.
-
Frozenstar
csendes tag
válasz
RVR400 #16496 üzenetére
Szerintem még mindig nem értitek. Gyári beállításokkal, default bios-al, elvileg 4Ghz-es alapsebességgel kéne mennie, ehhez képest Prime alatt ugrál 3500 és 4500 között, random változtatva a sebességet, órajelet és feszültséget.
A tuning más tészta, a jóisten nem tudja lehűteni ezt a kazánt. Amivel az i7-em röhögve ment 1.45V 4137Mhz-en, az a hűtő erre kevés..
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
RVR400 #16030 üzenetére
Nekem még ma kell.
És ők meg lent vannak Pécsen.Nem az árával vannak gondjaim, a távolsággal.
BomiBoogie - De azokat "húzni" kell arra a szintre amin a 8150 már alapból van. Nem de?!
Na már most a húzásnak is következményei vannak.Tudom az FX pont ebben jó.
De én nem nagyon szeretem az ilyet. -
stratova
veterán
válasz
RVR400 #15964 üzenetére
Ennek a dohányozni tilos táblának az elhelyezéséről eszembe jutott egy gyakornoki helyes eset, amikor egy Lenovo m58-at kaptunk azzal a panasszal, hogy zajos a hűtése. Kitisztítottuk - bár nem nagyon volt mit - visszavittük kisvártatva ugyanaz a panasz telefonon. Hmm.. felmentem s a kis naptár az elülső (ott létfontosságú, a hűtés kivitelezése miatt) hűtőrácsnak volt támasztva. Elvettem s a gép rögtön elcsendesedett
-
fasterware
aktív tag
válasz
RVR400 #15779 üzenetére
A hűtő tuti, hogy stimmel
az az ember vagyok aki kétszer-háromszor is megnézi az ilyen fontos dolgokat
, Arctic MX-3 - mal van kenve, ha tényleg nem olyan jók a hőfokok, lehet azért mert 1 Coolink Swif2 1200 - as ventivel hűtöm 800 rpm - n így nem nagyon szellőzteti át a sűrű bordázatú Thor's Hammert, ráadásul felfelé fúj a venti, a házamon meg felül nincsen ventillátorhely. Esetleg a turbo core nagy feszültsége miatt is lehet.
-
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz
RVR400 #15605 üzenetére
FHD, minden low-on, és pl ha Métro-n 12x scope-pal ellesek valami füstös helyre, 15-25FPS-t esik a gém.
smoke granade-nál ugyan ez van.
nézegettem játék közben a procit/gpu-t... nekem nem mond semmit.
normál esetben a gpu terhelve 89-90%-os. ha a scope-ra váltok, felszökik azonnal 99%-ra.... persze ez csak egy bizonyos helyen, de akkor is. idegesítő.
a cpu annyira drasztikusan nem terhelődi, sőt!szerk
amit te linkelsz vidi, az a single. oda régen elég volt FHD+HIGH-ba az 5770-esem is. én a multiról beszélek... -
-
miresz
veterán
válasz
RVR400 #15131 üzenetére
Hát nem tudom,nekem már elég sok AM3+ os Asrock lap megfordult a kezemben. A legjobb a 870 extr3 R2.0 volt a legjobb. Abban 4,8GHz- n is ment a 8120,és nem vett vissza az sem,pedig a fetek,és a tekercsek elméletileg ugyan azok,a 970-en is. (a legsz@rabb,jobban mondva inkább megbízhatatlan Asrock lapnak meg AM3+ ban a Fatality bizonyult,egymás után 3 adta meg magát 1 hónapon belül.)
Na,közben Borókafa meg is írta a probléma forrását. Ezek szerint az újabb lapokon már nem ugyanazok a tekercsek vannak,mint a régieken.
-
soultrapp
senior tag
válasz
RVR400 #15118 üzenetére
most néztem csak ,hogy neked is ilyen a lapod.
Akkor nem a procikkal van a gond,hanem a lap a szar....pf....
Pedig jónak tartottam mikor megvettem.
Na,de azt nem tudom,hogy játék közben is vissza veszi e az órajelet olyan 60fok körül.Na de van még egy másik érdekesség is,hogy crysis2ben 45.3 a cpu kihasználtság a videó kari meg csak 98%. ez a jobbik.
Olyan is van hogy 39.8a cpu a kari meg 92%.
Kép:
Tehát most,ha cpu limitem lenne akkor kb 80%lenne a cpu kihasználtságom?vagy miért nem hajtja ki a karimat?
Bf3ban multiban simán 99%a videókarim,most ott a cpu-t nem tudom mennyi.
3.9ghz-en megy a fx6100am.Eddig gondolkodtam a 7850/70re váltáson a 6950-ről,de most nem tudom mi van pontosan.
Azokkal akkor még szarabbul lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Nintendo Switch 2
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest