- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23388 üzenetére
Igazad van vegyen mindenki asust. A többi úgy is egy nagy fos.Az asus a király. Még egyszer én kérek elnézést a tévedésemért, megyek is megostorozom a hátamat.
Btw a rev1 lapokban nem lehetett az APM-t kikapcsolni, amit a rev 1.1-től már orvosoltak. De ez ugye lényegtelen információ.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
RVR400 #23270 üzenetére
Ez jóóóó!
Különben meg hagyd,mert szélmalom harc.Nekem is volt Mugenem,Yasya-ám majd a végén Croator Ds-em,venti hegyeket halmoztam fel,hogy javítsak a teljesítményén azt a tesztekkel kitörölhettem,mert nem volt ideális a környezet számára.Érdekes módon a vizet(inkább vizecske) beszerelve előre minden gondomat megoldotta,ráadásul halál csöndbe.
-
laca000
őstag
válasz
RVR400 #23262 üzenetére
Nem erről van szó, hanem arról, hogy legalább önmagaddal: NE LEGYÉL SVÁB!
Nem a kiutat kell keresni a megoldás alól, hanem elfogadni egy nálad tapasztaltabb ember tanácsát.
Totojázni ötezer forintokon, amikor a gépedben lévő hardverek megérdemelnének annyit, az isten áldjon már meg -
Milka 78
nagyúr
-
Brekkk
őstag
válasz
RVR400 #23211 üzenetére
Nem baj ha felmegy 80 fokig. csak ne pörögjön a venti 7000-es fordulaton.
Az AMD-nek nem valahol 80 fok körül lép be a hővédelem, hogy az egész gépet lelövi?6 K-ig bezárólag milyen hűtést ajánlotok hozzá?
Tuning biztos nem lesz. Csak csendes legyen és Prime95, Linx-et is bírja throttling nélkül 70-75 fokon. -
Milka 78
nagyúr
válasz
RVR400 #23203 üzenetére
Na ez már igen,ebben minden benne van(kb a szent grál)
ktg3 : Kellemes olvasgatást kívánok!
Igazság szerint mi azért mentünk bele az NB/FSB témába,mert egy "relatív gyenge" prociból kellett kihozni a maximumot egy akkor igen erős CF-es rendszer kihajtásához(meg szőrös talpú 3Trés pontvadászok voltunk
).Napi felhasználás és játék esetén ,ha nem űber brutál vga-s(tri-quad)CF/SLI rendszer meghajtására kell és minden morzsát ki akarsz préselni a prociból...na ha ilyen nincs tök felesleges,legalább is előbb jön a vga limit.
-
ktg3
őstag
válasz
RVR400 #23199 üzenetére
Pont ilyen válaszra vártam.
Érdekes, mert most próbáltam 2600-on elindítani NB-t, de még +0.1V-tal sem megy ha a proci meg minden más alapon van. Úgyhogy ezt asszem alapból kilőhetem.
Most 2400-on van alapfeszen. Rámérek tesztekkel, hogy mennyit gyorsult.
@Milka 78: "FSB"-ben ezek meddig mennek? Sokkal szimpatikusabb lenne azt emelni, csak gondolom itt elég hamar NB limitbe ütközöm ha nem megy 2600-at sem.
mod: Ennyit a 2400-ról. Eldobta win közben amikor nyitottam aidát. Ha ennyire érzékeny 10%-os emelésre is, akkor sztem ezt hagyom a fenébe.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
RVR400 #23152 üzenetére
haverommal 14k-ért vettük a 4 darabot,
na a lényeg, hogy most nem szabályoztam le csak 2600rpm-re a szivattyút, reggel óta megy, csak azért írom, hátha te is levetted ~1850-re, nekem úgy állt meg
Új VGA-m lett, úgyhogy felszabadult a harmadik radi is, bekötöm azt is a cpu-hoz, kiváncsi leszek milyen hőfokokat tud malyd 3*12-es radival. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
RVR400 #23132 üzenetére
Na az a fontos hogy te legyel vele megelegedve. Amikor a gx-7 valtottam le h100-ra annyi jot olvastam rola elotte hogy szabalyosan elsapadtam amikor elkezdtem dolgozni. A 4.8 ghz-es 2600K kb 2 ora mulva elerte a 95-98 fokot, a silver arrow-al pedig ugy 83-84 fok kornyeke volt. A 8350-es meg orom huteni.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
-
-
haddent
addikt
válasz
RVR400 #22976 üzenetére
Direkt nem "K" -ás verziót vettem, mert ugyancsak tapasztalatból nem tudnak 4.5GHz fölé menni, mivel a kedves intel odakent egy kis galambszart a DIE -ra, és az a hőközvetítő az IHS felé... Szétszedni meg gari miatt nem fogom, a sima 3770 pedig tud 4.1GHz -et, tehát +400MHz -ért és azért, hogy a veszélyes hőfokokat súroljam nem fogok még többet fizetni is nekik.. Az AMD -re váltásnak nem teljesítmény növelés lenne a célja, egyszerűen csak (közel) megtartása, és a jövőre nézve talán még jobb is lehet, és szimpatikusabb is a cég, ennyi... (Na meg annyi, hogy nem tudok nyugton maradni úgysem, mindig kell valamit változtatni rajta
)
#22977 sg22 4.8GHz -en egy 3770k -t ha 80C alatt tudsz tartani IHS levakarás nélkül, akkor olyan chippet fogtál ki, ami 1:10000 minimum -
haddent
addikt
válasz
RVR400 #22972 üzenetére
Én is így gondoltam
Viszont valami nem tiszta... Egyik teszt és másik teszt.
A játékok mások, de pl. Battlefield3 mindkettőben ott van. Nyilván nem az a gondom, hogy más az átlag itt és ott, hanem hogy a rés a két processzor között nagyon más a két tesztben. Mégis hogy?
(Az elsőben tulajdonképpen ugyanolyan az AVG FPS, a másodikban pedig röpke 100FPS -el több elvileg..)#22975 RVR400 jogos, vak vagyok
Mondjuk azt meg én intelesként tapasztalatból mondom, hogy 100%, hogy nincs ennyi egy i5 3570 és egy i7 3770 között
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22955 üzenetére
Placebo hatásnak hívják, lehet is benne valami. Játékokban sztem érdemi különbséget nem hozna a váltás, de mégis... Ez olyan, mint amikor újrahúzod a rendszert (nem a wint, annál volt értelme 4-6 havonta, főleg XP időkben) és gyorsabb... pedig nem, de mégis. Amúgy ha nem kerül neki sokba és szeretné tesztelgetni-csiszolgatni a tuningot FX-en, akkor jó buli. Én is mindig "javítom" a gépem, pedig semmi baja...
-
-
Yeffy
veterán
válasz
RVR400 #22848 üzenetére
Nekem is jo ideje nem lehet elaltani a gepem, mert ugy kikapcsol, h csak aramtalanitas utan indul ujra. Ez mi a fszomtol van???
mert sokszor jol jonne az altatas, nem a hibernalas. De az se mukszik ugyanigy...
Volt vagy 2-3 fele tap, meg proci nekem is, es egyikkel se jo... -
miresz
veterán
válasz
RVR400 #22792 üzenetére
Még. Ugyan az a gagyi hűtő,és gagyi ventilátorok vannak a 78xxx sorozaton is,mint a 68xx-en is volt. Most sorra hozzák vissza őket,(amik ugye véletlenül jók maradtak a 68xx szériában) ,hogy zörög kerepel,leesett! a ventilátor. Silány minőség sajnos.
Csak nálam nem működnek alul a dolgok? Link,stb... ?
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22760 üzenetére
Hááát, tulajdonképpen én a MiSI és a Seggszikla deszkákat zárnám ki. A Bigyósztárt nem ismerem.
BomiBoogie: nem az a kérdés, h megéri-e a 8320 a plussz pénzt, hanem hogy van-e plu$$z és kihasznáJa-e?
bebe159: annak mi értelme? Ha genya lennék, azt mondanám ez a validálás ilyen epénisz cucc lehet, szal. nettó baromság. Ha használhatatlan, akkor az miért jó? Kb. mintha szakadékba ugratnál a ladával, h megmutasd, gyorsabb, mint a BMW...
Amúgy meg ne halgass turbólábra, bírja az 5 fölött is, tudok szerezni szárazjeget, illetve a feszt is felviheted még pár Voltal. Lehet, h validálsz, lehet, h procit veszel
De mindenképpen jó buli lesz
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22664 üzenetére
Az a Phenom II csúcsa. Azt írtam, h most venni 6300 érdemes, amit ha kell, ~2 év és lehet olcsón nagyobbra cserélni. A tesztből hiányzik egy AES benchmark, tudom, h ezen lovagolok, de használom.
borzolo: 970 chipset OK, de olvass vissza pár oldalt, ASRock ext3 nem ajánlott tuninghoz.
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22651 üzenetére
Gépet -főleg gamer konfigot- nem szerencsés 4-5 évre építeni. Architektúrák, utasításkészletek jönnek-mennek. szvsz felesleges olyanért fizetni, amire talán évek múlva lesz szükségünk. Két év múlva olcsón tudok váltani FX-83xx-re akár, és az alatt nem ér hátrány a kevesebb magból adódóan (figyelembe véve a VGA-mat, a felbontást amin játszok, anyagi helyzetem, stb.). Én így látom, de mindenki csinál amit akar
Játékra jelenleg _szerintem_ FX-6300 vagy i5 éri meg, bár a Haswell átrendezheti kicsit a képet.
-
ViZion
félisten
válasz
RVR400 #22537 üzenetére
"tesztek alapján a 6300 simán felhúzható 4.5 GHz-re"
Azért símának nem nevezném, és kis szerencse is kell hozzá. Ahogy írtam már párszor, enyém is megy feljebb, de 4,3 felett (igaz sok extrát nem hegesztettem rajta) a flashtól bukott a dolog...
A 4,1-4,3 GHz azért nagyon esélyesen működni fog stabilan 24/7-ben. -
-
-
-
-
stratova
veterán
válasz
RVR400 #22247 üzenetére
Sajnos ez a mai napig reklámvogás notebookreklámoknál, "2 GB VGA" s akkor szerényen ott fityeg a GT 620M, amit egy APU lever, mint vak a poharat.
A másik kedvencem: Thinkpad már 99.990 Ft-tól, a szóbanforgó gép pedig egy 15,6-os Edge (kb. csak a nevében TP) Brazos E300-zal (itt gondolatban már habzott a szám). Majd a szlogen: Thinkpad for those who do. Na az lesz az igazi Think-pad mire valamit megcsinálsz rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest