- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
.zSoLTi. #63996 üzenetére
Nem olyan rossz deszka az csak épp a hűtés egy vicc rajta :/ illetve ha éhesebb kockát kell benne húzni akkor nem a legjobb választás mert elég szépen droppolja a feszt szóval fölé kell állítani de olyankor meg felfelé vannak adott esetben nagy ugrások. Viszont ha nem akar extrém OC-t akkor elég korrekt deszka.
-
Omli85
őstag
válasz
.zSoLTi. #62938 üzenetére
Addig nem nyugszok ám amíg meg nem lesz a 4.7GHz ibt stabilra...
Max kiteszem az ablakba a reseratort aztán az majd behűti a vizet.. kinti hőmérséklet elég benchbarát mostanában.
Ha meg valami enged akkor így jártamde ha valami elesik az ütközetben akkor az remélem a deszka lesz magában
....
-
Omli85
őstag
válasz
.zSoLTi. #62694 üzenetére
Elvileg a bios hővédelem lőtte le a gépet azt már nem néztem mennyire volt állítva, de a borda szerintem kb olyan meleg volt mint a határérték. Általában olyan 70 fok környéke szokott ez lenni az meg már ippen pont "kéz meleg" kategória
Csipogós speaker meg az első amit likvidálok minden otthoni gépből... nekem ne csipogjonha valami oknál fogva kell akkor szoktam csak rákötni
-
Omli85
őstag
válasz
.zSoLTi. #60477 üzenetére
Akkor azt mondod Valley alatt egy Athlon64 alatt is ugyanúgy menne a 390 ?
Amit te mondasz az inkább az hogy játékokban jobban megmutatkozik, hogy proci limit van ettől még a vga mehet plafonon nem azért kevés az FPS mert nem maxon megy a kártya hanem mert a CPU kevés. Frankón ki lehet ezt monitorozni ha droppol az FPS és a GPU meg se mozdul 100%-ról akkor a CPU a kevés. Legalábbis nekem így logikus de ha nem így van akkor tévedek
.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
.zSoLTi. #60131 üzenetére
Volt rajta 212evo is, de nem teljesített valami jól húzás alatt, már 4Ghz-n prime95 el elérte a határokat hőben.. próbáltam fordítva is felrakva a hűtőt, de valahogy (én sem értem) úgy jobban melegedett. Egyébként elég furcsán lett jó a venti elrendezés (így lett a leghatékonyabb) mert ugye elől hátúl kereszthuzat mint minden rendes házban, de oldalt a cpu hűtő 3 miliméter és eléri a cpu hűtőt, így megfordítottam és kintről szívja a levegőt rá a cpu hűtőre, a lenti viszont a vidkártya magasságában van, az szívja kifele a hőt. a cpu hűtő lefele fujja a hőt a lapra és a vga-ra, (pedig először "huzat irányban raktam föl), és még így is jobb értékeket kapok hőben mintha a ventilátorok irányában terelné a hőt... nem tudom mennyire volt érthető, lehet rajzolok hozzá egy rajzot
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #60045 üzenetére
Tegnap kérésre futtattam egyet 4Ghz-en:
Ugyanakkor korábban linkeltem olyan 4.7es eredményt, ahol nem volt CPU-NB tuning (se RAM tuning) csak szorzózás: [link]
Tehát ha van CPU-NB tuning ha nincs, 4 <--> 5Ghzes tartományon belül van 441pontnyi Physics score difi, ugye 705 kontra 1146.
Köszönöm hogy megnéztétek de szerintem itt valami, a Catzillától független softveres/Windowsos buggal van dolgunk. Teljesen mindegy meddig húzom lefelé az órajelet vagy állítom alapra a CPU-NB-t/RAM-okat, teszt közben marad 30fps fölött. -
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #59951 üzenetére
Ez a 7FPS-re ledadogás jelenség ezz?!
nemhajcsakiTibinél is ez van, nem értem, nálam ha 4.5-re állítom így pörög le: [link]
Ez még ígyis 700+ Physics, itt lesz elásva a döglött kutya, akinél ledadog 10FPS alá annál szar lesz az összpontszám is.
(#59952) eldiablo:
Már kezdtem örülni hogy legalább egy valakinél normálisan lefut, aztán látom hogy 1.2..
-
Robizm#
csendes tag
válasz
.zSoLTi. #59908 üzenetére
2 hónapos config, összeállított gép volt boltban. Nem akartam én tuningolni, egy másik topicból küldtek, hátha itt tudtok segíteni. De ahogy látom nem... nem akarok semmi újat venni, egyéb megoldás?
Mert ennyit egy laikus is tudna ajánlani sajnos, hogy vegyek másikat... -
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #59661 üzenetére
Tavaly több configot is összeraktam azzal a lappal, ár/teljesítmény bajnokok egyike, probléma sincs velük.
Rev függő igazából XA/FXA esetében is, némelyikben LLC nincs, van amelyikből az APM hiányzik.
1.0-1.3ig szerintem mind járt már a kezem alatt a lapodból, akadt olyan is amiben volt mindkettő, mérget nem vennék rá de talán az 1.2es volt. APM hiánytól speciel be voltam tojva de végül stabil 4.4-el ott lett hagyva a gép, a hűtő sem bírt volna sokkal többet.
Rev 3-asokhoz nem volt még cseresznyém.Aki ilyet tervez érdemes a boltban rev ügyben utánakérdezni.
Erre szoktam egyébként írni, amikor ASUS vs Giga között tipródik valaki, hogy a Gigánál van egy ilyen becsípődés hogy ez-az hiányzik a különböző rev-ekhez beszerezhető BIOS-okból.
Fogalmam nincs miért jó ez/miért csinálják.., mondjuk amíg konkrét falat nem emel, problémát nem okoz addig nem érdekel. -
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #59658 üzenetére
"Az hogy lehet?"
Shimán, az én lapomhoz sincs olyan BIOS amiben lenne/állítható lenne az LLC.
Még a Giga supporttól kirimánkodott béta BIOS-okban sem..Egyáltalán nem okoz problémát, tavaly is csak azért tepertem egy ilyen BIOS után náluk, mert bíztam az 5Ghz fölötti stabilabb tuningban.
-
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #58074 üzenetére
Háááát, ezeknek a topflow hűtőknek azért megvan az ára..
Nekem volt egy Scythe GKC II-esem, oké-oké fújta a VRM-et/NB-t de komolyabb tunninghoz esélytelen volt.
Nem lennél sokkal beljebb szerintem, ráadásul BQ topflow.., ennyi pénzért azért már sokkal komolyabb darabokat is kapni, kérdés mi fér be a házadba.A lapjaink kialakítása közel azonos, a 8+2es VRM-et nem kell féltened, megelőlegezem ha játék közben megérinted akkor semmi extra. Az NB már más tészta.., ezeken a giga lapokon rendre forró mint a franc, annyira hogy egy topflow hűtő érdemben nem segít rajta. Nem mellesleg sokak szerint a világon semmi jelentősége nincs/hibát nem okoz. Megjegyzem engem ennek ellenére is zavart.., így custom bordát raktam a gyári helyére..
Ha befér a házadba, 15-20k között inkább egy D14 kaliberű hűtőt lőj magadnak apróról abban az esetben ha úgyérzed elérted a 212 EVO határait és mennél még feljebb fesszel/órajellel.
Ott van még lovas kolléga Zalmanja, sosem tudom a nevét, szerintem újonnan (is) ár/teljesítmény bajnok, legalábbis a topicban közölt tesztjei alapján.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
.zSoLTi. #57853 üzenetére
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám igazából off de úgy gondolom talán ti tudtok segíteni nekem.
Konfigom: ASUS M5A97, FX 6300, 1866Mhz Fury 2x4GB EVGA GTX960 SSC, Vinyó valami 8 éves őskövület. A problámám Dying Light közben 39-50 Fps ről hirtelen droppol 7-3 Fps re. Mi lehet a probléma forrása? Sokan mondták, hogy esetleg a vinyó lassan olvas és ez lehet a probléma . Ti mit gondoltok?
Mondták h azt is hogy a processzor lehet a ludas de nézegettem teszteket FX 6300 al és még jóval gyengébb kártyán is stabilabban futott mind nálam.
Segítségeteket előre is köszönöm -
-
rambustibi
őstag
válasz
.zSoLTi. #57464 üzenetére
" Középszint
Innentől kezdve sajnos nem szerencsés foglalkozni az AMD-vel, a lista az Intellel és a Haswellel folytatódik. A Hyper-Threadingnek hála jól teljesítenek a Core i3-as modellek, és kezdésnek mindjárt a Core i3-4160-at érdemes keresni. Ez a korlátozott szorzó ellenére is jó választás az LGA 1150-es CPU-k között. Az ára nagyjából 33 000 forint. "Na puff...
Szerintem ez a cikk poénnak lett írva, hogy mosolyogjon az ember...és sikerült -
Kensei96
csendes tag
válasz
.zSoLTi. #57269 üzenetére
Most nemrég tettem fel a GTA 5-öt. Maximum grafikai beállításokkal ment, persze az MSAA az 2x volt, 4x még épp elviselhető, 8-nál meg már észrevehető hogy lassabb. Na visszatérve, GTA 5-nél 53 fokra ment úgy fel hogy még az elején voltam a játéknak a havas rész után. a VCORE1 volt 53 és a 2 volt 50 fokos, a proci 44 fokos volt az nem ment feljebb. Pasztát azt vennem kell, kb. egy hónapja tettem rá az utolsó adagot, szóval nem árt már újra pasztázni
Mivel kicsit játszottam a GTA5-tel így nem tudom hogy ment e volna 53 fok felé.
Én általában wowozni szoktam, annál egy ideig 47 fokig ment fel és így tegnap kora délután ment fel 56 fokra, és kicsit meglepődtem mert azért a wowról beszélünk, aminek nem nagy az igénye. Starcraft 2-t tegnap este néztem meg annál 55 fok volt, Morta Kombat X-nél is felment 56 fokra. Most úgy tűnik hogy valamennyire stabilizálódott, de azért még sem szeretném ha magas lenne mert féltem, azért nem volt olcsó. 60 foknál már ki is kapcsolom a gépet mert volt hogy felment eddig. Viszont amit tényleg nem értek hogy készenlétibe kapcsol a gép, ha véletlenül kicsit később jövök vissza a gépemhez, majd visszakapcsolom és jobban melegszik, előtte meg stabil volt, nem ment 50 fok fölé. Valamit át kéne állítanom a biosba?
ASUS Sabertooth 990FX r2.0
FX 8320 3,5 Ghz
2x4 GB Kingston HyperX
Sapphire R9 270x OC
Cooler Master Hyper 103 proci hűtő
Thermaltake Commander MS-I gépház -
Pancsermeste
őstag
válasz
.zSoLTi. #57269 üzenetére
Igen.
Vcore1 és Vcore2 néven.
HW info, Aida is jelzi. -
akela91
addikt
válasz
.zSoLTi. #57050 üzenetére
Ugyanolyan alaplapod van mint nekem, és simán feljebb vittem (Load Line Calibration Very High vagy Extreme) nálam, így terhelés hatására jobban megküldi a feszt (1.368 cpu-z szerint üresjáratkor, 1.416 prime95 alatt). Így 4.5Ghz-en teljesen simán, nagyon jó hőfokokkal megy a 8120-am.(nem volt szükségem más tuningra(NB/HT fesz/órajel))
Turbo, Cool n Q persze OFF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged