Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na meglett az új táp, most járatom be a dolgokat.
Érdekes kérdés, hogy miként lehet összevetni a régi táppal mért konnektori fogyasztásokat az újjal, mert a régi táp passzív PFC-s (ami egy nagyobb fojtó tekercs, semmi több) ami biztosan nem hozta a cosfi-ban az 1-et, míg most az új az adatlapja szerint megtartja a 0.99-et a teljes terhelési tartományban.
Ez a kérdés azért érdekes, mert egy olcsó fogyasztásmérő esetében nem lehet tudni, hogy ténylegesen mit is mér, ha a cosfi értéke nem 1, vagy ahhoz nagyon közeli. PFC áramkörre meg azért van szükség, mert a pc tápok áramfelvétele időben nem állandó, hanem tüskés és ezt kötelező megszüntetni minden berendezésnél, ami több mint 60W-ot fogyaszt.
A fentiek után érthető, hogy miért mértem ezeket az értékeket a Lidlis mérőmmel:
idle: 5W-al kevesebb
terhelve: 30W-al kevesebb, 292 helyett 260-270 körül.Sajnos a régi tápon nem néztem cosfi-t, de az újnál azt mutatja a mérőm, hogy szinte mindig 0.99, szóval tudja amit az adatlapjára írtak.

Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest