- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtomi95
senior tag
Segítsetek már!
Nem megy ez a magfeloldós dolog sehogy. De még az órajelet sem tudom egy kicsit felhúzni. 16x a legnagyobb szorzó.
A gépem:
Processzor: AMD Athlon II X3 450 3.20GHz
Alaplap: Gigabyte GA-880GM-D2H v1 (AM3)
Tápegység: FSP Hexa+ 400W 80
Próbáltam alcsonyabb órajelen, magasabb mag feszültségen, nem ment. Addig sem jutok el hogy kiírja a bios, hogy Phenom II x4 50BE. Ugyan az marad a neve vagy be sem kapcsol a gép többet csak resettel.
Nem lehet, hogy azért nem működik mert ez a lap csak a 95W-os processzorokkal kompatibilis?
Feloldás után meg ugye 125W lenne.
Már annak is örülnék ha valahogy ezt a 3 magot feltudnám húzni 3,5Ghz-ig 3,2ről. De ott meg a szorzót nem tudom feljebb venni mint 16.
Még valami.
Magfeszűltség. Ha auto-n hagyom több mint 1,5Vra is felmegy…
Most 1,425V-on van. Normál üzemmódban lenne 1,450V. Azt mondták vegyem le 1,3V ra mert még 1,425V is rengeteg. Levettem 1,3V-ra kékhalál… -
mtomi95
senior tag
Van egy ilyen processzorom.
Athlon II x3 450 (rana)
Alaplap:Gigabyte GA-880GM-D2H v1
Nézegettem youtobeon, hogy hogyan lehet bekapcsolni a 4. magot pont azzal a biosszal amit én is használok.
http://m.youtube.com/watch?v=vBNSlGxgLq4
Nem sikerűlt. Nem történik semmi. Ugyanúgy x3 450 marad a neve is.
A harmadik szintű hat megabyte gyorsítótárat ettől független feltudom oldani? (ha van)
Hogyan kell, mit keressek a biosban ehhez? -
StrongarmHUN
csendes tag
Hali!
Lenne néhány kérdésem a magzárfelodással kapcsolatban mielőtt belevágnék. Az alany egy Phenom 555 BE.
1. A tesztelést (Prime) legalább kibírja gyári hűtővel? Utána vennék rá valami rendeset, ha beválik.
2. A Cool & Quiet 3 müxik feloldott magokkal? Az az AMD feature hogy a kisebb fogyasztásért csak szükséges magokat használja kisebb igénybevétel esetén.
3. Ha jók a magok, akkor az gondot jelent-e hogy mikor nem gamerkedek, akkor a BIOS-ban lekapcsolom őket? Már csak áramspórolásból.
4. Ha az alaplapi hődetektor nem jó unlockolt prociknál, akkor milyen módszerek vannak a hőfok mérésére?
-
petike2014
aktív tag
válasz
MZsoltee #2664 üzenetére
Igen, én ezt értem," ez a low-end gyűjtői vágy" (vagy nem tudom mi), de aki megkap egy phenom II x4 BE dobozt, körbeforgatja,megnézi, tudja,hogy ő a felső x%-ban van ezzel és rá 3 napra rátalál erre a topikra és látja,hogy más egy 12.5k-s a állításod szerint (amit nem tudok és nem is akarok kétségbe vonni) ritka cpu-t, akkor kicsit lefagy a mosoly az arcáról, legalábbis én már így,hogy még meg sincsen a cpu-m így tettem...
-
Mordok
csendes tag
válasz
MZsoltee #1964 üzenetére
Hát a szobában kb. annyi fok van mint 3 magos alap helyzetben. Tehát 15-18 fok.
Ezért nem értem miért ugrik meg ennyire a hőmérséklet.
A másik ami nagyon zavar h minimális terhelésre 80 fok fölé ugrik a progik szerint. Erre persze a proci hűtő olyan sebességgel pörög mintha egy repülő lenne a szobában (hőfok szerinti sebesség szabályozásra van állítva). -
Speed®
titán
válasz
MZsoltee #1682 üzenetére
MA785GM-US2H, mATX kistesó. 11es szorzó, tudtommal ez fix, legalábbis nálam 10x300ra csipogás a válasz BIOSresetig..nem is értettem elsőre.
Beállításokban semmi extra, FSB 300ra, PCIe 100ra, NB 1800on, HT 900on, RAMszorzó 2.66, időzítések bySPDn, kivéve a TfRC vagymi, az egyel magasabb ns értékre pöccintve. Feszültség szinten NBnek +0.1, CPU NBnek 1.35V, CPUnak 1.4V. Utóbbi értéken elvileg még lehet csökkenteni nálam.
Azt néztem, hogy nálad jól fel van pöckölve az NB/HT freki, ez nem okoz gondot? Gyárilag ezek 1600 és 1000MHzen mennek rendre, ehhez képest a 2400/2100 kicsit soknak tűnik nekem..mennyi az ideális?
Azt tudom, hogy a HT 1GHz felett nem igazán szól bele a teljesítménybe, de az NB gondolom jó hatással van a RAMteljesítményre..mennyi az optimális érték, ill. mi számít gyárinak a nem visszafogott Denebeknél? Valahol olvastam anno róla, de már nem emlékszem :Sdarál0w
Sajna jellemző az időbeosztásomra, hogy nem sikerült azóta játszani, kimérni mit produkál a több cache miatt minFPSben..de jön a Karácsony ;p -
Buldozer29
csendes tag
válasz
MZsoltee #1670 üzenetére
De ha veszek egy AMD Sempron 140 procit akkor abba nem biztos hogy jó a második mag???Én pedig azt hittem hogy jó az összesbe.Remélem hogy ezzel a lappal fel lehet oldani majd a sempron 140-be a második magot és ez a táp csak elég lesz tán neki.
ASROCK A790GXH/128M
CODEGEN 300W -
Speed®
titán
válasz
MZsoltee #1108 üzenetére
Figyelembe véve, hogy az előzőben linkeltem 3.4GHz@1.45V képet, kizártnak tartom, hogy 3GHzhez több fesz kelljen
Főleg, ha azt is nézzük, hogy ugyanez a Deneb mag X4 940ként 1.3V körüli alapfesszel érkezik. Mitöbb, nálad is alapfeszen megy 3+GHzen, így nem is értem az 1.5Vos értéket
Szerintem reális elvárás az 1.25, max. 1.3V körüli üzem, aztán majd kiderül.. -
-
Blaze71
őstag
válasz
MZsoltee #368 üzenetére
Talán a hétvégén lesz rá időm és megnézem.
Addig is egy gyöngyszem, amit a másik totyikban felhoztam.
-
Blaze71
őstag
válasz
MZsoltee #366 üzenetére
Oké, én is vissza szoktam osztani a memóriát, de nem ennyire. A +0,1 V-ot megkapja nálam is az NB, meg a memória is a +0,2 V-ot, de a procit szeretem alapfeszen hajtani. Így viszont megoldódhat a 4 magos kérdés mindkét gépre. A 620-as is 3 GHz-en megy, mert alapvetően elég az 5750 mellé, így ha az FX-5000 hajtaná 3 GHz-en, akkor valószínüleg az is elég lenne. A nejem gépébe meg mehetne a 620-as, igaz L3 nélkül, mert neki még a DS3-as lapja van SB700-al. Köszi az ötletet.
-
Blaze71
őstag
válasz
MZsoltee #364 üzenetére
Húúú, bakker. Te aztán rendesen visszaosztottad a memóriát....
Viszont így stabil 3 GHz-en 4 maggal? Mert nekem pont ez a gondom, hogy 4 maggal 2,5 GHz-ig atomstabil, de rá lehet fogni még a 2,6 GHz-re is úgy-ahogy. Viszont fölötte eldobja egyből, ha 2,66-os szorzón próbálom. A 3,33-ról nem is beszélve, mert akkor csak alapórajelen stabil, fölötte egyböl lekapcsol terhelésre. Viszont 2,5 GHz-en 4-es szorzóval is jó. A fene se érti ezt az FX-5000-et....
-
-
gooool
őstag
válasz
MZsoltee #126 üzenetére
Hali!
Én lehet tudok választ adni,HERR Z mester egyszer már beszélt ilyenről.
A lényege ezeknek a %-os pontoknak,hogy ha az egyik mag nem tökéletes,de majdnem az,akkor tudsz lazítani rajta kicsit,így lehet stabil lesz az a beállítás is,ami ezek piszkálása előtt nem volt az.
Én így tudom,de majd lehurrognak,ha tévedek. -
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #122 üzenetére
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedig a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és a cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kiválóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el, így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorokat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzorrészeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehhez? Megfelelő processzor és alaplap!Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!
Agena B3:
Athlon X2 7550 7750 7850 BE:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et (támogatott processzorok listája)!
Regor:
Sempron 140
2 magosíthatóAthlon II X2 215
Cache feloldhatóPropus:
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
4 magosíthatóPhenom II X3 7xx
4 magosíthatóPhenom II X4 8xx
Cache feloldhatóAthlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3Athlon II X4 6X0(e)
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahhoz, hogy a processzorunkban szunnyadó összes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.
Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására.Pár, a felhasználók által összegyűjtött tapasztalat a különböző alaplapok magfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Oliverda
AMD Sempron le-140 legolcsóbb 2magos? - kisza25
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleister
+1
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a letiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a saját felelősségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után
mért osztottam két részre:
- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve plusz fesz adásával hibátlanná tenni a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót. Főleg HERR Z-nek!
Mod-ra fel, try your luck!
MZsoltee_______
Így már pofásabb -
adamka16
őstag
-
HERR Z
veterán
"SB8xx lapjai, de itt már nem ilyen egyértelmű"
SB8xx szériában nincs ACC ezért kell külső megoldás:A kész külső modolásnak köszönhetően van pl sb600-as és nv-s lap is amiben röhögve megy a mag aktiválgatás. by HERR Z (magyarázatra szorulna)
Talán az eddig látott legcsótányabb modképes lap:[link]
Ez mégrégebbi chipset-duett és modképes(~5 éves)[link]
az egésznek csináltak asrockék egy weboldalt is: [link]
AsusPár apróság:
Athlon II X3 425, 435: van 440 és 445 is ahogy energiatakarékosak is
Athlon II X4 620, 630: dettó, szvsz illene beleírni mindet, nehogy valaki rákérdezzen h akkor a 600e nem moddolható? -
gabo89
senior tag
A Phenom II X3 7xx és X2 5xx processzoroknak alapból 6MB az L3 cache-jük. A Deneb magos Athlon II X3 & X4 -nek lehet feloldani az L3 cache-t.
És szerintem az sem helyes, amit a szükséges feltételnél adtál meg, mert csak két déli híddal működik az ACC, az SB710 & SB750. SB710-nél az SB850 is újabb, ami már nem támogatja az ACC-t.
Persze az igaz, hogy az Asus, az Asrock és, ha jól tudom most már a Gigabyte is megoldotta az SB850-es lapjainál a magfeloldást. -
toyone
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Elfelejtettem a film címét
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged