- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1385 üzenetére
Fogymérőd nincs? x3-nál hiába lőttem ki a 3. magot, fogyasztáson nem nagyon látszott meg. El is adtam oda ahol ez nem számít
Sokkal jobbak a propus x4-ek teljesítmény/fogyasztásban. Mértem a cnq' hatását is, már ezredik' 2magos után fix, hogy alulfeszelve gyári órajel vagy még kisebb feszen 800mhz olymind1' kategória, max 2W idle. Viszont x3-nál már volt kb 10W, x4-em még nem volt...de havernak van
majd megnézem. Nem pont neked írom, csak az érdekesség kedvéért
szerk: Most vettem egy 235e-t, ahogy látom a #1-ben itt nincs se L3 se x4 funkció
kulcstartónak jó lesz
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1268 üzenetére
Higgy nekem: semmi értelme nincs
üresben eleve keveset fogyaszt...ha meg terheled úgyis felmegy az órajel, szóval mind1. Vegyél egy fogyasztásmérőt aztán mérd le ha nem hiszed.
darál0w: Elég sokan képzelődhetünk, fórumos emberkéktől is láthatod itt-ott, de not only amd, intelnél is így van. Hogy csak 1 példát mondjak, cnq-val fullHD film cpu erővel nem volt folyamatos w7 alatt, a hülyéje össze-vissza kapcsolgatta az órajelet..naná hogy laggolt. Erre mondd hogy szubjektív
Ha normális táppal konnektorból egy x4 435 50W-ot ránt ki nélküle idle alulfeszelve, akkor meg minek? 800mhz-en még kisebb fesz-szel lehetne kb 47W..de mivel már mértem ezt a hülyeséget elmondhatom hogy többször loadba ugrik a cpu és átlagban 50W felett lesz. Max akkor ér valamit ha manual szabályozza a user k10s-sel, rmclock-kal vagy bármivel. Furcsa mód a notim sokkal tovább bírta akuról manual szabályzással mint gyári management-tel
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1256 üzenetére
Ha csak L3-at kapcsoltál be nem nő a kraft, de ezt a TDP dolgot nem szó szerint kell venni, mondom sokadjára: alulfeszelés
Láttad fentebb mennyit eszik az x4 alulfeszelve? De az érték teljes gépre vonatkozik konnektorból, szóval maga a pu jóval kevesebbet fogyaszt. Ha nagyon tuningolsz feszemeléssel akkor nő meg a kraft. Mondtam hogy tré a cnq', mióta mérem a fogyasztást hanyagolom is
a rendszer lassításáról nem is beszélve...
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1245 üzenetére
Semmi veszélye nincs, éppen ellenkezőleg, amikor eléred a végét kékhalál lesz vagy újraindul a gép, afölött kicsivel kell belőni és kipróbálni játékokkal is, prime-ból ide 15 perc bőven elég, ha hiba van rögtön látni fogod. Ha sw-rel csinálod az a legjobb, utána beírod biosba is. Asrock lapokat nem ismerem, nekem GB van épp emiatt, annak a sw-e olyan mintha biosban lennék. Ha biosban csinálod és túl kis feszt adsz meg nem fog indulni a gép esetleg, no para, 230V le, áramtalanítás aztán cmosclear kb 10 sec-ig. Lőjj be 1.15V-ot kezdetnek, annyi biztos elég.
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1242 üzenetére
Csökkenti az órajelet és feszt..cool n' quiet, ki lehet kapcsolni biosban, de win alól is a power managementnél.
szerk: csökkentett órajelen akkor dolgozik, amikor nincs szükség többre..pl net..a dolog szépséghibája, ha beesik egy erősebb flash máris emeli az órajelet és kapcsolgat oda vissza..tedd ki cpuzt és figyeld hogy változik, játék közben is tapasztaltam olyat, hogy fogta magát és levette az órajelet mert éppen nem kellett, eredménye laggolások a gameben, tapasztald ki és döntsd el kell-e, szimpla alulfesszel sokkal jobb eredményt lehet elérni ilyen baromságok nélkül is, vagy vannak sw-ek amikkel win alól tudod magad szabályozni az órajelet, pl k10stat, rmclock, vagy a lap sw-e ha értelmesebb...
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1237 üzenetére
Ahogy darál0w mester mondta, az a takarékos üzemmód, én nem használom, ha alul van feszelve a cpu nem sok látszatja van, viszont úgy vettem észre lassabb a rendszer az órajel váltogatásától. Viszont ha 95W-ig kezeli a lapod a cpu-kat akkor óvatosan, ha megsütöd a fet-eket tuningnál akkor vehetsz másik lapot.
szerk: Azért kell visszaosztani ramot meg HT-t, hogy húzva olyan értéket érjenek el amit még vidáman bírnak.
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1216 üzenetére
Értettem
Összeraktam a dd3 cuccot, sok minden változott, pl ram, hdd a ram mellett..idle javult pár W-ot, load meg vagy 10-et romlott
gondolom a ram magas órajele terhelésnél megkéri a kraftot, hiába 1.5V-on megy...EE ddr3..parasztvakítás rlz
Úgy nézem nv lapja van a srácnak, ott van olyan tuning, hogy csak a cpu-t húzza, nekem s775-ben volt egy ilyen nv chipes lapom. Hihetetlen de igaz...és még működött is -
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1212 üzenetére
Alul vagy feszelve?
Akartam venni egy szűz x3-at, de nem volt a boltban, a phenomítás' most elmarad.
Mr.Rain: Én azt mondom nyugodtan nyúzhatod prime-mal 3-4 órán át is, közben meg fox alól netezz, jó sok nyitott oldallal, minél több flash-sel. Ezek után meg game teszt, unlockolt cuccnál soxor szintetikus tesztek alatt hibátlannak tűnik a bekapcsolt mag vagy L3, de game alatt megfekszik a gép.
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1209 üzenetére
Az E attól az, hogy a vid-e kisebb a "simánál", amik tőlem ki szoktak kerülni "simák" veri az E-t
fasza amikor olyan pm-et kapok, hogy cseréljek már el E-t az enyémre
..nekem számít a fogyi, legtöbbet idle megy a gép, na meg picike is, gyári hűtőn kívül nem sok lehetőségem van...a tápba is amd coolert tettem, képzelheted mekkora hely van benne
-
Chaser
legenda
válasz
Mr.Rain #1206 üzenetére
Hatásfok röviden: adott egy gép 100W hasznos -táp vesztesége nélküli- teljesítmény felvétellel.
100%-os hatásfoknál konnektorból 100W -ilyen nincs-
90%-111W
80%-125W
70%-142W stb. A tápod 70% körül van, de ez megbízhatóságot nem befolyásol, 82-85%-os táp pl FSP 350APN, bestbuydarál0w: x2 vs x3
sempronnál mikor bekapcsoltam a letiltott magot idle nem volt különbség, load 5! W..ezért volt most "csalódás"
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1199 üzenetére
X2-höz képest gondoltam
idle 245 nagyobb feszen 43W, load 60 konnektorból..felrántottam az x3-mat, elég érdekes, kicsivel 3600mhz alatt alapfeszen idle 74, load 128W, alig változott alapórajelhez képest.
szerk: idle cnq' nélkül értendő, tovább most nem tudom rántani, ram nincs visszaosztva, holnap megnézem változik-e valami ddr3-as rendszerben
szerk2: kapott 1.4V-ot alapórajelen, idle 100W!..load 170...alapfeszes tuning ok, feszemelős csak komoly hűtővel és villanyórával
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1195 üzenetére
"+ ha emeled a feszt, akkor megint megugrik kicsit...de nem kell nagy számokban gondolkodni." Ne fogadj rá....meglett az első x3-am, igp-s géppel jó táppal 60W idle , 90W load konnektorból alulfeszelve 1.056V-ra, x3 445-ról van szó. VID-en -1.225V- idle 75, load 125. Jobbra számítottam
Persze alulfeszelve még ok a történet.
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #1180 üzenetére
Pl? Én is azt mondom hogy cpu-ra felesleges gar, de ált-ban itthon olcsóbban megkapom okosba', más cuccra meg kell a gar, ezért nem is foglalkoztam komolyabban kintről rendeléssel.
Tigi: No problemo, vettem egy "sima" x3-at apróból meg veszek egyet a "szokott helyen" aztán a szerencsére bízom a többit mint eddig is
szerk: Ha annyira komolyan érdekelt volna rád rontok pm-ben, de ezt is a szerencsére bíztam
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Úgy értettem nálunk, Mo-n. De kereső nem dobott ki találatot.
-
Chaser
legenda
Ramos topikokban kérdeztem, de érdemi választ nem kaptam, x3 mellé 1333-as ram elég? időzítés mennyire fontos? Tuning max tesztekre lesz, jó ha visszaosztva bírja a ram, de 1600-asra is beruházok ha az jobb, akkor alapszorzót csökkentem és FSB'-t mókolom hogy cc gyári órajelen maradjak, lényeg a minél kisebb fogyasztás, ezért a ramot se akarom túlzottan feszelni, minél kisebb feszen menjen.
-
Chaser
legenda
Van egy sempronom aminél hibátlan a 2. mag, viszont 2 maggal nem működik a sleep mód, ha altatni akarom elalszik, de következő indításkor már nem kapcsol be a gép, csak felpörög a táp ventije és kalap. Utána a táp kábelt is ki kell húzni 1-2 percre, mert addig nem hajlandó indulni. 1 maggal viszont hibátlan, 2 maggal gondolom az unlock mellékhatása a hiba, ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
szerk: GB 740gm-s2h a lap, csak hibridre raktam a firmet meg autora az acc-t
-
Chaser
legenda
válasz
MZsoltee #122 üzenetére
A többmagos processzorok megjelenésével kialakult egy érdekes és kifizetődő lehetőség a bátor és némileg hozzáértő felhasználók számára. Ez pedig a jelenleg kapható processzorok rejtett magjainak és a cache felélesztése. De hogy lehetséges ez? A több, mára akár 6 magos processzorokból keletkezik selejt. Ezek ugyan nem használhatóak fel tejes értékű processzornak, de a hibás részegységek letiltásával, kiválóan eladhatóak alsóbb szegmensekbe. De ugye az olcsóbb termékekből többet adnak el, így nem elegendőek csak a selejtes processzorok, hanem teljes értékű processzorokat kell lebutítani az AMD-nek, hogy kielégítse a keresletet. Szerencsére nem végérvényesen teszik tönkre, az alapesetben nem használt processzorrészeket (cache és magok), és így újra működésre lehet bírni őket.
Mi kell ehhez? Megfelelő processzor és alaplap!Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!
Agena B3:
Athlon X2 7550 7750 7850 BE:
4 magosíthatóDeneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cacheAM3: A következő processzorok AM3-asok, így tartalmaznak DDR2 és DDR3 memória vezérlőt is, tehát működnek AM3 ready AM2(+)-os lapokban is! Minden lapnál tessék megnézni a CPU support list-et (támogatott processzorok listája)!
Regor:
Sempron 140
2 magosíthatóAthlon II X2 215
Cache feloldhatóPropus:
Athlon II X3 425, 435, 445
4 magosíthatóDeneb:
Phenom II X2 5xx
4 magosíthatóPhenom II X3 7xx
4 magosíthatóPhenom II X4 8xx
Cache feloldhatóAthlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3Athlon II X4 6X0(e)
Cache feloldhatóA processzor mellet megfelelő alaplapra is szükségünk van ahhoz, hogy a processzorunkban szunnyadó összes részegységet megdolgoztathassuk.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.
Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására.Pár, a felhasználók által összegyűjtött tapasztalat a különböző alaplapok magfeloldási képességeiről:[link]
Hátránya a modnak:
A maghőt nem fogja kijelezni semmi, ezért tuning alkalmával különös elővigyázatossággal kell eljárni.A témával kapcsolatban az oldalon eddig született írások:
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató - Oliverda
AMD Sempron le-140 legolcsóbb 2magos? - kisza25
Skót ajánlat - HERR Z
Magőrület - PC gazdaságosan II - aleister
+1
Letiltott processzormagok életre keltése - IponSzeretném még megjegyezni, hogy a sikerre semmi garancia nincs, hiszen vannak az említett processzorok között olyan melyeknek a letiltott részegységei hibásak. Így természetesen mindenki csak a saját felelősségére vásároljon ilyen processzort, senki nem garantálja, hogy modolható lesz!
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után
mért osztottam két részre:
- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
-alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával illetve plusz fesz adásával hibátlanná tenni a processzort.Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, aki segített létrehozni ezt a kis összefoglalót. Főleg HERR Z-nek!
Mod-ra fel, try your luck!
MZsoltee_______
Így már pofásabb -
Chaser
legenda
Az asrockhoz van valami hasonló sw mint gigához az easy tune? Nekem volt már pár asrock lapom, de valahogy soha nem jöttek be. Most is GB-t vettem, csak xaros 740g chip, de olcsó volt, 12k felett kicsivel 3 év gar és easytune, x6-hoz már van biosa
tuning is megy neki elég szépen és még ez a magfeloldás is ha min den igaz, sb710-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged