- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtomi95
senior tag
Az mitől lehet, hogy nekem a rejtett beállítások között van egy olyan opció, hogy SB 700.
Most akkor ilyen lapom is van? (Gigabyte GA-880GM-D2H v1)
Csak mert van benne ACC. Bár feloldani nem tudtam vele x3 450-et, mert nem óhajt bekapcsolni, ha igen akkor is csak 3 mag van.
Illetve ebbe a tehetek 125W-os Phenomot? Vagy csak a 95W játszik? -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001 #8335 üzenetére
Az-az.
Egyenlőre nem bántom a rammokat. Gyárilag kellene nekik 1600-on menni. Eddig azt hittem a proci miatt nem mennek annyin, de most mi lelte nem tudom.... Ha adok neki 1.6V-ot mivel lesz jobb?
Egy Cooler Master T2 mini hűti.
1.35V nem elég.Gyári órajelen nem rég a GTA V alatt még betöltéskor, amúgy baszott ki kék halállal a win... a normál lenne 1.45V a Gigabyte szerint. Ezt vettem le most 1.4V-ra. 100% hogy stabil. Eddig 1.425V-on használtam gyári értékkel... Auto-ra meg nem ismerem rakni... 1,525V is volt már autózásból
Tesztelésképpen ide hívom öcsém játszani. -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001 #8332 üzenetére
-
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001 #8332 üzenetére
Az northbridge feszültség 1.2V és nem engedi csak 1.3V-ra.
A magfeloldás úgysem sikerült.
Kikapcsoltam a magfeloldást még is ezt írja az Aida64:Tuning csak és kizárólag 1,450V-on volt stabil még 3.5ghz-en is... Legalább is a Prime 95 akkor nem kapot kék halált. De még ott is (1.450V) a 3. workernél volt 100 warning, de 0 error. így inkább vissza vettem mindent.
A rammot nem merem 1.6V-ra tenni.Nem lesz akkor baja?
"Feszültség (V): 1,5
Hűtőborda: Nincs
Időzítés (CL): 11
Kapacitás (GB): 1x4
Kiszerelés: 1 darab modul
Memória típus: DDR3
Órajel (Mhz): 1600"
Ebből van két darab.Amit linkeltél program ott is 19C fokos.
De így is nagyon sokat segítettél, köszönöm!
Amit kellett az fixáltam így is! (CPU Volt: 1,4V, PCIE Ex: 100Mhz, a HT meg a North Brig 10x szorzón) Meg most már van a dologhoz egy kis lövésem!
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95 #8329 üzenetére
Még 1,325V-on is stabil.
Van valami teljesítmény csökkenés akkor ha gyári órajellel kisebb magfeszűltségen használom?
Mert a gigabyte normája az 1,450V.
Eddig gyáriórajellel (3.2Ghz) ekkora magfeszen ment. Szóval ha most ugyan ezen az órajelen, de csak 1.325V-on használom kevesebb FPS-em lesz? Vagy ez nem számít csak tuningnál?
Egy biztos 1.3V az kék halál. -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001 #8324 üzenetére
Köszönöm! Igen elég sokat is!
Olybá tűnik, hogy a 4. magot ellehet felejteni.
Legelőször a tuningot próbáltam meg úgy ahogy mondtam (kép). Majd vissza vettem az órajelet és szórakoztam az ACC-vel. Háromszor és annyi fajta módon is megpróbáltam. Nem ment. Szokásos vagy nincs kép vagy be sem kapcsol...
Utána reset, majd tuning... Csak most kék halál.
A tuning része ment. elsőnek.
Valahogy így kellene kinéznie? Mert legelsőre működött. Most újra beállítottam ezekkel az értekkel és kék halál...
Bevallom megijedtem mikor az első tuninggal (3,5Ghz Cpu,1466Mhz Ram,1,425 Core V,+0,1V Norht Brigade) sikerült a Windowsban az élményindexet és mindent lefuttatni, de az aida64 (legfrissebb) elég hülyeségeket írt.... Cpu Z majdnem jól írta a magfeszültségeket. De a Aida miatt beszartam aztán megint reset...
Most mindent visszaállítottam gyárira a magfeszt levettem a biosban 1,375-re. Majd megnézem lehet e még lejjebb is stabil. De az Aida64 az nem tudd pontos adatokat írni? Csak mert még 1,375V-on is 1,450Vnak érzi szar CPU hőmérsékletekkel ijesztget (túl alacsony 17C)... Most a biosom szar vagy az aida mér rosszul mindent?
Mi miatt lehetett elsőre sikeres a tuning, másodjára pedig kékhalál? Sima fesz,órajel emelésnél is piszkálni kell a CnQ-t és a C1E-et?
Szerk: Ha a CPU frekvenciát felveszem 250-re az már 4Ghz! -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001 #8322 üzenetére
Rana magos. Erről úgy tudom nem is tartalmaz 3. szintű gyorsítótárat.
"szóval marad az alaplapi referencia órajel emelése, ami alapból általában 200MHz"
Ezen mennyit kell vagy szabad húzni? és ha ezt húzom akkor a processzor órajele nő majd?"emelj egy leheletnyit az északi híd feszültségén főleg a 8GB-ram miatt."
Ha ezt teszem akkor a ramok tudnak majd 1600Mhz-en menni? és mennyi az a lehelenyti? Elég csak az északi híd feszűltségét húzni, hogy 1600-on menjenek a rammok?
Az alaplapon semmilyen hűtőborda nincs. Csak a északi vagy déli nem tudom, van az a gyári gigabyte ami így is tűz forró szokott lenni.Bocsi, hogy értetlenkedek, de sosem csináltam még ilyet!
-
mtomi95
senior tag
Segítsetek már!
Nem megy ez a magfeloldós dolog sehogy. De még az órajelet sem tudom egy kicsit felhúzni. 16x a legnagyobb szorzó.
A gépem:
Processzor: AMD Athlon II X3 450 3.20GHz
Alaplap: Gigabyte GA-880GM-D2H v1 (AM3)
Tápegység: FSP Hexa+ 400W 80
Próbáltam alcsonyabb órajelen, magasabb mag feszültségen, nem ment. Addig sem jutok el hogy kiírja a bios, hogy Phenom II x4 50BE. Ugyan az marad a neve vagy be sem kapcsol a gép többet csak resettel.
Nem lehet, hogy azért nem működik mert ez a lap csak a 95W-os processzorokkal kompatibilis?
Feloldás után meg ugye 125W lenne.
Már annak is örülnék ha valahogy ezt a 3 magot feltudnám húzni 3,5Ghz-ig 3,2ről. De ott meg a szorzót nem tudom feljebb venni mint 16.
Még valami.
Magfeszűltség. Ha auto-n hagyom több mint 1,5Vra is felmegy…
Most 1,425V-on van. Normál üzemmódban lenne 1,450V. Azt mondták vegyem le 1,3V ra mert még 1,425V is rengeteg. Levettem 1,3V-ra kékhalál… -
mtomi95
senior tag
Hűha, gáz van. Nem kapcsol be a gép! :S
Mod:
Na még is. -
mtomi95
senior tag
Ja és tápom az egy, FSP Hexa 400W 80+, ha számít valamit.
-
mtomi95
senior tag
Van egy ilyen processzorom.
Athlon II x3 450 (rana)
Alaplap:Gigabyte GA-880GM-D2H v1
Nézegettem youtobeon, hogy hogyan lehet bekapcsolni a 4. magot pont azzal a biosszal amit én is használok.
http://m.youtube.com/watch?v=vBNSlGxgLq4
Nem sikerűlt. Nem történik semmi. Ugyanúgy x3 450 marad a neve is.
A harmadik szintű hat megabyte gyorsítótárat ettől független feltudom oldani? (ha van)
Hogyan kell, mit keressek a biosban ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest