- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
condemned80
tag
-
condemned80
tag
válasz
darál0w #2007 üzenetére
No, roppant érdekes... Ha ezt vehetjük tesztnek
Elinditottam egy HD mkv kódolást ami eddig 2 szer nem sikerült most igy végigment ahogy kell és fasza lett a végeredmény is
De akkor most amit mi állitottunk az mi is volt? Ez lett volna a megoldás?
De mi a lényege ennek, hogy a CPU NB nek adtunk feszt... Ez hosszú távon nem
károsítja? -
condemned80
tag
válasz
condemned80 #2000 üzenetére
Azért toltam neki és most mi legyen Prime?
-
condemned80
tag
válasz
darál0w #1997 üzenetére
Annak nem,tudod szilveszeter előtt hajnak 2 ig tesztelgettük... Vissza tudod olvasni a topicban. Azért is irok mert úgy vátunk el, hogy cseréljem ki a tápot és majd irjak mi lett
a végeredemény... Akkor minden voltage beállitás auto-n volt, vki irta hogy tegyem normálra
mert úgy stabillab.. Igaz te azt mondtad nincs jelentősége ha nem tuningolok azért én kipróbáltam és normálra állitottam mindet igy a prime alatt 4-5 fokkal alacsonyabb volt a
melegedés mint auto voltage beállitásoknál... Tegnap mérgembe toltam meg az NB voltage egy kicsit de nem látok változást... Normális dolog hogy ennyit kell variálni egy új technikával?
Eddig egy gépembe se kellett igy variálni pedig volt már néhány, mind én raktam össze de még soha nem kinlódtam egyikkel se. -
condemned80
tag
válasz
darál0w #1995 üzenetére
Alaplap: Gigabyte GA-870A-UD3 rev2.1 (F3 BIOS, de már próbáltam az új F4-et is)
RAM: 2x2GB Kingston DDR3 1333Mhz(kit!) pontosan:KVR1333D3N9K2/4G
CPU: PhenomII X2 555 BE (gyári hűtővel, átlag 34-35fok) (unlock nem megy, amúgy stabil)
VGA: MSI GTS 450 OC 512MB DDR5 pontosan:N450GTS-MD512D5/OC
TÁP: CHIEFTEK 450WATT
OPTIKA: Plextor PX890SA
-
condemned80
tag
válasz
darál0w #1993 üzenetére
Na adtam neki, most igy néz ki a BIOS szerint az áramellátás...
DRAM VOLTAGE:1.500V
NB VOLTAGE:1.200V (ide toltam a feszt mert normálba 1.100V volt)
NB PCIE VOLTAGE:1.800V
CPU NB VID: 1.200V
CPU VOLTAGE: 1.3750VDe létezne, hogy bár a Prime95 se és a MemTest se mutat hibát bármennyire nyüstölöm,
vmiért mégse 100% osak a RAM-ok? Ahogy észre vettem a nagyob 7-8GB fileoknál
kinlódik. Legyen az egy játék telepités ISO-ból, vagy kicsomagolásWinRAR-ral vagy
kódolás nagy méretű mkv-ból... A kisseb fileokkal nincs gond de az ilyen nagy méretüeknél
gyakori a "source file is corrupt" üzenet...Ez lehet memória kezelési gond?
Vagy annak is kellene egy kis plusz fesz? Mondjuk nevetséges, hogy eddig soha egy
gépemmel se volt gond, mindig minden ment pöc-röfremost meg rászánom a pénzt
az elméletileg komoly technikára meg újra és csak szenved vele az ember -
condemned80
tag
válasz
darál0w #1960 üzenetére
Na mégegyszer BUÉK!
Kicseréltem a tápot a chieftek 450esre... kicsit megilyesztett
Az alaplapon ugyi 2x4 pin-es 12V csati van, a tápon meg csak egy 4 pin-es volt...
Utána olvastam... Megnyugodtam, hogy ez csak a bivaly 4 meg 6 magos cpu-knál számit.
Nem mondott hülyeséget az a srác aki mondta hogy a feszeket tegyem normálra...
Kicsit hűvősebb volt igy a proci 3-4 fokkal Prime95 alatt...
Górtam rá egy friss op.rendszert biztos ami biztos... Még mindig azt mondom a régi gépem
2GB DDR2-vel gyorsabb és magabiztosabb volt mint ez 4GB DDR3al...
Még ezen a tolj egy kis feszt az NB-nek üzin gondolkozok, hogy próbáljak-e rá...
Más már nincs, be kell érnem ennyivel szerintem... -
condemned80
tag
western digital 320GB SATA2 van benne, az is új, nincs vele probléma...
sőt, az az egy ami fasza gyors -
condemned80
tag
Még öt perc, nem jelez hibát és proc alacsonyabb mint az előzőnél...
Stabil 56fok...
Közben kérdés.. Szerinted melyik a jobb driver a vga-hoz?Amit a gyártó tesz fel a
honlapjához vagy amit az nvidia lövöldöz szinte hetente... -
condemned80
tag
válasz
darál0w #1950 üzenetére
K-Lite Mega Codec Pack-ot használtam egy évig... Gond nélkül...
Ezen a gépen az se megy normálisan, egy filmet nem bir megnyitni szenvedés nélkül...
Egyébként van egy chieftek 450esem elfekvőben, ha a tápra gondolsz ki tudom cserélni...
Ja meg most olvastam vhol, hogy talán jobb lenne ha a BIOS ban a feszeket manual,normalra
állitanám és nem auto-n hagynám -
condemned80
tag
percre pontosan megvan a fél óra, jelenleg is megy nem jelez hibát és a hőfok sem változott
-
condemned80
tag
túl van a felén, eddig nincs hiba.. a proci 55 és 58 fok között ingadozik de legyakrabban
56 fok a két mag egyformán 50 é 52 fok... Tegnap küldtem rá egy memtest86-ot mert én
arra gyanakodtam. lenyomtam 4xer egymás után, ott sem volt hiba... na még 10 perc -
condemned80
tag
válasz
darál0w #1940 üzenetére
Nehéz megfogalmazni
Mintha laggolna az egész gép, semmi sem megy úgy mint a régin.
Pedig pont azt vártam, hogy az új meg több majd gyorsabb lesz és stabilabb.
Mikor összeraktam és felraktam ugyanazt a 32bites HomePremiumot amit már hosszú hónapok óta használtam a régin, jöttek ilyen furcsaságok, hogy daemonból a játékokat nem
tudtam felrakni. Persze a régire minden felment gond nélkül... A fiam gépére amin egy fos xp
van szintén felment ugyanaz, erre nem mert jött ilyen hülyeséggel a telepités felénél, hogy
the source file is corrupted! akkor bekapcsolásnál gondolt egyet, újraindult, hogy nem tudta
bebootolni egy váratlan hiba miatt a windowst futtasd a chkdsk-t, persze lefuttatom semmi hiba aztán meg bootol és megy.Nem elég gyors, néha kifejezetten sokat gondolkozik mielőtt
cselekszik.Kódolásnál is voltak problémák, leállt a felénél kiirta hogy kész és kaptam egy fél filmet???Javaltak a 64bites wint, felraktam de még mindig nem az igazi... A régi gépem
stabil és pörgős volt, ez nem. -
condemned80
tag
Gigabyte GA-870A-UD3 rev2.1 (BIOS a legrissebb)
2x2GB Kingston DDR3 1333Mhz(kit!)
PhenomII X2 555 BE (gyári hűtővel, átlag 34-35fok)
MSI GTS 450 OC 512MB DDR5
LC-POWER 450WATT
Plextor DVD iróEgy hete raktam össze... Új minden...
-
condemned80
tag
válasz
condemned80 #1930 üzenetére
Hát valószinű igy jártam marad 2 magos
Nem enged mást, nincs ilyen egyenkénti mag beállitásra lehetőség...
Alap cpu vcore1.375 megpróbáltam a legkevesebbel megküldeni hátha 1.400 sem...
Ugyanaz mint az előbb csak most bekapcsolni is csak 2jára sikerült...Vannak viszont instabilitási problémái is a gépnek. Bohóckodik néha...
Játék telepités Daemonból... kb a felénél the source file is corrupted.. meg hasonlók.
Amikor olyanja van szarakszik pedig egy hetes a gép. Vki azt irta NB nek adjak egy kis
feszt am3 szereti
Mi az az nb? Úgy lett nagyjából stabil a gép, hogy 64bites win7 van rajta.Még 32bit volt az első 3 napban nem boldogúltam vele... -
condemned80
tag
Aida 64 szerint igy áll most a gép:
Érzékelő típusa ITE IT8720F (ISA 228h)
GPU érzékelő típusa Diode (NV-Diode)
Alaplap neve Gigabyte 870A-UD3 / 880G-UD3H / 880GA-UD3H / 890GPA-UD3H / 890XA-UD3
Burkolatba behatolás történt IgenHőmérsékletek
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 34 °C (93 °F)
1. CPU / 1. mag 27 °C (81 °F)
1. CPU / 2. mag 27 °C (81 °F)
GPU dióda 33 °C (91 °F)Hűtőventilátorok
CPU 2163 RPM
GPU 1350 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.024 V
+3.3 V 3.376 V
+12 V 12.429 V
VBAT telep 3.168 V
DIMM 1.504 V
GPU mag 0.962 V -
condemned80
tag
Üdv!
PhenomII X2 555 BE (3,2Ghz) dorombol most alapon egy Gigabyte GA870A-UD3 alaplapban
nekem 2x2GB Kingston 1333 memória mellett... Tápom egy LC-POWER 450W (nagyon dicsérték) de szükség esetén van egy Chieftek-em is tartalékbaSzeretném kioldani a plusz magokat legalábbis megpróbálnám...
A BIOSban annyi lehetőséget látok, hogy core unlock: nyomok neki egy enabledet...
Az áram ellátás jelenleg mindenen auto...
Hogy kezdjek az egészhez, és mire figyeljek, mit állitsak hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Hyundai, Kia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest