Új hozzászólás Aktív témák
-
petike2014
aktív tag
válasz
BogyóBP #3066 üzenetére
Általában vagy azért vannak tiltve mert vagy hiba van bennük (akár olyan mikro hiba is lehet,hogy pl a 64bites rendszeren egy program nem indul vagy egyetlen egy számítás a 3 millióból eltévesztett..) a másik lehetőség,hogy nem tudnak annyit termelni így kénytelenek a gyorsabb és nagyobb kihozatal érdekében jól működő magokat lebutítani.
Pl.: Az egyik unlockolt phenom II x2 -n ami nálam van ganged módban működnek csak a memóriák rendesen, ungangedben hibásak. Amúgy a cpu ezen kívül teljesen hibátlan. -
petike2014
aktív tag
válasz
petike2014 #2966 üzenetére
Olyannal találkozott már valaki,hogy unlockolva + oc = lassú sebesség?
A kikapcsolás 1 percig tart, egy zene betöltése után van,hogy 5mp-ig nincs hang és egyszer csak pattan és elindul... Ha minden stockon van , akkor ezek nincsenek meg. -
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
Olyat tapasztalt már valaki,hogy hiába állítom a cpu nb feszt az minden program szerint változatlan marad?
A jelenség az az,hogy van egy b55 proci amint ha auto feszről átrakok manualra 1.4/1.2-t állít be (cpu/nb), így 3,9/2,0 ghz-en is a blend 1 error írt kb 15 perc után..., tehát alapon is. 1.3V-al is ugyan ezt csinálja... Viszont ha az amd overdriveba 1.1-ről (itt a hiba, ez is csak 1.1-et ír) 1.2-re teszem akkor már 2.6ghz-es nb mellett is 1h+ blend stabil
WTF? A gép az adatlapomon. -
petike2014
aktív tag
válasz
petike2014 #2919 üzenetére
Az is egy érdekes dolog,hogy az amd overdrive prime 95 (24. perc) 51 fokot ír, a gyári oc tools meg 56-ot...
Válasz:
Megvan a válasz (kupakhő és maghő eltérés van), a gyári a kupakét méri az overdrive meg a magokét. Intelnél mindig fordítva volt, itt a magok hűvösebbek mint a kupak... -
petike2014
aktív tag
válasz
kisember07 #2885 üzenetére
A TDP 95W-ról 125W-ra ugrik (fogyasztás+hő megnő) és pontosan ugyan arra kell figyelni mint egy X4 esetében
1-1 óra smallFFTs illetve Blend Prime95 tesztet nyomassatok a stabilitás miatt.
Előfordulhat,hogy nagyobb fesz kell neki az unlock után.. -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2871 üzenetére
Háhh,vége van a primeoknak nálam is...
3.7GHz a 965BE 1.4v biosból (1.488-1.5-t ír az aida), érdekes,hogy 3.6GHz-en ez 1.455-1.48v volt..., tehát +100MhzElfelejtettem elmenteni az 55BE aida eredményeit, de kicsit mintha harmatosabb lenne ez...
9385/7890/11365 - MB/S - 48,4ns -
petike2014
aktív tag
válasz
zozogtti #2852 üzenetére
Hmm.., akkor jó példány, meg ugye eleve ezek az asrockok túlfeszelnek vagy a tök se tudj amit csinálnak, nálam alpból 1.44V körül megy 1.4V-ra beállítva mindegyik cpu, és mindhárom erre a feszre állt be ha autról manualra állítottam. Az nb-k azok 2x 1.1 1x 1.2v -ra álltak be maguktól.
-
petike2014
aktív tag
válasz
rumkola #2842 üzenetére
Elnézést, nem magyarázó szándékkal mondtam, vagyis nem úgy akartam (még ha úgy is sikerült), tapasztalat, megosztás, véleményezés, én most váltottam amd-re még ismerkedem.
core i 1st gent ki akartam hagyni, és sandyt akartam venni, de 50e-vel több lett volna mint az amd, megvehettem volna de dacból vettem inkább egy amd-s platformot, igaz,hogy ez is most váltják de ha nem veszek meg soha semmit nem jutok előrébb
E6500 (wolfdale magos) 3.93GHz-ről jöttem át 965BE-re meg közben a boltba beesett egy 55BE is amit fentebb írtam, de mielőtt a 965-t megvettem volna herr z-től rendeltem egy 55be-t is...
Sok helyen érzem a gyorsulást, de talán egy kicsit többet vártam -
petike2014
aktív tag
válasz
rumkola #2833 üzenetére
Most mi
? én 2600-al kezdtem..., és a rendszert fel is telepítettem így, csak nem prime stabil, használat közben egyszer sem fagyott...!
A 965BE-nek is megvan stockon a vége, 1,4v biosban 3700mhz, 1.2v nb 2400
A x2 55be-nek meg 1.45v 3.900 1.3v nb 2600 (ez a vége... prime stabilan, igaz melegszik mint a rettenet, csak egy tx2 van rajta, ideiglenesen).Más: Megéri 10-12e Ft-ot a 965BE vs 1055T vagy 1075T ?
-
petike2014
aktív tag
Nem, ő az UCC-re gondol ami az asrock gyári bios tuningja, nem tudsz kapcsolgatni semmit külön, vagy mindent auton tuningol vagy neked kell kézzel, általában addig tuningolja csak amennyi minden cpu és alkatrész kibír és stabil, pl én a 965-el rányomtam az ucc-re, és 3.4-ről 3614MHz-re ugrott alapon, az igpt 1100MHz körülre lőtte be és annak a feszültségét megemelte 0.3V-al.
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2795 üzenetére
Ahogyan átállítóm auto-ról manualra úgy 1.4V jön be alapból, ezen is hagytam, mivel gondoltam,hogy ez a vid, és aida szerint az is., 1.2V jött be az nb-hez autoról, ezt is ezen hagytam, de ez meg 0.1V-al több mint a vid aida szerint, de ezt így hagytam mert 2400MHz-en így tuti,hogy satbil marad...
Megvannak a végleges beállítások amúgy, lement mind 3 prime 1 órát
1,4/1,2 V - 3,8/2,4 GHz- 1,66v a ramnak, így 1600MHz-en 9-9-9-24-1T (így a leggyorsabb) -
petike2014
aktív tag
Továbbra sem vagyok tisztában vele,hogy milyen vcore érdemes nézni? Biosban beállított 1.4v-ra a bios h/w monitorja 1.44V-t ír, minden loadline off-on van, feszek manuálison, túlfeszel a lap? Terhelésre Windowsban 1.48V-ra megy minden mérőprogram szerint.
-
petike2014
aktív tag
Hát amin tegnap szépen ment, ma 21 perc után kifagy, érti ezt a fene..., direkt elmentetem a biost,hogy ne mást állítsak be, erre böhh.., 1.4/1,2-n se stabil már...
-
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2788 üzenetére
Hát az új holmik varázsa, itt fekszenek a BE procik meg a ramok, de én az asrock lappal se vagyok kibékülve, nem tudom miért, mindenki agyon dicsérte, én nem dőltem el tőle, inkább vettem volna valami mást, így utólag, pedig 1 napja megy csak...
Újra 1,4/1,2 V-on vagyok,mert fagytak a primeok..., ramot most alapon hagyom,hogy megkeressem a cpu végét. -
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
1.425V vcore, 1.225 NB, 1.715 DDR3, ez lett a vége, így 3.8GHz/2,4GHz minden prime stabil és maradt a cl8. 1.4/1.2/1.6875-n win lefagyott egysze csak, de a prime ment vagy 45 percet...
-
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2778 üzenetére
Gyári 1.5 / 1.65-ös, és 1.65 (xmp profil) melett tudta a 7-8-7-27-et, i5 mellett. Persze az egy teszt oldal nekem is megy, csak blend kifagy 20-30 perc után. de már 8-8-8-27-en is... 1.65V melett, tuti valami gyengébb példány lehet. Most azt nézem,hogy 1333mhz-en mit tudok kihozni belőle (ott tudnia kéne a 7-7-7-21-et, megnézem mennyivel marad el vagy mennyivel jobb és eldöntöm melyik marad
. A feszek meg szerintem cpu-nként eltérnek.
KÉP -
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2776 üzenetére
Hát, default 1.2V nálam, és ott a 2600 hamar elszáll...,2400 az ok, viszont a ramom olyan amit tesztelt más oldal, és még a közelében sem vagyok (9-9-9-27) a gyári érték, és 7-8-7-24-re tesztelték ki alap feszen. 1600mhz-en, nálam 8-8-8-24-en is blend hibás már 3x perc után...
-
petike2014
aktív tag
Igen, 4 magos de lehet,hogy nem stabil! A prime 95-öt szedd le (az oprendszeredhez megfelelőt),majd mindhárom tesztet futtasd 1-1 órát. Illetve [Olvasd el] -ezt!
-
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2772 üzenetére
Ahha, láttam pár hozzászólást ezzel kapcsolaban és a bios-t emeltétek ki. Ott nekem ha 1.4V ami gyári akkor 1.422-t ír, mint az aida (idle), viszont a gyári OC tool és a overdrive is 1.4-et ír
Más, 1.2V a gyári nb feszem, ezen 2400 ment csak,2600-on blend kb 5 perc alatt hibázott, 1.3V-on kb 17 percet ment, jól gondolom,hogy feljebb nem érdemes próbálni? -
petike2014
aktív tag
Üdv, újra itt
!
Megjöttek a cuccok, jöttek a nagy szívások, hajrá AMD...
A 3. ram kit-el sikerült üzemre bírni a gépegységet. De azóta találtam még egy kitet amivel jól megy. (Kingmax 1333mhz-el nem megy, a-data 1600mhz nem megy, kingston hpyer x 1600 c9 xmp - jól megy, kingston lovo jól megy!
Unlock oc kérédésem még mindig van, hiába olvastam ki 100x mindent, elfelejtem a dolgokat.
A gép Aasrock 890GX Extreme 3, PII X2 555BE unlockolva.
Az első gondom,hogy 1.4V van (automatikusan) manulra állítva a feszt, olvastam,hogy nem jól méri az aida meg a cpuz a feszt asrock esetében, kérédsem akkor az,hogy pontos értéket honnan tudok kiolvasni menet közben? Vagy mennyit kell leszámolni róla?
Abból gondolom,hogy levonni kell mivel terhelésre 1.422-t ír idle-ben, cnq meg c1 nélkül, terhelére ez felmegy 1.48-1.5V-ra, loadline ki van kapcsolva, és kézzel van beállítvan minden.
OC terén, mivel BE a cpu, ezért érdemes kombinálva emelni az órajelet vagy csak szorzó vagy csak "fsb"-t? -
petike2014
aktív tag
válasz
norbi0401 #2741 üzenetére
Én 1.4V cpu és 1.25V nb fesszel nézném meg, phenom II-k általában így vannak OC-ra vagy 4magosítva tesztelve. Így kideríthető könnyen,hogy a cpu a ludas vagy sem... Ezeket tuti bírja a cpu is. Igen, egy régebbi bios is megoldás lehet (arra figyelj,hogy támogassa a bios ezt a cpu-t ami benne van)
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2706 üzenetére
Annyira nekem nem számít...
FullHD-n játszom ha jászom (minden új játékot kipróbálok, és azokat max közeli grafikán szeretem, szűrő nélkül,nekem ezért kell jó gép, a többi az net,film,munka ez a 80%-kb)
6870/6950 (esetleg az 6970 biossal) lesz alatta, az meg limitessé válik fhd-n szal a 3.2 lehet elég alá -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2700 üzenetére
55k-ért vettem ezt a 2 cuccot az alábbi vásárlási dátumokkal egy megbízható embertől.
2010.12.24 Asrock 890GX Extreme 3
2010.07.02 Phenom II X4 965BE
Laphoz most írnak számlát így az új ,mostani vásárlásként indul, a cpu meg akkori 3év garos.
Ebből kiokoskodva 29.5k nálunk a 890GX, tehát így maradt meg a 25k cpu ár...
Dátumból lehet C3-ra számítani? -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2690 üzenetére
Intelből kiindulva hülyeségre gondoltam...
(naivan azt gondoltam,hogy van új chipsetes lap ddr2 támogatással mint intelnél, de ugye itt cpu-ba integrált vezérlőről van szó, ami am2-ben ddr2-re korlátoz, am3-ban meg ddr2/3-ra)
Igazából tudtam,hogy így van, csak nem tudom miért akkor kiesett... -
petike2014
aktív tag
-
petike2014
aktív tag
Szintén boltos is... (nem a hülyébbikből,de még fiatal,érdeklődő),ezért is értetlenkedek kicsit.
Az ACC tiltást én is remélem mert buldózeres lapot szeretnék venni megjelnés után és átteni az unlockolt phenom II, jól jártam még így én is mert vettem 24.5e-ért egy x4 955-t, de azért jó lett volna ez 17.5k-ból is nekem,mert totál mind1, mit ír nekem ki ha jó a teljesítménye -
petike2014
aktív tag
Valóban így volt..., erre nem gondoltam megmondom a frankót, és totálisan beleillik a képbe...
De akkor az új X2 milyen magot kap? Ha azok is denebet akkor hülyeség , megint...
Vagy az athlon II lesz a phenom II-ből pl (lesz l3 gyárilag, miegyéb)
De ez így totális vevő átverés a felső kategóriában, vagy nem tudom.Egyeül abban az esetben lesz ezeknek a cpu-knak értelme ha minden régi ACC/UCC-t támogató chipsetet betiltanak és az új chipset nem fogja ezt támogatni, így a pénzéért mindenki azt kap ami.
-
petike2014
aktív tag
És miért nem jók a mostani athlno II X2 xxx -ek celeronok és a DC-k ellen?
Miért kell új számozás, és még jobb mag egy gyengébb cpu-ba?
Szóval én ezt nem értem..., és ezen vagyok fennakadva. (mint a számozáson mint a politikán)
Az ő saját athlon II jük alá tesznek egy új számozású sokkal erősebb cpu-t, olcsóbban... wtf?
-
petike2014
aktív tag
Köszi szépen az információkat, kollégából meg van aki beteges és az is marad, én is régebbi motoros vagyok annak ellenére,hogy nem sok HSZ-em van, passzív vagyok
.
Ha esetleg mégis mongi kolléga meggondolná magát, tisztességes összegért, természetesen én nem utólag fizetnék, csupán gyűjtői szándékkal kérnék majd tőle 1db-ot!
Üdv, szép napot!
UI: AMD-be most térek vissza és értetlneül álok az X2 250 és hasonló jeleölések előtt illetve az X2 5200+ előtt (régen voltaka xxxx+ jelek most meg a x2/x4 xxx-ek vannak, akkor most
?
-
petike2014
aktív tag
Hát remélem,hogy menni fog am3+ ba az unlock mert én most ideiglenesen szeretnék csak p2-t
, buldózer megjelenésén újítok egy lapot, karácsonyra meg valami jobbféle cpu-t..., addig meg marad az x2@x4
-
petike2014
aktív tag
válasz
MZsoltee #2664 üzenetére
Igen, én ezt értem," ez a low-end gyűjtői vágy" (vagy nem tudom mi), de aki megkap egy phenom II x4 BE dobozt, körbeforgatja,megnézi, tudja,hogy ő a felső x%-ban van ezzel és rá 3 napra rátalál erre a topikra és látja,hogy más egy 12.5k-s a állításod szerint (amit nem tudok és nem is akarok kétségbe vonni) ritka cpu-t, akkor kicsit lefagy a mosoly az arcáról, legalábbis én már így,hogy még meg sincsen a cpu-m így tettem...
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2661 üzenetére
Nem csak te vagy így ezzel..., amúgy kb 2 ée óta most irkálok újra, mivel eddig elkerültem ezeket a high-tech cuccokat, és maradt a mid kategóriaban, itt meg azért illik naprakésznek lenni, főleg ezen az unlock téren.
Hogy valami ON is legyen.
Olvastam olyat,hogy az új buldózeres chipkészletek is fogják támogatni az unlockot, ebből lehet arra is számítani,hogy lesz a modulárisan felépülő cumóból is tiltott dolog, és legalább mennek az AM3-as cpu-k az AM3+ lapban unlockolva is... -
petike2014
aktív tag
Ez lett amúgy, csütörtökre minden megjön...
Asrock 880G Extreme 3
AMD Phenom II X2 555 BE @ X4 955 BE
2*4GB 1600MHz CL9 Kingmax/Corsair
Sapphire 6870 1GB new edition
Samsung 470 64GB SSD
Samsung 223C
Thermaltake V6
CTG-550W
Ez az egész 30-40k-mba fáj régi->új -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2656 üzenetére
Igen az bässza
, mert 3-4-5 éve évente cseréltem high-end gépet, és évente akkor nagyon sokba fájt, utólag belátom, értelmetlen volt, de akkor is birtokoltam stb...,
Mivel aki megveszi az érezze már azt,hogy mit vett, eddig nekem ez meg volt, sőt intelnél a 17k-s cpu-t sikerült nem lockolgatni de oc-lni egy olyan órajelre ami mindenre elég volt, itt meg fognak egy 12.5k-s cpu-t és unlockolják egy 38k-s cpu-vá, mivel 1:1-ben ugyan az, tökre elveszíti minden a varázsát, amúgy nem vagyok amd párti..., kicsit pártatlan de inkább intel párti vagyok ezért is várom már a cuccokat...
-
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2651 üzenetére
Drasztikus példát kerestem csak.
Pl én most váltok platformot ugye, kb foglamam sincs,hogy mire számítsak majd teljesítményben az AMD-től, 2006 óta, a D805-ös intel óta, csak intelem volt, notebookból volt csak core i szériás cpu-val szerelt gépem, asztaliból E8200@3.8GHz volt,azt jóáron eladtam és vettem egy E5200-t ami 3.55-n ment, nem éreztem igazából észrevehetően lassabbnak, majd azt is eladtam és jött a ez ami most van E6500 3.93GHz-n...Ezt a gépet viszont most kompletten el tudom adni,megint nagyon jó áron, mivel 1 éves és még 1 év gari mindenre van, szint új árban elmennek a cuccok egy embernek.
Erre pont most jönnek az új cuccok, sandy-buldózer, de sandy nagyon drága még most, azt szerettem volna igazából, a buldózerre meg nem tudok várni még 4-5 hónapot mire elérhető lesz.
Ezért maradt a jó kis unlockolt phenom II és az amd vonala, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Herr z kollégtól jön ugye a cpu, 3.8-3.9 körüli példány, elvileg. -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2649 üzenetére
Sajátos gondolkodásom van, mondták sokan, mindigis, de én ennek valahogyan annyira nem tudok örülni, szóval egy csőre 770-es deszka meg egy 5200+ ugyan azt tudja majd mint az én 890GX-em és egy közép kategóriás cpu-m...
Nameg az,hogy így a fejlődés az hol a túróban van? Gondolok itt arra,hogy a belépőszint = felső kategória -
petike2014
aktív tag
Hát..., az érdekes, eléggé furcsa politika az AMD-től. Mert az oké,hogy az X2 csúcsán olyan cpu ül ami egy butított csúcs cpu,de hogy a belépőszint alján olyan van ami ugyan azt tudja mint a csúcs, az eszméletlen...
Amúgy most térek át újra AMD-re... -
petike2014
aktív tag
Milyen cpu-kkal érdemes most próbálkozni? Van hozzáférésem több fajtához, de magamnak azért kértem herr z-től mert phenom II x2 555-ünk pont nincsen...
Mi a jelenlegi legolcsóbb amiből x3-at vagy 4-et lehet csinálni? -
petike2014
aktív tag
válasz
Vigneau #2616 üzenetére
5200+ sima, nem BE, és én nem bánom a 555-t el tudom adni 555-ként 20k-ért még mindig, ezt meg max ha megveszem és eladom , nem hozzáértőnek akkor max 10k-t tudok kapni érte, hiába jó az unlock, meg szerintem ezek megállnak majd 3GHz környékén maximum, de inkább ez a 250fsb 2.8 reális, 11,5-es szorzó...
Viszont azt nem értem,hogy ha ennek elég 1.25V az 555-nek miért kell 1.35 meg 1.4Más:
Összeállt a végleges rendszer
asrock 880G extreme 3
Phenom II X2 555 BE @ X4 B55 ( 3.8 körül tervezem használni 0/24-be)
2x4GB 1333MHz Kingston DDR3
ATI 6870 1GB
64GB Samsung 470 SSD
Aerocool ház
CTG-550 tápui: RAM az ? még.., valami jót esetleg tudtok ajánlani?
Most tudtam eladni jó árában a c2d-s gépem ezért kell váltanom, sandy-re drága a váltás még, meg most az unlock miatt ez tetszett meg. -
petike2014
aktív tag
Hát, az parádés ,hogy egy 12.5eFt-os cpu azt tudja hozni amit egy 35e-s...
De ez van..., kár,hogy most váltok platformot herr z-től meg jön a jó kis 555BE -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2567 üzenetére
Van.., jó drágán, 19-20k, 25k a 880G ami mindent túlszárnyal (tudás,fejlettség,kinézet), az 5k-n meg már nem múlik igazából... csak a 15k msi meg a 25k 880g között 10k-van és előre tudom,hogy ideiglenesen lesz, ezért nem akartam többet kiadni rá, de akkor marad a 880g.
Köszönöm szépen a segítséget Uram! -
petike2014
aktív tag
válasz
darál0w #2561 üzenetére
Igen,néztem ezt is, meg van az MSI-nek is 880G-s lapja, viszont azon csak HDMI-van, az meg ebbe e gépbe nem kell, viszont DVI annál inkább.
Ez az Asrock igencsak bután és egyszerűen néz ki (PIV-es korszakból), eredetileg Asrock 880G-890GX-et vettem volna, de most ideiglenesen veszek olcsó lapot, unlock x4-el, olcsóért és váltok majd bulldozerre, először csak lapot aztán majd jövőre cpu-t. Ennek fényében keresek valami értelmes alaplapot
Köszönöm a gyors választ! -
petike2014
aktív tag
Üdv!
Szeretném kérdezni a szakiktól, hogy az MSI 760GM-E51 alaplap unlockra mennyira ajánlott?
Olvastam,hogy az MSI-vel szoktak gondok lenni, de 15e-ért kb ez az egyetlen lap ami mindent tud ami nekem kell
Köszönöm előre is.Vagy más tipp?
Ami kellene: DVI,int. HD3000 vagy 4000 széria, x2 555BE-t unlockolni X4-re,és 5 sata, jó hűtés és kinézet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Asus Rog Strix G16
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged