- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aDM|RaL^
őstag
Köszi!
És szerinted ez mennyivel jobb/rosszabb?
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3/M4A78LTM/
Ezer éve nem volt AMD-m, utoljára AthlonXP-t használtam. Szóval körülbelül fogalmam sincs a chipsetekről.
-
joker1220
őstag
Köszi a választ!
Kicsit bénáztam a hűtő felszerelésével de az összes paszta a proci és a hűtő közt van,
max lehet nem teljesen egyenletesen de sehol sem látszik kiMost fogom feltelepiteni a win7 et, felrakom a drivereket meg mindent ami kell, aztán majd próbálkozom.
Az a fura hogy bios ban sehol sem találom kiirva a proci tipusát, illetve azt furcsállom hogy az alaplap tudja a HT 5200/2000 ret és nem értem hogy akkor miért 2000 en megy 5200 helyett?!
Mint kiderült ez az FKB egy beta bios, érdemes viszatenni az előző FJ verziot?
Furcsa ez a terhelve 50 fok mert előtte e6700 dual core intel volt és az terhelve is max 42 fokra ment ac 7 pro hűtővel
Igazából sosem volt AMD m szóval nekem most minden kinai
-
joker1220
őstag
Köszi
Arra lennék még kíváncsi hogy van e összefüggés a bios frissités és a proci hőmérséklete között?!
Illetve hogy a Phenom II x2 555 be nek teljesen alapjáraton mennyi a normális üzemi hőmérséklete?!
A furcsa az hogy a bios ban a system 30 fokos még a proci 39 fokos,
viszont ha belépek a win 7 be és elinditom az aida64/everest et
akkor ott már azt irja hogy a proci hőmérséklete 35 fok a magoké pedig 28 fokEzen valaki ki tud igazodni?! Illetve normális e ez így ?!
-
Beri
addikt
Annyit beszéltem egyenesről, meg arányosságról, hogy egyenes arányosság lett belőle, amihez ennek valóban semmi köze. Most olvastam vissza, egész végig azt írtam
A lényeg az, hogy az órajel emeléséből adódó fogyasztásnövekedés könnyen kiszámítható és a 200MHz-enkénti 3,06%-os növekedés állandó, ha a feszültség nem változik. Már csak egy pár olyan mérés kéne, ahol az órajel állandó és a feszültség változik. Akkor gyönyörűen meg lehetne mondani bármilyen fesz-órajel pároshoz a pontos fogyasztást. -
Beri
addikt
-
Beri
addikt
Azok ott nem százalékok, hanem wattok. Gyönyörű szép egyenes arányosság van az órajel és a fogyasztás között, ha nem emelsz feszültséget - láthatod a grafikonon.
11.2W különbség van a 3400 és a 3800 között, ami 3,06%-ot jelent 200MHz-enként.
4GHz 1.4V így ~20W különbséget jelent 3300MHz-hez képest.Az 555-öt meg ne nézd, mert azt két maggal tesztelték.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Beri
addikt
Azonos feszen és órajelen ugyanannyit fogyasztana a B55, mint az FX-ed, nem számít a stepping. Annak lenne értelme, hogyha keresnél egy stabil órajelet mondjuk 1.3V-on. Az is elég lenne akármire és kevesebbet is fogyasztana a jelenlegi processzorodnál, meg a lapod is örülne a 200-as refclocknak.
-
Beri
addikt
Nos, akkor nem lenne számottevő a fogyasztáskülönbség az azonos fesz miatt. Viszont attól nem fogyaszt kevesebbet egy phenom, hogy C3-as, csak picit jobban húzható általában, de a lapodat tényleg sokkal kevésbé terhelnéd a 200-as refclockkal.
A kihajcsae kérdésekben meg mindig a sandy tesztet hozom fel példának: [link]. Itt láthatod, hogy egy alapórajelen (3.4GHz) hajtott 965BE 1280x1024-ben is bőven elég, ha feltekered a játékok beállításait high-ra. A 4GHz a minimum fps-ekben hozna némi pluszt, az átlagot nem igazán dobná meg. Persze ez is attól függ, hogy mivel játszol. -
HERR Z
veterán
Feszültség szinten NBnek +0.1, CPU NBnek 1.35V, CPUnak 1.4V. Utóbbi értéken elvileg még lehet csökkenteni nálam.
Igazából szerint pont az Nb-t vehetnéd vissza 1.25V-ra is, azzal nyernél vagy 3-4 fokot, cpu fesz meg try your luck sztem kelleni fog az az 1.4V
HT-t NB-t felesleges visszavenni, mind2 bírja a 2400MHz-et -
MZsoltee
veterán
Milyen alaplappal alkottad ezt?
Nekem csak 3,146Ghz-en megy a cucc az a 150mhz mondjuk olyan sokat nem ér de hátha tudunk valamit alkotni...
A pontos bios beállításokat is leírnád? -
Ideg
aktív tag
Köszi a segítséget! Most már van némi halványlila segédfingom a témáról.
Rájöttem, hogy az a lap amit linkeltem, az nem támogatná a magoldást. De azért valaki legyen szíves nekem nézzen rá, hátha tévedek.
Jahm és pár helyen azt is olvastam, hogy van benne egy kis szerencse is, hogy olyan procit kapsz e kézhez amin működik a magoldás. Most picit változtak az árak és még [ezt] a procit is számításba vettem. Ezt akár még megfelelő hűtéssel húzhatom is nemde? Nah, lényeg a lényeg: köszi a segítséget, és esetleg ajánlhatnál nekem egy deszkát az olcsó kategóriából.
-
-
Thrawn
félisten
-
darál0w
Jómunkásember
-
rumkola
nagyúr
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az egyik haveromnál ugyanilyen gond volt amd vga mellett. Ahogy az NV kártyát lecserélte AMD-re, visszább kellett vennie a tuningot 200mhz-vel. Mikor erről beszélgettünk nem akartuk elhinni, hogy igaz, mindketten azt hittük, ez csak valami egyszeri dolog volt, hihetetlen volt hogy másnál is megtörtént ami nálam.
szóval x-aktaegy dolog volt közös mindkettőnknél: sapphire 4870 (neki a proc is más volt)
-
rumkola
nagyúr
Átlagban alapfesszel mennek 3Ghz-et (1.325)
az enyém fél éve megy 1.4V-vel 3410Mhz-tDE!!!! csak NV vagy integrált VGA-val.
ATI VGA-val csak 3300Mhz-et bírt menni, akármekkora feszt kapott (2 különböző alaplappal is ki lett próbálva). Na erre varjatok gombot.Mellesleg most eladtam a VGA-mat nem játszom, így 0.9V-vel megy 2 maggal 800Mhz mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen házat vegyek?
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- LEGO klub
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest