- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tgdt159
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nem tudom már a szerkesztést használni, muszáj még 1et írnom.
1.Írtad hogy +magot tudok feloldani... akkor L3 Cache-t nem?
2.És ha hibás a mag amit feloldok, azt honnan veszem észre? És ha hibás, akkor gondolom biosban visszatudom állítani alaphelyzetbe ugye?
3. MI az a propus mag ?
-
Zseebacsi
tag
válasz
darál0w
üzenetére
na megnéztem tegnap este a dolgokat, de nem sokra jutottam! 4100 on még stabil volt (30p prime95, 61 fok) de 4200on már 6 perc után kifagyott, és már melege is volt! a tx3 maxon ment,65fokos volt a cpu és 14 fokig hült le a szoba.majd ha meg lesz a vizes cuccom, majd nyúzom tovább

-
Zseebacsi
tag
válasz
darál0w
üzenetére
most ez ugy volt 58 fok h csak a procihűtő és a táp ventije megy felrakott ház oldalakkal
a vizet is ugy akarom h kivezetem a lakásból valami napvédett helyre és ha fagyállóval felöntöm, akkor télen sem kell hozzányúlni, na meg ha be is kapcsolna a venti rajta, akkor nem itt zörög
-
stupidatesz
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Hali.
Szerintem mindent megcsináltam amit kell.
M.I.T.;ACC; EC Firmware : Hibryd ; ACC : Auto
Ezek a lépések megvannak. Az ACC-t akár mire kapcsolom,sehogy nem jó.
Próbáltam Winyó meg minden lom nélkül hátha a táp kevés. SIKERTELEN
YouTube-on néztem a videókat és már a bios-ban x4-nek kellene lennie,nekem meg x2
Tiszta ciki -
gagyigeri
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Sziasztok!
Én is a cimborámmal 4magosítottuk az Athlon ii X3 445-t
Tesztelgettem picit:
A következő furcsaságot vettem észre: van konektorba dugható fogyasztásmérőm, és terhelve 3 mag (intel burn teszt) kb 136 W-ot fogyaszt. A cpu ekkor 42C, a magok 55C körül.
A 4magosítás után a gép szintén intel burn tesztet izzasztva 125W teljesítményt vett fel a hálózatból. A cpu hőfoka 45C körül volt, a magok viszont 67Cra mentek fel.....

A win szépen 4 magosnak látja, szerintetek nem növekednie kellett volna a teljesítményfelvételnek....? A maghőmérsékletek 67C esetén nem magasak kicsit? Működik egyáltalán a 4. mag....?

Üdv MG.
-
Lacpac
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Giga P35 PCI-e bug
Akkor te szerencsés voltál, nem érintett. -
Torry
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
Ejj ejj, noh most meguntam, feltoltam 1.25-re az NB voltage-t 10 perce megy a blend, nem fagy. Még kicsit hagyom aztán viszem lentebb.
Mennyi blend kell neki kb, hogy azt mondjuk stabil az L3?
Az alaplap bios-ában láttam egy olyat, hogy max processor voltage 1.3250V. Ez azt jelentené, hogy annál többet nem is adhatok neki? Illetve a 445-nek elméletileg csak 1.4-t lehet adni. Ez igaz? -
-
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Mitfosokmitfosok..jön a nyár..P180 Mini..azért nem egy HAFX..nem mindegy mi mennyit kajál/fűt és nyílván a tápnak is több dolga lesz. Szeretek vigyázni a cuccaimra, annak ellenére, hogy kihajtom a belüket ;p
Egyenesen arányosan témára ott az ellenpélda, amit én is mondtam..nem mindenre húzható rá..vannak olyan procik, amiket lehet rántani, ott borul.
-
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Ennek a tápnak? 350 sem lenne az..30A 12Von, ezt le kell adnia, mese nincs.
Az első példányomat eladtam anno a ZENes őrületben, de ez már megmarad..
Lehet, hogy nem 80+os, de bivalyerős és halk még így leterhelve is, Enermax.
Egyébként szerzek egy fogyasztásmérőt..kíváncsi vagyok mit eszik az FXem.Beri, lelőtted a poént, 3.4GHz vs. 3.8GHz MHzben és Wban is ~11%..ennyi..
Akkor azzal kell számoljak, hogy a jelenlegi procifogyi 4GHznél +21% lenne.
Egyébként ott van amit én is észleltem C2Dvel, 2 maggal nem ugyanez van..
Az 555öt 3.2ről 3.8ra emelve 8Wot "hízott", miközben az órajel közel 20%ot.HERR Z
Igen, nagyjából azonosan kajálnak szerintem is amúgy..ez a C2 stepping huzogatva biztosan nem ugyanaz, mintha egy C3mat tép az ember..lásd anno B3/G0 Quadok esete pl. Intel fronton..egyforma fesszel is jóval kedvezőbbek voltak a fogyasztás/melegedés paraméterek utóbbinál.
Azért vakarom a fejem, hogy mikor tele voltatok Zével a jó kis C3makkal, miért nem váltottam..de remélem lesz még lehetőségem rá.
Esetleg ha tudsz valahol egy jó példányt, akár az FXem beszámolásával (+10kig is elmegyek, ha 4G@1.4Vos), zörögj rám priviben pls! -
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Igen, a klasszikus mondatot magam is ismerem, de gyakorlati érték kéne..
Szerintem 20-30Wnál nem lehet nagyobb az eltérés..amit talán ellensúlyozna is az alacsonyabb rfclk miatt csökkenthető nb fesz..Azért makkolok ennyit egyébként, mert tápot nem tervezek cserélni jó darabig és nem akarom kikészíteni a Libertymet..terhelt állapotban a gép fogyasztását 300Wra kell belőni..ebből a GTX460 kér ~150et alulfeszelve-húzva..
Játékok alatt valszeg bőven belefér a komplett konfig (lap/ram/stb) 300ba..
Nyílván ritka az olyan szitu, mikor csúcsra van járatva minden, azt kibírja..
Szóval van még ~150Wom, ami szvsz az 1.4Von járó X4 igénye körülbelül. -
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Pedig kérdéses..hiszen azonos feszültségről beszélünk. Anno E5200al is figyeltem a hőfokokat fix feszes tuningnál, több száz MHz eltérés ellenére sem növekedett marginálisan..és 2.5GHz vs. 3.33GHz se kis emelés.
Beri
Megegyező fesz. mellett igen, valszeg ~egyforma lenne. De engem ugye eltérő órajel melett érdekel a dolog. Jó lenne, ha valaki, aki rendelkezik fogyasztásmérővel és BE procival, mérne 1-2 értéket eltérő szorzókkal fix feszültséggel..máris meglenne a válasz, mennyi a növekmény.Jelenleg az egyetlen elérhető aprós B55 annyira nem kecsegtető, 1.34V@3.4GHz..az enyém 1.42Von hozza ezt..igaz, a lap kínozva van ilyenkor már rendesen a 310es rfclkal. Ha az általad említett 1.3Vot veszem alapul, az enyém ugye 3GHzet megy, érdemi lépésnek egy 3.6os megoldást tartanék..az már érezhető/értékelhető fejlődés (feltételezhetően) azonos fogyasztás mellett.
Az igazi egy 4GHz@1.4V példány lenne, csak ugye ezek ritka példányok
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Bomba ár! HP Probook 450 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.

Akkor mi a neve és hol van a felhúzás??
Eleve X4-esítve telepítettem az új Win7-et.