- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz
Salvador20 #193 üzenetére
Egyelőre még nem találtam megjelenési időpontot. Ráadásul még a honlapjukon sincs fent.
Ebből a hírből kiindulva annyit tudni eddig, hogy 120$ körül lesz ára. -
mrbig25
őstag
Én is ebben reménykedtem, de egyelőre még várni kell.
Az MSi 28k körül lesz árban, ettől valószínűleg olcsóbb lesz a Bluetooth és WiFi nélküli Asrock. Hogy mikor az jó kérdés...x_o_n:
Nem akarlak elkeseríteni, de nagy az esélye, hogy a Kaveri is 2 modulos (4 magos) lesz, az integrált GPU pedig a mostani diszkrét Radeon 7750 környékén fog teljesíteni, ha hihetünk a pletykáknak.
A CPU része egy új, úgynevezett steamroller architektúrára fog épülni, a GPU rész pedig megkapja a diszkrét Radeon 7000-es sorozattal debütáló GCN architektúrát.
[link] -
mrbig25
őstag
válasz
Tibitabi #161 üzenetére
"...ami engem arra enged következtetni, hogy APU 10 - hez erősebb VGA kapcsolhatók."
Az előző hozzászólásomban írtam, hogy az A10-hez ugyanazok kapcsolhatóak, mint a régi FM1 foglalatos A8-hoz...bár eddig még csak 6670-el tesztelték, szóval ez az egy biztos.
De itt van egy táblázat, hogy melyik integrált GPU-hoz, melyik diszkrét GPU kapcsolható. -
mrbig25
őstag
válasz
Tibitabi #158 üzenetére
Valamit elnéztél...
Az FM1-es A8-3870K-ban Radeon 6550D grafikus mag van. Ezt kombinálhatod diszkrét Radeon HD 6670 / 6570 / 6450 kártyával.
Az FM2-es A10-5800K-ban pedig Radeon 7660D van. Ugyanolyan kártyákat tehetsz mellé, mint FM1 esetén.
Te valószínűleg egy diszkrét Radeon 6670-es kártyával próbáltad összehasonlítani, ezért kaptál fura eredményt.
A lényeg; erősebb az FM2-es A10-5800k gpu-ja, mint a régi FM1-es prociké. -
mrbig25
őstag
Csol-T: +1
Szerintem csak marketing, hogy A10-es procihoz A85X-es alaplapot vegyél. Annyit tud az A75-höz képest pluszban, hogy kettővel több Sata3 port van rajta és ketté tudja osztani 2x8 sávra a PCI-e csatornát. /meg támogatja a raid5-öt/
Tehát teljesítményben nem hinném, hogy többet tud mutatni, bár ezt majd a tesztek fogják letisztázni.Ha nincs szükséged sata3-ra / usb3-ra, akkor az A55 is megfelel véleményem szerint.
-
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Igen-igen...de én próbáltam a legfőbb különbségre koncentrálni.
Valdez
Itt lehet olvasni a Kaveri -ről, de gondolom ez még nem szentírás.
Főbb változások lesznek:
Új, steamroller architektúra - PCI-e 3.0 - DDR3-2133 - GCN architektúrára épülő IGP, szóval ez már nagyon ígéretesnek hangzik. -
mrbig25
őstag
-
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Én még nem temetem.
A linkelt tesztnél szerintem egyértelműen driveres hiányosságok vannak, mert nem hiszem, hogy a Trinity-s dual graphic visszalépés lenne a Llano-hoz képest.Nagy az esélye, hogy beruházok egy Trinity-s konfigba, amennyit játszok, ahhoz bőven jó lenne, akár még dual graphic nélkül is.
Ha pedig hihetünk a híreknek, akkor a következő generációs Kaveri APU is FM2-es lesz, ami elméletileg még nagyobb ugrás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- LEGO klub
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest