- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
-
-
miresz
veterán
válasz
Misi 007 #12010 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles ez az oldal,de e szerint:
Intel Core2 Duo E6600 @ 2.40GHz
AMD A4-5300 APU (az A4 4000 nincs fenn,csak a -400Mhz-ben tér el az 5300-tól.)
-
miresz
veterán
válasz
#90933760 #11880 üzenetére
Igen olvastam én is,de sajnos igazán új információkat nem közöl ez a cikk sem. Az igp az várható volt,ill voltak róla pletykák,hogy ~ 7730,ill 7750 ddr3 teljesítménye körül lesz,viszont ez is GCN arhitectúra,ami nem is csak a grafika miatt fontos előrelépés. Ha lehet találgatni szerintem nyers CPU erőben a Richland-hez képest ~10-15%-al lesz erősebb,+ az órajeleken is emelnek talán egy kicsit.Plussz én remélem,hogy ráncba szedik végre a turbo core technológiát is,mert jelenleg nem úgy működik ahogy kellene.
Viszont Gpu erőben,ha egy R250, R260, 7750, 7770-el együtt tud dolgozni az igp,és javítanak a dual graphics hatásfokán,akkor az elég jó lesz.Persz függ az ártól is,ahogy írtad.
-
miresz
veterán
válasz
#90933760 #11875 üzenetére
Sok konkrétum nincs még sajnos róla. Régebbi játékokról sincs információm,hogy ott tud-e valamit villantani. A dual graphics-nak ott sem látom nagy értelmét,mivel a Kaveriben,ha jók az iformációim,az igp nem igazán elsődlegesen a grafika számolásában fog részt venni,hanem a processz feladatok számolásában fog segíteni a cpu magoknak,,mivel GCN architectúrás igp lesz benn,és az ebben elég jól alkalmazható.Természetesen ehhez lesz egy szoftveres rész is az úgynevezett Mantle API,ami a next gen konzolok elvén dolgozik.Ez a két összetevő,a Mantle,és a GCN eggyüt nsgyon hatékony lesz,akár a konkurens gyártók hardvereinél kétszer gyorsabban lesznek képesek futtatni alkalmazásokat,játékokat.Én is tervezem a váltást FX 8320-ról valamilyen Kaveri-re. Egyébbként az első ilyen játék a Bf4 lesz.
-
miresz
veterán
A játék grafikájának számolásába csak akkor tud segíteni,ha olyan VGA-t raksz mellé,amivel dual graphics módban tud üzemelni. Ebből a legnagyobb a 6670-es VGA,de a dual graphics hagy némi kivánni valót maga után. Én nem javaslom.Ha van dedikált VGA is van a gépben,akkor az igp-t semmire sem tudod használni,kivétel a fennt említett eset. A Kaveri ezekből a szempontokból is hstalmas előrelépés lesz. Ott már elég sok mindenbe be lesz fogva az igp,többek közt lesznek olyan alkalmazások,játékok,ahol az igp besegít a számolsban a cpu magoknak.
-
miresz
veterán
válasz
Televan74 #11859 üzenetére
Én is tervezek egy Kaveri-s gépet miniITX-méretben,ezzel a lappal: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI vagy ezzel:
ASRock FM2A88X-ITX+ -
miresz
veterán
válasz
Televan74 #11856 üzenetére
Ez nem chipszett függő,hogy mit támogat.
Még A55-ös chippel is vannak már FM2+ -os lapok. Pl: Asus A55BM-E De nem csak az Asusnál,minden gyártónál létezik A55-ös chippel FM2+ -os lap.
A te lapod nem fogja támogatni,mert fizikailag a foglalat(lábkiosztás) miatt nem fog belemenni sajnos.
-
miresz
veterán
Úrak!
Valaki játszik War Thundert itt 5600K-val. Azz érdekelne,hogy a beépített IGP-n hogy megy?
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Az asszonynak rakok össze egy gépet a jelenlegi helyett,és mini ITX-ben gondolkodom,mert nagyon jó áron szereztem egy MSI FM2-A75IA-E53 lapot+ egy Bitfenix Prodigy házban lenne a konfig. A lapról semmi infóm nincs,hogy lehet-e benn tuningolni vagy sem. Nagy tuning nem lenne fix 4Ghz- a cél. Hűtő az van hozzá egy Cooler Master Hyper 412S A procin vagy APU-n még megy a vacila,hogy mi legyen.Először egy 750K-ra gondoltam,de a nagyon kis árkülönbség miatt(+3e huf) inkább az 5600K felé hajlok. Igaz lesz VGA a gépben egy HD 5750,de azért sosem jön rosszul az IGP pl VGA cserekor. A jelenlegi proci egy 4 magosított Athlon x3 450@ x4 b50 L3 chace nélkül,az nem oldható(propus magos)
A kérdés,hogy teljesítményben kb,hogy fog viszonyulni a mostani procihoz a fentebb említett @4Ghz körül.
Esetleg a lapról valami infója valakinek?
Később egy HD 7850 kerül a mostani VGA helyére,azzal hogy viselkedne. Többnyire Archicad,Autocad,Corell,PS,stb fut a gépen,játékok közül War Thunder,BF3 (bf4?) természetesen mindegyik multi,és nem full grafika,de HD felbontás.Előre is köszönöm.
-
miresz
veterán
Úgy látom,most itt kezdődik az,ami régen volt az FX topiban. Szánalmas volt az is,amit ott műveltek,egyesek...
Más. Tervezem egy A4 5300 beszerzését,és passzívan szeretném majd hűteni. Akinek van vele tapasztalata az megoszthatná velem,hogy mennyire lehet általában alukfeszelni őket,alapórajelen.
-
miresz
veterán
Én az 5. Asrock FM2A55M-DGS lappal rakok össze gépet,de eddig én,meg akiknek csináltam, tökéletesen meg vagyok/vannak elégedve. Nagyon jól konfigurélható az UEFI-rajt. A mostaniba egy A6 5400K lett rakva,és ezzel is pozitív csalódás ért. Q memóriákkal sem volt gond még eddig,pedig szinte mindegyikbe másféle lett rakva.Majd dobok fel teszteket.
-
miresz
veterán
Megkértek,hogy rakjak össze egy gépet 60eHuf-ból.
és ebbe menne,természetesen olyat szeretnének,amin megy minden,de olcsó legyen. Ezért gondoltam én az 5400K-ra. Felbontás 1024 lenne amire használják. Sajnos az 5500 már nem férne bele.
Viszont a múlt héten raktam össze egy gépet,aminek a hardverei u.a.-ok mint ennek lenne ,lap,vinyó,memó,stb,de abba egy 5600K-t tettem ,mert bele fért a keretbe. Meglepően jól teljesített.
-
miresz
veterán
Hi egy újabb kérdés.
Az AMD A4 5300-ban a grafikus mag egy HD 7480D ,az AMD A6 5400K-ban meg HD 7450D. Tehát a jelek szerint az 5300-asban erősebb a GPU? Vajon mennyivel? Melyik éri meg jobban? az 5400K 5500Huf-al drágább.
-
miresz
veterán
Hi!
Egy 5600K+ egy 6670 1GBGDDR3-as kombó,milyen dedikált vga szintjét hozza?
-
miresz
veterán
válasz
#24650752 #566 üzenetére
Nah, a vége 5600K lett egy Asrock FM2A55M-DGS alaplappal+ Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz memókkal,mert ezek a memók alapon mennek 1866Mhz-t Cl9-ben. Kíváncsian várom az eredményt,hogy mit fog mutatni.
A 3670K-nál a 64bit-es igp tette be a kaput főként ezért nem esett rá a választás,pedig majdnem az lett belőle,de addig bújtam a teszteket,míg ezen megakadt a szemem,és így kiesett a pikszisből.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
miresz
veterán
válasz
#24650752 #564 üzenetére
Köszönöm a szavazatot.Mint mondtam itt a bővítés nem áll fenn,a későbbiekben sem,tehát nem lényeg,hogy az FM1-be nem jön már semmi,csakis a jelenlegi teljesítmény a mérvadó. Gyári AMD hűtő az van itthon annyi,hogy Dunát lehetne vele rekeszteni,tehát az nem tétel.A cél az lenne,hogy elfogadható szinten tudja futtatni a játékokat 1280x1024-ben az IGP. Azt nem tudom,mert nem találok sehol összehasonlító tesztet,hogy a Llanóban lévő 6530D mennyivel gyengébb játékok alatt,mint a Trinity-ben lévő 7560D?
-
miresz
veterán
Hmmmm. Köszönöm mindenkinek.
Még agyalok egy kicsit,mert én a 3670K felé húzok (legfőképp az ár miatt,mert ott már 10e a különbség a 3670K javára,és véges a keret a srácnak). Az megy alapfeszen 3Ghz-t vajon?
-
miresz
veterán
válasz
Borokafa #548 üzenetére
Köszönöm. Gondolom úgy,hogy turbo kilőve. Itt valószínűleg nem lenne piszkálva,húzva. Bár még az is lehet,mivel én állítom be nekik. (nem nekem lesz a cucc) Tehát akkor elég lenne,ill jobb lenne az 5600K,mint a Llano?
x_o_n: Sajnos csak a felsoroltak közül lehet választani,akkor te melyiket választanád?
-
miresz
veterán
Hi!
Egy gyors kérdés egy 5600K mennyire alkalmas 1280x1024-ben játékok futtatására? Csak az IGP-vel nem lenne mellé dGPU.
Melyik lenne jobb választás( az,hogy az FM1 halott foglalat jelen pillanatban nem mérvadó,csak a teljesítmény.)
A8 5600K+ Asrock FM2A55M-DGS
vagy
A6-3670K (esetleg A8 3850) + Asrock A75M-HVS
Válaszokat előre is köszi.
-
miresz
veterán
válasz
FireKeeper #200 üzenetére
Ezzel én is így vagyok,de horror drága.
-
miresz
veterán
Hát ennek nem nagyon örülnék.
5800K 4Ghz-n nem is rossz eredmények,egy alapórajeles Fx6100 szintjét hozza Cinebench-ben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magisk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Reklámblokkolók topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest