Új hozzászólás Aktív témák
-
sedo
tag
válasz
alexy92 #8928 üzenetére
Először is, nagyon köszi a választ!
Másodszor pedig, megpróbálom értelmesen is feltenni a kérdést, mert elsőre ez úgy látszik meghaladta a képességeimet
Az alábbi képet nem én csináltam, de ezen látszik a lényeg: CPUID-ből én a Package hőmérsékletekre lennék kíváncsi A10-5800k esetén. Bár ezen a képen is látszik, hogy laza 111 celsiuson van az övé is, szóval gondolom az esetemben tapasztalható, terhelés alatti 120 fok is még normális lehet, de azért kíváncsi vagyok.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
alexy92 #8877 üzenetére
Köszönöm a segítséget, nagyon szimpatikus hűtő, de mégis egy Xigmatek Loki-t vettem.
A postaköltség miatt sajna pár száz forintra apadt a különbség. A merlinclub oldalán található teszt alapján pedig megéri a felárat.
Mindenesetre nagy up a merlinclub-nak, mert kb. az összes hűtőre amire rákerestem a legjobb áron adja a cég.
Sajnos nálam a szállítás költsége miatt jobb ötletnek tűnt helyi boltot választani.
Köszi még1x a segítséget!
-
Arkar
aktív tag
válasz
alexy92 #8846 üzenetére
GPU vagy Cpu tuning, a kettő együtt nem lesz egyszerű!
1083-rom IGP-elég jó eredmény.
Ha CPU-tuning akkor első kép AI overclock tuner -manual, Nb-fereq.: 1800, GPU-boost auto, vagy fixáld 800-ra.
2.képen szvsz egyenlőre cpu power phase control - optimized.
Elsőre szerintem ennyi. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
alexy92 #8852 üzenetére
GPU boost : Auto. Ez Asusnál és 5800K-nál annyit tesz, hogy 800on megy az IGP és kész. Turbo módban emel 954-re tán, Extreme-nél meg 1013-ra. Valamint ott a manual mód, ahol saját magad is beállíthatod a kívánt értékeket.
Ha a procival jól vagy 4ghz-en, akkor az IGP tuninghoz tedd manuálisan a VNDDB feszt 1,3V-ra és a GPU -t pedig manuálisan 1013-re. 1083-már nekem sem volt stabil léggel anno... Egyébként 1600-as ramok mellett nincs sok túl sok értelme emelned a GPU órajelét, mivel gyorsan memsávszél hiányba futsz bele...
-
Arkar
aktív tag
válasz
alexy92 #8817 üzenetére
Pedig menni kéne tuningban is annak a lapnak 4876MHz-F2A85-M LE
(#8822) alexy92 : Igen ez igaz!
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8806 üzenetére
Már megelőztek
Még a DDR4-es ramok sem fognak asztali vonalon debütálni 2014-ben,a DDR5 meg még csak a tervezőasztalon van a konzorcium mérnökeinél...
Mi a GDDR5-ről beszélünk ami manapság a dVGA-akon van és alapjaiban egy módosított DDR3-as ram
Stratova:
Néztem hogy most egy E2 2000(2x1,75Ghz+HD 7340) 54.000Huf+2x4Gb 1866 20000Huf....na már most a Kaveri sokkal drágább proci lesz mint a kis E2-es plusz a 8gb GDDR5 sem olcsó szerintem...így ha lesz is GDDR5-ös variáns szerintem minimum 110.000-ért de lehet fölötte...
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8800 üzenetére
DE..viszont a Kaveri lesz a nagy durranás a Ricsi "csak" ráncfelvarrott Trinity...
BlueAthlon:
Ha nem LN2-zöl akkor szerintem lehetne Pro 4-M, spórolnál és gyakorlatilag ugyanaz mint az Extreme 4-M(PCB,tápellátás teljesen megegyezik mindkettőnél) igazából csak az A75-höz képesti plusz 2 Sata csatlakozóval és Raid 10-essel több az Ext. a Pro-hoz képest de ezek tuningnál nem számítanak.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
alexy92 #8792 üzenetére
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
És hányszor kikaptam mikor megemlítettem fórumtársaknak hogy nem a legolcsóbb deszkákkal kellene foglalkozni, ahol kerül 60-70k gépre ott valahogy még összejön +10k, na mindegy pedig nem rosszindulatból mondom ezeket hanem tapasztalatból, manapság a gyártók már nagyon "elkurvultak" a nagyon erős verseny miatt a belépőszintre és sokszor nemcsak éppen hogy a szükséges alkatrész kerül hogy még beinduljon a cuccos.
-
diablo1984
veterán
válasz
alexy92 #8762 üzenetére
a játékból kilépés, és az illesztőt alapra rakja, az gpu hiba, ott az extreme beállítás lesz sok, nem bírja azt a szintet! a prociért kifagyna, kékhaldoklana, stb!
(#8765) alexy92: gpu-nál igen, procit próbáld megnézni mi a max! a gpu az vagy alap, vagy ha van egy stabil procid utána ráérsz kitesztelni!
-
diablo1984
veterán
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8753 üzenetére
Ha egy 32k-s V-Prot vettél volna lehet máshogy gondolnád. Asus sem hülye,nyílván nem fog olyan profi biost rakni a 20k-s deszkájára mint a 32k-s csúcslapjára, engem is sokan hülyének néztek minek FM2-höz 30k-s lap,nekem eddig semmiben nem kelett komprumisszomot kötnöm,nem bántam meg.
Ezek után is MSI-t fogok venni az biztos
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8748 üzenetére
Lehet az alaplap miatt van még is csak egy LE-s alaplap nekem meg az MSI FM2-es csúcslapja van nem mindegy ám szerintem,de még ugyanazon lap különböző biosai közt is jelentős különbség lehet..arról nem beszélve hogy a tuning jókora mázli is ha kifogtál egy anti tuningosabb procit nem fog úgy működni mint nekem vagy másnak.
Egyébként nem Asusom van(hál'istennek) szóval nem tudom mit merre hogyan lehet azokon állítani. A többiektől több tanácsot nem tudok adni -
atti_2010
nagyúr
válasz
alexy92 #8691 üzenetére
Ameddig nem tudod biztosra hogy működik e a Turbó kár piszkálni a feszültségeket, indíts el egy Prime95 tesztet és megmutatja hány Mhz megy, ha 3,8 Ghz akkor meg lehet nézni a feszültséget és ha még mindig 1,7V akkor egy Aidaval is.
Aida érzékelő menüben mutatja a feszültséget.
-
diablo1984
veterán
válasz
alexy92 #8688 üzenetére
a kép szerint 1,343V! mivel méred? mert assze a cpu-z baromságokat írt fesz terén, az aida mutatja jól az eredményt!
azt felejtsd el, anno itt is kiveséztük, hogy az baromságokat ír! told fel az aidát és az megmondja a frankót! a bios szerint 1,343-at ad neki, az aida win alól tökéletes, a cpu-z valamit félremér fesz terén.....
mod2: passz! szedd le és láss csodát!
-
El Kebir
őstag
válasz
alexy92 #8669 üzenetére
egyszerű matek két szám összege.
azt az offset értéket hozzáadja a cpu alapértékéhez, ezért NE írj oda böszmeséget
(az 1,79V valahogy így nézhet ki nálad kb 1,4V az alap + 0,36V offset)
(ha az előjelet negatívra állítod, akkor meg az offset értékkel csökkenti az alapfeszültséget)óvatosan állítgasd, ne rögtön két-három tizedet... (elsőre csak 0,05V, max 0,1V és teszteld le alaposan)
de ha ennyire nem vágod, miért írtad át az "auto" értéket? (gépeld be a számok helyére az "auto"-t és megint automata lesz)
-
atika88
senior tag
válasz
alexy92 #8628 üzenetére
Ilyen hőtővel és egyebekkel ennyinek semmi esetre sem szabadna lennie!
Nézd át újra a felfogatását a hűtőnek a lapon, jól rögzítetted e! Illetve biosba a venti szabályozást is fusd át, lehet nagyon magasra van állítva a auto cpu ventilátor sebesség. Legrosszabb estben a pasztázásnál van gond...kifolyt, kevés stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brave
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged