Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az amazonról és a mallboxde-n keresztüli szállítást javaslom továbbra is, persze aki itthon akar dupla áron venni, megteheti..
Ez a dupla árazós kis elméleted itt dől meg (persze javasolni jogodban áll, csak nem bölcs javaslat maradjunk ennyiben, kivéve ha akció van):

Amikor nincs akcióban akkor 80€ az 32000 Ft 400 Ft-os €/Ft árfolyamon számítva. Erre még rájön 15€ mutyizós díj az még 6000 Ft. Tehát 38 000 Ft. Ugyanott vagy költségben máris, de ha garanciáztatni kell akkor na nemzetközi posta nem lesz olcsó.
Persze USA verzió van 40 $-ért is... amcsiknak. -
Csak elnevezni nem bírta konkrétan az Emag, mert CSAK a lényeg maradt ki belőle, mint pl Amazon, vagy a konkrét cikkszám: B0BTFCP86M
Amazon Fire TV Stick Max Gen2 (B0BTFCP86M) asztali multimédia lejátszó vásárlás, olcsó Amazon Fire TV Stick Max Gen2 (B0BTFCP86M) árak, multimédia lejátszó akciók (arukereso.hu)
Így aztán az árukereső nem is listázta. Gratula nekik. Az a poén, hogy emag vásárló vagyok 9 éve. Kerestem direkt ott is manuálisan, meg Alzán és a Mall.hu-n is.
Csak mobilon lusta voltam, vágólapról ezt írtam be:
Amazon Fire TV Stick Max Gen2 B0BTFCP86M
... és nem adta ki. Kb két hétig vekengtem vagy tovább, hogy honnan és miként kellene venni, ezt bezzeg senki sem linkelte akkor. Csak, hogy Amazon, meg https://www.mailboxde.com/ + 15 €-ért.
Még a topikgazda is beszólt, hogy kivesétük, a honnan, mennyiért témát...
hát ennyire veséztük ki. Mindegy, az Árukereső sem mindenható. Szállítással együtt (genius) buktam 6K-t az eredeti árhoz viszonyítva... nem nagy ügy, csak feleslegesen azért nem kell égetni a dellát. -
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
silver-pda
üzenetére
Az első sor kellett volna, a sima kodi.
Működik így is csak fájlkezelővel nem hozzáférhető. -
silver-pda
aktív tag
Sziasztok!
Beüzemeltem végre a 4k max-ot. Developer vagyok, adb-ben megcsináltam sdcard-on a Kodi mappát, beírtam ami kell. kodit ( kodi 21 omega) telepítettem Downloader-ből.
Összefoglalóban ezután adb-ben be kellene írni egy ilyet:cmd appops set...
sima/quietvoid/maven . Ez viszont kodi omega. És nem írtam be semmit. Akkor mi kell? Egy helyen mintha a simához valót láttam volna, de az már uninstallnál volt csak, telepítésre nem írt semmit. Vagy ez a parancs már nem kell?
Amúgy kodi elidult, de nem tom, jó lesz-e. -
-
csibe1
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Rendelhetted volna onnan is.
Az mondjuk érdekes, hogy ott fele annyiba került.
Nekem is van FireStick4k az első generációs, van második 4kMAX, de még nem üzemeltem be. Valamikor majd elpasszolom vagy elajándékozom, mert inkább az Android TV-s box mellett döntöttem.
Most van egy Hako Pro meg egy Strong Leap S3-as (az Google TV-s rendszer, nem is jön be annyira; de akciós volt, tartaléknak, hurcolósnak jó lesz), mindegyikkel megy a streaming FullHD-ban, youtube; és mellette tudok pendrive-ról, SSD-ről filmezni minden gond nélkül. Szóval univerzális cuccok, nekem legalábbis.
Ez a FireStick-nél nincs meg, sajnos.
Nincs kedvem hálózati lejátszással, kábelekkel szenvedni, ha nem muszáj.
Az NTFS-t nem is kezeli direktbe, szóval emiatt nálam bukta lett.Amúgy a rendszer az teljesen okés; nem akad, nagyon szépen fut minden.
Az összes streaming, smartyoutube; nincs gond semmivel.
Kodit azt nem próbáltam.
Tesómnak is van, nem panaszkodott.
A SkyShowtime appot kell rajta időnként frissíteni, mert az nem natív alkalmazás, nincs az amazon saját áruházában.
Ezen kívül semmi gondom nem volt vele.Akkor a román medve nagyobbat ugrik, mint a pannon puma?
Lehet azért nem tűnt fel, mert dübörög a gazdaság!
-
válasz
kenicsab
üzenetére
Helló, ma délután rendeltem meg, ki is fizettem. Foxposttal küldik:
Amúgy majd veszek a nappaliba is egy olcsóbbat valószínűleg, az LG 43UH6207 4K tévéhez is, mert azon ugyan megy az Amazon natívan és a YouTube is (még), de a Max már évek óta nem. Csak még megvárom hogy ez milyen lesz, és lehet majd egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) vagy az új Google Streamer lesz. Az még ráér.Az amazon garancia biztos, de ninden költség a vevőt terheli a visszaküldésnél ebben az árkategóriában
.Ezért is vettem magyar boltból, mert nem mindegy, hogy én küldöm itt a magyar boltba vissza olcsóbban, és ők meg külföldre onnan, de nem az én költségemen vagy én levelezgetek az Amazonnal, és vállalom a teljes külföldi postázgatást.
Ami nekem még külön "tetszik":
Amazon Fire TV Stick Max Gen2 (B0BTFCP86M) asztali multimédia lejátszó vásárlás, olcsó Amazon Fire TV Stick Max Gen2 (B0BTFCP86M) árak, multimédia lejátszó akciók (arukereso.hu)
Románia jobban teljesít! -
kenicsab
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szia!
Ezen adatok alapján a következő lehetőségek adódnak:
- Német amazonon 80EUR ingyen szállítással Németo. és Ausztriába.
- Szintén innen, de https://www.mailboxde.com/ fiókkal
80+7,9 egyszeri díj és + 14,44 EUR GLS költséggel,
vagy ugyan ez csak 7,9EUR helyett 15,50EUR tagsággal!
- vagy az általad említett magyarországi forrásból.Az amazon garancia biztos, de ninden költség a vevőt terheli a visszaküldésnél ebben az árkategóriában.

-
-
Hmm. Mivel US specifikus ezért gondolom az adapter is olyan hogy venni kell egy külön adaptert, bár nekem van kettő is. Viszont 4100 Ft a kiszállítás, tehát már majdnem 37K, és 12 hónap a garancia 24 helyett.
A másik helyen 38K alapból, meg mivel favoritálnám az utánvétet, ezért Foxpost helyett csak házhozszállítás van 1990 Ft-ért, és 990 kezelési költség. Olyan 41K körül...
Az US verzió miben tér el meg az európaitól?
Megmondom őszintén mivel nekem fontos a garancia, meg a számla, nagyon hajlok affelé, hogy 15K-val több mint a Google Chromecast, de ez hosszú távon még mindig jobban megéri mint, garancia nélkül szívni, vagy már nyíltan bejelentett lezárt termékvonalat vásárolni.Az HBO alapból fent van, vagy külön kell telepíteni? Illetve másik topicban olvastam olyat, hogy az HBO Max trükkös telepítési igényel. Ha ez így van érdekelne, hogy miben merül ki, ugyanis
Max és Amazon Prime előfizetésem van. -
A számlára veszem részt nem azért írtam, mert cégként vásárolnám, magánszemélyként vásároltam volna. Bár van vállalkozásom, de az ilyesmit magánszemélyként szoktam vásárolni.
Viszont ha megmakkan mennyi a garancia rá? Mert itt az általam linkelt oldalon 24 hónapot vállalnak mellékelnek hozzá. Bár kicsi az esélye, hogy elromoljon, de akkor küldöm a cégnek, aztán gariztatják, vagy cserélik, és úgy gariztatják. -
mikrofon
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Én USB - Ethernet adapterrel használtam, 400Mb/s sebesség simán ment így. Semmilyen filmmel nem volt problémám.
CEC is jól működött, mondjuk a pro távirányítóval használtam. Így erről nem tudok több infót!
Csak aztán jött a max gen2, ami sokkal kisebb és ugyan azt nyújtotta számomra, így lecseréltem... -
Lala6
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
- Az első 4K amit linkeltél, az még a régi WiFi5-el.
- A Max 2nd gen. ennyiért nem épp olcsó, még ha számlára veszed, akkor is nettó 30k és cégeknek nincs 14 napos elállás.Amit fent linkeltek (én árulom) az 4K 2nd gen. 2023 WiFi6-al. A hirdetésben le is írtam, hogy mivel "kevesebb", mint a Max 2nd gen. Elállás az nincs, de cserébe olcsóbb és nem kell rá sokat várni

-
ASUS RT-AX86S routerem van, szóval a WiFi6-ot szeretném kihasználni, az csak a MAX privilégiuma, még az új Google cucc is WiFi 5-ös csak:
Kivégezte a Chromecasteket a Google - PROHARDVER! Életmód hír
Ami ugye még meg sem jelent...
A másik, hogy ha nem jön be boltból vásárolva van 14 napos elállás, és 24 hónapos garancia, valamint nevemre szóló számla is.
Találtam is egy helyet ahol kapható:
Media-Shop - információk, árak, árösszehasonlítás (arukereso.hu)
A kisebbik:
Amazon Fire TV Stick 4K új - Médi@-shop webáruház (media-shop.hu)
A nagyobbik:
Amazon Fire TV Stick 4K Max (2nd gen.) - Médi@-shop webáruhá (media-shop.hu) -
-
-
Baga19830701
csendes tag
Sziasztok. Gondolom kodi-s rtl plusszal nem fognak menni a bl meccsek...már az uefa meccsek se mentek.
Köszi előre is. -
castiels
addikt
Sziasztok!
A direct one applikáció feltelepíthető a készülékre?
-
Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) asztali multimédia lejátszó vásárlás, olcsó Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) árak, multimédia lejátszó akciók (arukereso.hu)
Ezzel mennyivel lennék gyengébb cuccal megáldva?
-
-
-
-
-
Tudom, csak az történt, hogy eddig vekenget rajta, hogy CC vagy Amazon. Ma elhatároztam, hogy Amazon, mert nekem úgy rémlett, hogy ennek az egyetlen forrásnak készleten volt, és csak gyorsabb, meg ugye nem kell semmilyen manőver, ha készleten van. Erre írom be a keresőbe, és ezt kaptam, amit beraktam a képen.
Amúgy a WiFi 6, és a 2028-as támogatottság miatt húztam az Amazon felé. Google Chromecast lesz, csak ott kicsit savanyú a szőlő, mert nem lehet tudni, meddig támogatja pontosan a Google. Az újat meg nincs kedvem kivárni, hónapokig.
-
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Múltkor kérdezted
Amúgy mi lehet az oka, hogy idehaza nem terjedt úgy el mint a CC? Nincs magyar nyelvű menüje vagy mi?😆
Ott a csatolt képed.De ez még hagyján.
Te is tudod, hogy az amazon.de-ről nem is lehet Mo-ra direkt szállíttatni, hanem csak ezzel a megkerülős megoldással. Tehát még csak az sem igaz, hogy "simán" megrendeled amazon-ról, oszt jónapot.
CC bezzeg... -
Hoppácska:
-
gyűrű
Topikgazda
Sziasztok, itt nem lehet hirdetni, kérem ne is tegyétek. Köszi
-
stigma
addikt
-
kutga
félisten
Az aprón találtam egyet, igaz, nem Max, de egész jó áron van 2023-as változat, de még mindig nem vagyok benne biztos, hogy nekem ez kell.
A Streaming része nem érdekel, max YT és Plex. Nálam is okostévé van, egy régebbi Sony, de alkalmazásokat nem tudok rá telepíteni sajnos. -
stigma
addikt
Hi, blakey megelőzött és megválaszolta az OFF kérdést.
Én 2-3 hete vettem a Sticket, Te linkeden szerintem régebbi 2021-es verzió van, de ebben megerősít majd valaki, viszont kb 1 filmet tudtam ezidőalatt megnézni, azzal nem volt semmi gond.
Ha nem menne Plex-el rendesen, 1.hszben tudsz rá mókolni Kodi-t is.
Nekem egyenlőre ennyi tapasztalatom van, tesztelni vettem a Sticket, de nekem nagyon bevált, sokkal gördölékenyebb minden (Youtube, Plex, Disney, Netflix), mint a TV gyári kliensével.(A TV egy 2017-es Q6-os Samsung QLED TV) -
stigma
addikt
Én csak infóként írom neked, hogy én most teszteltem és elég jól muzsikál.
FireStick 4k Gen2-es 2023-as változat, Asus RT-82U-s Wifi6-os router, kb 2 méterre van a Stick a routertől és eddig a 4K+HDR amit lejátszok (Samsung QLED TV, ugye nincs DV), és semmi baja nincs lejátszáskor Plex appal használom.
4K-s videoknál az elején vagy beletekeréskor van egy pici pufferelés, de eddig nem tapasztaltam gondot.Ezenfelül párhuzamosan a házimozira van kötve egy Amlogic box (Khadas VIM3L: CE +PKC) kábelen, ott is frankó minden.
-
Joezyka
senior tag
Köszi!
Akkor veszek kábelt hozzá és átvariálom.
Közben felmerült még egy kérdés:
You Tube-ot simán ki tudom castolni, de Disney-t, MAX-ot, Netflixet nem illetve TARR mobil TV-t sem. Azt hittem, hogy ha fent vannak az alkalmazások, akkor látják a stick-et ahogy pl a gép vagy a telefon, stb, de nem.
Hogy lehet ezeket megoldani, hogy telefonról ki tudjam ezeket a tartalmakat rakni tv-re (ami eddig simán chromecasttal ment) ? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Most megint látok valami akciót, Certified and Refurbished Amazon Fire TV Stick 4K Max 39.99 EUR, igaz, csak Németországba szállít.
Nekem alapvetően arra kellene az eszköz, hogy a NAS-on lévő Plex szerverről játsza la a médiát 4k tévén, jó lesz ez nekem, vagy maradjon az amlogic box CE Kodival?
-
jézusom
addikt
Hali! Nem jött ki valami új cube?
-
Joezyka
senior tag
üdv!
Olyan problémám van, hogy a FIRE OS nem látja a külső HDD-t és pendrive-ot sem. A tv-be van dugva mind a kettő az látja is, de a stick nem. Tuti valami beállítás hiányzik, de mi és hol?
Amúgy beüzemelés után egész jónak tűnik, ahhoz képest, hogy én analfabéta vagyok az ilyenekhez. A legjobb, hogy látja a gépet a hálózaton és a megosztott mappákat! Ha az USB is menni fog, akkor már 100%-ban elégedett leszek szerintem
(nyugalom, lesz még vagy 50 millió kérdésem) -
nfsu17
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
hogy mit takar a villám akció
Hát igen, ki lehetett volna írni, hogy mennyi EUR.
Tippre (23k) olyan 55-59 EUR között lehetett.
Csak nem tudom ebben mi volt a "villám", mikor aug. 30-án írtam, hogy 59EUR...és azóta is ennyi volt.
Utána lett napokig 55 is. Mivel minden nap néztem. Ha ennél olcsóbb lett volna most, az lett volna igazi akció. -
Danecay
addikt
OK, nem kötegedésképpen írtam. A pár óra, lehet mondjuk 6-8 is, én pedig 2 órával a kommented után írtam, gogy már nem annyi. Természetesen ez is benne van a pár órában
Engem ráadásul nem is érint, mert lassan egy éve még itt van a polcon egy bontatlan példány, csak meg akartam nézni, hogy mit takar a villám akció
-
-
Balerik
aktív tag
Igen.
-
-
Balerik
aktív tag
Az mitől van, hogy a tv-n (Panasonic HX810e) saját stream appjában szebb a kép mint a Fire TV 4Max appjában?
-
Mano66
senior tag
Villám akció van az Amazonon a Fire Stick 4K Max-ra és a többi verzióra is. Még pár óráig.
[Amazon Fire TV Stick 4K Max] -
-
mikrofon
veterán
Hát ez kemény. Ez nekem eddig fel sem tűnt.
A 4k Max gen1-et utazásokhoz használom a gyári akkus adapterével TV USB portról.
A gen2-nek meg ki se vettem a dobozból az adapterét, hanem mióta megvan a 230V-os túlfeszültség védett elosztóm USB portjából táplálom. Mondjuk problémám nem volt vele eddig. ..
Most kereshetem meg a dobozát.
A gen1 adapterét pedig telefon töltésre használom néha. Azzal se volt eddig problémám.
Nem is értem. Ha nem szabványos az áram ellátás akkor miért szabványos aljzatot használ az amazon.... -
Danecay
addikt
válasz
silver-pda
üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. Én, és szerintem mindenki 5,25V-os 1.0A-es EU-s tápot, vagy ha úgy tetszik töltőt kap a gyári csomagolásban a stick mellé. Én legalábbis a FireTV Stick 4K MAX Gen2-höz ilyet kaptam. Ezt nem kell külön rendelni, hanem tartozék. Amúgy meg bármilyen USB-s telefontöltőt használhatsz, hiszen ezek az értékek minden USB-s töltőnél alap preferenciák. Ha mondjuk magasabb Amper számot tud, azzal nem kell foglalkoznod, nem azt jelenti, hogy túl fogja terhelni a sticket. Ez akkor lenne baj, ha mondjuk 2A kellene neki, de a töltőd csak 1A, de erre sem kell figyelned, lévén, hogy az azt hiszem minimális 1A teljesítményű "töltő" is elég neki. Változhat a helyzet mondjuk valamilyen külső eszköz, pl. pendrive rácsatlakoztatása esetén. Bár nekem van csatlakoztatva pendrive a gyári táp mellett és működik is, de olvastam itt olyat, hogy volt olyan háttértár ami csak magasabb A számú táppal ismerte fel a tárhelyet.
-
Danecay
addikt
válasz
silver-pda
üzenetére
A linkelt oldalon, de valóban, most nézem, hogy ez egy Fire TV Stick with Alexa Voice Remote | International Version | HD Streaming Device névre hallgató stick, és nem tud 4K-t. Nem tudom, hogy ha már van ilyen international version, a többivel miért kell szórakoznia az Amazonnak és csak korlátozott módon forgalmazni.
"Más: nektek milyen töltőtök van stickhez? Rendes "Amazon" jelzésű EU dugós?"
Nekem az amit adtak hozzá, miért?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
silver-pda
üzenetére
Töltő?
Ezt nem kell tölteni.
Van hozzá egy amazonos 5,2 v=os EU hálózati adapter . -
Danecay
addikt
válasz
üzenetére
Érdekes, valóban úgy tűnik, hogy már MO-ra is lehet rendelni jelenleg 48€-ért, 49€-tól pedig ingyenes szállítás van, így ~19e Ft-ból meg lehet úszni.
Nem tudom mióta van ez, de régebben nem így volt, mindenféle köztes csomagküldő szolgáltatásokkal, különösen a mailboxde.com-on keresztül oldották meg sokan, én pedig egy Ausztriában dolgozó ismerősömön keresztül hozattam haza az oda rendelt stick-eket. -
-
Amúgy mi lehet az oka, hogy idehaza nem terjedt úgy el mint a CC? Nincs magyar nyelvű menüje vagy mi?😆
-
(363) Should YOU Buy the New Fire TV 4k Max 2nd Gen? (2023) - YouTube
MicroUSB és az is oldalt. lol -
törölt tag
Ez a Stick amúgy nem rendelhető ide? [link]
Mert én úgy tudom, hogy rendelhető. És valami olcsó dolog kell mellé aztán a szállítás is ingyenes.
Így mennyire jönne ki, milyen árat láttok a végén?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Sony PS4 konzol + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy majd veszek a nappaliba is egy olcsóbbat valószínűleg, az LG 43UH6207 4K tévéhez is, mert azon ugyan megy az Amazon natívan és a YouTube is (még), de a Max már évek óta nem. Csak még megvárom hogy ez milyen lesz, és lehet majd egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen (PFJ4151EU) vagy az új Google Streamer lesz. Az még ráér.
Románia jobban teljesít!