-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Hieronymus #9498 üzenetére
2K&S monitoron nézem, és Amazon Prime írja,hogy 4K Ultra HD.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz kiss006 #9497 üzenetére
Az nem gond.
Ez a Fire TV stick lekérdezi a tévé felbontását és ahhoz igazítja a tartalmat. A HD tartalmat sokkal szebben skálázza fel 4K-ra mint a tévé.
Nálad a 4K tartalom nem lesz elérhető. A HDR sem, mint ahogyan a Dolby Vision sem. Ha egyszer tévét cserélsz, alkalmazkodni fog a tévéhez, a stick képessége.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
kiss006
csendes tag
Sziasztok, baratnomnek szeretnek ajandekba venni egy tv okositot mivel kb 10 eves a mostani lg smart tvje de a belso rendszere hasznalhatatlan mar. Nezegettem a 2023as firesticket vagy a xiaomi S-t, netflixezesre, hbozasra, youtubeozasra kellene, ilyen feltetelekkel ti melyiket ajanljatok? Illetve a firesticket be tudom szerezni valahonnan kulfoldrol olcsobban mint amennyiert itthon a magyar webshopok aruljak? Elore is koszi a valaszt
-
-
Amazon Appstore
Legalább az abban meglévő appokat biztosítani kell az új eszközöknek. De az sem elég a tartós sikerhez.
Ha nem, a Microsoft telefonok sorsára jut a fejlesztés. De a VIDAA is jó példa. Szinte semmi használhatót nem ad a tévéhez.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Hieronymus #9486 üzenetére
Akkor nem értem milyen piactérről írsz.
Olyan lesz az egész mint kb. egy samsung tv app store.
A régiókorlátozott streaming appokal a fire os se lenne sehol, ha nem mennének fel a side load appok. -
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Hieronymus #9484 üzenetére
Nem.
Csak az újonnan kiadottak.
Az összes régebbi a fire ost fogja használni, és soha nem frissül másra. -
-
Azteeek
tag
Sziasztok
A skyshowtime kodi addon telepitéséhez a repo már nem elérhető az összefoglalóból esetleg valaki tud más forrást hozzá? -
sub71
aktív tag
válasz Hieronymus #9471 üzenetére
Igazából árulja az Amazon, csak Ausztria,Németország,Svájc régióra vonatkozik a bírósági ítélet, ami tiltja a forgalmazást. A Francia, Spanyol, stb... Amazon-on most is lehet kapni, de sajnos csak belső piacra...
-
nfsu17
veterán
Sógor MM-ban 45EUR a 4kmax2nd.
Sztem erről most is lemaradok (messze van) -
-
Xelo
addikt
válasz Hieronymus #9471 üzenetére
azzal meg az lesz a gond hogy jó eséllyel nem android rendszeren fog futni hanem az amazon saját oprendszerén..
-
válasz SunMount3r #9470 üzenetére
Mivel nem forgalmazható, nem vásárolható az Amazontól.
Ettől függetlenül más viszonteladóknál még elérhető lehet.Az új 4K generáció már úton van, csak ki kell várni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Fastfact
csendes tag
Amazon Black Friday:
[Stick HD -44% 10.240 Ft]
[Cube -38% 40.975 Ft]hol méz, hol áfonya
-
Minden eszközben érdemes átnézni az eszközök CEC beállításit.
Három eszközig probléma mentesen kellene működnie a dolognak.
A TV és Fire TV eszköz Mindent kapcsolhat. Az AVR nem kapcsolhat semmit.
Az intelligensebb tévék csak akkor kapcsolják be a Fire tévét, ha kikapcsoláskor aktív volt. Ha üzem közben a Fire tévé eszközről, más eszközre vagy a rendes TV adásra történik a váltás, akkor a HDMI - CEC beállításokban meg kell keresni az eszközt és ott lehet alvó módba küldeni. Így lehet némi rendet tartani, ha Több HDMI eszköz is van a tévéhez csatlakoztatva.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
blakey
titán
válasz Sanyi.mTs #9464 üzenetére
Nekem "világ életében" inaktív jelet küldött, pedig még CEC-t is használok, de úgy, hogy az eszköz nem vezérli a TV-t, tehát ha alvó módba teszem, akkor a TV nem kapcsol ki.
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sanyi.mTs
addikt
Nem tudom, hogy másnak feltűnt-e, de nekem csak a napokban: lehet os frissítés következménye, de ha elmegy alvóba a stick (4k max gen1), akkor már nem ad ki "aktív jelzést" a hdmi-n, így a TV végre ki tud kapcsolni magától a beállított jelhiány beállításra.
Sokszor volt, hogy alvó állapotba váltáskor még akár órákig fel se tűnt, hogy a stick kikapcsolt, a tv meg bekapcsolva maradt. -
spiky03
veterán
Azt valahogy ki lehet kapcsolni, hogy film nézése közben ne jöjjön fel ha be frissült az Amazon music?
Állandóan akkor jön fel amikor épp valamint nézünk.Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Till@
tag
Sziasztok !
Akad itt olyan felhasználó aki 4k Max-on RatroArch-et futtat ?
Azt gondolom nagyon jó alternatíva lehet másik eszköz vásárlása helyett.Még csak pár perc üzemidő van a dologban , de pl. nagyon meggyőzően fut rajta a Quake. Ezt látva kétségem sincs a benne szunnyadó erőről.
Az érdekelne elsősorban hogy milyen kontrollert tudnék hozzá használni, ami bevált ?
Remélem maradhat. -
lm83
őstag
Úgy érzem nem jött át az irónia senkinek...
De amúgy erre gondoltam:
Ebből is van bundle, na arra gondoltam.
Idővel amúgy lehet, ebből is csak az lesz... -
gyűrű
Topikgazda
Mindenkinek aki nem tudja hogyan lehet egy appot telepíteni, az összefoglalóban legalább 3 féle módszer van leírva.
-
hpeti2
aktív tag
A legújabb bundle apkm skyshowtimeot is simán fel lehet tenni az apkmirrorról. Csak előtte fel kell telepíteni apkmirror installer apk-t és azzal lehet utána telepíteni a skyshowtimeot. Magyar menüvel, szépen megy.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #9445 üzenetére
Megoldottam a problémámat úgy, hogy a feleségem Amazon accountjával regeltem most a FireTV-t.
De lenne egy kérdésem. Skyshowtime-ot akartam még letölteni, meg is találtam az app-ot, de azt írja ott, hogy Unavailable. Mellette viszont van egy gomb, hogy "Compatible Devices", és ott meg egy jó nagy pipával jelöli a Fire TV 4K-t, hogy kompatiblis. De akkor miért nem érhető el?
Közben visszaolvasva látom hogy nem az áruházból, hanem apk-val kell telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Vettem egy Fire TV 4K 2021-et. Már van egy másik itthon, amit megelégedéssel használok. Na most ennek az aktiválásával egyszerűen nem boldogulok, a kétlépcsős azonosítással van valami, mert az amazon.com/code oldalon bejelentkezésnél nem jön meg az SMS a kóddal Próbáltam a stick-ről is aktiválni manuálisan bejelentkezésnél, de onnan sem kapok kódot. Ez tegnap volt. Egy idő után már sehogy nem engedett be, mert túl sok OTP-t igényeltem. Ma próbáltam tovább, legalább a fiókomba már be tudok lépni, de továbbra sem jön meg az OTP kód a stick aktiválásához.
Be volt állítva passkey nekem, azt töröltem is, mert nekem csak idegesítő volt, gondoltam, hátha bezavar. Mi a túrót csináljak? Kapcsoljam ki ezt a 2 lépcsős azonosítást? A másik stick-el semmi ilyen gondom nem volt, simán ment minden. -
lm83
őstag
válasz Elemental #9438 üzenetére
Most néztem, régebben volt sima verzió is, ahol több változat van.
Most visszanéztem nekem még ez van, működik rajta.
https://www.apkmirror.com/apk/skyshowtime/skyshowtime-android-tv/skyshowtime-android-tv-1-18-30-release/
3. sima apk, universal nodpi. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Amazon Fire TV Stick 4K Max.
Telepíteném a skyshowtime-ot, de azt írja, unavailable. Mit rontok el? -
lm83
őstag
Közben kijött samsung tévékre is az RTL+, nem tudom abból lehet-e itt dolgozni?
-
Tiktok topic úgy látom, hogy nincs.
Az appban hogyan lehet a videóelőzményeket megtekinteni? . Pontos módszer, ami telefonon működik itt nem.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Esetleg le is írhatnátok nem?
Amúgy érdekes. Tiktok van, Instagram nincs, ahogyan Facebook sincs, pl YouTube videók megosztásához lenne jó a Facebook. Nyilván nem távirányítóval pötyögni. 😆be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz Hieronymus #9422 üzenetére
Ezt otthon megnézem, esélyes.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
-
Éjszakára gondoltam YouTube Stream futhat folyamatosan halkan, még segít is elaludni. Viszont reggel már ki volt kapcsolva automatikusan a Stream, illetve a monitor. Kétszer jártam így.
Az Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd-ben van valahol elalvás kapcsoló?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Danecay
addikt
Bocs, nem úgy értettem, hogy elméleteket gyártasz és a főverzió alatt én a számozást értettem, és mivel minkettő 21-es főverzió ezért írtam és próbáltam körültekintően fogalmazni az "elmélet" kifejezéssel, hogy lehet mégsem az volt a baj. ez a
quietvoid
dolog korábban fel sem merült, még amennyiben Te erre is gondoltál.
Írtam, hogy akkor valószínűleg ez volt a gond, téma lezárva, csak meg ne sértődj már!
A fenti hozzászólás meg már menet közben megszületett, miközben az egyben válasz is volt #9414 nfsu17 számára, akinek egyúttal köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Nos nem tudom, azt sem, hogy mi az a
quietvoid
. Mivel az eredeti hozzászólás alapvetően frissítéssel kapcsolatban íródott én úgy gondoltam, hogy a telepített verziót frissíti. Bár tény, hogy dobott több verziót is, nem is nagyon nézegettem mert egyből megakadt a szemem a 21.1-en, amiről tudtam, hogy Omega-ból ez a legfrissebb és telepítettem.
Most feltelepítettem a 21.1-re is a kodi android installer-t és ismét elindítva azt, nem látom, hogy a Kodi "típus"-on, a verziószámon, állapoton (alpha, beta) és azon kívül, hogy mindegyik armeabi-v7a, írna bármilyen járulékos információt, pl, hogy quietvoid vagy se, jelentsen ez bármit is. Gondolom akkor valamilyenreleaser
-ről van szó, de akkor miben tér el ez a verzió a nemquietvoid
-től?
De OK, lehet, hogy akkor ez volt a gond.A log-ra vonatkozóan, így most már megy az export A LibreELEC alapján azt hittem ez valami gyári beépített funkció. Nem vagyok egy tapasztalt Kodi-s, tény, hogy ismerem már nagyon rég óta, még XBMC kora óta, de sohasem használtam huzamosabb ideig, talán nagyon rég, de akkor sem mélyedtem el benne igazán.
A log fájlok jöhetnek esetleg? -
gyűrű
Topikgazda
-
nfsu17
veterán
válasz Danecay #9413 üzenetére
Oké, de te a gyűrű féle megoldással telepítetted a kodit, ami, ha jól láttam, nem a
quietvoid
féle verziót telepíti. De ezt csak a képek alapján láthattam, mert nem használtam amúgy.
Tehát te mást telepítettél, mint ami már fent volt.
Azaz egy új verziót, és nem "ráfrissített".
Szóval, ha így van, akkor megállja a helyét gyűrű állítása (is).Log uploader
Ilyened van a kodi repo-ban?
https://kodi.wiki/view/Add-on:Kodi_Logfile_Uploader -
Danecay
addikt
Igazságod van! Bár a telepített verziót már töröltem a Fire Stick-ről, viszont a telpítőjét megtaláltam, ez volt az:
kodi-21-Omega-Beta1-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-10-18.apk
Így viszont #9411 gyűrű elmélete sem állja meg a helyét, mert így ugyanarról a főverzióról van szó.Más, de szintén Kodi. Olyan problémám van, hogy telepítettem a NotYet kiegészítőt és e szerint a leírás szerint próbálnám beállítani az EPG-t Ezt korábban már megtettem és sikerült is, de most, hogy újra kell telepíteni mindent így ezt újból meg kell tennem. A probléma azzal van, hogy az 5-ös pontban, a csatornalista exportálásárakor hibát dob a Kodi. Ami miatt ez még érdekesebb, hogy 2 nappal ez előtt ugyan itt akadtam el az újnak éppen nem mondható Amlogic s905-ös TV Box-omon futtatott legfrissebb LibreELEC esetén is, ami alatt ugyanúgy a Kodi 21.1 dolgozik.
- Az elsődleges kérdésem az lenne, hogy tudjátok e esetleg, hogy mi lehet a gond? Én az Amlogic-os TV Box-nál már hajlamos kezdtem lenni betudni a kütyünek, viszont az is tény, hogy korábban működött és az is, hogy Mr Dini az óta módosított a kódon, aminek nem tudom, hogy lehet e köze a dologhoz.
- Másodsorban pedig az kérdezném, hogy hol vagy hogy tudok hibanaplót, vagy log-ot exportálni a Fire stick-re telepített Kodi aló, hogy adott esetben el tudjam küldeni Mr Dini-nek. LibreELEC alatt megtaláltam, ott kapok egy URL-t amit ha megnyitok bármilyen eszközön akkor ott van. Nos ezt a lehetőséget a a Fire stick-re telepített Kodi-ban még nem találtam meg.
Persze, amennyiben itt is lenne értő és vállalkozó egyén, ide is beszúrhatom a linket ha úgy vanKöszi!
-
Danecay
addikt
Sejtettem, hogy ez felmerülhet kérdésként, viszont a válaszom az, hogy, de. Kodi Omege 20.0 beta volt fent és a 21.1-es Omega került telepítésre. Egymás mellé került volt párhuzamosan a két verzió, a régi, maradt abban az állapotban amiben volt, a friss pedig teljes alapállapotban.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Kodi kiegészítőként biztosan, az Android TV-s appal még soha nem próbálkoztam.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Danecay
addikt
Köszi, valóban egy új Kodi települt külön ikonnal amit nem vettem észre. Ez így viszont sajnos nem frissítés, mertegy teljesen alapállapotú Kodi-t kaptam, angol nyelven, kiegészítők nélkül és megfelelő jogosultságok nélkül, így még csak egy sima. zip kiegészítőt sem tudtam feltelepíteni mert nem látta azt, egészen amíg be nem állítottam.
-
Danecay
addikt
-
psg5
veterán
Sziasztok! Rtl+ valahogy feltehető? Fire stick 4k 2023.
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech H390 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Bang & Olufsen Beoplay Portal XBOX Wireless Headset
Állásajánlatok