Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Sógor MM-ban 55EUR (igen, pont annyi, mint amazon.de-n, csak aki határmentén lakik, az hátha át tud ugrani)
Aqua-nál majdnem meg tudtam egyszer rendelni 4k árban (összekeverték a 4k vs 4k max árát, így 21-ért megrendeltem a maxot...persze törölték, hogy "nem elérhető").
Pár nap múlva érdekes, hogy volt 28-29k közötti áron...aztán pár nap múlva az sem, és most már tényleg nincs több hete ott sem)
Majd novemberben rendelem én szerintem, ha féláras lesz...addig meg megnézem mi ez a mailboxde -
válasz
silver-pda
üzenetére
Jelenleg egy helyen forgalmazzák idehaza? Majndem 40K-ért?
-
Danecay
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
"Ezek szerint lehet nem is megy Firesticken?!"
Mint írtam, nekem eddig nem sikerült működésre bírnom Fistick-en. Egy volt amelyik elindult, de nem lehetett bejelentkezni az alkalmazásba, mert hiába szkenneltem be a QR kódot, nem történt semmi, pedig írta, hogy érkeznie kellett volna egy értesítésnek.
Mindegy, legalább kiderült, hogy mi a helyzet. -
silver-pda
aktív tag
Gondolom regisztrálni kell a stick-et. Német amazonos fiók jó lesz, ugye?
-
mikrofon
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Hibáztam, elnézést!
Most hogy xplore-rel le akartam tölteni az alkalmazást, jöttem rá, hogy nem is Firesticken nézem hanem egy másik androidos box-on, a Homatics-on.
Ez a hátránya hogy mindkét eszközön projectivity launcher van és ugyan úgy van beállítva.
Tehát nekem a Homatics-on és TV-n is AndroidTV van és mindenkettőn a Play áruházból telepítettem.
Ezek szerint lehet nem is megy Firesticken?! -
silver-pda
aktív tag
Megjött a stick. Hétvégén beüzemelés.
Vettem gigás usb-eth adaptert, meg otg kábelt (na ez csak usb2)
Természetesen mást vettem, mint az összefoglalóban. Kíváncsi leszek, működik-e majd. -
Danecay
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Köszi! Elég sok verziót kipróbáltam már és éppen ma töröltem több verzió telepítőjét is amikkel eddig nem jártam sikerrel, hogy ne zavarjanak be és nem tudom, hogy ez a verzió köztük volt e. Én még senkitől nem hallottam, hogy működne a dolog, de mint ismeretes, nem feltétlenül a legújabb működik, miközben azért én sem csak azzal próbálkoztam. Majd megpróbálok rákeresni a v2.21.1-re, hátha!
-
mikrofon
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Amikor letöltöd a fájlt akkor ki tudod választani a nem xapk verziót.
Adnék én támpontot e sajnos nem tudok.
Max annyi hogy az enyém verziója 2.21.1.
Fogalmam sincs honnan szereztem annak idején. Sajnos még csak nem is találom a letöltött apk-ot hogy megosszam veled.
Lehet hogy valamikor benne volt a gyári áruházban és onnan töltöttem le? -
Danecay
addikt
Már az elején feltelepítettem, de sajnos az sem tökéletes mert egy idő után nem frissíti az EPG-t. Felvettem a kapcsolatot a kiegészítő fejlesztőjével is és jeleztem neki, valamint YettelTV hozzáférést is biztosítottam számára. Azt mondta, hogy ránéz, de az óta sem jelzett vissza. Valójában a webes felület is megfelel arra amire használom ezért a Bookmarker 1 alkalmazással ki is raktam a gyorselérésű alkalmazások közé, így csak egy kattintás. Engem viszont most ez az állítólagosan működő alkalmazás érdekelne kifejezetten.
-
Danecay
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Letöltöttem az utolsó verziós Yettel TV Hungary (Box)-ot, a 2.36.0-t, természetesen csak xapk formátumban találtam, de már az APKcomboval történő telepítés során azt a hibaüzenetet kaptam, hogy a csomag nem tartalmaz olyan natív kódot, ami kompatibilis lenne az a FireTV CPU-jával. APKPure-al feltelepül, viszont nem indul el. Szóval továbbra is megköszönném ha tudnál valamilyen támpontot adni a működő verzióval kapcsolatosan!
Mire is van neked pontosan telepítve?
Köszi! -
-
Xelo
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
800-900..
jaja látom hogy új előfizetőknek már majdnem 2ropi, nekem még 900ft-okat számlázgat, még következő hóra is azt írja. a hbomaxot is pont bemakkoltam, még a régi áron sikerült egy évre előfizetnem pont azelőtt hogy ez a lehetőség megszűnt volna.gyűrű: a katalógus nem egyezik meg, lengyel előfizetéssel 1595 cím van prime videón, magyar előfizuval 1239, némettel pedig 5590 cím.. és nyilván az extra címeknél nem lesz feltétlenül magyar vagy esetekben még angol hang/felirat sem, és sok film borítója is azt a lokalizációt fogja tükrözni amelyik oldalról származik az előfizu. azt is tudni kell hogy ez csak európán belül működik, ha pl magyar előfizetéssel én sok filmet akarok látni akkor nordvpn - usa vagy kanada, esetleg anglia, ha meg épp animét vagy koreai sorozatot akkor szingapúr és a prime video (meg a többi szolgáltató is) vált azokra a katalógusokra minden probléma nélkül. eun belül ez nem működik, lengyel előfizuval tök8 hogy francia magyar vagy román ipről lépek be, a katalógus lengyel marad, viszont ha amerika előfizetésem van akkor eun belül is ip alapján kapom a katalógust. furi egy rendszerük van meg nekem is elgurult a gyógyszerem hogy ezt kitapasztaltam.
-
mikrofon
veterán
Nekem semmi sem lengyel benne, semmilyen felirat. Minden magyar, amihez van leírás magyarul. Amihez nincs az angol. Az ajánlók se lengyelek, hanem eredeti nyelven vannak feliratok meg magyarok, amihez van. Amihez nincs az meg angol. Akár számítógépről, akár az app-ból lépek be.
-
nfsu17
veterán
Rtl + nálam sose volt jó, de kodi addonal az is jól működik.
Tegyük fel nincs kodi addon.A telóról (mert oda van, igaz? androidra) át tudnád küldeni cast-on mondjuk?
Bár nem "chromecastnak" hívják amazonéknál tudtommal, de valami itt is van, nem?
https://rtl.hu/rtlplusz/szolgaltatasokChromecast-kompatibilitás -
gyűrű
Topikgazda
válasz
silver-pda
üzenetére
Firestick re a kodi kell hogy nasról a lejátszás jó legyen. Lehet plexxel is próbálkozni. Rtl + nálam sose volt jó, de kodi addonal az is jól működik.
Mindenki kipróbálhatja a lengyel primeot, 1 hónapig ingyenes lesz, én nem bírtam a sok lengyel filmajánlót a főoldalon és a primeban is, ezért még az ingyenes időszakban le is mondtam ..
-
-
-
törölt tag
válasz
silver-pda
üzenetére
Szerintem ugyanaz a tartalom, csak sok helyen Lengyel a szöveg. De gyorsan ellenőriztem pár sorozatot, ami magyar szinkronos, ahhoz itt is van magyar szinkron.
-
silver-pda
aktív tag
@csibe1, PuffiDog:
Mint írtam 4k-t láttam 21 ezerért, de mire beléptem, az már nem volt, csak drágább. Bepipultam és elkezdtem mindenhol nézni és találtam szállítással, egyéb költséggel 22 ezerért, de láttam, hogy a 4k max csak 5 ezerrel több, így az lett.
Hardverapró épp nem jött velem szembe.
2 hét alatt meg van ez is.Más:
RTL+ menne rajta?
Fire stick-re plex kell, hogy a nas-ról lejátsza a filmeket?@PuffiDog:
ezen a lengyel Prime-on mi megy? Van magyar szinkron is?Látom kevés magyar szinkronos is van. -
tsilver
aktív tag
most kaptam levelet hogy a prime a duplájára emelkedik, super, nem szórakozunk 1-20-30% áremeléssel egyből dupla. Hülye kérdés de ugye nem kell a stickhez prime előfizetés?
-
Danecay
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
"Ellenben ott a Yettel TV.. "
Nocsak, csak működik már a Yettel TV app a Fire sticken? Én régebben sokat kínlódtam vele, több verzióját is kipróbálva, mobilosat, TV Box-osat, de nem igazán sikerült működésre bírni, vag el sem indult, vagy elindult, de nem lehetett bejelentkezni. Ennek olyan 7-9 hónapja.
-
törölt tag
válasz
silver-pda
üzenetére
Én jelen pillanatban nem tudok olyan terméket mondani, amit megéri USAból venni, kivéve, ami csak ott és sehol máshol nem létezik.
Nekem 14e Ftba volt a 4K Max 2nd gen Prime Day-en.
Majd 27e Ftért őszintén mondom baromság volt onnan venni.
Hardverapró, Jófogás, Marketplace?
-
csibe1
addikt
válasz
silver-pda
üzenetére
Hardverapró?

A tiedé amcsiból 27-28 ezerből áll meg, mindennel együtt.
Most csak egy van: [link]
20k+posta, és nem kell rá hetekig várni.
Pár hete 5-6 Fire TV Stick hirdetés volt fent, több verzióban.
-
silver-pda
aktív tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
USA
amcsiban 48+10 dodó, plusz érkezéskor 27% áfa+posta vámkezelés (1eFt)
eMag-on volt sima 4k, 2nd gen, de mire beléptem, már nem volt, csak drágábbért.
Így 4k max lett kintről.
Nagyon figyelni kell, hogy a 4k vagy 4k max az melyik típus. Korábbi vagy 2nd gen. Utóbbi 2023-as. -
válasz
silver-pda
üzenetére
Honnan vásároltad és mennyiért? Magyarországi garanciával?
-
Most vettem volna (a 3.-at) Google Chromecastot. Viszont azt elkaszálta a Google nem lehet tudni mennyi ideig támogatott. Így Amazon Fire TV Stick 4K-ra gondoltam.
Ennél is lehet mobilról is átküldeni Streamelni valót?A másik.
Még gondolkodom, hogy 2K vagy 4K-s monitort vegyek e.
A kérdés, hogy 1440p-s monitornál növeli a felbontást 1080p-ről vagy marad 1090p-ben pl az Amazon Prime-on nézett tartalom?
Vagy másként szólva, csak SD, HD, FHD és 4K létezik nála, vagy képes az 1440p-hez is igazodni minőségben? -
tomigonzo
aktív tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Sziasztok,
a direct one -apphoz van valami megodlas mostanaban?
koszi -
Telekom TV appot erre sem lehet tenni ugye?
-
nfsu17
veterán
59EUR .de-n a 4kmax 2nd.
+még ugye a szállítás
Tudom nem akkora deal, tegnap még 80 volt.
És nem is primedeal -
törölt tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nő vagyok és hülye hozzá.
Mégis le van töltve telefonra az Easy Fire Tools. Onnantól körülbelül 3 kattintás bármilyen apk telepítése. -
trance89
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Hihetetlenül bonyolult: egy apk feltelepítése...
X-plore fájlkezelő és az alól nagyjából fél perces folyamat -
-
solti
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
én használom arra, és teljesen OK. Egy apróság van: a helyes képfrisssítés miatt ki kell belőle lépni rendesen, különben nem vált frissítést legközelebb.
-
lionshamlet
senior tag
Hi, Érdemes Amazon Fire TV Stick 4K venni kodi használatára?
Mennyire stabil a kodi az eszközön? -
kzkz
őstag
válasz
silver-pda
üzenetére
A gyári max 100at tud, a nem gyári gigabites nálam 250-300-at is, kb annyit mint a wifivel.
Y kábellel használom a gyári 5,1V-os adapterrel.
-
silver-pda
aktív tag
SZiasztok!
Olvastam, hogy a 4k max-hoz ethernet 10/100 való. Viszont az összefoglalóban gigabites adaptereket ajánlotok.
Néhány hozzászólásban olvastam, hogy a sebesség 100 felett volt. Ezekszerint többet is tud, mint ami a leírásában szerepel?
Plusz ha jól láttam a gyári ethernet adapter is 10/100.
Mekkora táp kell neki? 5V, 2A elég? -
Xenox1980
csendes tag
Köszönöm szépen!
-
Xenox1980
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Amazon Fire 4K 2nd gen., vagy ennek a 4K 2nd Max változatú WIFI6-os stickjét.
3-4 hetete még tele volt a piac, most sehol sem látok, még csak rendelni sem tudok sehol.
A kérdésem, kérésem az lenne, hogy tudnátok esetleg most olyan helyet, ahol rendelni-vásárolni tudok ilyet.
Válaszoltokat, és segítségeteket előre is köszönöm!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Beszereztem egy sima 4K-s sticket, ami előtt az 1 hszt áltolvastam, de 1 dolog érdekelne:TV: Samsung 55-ös Q6F-es (2017)
Stick: Amazon Fire TV Stick 4K - 2nd Gen (2023)
Netflix, Disney, Plex amit használok/használi szeretnék. Eddig amit teszteltem:
- Nexflix / Disney --> képminőségben rendben, rendszerhasználatban/gyorsaságban jobb mint a TV gyári lejátszója
- Plex --> Picit fakóbb a kép mit a gyári Samsung Plex Lejátszójában. Ez miért lehet?Alapbeállításon van a Stick, Synology NAS-om van (DS423+), Plex Dockerben fut.
Másik eszközön (Khadas VIM3L @ Colerelec + Plex addon) a kép tökéletesSamsung menüben a HDMI-nél van egy ilyen, hogy "HDMI Colors", ott engedélyeztem a HDMI-nek hogy , hogy a tartalom amit lejátszok 4k-s.
Tudtok ebben segíteni, miét picit rosszabb a kép?Egyenlőre, ahogy nézek Wifi 6-on UHD tartalmat, ott nincs gond, gyerkőzeim 1080p vagy 720p-s meséinál tapasztalok picit szinkülünbságet. Lehet valami 8-10-12-bites ,,valamin kell" állítanom?
űEgyenlőet alapbeállítok vannak, YT/Disney, Plex amit akarok/szeretnék használni, ilyen jellegű probléma csak Plex-el van helyi hálón, mármint szünprobléma.
Router Asus RT-AX82U, ami Wifi6-ot támogat.
Segítséget előre is köszi.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy 2nd gen Cube-om, amit szeretnék LAN-osítani, mert vannak olyan release-k, amik már elég erőteljesen akadnak WiFi-n. Be is rendeltem az összefoglalóban látható Y kábelt, amit az Alin kifejezetten FireTV-hez ajánlanak és egy USB-s LAN adapter, ami szintén úgy néz ki, mint az összefoglalóban a kép jobb oldalán.
Viszont még sem megy a kóceráj. Ha a rendelt Y kábellel próbálom, akkor nem is világít a LAN adapter, hiába van egy 5V-os adapterbe dugva.
Volt régről egy sima USB-s Y OTG kábelem meg egy micro USB-USB átalakítóm (ez emlékeim szerint szintén OTG-s), amivel ha összedugom, akkor már látszólag működik, az FireTV-n fel is jön a plusz menű, de belépnio már nem tudok, mert csak annyit ír, hogy csatlakoztassam a LAN kábelt. Ez persze csatlakozva van és működik is, ha a TV-be dugom, szóval nem a kábellel van a hiba.
Mi lehet a gond? -
gyűrű
Topikgazda
Oké, szerintem az utóbbi 10=20 hozzászólás nem a firestick topikba való.
Főleg hogy nem is egy firestick hálózati lejátszásával kapcsolatos.
Szóval ezt a szálat itt lezárjuk. Köszönöm. -
Celtis
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Performancia problémák lehetnek nagyobb bitrátás filmnél. Akadás, bufferelés, ilyesmi. Majd kiderül.
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
A pendrájvozástól mindenképpen előrelépés.
-
kenicsab
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
H.A-ón érdemes nézegetni ha jó a használt NAS is, most is van fent 2 féle is 5k-ért, igaz 1 lemezes és alap típusok.
-
Celtis
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
Szerintem nézz be egy NAS topikba, ott kérdezz.
A stick nyilván wifin csatlakozik (a routeren keresztül, ha nem lenne világos) A NAS több felhasználót is kiszolgálhat egyszerre, meg torrentezhet, stb, ezért kell neki, a stabil gyors, kis késleltetésű vezetékes kapcsolat. -
Celtis
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
OpenMediaVault. Egy open source NAS szoftver. Next-next-finish módon telepítendő.
Viszont egy NAS-nál fontos a fogyasztás, egy öreg intel proci azért tud fogyasztani 7/24-ben.
NAS wifin
, elég fura elvárás. De dugsz bele egy USB-s wifi kulcsot. Mennyi, 2 ezer? De miért nem lehet a router mellé letenni és vezetékkel összekötni? -
Trailblazer
veterán
-
ttamas
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
régi pc nasnak tökéletes, egy 2 magos e-s intel proci is kiszolgálja a letöltést és az oprendszert. 1 giga ram elég, 4 már bőven sok, rendszer lemeznek egy 60 gigás ssd is elég, háttértárnak kell egy nagyobb merevlemez. Nagy oprendszer sem kell, egy alpine linux + samba+ transmission pont elég. Az egész megáll max 10 ropiból, plusz a háttértár.
-
kenicsab
tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Igen értem, én általánosságban mondom az USB-t pl.: tv usb-je , ahhoz képest bevált és jobb a NAS mint háttér!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen a sorsa
jaja látom hogy új előfizetőknek már majdnem 2ropi, nekem még 900ft-okat számlázgat, még következő hóra is azt írja. a hbomaxot is pont bemakkoltam, még a régi áron sikerült egy évre előfizetnem pont azelőtt hogy ez a lehetőség megszűnt volna.