Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delirious
tag
Hali! Van működő Skyshowtime app már? Sima egyszerűre gondolok, mint az HBO Max, semmi kodi és egyebek. Használtam az oldalon a keresőt, de számomra nem egyértelmű. Amennyiben van, tudnátok linket küldeni? Köszi!
-
Hyena
senior tag
Akit erint , immar mukodik a Kodi beta3-al is a PKC 3.8.8 for Kodi Matrix and beyond (beta only)
A hasznalataval nem kell semmilyen filet atirni csak siman ra updatelni a 3.8.3-ra es kesz. -
Hyena
senior tag
Nos most, hogy kiprobaltam mar megtudom valaszolni a sajat kerdesemet.
Tehat az adb parancsban megadott adatok pl , hogy hova telepitse a kodi az adatmappajat akkor is megmaradnak ha az ember idokozben uninstallalja a kodit valamiert... (igazabol nem meglepo modon) azaz nem kell ujra definialni ezt ha az ember ujratelepiti.A masik dolog amit kerdezni szeretnek az, hogy vajon miert van az , hogy valamiert elcsuszik a kep es a hang egymastol omega beta 2 quietvoidot hasznalva Firetv Stick Max 2023al? Ilyen nem tortenik az elozo generacios Stick Maxal ugyanazon kodival ugyanazokkal a beallitasokkal.
Igazabol ezert is akartam beta 3ra frissiteni. -
Hyena
senior tag
Igen olvastam persze, de ugy ereztem elbeszelunk egymas mellett mert olyanra kaptam "valaszt" ami fel sem merult bennem pl , hogy frissitem egyiket a masikra. (biztos nem volt egyertelmu mit szeretnek tudni)
Reszemrol annyit gondoltam valaszkent.
Igen kellenek ujra az adb parancsok.
vagy,
nem kellenek
Nnna mind1 nem nagy ugy ujra bemasolni azt a par adb parancsot. (egyszer mar megcsinaltam csak az a kerdes, hogy PERMANENSEN megmaradnek e ezek vagy a kodi master torlesevel, reboottal vagy akarmivel ment a levesbe)
De termeszetesen igy is koszonom , hogy torodtel velem.
-
gyűrű
Topikgazda
-
Hyena
senior tag
Kedves gyűrű, vagy aki tudja,
Ha mar egyszer telepitettem belso tarhelyre a kodi beta 3at az uj Stick Max 2023on belso tarhelyere az adb parancsok segitsegevel, de kesobb toroltem azt es visszatertem a beta 2 quietvoidra, viszont most ujra visszaternek a beta 3 masterre akkor most ujra kell csinalnom az adb parancsos reszt telepites elott ahhoz, hogy teljes hozzaferesem legyen az elozoleg altalam megadott konyvtarhoz vagy ezen informacio megmaradt az elozo alkalommal megadott adb parancsokbol?
-
L.L.
senior tag
Azért mert az Emag hibásan írta ki a specifikációkat, ez nem mindenhol van így. Én ezen a 2 helyen a múlt héten vettem a családnak, és az új 2023 max-ot kaptam, és közel 10.000Ft-al olcsóbban megvan, mint ha most vennéd az amazontól, szállítással együtt. Mondjuk az Aqua azóta emelt rajta 2000Ft-ot.
[link] [link] -
Mano66
senior tag
Ez csak a sima 4K (Gen 2). Vagy a régi 4K Max (Gen 1).
Ez az új [Amazon Fire TV Stick 4K Max] -
Gardaai
senior tag
Igen.. én is arra jutottam, hogy nem azon a 7.000 Ft-on fog múlni.

Ezek milyen verziók? Érdekes a távjuk: [link]
Bár nem ilyet tervezek venni, csak érdekelne (ha nem marad más).
Türelmetlen vagyok, a hétvégén már szerettem volna tesztelni/élvezni, szóval holnap lehet elugrom egyért a szomszédba. -
-
Gardaai
senior tag
Egyelőre még mérlegelek, hogy egy ilyen Google TV-t bevállaljak-e vagy maradjak az Amazon Fire Stick-nél.
Strong LEAP S3 vs Amazon Fire Stick 4K / 4K MAX / 4K MAX 2nd gen vélemény? -
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
Ez melyik stick?
Táblázat alapján egyik sem?
2018-as igaz? Csak valamiért 2021 van kiírva eMag-ra?
Illetve max úgy 3rd gen, hogy sima stick 1st gen, sima stick 2th gen és az első 4K-s ami 3rd gen? -
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Nagy megelégedéssel használok 4K Max 1st gent, viszont kérdezném, hogy a főmenüben nem jelenik meg az appoknak az ajánlója, ugyanúgy mint az Android TV-nél? Netflixnél és Prime-nál látom, hogy van, a többinél viszont üres marad... Nincs mód arra, hogy mondjuk a Plexnél egyből kirakja a legutóbb játszott filmek ikonjait?
-
Fifi
őstag
Én ugyanígy jártam a Gembird A-AMU3-LAN-01-vel.
Amikor beüzemeltem működött, így ki is kapcsoltam a wifi-t a 4K sticken.Egyszer csak szól a lányom, hogy nincs internet. Nem látta a stick a LAN adapter. Cseréltem töltő adaptert, Y-kábelt, tettem elé HUB-ot. Volt amikor látta a 4K max, volt amikor nem, kiszámíthatatlan volt.
Aztán lecseréltem ennek a C-s változatára és az alábbi kombó már több példányban is tökéletes, 100%-osan működik a FireTv stick gyári töltőjével is:
1.) Gembird USB Type-C 3 portos USB HUB + Gigabit LAN (A-CMU3-LAN-01)
Gyártó, Shop
2.) Gembird USB OTG AF átalakító kábel (A-OTG-AFBM-04)
Gyártó, Shop
3.) USB 3.0 Type C Male to USB 3.1 Female Connector
Shop
Szerk:
Persze számítógéppel azóta is tökéletes ez a USB-A-s LAN adapter ... -
Osynho
addikt
Hello!
Sajnos wifi hálózaton elkezdett akadozni a nagyobb 4K filmek lejátszása. Nem teljesen értem, hogy miért, hónapokig jó volt, most pedig nem. Egy TP-Link AX1500-as van az előszobában, ami kb 6-7m a Stick-től, a napokban 80-90 mbit/secet mértem, múlt héten 140-150-et, de azzal is akadt a lejátszás. Erre lenne valami megoldásotok?
Minden esetre közben veszek hozzá ethernet megoldást. Visszaolvastam, ahogy látom, vannak ajánlott típusok. A kérdésem, hogy csak usb-A-s hub - ehternet adapter a jó, mivel csak ahhoz kapok Y otg kábelt? Ez pl jó lehet? Chipset: RTL8153. Más Amazonos lehetőség, ingyen postával létezik? Y kábelből usb3 nem létezik, mivel micro usb-s? Ez jó? -
lm83
őstag
válasz
Vikitorony
üzenetére
Ez volt a legszakmaibb megfogalmazás.
Nekem első lesz, mert már közben megnéztem a biztonság kedvéért, még 22 őszén sikerült beszerezni. -
lm83
őstag
Na most melyik az 1. és 2. generációs 4K stick?
Az első a szögletes? Második a kerekített? -
L.L.
senior tag
Az 1. generációs sima 4K Sticken éppen most szűnt meg az Atmos, disney+ alatt, pár napja még működött, illetve ma volt egy Netflix frissítés is, és most már azon sincs. A többi appnál egyenlőre még megvan. Mondjuk jött egy "system components" frissítés is a stickre, lehet azzal variált valamit az Amazon..
-
trance89
őstag
válasz
pkaresz
üzenetére
A szokásos helyen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synology.DSfile -
Imi1981
veterán
Használom azt is de pkc-t jobban szeretem mert Artic zephyr skinnel úgy alakítom ahogy nekem tetszik. Pkc-val is minden mappát kiteszek amit plex szerveren beállítottam. Annyi hogy neked kell először betallózni mikor létrehozod skinben a filmek, sorozatok stb menüelemeket.
Más téma.
Fire stick 4k max gen 2 észrevehetően gyorsabb mint az előző verzió? Menüben az előző sem lassú így inkább az alkalmazások megnyitás / betöltési sebessége érdekel egymáshoz képest. -
gyűrű
Topikgazda
A sok off topic hozzászólás után legyen valami on is.
A disney+ az új app ill OS frissítés után immár engedélyezte a Dolby Atmos hangot az új firestick 4k maxokon is.
A régieken eddig is volt.Illetve a Disney bejelentette, hogy nyárig elérhetővé teszi az imax DTS-X streaming hangzást is az ezt támogató tv-ken, eszközökön.
A shield, az új 4K stick, a 4K max2, ill. a cube3 elvileg fel van készítve rá. Meglátjuk.
-
Mano66
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Én már elengedtem a PKC-t." blakey" ajánlására felraktam a [PM4K] scriptet. Ez teljes Plex felületet ad. Igaz nem beépül a kódiba, ha nem kiegészítőként települ. Onnan is indul. Be lehet állítani, hogy kódi indításra induljon és mikor kilépsz automatikusan ki is lép. Mind a Plexből és a kódiból is. Szép a felülete. Jó használni. Két hátrányát tudom felsorolni.
1. A film vagy sorozat tartalmát pár sorba tömöríti. PKC-nál ez sokkal több.
2. A "Gyűjtemény" mappa tartalma is a filmek mappában van és külön ott vannak a gyűjteményben lévő filmek is. Nem külön mint a Plex kliensben. De ez lehet beállítási gond is.
Előny a PKC-hez képest minden mappa látszik amit a Plex szerveren beállítasz. PKC-nál a fényképek mappát külön kell betallózni. Törléskor nem csak a mappa tartalma törlődik a szerverről, ha nem maga a mappa is. A PM4K-t a fejlesztők nem engedik el hónapokra mint a PKC-t. Folyamatosan fejlesztik. -
gabo01
őstag
Valakinek van ötelete, hogy egy 4k felbontásra állított gen1 4k max stick-et hogyan tudnék használni egy hd ready tv-n ha nincs a közelben a 4k-s tv a felbontás átállításához?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Vikitorony
üzenetére
Netflix és YouTube lesz, többi nem.
-
Vikitorony
tag
Sziasztok!
Az alábbi alkalmazásokat használnánk egy Amazon Fire TV Stick vagy 4K eszközön:
1. Netflix
2. Youtube
3. böngésző
4. SkyShowtimeSideload és egyéb trükközés (Downloader app, telefonról cast-olás, stb.) sajnos nem jöhet szóba.
Van-e olyan alkalmazás ezek közül, ami nem tölthető le a Play Store-ból?
Van-e tapasztalat azzal kapcsolatban, hogy bár valamelyik működik, mégis elég bug-os, szinte használhatatlan?A családban már van egy régebbi, de az német régiós, így nem tudom, hogy amúgy elérhető-e pl. a SkyShowtime.
Köszi!

-
Imi1981
veterán
Egyelőre használom a tavaly marciusi omega kodit ( bár a boot képen nexus van) az jól működik minden szempontból. Ez az új omega viszont baromi gyorsnak tűnt! Viszont amíg nem lesz jó a pkc addig nem használom.
Hyena
Én is próbáltam és igen üresek voltak a könyvtárak sajnos. Nekem kell pkc így addig nem használom az új omega -t míg ezt nem javítják pedig tetszett. -
L.L.
senior tag
válasz
spiky03
üzenetére
Az Apple TV app nálam sem működik, hónapok óta, ha az áruházból töltöm le. Érdekes módon manuálisan telepítve elindul ugyanaz a verzió, bár hosszú idő míg betölt. Amit fizetősnek vélsz a store-ban az nem az, hanem itt is van lehetőség előfizetni rá. Tedd fel manuálisan az egyik verziót az utóbbiak közül, valamelyik működni fog. [link]
-
blakey
titán
válasz
Imi1981
üzenetére
Mindegyik Kodi fent van, bár az Omega több újítást tartalmaz (főle DV-t illetően) és néha jobbnak tűnhet, de nekem még mindig a Maven's féle Nexus a legstabilabb, legjobb. De mindegy melyiket használod, főleg, ha nem kell Blu-ray menü és PKC, mert akkor az eredeti Kodi Omega is elég stabil. Csak azért írom, hogy a Maven's Nexus stabilabb, mert az iso-kat gyorsan, azonnal elkezdi lejátszani (Omega alatt majd 1 perc mire elindítja), valamint a PKC fejlesztője csak stabil kiadásokra ad ki valamilyen verziót, és azt sem túl sűrűn, így a Nexus a nyerő.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Melyik most a legjobb dovi képes kodi fire stick 4k max -ra? Még mindig az összefoglalóban lévő tavalyi márciusi?
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Érdekes módon a sját storeból nem tudok keresni, illetve csak a sticken lévőt keresi.
Pár hete, hónapja feltettem a DS Video appot megy is rendesen most gondoltam megkeresem s felteszem DS File appot de csak a saját eszközön lévő DS eket mutatja.
Mit rontok el, hogy nem dobja fel a keresett appot. Illetve hol tudok még keresni.
apkmirrorrol letöltött, nem indul el.Köszi!
Üdv: Karesz
-
Danecay
addikt
Igazad van! Valószínűleg a tesóm profiljába léptem, vagy lépett be újraindítás után, mert én már az Ambient felületen találtam magam, onnan léptem vissza a főmenübe, amikor szembesültem a változással.
Mielőtt ez a lefagyás történt volna, előzetesen "vakon", kikapcsolt TV képernyő mellett próbáltam léptetni a Youtube-ot, és lehet, akkor váltottam véletlenül profilt, és azért jött fel automatikusan a tesóm profiljával. Bár némileg furcsa, hogy az én Youtube profilomat töltötte be automatikusan, a tesóm stick-es profilja alatt. Bár igaz, a tesómnak nincs saját Amazon fiókja, csak készített egy saját profilt a stick menüjét használva, ami végülis ugyanúgy az én Amazon profilom alatt fut. De akkor ennyi erővel betölthetné nekem is a tesóm Youtube profilját is, nem?
Mindegy, köszi a választ! Még, hogy hogy nem kezdtem el azonnal belakni
-
gyűrű
Topikgazda
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Járt már úgy valaki, hogy automatikusan factory resetelte magát a cucc? 4K Gen 2-es MAX-om van. Csak a TV-m képernyője volt kikapcsolva, de miután visszakapcsoltam vettem észre, hogy fekete minden és, hogy a stick nem reagál semmire. Gondoltam egy reggeli fogmosás után rákeresek az újraindítás távirányítós kombóra, ha jól emlékszem, akkor van ilyen, de végül erre nem volt szükség mert visszatértem a TV elé, már a stick képe fogadott. Gondoltam, akkor ezt megoldotta magától is és újraindult. Igen ám, de hamar feltűnt, hogy nem azok az ikonok vannak kint amiket én kitettem és belépve az alkalmazásokba, konstatáltam, hogy minden sideload-olt alkalmazásom eltűnt. Mondjuk abban nem vagyok teljesen biztos, hogy pl. a Disney+ az gyárilag is telepítve van e, de most minden esetre ott van. Azt tudom, hogy Az Amazon Store-ból hivatalosan is telepíthető.
Sima Youtube hallgatás során történt mag az eset. Ami viszont egy kicsit érdekes volt, hogy amennyiben valóban factory reset történt, kérdés egyrészt, hogy vajon miért, de, hogy a Youtube-ot újra elindítva, egyből be is voltam lépve a profilomba, és nem kellett bejelentkezni, amit szerintem egy FR után kellene, az nem tudom hogy van
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- LG NanoCell 43NANO81T6A Gyári fóliás
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként majdnem megvettem én is az emagost.... Aprón veszek egyet szerintem, de nem tudom, hogy végül melyiket....
Ennyit erről!