Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Onderon
senior tag
FireTV-re a SkyShowtime app a hivatalos Amazon Appstore-ból sideloading nélkül is letölthető, csak át kell tenni a regisztrált Amazon profilt (amivel a FireTV eszközöd használod) spanyolra (be kell írni egy létező spanyol címet, mindegy mit, csak létezzen, a telefonszám lehet magyar). Ezt azon az Amazon oldalon teheted meg, ahol anno a fiókod regisztráltad. Nálam ez az USA, így nekem az amazon.com oldalon kell belépnem. Itt megkeresed a Manage Your Content and Devices -> Preferences -> Country/Region Settings-t és beállítod Spanyolországot a fent említett módon. Vársz 1-2 percet, én újraindítottam a FireStick-em is, biztos ami biztos, és utána a hivatalos Appstore-ban elérhető és letölthető a SkyShowtime app, ami működik magyarul is. Érthetetlen miért nem elérhető rendesen. Utána vissza lehet állítani magyarra a profil lokalizációját, megmarad a felinstallált app, elvileg frissítések is jönnek majd rendesen hozzá, de ezt én még nem tudtam kipróbálni. Reméljük így lesz. Van kérdés, privátban szívesen válaszolok.
-
Poti73
csendes tag
válasz
Sirjames73
üzenetére
Szia! Nekem a 19 gombos van
-
Sirjames73
csendes tag
Itt pedig a Pro távírányítóval: [link]
-
Tibdoh
tag
válasz
Sirjames73
üzenetére
Melyik kép az igaz? Az elsőn van dedikált gomb, a másodikon üres mind a 4. Jelent ez valamit is? merthogy sokat látni az itthoni keresőkben olyat amin üres a 4 gomb.
-
Sirjames73
csendes tag
Akinek van francia ismerőse: [link] 51.99 EUR
-
zoltan6
addikt
Ez a mobilos verzió. Létezik hozzá android tv-s verzió,csakk én sem találtam meg sehol a neten. Egyszer felraktam rá egy mobilos verziót,bluetoothos egérrel lehetett használni,de nagyon körülményes volt.
Valaki ért hozzá,és letudja menteni az android rendszerü tv-jéről az engem is érdekelne. -
lm83
őstag
Amúgy eddig úgy emlékeztem nem volt playen tv-s verzió, de most mégis van.
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.telekomnewmedia.android.rtlmost&hl=hu
Meg ez van az oldalon:
Okos TV applikáció
RTL+ Premium előfizetéseddel okos TV applikáción keresztül is elérhetők a tartalmak:
LG webOS4.0 vagy újabb rendszert futtató televíziókon (2018-as és újabb modellek), élő streamet minimum WebOS 6.0+ vagy újabb rendszert futtató televíziókon
Vodafone TV médiaboxon keresztül (Vodafone TV-előfizetéssel érhető el)
Az Android TV operációs rendszer legalább 10-es verzióját futtató eszközök – Panasonic, Philips, Sony, Sharp vagy Hisense márkájú televíziók bizonyos modelljeinek –, valamint Yettel Set Top Box, vagy
Telekom Set Top Box tulajdonosai számára.
Ez alapján Fire OS 8 kellene hozzá, ami mondjuk 2023-as 4k 2nd genen van.
Én így mondjuk 1st gen-nel is pl kiestem. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Működő RTL+ alkalmazása van vkinek?
Egy drive-os TCL TV-rol lementett verzió volt itt a topikban, letöltöttem, feltelepítettem, de sajnos ha elinditom, kilép és nem megy tovább. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tedd át neki egy másik dugaljba amit nem lát, vagy nem ér el.
Az összes modern tv és AndroidTV box készenlétre van tervezve. Ilyenkor frissítenek bizonyos dolgokat.
Haza is vágható az egész, de az adapter biztos hamarabb tönkremegy. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az OLED tévék esetében külön "előny" az éjszakai kihúzogatás. Éjjelente lefutna egy kijelző "regeneráló" program, ami megakadályozza a kijelző gyors és nagyon látható degradációját.
Amúgy van egy ultimátum hatású érv az elektorszmoggal kapcsolatban. Éjszakára a vezetékeket is ki kellene húzni a falból. Különben semmit sem ér az áramtalanítás.
-
oszy
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Értem!
Ha ő így akarja, akkor hagyd. Nem tudsz mit csinálni, ha nem hallgat rád. 
-
Fifi
őstag
válasz
kenicsab
üzenetére
Köszi!
Akkor az Allegros változatok közül a 26.870,-Ft-os a nyerő, ha gyártói kódot jól adták meg.
-
kenicsab
tag
válasz
bertokl
üzenetére
Szia!
Rákerestem mind két típusra:
[B0BTFCP86M] ez tűnik a jó választásnak, 2023, WiFi 6E és 19 fizikai gombos távirányitó!
[link] európai változat!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[B0BP9SNVH9] ez pedig csak 16 gombos!
[ebay] amerikai piacra szánt 19 gombos. (nemzetközi)
A lényeg hogy az első az európai változat. -
A 4K max 2nd gen. legalább két változatban készült
Az egyik európai (inkább német) a másik nemzetközi változat. -
Fifi
őstag
válasz
bertokl
üzenetére
Pont ugyanezt a két variánst linkeltem én is.
A forgalmazó is azonos a két terméknél és nem tudom, hogy mi a különbség.A 26.870,-Ft-os képei között van csatornaváltó gombos táv és anélküli kép is.
Lehet, hogy az 25.950,-Ft-oshoz a 1st gen távirányítóját adják? De akkor az nem lehet eredeti max refurbished ...
Szerk:
Aki Allegroról vett 4k Max 2nd Gent és a csatornaváltós távkapcsot kapta, tudna dobni egy konkrét linket, hogy melyiket vette?#9665 tobias40: Ez a Remote Pro.
-
Fifi
őstag
Az Amazonról vásárolt 1st gen 4K max-ok mellé kellene még egy, de ügye ott már nem forgalmazzák.
Az Allegro-ról vásárolt termékek nem hamisítványok? Amúgy nem értem ezt az oldalt.
Az adatlap szerint a 4K Max 2gen-t árulja ugyanaz az eladó (komtek) egyszer 25.950,-Ft-ért, másszor meg 26.870,-Ft-ért. Ezt hogyan?Illetve az adatlapokon a távirányító képei sem egységesek. Ezekhez akkor az összefoglalóban lévő táblázat szerint "Enhanced Remote" jár vagy nem?
Gondolom ez nem ugyanaz, mint a Pro távirányítóm, aminek van háttérvilágítása is?Még nem regisztráltam az oldalon, a plusz 3-4eFt-ra hogy lehet szert tenni?
Akár privátba is szívesen olvasnám, mert itt gondolom nagyon offtopic. -
bertokl
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy pontosan mi a különbség a lenti két 4K Max verzió között?
Rákeresve több helyen megtaláltam őket, de egymásnak ellentmondó infókat találtam. Az allegron mindkét verziót árulják és nem tudom melyiket vegyem. (Ott pl. a képeken egyiken sincs csatorna le/fel gomb.)1.,
Gyártói cikkszám: B0BTFCP86M
EAN: 8402689730872.,
Gyártói cikkszám: B0BP9SNVH9
EAN: 840268985851 -
embe
nagyúr
Köszi! Már megtaláltam.
SunMount3r: Már rendeltem onnan. Hamar megérkezett. Van egy olyan promóció, hogy ha beregisztrálsz akkor kapsz 8 ingyen szállítást, amit 1 év alatt kell felhasználni. Ezt egy "smart" felirattal jelölik a termékoldalon. Lengyel cég, pár hónapja indult be Magyarországon is. A neten "Kelet Európa Amazonjaként" emlegetik. Az sokat elmond, hogy a mail.hu is beleolvadt. Én simán rendelnék onnan megint.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Nagyon jó kis táblázatok vannak az összehasonlÍtásokra. A sztrÍming képességekre nincs összehasonlÍtás? Vagy mindegyik egyforma?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
USB LAN adapter esetében a HUB helyett nem lehet megoldás egy 3A-es tápegység használata?
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Jajjj! Mert néztem a német mailboxos címre sem listázta, sehogyan sem. Akkor ez az oka.
Köszi a választ! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Lehet én bénázok csak, a német Amazonon nem találok 4K MAX-ot. Van valami oka hogy nincs?
Illetve amerikai verzió és a német verzió között, a töltőfejet nem számítva, van különbség? -
zseko
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Értem ezt, csak hiába van rengeteg, ha bejelentkezés után máris 13e fölött van rögtön az összes szóbajöhető
mint ahogy írtam is. 20e-ért meg már kapok itthon és azon garantált a garancia.
Valószínű hogy túl sokat vásároltam az elmúlt két hónapban az alin és emiatt 'emelkedtek' az árak
Majd visszanézek rájuk pár hónap múlva, egyelőre úgyse lényeg. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azért én vigyáznék a noname ilyen eszközökkel. Nekem kettő is volt, ami 1-2 hónap után már nem működött. Aztán vettem egy Baseust (ugyan némileg drágábban, mint a noname-k), azóta is azt használom.
-
zseko
veterán
Köszi! Szóval kell a 2.0-ás.
-
-
zseko
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Nem sürgős, még a projektor sincs a helyén és még sem a szobám, sem a vászon nincs kész (ez utóbbit még külön ki kell még találni hogy nyissam le a plafonról), viszont nem hiszem hogy ez megfelel arra amit akarok, mivel nekem eleve két bemenet kell a két eszközhöz (pc+stick), és két kimenet kell a két megjelenítőhöz (tv+projektor).
-
-
zseko
veterán
Valóban, igazad van. Ez jó lehet? Azt írja 2x2, hdmi 2.0 csatlakozók. Mert akkor már rádugnám a pc-met is, az is mehessen a projektorra.
-
zseko
veterán
Ha jól értem azt írod, hogy az avr-en keresztül kapja a képet a sticktől a tévé is és a projektor is, és amelyiket éppen nézed annak küldi tovább? Ez gondolom az avr miatt tud működni így? Most vettem egy projektort, jó lenne ha nem kellene a sticket átdugdosgatni, viszont avr-re nincs szükségem, nem is akarok.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Tök ugyan olyan beállítás csináltam mindkét forráshoz. Feljebb már nem tudom húzni a fényerőt. Igazából csak észrevétel volt és kíváncsi voltam másnál is így van e vagy nem. Tévén így szebb a magasabb fényerő miatt viszont ott néha akad a lejátszás. Fire sticken nem akad.
kenicsab
Igen be van kapcsolva. -
Imi1981
veterán
Van egy észrevételem. Netflix 4k DV videók világosabb a tévén futó netflixen mint a fire tv 4k max 2023 -on. Nagyobb fényerőn megy teljesen ugyan olyan képbeàllítások mellett! Nálatok is ilyen? Lehet sdr is sötétebb fire sticken azt még nem figyeltem.
-
Imi1981
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Így jó lett! Köszönöm
! Pedig állítgattam ezt csak szerintem sosem így, hogy csak a Dolby vision van engedélyezve. Hdr10 ugyan úgy megy. Hdr10+ talán csak egy filmem van ( amúgy a hdr10+ nem tetszik. Vagy a tévém nem jeleníti meg olyan jól vagy olyan amilyen de fénytelen. Dolby vision és hdr10 is jobban tetszik) úgyhogy az nem érdekel. -
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Akkor szokott ilyen lenni, ha a HDR10+ és a Dolby Vision is engedélyezve van és az adott release tartalmazza mindkettőt. Próbáld ki hogy a hdr10+ nem engedélyezed.
Nem értem miért nem lehet a Kodiba beépíteni egy opciót, hogyha minden kettőt tartalmazza a videó agyag, akkor csak az egyik legyen engedélyezett.... -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Gondoltam újra elkezdem használni a fire tv 4k max 2023 -at de dolby vision filmeknél fekete képernyő van és csak hang megy. A tévé amire kötöm TCL 55C745 és a tévén mennek ugyan ezek a filmek. Van valami beállítás amit meg kéne nézzek?
-
-
Sanyi.mTs
addikt
"Főleg, hogy rájöttem, nem is kell az adapter, hanem elég a tv USB portján keresztül megtáplálni."
Ezzel óvatosan. Ha USB2-es a port, akkor az 500mA-t, ha USB3-as, akkor az meg (általában) 900mA-t tud leadni. Viszont a Stick adaptere 1050mA-es. Frissítéskor nagyobb teljesítményt vehet fel, így lehet nem lesz elég a TV USB portja és ha frissítés közben kapcsol ki, mert nincs elég táp, azzal téglázhatod az eszközöd.
-
oszy
veterán
válasz
kokokka
üzenetére
Köszönöm!
Úgy néz ki, sikerül megbarátkozni vele. Jó kis szerkezet ez a max.
Főleg, hogy rájöttem, nem is kell az adapter, hanem elég a tv USB portján keresztül megtáplálni.
Szépen és akadásmentesen viselkedik. A távirányítója recseg ropog, de lehet kell neki valami szilikon tok. -
-
esicyhun
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
De ez mindenképp új regisztráció ugye?
-
kokokka
addikt
Amazon felületen, ahol írja:
To transfer your account from your existing country to another:
Go to Manage Your Content https://amazon.com/mycontent and click Preferences.Click Change under Country Settings.Select or enter your address, and click Update.If you're eligible to buy digital content from another country, follow on-screen prompts to understand the implications of transferring your Amazon account.To transfer your digital purchases manually, visit the Content tab under Manage Your Content https://amazon.com/mycontent.When you’re ready, select the option to transfer your account to complete the process.
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Sajnos erre is azt írja. Vissza állítottam magyarra, marad így. Lehet, hogy Kodi lesz belőle, de csak e miatt.
-
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Hát, én a Skyshowtime-ra kerestem rá. Akkor erre kell? És ha felrakom és utána visszaállítom a régiót, az nem működik?
-
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az mi?
-
-
oszy
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Megoldottam. Írtam is: “Nem okozott gondot megcsinálni a leírás alapján, csak egyszerűbb lenne letölteni a storeból”.
De miért nem támogatott a mi régiónkban? -
Zaji
őstag
Köszönöm a segítséget, települt a Max.
A FireTV alkalmazással a szövegbevitel elég nehézkes. Ez másnál is ilyen pontatlan?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sorozatok
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Arc Raiders
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha ő így akarja, akkor hagyd. Nem tudsz mit csinálni, ha nem hallgat rád. 

Köszi a tippet!
Ráadásul tudsz 3000 illetve 4000 Ft-ot “szerezni” az ingyenes szállítás mellé!