Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
tobias40
veterán
Bocs hogy ilyet kérdezek de miben jobb egy Fire stick 4k max mint egy amlogic-os X96 max Droidon és Corelecet futtatva?
Ez nem támadás csak egy "összehasonlítás" lenne....
Mik az előnyei és mik az esetleges hátrányai az amlogic boxokkal szemben? -
Postas99
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy most ment a vita arról, hogy melyiket kellene megvenni a jelenlegi Amazon kínávlatból. Azt is tudom, hogy Október 8-9 Prime day lesz.
Viszont nekem van már néhány eszközöm a családban szétszórva.
Most pedig ez jött [itt] velem szembe és viszket a tenyerem, hogy megvegyem.
Tudom, hogy nem international version de nekem van ilyenből is és eddig nem volt gondom vele. Vélemény? -
gyűrű
Topikgazda
-
Egy érdekesség, már párszor megesett, hogy megállítottam az Ember a fellegvárban valamelyik részét, ilyenkor egy idő után megjelenik a képernyőkímélő, ami egyébként gyönyörű és változatos. Viszont ahogy folytatnám nem azt a részt kezdi el és onnan ahol abbahagytam, hanem kettővel visszább. Ilyennel találkozott már valaki?
-
gyűrű
Topikgazda
A személyeskedést, és az ide nem való,
innen onnan "Hol a legdrágább" kispistawebshop hozzászólásokat mellőzzétek.
Köszönöm. -
mikrofon
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ennyiért már akkor inkább Homatics R 4k plus vagy Nokia 8010 (Bár a Mall-on ez is 80k...) esetleg DuneHD R 4k plus....
Firestick 4k max gen2 pont ár-érték bajnok, ezért jó. Ennyiért már nem ajánlott kategória.....
Az természetesen a te egyéni döntésed, hogy mit és mennyiért veszel, csak ne csábíts mást is tévútra.... -
-
-
tobias40
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Köszi,ezt olvastam az ÖF-ben.
Megvárom az akciót és akkor majd kérdezek ha nem értek vmit,és meglátom hogy akkor mennyibe kerül a Mo. szállítással együtt...
Most találni a neten 20k közül,ehhez képest is féláron lesz kb. szállítással együtt?(nem gondolnám hogy ennyire olcsó lenne akcióban) -
válasz
tobias40
üzenetére
Pontosítok:
Az Amazon firestickeknek 2 féle veziója van, a német-osztrák piacos , és a nemzetközi.
A német piacos sokszor kedvezőbb áron vásárolható meg, más a távirányítója is, és Magyarországra nem rendelhető, csak a mailboxde-n keresztül, ami jelenleg kb. 14 euró pluszt jelent.
https://www.mailboxde.com/ -
-
-
kokokka
addikt
Sziasztok! Tudtok olyan linket adni Amazon.de-re, ami szállít Max 4K-t Magyarországra? Egy ismerősömnek kéne, van mailbox-om, de jobb lenne direktbe. Köszi előre is!
-
gyűrű
Topikgazda
Szia, estleg próbáld újtratelepíteni a kodit, illetve zip forrásból hozzáadni az inputstreamet.
A kodinak a beállítások, applikációknál, a kodi appnál az engedélyeknél az összes fájl hozzáférést kell megadni. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
RTL+ miatt felraktam a KODI-t (összefoglaló alapján hivatalos forrásból, nem Maven), viszont több gondom is akadt:
- inputstreamhelper nincs benne
- ha a KODI add-on repoból próbálnék bármit hozzáadni, azt mondja hogy could not connectA stick egyébként eléri a netet, minden más alkalmazás működik.
Tapasztalt valaki esetleg hasonlót?Korábban volt KODI a sticken, de aztán váltottam Emby-re, ezért leszedtem.
Most az RTL+ miatt lenne rá szükségem.Köszönöm!
-
gyűrű
Topikgazda
Kérek mindenkit, a személyeskedést mellőzze.
Továbbiakban a fórumtárs vásárlásával kapcsolatos postok mellőzze lesznek. Köszönöm -
válasz
üzenetére
Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli, tartja a mondás! Nem 40K, hanem 38,4K volt! Nemhogy Ausztriából, de Sopronból sem sikerült elsőnek a rókás futárszolinak, megugrania a lécet, mert múlt hét előtti pénteken feladták - szombat, vasárnap raktában volt - múlthét elején rájöttek a rókák, hogy a raktárban víz érte a csomagot, ezért ők maguk küldték vissza Sopronba. Ott megvárták, még visszaérkezik, aztán csütörtökön este elkészítették a fuvarlevélszámot, pénteken feladták, szombat és vasárnap megint kiesett, és tegnap végre megérkezett de úgy, hogy figyeltem folyamatosan a csomagot nyomkövetéssel, egyik pillanatban még azt jelezte, hogy raktárban, aztán amikor megint ránéztem, már az automatában. Pech, hogy árvizes időben rendeltem, de arra nem gondoltam, hogy leázik a raktárukban. Feltételeztem, hogy nem fogja a Duna elérni.
Na most mi lett volna, ha a favorizált osztrák megoldásnál történik az, hogy Magyarországon elázik a csomag? Visszaküldik Ausztriába ...Egyébként amikor én rendeltem nem volt akció, viszont meg vagyok vele elégedve nagyon, így fontolgatom, hogy megvárom az akciót, és a másik tévére is ilyet vásárolok ha akciós lesz. Mert most az van, hogy a másikat féláron akcióban vagy ha nincs akció, akkor a másik Xiaomi lesz.Azért extraként 24 hónapos, bolti garanciával
Remélem garanciára sosem lesz szükség, de pl az egyszerű kockacukor ellenállást produkáló egyik KonvekPRO-m is elromlott!
Arra csak 1 év garancia volt. Garancián túl feküdt el, illetve két adaptere is, egyiket cserélték, másikat vettem én a boltban. Mondjuk moduláris, a termosztátok és RF-ek bírják magukat. Meg a másik KonvekPRO is, csak arra sincs már garancia.Szerk: na vazze:
Amazon Fire TV Stick 4K Max - LOGOUT.hu Az élet / Akármi bejegyzés -
-
Joezyka
senior tag
TARRmobilTV működik a stick-en.
Csak pont frissítés volt és a 4.0-ás apk-t még nem találtam meg, hogy felrakjam, de a 3.72-vel ment. -
Tesztelo.hu
senior tag
Kodi-nál nálam a végefőcím rendszeresen akad. Csak az, a film nem. Gördül lefelé, megakad (zene szól tovább), megint ugrik egyet, megint megakad. Nem minden filmnél tapasztalom, de sok esetben. Más nem tapasztalja? Van erre valami megoldás?
-
válasz
Joezyka
üzenetére
Mondjuk az az igazság, hogy nekem van hely mind a kettőnek, mert a nappaliban lévő 4K-s tévé is télen nagyobb szerepet fog kapni, és azon Amazon natívan van még támogatva de MAX már HBO GO, és HBO MAX korában sem, évek óta. Szóval eddig az volt, hogy a dilemma, hogy a 2K-s monitoron vagy a 4K-s tévén használjam e és melyiket? Nyilván a logika azt mondatná,hogy az erősebb hardvert a 4K-s tévén, de azt sokkal ritkábban használom, így ki akartam próbálni mind a kettőt mind a két eszközön, hogy összehasonlítsam, bár nincsenek magas igényeim menjen a Stream a kívánt felbontáson, bitrátát mérni ezeken maximum a routerből kalkulálva..
-
-
válasz
üzenetére
Hát az a helyzet, hogy már ki van fizetve. Már írtam levelet a cégnek, hogy vagy 1 héten belül jön gyorsan új, vagy elállok tisztelettel. Megjegyzem ez a rókáék sara amúgy. De ha visszakapom a pénzem esélyes, hogy Xiaomit veszek, mert már elegem van az amazonos szivásból, hogy nem is forgalmazza itt hivatalosan, és egyébként Xiaomiból is van olyan ami elég nekem.
-
Na ez remek. A Foxpost visszaküldte a feladónak jegyzőkönyvvel, hogy a csomag elázott. Baromira jó... ezt mondom előre utazással rendeztem, mert bezzeg utánvéttel plusz kezelési költség. Most kérhetem vissza az árát. És ez Sopronból jött volna, elvileg a Foxpost raktárban ázott le, mert tegnap még a raktárban semmi baja nem volt.
-
-
-
Lenne egy számomra új elképzelés.
az Edifier R1600T III tesztnél:Egyértelműen ajánlott és igazi probléma nincs vele, a távirányító lehetne komolyabb is és sajnos bluetooth nincs, de azon olcsón lehet segíteni egy bluetooth vevővel.
Tehát vennék egy 3,5 jack-Bluetooth-os vevőt, de tudnom kellene, hogy az Amazon Firestick 4K max 2nd Bluetooth-on képes lenne e ilyen kapcsolat kiépítésére? Gyorsan átszaladtam az összefoglalón, de ezt sem találtam.
Szóval a kérdések:
1. Működik, működhet e ez az elgondolás?
2. Ha igen, akkor milyen bizonyítottan kompatibilis vevőket ajánlanátok? -
Joezyka
senior tag
válasz
silver-pda
üzenetére
USB-t még nem dugtam rá, pont azért, hogy egyáltalán működik-e a kábellel a stick, és ha nem akkor miért.
Adapterből a saját adapterét használom, ami 5V, 1A van ráírva mint output.
#9231 gyűrű: Erről vettem a példát, csak nem 1 USB bemenete van, hanem 2.
input: MicroUSB - anya +2USB-A
Output: Microusb - apa
Ergo az összefoglaló alapján válaszottam kábelt és csak azért nem a képen láthatót válaszottam, mert nem 1 hanem 2! dolgot szeretnék rádugni.
Akkor itt tévedtem, mert mindenképen kell az Y kábel, és csak abba lehet bármi egyéb akármit is beledugni? -
mikrofon
veterán
válasz
Joezyka
üzenetére
Mint ahogy írták előttem ez nem jó, mert nem arra való. Ez nem fog áramot vissza juttatni az eszköre. Pontosan ezt jelenti az otg.... Ez arra való hogy ha mondjuk két hdd-t kötsz egy otg kimenetre, akkor a két hdd kapjon elég tápot.
Neked olyan Y kábel kell mint az összefoglalóban van, mert az való arra hogy visszafelé is tápot adjon. Ha több usb-t szeretnél rákötni, akkor USB HUB-ra van szükséged. Ilyen is van az összefoglalóban. A legjobb aminek van Ethernet portja mert akkor mindjárt a vezetékes internet elérésed is megvan.... -
silver-pda
aktív tag
válasz
Joezyka
üzenetére
Helló!
Ugye a micro-usb-be (anya) dugtad a tápot?
3 "bemenet": 2 usb-a female és 1 micro usb female - ebbe megy a táp (5V)
1 "kimenet": 1 micro usb male - ez megy a stickbe.Előbb azt próbáld ki, hogy rádugod a tápot és másik vége meg stickbe az eszköznek. Ebben az esetben 5V, 1A kell minimum, amit a tápnak tudni kell.
Ha a külső usb dolgoknak is kell táp (nem tudom, hogy abba az ágba is küld-e), akkor kicsit erősebb táp kellhet. -
csibe1
addikt
válasz
Fastfact
üzenetére
Ha jól emlékszem akkor tavaly nem volt.
Rendeltem 2-3 FireStick4kMAX-ot, meg talán egy Lite verziót, de egy eltűnt, sérült volt a csomagolás.
Most ránézve az amazonos acc-omra nem találok semmilyen régebbi rendelést.

Az archivált rendelés alatt sincs semmi.
Ez elég érdekes vagy inkább szánalmas... -
Joezyka
senior tag
üdv!
OTG kábellel kapcsolatba érdeklődnék. Vettem egy Gembird UHB-OTG-02 OTG 3-portos USB2.0 HUB Black

Összedugom a stickkel, kéken villog benne valami, viszont a stick nem kap áramot. Kipróbáltam talbettel meg egy másik eszközzel ami microUSB-s, egyik se kap áramot. Kérdés: A kábel rossz, vagy sikerült rossz kábelt vennem?
A stickre dugnék rá külső USB-n dolgokat, azért kéne.
Ha rossz a kábel amit vettem, akkor mi az a tuti ami működik is, nem szeretnék újra lukra futni.
Köszönöm. -
Köszi, azért kérdeztem mert úgy rémlett az összefoglalóból, hogy nincs benne, de átfutottam megint az összefoglalót, és nem láttam rá utalást. 😆
Lehet az Edifier R1600T III-nél nem lesz benne. Mondjuk AAA-s akkumulátoraim is vannak itthon, de sűrűn megyek a Tescoba veszek 4 darab AAA tartós elemet, hátha az Eneloop akksi annyira nem jön be nekik az 1.2V-jával. -
Melléknek a távirányítóhoz elemet vagy külön kell venni?
-
Sanyi.mTs
addikt
Elromlott távirányító helyett mit és honnan érdemes beszerezni (FTV4K)? Mindegy milyen gyors gombok vannak rajta.
-
Till@
aktív tag
válasz
silver-pda
üzenetére
16 GB csak a gen2-ben van, tehát az, WiFi 6E szintén.Ezeket nem érdemes kép alapján megvenni, mert szinte sehol nem tesznek ki jó képeket róla. A linken a doboz kép egyébként szintén gen2.
-
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
silver-pda
üzenetére
Csak NFS=t használok a nasrol az meg tallózható nálam. Smb=t is beállítottam de csak fájlforrásnak. http meg ilyesmik nem kellettek soha..
-
Nekem Amazonhoz, YouTube-hoz, Max-hoz is bonyolult kb 2 tucat karakterből álló jelszavaim vannak, azt szeretném megkérdezni, hogy pl Amazon appnál LG TV-n elég volt megadni egy PIN kódot. WIFI jelszavam is ilyen, csak ott még MAC szűrés is van, szóval megoldható az LG tévés megoldással vagy egyenként kell távirányítóval benyomni?
-
nfsu17
veterán
48EUR + ~14EUR mailbox szállítás szept.24-ig, max kettő db per vásárló, ha jól látom
(igen, tudom, hogy ez nem nagy wasziszdasz, majd okt-ben lesz jobb is...reméljük) -
pkaresz
őstag
Sziasztok!
S95B tulajokat kérdezek, jött új firmware a tv re?
1640.9
Nem erre emlékszem 1640.6 ra
Tudni mi változott?
Köszi! -
gyűrű
Topikgazda
válasz
silver-pda
üzenetére
Ha a belsőn levő .kodi mappához akarsz hozzáférni akkor ez nem kell.
Kodi fájlkezelő, forrás hozzáadása:
special://home
Ezzel mindenhez hozzáférsz a kodiban.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Remélem garanciára sosem lesz szükség, de pl az egyszerű kockacukor ellenállást produkáló egyik KonvekPRO-m is elromlott!
Arra csak 1 év garancia volt. Garancián túl feküdt el, illetve két adaptere is, egyiket cserélték, másikat vettem én a boltban. Mondjuk moduláris, a termosztátok és RF-ek bírják magukat. Meg a másik KonvekPRO is, csak arra sincs már garancia.
Aztán ebbe mehet egy usb hub akár ...