-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nfsu17 #10087 üzenetére
Nekik úgy látszik az US verzió volt, nekem ilyet csomagolt az Amazon mellé:
SunMount3r: Az tápegységre.
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
nfsu17 #10069 üzenetére
Sajnos nekem is toplistás.
De úgy vagyok vele, hogy egy ekkora cucc hogyan is tudná azt amit elvárnék tőle. Csak akkor ne legyen 4K Max Pro Ultra GenX a neve..Nehezen hiszem, hogy másnak egy röccenés sincsen, de biztos így van. Gondolom nekem xar a TV-m, de sajnos nem volt 2021-ben jobb TV-je a Samsungnak (csak 8K-s).
A körítést meg már leírtam, esélytelen hogy ott legyen a probléma. Igaz, én PLEX-et használok nem KODI-t.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nfsu17 #10067 üzenetére
Szerintem az lehet egy megoldás, amit írtam, hogy A Backgrund apps and processes app-al be kell ténylegesen zárni a Kodi-t, mielőtt videózna vele az ember, akkor utána még nem láttam röcögést. De az is igaz, hogy ez nem mindenkinek elfogadható megoldás, nekem se tetszik, de most már ez van. Nem tudom kiderül e valaha is, miért is röcög nálam, erre sem tudom hogyan lehetne rájönni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nfsu17 #10038 üzenetére
Hogy érted, hogy megszűnik létezni az AFR? 60Hz-en marad és nem vált át semmire videók esetén?
#10039 blakey: De nem értem, hogy sokan azt írják nekik teljesen jó, pedig ők is ezt a verziót használják. Azért ez nem olyan dolog, mint pl. két különböző kínai Android-os Box esetén. It ugyan arról hardverről/szoftverről (FW-ről) van szó (elvileg).
-
-
nfsu17
veterán
Azt hiszem vissza fogom küldeni a sticket.
Egyszerűen semmilyen beállítással nem tudom úgy működtetni, hogy valahol ne legyen mindig valami judder/stutter.
Egy beállítás működik, ha 1080p50-re teszem, akkor minden 25/50 videó szépen simán megy.
Smartube-ben is, kodiban is, gyári yt appban is.
Ide oda váltogatva is jó az appok között.
De így meg nincs match framerate.
Ha auto a felbontás, akkor van AFR, cserébe valamelyik app mindig 'döcög'.
Ha bekapcsolom a boxot ugye 59.94 a Hz.
Elindítok egy yt videót ami ilyen fps, simán röccenés mentesen viszi.
Átmegyek kodiba, elindítok egy 25 fps videót.
Frekit vált..aztán vagy simán játszik, vagy döcög.
Visszamegyek yt appba, már az 59.94 videó is döcög.
Ha forced closeolom az appot néha jó lesz, de nem mindig.
Ez így nem normális.
Olvastam pár fórumot, igazából nem én vagyok az egyetlen, akik hasonlóról írnak.
Valakinek a cube3 hozott megoldást.
Hangsúlyozom, van olyan napállás, amikor minden jó.
Yt 59.94, 25 fps.
Kodiban ugyanez. Minden tesztvideót, amit pörgetek a teszteken legalább egyszer már lejátszotta jól, simán. Kodi is, yt is.
Ott a gemini man 4k60 sample.
Volt hogy simán gyönyörűen vitte.
Megnéztem pár másik videót, majd megint teszt, akkor meg döcögött.
1.5 óráig hibátlanul néztem az 50i f1 futamot.
Majd restartolt a stick.
Utána bírta még 7 kört. Restart.
Majd két kör. Restart.
Gemini man sample első játszásra 10 másodpercig bírta, stick restart.
Utána már nem volt restart. Vagy jól ment vagy nem.
Most kapott erősebb tápot..5.3V 2A eddig nem láttam random restartot.
Még egy factory resetet lehet megejtek, de nem fűzök hozzá nagy reményt.
Nem gondolnám hogy 7év dune playerezés, meg 5év coreelec-ezés után ne tudnám hogy mit mire kell állítani.
Olyan marha sok képbeállítás úgy sincs, ami a kadenciahelyes lejátszást megbonyolítaná.
Egyszerűen nem tudom mitévő legyek. -
gyűrű
Topikgazda
A YouTube problémás ma mindenhol.
A sticken hiába jó a wifi, érdemesebb kábeles adapterrel használni, az sokkal stabilabb .
Az interlaced videót nem tudom, nem használok olyat. A kodi stabil a sticken nálam, de egy CE azért sokkal jobb lehet.
Hangerő szabályozási gondom sose volt, igaz én nem használok már optikai csatlakozást. -
kokokka
addikt
Nálam hibátlan a hangerő állítás a Stickel. Este ha mozizunk, csak azt használom az erősítőre is. CEC bekapcsolva, teszi a dolgát ahogy kell. Be- és kikapcsolja a TV-t és az erősítőt is, akkor amikor akarom. Tökéletesen működik. Ez már a 3. Fire TV Max-om, a többi is ilyen.
-
Tibdoh
tag
Még nagyon nem mélyedtem bele, ezt kipróbálhatod.
Én nem jöttem rá a lényegére. Ha a tv-be volt dugva a stick néha ennek ellenére a tv-n is tekerte a hangerőt.
Ha az erősítőbe dugom, akkor néha azt is tekeri.
Elég gyenge megoldás az amazontól . -
Danecay
addikt
Nos nem tudom, azt sem, hogy mi az a
quietvoid
. Mivel az eredeti hozzászólás alapvetően frissítéssel kapcsolatban íródott én úgy gondoltam, hogy a telepített verziót frissíti. Bár tény, hogy dobott több verziót is, nem is nagyon nézegettem mert egyből megakadt a szemem a 21.1-en, amiről tudtam, hogy Omega-ból ez a legfrissebb és telepítettem.
Most feltelepítettem a 21.1-re is a kodi android installer-t és ismét elindítva azt, nem látom, hogy a Kodi "típus"-on, a verziószámon, állapoton (alpha, beta) és azon kívül, hogy mindegyik armeabi-v7a, írna bármilyen járulékos információt, pl, hogy quietvoid vagy se, jelentsen ez bármit is. Gondolom akkor valamilyenreleaser
-ről van szó, de akkor miben tér el ez a verzió a nemquietvoid
-től?
De OK, lehet, hogy akkor ez volt a gond.A log-ra vonatkozóan, így most már megy az export
A LibreELEC alapján azt hittem ez valami gyári beépített funkció. Nem vagyok egy tapasztalt Kodi-s, tény, hogy ismerem már nagyon rég óta, még XBMC kora óta, de sohasem használtam huzamosabb ideig, talán nagyon rég, de akkor sem mélyedtem el benne igazán.
A log fájlok jöhetnek esetleg? -
Danecay
addikt
Igazságod van!
Bár a telepített verziót már töröltem a Fire Stick-ről, viszont a telpítőjét megtaláltam, ez volt az:
kodi-21-Omega-Beta1-armeabi-v7a-release-quietvoid-2023-10-18.apk
Így viszont #9411 gyűrű elmélete sem állja meg a helyét, mert így ugyanarról a főverzióról van szó.Más, de szintén Kodi. Olyan problémám van, hogy telepítettem a NotYet kiegészítőt és e szerint a leírás szerint próbálnám beállítani az EPG-t Ezt korábban már megtettem és sikerült is, de most, hogy újra kell telepíteni mindent így ezt újból meg kell tennem. A probléma azzal van, hogy az 5-ös pontban, a csatornalista exportálásárakor hibát dob a Kodi. Ami miatt ez még érdekesebb, hogy 2 nappal ez előtt ugyan itt akadtam el az újnak éppen nem mondható Amlogic s905-ös TV Box-omon futtatott legfrissebb LibreELEC esetén is, ami alatt ugyanúgy a Kodi 21.1 dolgozik.
- Az elsődleges kérdésem az lenne, hogy tudjátok e esetleg, hogy mi lehet a gond? Én az Amlogic-os TV Box-nál már hajlamos kezdtem lenni betudni a kütyünek, viszont az is tény, hogy korábban működött és az is, hogy Mr Dini az óta módosított a kódon, aminek nem tudom, hogy lehet e köze a dologhoz.
- Másodsorban pedig az kérdezném, hogy hol vagy hogy tudok hibanaplót, vagy log-ot exportálni a Fire stick-re telepített Kodi aló, hogy adott esetben el tudjam küldeni Mr Dini-nek. LibreELEC alatt megtaláltam, ott kapok egy URL-t amit ha megnyitok bármilyen eszközön akkor ott van. Nos ezt a lehetőséget a a Fire stick-re telepített Kodi-ban még nem találtam meg.
Persze, amennyiben itt is lenne értő és vállalkozó egyén, ide is beszúrhatom a linket ha úgy vanKöszi!
-
-
Hmm. Mivel US specifikus ezért gondolom az adapter is olyan hogy venni kell egy külön adaptert, bár nekem van kettő is. Viszont 4100 Ft a kiszállítás, tehát már majdnem 37K, és 12 hónap a garancia 24 helyett.
A másik helyen 38K alapból, meg mivel favoritálnám az utánvétet, ezért Foxpost helyett csak házhozszállítás van 1990 Ft-ért, és 990 kezelési költség. Olyan 41K körül...
Az US verzió miben tér el meg az európaitól?
Megmondom őszintén mivel nekem fontos a garancia, meg a számla, nagyon hajlok affelé, hogy 15K-val több mint a Google Chromecast, de ez hosszú távon még mindig jobban megéri mint, garancia nélkül szívni, vagy már nyíltan bejelentett lezárt termékvonalat vásárolni.Az HBO alapból fent van, vagy külön kell telepíteni? Illetve másik topicban olvastam olyat, hogy az HBO Max trükkös telepítési igényel. Ha ez így van érdekelne, hogy miben merül ki, ugyanis
Max és Amazon Prime előfizetésem van. -
Tudom, csak az történt, hogy eddig vekenget rajta, hogy CC vagy Amazon. Ma elhatároztam, hogy Amazon, mert nekem úgy rémlett, hogy ennek az egyetlen forrásnak készleten volt, és csak gyorsabb, meg ugye nem kell semmilyen manőver, ha készleten van. Erre írom be a keresőbe, és ezt kaptam, amit beraktam a képen.
Amúgy a WiFi 6, és a 2028-as támogatottság miatt húztam az Amazon felé. Google Chromecast lesz, csak ott kicsit savanyú a szőlő, mert nem lehet tudni, meddig támogatja pontosan a Google. Az újat meg nincs kedvem kivárni, hónapokig.
-
blakey
titán
A hivatalos Youtube app (valamilyen androidon) még mindig nem képes AFR-re? - A YT fejlesztőit azok a felhasználók győzik meg, hogy nem kell AFR, akiket zavar, a sok reklám és az esetleges eltérő fps. Ezen oknál fogva az AFR-t inkább kiveszik. Szinte minden rendszerből kivették. SmartTube jó, használd azt. Tehát nem arról van szó, hogy nem tudná.
-
blakey
titán
Most már a CE a backup? - nem, csak már hiányzott valami olyan eszköz, ami "hivatalosabb" és minden jobban működik, a Kodi kiválóan működik ezen az eszközön, jelen pillanatban
A kodi alól itt is megy 1080-ban a netflix? - 4K (HEVC) Dolby Vision/Dolby Atmos HW gyorsítás,azaz a maximum minőség megy, semmit nem kell telepíteni csak a kiegészítőt.
Hddről megy a lejátszás rendesen? - szerintem az a része nem biztos, hogy tökéletes lenne, nem próbáltam, csak hálózati lejátszás van nálam, nincsenek külön HDD-im.
Lan adapter meg hdd is mehet rá egyszerre? - ha megfelelő a tápellátása akkor minden további nélkül.
Sehol nem látok maxot, ahonnan lehetne rendelni. - az elmúlt napokban többen rendeltek az amazon.de-ről, mailboxde.comra- ra lehet rendelni az akciósat és onnan házhoz szállítják.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Windows 10
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest