Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
Korábban téma volt a stick LAN használatával USB OTG kábelen keresztül. A TP-Link UE300-as USB hálózati adapterrel vannak pozitív és negatív tapasztalataim. Már volt itthon egy ilyen, amit egy Xiaomi Mi Box S-en használunk egy másik szobában ritkán. Ezt OTG kábellel kipróbáltam a Fire TV 4K sticken is, ami több napig kifogástalanul ment. Ez volt a teszt, amit sikeresnek könyveltem el. Vettem egyet a Fire TV-hez is, de az a gondom vele, hogy az esetek többségében csak 100Mbit/s módban működik. Háromból kétszer 100 megabites, egyszer gigabites. Először arra gondoltam, hogy a Fire TV-vel nem teljesen kompatibilis, de androidos mobillal és a Mi Box S-el is ugyan így működik. Ha laptopra kötöm, ott mindig gigabites.
Mint kiderült a régi UE300-as hardver verziója v3-as, az új pedig v4-es. Az lett a megoldás, hogy a Fire TV-hez a régi (v3-ast) használom, mert ez napi szinten használva van, minden esetben gigabitesnek ismeri fel, a Mi Box S esetében pedig az újat (v4-es), ahol nem gond a 100 mbit/s.Aki TP-Link UE300-ast tervez használni Fire TV-hez, annak érdemes odafigyelni a hardware verzióra. Gondolom újonnan már sajnos csak v4-est lehet kapni, de használtan talán elérhető még v3-as.
Amit próbáltam még az egy DELL USB-C LAN adapter. Nem olcsó, bár én 500 forintért vettem egy garázsvásáron. Tökéletesen működik USB-C átalakítóval és minden esetben gigabitesnek ismeri fel.
-
blakey
titán
Sajnos egyre többet kell ezzel "mókolni", mint egy CoreELEC-kel, ráadásul ott egyszerűbb, könnyebb a "mókolás". + az a fránya támogatottság hiánya, ami a régiónkat illeti.
-
tomigonzo
aktív tag
Best buy but:
https://tinyurl.com/4u6k9mfdmegoldas:
https://tinyurl.com/3f688w24
-
törölt tag
Az RTL+ applikációt végülis sikerült felepítenem Kodi nélkül. Persze kicsit olvasgatnom kellett utána, hogyan kell (milyen architectura, mekkora DPI, stb...)
Ez a verzió valóban nem működik előfizu nélkül, de az előző (amiben nyomott volt a menü), ott simán elindult minden. Itt kóddal kell belépni, ott felhasználónév/jelszóval kellett. -
Hyena
senior tag
Van megoldas arra is, hogy mukodjon a PKC a 09.09-el lasd alabb.
edit
/addons/plugin.video.plexkodiconnect/resources/lib/variables.pyto add 122 for kodi 21 like thisSUPPORTED_VIDEO_DB = { 19: (119, ), 20: (119, 120, 121), 21: (121, 122, ), }Delete/userdata/Database/MyVideos121.dbif it existsRestart kodiWait for plexkodiconenct to sync the new database
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Tegnap kipróbáltam és nem kell a HD hangokhoz a nightly Kodi.
A korábbi quietvoid féle v21 Omega Dolby Vision edition Kodival is megy rendesen.
Gond nélkül végig néztem egy filmet DTS-HD MA hanggal. -
törölt tag
Közben sikerült elfelejtenem az amazon jelszavam, úgyhogy újat állítottam be a weboldalon.
Érdekes, a Fire TV stick nem kérte újból a belépést. Lenne ebből később gond? -
atiska007
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Összefoglalóban le van írva egész jól
-
Mr.Csizmás
titán
halp: Telekom GO és SkyShowTime hogy bírható működésre? Amazon Fire TV Stick 4K Max 1st Gen
-
gyűrű
Topikgazda
Movieshark repo .
-
törölt tag
Sziasztok!
Működő RTL+ alkalmazást honnan tudnék letölteni?
HBO Max, TV 2 Play- t megtaláltam, csak ez az egy nincs. Köszönöm! -
gyűrű
Topikgazda
Úgy néz ki, hogy az firestick 4k max 2023=nak,
járni fog a best buy plecsni. Ez volt az utolsó dolog ami kérdéses volt még.
"Amikor csatlakoztattam az avrhez , át tudtam küldeni az összes tesztelt hangot, beleértve a DTS-HD MA-t, a DTS-X-et, az IMAX Enhanced DTS-X-et, a TrueHD-t és a TrueHD Atmos-t."
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
mikrofon
üzenetére
Oké, quietvoid már megkapta az új fs 4k maxot, és azt írja ott javítva van a 24 fps bug.
Eddig az összes amazonos eszköz, a cubekat is beleértve, rosszul játsza le a 24 fps filmeket, ugyanis a kimenet mindig 23,976. Ezért megröccennek. A dtshdt nem tudja tesztelni dekóder hiányában, de valaki más szerint megy az is..
.. egyre kíváncsibb vagyok.. 🙂 -
mikrofon
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Azt hittem van néhány konkrét ami érdekel....
Az első 10-et kikerestem.
Mindegyikhez volt magyar felirat. -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
headhunter
üzenetére
Szerintem igen, mindegyik, de mondj pár konkrétat hogy mire gondolsz és megnézem.
Már alig várom a Continental második részét. Az első részt angolul magyar felirattal néztem. -
Csabi1984
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Szegény Dune Box
Azért szomorú, hogy a lassú firmwarek haladása (értem, hogy munka van vele) de ezek miatt fordulhatnak el emberek jogosan mert mai napig nem tudja még azt sem teljesen amit a termékadaton leirnak. Bdiso menüvel csak helyi csatlakozással, hálózatról próbálva már dobja a hibaüzit
De szerencsére nem vagyok pánikba ott a CE része, akkor van Firestick 4K Max-om is
-
mikrofon
veterán
Köszönöm!
Tényleg megy. Így már lejátszás a Cube 3rd gen a legújabban firmware-vel plusz a legújabb Kodi v21 Omega nightly-vel az alábbiakat:
Dolby TrueHD
Dolby TrueHD Atmos
DTS-HD
DTS-HD MA
DTS-XVagyis hogy nem csak hogy lejátsza hanem ebben a formátumban tovább küldi a hangot így a soundbar felismeri és azonosítja is ezeket a formátumokat!
kicsit teszteltem még és ha ilyen jól megy akkor el is adom a duneHD Homatics box-omat. Annyira örülök!
Köszönöm mindenkinek a segítségét!

-
mikrofon
veterán
Nekem nincs baj a lengyel előfizetéssel.
Én mindig eredeti nyelven nézem magyar felirattal a filmeket vagy sorozatokat. Ez idáig mindig működött. Nem volt olyan amit megnéztem volna és nem volt magyar felirat.Most rákerestem a John Wick 4-re. Nekem nem jelenik meg.
Egyszerűen nincs találat.Megnyitottam random 10 filmet. Magyar hang egyikben sem volt, de magyar felirat mindegyikben. De szerintem nem sok magyar szinkronos film van az amazon Prime Video-ban.
Mondjuk magyar lokalizáció van beállítva nekem. Mert mikor előfizetem a lengyelre, akkor még volt magyar Prime Video előfizetésem, amit lemondtam.... semmi extra nem kellet hozzá csak valaki belinkelte az akciós éves lengyel előfizetést amit akkor megvettem, a magyar meg lemondtam.
-
mikrofon
veterán
Köszi ezzel már sikerült.
Az összefoglalóban lévő módszerrel kapcsolódtam a Cube-hoz. Majd az alkalmazás Console fülén levő Shell gomb megnyomásával megnyíló parancssori ablakba be tudtam írni az xda oldalról a parancsokat. Kézzel feltettem az ott lévő frissítést, majd a legújabb firmware magától le is frissült.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Teszteltem a HD hangokat is és megírom mi az eredmény! -
Raymond
titán
A John Wick 4 egyelore csak premium streaming (ertsd filmenkent fizetve) alatt erheto el, flatrateben (Netflix, Disney+, Prime stb) meg nem. Olcson kolcsonozheto (5eur) is csak a mult hetenten lett, addig csak vasarolhato volt vagy nagy penzekert (16-18eur) kolcsonozheto.
-
És magyar előfizetésre váltottál? Én úgy tippelem, hogy a magyar előfizetés annyival szűkebb tartalmat ad, hogy ezek a csak lengyel nyelven elérhető filmek nincsenek is benne egyáltalán.
Ennek megerősítésére kérdeztem pl. azt is, hogy magyar előfizetéssel a John Wick 4 pl. megtalálható-e, illetve magyarul van-e. -
Mano66
senior tag
Talált már valaki megoldást az új quietvoid-os (09.09) veriónál a PKC megfelelő működésére? Vagy az új kodival (omega nigthly) működik?
-
Xelo
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nem emlekszem mar, vagy 2 eve mondtam le. talan bizonyos europai sorozatoknak szerette lengyelul mutatni a cimet, ahogy lepkedtem lefele a prime videon tobbszor belefutottam a dologba. az is lehet hogy azota valtoztattak ezen, de az fix hogy angol felirat is tobb cimnel hianyzott.
-
mikrofon
veterán
Igazából az adb-vel elakadtam kicsit. Én a telefonomra letöltött Remote ADB shell alkalmazást használtam idáig. Az viszont nem ismeri a push parancsot. Laptopról meg nem tudtam a parancssorból adb kapcsolatot létesíteni, mert nem találja az eszközt az adb devices parancs beírása után...
-
-
L.L.
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Itt [link] , és itt [link] találsz infót róla, de sajnos nem a legegyszerűbb. Nem értem miért ezzel adja ki az Amazon, mikor rengeteg a panasz rá. A főoldalról is hiányzik az app választó ikon ami így kényelmetlenné teszi a használatot. A PRO távirányító több funkciója is használhatatlan, a hangok támogatásának hiánya stb. Megkérdezhetem mióta van a készülék nálad? Nagyon sok felhasználónál 1-2 héttel a beüzemelés után magától is frissült.
-
-
Postas99
őstag
1, Az ingyenes szállítás Mailboxde címre. FireTV HD amikor 29 EUR és ingyenes a kiszállítás akkor veszek 1-1 darabot. Onnan megy a kumulatív csomagküldés is.
2, Ebook ha épp ingyenes. Ott sem minden ingyenes
3, Zenét nem halllgatok, nem kell tárhely sem,
4, Video streaming - mivel van a családban több darab FireTv is így mindenki azon keresztül élvezi a streaming-et, ez pedig a készülékeken fel van véve. (NF, Prime, HBO) na jó nem mindegyik az én előfizetésem.Amúgy az a durva hogy szoktam főleg manga könyveket rendelni és az amerikai amazon oldalról megrendelve a sorozatok 1-1 darabját legtöbbször angliából küldik olcsóbban mintha az angol vagy német oldalon rendeltem volna meg. Az utolsó ilyen az így érkezett és kifejezetten kértem hogy csomagolják egybe.
-
Postas99
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Eddig minden cím ment (amazon.de oldalról ) amit nézni akartam. Utoljára a wheel of time volt ami az S2E1-nél az első bejelentkezésnél közölte, hogy ez nem nézhető részemre. DE ott nyomtam egy böngésző frissítést és minden rendben volt. Mégis fura, hogy a primevideo.com oldalról működik (ezekszerint ott nincs geolokációs ellenőrzés) és az amazon.de oldalról meg tiltott. A lényeg hogy köszönöm a segítségeteket
és az együtt gondolkodást is. -
zseko
veterán
válasz
Postas99
üzenetére
Egyébként mire használod még a Prime előfizetést a filmnézésen kívül? Ingyen kiszállítás ugye nem játszik Magyarországon. Vannak még az ingyenes ebookok, zenék, fotótárhely, meg még azt hiszem extra kedvezmények.
Szóval:
Prime Video -> videostreaming
Amazon Prime -> ingyenes szállítás, ingyenes ebook, ingyenes fotótárhely, extra kedvezmények és videostreaming. -
Postas99
őstag
most ellenőriztem és a primevideo.com oldalon belépve megy a film lejátszása.
Amúgy igaz az ingyenes csomagküldés miatt fizettem elő a primera de igy jár mellé a többi is. Amúgy azért vagyok előfizetve a fullos cuccra mert amiket rendelek cuccokat az megy soxor a mailboxde cimre, oda ingyen szállítanak ki és onnan meg 11 EUR-ért hazahozzák. Mivel a legtöbb FireTV amit vettem csak így volt elérhető és gazdaságos is, ezért a fullos előfizetés. Amúgy a Mailboxde elfogadható szolgáltatás.
-
Xelo
addikt
válasz
Postas99
üzenetére
szerintem a difi hogy te a teljes amazon prime csomira vagy előfizetve, amivel jár a prime video, prime music, twitch premium meg talán a gyors csomagküldés ha amazonról rendelsz. ezt a csomit le kéne mondanod ha csak a prime video miatt fizeted, és helyette itt fizzes elő: Welcome to Prime Video
-
Postas99
őstag
-
Postas99
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Nem mintha n...shopból ne tudnám megszerezni, de ha már fizetek egy szolgáltatásért elvárom, hogy kapjak is érte valamit. Havi 9 EUR azért hogy havonta 1-1 filmet megnézek estleg bele kezdek 1 sorozatba. Jó nem sok de ha leosztom hogy hányszor veszem igénybe akkor ez nem egy netflix.
-
Postas99
őstag
Sziasztok!
Aki FireTV-t használ és van amazon Prime előfizetése, megnézné nekem, hogy a Continetal nevű sorozat az nézhető-e? Mert hiába van több éve előfizetésem mégis azt látom hogy: This title isn't available in your location , ellenben meg olvasom a kritikákat hogy az Amazon Prim-on elérhető. Most vagy velem b@sztak ki vagy valami nincs jól beállítva a fiókomban. Hálás köszönet a segírségért.
-
d1d1
csendes tag
A 6891-és hozzászólásban linkelteket, ( a yettel tv hungary-t és a yettel tv box apk-ját. ) próbáltam.
-
d1d1
csendes tag
Fire tv 4K Maxom van kb. 1 éve. Most kötöttem Yettel Tv-t. Feltettem egy yetteles apk-t, de nem tudok bejelentkezni mert azt írja hogy nem jók a bejelentkezési adatok. Más eszközön betudok jelentkezni. Van esetleg valakinek Yettel Tv 4K Maxon?
-
L.L.
senior tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Alapból a Cube a 7.2.9.9 verzióval érkezik ami sok sebből vérzik, és nem is támogatja a felsorolt formátumokat. A külföldi fórumokat olvasva, láttam hogy sok felhasználónak, köztük nekem is beragadt ezen a verzión, és nem akart hetek után sem frissülni. A support tehetetlen volt, és a cserét ajánlotta fel, de azzal is ugyanez volt, végül manuálisan kellett rásegíteni a frissítésre. A legújabb verzió a 7.6.5.2, ezzel működnie kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt 4 kábel
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De nem is értem itt miért nem.

nekem egyedül a marketing emailek lengyelek, pc-n és sticken is magyar a főmenü, film leírások, stb.
annyi hogy talan egy picit lassabb mire odaer. orulok hogy mukodik a sorozat!
Akkor én vagyok a balfasz?
.