Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Fire stick 4k maxon kodival nézem a filmeket pc-ről viszont a különálló feliratokat nem tudom megjeleníteni. Milyen hálózati megoldással lehetne ezt működésre bírni? -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
4k Max-hoz elérhető gyári Plex kliens, illetve a frekvenciaváltás működik vele?
A másik kérdésem: Chromecast funkció itt is jelen van, mint mondjuk egy Chromecast with Google TV-nél? -
Mano66
senior tag
Tegnap frissült az Emby 8.1.1-re. Azóta a Zenei Videó-k mappákat nem olvassa be. Csak pörög a beolvasás és nem csinál semmit. Vissza váltani jól működött verzióra nem enged. Hibát dob. Az új PKC meg szerver hiba miatt nem telepíthető. Valami ötlet?
-
Balerik
aktív tag
Milyen sebességgel megy ,,nálatok" ha vezetékes netet használtok? Nekem a Fire TV 4K Maxon 330MB-t mér.
-
e_david
tag
Sziasztok!
Vettem egy FireTV Stick 4k max-ot. Sikerült mindent beállítani a összefoglalóban leírtak alapján.
Van egy hiba, ami zavaró egy kicsit:
A routereim (3 db Mercusys Halo H50G) egy hálózati név alatt szórják a 2,4 és az 5 GHz wifit. A stick pedig mindig a 2,4-re csatlakozik. Nem akarom lelőni a 2,4-et, mert más eszközök használják.
Stick menüjében lehet állítani, hogy melyik legyen a preferált hálózat típus? -
tomigonzo
aktív tag
@gyűrű: meg egy kerdes a taviranyitorol, az elemtarto fedel ugyna az megoldas (es forma?)?
-
Imi1981
veterán
Toshibát próbáltam mert az nem kell másra de ez lassú nagyon. Kodit raktam át és bár a kodi betölt de utána kb használhatatlan. Sd kártyám van egy csomó és most kipróbáltam kartyaolvasót is érzékeli és ez azért sokkal gyorsabb mint a régi Toshiba pendrive. Ezzel már tökéletesen megy a kodi! Végre sikerült
! -
Imi1981
veterán
Köszi! Már összedugtam és érzékeli. Kettő pendrive-om van. Egyik egy elég gyors SanDisk a másik egy usb 2 csatlakozású lassabb Toshiba. Mennyire gyors pendrive kell neki? Még mielőtt mozgatnám át az alkalmazás adatokat. Gyors pendrive kell másra igazából.
CirrMee Nvidia shield-en lehet azért kérdeztem. Azt hittem itt is. A lényeg hogy pár alkalmazás adatait külső tárhelyre mozgatnám.
-
CirrMee
addikt
válasz
Imi1981
üzenetére
Ha arra rádugok egy pendrive-ot úgy tudom bővíteni a tárhelyet?
Nem. Lesz egy második tárhely, az elsődleges nem bővíthető.
Ha alkalmas a kinézett addon, át lehet mozgatni a második tárra.Egyesíteni?
Ha újraírod az operációs rendszerét, hogy alkalmas legyen ilyesmire, akkor képes lesz - addig nem.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981
üzenetére
Bármilyen, olyan is jó, ami billentyűzetes. Nekem egy iPhonehoz hasonlító BT billentyűzetem van, ha nincs kedvem a távval vacakolni.
Ha arra rádugok egy pendrive-ot úgy tudom bővíteni a tárhelyet? Egyesíteni? - igen, kezdetektől fogva így használom, ala, hogy ami van az kevés.
-
Imi1981
veterán
Egyszer már akartam cserélni mert találtam hozzá valót (elvileg működik) de nem használhatatlan ezért mégis elvetettem az ötletet. Inkább csak nem nyűgöz le. Kinézetre szép és akkumulátoros az tetszik de a többi része nem. Milyen légegérre gondoltál? Érdekel bár nem mostanában veszek. Azért aliexpesses recsegős nyeklő távirányítót már nem szívesen használnék. Azt már azok a bóvlik is elég drágák ahhoz képest milyenek.
Ezt az amazon pro távirányítót majd veszek valamikor de majd később mert mindig van valami fontos drága dolog amit venni kell. De ez tetszik így ránézésre.
Más téma. Már kevés a tárhelyem a 4k maxon. Van Micro usb otg kábelem és 4 csatlakozós usb hub -om. Ha arra rádugok egy pendrive-ot úgy tudom bővíteni a tárhelyet? Egyesíteni?
Gyűrű
Ugyan erre a távirányítóra gondoltam csak nem jól írtam a nevét. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Imi1981
üzenetére
Azt nem ismerem ezt jobban szeretem mint a shieldét..
-
blakey
titán
válasz
Imi1981
üzenetére
A távirányító olyan, amit többféleképpen lehet, használni, nekem egyikkel sincs gondom, mindegyiket szeretem, Apple TV, Fire Stick, bármi, egyik sem kopik, nem "lötyög". Apple TV-het használhatsz BT légegeret is, persze egér funkció nélkül és ugyanez érvényes Fire Stickre is.
-
Imi1981
veterán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Nekem van Apple-TV 4k 2021 és a távirányítója bár jó minőségű anyagból van de a gombjai nagyon nem tetszenek! 1 olyan hangosan kattog hogy este kb felébred az feleségem meg a gyerek ha netán sokat használom valamiért. 2 már némelyik gomb kicsit recsegve jár pedig kb 2 éves . Az érintő felületet kikapcsoltam mert nagyon idegesítő tud lenni.
Nvidia shield tv távirányítója lehet műanyag de sokkal jobb szerintem! A nyomáspontja a gombok hangja (nagyon halk a gombnyomás) meg mozdításra világít is nagyon jó dolog. Egyszerűen sokkal jobb használni! Ezért gondolom, hogy ez a amazon pro távirányító is hasonló mint az nvidia shield távirányítója. Én is akarok majd venni csak még nem jutottam el odáig mert mindig mást veszek. -
péjé
őstag
Szereztem egy 2. gen sticket minden nélkül, a projektoromhoz lesz, sikerült is egy otg kábel és egy usb billentyűvel életre keltenem. Van egy 4k stickem is, gondoltam váltva tudom használni a távirányítóját de nem engedi. Párosítottam a 2. gen. stickel és utána már nem működtette a 4k-sat és fordítva...szóval még ez is ki van találva amazonéknál...:-)
Van egy G10 pro távpiszkám ami a CE boxomhoz van, az tud BT-t is de sajnos nem találják meg egymást. Szóval vagy maradok a mobil appnál vagy tényleg be kell szereznem egy + távirányítót. -
azbest
félisten
válasz
Balerik
üzenetére
a lejátszás idejére átállítani a lejátszót szoftveres dekódolásra nem segít? (kodi biztosan állítható, talán vlc is). A váltottsoros élő tévé adásos döglődést is így sikerült anno áthidalnom, amíg antennás mindigtv adást néztem a sticken.(fizetős dreamtv + tvheadend a tunerrel pi-n)
Ezeket a régebbi codec-eket proci erőből is elbírhatja (a raspberry pi 4-ből is azzal a mondással hagyták ki a támogatást, hogy elbírja a proci).
-
Balerik
aktív tag
Hogyan lehet lejátszani akadozás nélkül azokat a filmeket amik VC-1 videó kodekkel vannak?
-
Mano66
senior tag
Megint frissült. [Kodi Omega 2023.03.29]
-
CirrMee
addikt
Momentán Kodinál sem találtam, azért kérdem.

Látni láttam az app kezelőben, csak OTG kábelt kell cserélnem, mert a mostanival használhatatlan a két rákötött eszköz.
Ha nem lehet átköltöztetni, akkor másik kérdés: telepítésnél ki lehet választani, hogy melyik tárolóra szeretném a Kodit telepíteni? -
CirrMee
addikt
Ha sikerül végre beüzemelni (hubos OTG úgy tűnik nem volt jó választás), és lehet tárat növelni, át lehet oda költöztetni telepített programot? Kodinak nem ártana több hely.
-
Fandango
veterán
-
kmarci25
veterán
SkyShowtime-ról mondjatok pár szót nekem lécci!
Van pár sorozat, film ami azon elérhető, de pl. a régiósításról nem találok semmi infót, amíg nem fizetek elő. Nagyságrendileg mennyi a feliratos/szinkronos tartalom? Alkalmazás egyszerűen tölthető, vagy ezzel is mókolni kell, mint az HBO Max-szal? Összességében milyen a felhasználói élmény? -
CirrMee
addikt
USB hubot táp nélkülit, vagy tápost kell szerezni? OTG megvan, csak a pendrive és a LAN adapter is akadozik, ha a Firestick -re kerül.
-
péjé
őstag
sziasztok,
esetleg vkinek hasznára válik:Ha olyan amazon sticket szereztek amihez nincs távirányító akkor az induló regisztrációt úgy tudjátok megcsinálni hogy egy USB-OTG kábellel egy usb billentyűzetet tudtok rákötni és így végig lehet csinálni. Mivel fent van már a wifi hálózaton innentől lehet irányítani az amazon appal, azzal meg rá lehet tenni egy BT távpiszkát ha nem akarjátok a telót használni.
-
törölt tag
Angolszász nyelvterületen nincs számottevő igény a feliratkezelésre. Idegennyelvű filmek esetén pedig többnyire van égetett felirat. Ezen belül, a világon a legelterjedtebb 2. nyelv is az angol.
Mindezektől függetlenül, én értem a problémádat. nekem is vannak igényeim a feliratkezelésre, ezért is használok Kodit, szinte mindenhez. Az opensubtitles add-on tökéletes minden szempontból. Ezen felül, telepíthető (a Kodi) Stickre, és Kodi alá pedig a streaming szolgáltatók. Szóval egy kis csavarral lesz minden.
Ha ez így nem felel meg, akkor marad a hiszti, de hidd el, nem sokakat érdekel.
-
kokokka
addikt
Nem vettem magamra mert én nem "nem reklamálok" hanem nekem jó így a felirat része ahogy van. De csak hogy értsd: mi itt kivesézünk mindent, de a legtöbb felhasználó azt sem tudja, hogy léteznek ezek a fórumok, mert nem foglalkoznak a dolgokkal ilyen mélyen. Csak bedugja a sticket és használja. Nem érdekli a felirat színe, az se, hogy tud e HD hangokat vagy, hogy megfelelően vált e frekvenciát. Itt minket érdekel, de ugye nem hiszed, hogy mindenki itt van aki ilyen eszközt használ. A legtöbben csak betolják a TV-be és nézik a streameket. Karácsonykor eladtam 5db MAX-ot, egyik vevőt sem érdekelte semmilyen szinten az, hogy mit tud műszakilag a Stick. Minden esetben annyi volt a kérdés, hogy mennyire egyszerűen lehet használni streamre?
-
csibe1
veterán
válasz
kokokka
üzenetére
Látom magadra vetted, egészségedre.

Tudod van akinek bejön amit kap a pénzéért, és nem foglalkozik vele.
Viszont ha már fizetek érte akkor lehetnek elvárásaim, szerintem.
Talán nem egy nagy dolog a felirat testreszabahatósága, amit már sok évvel ezelőtt is meg lehetett oldani, már az Win Xp alatt is, pedig az nem most volt.
Aztán mégsem látni egyik streaming szolgáltatónál sem, mert nem elegen reklamálnak miatta. Mindenki csak bólogat nekik (béget ha jobban tetszik).
A Netflix is próbálkozik a korlátozásokkal, múltkor nem 10 ember mondta le emiatt az előfizetését Brazíliában.
Most rákeresve a Netflix-nél elindult valami: 2023. márc. 17.
[link]"Immár lehet állítani a szöveg méretét, ezen a téren három lehetőség áll rendelkezésre: kicsi, közepes, és nagy, valamint a betűk megjelenése is személyre szabható, kinek milyen betűtípust könnyebb olvasni. Az alapként beállított fehér betűk mellett most már van több stílusbéli opció is, ami még tovább könnyíti az olvashatóságot: Light (fekete szöveg – fehér háttér), Drop (fehér szöveg – fekete háttér) és Contrast (sárga szöveg – fekete háttér)."
A végén eljutunk még pár választható felirat színig.
A sárgát nem tudom, hogy miért gondolták jó ötletnek...
-
blakey
titán
válasz
skippper
üzenetére
Az nem baj, de a DLNA részét el kell felejteni, pontosabban kikapcsolni. Én is Plex-et használok központi adatbázisnak, de a DLNA részét nem, arra ott van a Synology DLNA szervere, sokkal jobb. Kodi alól PKC-t használok, egyes eszközökön magát a Plex klienst, Infuse, MrMC szintén kezeli a Plexet, tehát DLNA-ra semmi szükség, az a része eléggé gyatra, csak szükségmegoldásnak jó, ha nincs más lehetőség.
-
-
skippper
senior tag
válasz
üzenetére
Ez is 76 GB, DLNA-n keresztül gyönyörűen lejátsza, csak az elindítás rettenet lassú. Ha Sambázok, akkor gyorsan indul el, de megáll félúton. Embyvel gyorsan indul és szépen lejátsza, de jobban szeretem a Kodit alapvetően (lehet ez idővel megváltozik).
Ami érdekes, hogy mérettől függetlenül lassan indít most a Kodi, egy sima 1-2GB-os fájl is ugyanolyan lassan kezdődik el. TV-ről, telefonról azonnal indul ugyanerről a DLNA kiszolgálóról (Plex van mögötte meg egy erős Windows PC)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van pár sorozat, film ami azon elérhető, de pl. a régiósításról nem találok semmi infót, amíg nem fizetek elő. Nagyságrendileg mennyi a feliratos/szinkronos tartalom? Alkalmazás egyszerűen tölthető, vagy ezzel is mókolni kell, mint az HBO Max-szal? Összességében milyen a felhasználói élmény?