Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
pkaresz
őstag
válasz
marazaniko
üzenetére
Köszönöm szépen 😀!
-
marazaniko
újonc
válasz
pkaresz
üzenetére
Egy kedves csoporttag javaslatara megprobaltam a csoport osszefoglaloban emlitett x-plore file managerrel. Letoltottem a file managert a firestick-re, developer opcio bekapcsol, onedrive-ra feltolteni az apk-s hbomax downloader file-t szamitogepen/laptopon, aztan megnyitod a file managert ujra a firesticken, es ott hozzaadsz egy uj syervert a web storage tab-hoz. Ezutan belogolsz a onedrive account-odba a file manager-en keresztul, es azzal megnyitod/elinditod a telepitest a korabban szamitogepen feltoltott apk downloader fajl-lal. En az 53-as verzioszamut toltottem le, es voila, hiba nelkul mukodik

https://en.alfanotv.com/smart-home/how-to-install-apk-on-amazon-fire-tv-stick-4k/
-
pkaresz
őstag
Nálam sem megy az HBO.
Tudna valaki segíteni? -
azbest
félisten
válasz
marazaniko
üzenetére
tegnap volt aki hibákra panaszkodott a hbo max topicban, lehet ettől függetlenül volt egy időszakos probléma.
Az lg tévé firmware verziójának semmi köze a firetv sticken lévő android verzióhoz.
-
sysrq
őstag
Sziasztok!
4K Max-om van a legujjúbb pár Kodi 21 Omega nem lépteti a következő sorozatrészre a végén, minden be van állítva, (köv.vid.lej. már mindent kipipáltam) régiekkel nem volt ilyen gondom. Valami változott amit nem vettem észre vagy másnál is előfordul ez a hiba? -
marazaniko
újonc
válasz
Fandango
üzenetére
En is ezt probaltam, de hiaba telepiti a hbo max-ot, amikor bejelentkeznek, azt irja, hogy service unavailable. Internet connection ok, cache-t toroltem, ujrainditottam az appot es a firestick-et is, de semmi… lehet az a problema, hogy az apkmirror-on 4.1+ -os android verziora keszult downloaderek vannak csak fent, nekem pedig 4.06.26 a szoftververziom az LG tv-men? Sajnos nem tudtam ezt tovabb frissiteni, mert a tv-m nem talal ennel ujabb verziot… webos 2…
-
Fandango
veterán
válasz
marazaniko
üzenetére
Sideload-olni szoktam az innen letöltött verziót.
HBO Max: Stream TV & Movies (Android TV) -
marazaniko
újonc
Sziasztok! A német amazonról rendeltem egy international verziót a Firestick 4k Max-ból. Engedélyeztem a developer verziót, letöltöttem a downloader appot, de nem találtam olyan linket, amivel engedné letölteni a HBO Max-ot.
Tudtok esetleg működő linket adni hozzá? Apk-t próbáltam eddig.
Köszi előre is!

-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van értelme frissiteni a 4K Max-on az HBO MAX-et és egyáltalán van-e frissebb a lentitől?
Jelenlegi verzió: 52.35.0 -
Crvsh3R
senior tag
-
Crvsh3R
senior tag
Alexa Voice Remote Pro-t honnan lehet beszerezni? Fire TV 4K Max-ot Amazon DE-ről rendeltem, innen szerettem volna a remote-ot is megrendelni. A termék adatlapjánál nem jelezte, hogy gond lenne a kiszállítással, de amikor kosárba rakom és csekkolnám ki, akkor már piros hibaüzenettel nem engedi.
Valakinek valami ötlet?
-
törölt tag
A legújabb Cube teljesértékű Echo Dot is egyben? Páran panaszkodtak külföldi reviewekben, hogy ezt-azt nem tud, de lehet user error is.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
tsilver
üzenetére
Köszi

És már benne is van a téma összefoglalóban...
-
tsilver
senior tag
-
CirrMee
addikt
A Notifications / Music üzeneteket nem lehet kikapcsolni?
-
Crvsh3R
senior tag
Channel Guide gomb nálunk használható valahogyan valamire?
-
Crvsh3R
senior tag
Akinek van esetleg Pro távirányítója attól kérdezném, hogy az is annyira recseg-ropog, mint a sima 4K Max távja? Megéri beruházni egy Pro-ra?
-
Crvsh3R
senior tag
Van arra mód, hogy ne közvetlen a TV hangerejét állítsam a távirányítóval, hanem az android rendszer (ergo maga a Fire TV) hangerejét?
A problémám az, hogy ha átváltok a TV-n külső hangkimenetre (SPDIF-en keresztül használnék egy Ugreen bluetooth transmittert, ami ellát 2 db Sennheiser fülest), akkor azok hangerejét csak akkor tudom a távirányítóval vezérelni, ha maga az android rendszer hangerejét vezérlem, mert a TV-jét ugyebár ilyenkor nem tudom. -
Imi1981
veterán
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Megkeresed az addont és ott megnyitod akkor a mappákhoz visz. Most nem tudom lefényképezni de ott belépsz például a filmek mappába és azon belül megint a filmek mappába és akkor nyitod meg ténylegesen a mappát. Én külön külön a kedvencekhez szoktam adni a filmek, sorozatok stb mappákat és akkor könnyű elérni gyári skinen. Én most nem gyári skint használok és ezen szépen ki lehet rakni főképernyőre úgy hogy ezeknek a mappáknak megadod az elérési útját a felszín beállításokban. Artic zephyr skint használom ami nagyon jól néz ki.
Csináltam mégis egy képet [kép] így néz ki Artic zephyr skinnel beállítva. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Na, PKC szépen teszi a dolgát, mindent lejátszik.
Viszont ezzel kapcsolatban 1-2 kérdés ha már te is használod:
1., Mit érdemes első beállításkor beállítani? Addon (Default) or Native (direct paths)?
2., Valahogyan elő lehet varázsolni a mappák és a gyűjtemények kijelzését a filmeknél? Jelenleg vegyítve vannak most a gyerek és a mi cuccaink is, jó lenne külön látni őket. -
Imi1981
veterán
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Chromecast-nál nálam sem dobott, ezért nem értem. Elméletben ugyanazon kódolásokat támogatja mindkettő, a kiszolgáló ugyanaz a Raspberry Pi 4-es, mint előtte. Lejátszásnál minden maxra állítva, mint korábban.
Kodit ismerem, de jobban szerettem volna a natív Plex kliens-t használni, ha már fizettem a lifetime premium-ért.
Akkor nekiesem a Kodinak, mást nem tudok tenni sajnos...
-
Imi1981
veterán
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Ilyet nem dobott soha. Lehet nálad az van, hogy transzkódolnia kéne de mivel ki van kapcsolva a szerveren ezért hibát dob. Plex beállításokban azért állítsd be a lejátszás résznél hogy minden maximumon legyen, hogy ne transzkódoljon. Hátha segít.
Plexkodiconnect jobban szeretem én de viszont ha nem ismered a kodit akkor kicsit macerásabb. Plex addon is jó (és plexesebb kinézetű mert saját kinézete van) de ha jól emlékszem nexus kodin nem működik.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Az az érdekes, hogy HA elindult valami, akkor az nem akad. Leginkább az "Unable to play media" jön be, vagy az az üzenet, ami azt jelzi, hogy kevés a szerver a transzkódoláshoz, holott a kiszolgálón ki van kapcsolva. De ha többször rányomok a lejátszásra egy média esetén akkor "valamikor" elindul (de legtöbbször egyáltalán nem indul el). Nem értem.
Kodi esetén a Plexkodiconnect vagy a Kodis Plex kiegészítő a nyerő?
-
Imi1981
veterán
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Kipróbáltam a plexet és nekem amit közvetlenül játszik le simán viszi wifin. 30 GB-os full HD filmet is! Az új Avatar azt viszont transzkódolja mindenképpen valamiért és ezért néha akad. Másikat nem találtam ami akadt volna. Én nem szeretem a plex klienst pont az ilyen kényes dolgai miatt. Sokkal jobb a kodi szerintem.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Szia

Újraindítottad a beállítás után a Firesticket? Ip cim beállítás nem fog beállítódni csak egy restart után
Leszámítva a megszokott Android felületet aligha rosszabb a Firestick 4K Max, nekem is az van. Én is annak idején húztam a szám, hogy van egy eszköz és még foglalkozni kell vele. Plex nálam tökéletesen működött amikor használtam. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Oké, ezen már túltettem magam. Feltettem a hivatalos 20.1-es 32 bites apk-t.
Viszont ami ennél sokkal jobban aggaszt az az, hogy egyenlőre visszalépésnek látom a 4k Max-ot a CCwGTV-hez képest (holott fejlesztés gyanánt vettem, mert azt belassították elég durván a legutóbbi frissítések). Egyszerűen nem értem, hogy a natív Plex kliens miért nem játssza le a fájlok, holott ugyanazt az android tv-s klienst használja a Fire TV is, mint a Chromecast és azon lejátszódott minden. Sima x264 fullhd fájlok, semmi remux. Hálózat 5GHz-es AX, 1000-es nettel.
A másik amit nem értek, hogy a routerben DHCP address reservation be van állítva a Fire TV-re, mint minden eszközre a hálózaton, de ennek ellenére nem veszi azt az IP-t. Ilyet még nem láttam. Hiába állítom be a 192.168.1.107-et, mindig 192.168.1.75-ös értéket veszi fel.
-
Crvsh3R
senior tag
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Crvsh3R
üzenetére
1. miért akarod app storebol telepíteni, mikor sokkal jobb verzió is van rá az Öf-ban...
3-4.Az appban általában beállítható a nyelv, a primenél sajnos tényleg számít az hogy hol van az előfizetés , én is egyszer kipróbáltam a lengyelt, de még a 30 napos próbánál le is mondtam mert ilyen volt. Ha német prime előfizetés van akkor német leírásokat fog betenni. -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Fire TV 4k Max-om és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig Chromecast with Google TV-m volt, ahhoz képest nem értek 1-2 dolgot.
1., A Kodi Appstore-ból nem telepíthető csak apk-ból?
2., Főként natív Plex klienst használok és Chromecast-nál mindent le tudtam játszani simán, itt viszont egy csomó videónál azt írja, hogy "Unable to play media". Ez miért lehet?
3., Appok nyelvét lehet valahol állítani (gondolok itt arra, ha pl. nincs az appon belül lehetőség erre)
4., Prime előfizetésem Lengyelországból van és gondolom ez miatt a Prime Video lengyelül jelenít meg egy csomó mindent (de vegyesen van angol és magyar nyelven is). Ezt valahogyan nem lehet fixen angolra vagy magyarra állítani? (gondolok itt a film bannerekre, film leírásokra)
Előre is köszi a segítséget!
-
Imi1981
veterán
Szia gyűrű! Az általad módosított estuary mod v4 (ha jól emlékszem v4 volt a vége) skint le lehet tölteni valahonnan? Nexus kodira kellene ha van.
-
Crvsh3R
senior tag
Köszi a gyors választ!
Amire viszont még nem találtam választ: a stickre elkezel esetleg 2 db bluetooth fülest egyszerre? Van ezzel kapcsolatban esetleg valakinek tapasztalata? Bluetooth 5.0 szabvány elméletben tudja, de gyakorlatban ez nem tudom ennél az eszköznél működik-e.
Jelenleg erre egy külön Ugreen transmittert használok Chromecast-nál, ami SPDIF kábellel csatlakozik a TV-re, jó lenne ezt kihagyni ha megoldható. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Szia, angol nyelvű. Egyik sticken sincs magyar menü.
Az international verzió csak a távirányitóján lévő a gomb feliratban más.
Nincs bloatware. Adb-n keresztül sok minden letiltható.
A prémium remote külön rendelhető.Olvasd át az összefoglalót az oldal tetején, sok mindenre választ kapsz.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Mai napon rendeltem az Amazon DE-ről "Fire TV Stick 4K Max International Version"-t, leváltani a Chromecast wit Google TV-met.
Kérdezném, hogy a fenti verziójú Fire TV tartalmaz magyar nyelvű felületet? Nem hátrány ha nem, csak mire készüljek?
Illetve még kérdés:
1., Valaki használja USB hub-on keresztül? Ha igen, van ajánlott?
2., Olvastam Pro remote-ról ez külön vásárolandó vagy alapból azt csomagolnak a készülékhez?
3., Van ajánlott app hozzá android alá? (bloatware eltávolító, fájlok átküldéséhez, stb.)Előre is köszi az infókat!
-
Bedugtam a Amazon Fire TV Stick 4K-t egy AOC Agon AG271QX monitorba (próbaképpen), sajnos nem tudok hangot nyerni a monitor fejhallgató kimenetén
- gyanítom, hogy ez normális, ha esetleg mégis van valakinek valami ötlete, előre is megköszönöm.
Update: nem a kérdésre válasz, de BT fejhallgatót a stickhez párosítva megoldódott.
-
HolyFire
aktív tag
Üdv!
Amazon Fire TV Stick 4K-re valaki telepített már Skyshowtime-ot? Én nem tudom rá feltenni... -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
Nekem 23.976 hz-en indul a netflix mert úgy állítottam be a refresh rate alkalmazással. Így ritkábban kellett váltanom frekit. Lehet így észre sem veszem ha vált már automatikusan. Ma hazaérek és lekapcsolom róla a refresh rate alkalmazást és kipróbálom, hogy nálam is vált e automatikusan. Ha igen nagyon örülnék neki mert tetszik ez a kis stick.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
headhunter
üzenetére
Gondolom Google translate
@tomigonzo , nekem se az miatt lett, tuti.
Az új apk és a fire os verzió miatt.
Az aftnews on már francia és olasz felhasználók is jelezték hogy náluk is aktiválódik... -
Janaboy
veterán
Liteon megy a Skyshowtime?
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Fire tv max-ot szeretnék venni. Tudtok valami infót, jövőbeni amazon akcióról? Most úgy láttam hogy 70€ körül van, szállítással együtt. -
gyűrű
Topikgazda
A téma összefoglalóba felkerült a
skyshowtime kodi addon telepítési leírása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Beyerdynamic Dt 1770 Pro 250 ohm fejhallgató eladó
- ÚJ Corsair HS80 RGB USB Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Epson EB-FH06 projektor, CSAK 770 óra a lámpában! ÚJ ÁRA 250.000Ft-tól indul !
- ÚJ Corsair HS65 Wireless Fehér Bolti ár:47k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új HP HyperX Cloud Flight Wireless Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm így legalább tisztázódott
- gyanítom, hogy ez normális, ha esetleg mégis van valakinek valami ötlete, előre is megköszönöm.

Nagyon király! Azt kell mondjam jelenleg jobb a 4k max mint a cső shieldem.
De ott van még az Ebay-es vagy az Aliexpress-es (nem emlékszem már melyik)