- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz Imi1981 #9625 üzenetére
Akkor szokott ilyen lenni, ha a HDR10+ és a Dolby Vision is engedélyezve van és az adott release tartalmazza mindkettőt. Próbáld ki hogy a hdr10+ nem engedélyezed.
Nem értem miért nem lehet a Kodiba beépíteni egy opciót, hogyha minden kettőt tartalmazza a videó agyag, akkor csak az egyik legyen engedélyezett.... -
Csabi1984
addikt
válasz Imi1981 #8685 üzenetére
Amazon Fire TV Stick 4K Max Gen 2 (2023) (B0BTFCP86M)
Átvételi lehetősége -
blakey
titán
válasz Imi1981 #8675 üzenetére
Szerintem a 2023-ast válaszd a 2021-essel szemben, legalábbis én most azt választanám, Kodihoz jól jön a plusz tárhely. Nekem csak ez hiányzik a 2021-esből, azaz a 8GB kevés, de a Kodit nem saját adatbázissal vagy abba épülő kiegészítővel használva már jó.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8673 üzenetére
4K Max alá ne add és a 2023-as előnye a 16GB háttértár, a Wifi 6E, de ha ezek nem számítanak, akkor a 2021-es is jó, nálam teszi a dolgát, nincs panasz.
BÚÉK! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8669 üzenetére
Ez nem iOS hiba, hanem annak a hibája, hogy eddig a böngészők egy "motort" használtak és az a Safarié volt, az meg így működik a telefonokon, 1 okból érthető, másikból meg nem. Ha a többi fejlesztő átáll egy másik motorra, akkor valószínűleg az is változni fog, emiatt nem az OS-t kell szidni, hanem a fejlesztőket, akik így látták jobbnak, plusz az adott oldal fejlesztői is tehetnek ennek érdekében, de ott is más nézetet szeretnek, így aszerint cselekednek. Egy ilyen oldal miatt meg felesleges bosszankodni, de ezek szerint szép lassan a telefont is eladod, ha már a lejátszót is eladtad.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8667 üzenetére
Az oldal úgy van "megírva", hogy minden eszközön jól működjön, azaz dinamikus, ezen nem változtat a nézet. Számítógépen is ilyen, csak 1-2 sorban van a pöttyhöz tartozó szöveg. Telefonon is jól ki lehet jelölni.
-
atiska007
senior tag
válasz Imi1981 #8663 üzenetére
Szerintem hasonlítsd össze te magad:
https://developer.amazon.com/docs/fire-tv/device-specifications-comparison-table.html
Itt ki tudod az eddig megjelent eszközöket jelölni...Mittudomain!
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8646 üzenetére
Sima Omega, nem szükséges a Maven, csak ha kell a Blu-ray menü.
-
Csabi1984
addikt
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8543 üzenetére
Igen, jelenleg, de, amint kijön egy frissítés, akkor már a beta3 alatt is működni fog.
-
Mano66
senior tag
válasz Imi1981 #8518 üzenetére
Én már elengedtem a PKC-t." blakey" ajánlására felraktam a [PM4K] scriptet. Ez teljes Plex felületet ad. Igaz nem beépül a kódiba, ha nem kiegészítőként települ. Onnan is indul. Be lehet állítani, hogy kódi indításra induljon és mikor kilépsz automatikusan ki is lép. Mind a Plexből és a kódiból is. Szép a felülete. Jó használni. Két hátrányát tudom felsorolni.
1. A film vagy sorozat tartalmát pár sorba tömöríti. PKC-nál ez sokkal több.
2. A "Gyűjtemény" mappa tartalma is a filmek mappában van és külön ott vannak a gyűjteményben lévő filmek is. Nem külön mint a Plex kliensben. De ez lehet beállítási gond is.
Előny a PKC-hez képest minden mappa látszik amit a Plex szerveren beállítasz. PKC-nál a fényképek mappát külön kell betallózni. Törléskor nem csak a mappa tartalma törlődik a szerverről, ha nem maga a mappa is. A PM4K-t a fejlesztők nem engedik el hónapokra mint a PKC-t. Folyamatosan fejlesztik.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8518 üzenetére
Azért annyira nem kell visszamenni, az Omega beta2-vel működik a PKC.
-
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #8511 üzenetére
Mindegyik Kodi fent van, bár az Omega több újítást tartalmaz (főle DV-t illetően) és néha jobbnak tűnhet, de nekem még mindig a Maven's féle Nexus a legstabilabb, legjobb. De mindegy melyiket használod, főleg, ha nem kell Blu-ray menü és PKC, mert akkor az eredeti Kodi Omega is elég stabil. Csak azért írom, hogy a Maven's Nexus stabilabb, mert az iso-kat gyorsan, azonnal elkezdi lejátszani (Omega alatt majd 1 perc mire elindítja), valamint a PKC fejlesztője csak stabil kiadásokra ad ki valamilyen verziót, és azt sem túl sűrűn, így a Nexus a nyerő.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Imi1981 #7380 üzenetére
Én előrendeltem egyet, okt 20 után szállítják, majd írok róla milyen..
-
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Imi1981 #6761 üzenetére
Én is ezt a skint állítottam be. Ránézek ezekre a beállításokra, köszönöm a segítséget!
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Imi1981 #6759 üzenetére
Na, PKC szépen teszi a dolgát, mindent lejátszik.
Viszont ezzel kapcsolatban 1-2 kérdés ha már te is használod:
1., Mit érdemes első beállításkor beállítani? Addon (Default) or Native (direct paths)?
2., Valahogyan elő lehet varázsolni a mappák és a gyűjtemények kijelzését a filmeknél? Jelenleg vegyítve vannak most a gyerek és a mi cuccaink is, jó lenne külön látni őket.Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Imi1981 #6757 üzenetére
Chromecast-nál nálam sem dobott, ezért nem értem. Elméletben ugyanazon kódolásokat támogatja mindkettő, a kiszolgáló ugyanaz a Raspberry Pi 4-es, mint előtte. Lejátszásnál minden maxra állítva, mint korábban.
Kodit ismerem, de jobban szerettem volna a natív Plex kliens-t használni, ha már fizettem a lifetime premium-ért.
Akkor nekiesem a Kodinak, mást nem tudok tenni sajnos...
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Imi1981 #6753 üzenetére
Az az érdekes, hogy HA elindult valami, akkor az nem akad. Leginkább az "Unable to play media" jön be, vagy az az üzenet, ami azt jelzi, hogy kevés a szerver a transzkódoláshoz, holott a kiszolgálón ki van kapcsolva. De ha többször rányomok a lejátszásra egy média esetén akkor "valamikor" elindul (de legtöbbször egyáltalán nem indul el). Nem értem.
Kodi esetén a Plexkodiconnect vagy a Kodis Plex kiegészítő a nyerő?
[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
válasz Imi1981 #6750 üzenetére
Oké, ezen már túltettem magam. Feltettem a hivatalos 20.1-es 32 bites apk-t.
Viszont ami ennél sokkal jobban aggaszt az az, hogy egyenlőre visszalépésnek látom a 4k Max-ot a CCwGTV-hez képest (holott fejlesztés gyanánt vettem, mert azt belassították elég durván a legutóbbi frissítések). Egyszerűen nem értem, hogy a natív Plex kliens miért nem játssza le a fájlok, holott ugyanazt az android tv-s klienst használja a Fire TV is, mint a Chromecast és azon lejátszódott minden. Sima x264 fullhd fájlok, semmi remux. Hálózat 5GHz-es AX, 1000-es nettel.
A másik amit nem értek, hogy a routerben DHCP address reservation be van állítva a Fire TV-re, mint minden eszközre a hálózaton, de ennek ellenére nem veszi azt az IP-t. Ilyet még nem láttam. Hiába állítom be a 192.168.1.107-et, mindig 192.168.1.75-ös értéket veszi fel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6696 üzenetére
"Szódával elmegy", nem olyan, mint a beépített.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6667 üzenetére
Amelyiket nélkülözni tudod, USB2-es a mikro USB kimenet, szóval jó, ha gyors a pendrive. Nekem USB3-assal van bővítve, szintén Sandisk.
-
CirrMee
addikt
válasz Imi1981 #6664 üzenetére
Ha arra rádugok egy pendrive-ot úgy tudom bővíteni a tárhelyet?
Nem. Lesz egy második tárhely, az elsődleges nem bővíthető.
Ha alkalmas a kinézett addon, át lehet mozgatni a második tárra.Egyesíteni?
Ha újraírod az operációs rendszerét, hogy alkalmas legyen ilyesmire, akkor képes lesz - addig nem.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6664 üzenetére
Bármilyen, olyan is jó, ami billentyűzetes. Nekem egy iPhonehoz hasonlító BT billentyűzetem van, ha nincs kedvem a távval vacakolni.
Ha arra rádugok egy pendrive-ot úgy tudom bővíteni a tárhelyet? Egyesíteni? - igen, kezdetektől fogva így használom, ala, hogy ami van az kevés.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Imi1981 #6660 üzenetére
Azt nem ismerem ezt jobban szeretem mint a shieldét..
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6660 üzenetére
A távirányító olyan, amit többféleképpen lehet, használni, nekem egyikkel sincs gondom, mindegyiket szeretem, Apple TV, Fire Stick, bármi, egyik sem kopik, nem "lötyög". Apple TV-het használhatsz BT légegeret is, persze egér funkció nélkül és ugyanez érvényes Fire Stickre is.
-
gyűrű
Topikgazda
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Imi1981 #6241 üzenetére
Én az amazon de ről rendeltem. Nagyon tetszik auto háttérvilágítós gombokkal. A plusz pár gomb meg kodin is jól jön. De nem olcsó
-
Imi1981
veterán
válasz Imi1981 #6234 üzenetére
Külön alkalmazás most már látom. Majd később megnézem és köszönöm de most full ideg vagyok sajnos. Letitkosították minden fájlom a gépen az összes merevlemezen! Fizetni nem fogok ilyen férgeknek úgyhogy le kell formázzak mindent. Windows vírusirtót kikapcsolták és nem lehet visszakapcsolni ! Micsoda biztonság . És a legjobb hogy nem jártam semmi olyan oldalon és csak az összefoglalóban lévő adb app control programot telepítettem.
-
zseko
veterán
válasz Imi1981 #6220 üzenetére
Ahham. Köszi! Hát ez tényleg elég sunyi mód. Az az 1500 forinttal kevesebb ár nem éri meg egy használtért.
Még egy kérdés, a mailboxde-nél a név/cím megadásnál lehet írni ékezetet? Tudom hülye kérdés, de a Your address or head office - write english, please kicsit elbizonytalanított.
Lenne ugyan mód németországi ismerősre (volt munkatársam fia német lánynak udvarol, Bécsben tanulnak), egyszer rákérdeztem, de nem akarom túl sűrűn ezzel zaklatni és sürgetni őket, hogy küldhetem-e hozzájuk, adjanak már címet.
HR24.hu
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6214 üzenetére
Ha egy hálózatban egyszerre min. 2 Kodi fut ugyanazokkal a beállításokkal, akkor ütközés van, ezt úgy is kipróbálhatod, hogy felteszel egy Matrixot, beállítod és utána felteszel pl egy Nexust, de a Matrixból nem lépsz ki, azaz a háttérben fut, ugyanez lesz az üzenet. Az üzenet a távvezérlésre vonatkozik, csak, akkor van jelentősége, ha pl. yatse-val irányítanád.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6207 üzenetére
A hálózatban vagy az eszközön fut egy Kodi ugyanazokkal a beállításokkal, meg kell változtatni a portot.
-
Xelo
addikt
válasz Imi1981 #6205 üzenetére
biztos hogy fagyi volt? nagyobb updateknel volt mar nekem is olyan h eltotymogott vele akar 10-15 percig de nekem ez fel se tunik a macbookom meg pixel telefonom frissitesi idejei mellett en update kozben nem is mernem kihuzni max ha mar total eselytelennek tartanam hogy befejezi a dolgot.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6201 üzenetére
Vagy 5x is, ha úgy adódik, igen , normális.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #6149 üzenetére
Attól, hogy a routered "brutál" jelet ad, még nem biztos, hogy a Stick fogadni is tudja, a Wifi kétirányú és kevés, ha csak az egyik tudja. tvOS-sen a Netflix szerintem átalakítás alatt van.
-
Imi1981
veterán
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Imi1981 #6095 üzenetére
A 4k régebbi processzor, gyengébb, kicsit kevesebb 1,5 g ram. Nincs wifi 6. Talán av1 hardveres sincs. A többi rész hasonló. Annyi még hogy a sima 4kn még nincs letiltva szoftveresen a dv profil 7, ezért igaz nem teljesen jól de lejátszása megy. A 4k max on már vagy fél éve letiltotta az amazon egy frissítéssel, így most azon az omega dovi build alatt szinhelyes profil 8 ként megy.
-
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #5706 üzenetére
Arra számíts, hogy ez is csak hálózati lejátszásra alkalmas és néha itt is elcsesződik valamelyik app. Egyébként jó cucc.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Imi1981 #5704 üzenetére
Azért a shield pro 4*-5* drágább olyat ne várj. A max menüben elég fürge, kodin nálam a sok plugin, és a testreszabott felszín miatt jóval lassabb, de átlag usernek ott is elég jó. Az ilyen miboxoknál sokkal jobb, mert a fire os egy jól kiherélt android tv os, optimalizálva.
-
gyűrű
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bluetooth hangszórók
- Windows 11
- Internet fejlesztés országosan!
- Láncfűrész topik
- Milyen processzort vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest