-
Mobilarena
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
blakey
titán
Nem veszem magamra, de ha nem akarsz a megfelelő helyen informálódni, társalogni, akkor lelked rajta.
Amúgy, ha van egy C2-t és többnyire "streaminget" használsz, akkor teljesen felesleges bármilyen külső lejátszó, a C2 az összes streaminget tudja, ráadásul megfelelő minőségben. -
blakey
titán
Oké, akkor ennyi. Nem számít mi vagy. Nem tudod, hogy én mi vagyok és ezek szerint lesz@rsz "minket a ph-n", akik lehet, hogy többet tudnak, mint a külföldiek, de akkor ott informálódj. Van egy srác, akinek ilyen problémája van, de nem tudja a megoldást, van "10 másik srác", akinek nincs, de az nem számít, mert valamiért nem is érdekel, hogy még mélyebbre áss. Gyakorlatilag mindennek utánajárok, "sz@rrá" tesztelek, sőt be is írom a gyártó oldalára és néha meg is oldják.
-
gyűrű
Topikgazda
Reméljük nem nagyon lesz ilyen, mert a dhl szállításnál látszik hogy a mailboxde=n átvétel történt. Aztán ha kiderül, akkor vagy a mailboxde fizeti ki, és tőled kéri vissza az árát , vagy letiltja az amazon az odaszállitast mindenkinek.
Amúgy most visszaneztem és az utolsó 4 mailboxde szállítás mind ilyen volt, és a szöveg is ugyanaz de refund nem volt sose.
-
zichie
senior tag
Nem állandó használatra van, csak alkalmanként kötöm rá a tévére, amikor szükség van rá. Több eszközt is használok, egyszer ezt, egyszer valamelyik RPi-t vagy PC-t... stb., mikor melyiket, de amikor nem vagyok otthon, akkor semmit.
Az USB-s LAN adatpert más eszközhöz is használom, azt meg nem akarom ki- be- húzgálni bekapcsolt állapotban, továbbá a HDMI kábelt sem szívesen húznám ki- be- bekapcsolt állapotban. Szóval használat után ki kell húznom a konnektorból. Teljesen felesleges bekapcsolva tartani a Fire TV-t, úgy hogy napokig nem is használom, átlagban hetente 3-4 napra bekapcsolom egy-két (max. három) órára.
Éjjelre mindent áramtalanítunk (wifi, mobilok, TV... stb.) mivel ilyenkor alszunk, ezekre nincs szükség. A router megy 24 órában, de ütemezetten lekapcsolja éjjelre a wifit.Több, mint egy éve így használom és soha semmi problémám nem volt vele.
-
zseko
veterán
Valahol félrement a dolog amit mondani szerettem volna
A jobb deal az jobb deal, nem kétséges
Elhangzott egy olyan, hogy miért sok a 10 (valójában ~14)EUR németből gls-el, mikor az a termék árának csak az 1/8-ada. Na most én csupán két dologra akartam rámutatni, aminek nincs köze ahhoz hogy megéri-e megvenni: hogy létezik olcsóbb szállítás is (nem erre a termékre természetesen), és marhára nem az 1/8-a, hanem az 1/3-a (35%), teljesen fals a teljes árhoz nézni az arányt ha nem a teljes árért veszem, a 15/5 árakkal is ezt akartam mondani, csak nem akartam túlságosan hosszan kifejteni. Lehet ez sincs teljesen jól érthetően kifejtve.
De akkor leírom még egyszer, utolsóként offolva erről, hogy hogyan gondolom:
qrvára mindegy mennyi a szállítási költség ha egyszer megéri megvenni
A videókártyámat anno Angliából rendeltem, 40 vagy 50e-et nyertem rajta. Azt se tudom mennyi volt a szállítási költség... -
gyűrű
Topikgazda
Nálam ez a bundle érte el az ingerküszöböt
most . 🙂 -
Virag.h
aktív tag
-
Raymond
titán
A John Wick 4 egyelore csak premium streaming (ertsd filmenkent fizetve) alatt erheto el, flatrateben (Netflix, Disney+, Prime stb) meg nem. Olcson kolcsonozheto (5eur) is csak a mult hetenten lett, addig csak vasarolhato volt vagy nagy penzekert (16-18eur) kolcsonozheto.
-
-
Postas99
őstag
most ellenőriztem és a primevideo.com oldalon belépve megy a film lejátszása.
Amúgy igaz az ingyenes csomagküldés miatt fizettem elő a primera de igy jár mellé a többi is. Amúgy azért vagyok előfizetve a fullos cuccra mert amiket rendelek cuccokat az megy soxor a mailboxde cimre, oda ingyen szállítanak ki és onnan meg 11 EUR-ért hazahozzák. Mivel a legtöbb FireTV amit vettem csak így volt elérhető és gazdaságos is, ezért a fullos előfizetés. Amúgy a Mailboxde elfogadható szolgáltatás.
-
Postas99
őstag
-
Imi1981
veterán
-
blakey
titán
Mint írtam, két különböző rendszer, különböző fejlesztés. Androidos Netflix jelenleg gyengébb a TV-ken futóhoz képest, de a TV-k között is van olyan amelyiken jobb a Netflix egy masik TV-hez képest és van egy eszköz amelyiken még jobban optimalizált, előbbi a Samsung, utóbbi az Apple TV, mint mindig, egy újabb frissítés bármikor megváltoztathatja a felállást. Tehát ebben az esetben nem a player-led vagy a tv-led okozza, az egy másik dolog, és ott lehetnek különbségek a két megoldás között, de az sem törvényszerű, mert simán lehet, hogy az adott lejátszó jobban csomagolja ki, mint a hozzá csatlakoztatott TV. Azért, mert az egyik neve player-led, a másiké meg tv-led, nem azt jelenti, hogy egyik csak a lejátszókra készül, a másik csak a tv-kre, hanem arra vonatkozik, hogy a TV-re bizod a feldolgozást vagy a lejátszóra. Minőségi, offline anyagot hasonlítgass és ne "streameket", az csak azt fogja bizonyítani, hogy egyiken jobban optimalizált, míg a másikon esetleg "pörgősebb", de semmiképp sem azt, hogy egyik lejátszó biztosan jobban kezeli a DV-t, mint a másik. Nagyon összetett dolog. De ha már DV, akkor a profilok között lehetnek különbségek, egy profile5 nem lesz jobb, mint egy profile7 vagy profile8.
-
blakey
titán
A Netflixen azért vettél észre eltérést, mert két különböző rendszer és optimalizáció, nem azért, mert egyik player-LED, a másik TV-LED. És nem, nem ennyire fehér vagy fekete, hogy egyik lejátszón biztosan szebb lesz a kép, mint a másikon, ez így marhaság. Pl. a Netflis, Plex, Prime, HBO sem az az app amire rá lehetne bízni a "mérőműszert", azért képes eltérést produkálni rendszeren belül egy másik apphoz képest is, szóval a nagy igazság az, hogy ha a két OS normálisan, és sztenderd szerint van megírva, akkor a képben nem lesz eltérés.
-
blakey
titán
Ööööö…, valamint rosszul értelmezel, van player-LED és TV-LED, ha a lejátszó tudja a DV-t, és nincs külön kapcsolója, akkor a teljeset tudja, vannak lejátszók ahol kapcsoló is van hozzá, a Sony TV-k tavalyig pl. csak az LLDV-t "ismerték", a lejátszók a teljes DV-t átküldik a TV-nek és az kezeli a megfelelő módon, amire viszont a lejátszók többsége nem képes az összes profil lejátszása, de a TV-k lejátszói sem feltétlenül ismerik az összes profilt, és itt vannak különbségek lejátszó és lejátszó között, de attól még pl. egy DV profile5 ugyanúgy fog megjelenni a lejátszón is és a TV-n is, ez a Dolby által szigorúan ellenőrzött, zárt "projekt".
-
Bubukain
senior tag
"lg c2-nek (nekem is ilyen van) gyorsabb a rendszere mint a 4k max, es ha a szemem nem csal a kepminoseg is jobb a beepitett applikaciokkal"
Én is így látom, ezért is kérdeztem, hogy ezeken a TV-ken van-e értelme egy stick-nek."illetve Crunchyroll sincs lg tvkre (anime streaming app)"
Jó hogy mondod, meg is nézem mi ez, a fiam nagy anime fan"viszont pl vpn nem elerheto ra. routeren kene beallitani, de nekem egyszerubb egy sticket beledugni es letolteni a nordvpnt"
Jó hogy mondod a VPN-t ez ki is ment a fejemből, azzal egy csomó minden nézhető a stick-en
-
FingR86
őstag
de ha hozzá van kapcsolva a fiókodhoz rendeléskor
eladod 0 percesen és az új tulaj be akarja üzemelni, akkor már ő hibaüzenetet fog kapni a legelején, amikor bejön a varázsló, wifi csatlakozás stb.
Sztem ez valami védelem, hogyha ellopják útközben, akkor ne tudjanak vele mit kezdeni. -
-
hulp01
senior tag
Na ez az, mi az az adb, és ezt a két sort hova kell beírni? Az angol nyelvű leírásban olvastam valami laptopról, aminek ugyanazon a wifin kell lógnia. Na, nekem ilyen nincs, viszont van egy win pc ugyanazon a routeren kábellel. Az is jó?
OK, akkor ez megválaszolva eggyel feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Ingatlanos topic!
- Energiaital topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- iPhone topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged