Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Hát most mit mondjunk, ha már mindent elmondtunk. Nem működik ez külföldről feladva.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Hú de kihalt a topik.

Na a tegnapihoz update: DHL-hez hiába vittem, DHL-es vonalkód vagy partnertszám nélkül nem veszik át. Postán adtam fel, mert belefért levélként küldve (nem volt nagy és könnyű volt), így volt 2700Ft. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Közben a másik kettő Invoice értelmére is rájöttem. Elvileg azért adják, hogy ha olyan futárcéggel küldenéd vissza, ami elfogadja az ilyen jellegű számlát, akkor te ingyen feladhatod, mert a szállítási költséget az alapján majd az amazonnal rendezi a futárcég.
Na néztem és elvileg a DHL-nél működik ez a címzett fizet jellegű feladás. Ma megyek és ki is próbálom, hogy elfogadják e az Amazonos Invoice-t.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Megtaláltam közben. Itt írtak róla.
Tehát csak a két utolsó kell:
- Return Mailing Label (dobozra)
- Return Authorisation Label (dobozba) -
ez_meg_emaz
őstag
Sziasztok!
Most küldök először vissza csomagot amazonnak. Rossz terméket rendeltem véletlen (saját hibám). Kaptam egy rakás kinyomtatni valót és nem teljesen értem azokkal mit kell csinálni. Ha a leírást követem akkor a 4-ből 2-t a csomagra kell ragasztani, 1-et beletenni és 1-et átadni a "szállító cégnek", aki a szállítást intézi. Ez a gyakorlatban hogyan néz ki, mert a postán szerintem furcsán fognak nézni ha a kezükbe nyomom azt a papírt.
Illetve hogyan lehet a legolcsobban visszaküldeni Londonba egy csomagot?
-
Wizard8
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Amazon.de leírásba ott van, hogy Hungary: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895420
Azért nem szeretnék kártyát, mert két bankszámlám van... EUR bankszámla amihez nincs kártyám, innen fizetnék. A HUF számlához van kártya, de akkor az EUR-t forintra váltanám majd vissza, ez nem lenne gazdaságos. :"(
-
Wizard8
tag
Sziasztok,
Amazon.de-ről szeretnék vásárolni és bankszámlát használnék fizetésnél, de akárhogy írom be a számla adataimat -> "Payment revision needed". Lehet, hogy rosszul írom be az iban kódot? Milyen formátumot kéne használni?
Köszi a segítséget előre is.

-
törölt tag
válasz
picur10
üzenetére
Kupont nem tudok, esetleg nézz körül máshol is.
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Egy 150 EUR-s könyvet szeretnék rendelni az amazonról. Nem lehetne valami kupot szerezni, amivel tudnám kicsit faragni az árat?
Köszi! -
HellGreg
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Na közben kiderült a turpisság. Prime videó tagság nem egyenlő prime tagság. Legalábbis a fiók kezelésénél azt írta hogy click here to become prime member. Fura is volt hogy az iTunes miért csak 1800 ftot vont le amikor kB 3000 kellett volna. Na szóval most már prime member vagyok és megy minden ami nem külön csatornához tartozik.
-
qqzs
őstag
Nalam minden film megy, uk prime. Siman visszadjak meg mar nappal kesobb is
-
HellGreg
őstag
Most komolyan... Elfelejtettem a próbaidőszak végén lemondani a prime videot, így előfizettem egy újabb hónapra. Gondoltam nézek már valami filmet. Kb. amikor már a huszadik filmre is vagy "not available in your region", vagy valami csatornaelőfizetést írt, meguntam...

-
Frenk
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Érdeklődtem az OTP-nél - Net számlacsomagom van és a Web kártyával (MasterCard) vásároltam(?).
Elmondták, hogy az 1 €-s próbaterhelés az sikeres volt 11-én és a 300 €-t 12-én próbálták "lehívni" de sikertelen volt - ennek ellenére az Amazon a számlámon "zárolta" a 300 €-t 04.19-ig. Gondolom addig kell sikeresen kiegyenlíteni a vételárat.Ilyenkor mi lehet a probléma, hogy a sikeres próbaterhelés ellenére nem tudták "lehívni" a vételárat?
Hogyan lehetne ezt a helyzetet "megoldani"?Segítségeteket előre is köszönöm.
-
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
Visszautalva az első Amazon.de-s vásárlásomra - #7367 - amely 04.11-én történt. A vételár egyből nem került levonásra mivel akkor még a webkártyára a teljes összeg nem került feltöltésre - de a feltöltést követően a netbankban az előjegyzett kártyaforgalomban már szerepelt a vételárnak megfelelő összeg. A mai napon néztem a netbankot és webkártyán már nincs a "vételárnak megfelelő összeg" (a tranzakcióknál még nem került jóváírásra, gondolom hétvége miatt ezért ott nem tudom leellenőrizni).
Az amazon oldalon hol lehet annak "nyoma", hogy a vételár már "lehívásra" került a vevő számlájáról?Melléklem az amazonról a rendelés részleteinél a "jobb oldali részt" ill. a csomagvötésről is egy képernyőkivágást. Az értékesítő nem közvetlenül az amazon volt.
Csak bízom benne, hogy nem egy lenyúlás áldozata lettem.
[kép1]
[kép2] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
golya87
üzenetére
Az ő szolgáltatásukat már használtam párszor.
-
golya87
őstag
Hello
Szeretnék rendelni Amazon-ról whisky-t, de sajnos csak Németországba és Ausztriába szállítanak ki.
Az lenne a kérdésem, hogy csomag továbbító szolgáltatóval működhet a rendelés?
Tudtok-e ilyen szolgáltatót ajánlani?Előre is köszönöm a segítséget!
-
gg72
veterán
A sztori vége annyi, hogy visszautaltak 8.40 EUR-t a feladás kompenzációjaként, majd miután ismét írtam nekik, hogy ez OK, de nekem kb. 20 EUR-ba került a feladás, a különbözetet is visszautalták. Szóval végül is kifizették a visszaküldést, de macerásabban ment, mint eddig.
-
Frenk
aktív tag
válasz
Executioner
üzenetére
A regisztrációkor annyi volt rajta, hogy a próbaterhelést végre lehetett volna hajtani de most néztem a netbankot és előjegyzett kártyaforgalomban szerepel a vételárnak megfelelő összeg (csak az amzonon nem látszik még ennek "nyoma").
-
Frenk
aktív tag
válasz
Executioner
üzenetére
A kártyát "simán" beregisztráltam - mondjuk a netbankot még nem néztem. E-mail pl. nem jött, hogy próbaterheltek volna.
-
Frenk
aktív tag
válasz
Executioner
üzenetére
Szia,
és az 1€-s próbaterhelést közvetlenül a fizetés előtt szokták "eszközölni"?
-
Frenk
aktív tag
válasz
Fehérsólyom
üzenetére
Sziasztok!
Tegnap éjszaka megvolt az első amazon.de-s rendelésem.
Érdeklődöm, hogy a termék árát mikor kell fizetnem? (A rendelés leadásakor még nem volt "feltöltve" a virtuális masterccard - de kb. 10 perc múlva már "rátöltöttem". Az 1 €-s próbaterhelés szokott lenni? -
Russel009
csendes tag
válasz
Executioner
üzenetére
Én naiv azt hittem EU-n belül már nincs balf***kodás az ÁFA-val... Így már nem éri meg sajnos.
köszönöm szépen a gyors válaszokat!

-
Russel009
csendes tag
Sziasztok!
Az amazon.es-ről szerettem volna rendelni. A kiszemelt termék 449 euro, azonban a kosárba rakás után, a rendelés véglegesítésekor már 471 euro-t mutat. Először azt hittem hogy a szállítást is bele kalkulálja, de azt külön tünteti fel az oldal.
A kérdésem az lenne, hogy miért ugrik meg közel 22 euro-val a termék ára? Kerestem az oldalon de nem találtam rá magyarázatot.
Illetve ha a a fizetéskor átváltom euro-ra a valutát, akkor némiképpen mérséklődik a jelenlegi 1 euro=343 Ft árfolyam? Vagy már ez a kiskapu sem játszik?

Köszönöm szépen a segítséget!

-
gg72
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Tegnap rákérdeztem, azt írták, persze, küldjem a bizonylatokat. Ezeket (feladószelvény, nyugta) beszkenneltem, elküldtem, de erre már azt írták, hogy nem fogadják el?! Beszéltem velük most reggel telefonon is, a hölgy szerint vissza fogják utalni, de csak akkor, ha megkapták a csomagot. Kérdeztem, hogy ez valami új dolog, mert eddig előre is visszautalták a feladás költségét? Igen, ez egy új szabály. Szóval akkor ez van, várni kell. Kíváncsi vagyok utána visszautalják-e. Majd beszámolok róla.
-
gg72
veterán
Sok éve rendelek már az amazontól, de most fordul elő először, hogy nem akarják visszafizetni a visszaküldés költségét, ami ugye legolcsóbb esetben is 6350 Ft (MPL Europa csomag). Ugyanúgy elküldtem nekik minden bizonylatot, erre azt válaszolja egy ügynintéző, hogy ezek átvizsgálása után nem tudják visszatéríteni. Írtam nekik egy szép választ, de találkozott már valaki ilyennel mostanában? Ha ez mostantól gyakorlat lesz náluk, nem fogok semmit sem rendelni már tőlük.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Még mindig ez a válasz a kérdésedre.
-
törölt tag
Tudna segíteni valaki akár privátban is? Amazon.de gift balance-ot szeretném valahogy átvinni .com-ra vagy átküldeni valakinek .com store-ra. Vagy átváltani valahogy Paypal-re, a lényeg hogy ne a .de oldalon legyen a pénz.
-
csucsreg
tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Köszi. Az expressz szállításnál szoktak track számot adni?
-
csucsreg
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Az olasz Amazon ról Magyarországra.
-
csucsreg
tag
Az expressz szállítással rendelt cuccokat ki szokta kézbesíteni?
-
törölt tag
Sziasztok! Akkor mi van ha veszek az Amazonon egy használt cuccot (used - like new) magánszemély eladótól és nem működik? Ilyenkor valahogy érvényesíthető bármilyen garancia vagy visszatérítés?
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
Előfizettem prime videóra, most a free időszak megy, de szinte bármilyen filmet vagy sorozatot szeretnék nézni, mind "not available in your region". Ilyen formában teljesen használhatatlan a dolog. Még egyet se sikerült elindítani, amit kinéztem. Elrontok valami beállítást, vagy tényleg az van, hogy a közép-európai fizessen de nem kap lóf...t se cserébe?

-
csucsreg
tag
Sziasztok!
AZ AMazon Prime-nak van valami értelme Magyarország vonatkozásában? Ha jól értem ugyanannyiba kerül a szállítás prime tagsággal, mint nélküle.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Kössz a tippet, végül ez lett...
-
donjohnson
addikt
válasz
Véreshurka
üzenetére
családtag bankkártyája? ideiglenesen hozzáadod aztán letörlitek a fiókból.
-
Executioner
tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Én futnék még egy kört az OTP-nél. Hátha tudnak segíteni.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Executioner
üzenetére
Nagy kár!
Megtörtént, sajnos nem tudnak segíteni, ketyeg az 5 nap...
-
Executioner
tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Magyar bankszámlát nem fogsz tudni hozzá rendelni az amazon fiókodhoz. Írd meg a supportnak hogy mi történt hátha tudnak párnap haladékot adni.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Le kellett tiltanom az amazonhoz tartozó bankkártyámat, viszont pont ma akartak volna egy termék miatt leemelni a kártyámról pénzt, viszont az előírt 5 napig tuti nem lesz meg az új kártyám... Esetleg tudnék még vajon más formában is fizetni? OTP bank-os vagyok, nem tudom be lehet-e állítanom pl. ideiglenesen (erre az egy utalásra) a Payment by Direct Debit (add Bank Account opció a fizetési lehetőségek hozzáadásánál) opciót. Egy nagyobb rendelés tétele volt ez a termék, de ezt külön küldték volna, és nem szívesen rendelném meg újra, mert tuti, hogy jóval drágább lenne így a szállítási költség.
Ha bárkinek lenne bármi ötlete azt megköszönném!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Plz, ez a topik maradjon Amazon témánál.

-
qqzs
őstag
Azokat snipereknek hivjak, sokszor hasznalnak sniper programokat hoyg a legutolso pillanatban rakjanak licitet hoyg ne legyen ideje a tobbieknek fole menni. De a vegar az mondog a legutolso licit + a licitlepcso nem az amit beutsz ra haa licit 10 eur es a lecso 1 eur akkor ha 20 at licitalsz csak 12 lesz az ar.
-
Kekmen
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Volt már több licitem ebay-en, ahol nem volt minimálár. Kivétel nélkül úgy végződtek, hogy a lejárat előtti utolsó 1-2 másodpercben jött egy nagyobb licit. Nem tudom, hogy élő személy vagy bot, de rálicitálni már nem tudsz és akkora összeg, hogy ha rá is tudnál, az eladó akkor is jól járna. Szóval szerintem ne éld bele magad.
-
somnia
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
...miért lenne köteles...ott van, hogy lehet, hogy nem szállít kishazánkba!...
-
somnia
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
...az eBay meg az Amazon tökre nem ugyanaz...nem kell odaadnia...szállítási költség azért nincs, mert lehet, hogy nem szállít magyarországra...esetleg kérdezd meg tőle!...különben lehet, hogy ha megnyered, mond egy olyan postaköltséget, hogy a fal adja a másikat...egyébiránt az eBaynek van saját topikja...van még mit tanulnod a beszóláson kívül...
-
Kérdés: amazon.de-n licitáltam egy polár órára. Már csak 5 óra van vissza belőle és senki nem licitált még rá. Nem láttam sehol minimálárat. Megadtam a legkisebbett amit lehetett, ha lejár és más nem licitál rá akkor azon az áron elvihetem???

-
t420s
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
helyette azt tettem hogy postafiókot nyitottam és ide kérek mindent
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Olyan hogy történhet meg hogy zsinórban 4 amazonos küldeményem tűnik el? Kár 4x 6000 ft
Évek óta rendelek könyveket az amazonról egy időben még kindle readert is rendeltem onnan. Mindig minden megjött 1-2 héten belül.
Most idén 2019ben még semmi se jött. 4 küldemény tűnt el zsinórban mind bőven túl van a kettő hónapon. Mind eltűnt.
De hogy történhet ilyen?
-
DVlad
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. De az áfa az mindig a DE szerinti, ez így vicc. A gondom ezzel csak az, hogy a részben (bizonyos összegen felül) ingyenesből egy ilyen lehúzós, logikátlan katyvasz lett. Nem tudom, milyen érdekek harcolták ezt ki, de simán tudok gyártani konspirációs elméleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest