- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kekmen
senior tag
Igen, ez már régebbi hozzászólásokból kiderült, nem is vártam, hogy a DHL-es autó fog megállni a ház előtt.
A postával szerencsére nem volt még problémám, már ha az nem, hogy lassabb. Gondolom sokan rendelnek standard szállítással is, ezért érdeklődtem, hogy előfordulnak-e csúszások a kiszállításban. -
törölt tag
Vevőként nagyon kényelmes az Amazon. Ha mögé nézünk, kicsit már bűntudatom lesz, természetesen nem vagyok álszent ugyanúgy rendelek tovább Amazonról.
-
ldave
félisten
Nos, megérkezett ma a csomag, tegnap este indult útnak Tamworth -> Koeln -> Prague -> Budapest útvonalon ért ide hozzám, kevesebb mint 20 óra alatt. Szóval tartották a vállalt határidőt.
Viszont bevállt az a trükköm, hogy a Street address második sorába odaírtam a telefonszámom, így tudott hívni a futár, mert amúgy hiába van megadva, az Amazon nem nyomtatja rá a csomagra a telefonszámot.
-
Nem harmadik féltől érkezik. Az Amazon saját, visszaküldött cuccait is meg lehet találni, ami nem harmadik féltől érkezik. Több ilyet rendeltem és eddig a "Like New", valóban fedezte a valóságot.
twofatcat: Igen, de én a használt cuccok közt szeretnék böngészni, keresni. Szóval nincs konkrét termék, hanem inkább csak kategória. Pl szeretnék mondjuk egy okosórát, de érdekelhet bármilyen márka, ha van jó ajánlat valamelyikre.
-
ldave
félisten
Fura, angol Amazon-on rendeltem. A csomag a tracker szerint Németországból indult (Krefeld, DE), innen elment Angliába (Dunstable, Central Bedfordshire GB) majd visszaküldték németekhez (Feucht, DE). Egy hete volt az utolsó frissítés, ezek szerint azóta még ott van a csomag és valamiért nem indult el újra.
-
törölt tag
Hogy 27% az a magyar törvényeken múlik. Nézz utána bérek teljes adóterhelése + áfa mennyit vesz el tőled a magyar állam más országokhoz képest és mit kapsz cserébe (vonatozz egyet, béna oktatást, pusztuló eü-t, 10 ezres stadiont négyszáz nézőnek) + a rekord korrupció és máris kinyílik a lámpavas a zsebedben. A postánkról most mondott ítéletet az Amazon.
-
gombii
tag
Üdv.
Ma próbáltam rendelni német amazonról 44 euró értékben. Azonban nem ajánlja fel az ingyenes szállítást (amúgy érvényes lenne mindkét termékre az ingyenes szállítás). Azonban ahogy néztem az International Delivery Rates & Times oldalukon kikerült az ingyenes szállítási opció Magyarország területére.
Nálatok működik az ingyenes szállítás?
bocsi ldave nem válasz akart lenni -
radi8tor
MODERÁTOR
Üdv az UPS világában.
Nálam volt, hogy ezt eljátszotta 3x az új futár. Akkor kivertem náluk a balhét (hivatalos panaszbejelentés) mert el kellett mennem a világ végére a raktárban átvenni a csomagot.
Ja és az volt még a bosszantó, hogy a csomagon rajta volt a számom, de nem hívott volna fel.
Szerintem ezt akkor játsszák el, amikor túl sok csomaguk van és épp nincs kedvük elmenni a címre.Majd köszönd meg a futárnak.
-
abaluuuu
csendes tag
Igazad van. Ezt az utat is elkezdtem körbejárni de önmagába vezet vissza mint a létforgatag háháá
Az amazon-on találtam linket technikai információkra. Ez átirányított az asushoz. Ők azt írták hogy ha ki tudom kérni a termék szériaszámát akkor meg tudják mondani hogy milyen garancia van rá helyi vagy globál. Na most ugye az amazon semmilyen kérdésre nem hajlandó válaszolni ezért nem sikerült kikérni.
Komolyan mondom ilyen szar bolttal életemben nem találkoztam. De addig hergelem magam amíg megveszem az edigitalban 250ért
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kenyérpirítót nekem is saját dobozában küldték. Vízforralót is. Utóbbi behorpadt, küldtek is még egyet belőle...
Az a baj, hogy rá van bízva a csomagolóra, hogy hogyan küldi. Van amelyik alapos, van amelyik semmi kitöltő anyagot nem tesz a dobozba. Szerencsére lehet reklamálni, csak időveszteség érhet miatta.
qqzs: az a rakjuk bele még egy dobozba nem ajándékcsomagolás lenne? Én eddig csak olyat láttam.
-
zsohu
tag
Köszi a segítséget, tényleg ennyi volt a vége, fizetés után már láttam hogy 200 EUR volt a printer és a 40 EUR volt a VAT rajta. Ma adták fel, uh abban is igazad volt hogy volt egy kis késés, bár igaz hogy elfelejtettem felemelni a kártyámon az online limitet és tegnap éjszaka nem tudták levenni a pénzt.
-
Melorin
addikt
Na, válaszolt az Amazon Elég érdekes dolgokat írnak a telefonszámuk és az elérhetőségük rész után. Ti hogy értelmezitek?
Dear Melorin,
Please understand that we passed the case to our collections partner because we did not record receipt of payment for your order by the end of the second notice period.
Once we have passed a claim to our collections partner, all further enquiries must be handled through that partner. I therefore ask that you address your enquiry directly to our collections partner. You can reach them as follows.
Phone accessibility:
Monday to Friday 7:30 to 19:00
Saturday 9:00 to 15:0001-386 80 90 32
info@infoscore.at
RechtsabteilungPhone: 0043 138680 9014
Fax: 01 / 22 88 762
http://www.bfs-finance.atWe very reluctantly decided to take this step but did not see any alternative because we have requested but not received payment of your order (a rendelésazonosítóm van itt) by the conventional method.
Our payments department has sent you two reminders by e-mail. These were sent to the e-mail address we have on file for your orders.
We additionally sent the second payment reminder by post to the billing address you specified. We did not record a payment on our account afterwards.
Neither the e-mails nor the postal letter were returned to us. We therefore assumed that you received our letters.
You should soon receive a letter containing all information for a remittance/have already received a letter with all information for a remittance from our collection agency by post.
Are you so nice and give us a call? We will then help you over the phone.
Our customer service is available from Monday to Sunday from 6:00 to 24:00.
all other countries +49 9 41-78 87 88
Please talk to the collection agency we have commissioned directly in case they have requested the payment of additional costs. Only the agency will be able to provide you with all necessary information.
-
atoszmester
tag
ldave és Hunner, köszi a válaszokat!
Még egy kérdésem lenne. Ha megfogadom ldave tanácsát és az amazon.de oldalról rendelek 39 EUR felett, akkor tudom hogy ingyenes a szállítás, ráadásul az eladó német raktárról küldené a cuccokat. Mivel így EU -> EU történne a szállítás, így lenne valami plusz költségem? A vámban biztos vagyok hogy nem kell, de ÁFA-t se kell fizetnem?
-
atoszmester
tag
-
Gabesz87
veterán
Igen, tudom, csak épp ezért furcsállom, hogy a képen látható helyen 395 EUR van, de rákattintva a more buying choices listára nyoma sincs ennek az árnak - sajnos. Pedig azonnal venném is ennyiértJa, sorry. Most látom csak, hogy a listában a 2. oldal alján van. na ezt eddig nem vettem észre. Viszont valami ismeretlen, értékelés nélküli vevő kínálja ennyiét - újonnan elvileg. Hát ez elég gyanús. Tőle inkább ne, ugye?
-
-
pengwin
addikt
-
Gtaati
őstag
Hát ez is igaz, hogy nem tudja milyen címre fogom kérni, de ugye van egy alapértelmezett cím ami be van állítva és ennek függvényében kiírhatná az árat
Valószínűleg az lehetett amit mondasz, hogy azok a boltok nem érik el a 100 ezer eurós magyarországi forgalmat....
Köszönöm! Ma is okosabb lettem!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Hát ez sajnálatos, de így már értem, csak azt nem tudom h ezzel miért a vásárlás utolsó lépésénél kell a vásárlónak szembesülnie.
Többször rendeltem közvetlen Német boltokból több 100 euro értékben és mindig annyit fizettem érte mintha Németországban bementem volna a boltba és ott vettem volna meg. Elfogadom hogy van ilyen, de mindenesetre furcsa és akkor minek az EU. és az EGT.
Köszönöm!
-
-KP-
addikt
Lehet valami benéztem, viszont ez új kérdéseket vet föl.
Bank ezt írja:
Összeg -418.727
Közlemény AMAZON.DE PAYMENTS 1354,420EUR
Banki tranzakció azonosító 1141Ez így stimmel. DE:
Menge Beschreibung Stückpreis
Asus 90YV0A28-M0NA00 Grafikkarte 6GB 1 darab
251,21 € 27% 319,04 € 319,04 €Gigabyte GV-N1060G1 GAMING-6GD Grafikkarte 3 darab
248,98 € 27% 316,20 € 948,60 €GESAMT: 1.267,64 €
Zwischensumme (ohne USt.)
27% 998,15 €USt. 27% 269,49 €
USt. Gesamt
269,49 €
83307.44 Ft1267 euróból-ből, hogy lett 1354 eur?
-
Gtaati
őstag
-
gg72
veterán
Pontosan. Abszolút megbízható tűlök vásárolni, karácsony környékén 3 csomagom is késett, reklamáltam, mindhárom árát visszatutalták szó nélkül, közben még ők kértek bocsánatot a magyar posta helyet...
De már olyan is volt, hogy valami kicsit sérülten érkezett, írtam nekik, kompenzáltak.
A visszaküldés macerás egy kicsit, de igazából erről sem ők tehetnek, itthonról a postával kell (jó drágán) visszaküldeni, de ennek a költségét is átvállalják utólag, simán bemondásra, nem kérnek a feladásról semmilyen számlát, vagy blokkot.
Ausztriából vagy Németo.ból (ha oda rendelsz) ez jobban működik, onnan ingyen is vissza lehet küldeni a nem tetsző termékeket.A legutóbbi sztorim pedig velülk kapcsolatban, hogy az angol amazontól nem jött meg egy csomagom, annak rendje és módja szerint visszautalták az árat, majd kb. egy hónapra rá kaptam tőlük levelet, hogy köszönik a csomagot, visszakapták (valamiért nem hozta ki a magyar posta, hanem visszaküldték nekik) és visszautalnak még X GBP postaköltséget. Ezt mire fel tették, nem tudom, én a csomagot nem is láttam...
A magyar postáról meg inkább nem írok semmit, a timbuktui posta színvonalán vannak.
-
ldave
félisten
Egy kis update: ma reggel jött sms, hogy futár hozza az Amazon csomagom 8-17 óra között. Persze hogy az otthoni címemre rendeltem, nem a munkahelyemre. Azt hittem posta hozza majd, ami 5 perc séta a lakásomtól. Kár, hogy előre nem lehet tudni, hogy miként küldi el az Amazon a megrendelést, mert annak függvényében más címre kérhetném.
-
tusi74
őstag
Arra én is rájöttem, hogy olcsó húsnak híg a leve az ingyen szállítás az amazon.de-n. És még ugye a 27% ÁFA-t is ki kell fizetni. Valszeg visszatérek a jól bevált Ebay.de-re, ott marad a 19% ÁFA, kifizetem a szállítást, pénzben ugyanott vagyok, mint a 27% ÁFA+0 Ft szállítás, de minden esetben van nyomkövetés, és 5 napnál későbben még sosem kaptam meg a csomagot.
-
ldave
félisten
Ma felvettem a kapcsolatot a support-tal és rákérdeztem, hogy Magyarország irányába van-e az utóbbi időben komolyabb probléma a meg nem érkezett csomagokkal kapcsolatban, ezt a választ kaptam:
Most of the parcels are delivered on or before the delivery date it is only 1% of the parcels that get lost or delayed during international shipping.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gitáros topic
- Google Pixel topik
- Programozás topic
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Windows 10
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest