Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
applause
aktív tag
Helló! 5 éve vettem egy programot, akkor telepítettem. Új hardver miatt szeretném újra feltelepíteni, de nem találom. Az amazonon megvan, hogy megvettem és a program az enyém, de nem találok letöltés linket. Lehet, hogy újra meg kell vennem?
-
bilon73
aktív tag
Sziasztok,
ha amerikai amazonrol rendelek. az a postan keresztul jon? vagy futarceggel (amazon global shipping van megadva)?
illetve vam? azt irja a store, hogy az 0ft.koszi a segitseget!
-
Nem tudom lemondani az Amazon Music előfizetésemet. HTTP Status 500 jelenik meg az oldal helyett ahol ezt meg tudnám tenni.
Merre induljak, mit keressek? -
mexel
veterán
Végül is lehet hogy működik. Ez van a visszaküldés részhez írva a magyar szállításnál:
"Pre-Paid Return with DHL€0.00
Recommended
Find the nearest DHL store
Printer required – print the label at any time from Your Orders. We’ll also e-mail it to you."Itt a magyarországi DHL csomagfogadó helyeknek minden magyar posta meg van jelölve.
Akkor elképzelhető hogy kinyomtatom amit mailban küldenek és azzal ingyen feladom az amazonnak a cuccot? -
mexel
veterán
Azóta azt nézegetem, és úgy néz ki nem mondtam le mindet. Ugyanis volt egymegkezdett, de nem befejezett rendelés és ott is kérte a Subscription-t. én a megrendelésnél ami megvalósult lemondtam, az jó is. Viszont a másik nem látszik a sima Subscription-ok között
Így hogy megvalósult a rendelés már igen. most le is tudtam mondani azonnal. De már késő. És nem értem miért küldtek dupla adagot. Az egyik a magyarországi címemre jött, a másik pedig a mailboxde-re.
Van visszaküldés opció és visszaadják a pénzt elvileg,
A megvalósítása nem tudom hogyan működne. A magyar címnél DHL visszaküldést javasolnak. Küldenének mailban egy kódot amit adhl-nek kell bemutatni vagy kinyomtatni és dhl-hez vinni, és azzal lehet elvileg visszaküldeni ingyen? Vagy a Magyar Posta isjó ( dhl partner talán)
Ebben tud valaki segíteni? Legalább ezt visszaküldeném.Vagy ha a dhl-es működik akkor a mailboxról ideküldetem és azt is dhl-el visszaküldeném. ( persze az már lehet hogy nem megy így, csak ha németországból küldeném vissza)
De legalább a magyar címre érkezőt meg kellene oldanom valahogy.
Ha valaki tudja a megoldást nagyon megköszönném.
Fogalmam sincs mit kezdenék ennyi ilyen termékkel. -
warcat
veterán
Magyarországról szerintem túl kevesen használjuk a subscribe and save-t ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjunk,én anno Brexit előtt rendeltem egy hatalmas adag teát a kedvezményt kihasználva amikor ilyen rendszeres küldésre feliratkozol, de lemondtam utána és nem volt semmi probléma.
Kifejezetten beleegyezel, hogy automatán levonják a pénzt és küldjék a csomagot, szóval csak az itt a kérdés, hogy ki a ludas, te nem mondtad le sikeresen, vagy amazonnál volt valami, esetleg a harmadik fél (ha marketplace forgalmazótól jött) rosszalkodott, erre nekünk fórumról rálátásunk nincs.
Egyébként ha tényleg sikeresen lemondtad, akkor erről emailt is küldtek, gmail azonnal meg is találta az enyémet például:
Subscription cancelled. Other options are suggested for you.
from
Amazon Subscribe & Save <no-reply@amazon.co.uk>Ha ezt megtalálod, erre hivatkozva reklamálhatsz esetleg.
-
mexel
veterán
Nem értem hogyan vonhatták le a beleegyezésem nélkül?

Most látom, hogy van 2 feliratkozás 5 havonta rendelésre egy termékből amit annak idején rendeltem. De azt utána lemondtam és most ismét ott van és nem tudom lemondani. Ilyenkor mit csináljak?
-
mexel
veterán
Már meg is érkezett a csomag a mailbox.de-re. Onnan vajon vissza lehet küldeni? vagy már egyszerűbb ha elhozom?
-
mexel
veterán
Amazon.de-n érdekes dolog tűnt fel. Most néztem a számlám és 2 automatikus rendelés történt 120 és 94 euróról. Egy termék amit rendeltem régebben automatikusan ismét rendelésre került 26-án. Nem én rendeltem.
Hogyan lehetne ezt visszacsinálni, vagy mirt kell ezzel tennem ? -
ktg3
őstag
Sziasztok,
Biztos többen kérdezték már, de ilyen konkrét esetet nem találtam, pedig olvasgattam a topicot (mod.: látom, hogy pár hsz-szel ezelőtt is hasonló a topic, csak az még elmélkedés ez meg már kész helyzet
).
Rendeltem amazon.com ról és amazon.de-ről is egy-egy nagyon hasonló terméket.
Az eladó mind a 2 esetben ugyanaz, USA székhelyű Cluburban USA .
Amazon.com-ról még ott helyben kifizettem a 27% áfát és meg is jött a csomag. A plusz vámot itt helyben kifizettem még átvételkor.
Viszont amit a .de-ről rendeltem ott nem kellett plusz áfát fizetni és a vételnél ki is írta, hogy "Endbetrag inkl.".
Erre meg fennakad a vámon ("A vámkezeléshez szükséges dokumentumok bekérése (ügyfélre vár)").
Ilyenkor mi van? A német és a magyar áfa közti különbözetet kéne kifizetnem (azt gondolnám, hogy azt már a rendeléskor kifizettetné)? Vagy a teljes "Endbetrag inkl."-os árra a még 27%-ot (de akkor ezt még miért nem akarta szintén a vásárlásnál kifizettetni)?Nem igazán következetes így a rendszer.
Előre is köszi!
-
fatal`
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az USA-ban miért fizetne ÁFA-t nemzetközi rendelésre? A célország ÁFÁ-ját kell megfizetni, ami Magyarország. De csak egyszer. Ha már kifizette, akkor ez a posta balfaszsága, mert az amazon fogja majd befizetni a magyar államnak. Ráadásul az USA-ban sehol nincs 27% ÁFA.
Itthon erre még esetleg vámot kéne fizetnie, de nem éri el a rendelése az összeghatárt (ha jól emlékszem $150 alatt nincs vám).
#9575: Nem. Az amazon.de német ÁFÁ-s (19%) árat mutat, 8%-ot számolj rá az ott látszó összegre. De azt vásárláskor fizeted, utána már csak a csomagot kell várni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eladohardver
üzenetére
EU-n belül nincs magyarországi vámkezelés. Ott csak annyi lehet az érdekes hogy bejelentkezés nélkül német ÁFÁs árat mutat, ami megrendelésnél magyar ÁFÁval lesz felszámítva (kicsit drágul a termék). De ha végig kattogtatod egészen fizetésig láthatod a végösszeget.
-
embe
nagyúr
Pont hogy annyit fizettem, mint ami a számlán van, vagyis 111,74USD-t.
Még most visszanéztem a bankos appban is. Én azt úgy értelmezem, hogy ezzel kifizettem mindent. Hisz a végleges ár a fizetés előtt annak függvényében változik, hogy melyik országban laksz, úgy számolják az áfát.Illetve a szállítással növelt vételárat ha beszorzom az 1,27-el, akkor pont azt kapom ( na jó kicsi kerekítéssel ) mint ami a számlán is van, vagyis amit már kifizettem a rendelés leadásakor.
( 87,98 USDx 1,27 = 111,7346 USD ) -
fatal`
titán
A link alapján ezt a terméket nem az amazon szállítja, hanem egy cég, aki az Amazonon árul.
Ships from hk-part
Sold by hk-partÍgy az Amazon nem szedte be tőled az áfát, ki kell fizetned. A számlán csak az szerepel, hogy kb. mennyi lesz ($23.76), eddig $80-at fizettél.
Ha amazonos csomagot rendelsz, akkor a legtöbb esetben a rendeléskor kifizeted azt is, ezt írja is mikor rendeled.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az amazon.com-on vásároltam egy ilyen ventit.
Fizettem. A számla alapján ezt fizettem:
Most jött egy sms a posta vámtól, hogy van egy csomag, ami után be kellene fizetni az áfát. Teljesen más azonosítóval, mint amit az Amazon oldala mutat.
Viszont az amazonos csomagszámmal rákeresve a 17track-on, dobja hogy posta vámnál van a csomag.
Amazon szerint még úton.
Befizettem az összeget, nem nagy összeg, viszont így vajon mi lesz a csomagban?
Ez most tök olyan mintha Kínából rendeltem volna egy akármilyen csomagot, ami Belgiumon keresztül jött.Illetve amikor vásárláskor kifizettem a vételárat az tartalmazta nem az összes költséget?
Korábban volt már rendelésem az amazon.com-ról. De akkor a futár hozta a csomagot, és semmit nem kellett rá fizetni. -
zsero
aktív tag
Van egy DHL-er Return Label-em egy return-höz. Ezt elfogadja a Posta autómata is, vagy csak postán személyesen lehet feladni?
-
eladohardver
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
óóóó....
úgy hirdeti magát, hogy:"Szerelmünk a fotózás! 1991 óta... Szakértő munkatársaink várják a kérdéseit. Hivatalos Canon, Sony, Nikon, Panasonic, Fujifilm, Pentax, Olympus Pro Partner. Szaküzletek, webáruház, fotós rendezvények, valóban óriási raktárkészlet."
ha somnia nem jön elő azzal az egy mondattal... akkor nekem pl eszembe nem jutott volna az ali... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eladohardver
üzenetére
Ez oké, ezt azért mondaniuk kellene, de: hangyát próbálsz hasonlítani elefánthoz. (Magyar webshop - Ali)
-
eladohardver
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Amikor olyan terméket akarsz venni ami itt nincs raktáron és nem képes magától hetekig írni a webshop a vásárlónak, hogy Nincs raktáron és ennyi és ennyi időbe tellik beszerezni.
Hanem e helyett azt mondja hogy nem tudjuk mikorra fogja szállítani a sanyi a készüléket majd jelzünk, ha többet tudunk....
22 munkanap 30+ nap után ugyan ezt az infót ismétli...
a sanyi szalonok nem válaszolnak... a sanyi ügyfélszolgálat meg elhajt, hogy kérdezzem a sanyi szalont....
Ilyenkor ne mond hogy nem számít a kommunikáció... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
eladohardver
üzenetére
Szerintem a webshop kommunikációja másodlagos szempont, ha jól becsomagolják és nem 2 hét múlva küldik.
Itthon azért sok garázs webshop van, ahol nincs kapacitás üzengetni a vevőknek, inkább szórják ki az árut időben. -
eladohardver
őstag
Aliexpress-en én kb 3x vásároltam aliexpress store - ból, a többi olyan 20 körüli rendelés kínai gyártóktól volt, 1x volt hogy nem jött meg a rendelés, (store-ból) pénzt vissza kaptam... Azon felül pozitív tapasztalataim voltak... Kommunikativabbak mint némelyik magyar webshop.
Amazon-t sosem használtam... -
somnia
senior tag
válasz
eladohardver
üzenetére
...ez nem az alibaba!...
-
eladohardver
őstag
Üdv!
Szeretnék egy fényképezőgépet vásárolni amazon.de-n keresztül...
Valaki vásárolt már ettől a nem is tudom mi ez... store-ból?
Merjem megrendelni? Azt írja New... vajh valóban azt fogja el küldeni nem egy leharcolt valamit?
-
natë
nagyúr
Sziasztok, Amazon refund mennyi időt vesz igénybe? Már túl vannak a 14 napon...A support azt mondta, várjak türelemmel, aztán disconnectált gyorsan.
-
koko52
nagyúr
Üdv!
Beregisztráltam a céget, elfogadta. Vásárláskor mégis rajta van az áfa. Hogyan tudom nettóba megvenni a termékeket? -
g.gergo
senior tag
Ezt kérdezed vagy mondod?
Nekem sem válaszolnak egy hete, irtam már nekik nem egy emailt. Tegnap írtam erre: address-verification@amazon.com innen jött legalább egy automata visszaigazoló, h megkapták, kezdik kivizsgálni amit akarnak. Redditen olvastam, h ide is lehet írni, bár innen választ nem fogsz kapni, hanem csak megoldódik a problémád. dave@amazon.com, jeff@amazon.com. -
Mano66
senior tag
Erről az email címről nem válaszolnak. "adressen-bestaetigung@amazon.de".
Van másik is amivel fellehet venni velük a kapcsolatot. Legalább a fiókomat rendbe szeretném rakni. A vásárlásról lehet lemondok náluk. Vagy inkább átgondolom. -
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Mi a teendő, ha hiányos adat miatt felfüggesztették a fiókom. A kért iratokat emailben elküldtem (Abban kérték). 4 napja semmi válasz. Még egyszer rájuk írtam, de semmi. Ilyenkor hova lehet még írni? Fiók belépéskor ez fogad : "More Information RequiredThe information you supplied was reviewed by Amazon but we cannot remove the hold on your account at this time. For details, check for an email or text message from Amazon describing next steps. Please contact us for further support." -
fatal`
titán
válasz
üzenetére
1. Az Amazon (bár az amerikairól még nem rendeltem, csak a németről) változó módon használja, ami olcsó neki.
Egyik rendelésem DPD hozta, a másik overnight shipment volt azt DHL.
2. Nincs. Ha az amerikairól rendelsz akkor az lassú, drága és még rájön az ÁFA (és adott esetben VÁM) is, de talán ezt is kiszámolja, a rendeléskor, úgyhogy az esetek nagyon nagy részében nem éri meg onnan rendelni. -
fatal`
titán
válasz
g.gergo
üzenetére
Nem tudom melyik banknál vagy, én a CIB-nél, letöltöttem a kártyakivonatot, meghagytam a tetején a személyes adatokat (kártyaszámból csak azt a részt, amit írtak, hogy szükséges) meg két tételt (ezen is satíroztam irreleváns dolgokat), ezt 1 órán belül elfogadták.
Mást nem tudsz tenni szerintem. Ha nálad is kártyaadat elírás van, akkor nem fogja tudni vonni a primeot.
Emelt le tesztjelleggel már bármekkora összeget a kártyáról? Nekem a lejárati dátum volt elírva, csak ilyenkor nem tudsz belépni kijavítani... -
g.gergo
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a válaszokat előtt próbálkoztam mégegyszer, de nem jartam sikerrel, ezért most ott tartunk, h írtak az adressen-bestaetigung@amazon.de címről, h csatoljak közüzemi számlát, és majd 24h belül kivizsgálják. Elküldtem amit kell (hiányosságnak annyi, h a számlán nincs rajta a tel.számom), de szarnak szombat óta válaszolni. Elküldtem tegnap mégegyszer, de megint 0 válasz. Mit tudok még tenni? Annyira nem izgatna a dolog, csinálnék én másik accountot, de rendelésnél bepipáltam a prime video trialt, és ha 30 napon belül nem tudom lemondani, akkor gondolom elkezdi felszámolni. Köszi a segítséget.
-
Gino20
őstag
Hát ez érdekes. Az amazon külön tételként kezelte a 2db azonos terméket. Szállításból is látszódott, hogy az egyik 04.06.-án lett vámkezelve a másik meg 7.-én és érkezésnek meg mind a kettőnél 04.20 van megadva, majd a DPD (azt hittem posta lesz) ma meghozta az egyiket, de amazon-on még nincs kiszállított állapotban. Azt gondoltam belföldön már egybe hozzák, vagyis remélem, hogy a napokban megkapom a másikat is. Már csak az a furcsa, hogy így hogyan éri meg nekik a termék külön utaztatása összesen 30 dollárért (főleg, hogy 1 tételnél is eredetileg 70 dollár szerepelt a szállításnál csak végül valamiért a rendszer 30-at számolt fel). Na mindegy, csak gondoltam leírom, hogy vannak anomáliák a rendszerben
és remélem megkapom a másikat csomagot is. -
slothunter
csendes tag
Sziasztok!
Életemben először vásároltam az amazon.com webáruházból.
Ott volt elérhető a termék amit kerestem.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.Szállítási módot nem választhattam.Így gndolom a posta szállítja.
Érkezésnél az szerepel,hogy Május 6-27 között.
Mi a tapasztalat?Május utolsó hetében számítsak a termékre?Esetleg jóval hamarabb is érkezhet?Normál szállítást választottam.
Illetve ha 27.ig nem érkezik meg várjak még vagy kérjek refoundot?
Mi ezeknek a menete?Köszönöm előre is a válaszokat.
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nagyjából ez, a flexdelivery szolgáltatásuk működik nagyjából ha van náluk fiókod, legalábbis mióta regisztráltam, kapok gls levelet amikor feladja a mailboxde.
Ennek hiányában proaktívkodhatsz, amikor már a futárnál van a csomag, az ügyfélszolgálattól elkérheted a futár számát (csomagszám+ cím megadása után) és lebeszélheted vele. Nyilván nem fog vagy tud hozzád alkalmazkodni hiszen útvonala van, de kérheted másnapra, stb. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Ha Palypal vagy Bankkártyás fizetéssel töltöm fel a mailboxde.com ra az egyenleget. Akkor az van odaírva, hogy
" The name on the PayPal account or credit card must be the same as the customer's and receiver's name"
Ez alatt azt kell érteni, hogy ha bankkártyával fizetem ki akkor a nevet úgy írjam be,ahogy regisztráltam (Keresztnév, Vezetéknév) a Mailboxde.com-ra? Amazonin is Keresztnév, Vezetéknévvel regisztráltam
-
fatal`
titán
Nem kell, hogy az amazon felé látszódjon, nekem is probléma volt ez nem olyan régen, mert elírtam valamelyik adatot.
Elég ha a bankodból letöltöd a kártyához tartozó kivonatot, printscreen, kivágsz belőle két tranzakciót, kitakarod a személyes adatokat, meg a kártyaszámnak azt a részét, amit nem kérnek és elküldöd nekik.
-
g.gergo
senior tag
Üdv,
Ebben tudna valaki segíteni? Köszi
A lényeg. Felfüggesztették a fiókomat, hitelesítési oldalra navigál, és ott nem tudom milyen adatokat kell megadni. Próbáltam így is, úgy is. Mailboxde-s nevet, címet stb, vagy a valósat? Feltöltöttem a bankkártyámat is, de valami problémája van, amit nem teljesen értek. -
Moleman
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, szabad-e ilyet kérdezni: az Amazon-utalványoknak van másodpiaca, akár Hardveraprón? Munkáltatótól kaptam 150 euró amazon.de utalványt, de nincs semmi, amit jelenleg rendelnék onnan. 10 évig érvényes, de kár lenne hagyni elinflálódni.

Köszi!
-
warcat
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Meg lett ez válaszolva igazából,
-ne keverj bele third party sellert a rendelésbe még akkor sem ha amazonnál le van adva az árujuk.
-Figyelj rá, mit írnak a terméklapon az érkezési dátumnál(raktáron lévő termékeknél) ha eltérő akkor nem egy raktárban vannak.
Illetve a fizetésnél mielőtt leütöd, baloldalt az összesítőben halvány kerettel nagyjából látható, mit szán a rendszer egy dobozba, de ez könnyen megváltozhat.Ne vegyél sok kisértékű, eltérő holmit egyszerre ha csomagtovábbítót használsz; magyar rendelésnél, gyorsan megjelenik a kijelzett csomagköltségben ha több csomag lesz, németnél ugye nem törődik vele a rendszer, mert ugye 'ingyenes' az értékhatár felett.
Végső esetben még mindig egybecsomagoltathatod mailboxde-nél. -
Gino20
őstag
Hát ez érdekes [kép]
Eddig egy tételként szerepelt a 2db termék rendelése, de már külön szedték és ami még feltűnt, hogy a teljes vételárnak csak a ~felét a mai napon levonták a számlámról, de mégis mind a kettő termék esetén egységesen rövidült az április végi - május eleji szállítási határidő.
Ezek szerint csak 1db-ot kapott volna meg az amazon raktár?
-
Gino20
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Rendben
. Valójában Klipsch beépíthető hangszórókról van szó, ami Amerikai márka, így ott jóval olcsóbb, mint pl Európában, főleg, hogy ez a modell nálunk már ki is futott és csak az utódja van itteni áron majd 2x annyiért
#9504fatal: ÁFA nincs, hanem az amazon hozzáadta a vám-ot szóval igen, így értem a jó árat.
-
Gino20
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Így hogy megvalósult a rendelés már igen. most le is tudtam mondani azonnal. De már késő. És nem értem miért küldtek dupla adagot. Az egyik a magyarországi címemre jött, a másik pedig a mailboxde-re.

).
Nekem sem válaszolnak egy hete, irtam már nekik nem egy emailt. Tegnap írtam erre: address-verification@amazon.com innen jött legalább egy automata visszaigazoló, h megkapták, kezdik kivizsgálni amit akarnak. Redditen olvastam, h ide is lehet írni, bár innen választ nem fogsz kapni, hanem csak megoldódik a problémád.