Új hozzászólás Aktív témák
-
laci1892
őstag
Magam részéről inkább Garminra szavazok, viszont ennyi pénzért..... Ha akarok se tudok belekötni nagyon komolyan.
Maximum az edző része nem világos számomra pontosan. Mármint... A fent említett konkurenciánál ( ) is ezt ingyenesen implementálták a szoftverbe. Ráadásul oké hogy " csak" 100.e, azonban ha valaki ennyi pénzt kiad órára és még edzeni is szeretne vele.... Lehet zavaró tud lenni. Amúgy nagyon rendben van.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Pontosítottam az Edzőre vonatkozó dolgot. Alapvetően edzéseket rögzíteni és az alattuk összegyűjtött adatokat megnézni tudod előfizetés nélkül is. Ha azt szeretnéd, hogy az AI generáljon neked személyre szabott edzésterveket a teljesítményed és adataid alapján, azért kell fizetni. De abban igazad van, ezt a funkciót a Garmin + előfizetés nélkül is tudja. Csak hát nem sok Garmin van ennyiért.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
laci1892
őstag
válasz viragdani01 #2 üzenetére
Ez így van!
Sportolóknak is elég ígéretes lehet ennyiért ez az óra már.
Garmin azt gondolom felkötheti a gatyát lassan. Jönnek a kínaiak mint a talajvíz. -
Predatorr
őstag
Szakszótárban az "amazfit" fordítása: "ne vedd meg". Több modellt is próbáltam, köztük T-Rexet, utóbbival fénysebességgel sikerült kerékpároznom, ki sem fért a számsort a képernyőre, futás közben meg többször teleportáltam. Van ismerősnek GTR 2, ő is szidja, főleg GPS miatt, nálam a Stratos szoftvere is bugos volt. Más tulajoktól utána kérdezve minden típusnál az derült ki, hogy előbb-utóbb kapnak egy frissítést, amely hazavágja az egészet. Stratos-t pl. eMagról rendeltem, visszaküldtem, de akkor már egy tucat bontott Stratost árultak. Hogy még elő is fizessek arra, hogy trenírozhassak egy AI-t, hát...
laci1892: Olyan minőségben is.
[ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
-
Predatorr
őstag
Hát azzal én is csak egyetérteni tudok, hogy oda kell rájuk figyelni. No és persze elkerülni selejtes termékeiket. Mondom ezt egy Magic6 Pro tulajaként , de mást nem is vennék tőlük. Ezt is azért, mert más sem gyárt jobbat.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
killertibi
tag
Bone???
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz killertibi #7 üzenetére
Ő volt a korrektor, a Tetszett plecsnit is az ő jóváhagyásával és támogatásával kapta az óra, én nem voltam biztos benne.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
killertibi
tag
válasz viragdani01 #8 üzenetére
Nem mintha gond lenne a teszttel, csak fura volt, mert ezeket ő szokta csinálni ahogy észrevettem
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
akibor000
aktív tag
néhány hete rendeltem egy ilyet a mstoreból 109.990ért... használtam 10napig parhuzamosan egy garmin instinct 2X solarral.. csinaltam pár geoládász túrát, bicajoztam is, futottam 5km etapokat 2naponta... trex a bal csuklómon, garmin a jobban...
kezelhetőségben a trex elmarad a garmintól, akkuidö nem hasonlitható, mert a garmin solar funkciós. gps jelet a garmin 3-5mp alatt találta meg, a trexnek kellett néha 30mp is.
gps jeltartás trexnél gyenge szerintem.
11.napon a trexet visszaküldtem, az instinctet eladtam és vettem egy fenix 7x-et... -
junior tag
Végigmentem az összes érdemi okosóra OS-en és sajnos/nem sajnos mindig oka lyukadtam ki, hogy vagy WearOS, vagy nagyon drágán vett probléma.
-
Fall-N
veterán
Ennyi pénzért rádobnék a keretre és vagy Galaxy Watch 7-et vennék vagy 6-ot. De 70-ért Galaxy Watch FE-t vettem, azzal is meg vagyok elégedve. Két napot bír nekem, de minden este töltöm ~60 %-ról.
Ebben az Amazfitnek csak az üzemidő ami pozitív. A fizetős edzés elég szemét húzás.
-
Montanaxy
aktív tag
Jó kinézete van, bár nálam az örök kedvenc a retro casio marad.
-
laci1892
őstag
Hülyén hangzik .... Azonban a Garminnak köszönhetően jutottam el oda pár éve, hogy fogytam majd' 20kg-t és kezdtem el aktívabban sportolni. Annak idején alig ment az 5km futás, most pedig 4:40-be futom
Az hogy a tevékenységeket és az egészségi állapotom általa részletesen kitudom elemezni, motiváló hatással volt rám. Everest alaptábor túrára januárban nem kérdés hogy a Garmin jön Velem.Évről évre drágább a Garmin, azonban nem érzem azt hogy ne érné meg annak a célközönségnek, akiknek szól a márka. Magas ár árfekvésük nem vitás, ugyanakkor nem drága.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Garmin Forerunner 255 Music pontosan ennyibe kerül most az Alzán és oké, térképet nem tud, csak"csiganyálas" vonalvezetéses navigációt, de sokkal hamarabb venném azt, mint ezt az Amazfitet. De ha AMOLED kell, akkor FR 265 is van 140-ért.
Mielőtt Garmira váltottam, volt nekem is Amazfitem (GTR), valami botrányosan rossz volt. Valszeg ez már sokat fejlődött azóta és megbízhatóbb.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Arra igen. Egyetértek, nekem is FR255-van és terepfutok is, múltkor egy 24Km-es instant kört csináltam meg, amin sosem jártam előtte. FR255 szépen végigvitt a tracken valós térkép nélkül, egyszer sem tévedtem el.
Garmin Explorer nem megy FR255-tel amúgy, de mapy.cz az offline túristatérképpel tökéletes olyan esetkere mikor be kell lőni, hogy merre is van az arra. Sőt, még jobb is kezelni nagy kijelzőn, mint az óra kicsi kijelzőjén.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Parallaxis
addikt
Érdekesek ezek a dolgok, mert ugyan én a Balance-t használom (ami ugyanez a rendszer), de több ismerősöm használja T-Rex3-at és bizony messze jobb a tapasztalat, mint amit a cikkíró írt és a kommentelők ide írtak.
Én pl. egy Fenix 7 Pro-t adtam el, mert a Balance-t jobbnak találtam. Sokkal pontosabb pulzusmérés (és majdnem a Polar pánttal azonos követés, szemben a Fenix 2-3 másodperces késésével). Sokkal jobb egészségügyi követés (a Garmin soha nem volt képes rendesen rögzíteni sem az elalvást, sem az ébredést, mindig kézzel kellett korrigálni), a lépésszámlálást egy 30 perces lépcsőzéssel tesztelve az Amazfit 5!!! lépést tévedett, a Garmin 193-at...
Több tesztet láttam, ahol a T-Rex 3-at a Fenix 8-al vetik össze és több tekintetben pontosabbnak bizonyult, mint a Garmin.--
A teszthez hozzászólva.
Az üzenetekre iOS alatt is lehet válaszolni (az Amazfit az egyetlen cég, amelyik ezt megoldotta) [link]A Zepp Flow a vissza gomb hosszan nyomására is beállítható, hogy előjöjjön, így kiválasztó gomb hosszan nyomására és duplán kattintására más funkció állítható be (szóval de, a gombok konfigurálhatók).
Egyébként mivel már nem nyelvfelismerés alapján működik a Zepp Flow, így a teljes magyar megértés jelenleg nem elérhető (mielőtt frissítették, hogy be kell állítani a nyelvet, ahol a magyar még nem szerepel, simán lehetett vele társalogni, akár még viccet is tudott mondani )Az éjszakai kijelző nem energiatakarékosság miatt van és nem csak fekete-vörös, hanem vörös, narancs és zöld lehet. (És a Watch Ultra csak távolról hasonlít erre, mert ott csak a számlap vált erre át, ha átlép az ember egy alkalmazásba, akkor az színes marad. Itt viszont a teljes rendszer átáll erre színkombinációra, hogy a sötétben kímélje a szemet.)
Ha valakit érdekel, hogy mennyi a háttértároló pillanatnyi kapacitása és mi foglalja azt, arra van alkalmazás a Store-ba, csak telepíteni kell.
Kimaradt, hogy a WearOS és a Garmin mellett a ZeppOS képes egyedül a telefonnal szinkronizálni az üzeneteket, vagyis, ha a telefonon, vagy órán töröljük az értesítést, a másik eszközön is törlődik.
Az edzésfelismerés nálam és az ismerősöknél soha nem tévesztett, soha nem indult el edzés autóban és a szabadtéri és beltéri edzést is pontosan rögzíti.
No meg ennél a rendszernél találkoztam egyedül olyan megoldással, ami igazából kicsit ilyesztő is, miszerint mész az utcán már 3-4 perce, mire felugrik a kérdés, hogy sétát észlel, akarom-e rögzíteni (itt el lehet ezt utasítani, ha nem nyomok semmit akkor pár másodperc múlva átvált rögzítésre) és ami a fura, hogy ilyenkor az edzés kezdőpontja nem az a hely, ahol feltette a kérdést, hanem a séta valódi kiinduló pontja 4 perccel ezelőttről.. Vagyis ha mozgást észlel akkor a háttérben elkezdi naplózni azt és ha pár percen belül leállsz és látja, hogy nem edzés akkor elveti, ha meg folyamatos a mozgás, akkor élesíti azokat az adatokat is.GPX importnál az Zepp a GPX-hez rendelt alkalmazás, így bármilyen fájlkezelőben rábökve a gpx fájlra már be is emelte azt a Zepp.
A GPS nálam is pontos és kb. 1-2 másodpercen belül mindig talál pozíciót és szemben jó pár más órával (pl. WearOS) a magasságot is kalibrálja induláskor (ezt kézzel is meg lehet tenni) és edzéskor is van 3D-s rögzítés beállításra mód.
-
Fall-N
veterán
Kerékpáros komputernél is van sok kínai vetélytárs (Bryton, iGPSport), de a Garmin ott is jobb. Igaz árban jóval olcsóbb is a két másik. Csak komputernél azért bőven használhatóak. Itt okosóránál meg annyival nem olcsóbb, hogy megérje. Az itt említett Forerunner is megeszi reggelire az Amazfitet. Eddig a 40-50ezer Forintos órákkal versenyzett az Amazfit, itt már nem tud versenyezni a Huawei ellen sem, nemhogy a Garminnal.
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #22 üzenetére
Érdekes amit írsz. Mivel ezzel szemben én instinct 2x -et használok jelen pillanatban. Sem az alvás követésével nem volt idáig - le is kopogom - bajom, sem pedig a pulzusméréssel. Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra. Márcsak abból a szempontból is fontos ez nekem hogy, pulzus alapú edzést végzek. Legalábbis a futás vonatkozásában.
Alvásnál hiába pihenek az ágyba .... Idáig nálam ( legalábbis nálam ) pontosan megmondta mikor kelek / fekszem valóságban. . Ráadásul a csodás kínai órák ( instinct 2x előtt, amazfit T Rex 2 pro volt nálam ) idáig nálam mindig elvéreztek, ha picit is komolyabban szerettem volna használni annál, mint az átlag kocafitnesz szint. A futás dinamika pontatlanul működött amazfiten nálam, ahogy mászás ( hegymászáskor) dinamika is egy ismeretlen fogalom volt a zepp os-en. Azért a kettő között van egy jól látható különbség úgy gondolom. Az átlag rekreációs hobbi sportolóknak tök oké lehet, de nálam viszont pont ellenkezőleg rajzolódott ki a dolog. Onnantól kezdve hogy picit is komolyabban szerettem volna venni a dolgokat kevésnek bizonyult a T Rex 2 pro által nyújtott analitika. Vagy pontatlannak.
A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.
Ettől függetlenül a T Rex 3 egy tök jó cucc, de mindent a maga helyén kell kezelni.
De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra.
Én kerékpározom (kül és beltéri is) és a pedálszenzor adatait is rögzíti az óra.
Vicces, mikor látod, hogy a pedálfordulat megugrik, tekersz mint állat és a Garminnál a pulzus 2-3 másodperc késéssel kezd emelkedni, míg az Amazfit azonnal leköveti.Alvásnál a Garmin nálam minden nap elvérzik, mert ágyból szoktam TV-t nézni. A Garmin szerint voltam már REM szakaszban is filmnézés közben az Amazfit itt is pontosabb. Hiába fekszem mozdulatlanul, akkortól veszi az elalvást, amikor az valóban megtörténik (TV és lámpa lekapcsolásnál rá szoktam nézni az órára, hogy mennyi az idő).
A napközbeni szunyókálást is a Garmin vagy észleli, vagy nem, az Amazfit mindig.Egyébként az Amazfitnél (elsősorban a Balance-ra mondanám) igaz, hogy kell neki legalább egy hét, hogy megtanulja az ember fiziológiáját és beálljon egy pontos működésre. Előtte valóban tud marhaságokat mutatni (az első órám 5 nap után ment vissza az Alzához, de egy itteni fórumtárs rábeszélésére kapott még egy esélyt és fél éve teszi rendben a dolgát).
Az meg egy másik dolog, hogy végigpróbálgattam már szinte mindegyik gyártó óráját, de egyik sem fejleszt ilyen tempóban. Fél év alatt legalább 20 új funkciót kapott az óra, amit megvásárláskor nem tudott. Van olyan Zepp funkció is, ami még nincs is bevezetve, de nekem teszterként elérhetővé vált /AI alapú kalória rögzítés, ami fotó alapján simán megmondja mi van a tányérodban, miből áll és mennyi a kalóriatartalma/. De pl. a WearOS-es órák után az Amazfit-eken (a T-Rex 3-on is) elérhető a vérnyomásmérés is (régiófüggő).
A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.
Az Amazfitet nem véletlenül hívják olcsó Garminnak...
Szépen lépésről-lépésre zárkózik fel, mindezt úgy, hogy megfizethető marad.A Garmin pofátlanul drága (és ez főként azért gáz, mert hardveresen még a T-Rex 3 is körberöhögi a legújabb Fenix 8-at is) és tetszik vagy sem, fenemód pontatlan (ezt jó pár teszt már bizonyította), a nagy előnye viszont, hogy bár nem pontos, de ebben következetes, vagyis az adatokkal lehet számolni és elég hosszú ideje piacon vannak ahhoz, hogy az algoritmusaik amik ezekből az adatokból számolnak megbízhatóak legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #25 üzenetére
Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.
Abban viszont egyetértek hogy a kínaiak jönnek fel, ezt elismerem. Jómagam részéről váltok valószínűleg Enduro 3 -ra pár apróság miatt... Viszont az instinct széria a Garmin középkategóriás szegmense.... kap folytatást úgy hírlik az idei évben. Ha továbbra is szakadékot szeretnének képezni az átlag kínai órák között kénytelen lesznek valódi értékű technikai fejlődést felmutatni. Habár nem gondolom hogy pont a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?
Maradjunk annyiban hogy a fenix sosem volt alacsony árfekvésű termék és bár emelkedtek az árak jelentősen ez a szar forintnak is köszönhető. Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek. A tesztekre, valamint azoknak hitelességére pedig igazán kíváncsi lennék.De nem akarok jobban offolni
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
-
Fall-N
veterán
Folyamatosan jönnek fel, de valahogy a Garmint nehéz lesz beelőzni. Természetesen mindenkinek az lenne jó, ha szoros lenne a verseny, így nem kerülne például a legújabb Garmin 1050-es kerékpár komputer sem 400ezerbe! Meg a Fenix 8 sem annyiba amennyi. Igaz az Apple Watch Ultra sem olcsóbb és nem is valódi sportóra, mint a Garmin.
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Az Edge 1050 is azért kerül annyiba, amennyibe mivel jól működő... Konzisztensen, stabilan és Biztosan működő biciklis computer olyan feature -el mint a Garmin eszköze nem igazán van. Persze van pár gyártó akik hasonló dolgokat kínálnak tudásban.... De azoknál a mondat végén mindig van valami "De" ... Mondhatni helyzeti előnyben van a piacon tudását tekintve.
Ugyanez az órás átállásban is a helyzet. Ha majd lesz tudásban, üzemidőben és megbízhatóságban is hasonló kínai óra mint a Garmin ( vagy a suunto, polar...etc... Nem csak a Garmin az egyedüli jó sportóra gyártó ) jóval az említettek alatt akkor majd elgondolkodom.
Addig viszont... A az instinct 2x -nek az üzemideje nem 10 nap, hanem egy hónap.
És perpillanat nem érzem őszintén szívemből azt hogy egy alaptábor túrárának egy amazfittel szeretnék nekivágni[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
Arról nem beszélve hogy, nálam annak idején a T Rex 2 eléggé leszerepelt Spartan racen. Szóval nem a levegőbe mondom azt hogy nem érzem megbízhatónak jelen pillanatban a zepp os nevű dolgot éles körülmények között.
Addig ameddig az embereknek szüksége lesz a maradéktalanul megbízható tudásra és működésre. Nos.... addig sajnos ennyibe kerülnek ezek. Innentől kezdve mindenki dönthet a nap végén legjobb belátása szerint.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Hozzátartozik a dologhoz, hogy azért nem lenne ám szüksége mindenkinek a 300- 400 ezres Garminra sem, gyakorlatilag egy 120 ezres Forerunner, Instinct ugyanúgy hozza a legtöbb dolgot amire egy hobbi sportolónak süksége lehet. Ennek ellenére rengetegen megveszik a Fenixeket, Enduro-t.
Run&Ride
-
dionaea
őstag
Az emberek nagy részének akik Garmint vesznek nincs rá szükségük. Persze a sport is átalakult mint minden. Ezt a Garmin is tudja be is árazta. Kicsit IOS android feeling 10x évvel ezelőttire emélkeztet. nekem tetszik, hogy a kínaiak, az eszközeikkel nyomulnak, mert fejéődnek,tzdnak jó cuccokat és tényleg nem lehet azt mondani egy kínai gyártókra hogy 2 éve szar volt akkor szar. De ezt sajnos lehet mondani más gyártóra. Hiszen nem fejlődnek annyit amennyit lehetne, maradnak a Brand mögötti Hype-on és ez nekik elég.
-
Parallaxis
addikt
Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.
Ez általános Garmin jelenség. Visszanéztem és 3 Fenix 7 Pro és 2 Venu 3 ugyanazt a csúszást mutatja. De elvileg ma jön hozzám egy Epix Pro Gen2, ha lesz időm tekerni, akkor meglátjuk annál is megvan-e.
a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?
Pedig nagyon is veszélyezteti, mert a vásárlók túlnyomó többségének nincs szüksége a Garmin teljes adatstruktúrájára, bőven elég nekik amit az Amazfit prezentál és ezt jól megoldják jelentősen olcsóbban.
Hardveresen mitől jobb?
Én még nem láttam Garmint ami ne laggolt volna, mint a fene. No meg könyörgöm 1,5 milliós óra és telepítésre van 32 slot, mert limitált a rendszerpartíció?????? Ez a telepítési korlátozás évekkel ezelőtt is gáz volt, nem hogy 2024-ben.Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek.
Azért a titán és a zafír egyetlen gyártónál sem kerül +100 eFt-ba, lassan már a középmezőnyben is alapnak számít..
A Garmin egyedül szoftverben erős (bár megvallom elég sok órát teszteltem már, de a Garmin volt az egyetlen, ami képes volt lefagyni és újraindulgatni.) hardveresen a kijelzőt és az érzékelőket leszámítva egy olcsó fitneszpánt szintjén vannak. -
HKorn
veterán
Azért nem mondanám ezt. Én csak hobbista vagyok, bringázok, futok. De ahhoz hogy magamat edző nélkül tudjam fejleszteni nekem nagyon is fontosan a Garmin metrikái, amit biztosan tudom, hogy egy Amazfit nem tudna nyújtani.
Persze ehhez az is kell, hogy ismerd magadat, tudd melyik metrika mit jelent és legyen némi edzéselmélet alapod is.
Ezekkel én egy szenvedős 5K futás után feledzettem magam egy olyan félmaratonra amit frissítés nélkül, jóleső érzéssel fejeztem be. Előtte meg az 5K-ba belepusztultam.
Run&Ride
-
dionaea
őstag
Hát ez az régen elment az ember futni, tekerni mászni. Nem vitt semmit magával. Ment amikor érezte, ideje volt, kedve, célja Ma az óra mondja meg mikor menjen, milyen intenzitással.... Aztán meg nézegeti az adatokat. Ez nem rossz de aki hobbi sportoló ( lehet ezen belül is már vannak szintek) azoknak is vannak olcsóbb megoldások.
-
laci1892
őstag
válasz Parallaxis #36 üzenetére
Továbbra is csak abból tudok kiindulni amit én látok. Nálam egyszerűen ilyen jelenség nincs. Ráadásul ha valaki normálisan feldzeretne készülni egy versenyre ( például Spartan) nem srt ha pontosan mér az óra. Nálam a T Rex 2 verseny alatt nagyon leszerepelt. Konkrétan kifagyott az óra. Azért arra az ember jó esetben nem egy napot készül. Roppant frusztráló érzés volt. Garminnál nekem ezidáig sosem fagyott le óra, de nem is szaggatott be. Nem véletlenül írtam fentebb hogy nem merek / mernék elindulni nagyobb túrára jelen pillanatban egy xiaomi -al
-
Kabu
tag
Két hónapja vettem egy T-REX 3-at, a szívem vágya egy Suunto Vertical Solar volt, de mivel az ára nem feleződött meg egyik napról a másikra, így nem tudtam magam rászánni.
A T-REX előtt egy barátom unszolására kipróbáltam az Instinct 2X-et, ami sokaknak biztosan szuper óra, de nekem azok a készülékek, amik nem tudnak normális térképet megjeleníteni, soha nem lesznek teljes értékűek, mivel alapvetően túrázom és montizom...
Ezen kívül az Instinct-ek anyaghasználata nekem soha nem jött be és általánosságban azt látom sok Garminnál, hogy rendkívül csúnyán öregszenek a tokok és a szíjak is.Szerintem ár/értékben parádés a T-rex, nem tökéletes, de nem is akarják annak a látszatát megfizettetni az emberrel.
Furcsa, hogy a külföldi szaksajtóban és fórumokon sokkal pozitívabb a megítélése, mint itthon. Nekem az AOD kivételével minden be van kapcsolva, eddig 2x töltöttem szeptember vége óta...
A GPS max 2-3 mp-en belül képben volt eddig minden esetben, nyilván nem a pincében próbáltam vele poziciót fogatni...
Egyetlen félelmem a Gorilla Glass üveg, de nyilván valahol spórolni kellett.[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Nem muszáj ma sem hallgatnod az órára, nekem is van több olyan ismerősöm aki csak fut, elindul minden másnap és fut egyet, épp olyat, ami jólesik, meg amihez kedve van. És Garmint használ ugyanúgy, de az óra tudásának töredékét használja csak. Neki tényleg mindegy lenne mit használ és felelsleges a Garmin, de a megbízhatóságát szereti.
Én szeretem elemezni az adatokt, nálam nagy szerepet játszott az óra abban hogy elindultam a sport vonalon és nem hagytam abba a futást már a legelején.
Nekem az az Amazfit ennyiért drága, bár tudom hogy Garminból ennyiért ilyen tudást nem adnak, szóval ahhoz képest nem drága.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
TTTotya
senior tag
Akármennyire is nehéz elfogadni, de az Amazfit hatalmas utat járt be, és igenis megérkezett a Garmin nyakára. Kijelenthető-e, hogy jobb, mint a Garmin? Igen és nem! A Garmin által nyújtott szolgáltatások nagyon nagy részét hozza töredék áron, legalább azon a szinten. Természetesen vannak dolgok, amikben elmarad mögötte még. Tehát ha valakinek pont az a néhány dolog a legfontosabb, azt az Amazfit nem tudja kiszolgálni. De eszméletlen ütemben fejlődnek hardver és szoftver szempontból is.
Parallaxis fórumtárs hozzászólásai igen tényszerűen lefestenek egyes különbségeket.
Ezeket kiegészíteném még a saját tapasztalataimmal:
( Mindezt teszem úgy, hogy nagyon hosszú idő után ez az első nem Garmin sportórám. Volt 3 Instinct (1, 1 solar, 2 Solar<- ez még megvan, de árulom, mert már kizárólag a T-rex3-at használom és volt Fenix 7 Pro Solar is)
Október 7 óta van T-rex 3-am és nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem kifejezetten érezhető rajta, hogy próbálnak a Garmin babérjaira törni vele, amellett, hogy valamiféle saját márkaidentitás kialakításán is dolgoznak.
Megszokást igényel egy csomó dolog a Garminok után, mind az óra, mind az ökoszisztéma terén, de ehhez pár nap elegendő. Onnantól kezdve, pedig csak ízlés kérdése.
Nagyon szeretem a Zepp Flow-t egyszerű és gyors vele ébresztőt, időzítőt beállítani. A szenzorok, GPS, véroxigén stb. pontosságot tekintve nálam teljesen pariban van a Garminnal. Az egyetlen amivel a Garminok többet tudnak ebből szempontból a folyamatos pulzusmérés akkor is, ha nincs aktivitás rögzítés.
A Garminok nálam vezetés közben(teherautó) rendszeresen napi több ezer lépést is berögzítettek úgy, hogy egyet sem tettem meg. Nagy meglepetésre ez a T-rex 3-on eddig napi maximum 300 volt.
A T-rex 3 jó a súlyzós edzések követésének tekintetében és a gyakorlatok felismerésében a Garminnal ellentétben.
A Garminok szíjai 2-3 hónap után nagyon kopnak, egyáltalán nem prémium minőségűek, pedig a nem olcsók.
Az Instinct-eken megmondani sem tudom, hány edzést kellett eldobnom, mert lefagyott közben az óra, vagy pl. ha meg mertem mozdulni míg GPS jelet keresett.
Arról nem is beszélve, hogy Instinct 1- nél 2 éves korában elszabadult a rezgő motor a tokban, de ami még durvább az az, hogy a 4 hónapos Fenix 7 Pro Solar-ban ugyanez megtörtént, úgy hogy mindkettőre vigyáztam. Nagyon sok felhasználónál előfordult ugyanez. Akkor döntöttem úgy, hogy egy darabig biztosan nem vásárolok Garmin terméket, ugyanis mint kiderült az előző Fenix szériákban is sok panasz volt erre, de a Garmin egyszerűen lexarta. (A régi filléres transzflektív kijelzős Amazfit Bip, amit órának meg értesítés jelzőnek használtam 5 évig ment.)A Garmin egy- két szolgáltatásban prémium kategóriát nyújt, de nem minden területen képviseli ugyanazt a szintet.
Egyébként érdemes elgondolkozni azon, hogy egy harmad/negyedárú Amazfit órának miért jobb a fényereje és pl. rendszersebessége, mint a Garmin felső kategóriás termékének amihez legtöbb tesztben hasonlítgatják, amellet, hogy nem nagyon tudnak olyan területet mondani, ahol jelentős lemaradásban lenne.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Sok hobbista/amatőr futót/bringást ismerek, de ezek közül 0 fő az, aki Amazfittel sportol. Garmin/Suunto/Polar esetleg elvétve Apple Watch. De ezek közül is kb 80%-ban Garmin.
Én elhiszem, hogy jön fel az Amazfit, nem is baj, ha a Garmint is kicsit versenyre kényszerítik, de jelenleg azért szolgáltatás tekintetében nem egy szint a két márka.
Nálam az Amazfit amúgy is a hagyjuk már kategória a fizetős alváselemzéssel.meg egyéb szolgáltatások fizetőssé tételével. Inkább fizetek az óráért többet, de ne húzzanak már le havonta még pénzzel. 2 év alatt kifizetem egy rendes sportóra árát pluszban.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Parallaxis
addikt
Nálam az Amazfit amúgy is a hagyjuk már kategória a fizetős alváselemzéssel.
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az a szintű alváselemzés, amit a Garmin is tud az az Amazfitnél is ingyen van?
Az AI a fizetős, ami részletes elemzést nyújt és párbeszédes alapon nyújt tanácsadást.No meg Aura nem csak alváselemzésre való, hanem teljes körű egészségügyi tanácsadásra és rekreációra. Elalváshoz is a pillanatnyi élettani adataid alapján nyújt hanghatásokat (zenét, tengerparti hangok stb.).
Az edzéstervezésnél is nagyjából ugyanaz a tervezés, amit a Connectben összehozhatsz a Zepp-ben is ingyenes, a részletes tanácsadás és a pillanatnyi állapotodnak megfelelő edzésmódosítások és párbeszédes edzéskialakítás a fizetős. Gyakorlatilag, mintha egy élő edző lenne az óra/alkalmazás mögött.
Az összes óragyártó közül az Amazfit épít a legjobban a mesterséges intelligenciára és egész jó eredménnyel.
-
Parallaxis
addikt
Itt egy összevetés a T-Rex3 pulzuskövetéséről. Trex 3 - Garmin mellkaspánt és Garmin óra:
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #45 üzenetére
De te a teljes piacot nézed én pedig a sportolói szegmenst. Lehet hogy a teljes okosórás piacnak csak 8%-a a Garminé, de a sport szegmenseben biztos vagyok benne, hogy ennél jóval magasabb az arány. Látom saját szememmel is.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #46 üzenetére
Ühüm, Amazfit Active release date 2023, Garmin Fenix 5X release date 2017.
Elég korrekt kis összehasonlítás a Garmin 7 éves 2. generációs pulzusszenzorával (jelenleg az 5. gen fut).
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Parallaxis #44 üzenetére
Nem tudom az az alváselemzés mennyire részletes de Garminon ugyanúgy megvan a Sleep Coach funkció, elég részletes adatokkal, javaslatokkal.
Napi ajánlot edzés szintén, figyelembe veszi alvásodat, regenerációdat, stresszintedet, terheléseloszlásodat és a beállított célnak megfelelően adja a napi edzést. Ennél több nem tudom mi kell. Valszeg Garmin is jobban integrálni fogja az AI-t a jövőben, de ez is elég jó már.
És azért a Garminnak van honnan adatokat gyűjteni, rengeteg sportoló használja amatör és profi szinten is
De mindegy is, én már nem.fogok innen váltani, kb 4 évnyi aktivitás adatom itt van és amúgy is teljesen elégedett vagyok az egész rendszerrel.
Run&Ride
-
Parallaxis
addikt
Ígértem tesztet az Epix Pro-val:
Kétszer tekertem kicsit jobban, hogy kitűnjön a diagrammon.
7 másodperccel van lemaradva a Garmin pulzusészlelése.
Az Amazfit azonnal leköveti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 120W szupergyorstöltő adapter Gyári Új 12hó jótállással/számlával
- Apple iPhone 14 Pro billentyűzet tok
- Apple Pencil 2nd Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Insta 360 Flow, okostelefon stabilizátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest