- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Hát, szép is ez a magyar nyelv, érdemes megtanulni helyesen használni.
Az, hogy "nem egészséges", az egy általános kijelentés. Nem egészséges a dohányzás, az elhízás, stb.
Sehol nem írtál olyat, hogy "a saját adottságaidhoz mérten".
Amit írtál, az kb olyan, hogy "nem szeretnék dohányozni, mert nem egészséges".Ezekkel azért érdemes nagyon óvatosan bánni, mert sajna a futó közösségben keringenek ilyen magic numberek, hogy ennyi meg annyi kádencia alatt instant mindmeghalunk, és ezzel lehet komoly károkat okozni, mert majd olyan emberek akarnak 170-nel menni, akiknek nem való.
Tehát ha neked ki lett mérve, hogy a 170-es vagy magasabb kádencia az ideális, akkor írd azt, hogy ne vezesd félre a kevésbé hozzáértőket. Tudod, az írástudók felelőssége...Ami a mérést illeti, igen, ehhez óra vagy öv kell. Viszont ha mindent is az öv mér, akkor kb mindegy, hogy milyen órát használunk, teljesen felesleges drága Garmint venni.
-
gusthy
veterán
Nem bántasz meg, de nem "olcsó kínai". Ez egy Tomtom pánt. Az én hobbi szintű 5/10k futásaimhoz bőven elég, nem akarok a New York maratonon első 100ban lenni.
Úszáshoz nem nagyon van olyan pánt, ami futáshoz is jó.
Amúgy az, hogy milyen kádenciával fut az ember, az nagyon egyéni, ez, hogy 170 feletti az egészséges, ez valami városi legenda lehet, biztos, hogy nincs alapja.
Egyébként pedig arról volt szó, hogy mennyivel jobb vagy nem jobb egy Amazfit óra pulzusméröje, mint egy Garminé. Itt a lényeg az, hogy egy 13e Ft-os Tomtom pánt is klasszisokkal pontosabb, mint a legdrágább órába épített. -
Parallaxis
addikt
Nem tudom hogy minden oké volt e ott a fenixel nálad vagy sem, mivel az általad említett jelenségek egyikével sem találkoztam instinct 2x -en.
Ez általános Garmin jelenség. Visszanéztem és 3 Fenix 7 Pro és 2 Venu 3 ugyanazt a csúszást mutatja. De elvileg ma jön hozzám egy Epix Pro Gen2, ha lesz időm tekerni, akkor meglátjuk annál is megvan-e.
a fenix 8 helyzetére a T Rex bármilyen féle veszélyt jelentene. Hardveresen mitől verné agyon?
Pedig nagyon is veszélyezteti, mert a vásárlók túlnyomó többségének nincs szüksége a Garmin teljes adatstruktúrájára, bőven elég nekik amit az Amazfit prezentál és ezt jól megoldják jelentősen olcsóbban.
Hardveresen mitől jobb?
Én még nem láttam Garmint ami ne laggolt volna, mint a fene. No meg könyörgöm 1,5 milliós óra és telepítésre van 32 slot, mert limitált a rendszerpartíció?????? Ez a telepítési korlátozás évekkel ezelőtt is gáz volt, nem hogy 2024-ben.Másfelől még mindig nem tartom őket drágáknak csak sokbw kerülnek.
Azért a titán és a zafír egyetlen gyártónál sem kerül +100 eFt-ba, lassan már a középmezőnyben is alapnak számít..
A Garmin egyedül szoftverben erős (bár megvallom elég sok órát teszteltem már, de a Garmin volt az egyetlen, ami képes volt lefagyni és újraindulgatni.) hardveresen a kijelzőt és az érzékelőket leszámítva egy olcsó fitneszpánt szintjén vannak. -
HKorn
veterán
Hozzátartozik a dologhoz, hogy azért nem lenne ám szüksége mindenkinek a 300- 400 ezres Garminra sem, gyakorlatilag egy 120 ezres Forerunner, Instinct ugyanúgy hozza a legtöbb dolgot amire egy hobbi sportolónak süksége lehet. Ennek ellenére rengetegen megveszik a Fenixeket, Enduro-t.
-
laci1892
őstag
Arról nem beszélve hogy, nálam annak idején a T Rex 2 eléggé leszerepelt Spartan racen. Szóval nem a levegőbe mondom azt hogy nem érzem megbízhatónak jelen pillanatban a zepp os nevű dolgot éles körülmények között.
Addig ameddig az embereknek szüksége lesz a maradéktalanul megbízható tudásra és működésre. Nos.... addig sajnos ennyibe kerülnek ezek. Innentől kezdve mindenki dönthet a nap végén legjobb belátása szerint.
-
Fall-N
veterán
Folyamatosan jönnek fel, de valahogy a Garmint nehéz lesz beelőzni. Természetesen mindenkinek az lenne jó, ha szoros lenne a verseny, így nem kerülne például a legújabb Garmin 1050-es kerékpár komputer sem 400ezerbe! Meg a Fenix 8 sem annyiba amennyi. Igaz az Apple Watch Ultra sem olcsóbb és nem is valódi sportóra, mint a Garmin.
-
Parallaxis
addikt
Futok rendszeresen és nálam elég gyorsan reagál a pulzus értékek változására az óra.
Én kerékpározom (kül és beltéri is) és a pedálszenzor adatait is rögzíti az óra.
Vicces, mikor látod, hogy a pedálfordulat megugrik, tekersz mint állat és a Garminnál a pulzus 2-3 másodperc késéssel kezd emelkedni, míg az Amazfit azonnal leköveti.Alvásnál a Garmin nálam minden nap elvérzik, mert ágyból szoktam TV-t nézni. A Garmin szerint voltam már REM szakaszban is filmnézés közben
az Amazfit itt is pontosabb. Hiába fekszem mozdulatlanul, akkortól veszi az elalvást, amikor az valóban megtörténik (TV és lámpa lekapcsolásnál rá szoktam nézni az órára, hogy mennyi az idő).
A napközbeni szunyókálást is a Garmin vagy észleli, vagy nem, az Amazfit mindig.Egyébként az Amazfitnél (elsősorban a Balance-ra mondanám) igaz, hogy kell neki legalább egy hét, hogy megtanulja az ember fiziológiáját és beálljon egy pontos működésre. Előtte valóban tud marhaságokat mutatni (az első órám 5 nap után ment vissza az Alzához, de egy itteni fórumtárs rábeszélésére kapott még egy esélyt és fél éve teszi rendben a dolgát).
Az meg egy másik dolog, hogy végigpróbálgattam már szinte mindegyik gyártó óráját, de egyik sem fejleszt ilyen tempóban. Fél év alatt legalább 20 új funkciót kapott az óra, amit megvásárláskor nem tudott. Van olyan Zepp funkció is, ami még nincs is bevezetve, de nekem teszterként elérhetővé vált /AI alapú kalória rögzítés, ami fotó alapján simán megmondja mi van a tányérodban, miből áll és mennyi a kalóriatartalma/. De pl. a WearOS-es órák után az Amazfit-eken (a T-Rex 3-on is) elérhető a vérnyomásmérés is (régiófüggő).
A magam részéről úgy gondolom az egyik sportolóknak, élsportolóknak szánt kiegészítő... A másik egy okosóra ami szeretne picit sportosabb lenni.
Az Amazfitet nem véletlenül hívják olcsó Garminnak...
Szépen lépésről-lépésre zárkózik fel, mindezt úgy, hogy megfizethető marad.A Garmin pofátlanul drága (és ez főként azért gáz, mert hardveresen még a T-Rex 3 is körberöhögi a legújabb Fenix 8-at is) és tetszik vagy sem, fenemód pontatlan (ezt jó pár teszt már bizonyította), a nagy előnye viszont, hogy bár nem pontos, de ebben következetes, vagyis az adatokkal lehet számolni és elég hosszú ideje piacon vannak ahhoz, hogy az algoritmusaik amik ezekből az adatokból számolnak megbízhatóak legyenek.
-
Fall-N
veterán
Kerékpáros komputernél is van sok kínai vetélytárs (Bryton, iGPSport), de a Garmin ott is jobb. Igaz árban jóval olcsóbb is a két másik. Csak komputernél azért bőven használhatóak. Itt okosóránál meg annyival nem olcsóbb, hogy megérje. Az itt említett Forerunner is megeszi reggelire az Amazfitet. Eddig a 40-50ezer Forintos órákkal versenyzett az Amazfit, itt már nem tud versenyezni a Huawei ellen sem, nemhogy a Garminnal.
-
HKorn
veterán
Arra igen. Egyetértek, nekem is FR255-van és terepfutok is, múltkor egy 24Km-es instant kört csináltam meg, amin sosem jártam előtte. FR255 szépen végigvitt a tracken valós térkép nélkül, egyszer sem tévedtem el.
Garmin Explorer nem megy FR255-tel amúgy, de mapy.cz az offline túristatérképpel tökéletes olyan esetkere mikor be kell lőni, hogy merre is van az arra. Sőt, még jobb is kezelni nagy kijelzőn, mint az óra kicsi kijelzőjén.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Pontosítottam az Edzőre vonatkozó dolgot. Alapvetően edzéseket rögzíteni és az alattuk összegyűjtött adatokat megnézni tudod előfizetés nélkül is. Ha azt szeretnéd, hogy az AI generáljon neked személyre szabott edzésterveket a teljesítményed és adataid alapján, azért kell fizetni. De abban igazad van, ezt a funkciót a Garmin + előfizetés nélkül is tudja. Csak hát nem sok Garmin van ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes